HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 vel 2025, 13:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Maloljetnička zlostavljanja vršnjaka
PostPostano: 10 sij 2016, 18:21 

chat nick je napisao/la:
Gur u tur.Nasleđe Turaka u turskoj školi.slika
Šta će vam deca u turskim školama?

Turci bi rekli Gürütür. Baš kao da je iz turskog jezika naziv za analni seks. LOL

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 18:38 

Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
Meni je ta priča sa oklagijom dosta čudna.
Mislim, da te neko siluje oklagijom to ne bi prošlo bez urgentnog centra.
Pa ljudi i pri regularnom analnom odnosu moraju da vode računa, a možeš misliti kakve posledice po taj predeo ostavlja da ti tuda ordiniraju cetrnaestogodisnjaci koji nisu ni malo nezni.
To bi krvarilo i rascepalo se samo tako da je neko gurao pravu oklagiju unutra.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 22:41 

Bistrik je napisao/la:
Silovan je oklagijom zavezan za radijator ...

slika

Od kud ti da se javiš nisu to Srbi radili to vi njegujete tradiciju vam.To vam je zaostavština.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2016, 22:43 

Leeroy Jenkins je napisao/la:
Meni je ta priča sa oklagijom dosta čudna.
Mislim, da te neko siluje oklagijom to ne bi prošlo bez urgentnog centra.
Pa ljudi i pri regularnom analnom odnosu moraju da vode računa, a možeš misliti kakve posledice po taj predeo ostavlja da ti tuda ordiniraju cetrnaestogodisnjaci koji nisu ni malo nezni.
To bi krvarilo i rascepalo se samo tako da je neko gurao pravu oklagiju unutra.

Muslimani su skloni laži i preterivanju ko zna šta je tu bilo.A moglo je svašta pa i to biti.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2016, 11:39 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ušutio se i onaj jedan otac od prozvanih dečki, što je se pobunio i najavio tužbu. Vrlo vjerojatno, da je spisak istinit i točan.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 06:06 

Citat:
Škola koju je pohađao Mahir Rakovac nema nikakve veze sa državom Turskom

Škola koju je pohađao Mahir Rakovac te Bosna Sema obrazovne institucije u okviru kojih ta škola djeluje, nemaju nikakve povezanosti sa državom Turskom, poručeno je iz Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

slika

Prema informacijama iz Ambasade Republike Turske u Bosni I Hercegovini, Turska dijeli duboko žaljenje zbog tragičnog čina, samoubistva Mahira Rakovca. Ambasada Turske pomno prati slučaj Mahira Rakovca. Također, velika želja Ambasade je da se utvrde počinioci, oni koji su pokazali nemar, te da se pravni postupak do kraja sprovede.

Istaknuto je da Internacionalna škola koju je pohađao Mahir Rakovac te Bosna Sema obrazovne institucije pod kojima spomenuta škola djeluje, nemaju nikakve povezanosti sa državom Republikom Turskom. Rečeno je da su u Turskoj u toku sudski procesi protiv grupe sa kojom su ideološki povezani i upravitelji ovih škola, pod optužbom da je “osnovala oružanu terorističku organizaciju”.

Također, Ambasada Republike Turske, obraćajući se građanima Bosne i Hercegovine, poručuje da Turska nikako ne stoji iza tih škola i njihove grupe, te građane poziva da budu oprezni u vezi sa spomenutim školama i grupom.

Klix

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:14 

Mar-kan je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Šta reći nego kriza, nevjerovatna, svega i svačega, a vaspitanja djece ponajviše. Jebe se i državi i prosvjetnim radnicima za sve to.

A tko je glavni krivac za loše vaspitanje djece?

U mom selu se kaže "Da se vaspita dijete treba cijelo selo".

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:18 

joe enter je napisao/la:
bura je napisao/la:

Roditelji.
Ja prosto ne mogu da vjerujem sta se dogadjalo tom jadnom djetetu..
I ne mogu da vjerujem da roditelji na vrijeme nisu nista primjetili...

