|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 10 vel 2010, 18:00 |
|
|
Na današnji dan, prije 50. godina, mučenički je umro blaženi Alojzije Stepinac. Nije radio razlike među ljudima po nikakvoj osnovi, ter je bio i ostao do smrti čvrst u svojim stavovima. Danas u 19h je misa za njega u Zagrebačkoj Katedrali.
Navik on živi, ki sgine pošteno!
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 10 vel 2010, 23:29 |
|
|
Nešto šute "teški" katolici iz ercegbosne
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
Sultan
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 00:32 |
|
|
Jel istina ono što Srbi pričaju za Stepinca? Jednom sam gledao neki dokumentarac na BN TV, svašta mu nabacuju.
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 00:35 |
|
|
Sultan je napisao/la: Jel istina ono što Srbi pričaju za Stepinca? Jednom sam gledao neki dokumentarac na BN TV, svašta mu nabacuju. Misliš na ono da je bio dobrovoljac na solunskoj fronti i jedini od hrvatskih biskupa kojeg je Karađorđević potvrdio kao zagrebačkog nadbiskupa i vođu crkve u Hrvata ? 
|
 |
Sultan
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 00:40 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: Sultan je napisao/la: Jel istina ono što Srbi pričaju za Stepinca? Jednom sam gledao neki dokumentarac na BN TV, svašta mu nabacuju. Misliš na ono da je bio dobrovoljac na solunskoj fronti i jedini od hrvatskih biskupa kojeg je Karađorđević potvrdio kao zagrebačkog nadbiskupa i vođu crkve u Hrvata ?  E nisam vala znao da je i on bio đihadlija  Nego me zanima njegova uloga u 2.svjetskom ratu, to sam mislio...
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 00:51 |
|
|
Sultan je napisao/la: DarthCroat je napisao/la: Misliš na ono da je bio dobrovoljac na solunskoj fronti i jedini od hrvatskih biskupa kojeg je Karađorđević potvrdio kao zagrebačkog nadbiskupa i vođu crkve u Hrvata ?  E nisam vala znao da je i on bio đihadlija  Nego me zanima njegova uloga u 2.svjetskom ratu, to sam mislio... Pa ako ti to nešto znači,postoje incijative potomaka Židova koje je spasio Stepinac,da ga se proglasi pravednikom među narodima. Večeras je bilo Otvoreno na HTV o Stepincu,gledao sam nešto drugo i zaboravio,ali sutra možeš pogledati tu emisiju na portalu HRT-a,mislim ako te zanima. A to što govore Srbi  iz dana u dan mi postaje sve simpatičnije,a pogotovu zato što ni oni sami ne vjeruju u to što govore. 
|
 |
Sultan
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 01:08 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: Sultan je napisao/la: E nisam vala znao da je i on bio đihadlija  Nego me zanima njegova uloga u 2.svjetskom ratu, to sam mislio... Pa ako ti to nešto znači,postoje incijative potomaka Židova koje je spasio Stepinac,da ga se proglasi pravednikom među narodima. Večeras je bilo Otvoreno na HTV o Stepincu,gledao sam nešto drugo i zaboravio,ali sutra možeš pogledati tu emisiju na portalu HRT-a,mislim ako te zanima. A to što govore Srbi  iz dana u dan mi postaje sve simpatičnije,a pogotovu zato što ni oni sami ne vjeruju u to što govore.  Neznam ja dal Srbi vjeruju ili ne vjeruju u ono što govore, al je činjenica da Stepinca optužuju na način na koji ga optužuju. Znam da se i u Hrvatskoj vodila rasprava o njegovoj ulozi u 2.ww.