Kako ne možeš da veruješ?? , pa 99% dece nikad ne priča o zlostavljanju sa roditeljima zbog straha i sramote.
Kad sam bio klinac pre bi se ubio onda nego rekao roditeljima da me neko napada i da me čekaju posle škole da se bijem , to je prosto tako a naročito kod muškaraca.
A ovde je slučaj sa doslovno brutalnim silovanjem i mučenjem , tek takvo šta dete nikad neće reći roditeljima od straha i sramote.
Znači tu mora da radi školski kadar svoj posao i izvesti roditelje , ali oni su tu zakazali.

Malopre sam napisao post o tome kako ljudi sa ovih prostora imaju potrebu da okrive roditelje jer eto nisu primetili šta im se radi sa detetom.
A to je slična fora kao kod silovanih devojki gde optuže one što vrte repom , i na kraju se zaključi da su je roditelji loše vaspitali pa nije ni čudo što je vrtela repom i što je posle silovana.

Naravno da moraš da znaš šta ti se s djetetom događa! Posebno takav teror, ej!
I naravno da će lakše biti silovan neko ko se izlaže rizičnom ponašanju.
Moraš li ti uvijek da sereš?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:20 

joe enter je napisao/la:
Žena ništa nije loše uradila , i njen brak i razvod nimalo nije uticao na bilo šta bez obzira što vi hoćete tu jeftinu priču da joj podmetnete kao da ste sad sišli s'Maoče.
Mali Mahir je žrtva i njegovi roditelji su takođe žrtve, i ne snose NIKAKVU krivicu i odgovornost.

Već sam dao primer na temi slučaja iz Srbije gde je "idealani bračni par" u pitanju , pa im se sin istih godina ubio zbog maltretiranja tj.zbog nebrige školstva i pedagoga kojima je dato dete na poverenje , kontaš Sarajka?!

Ljudi iz škole moraju da znaju šta se radi svakodnevno i da svakodnevno komuniciraju sa roditeljima , i same roditelje povezuju da bi mogli rešiti probleme jer im se deca daju na poverenje zato što ovo nije srednji vek jer roditelji rade po firmama.

Pa jebote, oni pričaju kako je mali bio toliko osviješten da nije htio da nosi markiranu garderobu jer puno košta, ali nije bio dovoljno osviješten da kaže roditeljima da ima problem? Meni to ne zvuči kao dobar odnos s djetetom, čudno mi je jako.

Ako pričaš o slučaju iz Niša, tek to mi je sumnjivo! Pa ti roditelji su se tukli maltene s nekom Ciganijom, prijetili su i njima, i oni se nisu sjetili da ispišu dijete iz te škole? Pa moje bi išlo u neku školu na Romaniji gdje ima petoro učenika da mu se takvo nešto desilo u roku od odmah! A lako je moguće da bi i kalaš radio.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:22 

bura je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Pa jel moguće da si tako plitak jbt??

Ne treba samo pedagog da otrkiva šta se događa nego svi nastavnici zajedno sa direktorom , to im je jebeni posao i ti im daješ dete na poverenje.
Problem se ne rešava tako što se pita dete : "Reci tetki pedagogici ko te dira i tuče" , već se to radi tako što se ispituju sva deca i biva se upućen od samog početka u odnose između dece , a ne kad neko dete se već sjebe i fizički i psihički od maltretiranja , pa onda hajmo videti o čemu je reč.

Znači ti ne šalješ decu u školu?? , jer vidim da za tebe tamo niko ne treba da brine za tvoje dete i samim time ih treba ni slati u školu , jel tako??

Ti radiš 12h dnevno i žena takođe , i dete ti ide u školu i maltretiraju ga , i kad to čuješ hoćeš li reći "Ja sam kriv" ili ćeš reći "Pa ljudi ja vam dam dete da ga učite i vaspitavate na vaše poverenje dko ja zarađujme za hleb , a ono dođe fizički i psihički sjebano".

Daj se u pamet Bura pobogu.

Jel moguce da si ti tako glup??
Pored svojih ''ociju'' ocekujes da ti se drugi brinu za dijete!? Ma o cemu ti pricas??
Daj majketi. Da rade svoj posao, sto ga ne rade, mozda bi bilo manje ovakvih uzasa..
Cuj, faking pedagozi direktori, nastavnici , q_palci. Vidimo iz prilozenog njigovu " brigu"
Roditelj je TAJ koji mora znati svaki djetetov "korak" i promjenu ponasanja.

Apsolutno, jer prosvjetni radnici su, čast izuzecima, *** koja samo otaljavaju posao i misle na svoje dupe i platu, jebe im se za djecu.
Tvoja djeca, tvoja odgovornost.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:34 

Samo luđak može poslati dijete da se školuje po programu neke lude turske Islamske vjerske organizacije kojoj je zabranjen rad s djecom i u Turskoj.
Pored toliko zapadnih škola koje obrazuju po engleskom nastavnom programu koje su čak jeftinine i čije diplome vrijede na prestižnim sveučilištima na Zapadu njima je privlačno školovanje po turskom vjerskom programu.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2016, 16:48 

daramo je napisao/la:
Samo luđak može poslati dijete da se školuje po programu neke lude turske Islamske vjerske organizacije kojoj je zabranjen rad s djecom i u Turskoj.
Pored toliko zapadnih škola koje obrazuju po engleskom nastavnom programu koje su čak jeftinine i čije diplome vrijede na prestižnim sveučilištima na Zapadu njima je privlačno školovanje po turskom vjerskom programu.

šta fali državnim školama, kad smo kod toga? ako već ne bi dali djecu u katoličku školu, recimo.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 13:54 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Dežul

Citat:
Iza malog Mahira, kako to obično piše na onim tužnim posljednjim stranicama Oslobođenja, ostat će slomljeni i uništeni roditelji, rodbina i prijatelji, ali i slomljen i uništen cijeli jedan grad: nije se o njegovoj tihoj propasti do sad mnogo naglas i javno govorilo, a ne bi ni danas, da nije taj uništeni grad malog Mahira utjerao u smrt, ponudivši mu jedan svoj oronuli neboder da se sa njega baci prije nego ga sam ubije.

piše: Boris Dežulović

Zvao me jedne prilike u dva iza ponoći Kožo da ispriča nekakvu zajebanciju iz rata. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic ili kakvu zajebanciju iz rata.

Elem, vratio se on jednoga dana s linije i navratio u kafanu Pozorišta mladih na piće, kad u kafanu upala vojna policija, i od sve raje unutra – pravo na njega.

Selamalejkum, alejkumselam, dobardan, dandobar, daj kaže dokumente. “Nemam”, veli Kožo, “sad sam s linije, imam samo vojnu knjižicu”. “Dobro”, kaže drot – a rmpalije je bilo za razmjenu zarobljenika i još da ostane za dvojicu – pa izvadio tefter i olovku: “Kako je ime?” “Dragan”, spremno će Kožo. “Prezime?” “Kožović”, odgovorio mu on malo opreznije. “Ime oca?”, glasno će bilmez ne dižući oka s teftera, i nesretni Kožo vidi kamo to vodi: “Mihajlo”. “Ime majke?” “Rajka”, tiho će on, sad već tačno osjećajući kako ga mlad život napušta: još samo fali da ga drot pita koja mu je… “Adresa?”, u to će ovaj strogo.

Potonuo Kožo sav, pa jedva promucao, “Gruje Novakovića 6”, a rmpalija podigao pogled s teftera: “Može li bar adresa Kaukčije Abdulaha efendije, majketi?”

Trebalo je, naravno, mom prestravljenom drugu neko vrijeme da se sabere, reanimira, povrati osnovne životne funkcije i shvati kako mu je raciju namjestila banda iz kafane. Bio je, jebiga, rat – gubila se i glava zbog imena oca i majke – ali je barem bila zajebancija.

Danas, međutim, nema ni rata ni zajebancije.

Svakako, ne priliči jedna ratna zajebancija niti razmišljanju, a kamoli priči o nesretnoj sudbini malog Mahira Rakovca, ali ovo ionako nije priča o njemu. O tragediji zlostavljanog dječaka i njegovih roditelja saznali smo sve i saznat ćemo još više, a opet premalo da je obuhvatimo. Iza malog Mahira, kako to obično piše na onim tužnim posljednjim stranicama Oslobođenja, ostat će slomljeni i uništeni roditelji, rodbina i prijatelji, ali i slomljen i uništen cijeli jedan grad: nije se o njegovoj tihoj propasti do sad mnogo naglas i javno govorilo, a ne bi ni danas, da nije taj uništeni grad malog Mahira utjerao u smrt, ponudivši mu jedan svoj oronuli neboder da se sa njega baci prije nego ga sam ubije.