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 01:16 |
|
|
Sultan je napisao/la: DarthCroat je napisao/la: Pa ako ti to nešto znači,postoje incijative potomaka Židova koje je spasio Stepinac,da ga se proglasi pravednikom među narodima. Večeras je bilo Otvoreno na HTV o Stepincu,gledao sam nešto drugo i zaboravio,ali sutra možeš pogledati tu emisiju na portalu HRT-a,mislim ako te zanima. A to što govore Srbi  iz dana u dan mi postaje sve simpatičnije,a pogotovu zato što ni oni sami ne vjeruju u to što govore.  Neznam ja dal Srbi vjeruju ili ne vjeruju u ono što govore, al je činjenica da Stepinca optužuju na način na koji ga optužuju. Znam da se i u Hrvatskoj vodila rasprava o njegovoj ulozi u 2.ww. Citat: 26.feb.2006.17:36 user:njegos U znak zahvale sto je spasio oko 250 000. Srba,Srpska Pravoslavna Crkva odlucila je ovoga blazenika uvrstiti u svoje svetce tako da njihovi vjernici koji to zele mogu ga odabrati za njihovi kucnu slavu. Razlog zbog koga je SPC odlucio se na takav potez,je taj da je blazeni A.Stepinac u vremenu od 1941g.-1945g. pokrsti,odnosno preveo velik broj pravoslavni vjernika na katolicizam i tako im osigurao miran i bezbrizan zivot. Ali to pokrstavanje je bilo samo formalne neravi u cilju spasavanja ljudski zivota kojima je prietila egzikucija prema rasnom zakonu tadasnje NDH.Svi oni koji su se pokrstili u dogoivoru sa rtmokatolickom crkvom,mogli su po okoncanju rata vratiti se na svoju izvornu vjeru. U taj konspirativni plan A.Stepinca i r.k. crkve sumnjala je i vlast NDH koja ga je progonila i drzala u kucnom pritvoru,ali od straha od fasisticke Italije i Vatikana s kojima su htjeli ocuvati dobre odnose,nisu se usudivali uciniti nista kontra A.Stepinca i tako navuci na sebe bijes. Ustase su bile ogorcene na A.Stepinca jer je Srbima omogucavao nesmetano izrugivanje ondasnjoj vlasti,tako sto su presavsi na katolicku vjeru bili zakonski zasticeni. Njihovo drsko ponasanje je pocelo odma onog momenta cim bi dobili katolicki krsni list,jer prema rasnom zakonu katolike nisu smjeli slati u Jasenovac,a nije bilo niti zakonske osnove za zabranu promjene vjere. Za tu rupu u zakonu znao je i Alojzije Stepinac te je nesmetano vrsio antidrzavotvorne akte. Da je rasni zakon ne potpun i da ga treba izmjenjivati Ustase su se dosjetile vrlo kasnon,te su u izmjenu i dopunu rasnog zakona krenuli tek u proljece 1945g.neposredno pred slom NDH. Zahtjevi za Stepincovom kanonizaciom dolaze upravo od prezivjeli Srba,jer i oni smatraju kako je progon Stepinca koji je potekao od strane ljubomorni komunista,koji ni priblizno nisu spasili Srba kao Stepinac,bio nepravedan progon,a Stepinac pravednik medu narodima. Tim zahtjevima su se poslije pridruzili i Zidovi koje je Stepinac uspio spasiti. http://srpskisveci/org./Jedan stari tekst koji sam pohranio,jer mi je bio zanimljiv. 
|
 |
Sultan
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 01:20 |
|
|
Zanimljiv tekst. Još jedan dokaz da islam nije jedina vjera koja se širila mačem.A još je zanimljivija ponuda: postani katolik i nećeš završiti u Jasenovcu. Pa pobogu, Turci si prije više od 500 godina primjenjivali humanije metode kada su pozivali u vjeru nego neki u 20.vijeku. Sramota 
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 01:25 |
|
|
Sultan je napisao/la: Zanimljiv tekst. Još jedan dokaz da islam nije jedina vjera koja se širila mačem A iz čega si ti isčitao u ovom tekstu,da je netko vjeru širio mačem ? Pročitaj još jednom,pa možda shvatiš. Pa nebi valjda sada i Srbi lagali,da ih je Stepinac spašavao pred povampirisanim Ustašama. 
|
 |
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 14:34 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: Sultan je napisao/la: Jel istina ono što Srbi pričaju za Stepinca? Jednom sam gledao neki dokumentarac na BN TV, svašta mu nabacuju. Misliš na ono da je bio dobrovoljac na solunskoj fronti i jedini od hrvatskih biskupa kojeg je Karađorđević potvrdio kao zagrebačkog nadbiskupa i vođu crkve u Hrvata ?  Stepinac vam je osudio FASIZAM, NACIZAM I KOMUNIZAM josh u 30tim godinama! a za vrijeme NDH zahvaljujuci njemu OSOBNO je spaseno nekoliko zhidova. On je tjekom te tri drzave usistzinu bio moralni i duhovni vodja Hrvatskih katolika. Umro je u komunistickom zatocensistvu u rodnom Krasicu.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 14:39 |
|
|
Istina,ali ima nekih nejasnih stvari iz vremena kraljevine Jugoslavije,koje radi mira u kući bolje ne pominjati. Prošle godine sam bio u Krašiću i Brezovici,a trebao sam biti i jučer,ali me bolest spriječila.
Župnik nam je održao zanimljivo izlaganje o životu i mučeničkoj smrti blaženog Lojzeka.
Jeste li znali da su mu komunisti zapalili izvađeno srce,koje je trebalo biti pohranjeno u Zg.katedrali ?
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 14:59 |
|
|
Privitak:
1.JPG [ 44.13 KiB | Pogledano 4550 put/a. ]
Privitak:
2.JPG [ 38.55 KiB | Pogledano 4550 put/a. ]
Privitak:
3.JPG [ 74.15 KiB | Pogledano 4550 put/a. ]
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 11 vel 2010, 15:01 |
|
|
Privitak:
4.JPG [ 46.46 KiB | Pogledano 4549 put/a. ]
Privitak:
5.JPG [ 37.06 KiB | Pogledano 4549 put/a. ]
Evo par fotki iz muzeja bl.A.Stepinca u Krašiću.
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 12 vel 2010, 23:04 |
|
|
Sultan je napisao/la: DarthCroat je napisao/la: Pa ako ti to nešto znači,postoje incijative potomaka Židova koje je spasio Stepinac,da ga se proglasi pravednikom među narodima. Večeras je bilo Otvoreno na HTV o Stepincu,gledao sam nešto drugo i zaboravio,ali sutra možeš pogledati tu emisiju na portalu HRT-a,mislim ako te zanima. A to što govore Srbi  iz dana u dan mi postaje sve simpatičnije,a pogotovu zato što ni oni sami ne vjeruju u to što govore.  Neznam ja dal Srbi vjeruju ili ne vjeruju u ono što govore, al je činjenica da Stepinca optužuju na način na koji ga optužuju. Znam da se i u Hrvatskoj vodila rasprava o njegovoj ulozi u 2.ww. Srbi također govore kako u Srebrenici nije bilo zločina sa srbske strane, već da su tamo Bošnjaci radili pokolje nad Srbima. Blago tebi sinko u tvom ,,naukovanju''.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 12 vel 2010, 23:15 |
|
|
Ovo su činjenice o Stepincu: Alojzije Stepinac je 14. ožujka 1943. usried NDH ovako govorio u katedrali: >>Svaki dalje čovjek, bez obzira kojoj rasi ili naciji pripadao, bez obzira da li je svršio sveučilište u kojem kulturnom središtu Europe ili ide u lov za hranom u prašumama Afrike, svaki od njih jednako nosi u sebi pečat Boga Stvoritelja i imade svoja neodtuđiva prava koja mu ne smije oteti ili ograničiti samovoljno ni jedna ljudska vlast.<<
Evo i svjedočanstva svećenika Srbske pravoslavne crkve Jovana Nikolića: ,,Znam da je jedan moj župljanin, prof. Marko Vidaković, također i on Srbin pravoslavac, pripremio obilnu dokumentaciju, s priloženim slikama iz kojih je vidljiva moralna i materijalna pomoć koju je nadbiskup Stepinac za vrijeme rata, od 1941. do 1945., pružio tisućama srpske djece koja su bila uzeta iz raznih logora, Sisak i Jasenovac, i koja su smještena, opskrbljena hranom i odjećom te gostoljubivošću kod nekih obitelji... Nadbiskup Stepinac pomagao je sve, bez razlike na podrijetlo, rasu ili vjeru. Tko god je trebao pomoć, bio je zaštićen njegovom nesebičnom pomoći.''
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: 50. obljetnica od smrti Stepinca Postano: 13 vel 2010, 00:05 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ovo su činjenice o Stepincu: Alojzije Stepinac je 14. ožujka 1943. usried NDH ovako govorio u katedrali: >>Svaki dalje čovjek, bez obzira kojoj rasi ili naciji pripadao, bez obzira da li je svršio sveučilište u kojem kulturnom središtu Europe ili ide u lov za hranom u prašumama Afrike, svaki od njih jednako nosi u sebi pečat Boga Stvoritelja i imade svoja neodtuđiva prava koja mu ne smije oteti ili ograničiti samovoljno ni jedna ljudska vlast.<<
Evo i svjedočanstva svećenika Srbske pravoslavne crkve Jovana Nikolića: ,,Znam da je jedan moj župljanin, prof. Marko Vidaković, također i on Srbin pravoslavac, pripremio obilnu dokumentaciju, s priloženim slikama iz kojih je vidljiva moralna i materijalna pomoć koju je nadbiskup Stepinac za vrijeme rata, od 1941. do 1945., pružio tisućama srpske djece koja su bila uzeta iz raznih logora, Sisak i Jasenovac, i koja su smještena, opskrbljena hranom i odjećom te gostoljubivošću kod nekih obitelji... Nadbiskup Stepinac pomagao je sve, bez razlike na podrijetlo, rasu ili vjeru. Tko god je trebao pomoć, bio je zaštićen njegovom nesebičnom pomoći.'' Jesi li čuo onu staru uzrečicu,,primi sirotu na svoju sramotu'' e to je bilo i Stepincu. Istina je da ima poštenih Srba koji su rekli istinu o tome kako je Stepinac spašavao tu djecu,ali puno je više onih koji su i to uspjeli izokrenuti u njihovoj propagandnoj mašineriji,pa tako su od toga iskonstruirali priču,kako je katolička crkva naredila Ustašama da iz logora odvajaju i otimaju malenu srpsku nejač,te ih odvode u druge specijalne logore za djecu i da od njiih prave Hrvate,koje su navodno napravili po uzoru na Nijemce,jer su i nijemci otimali djecu Poljaka koja su bila svijetlije puti i od njih pravili nove arijevce. Navodno je to sam Stepinac predložio Paveliću,a čini mi se da su pisali kako je jedan takav logor navodno bio u Jastrebarskom. Vidiš i od dobrog djela,oni su u stanju iskonstruirati podvalu za svoje propagandne potrebe. Umirao sam od smjeha dok sam to čitao  navodno Ustaše otimale srpsku dečicu a svećenici i časne ih učili da mrze Srbe pa kada porastu da budu neka nova vrsta ustaških janičara. 
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|