Tek onda, eto – tek nakon što smo saznali kako je nesretni dječak maltretiran i ponižavan, a onda i silovan u zahodu Internacionalne škole na Ilidži – iznenađeni smo i osupnuti saznali sve o tom eksteritorijalnom komadu Turske u Sarajevu, nečem poput saudijske džamije kralja Fahda, samo bez munara: saznali smo da je ta škola dio lanca u vlasništvu turskog pokreta Hizmet pod pokroviteljstvom islamskog učenjaka Fethullaha Gülena, da ih ima još i da je riječ o cijelom jednom paralelnom odgojno-obrazovnom sistemu, u kojima se na velikom odmoru umjesto mliječnih namaza iz našeg djetinjstva klanja podne-namaz, i u kojemu slabo vrijedi i bosanski jezik, a kamoli tradicija: kad se nakon Mahirove tragedije konačno javio direktor škole na Ilidži, javio se na perfektnom – turskom.

Saznali smo tako da je ta škola rasadnik nove bosanske elite, mjesto gdje odrastaju sinovi i kćerke sarajevskih guzonja, obijesna i bahata zlatna mladunčad što se od malih nogu definira u odnosu na zlosretnu djecu iz nižih kasta, miljea i kultura, ili naprosto nižih kantona – “Tuzlake”, “karavlahe” i “********” poput Mahira – koje roditelji u takve internacionalne škole upisuju u tužnoj nadi da im osiguravaju internacionalnu, dakle bolju budućnost.

Saznali smo onda prigodno iznenađeni da ta stvar s turskom školom i nije tako neobična na Ilidži, u kojoj slabo vrijedi i bosanski jezik, a kamoli tradicija: Sarajliji namjerniku tamo se jelovnici, firme, table, putokazi, plakati i billboardi obraćaju na perfektnom arapskom, a u kafanama domalo više neće biti ni Sarajevske niti ikakve druge pive.

U tom okruženju odrasta sarajevska zlatna mladunčad, guzonjini sinovi, mali paše i begovi što će još večeras na skijanju na Bjelašnici porazbijati diskoteku, a već sutra zauzeti svoje mjesto u nekom od pomodnih hookah-lounge-***-palac-nargila-barova na Čaršiji – što su je gradski oci konačno popločali da ne zapinju o kaldrmu Louboutinove štikle pod džilbabom iz Dubaija – i cuclati šišu na kokosovom žaru za deset maraka, “jer ima se para i ima se s čim”, pa kroz čisto staklo gledati fukaru i kokuze koje smo, sjećaš se, u osnovnoj na Ilidži vezivali za radijatore i tjerali da se bacaju s nebodera na Dobrinji.

Iz tog okruženja izrasta, eto, novo Sarajevo, Sarajevo saudijskih džamija, malezijskih tvrđava i turskih škola, arapskih firmi i blještavih shopping centara bez krmetine, ali s mesdžidima – da se poklone valjda Konvertibilnoj Marki, sallallahu alejhi ve sellem – grada bez ukrasa za tuđe ramazane, ispražnjenog od Djeda Mraza i alkohola, pa od “Tuzlaka” i “********”, prazan od ljudi kojima se očevi zovu Dubravko ili Mihajlo, pa na kraju prazan od sebe samog i u samom sebi eksteritorijalan, da postane i ostane Prisajedinjeni Arapski Emirat, halal-kasaba od bi-bi-ajeva, iranskih kulturnih centara, katarskih poslovnih škola i anadolskih vrtića čiji direktori govore perfektni arapski i turski, sa pedeset novobegovskih obitelji i mladoturcima iz internacionalnih škola koji će kod nekog sutrašnjeg Andrića nevjernike nabijati na oklagije.

“Može li bar adresa Gruje Novakovića, majketi?” – pitat će sutra Sarajlija namjernik u hookah-lounge-nargila-baru Qalyān u prizemlju Raqs Sharqi Egyptian Belly Dance Saloona, bivšeg Pozorišta mladih, u Sultannem Hürrem Sokaku 8 – ali odavno više neće u Sarajevu biti zajebancije.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 14:15 

Kakve veze on sa Mahirom ima. Kao da ja pišem kolumnu o malom kineskom dječaku kojem su pojeli psa.
Previše gura svoj nos u svakakva tuđa ***.

Da je Jergović napisao i nekako, jer je rođen tamo.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 15:08 

Znači ova škola je Gülenova? Zanimljivo.

A ovo o rastavljenim roditeljima, lošem odnosu djeteta s istima i slično su gluposti i opravdavanje zlostavljača. Prvo, razvod je normalna stvar i Mahir je imao kompletnu obitelj, znači nije to neka ghetto priča di mama radi tri posla da nahrani djecu pa ona od nebrige završe tko zna gdje, a drugo djeca nisu voljna podijeliti svoje traume s roditeljima u tom razdoblju. Kod muškog djeteta u ranom pubertetu silovanje oklagijom razvija osjećaj srama i to ne želi ni sa kime podijeliti. Pogotovo u homofobnoj sredini kao što je Sarajevo.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 16:40 

volvoks je napisao/la:

A ovo o rastavljenim roditeljima, lošem odnosu djeteta s istima i slično su gluposti i opravdavanje zlostavljača. Prvo, razvod je normalna stvar i Mahir je imao kompletnu obitelj, znači nije to neka ghetto priča di mama radi tri posla da nahrani djecu pa ona od nebrige završe tko zna gdje, a drugo djeca nisu voljna podijeliti svoje traume s roditeljima u tom razdoblju. Kod muškog djeteta u ranom pubertetu silovanje oklagijom razvija osjećaj srama i to ne želi ni sa kime podijeliti. Pogotovo u homofobnoj sredini kao što je Sarajevo.

Ne vjerujem da bi imao kakvih problema pri podijeljavanju s majkom koja je anacionalna ateističko-jugoslavenska feministkinja. :kava

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 17:00 

volvoks je napisao/la:

Nije to nikakvo opravdavanje nikoga, to je samo osuda roditelja koji puste dijete u džunglu a onda krive lavove i tigrove.

Mislim, takvi intelektualci, a prvo pošalju dijete u to *** od škole? Prvo. Kao ono, dobra škola? Dobro mu je valjala.

Drugo, nije valjda do silovanja odmah došlo? Dijete su maltretirali mjesecima, i POSLE ispisivanja, ubio se šest mjeseci poslije ispisivanja! Pa jebem mu mater! Posle tri ružne riječi roditelji su morali da znaju. Ja ustanem ujutru u hotelu u Majdanpeku, i zovem lijepo oca školskog druga mog djeteta da se objasnimo, najkulturnije, jer ne čekam da preraste u nešto ozbiljnije.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 21:37 

Vole oni turske škole tu se izučava schupak nauka.Trebali su decu pripremiti na vreme za sve što im sleduje po turskoj tradiciji pa ne bi bilo problema.
Ovako desila se tragedija u koliko posmatramo to kroz evropske vrednosti međutim posmatrano kroz vrednosti islamskog društva,gde deca i žene ne predstavljaju ništa,šteta je mizerna.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 23:04 

Kao što rekoh žene i deca u islamskoj kulturi su nebitni.
http://www.kurir.rs/region/hrvatska/los ... ak-1954733

Vrh

PostPostano: 15 sij 2016, 23:08 

Islam i zadrzavanje predislamske arapske kulture. To je to.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2016, 22:58 

Citat:
PRVI PUT U JAVNOSTI Šokantna ispovijest biološkog oca Mahira Rakovca!

slika

Biološki otac tragično stradalog Mahira Rakovca, Muhamed, večeras je prvi put javno govorio o smrti svog sina.

Gostujući na Face televiziji, Rakovac je rekao da nije vidio modrice na djetetu koje je svaki raspust, vjerske i državne praznike provodilo s njim u Tuzli.

Muhamed je istakao kako ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem.

- Nije mi satisfakcija ako neko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak neko ga je psihički pogurao na to - rekao je Rakovac dodavši da se njegov sin ubio na dan godišnjice razvoda njega i Alise.

- Presuda za razvod braka bila je 14. decembra 2011. godine, a kobni dan za Mahira i mene bio je 14. decembar 2015. godine. To je moglo biti smišljeno - rekao je Rakovac.

Također, Muhamed je iznio podatak da dječak nije tragičnog decembarskog dana zapalio samo knjige kako su pisali bh. mediji već i fotografije koje je iznio iz kuće.

- Toga nema u javnosti. Zašto? Koja je poruka toga? Koja je poruka datuma na koji je to Mahir učinio? Zašto je to uradio 14. decembra? - pitao je Muhamed.

Mahirov otac je kazao i da se na dan dženaze pojavio čovjek u 40 godinama koji se predstavio kao otac Mahirovog prijatelja, a koji je tražio da se zajedno s tijelom ukopa i dnevnik u kojem su se nalazile sve tajne Mahira i njegovog sina.

- Ispostavilo se na kraju da to nije otac tog dječaka. Ni danas ne znam ko je taj čovjek. Neka to utvrdi Tužilaštvo. Pitao sam u Tužilaštvu za Mahirov telefon, s kim je razgovarao zadnjih deset ili mjesec dana, je li telefon vještačen, kakve je poruke Mahir dobijao, s kim je kontaktirao. Nisam dobio informacije - pričao je Rakovac te dodao:

- Očuh Dubravko Lovrenović izjavljivao da ga je Mahir zvao ocem. Znajući Mahira znam da je bio primoran da ga tako zove. Dijete mi je tajilo da je Dubravko s njima od samog početka.

Inače, Muhamed Rakovac u emisiju je donio Mahirove prve cipele i mliječne zubiće koje i danas čuva.

Dnevni avaz

Vrh

PostPostano: 17 sij 2016, 00:00 

Više vjerujem ocu (iako ne potpuno, i on je ovom pocetnom dijelu emisije par degutantnih stvari napravio) nego majci i Dubravku koji su od svega napravili reality show, izjave naučili na pamet, a čini se i prešućivali i lagali.

Samoubojstvo:
- pola godine nakon ispisa iz kobne skole
- cini se da je spalio ne samo knjige nego i obiteljske slike
- cinjenicu da je spalio obiteljske slike Dubravko i Alisa presutjeli
- ubio se na godisnjicu razvoda roditelja, mada je malo vjerojatno da bi netko takve datume pamtio
- policija 10 minuta lupala na vrata stana, Dubravko i Alisa ocito mislili da je Mahir pa ga nisu pustali
- Dubravko i Alisa tvrde da policija i 20 susjeda koji su sve gledali, da lažu

Vjerujem da je kombinacija silovanja u skoli ali i odredjenog obiteljskog nasilja i zanemarivanja, tek to je razlog za samoubojstvo, kada dodje doma ponižen iz skole i majka ga još dodatno premlati a Dubravko u dnevnom boravku piše knjige i uvjerava ga da ga mora zvati "otac". Ako pokusa pobjeci od cijele stvarnosti u virtualnu kad uzme mobitel mozda vidi poruku od oca koji se preko njega prepucava s majkom koju ocito nije prebolio. HORROR.

Obično se ubijaju ljudi koji nemaju nikakvog izlaza i nemaju gdje pobjeći, kojima "ništa" u životu nije kako treba.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 sij 2016, 00:16 

Ministrovo prorokovanje ima sve više utemeljenja...

Je li bezveze reć da priželjkujem da se sve ovo završi loše po Dubravka? Ali što se tiče Crkve bosanske - alal mu vera.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2016, 00:19 

Može loše završiti jer je javna osoba, no vjerojatno je samo tolerirao nasilje ili po defaultu podržavao majku (briga ga za dijete, s njom je, nije s njim). "Willful blindness".

Majka sumnjam da je neki monstrum, vjerojatno je bila samo jako loša majka. (neprepoznavanje da je zlostavljan u skoli, plus ako ga je jos i tukla). Medjutim ne ubijaju se samo zlostavljani ljudi, nego opcenito nesretni.

Ne znam da li samo ja imam dojam da Dubravko i Alisa trenutno više brinu o svom vlastitom statusu i ugledu, i mogućoj šteti koja im može biti nanešena, negoli o istini o smrti sina/pocinka (a možda su se i usrali neke odgovornosti ako su se svađali taj dan s Mahirom pa se ovaj ubio).

Ili su ga "malo" zlostavljali, pa se usrali mogućnosti da mediji sve napušu i pretvore ih u veće monstrume nego što jesu pa odlucili malo sakriti neke tragove i "uljepšati" priču s njihove strane.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 17 sij 2016, 10:25 

Znači Borislav Škegro mu otac.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: