|
|
Stranica: 11/32.
|
[ 790 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Livno Postano: 02 vel 2010, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60944 Lokacija: DAZP HQ
|
nek ima komplet pjesma
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Livno Postano: 09 vel 2010, 12:13 |
|
|
Uslikano Livno na Google Earthu (datum 27.9.2009)
Privitak/ci: |
Livno.jpg [ 246.28 KiB | Pogledano 5983 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Livno Postano: 11 vel 2010, 22:25 |
|
|
Evo 3 mjesta na kojima je vidljiva izgradnja u razdoblju od 2005-2009 u Livnu.
Livno3.JPG [ 236.85 KiB | Pogledano 5971 put/a. ]
|
Livno2.JPG [ 237.98 KiB | Pogledano 5971 put/a. ]
|
Livno1.JPG [ 210.82 KiB | Pogledano 5971 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Likup
|
Naslov: Re: Livno Postano: 11 vel 2010, 22:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 vel 2010, 13:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 vel 2010, 14:16 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ultras1986 je napisao/la: Evo 3 mjesta na kojima je vidljiva izgradnja u razdoblju od 2005-2009 u Livnu. Vidljiv je jedino snijeg koji pokriva objekte u 2005.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 vel 2010, 14:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Evo 3 mjesta na kojima je vidljiva izgradnja u razdoblju od 2005-2009 u Livnu. Vidljiv je jedino snijeg koji pokriva objekte u 2005. Pogledaj malo bolje (ako ne vidiš reci pa ću ti zaikružiti na slici)... 1 slika : 2 nove zgrade, i nekoliko kuća. 2 slika : 1 nova zgrada, i nekakv objekt. 3 slika : nekoliko novih objekata (vjerovatno prodajnog tipa)
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 vel 2010, 14:29 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Bobovac je napisao/la:
Vidljiv je jedino snijeg koji pokriva objekte u 2005.
Pogledaj malo bolje (ako ne vidiš reci pa ću ti zaikružiti na slici)... 1 slika : 2 nove zgrade, i nekoliko kuća. 2 slika : 1 nova zgrada, i nekakv objekt. 3 slika : nekoliko novih objekata (vjerovatno prodajnog tipa) Pošto imam vremena, evo zaokružio sam ti neke objekte koji nisu bili 2005, a nalaze se na slici 2009.
Livno3..JPG [ 238.18 KiB | Pogledano 5950 put/a. ]
|
Livno2..JPG [ 238.51 KiB | Pogledano 5950 put/a. ]
|
Livno1..JPG [ 213.53 KiB | Pogledano 5950 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 13 vel 2010, 15:39 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Pogledaj malo bolje (ako ne vidiš reci pa ću ti zaikružiti na slici)...
1 slika : 2 nove zgrade, i nekoliko kuća. 2 slika : 1 nova zgrada, i nekakv objekt. 3 slika : nekoliko novih objekata (vjerovatno prodajnog tipa)
Pošto imam vremena, evo zaokružio sam ti neke objekte koji nisu bili 2005, a nalaze se na slici 2009. to je sve nanovo izgrađeno par novih kuća, zgrade oko komunalnog, konzum, zgrade za branitelje itd itd u livnu se stalno gradi
|
|
Vrh |
|
|
livnohb
|
Naslov: Re: Livno Postano: 25 vel 2010, 18:49 |
|
|
Vidim da se vode rasprave koliko muslimana ima u Livnu....Sad tesko je reci...Ali po meni 40 posto je previse, mozda oko 35%. Po meni ih u gradu ima oko 2 800 Uglavnom sto se tice njihova nataliteta on je gori nego kod Hrvata.Dok sam jos isao prije 2 u srednju skolu u mom razredu nije bilo ni jednog muslimana.A u ostala 2 odjeljenja bilo ih je najvise 5-6 od oko 28 ucenika. Ito vecinom su to bili muslimani iz grada. A u osnovnoj sjecam se da su bila 4 muslimana od nas 25- 26. A za Srbe u Livnu...E njih se stvarno moze nabojati na prste.Zanemarivo. Tako da bih ja po svemu zakljucio da je Livno hrvatski grad i da to s vremenom moze samo jos vise postajati Q
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Livno Postano: 26 vel 2010, 11:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60944 Lokacija: DAZP HQ
|
u moj familiji koja je u Livnu u zadnje dvije godine je dvoje rođeno, a jedno bi trebalo oko ljeta.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 27 vel 2010, 13:44 |
|
|
livnohb je napisao/la: Vidim da se vode rasprave koliko muslimana ima u Livnu....Sad tesko je reci...Ali po meni 40 posto je previse, mozda oko 35%. Po meni ih u gradu ima oko 2 800 Uglavnom sto se tice njihova nataliteta on je gori nego kod Hrvata.Dok sam jos isao prije 2 u srednju skolu u mom razredu nije bilo ni jednog muslimana.A u ostala 2 odjeljenja bilo ih je najvise 5-6 od oko 28 ucenika. Ito vecinom su to bili muslimani iz grada. A u osnovnoj sjecam se da su bila 4 muslimana od nas 25- 26. A za Srbe u Livnu...E njih se stvarno moze nabojati na prste.Zanemarivo. Tako da bih ja po svemu zakljucio da je Livno hrvatski grad i da to s vremenom moze samo jos vise postajati Q tako sam i ja nekako rekao 35-40% jer to je sve odoka nepostoje podatci
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Livno Postano: 30 ožu 2010, 13:10 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1627 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Ako ništa ne iskrsne za koji dan idem u Hercegovinu i planiram prvi puta posjetiti Livno. Ima li kakvih prijedloga oko toga što obavezno moram vidjeti a valjao bi i savjet gdje se dobro najesti. Livnjaci pomagajte.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 30 ožu 2010, 22:10 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Ako ništa ne iskrsne za koji dan idem u Hercegovinu i planiram prvi puta posjetiti Livno. Ima li kakvih prijedloga oko toga što obavezno moram vidjeti a valjao bi i savjet gdje se dobro najesti. Livnjaci pomagajte. moras viditi puno toga ja smatram da je livno jedan od najljepših gradova u HB ipak sam livnjak kad dođeš u gradu obiđi izvor bistrice tj duman, onda franjevački muzej na gorici da se malo upoznaš sa povijesti i da vidis slike gabrijela jurkića možeš prošetati gradom popiti kavu na jednoj od terasa na gradskom trgu kralja tomislava ako imas viška vremena i dobro auto možeš se popeti i do kruga(planina) da vidis divlje konje a od hrane imas po gradu mnogo mjesta gdje možeš pojesti burek, ćevape razni fast foodovi al imas i malo elitnijih mjesta npr restoran bacchus itd itd ako te sta zanima pitaj
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Livno Postano: 31 ožu 2010, 12:33 |
|
|
kajman je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Ako ništa ne iskrsne za koji dan idem u Hercegovinu i planiram prvi puta posjetiti Livno. Ima li kakvih prijedloga oko toga što obavezno moram vidjeti a valjao bi i savjet gdje se dobro najesti. Livnjaci pomagajte. moras viditi puno toga ja smatram da je livno jedan od najljepših gradova u HB ipak sam livnjak kad dođeš u gradu obiđi izvor bistrice tj duman, onda franjevački muzej na gorici da se malo upoznaš sa povijesti i da vidis slike gabrijela jurkića možeš prošetati gradom popiti kavu na jednoj od terasa na gradskom trgu kralja tomislava ako imas viška vremena i dobro auto možeš se popeti i do kruga(planina) da vidis divlje konje a od hrane imas po gradu mnogo mjesta gdje možeš pojesti burek, ćevape razni fast foodovi al imas i malo elitnijih mjesta npr restoran bacchus itd itd ako te sta zanima pitaj Hvala. Mislim da će divlji konji pričekati drugu priliku.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Livno Postano: 31 ožu 2010, 16:30 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Ako ništa ne iskrsne za koji dan idem u Hercegovinu i planiram prvi puta posjetiti Livno. Ima li kakvih prijedloga oko toga što obavezno moram vidjeti a valjao bi i savjet gdje se dobro najesti. Livnjaci pomagajte. -Samostan Gorica sa muzejem(vrijedi se posjetiti sadrži dokaze o Hrvatskom životu naraštajima, te radove Gabrijela Jurkića jednog od najpoznatijih Hrvatskih slikara) -Izvor Duman, gdje je poznata špilja u kojoj je partizan Ivan Goran Kovačić našao ideju o djelu ''jama''. Također se u njoj nalaze ostaci ubijenih Hrvata od strane partizana u drugom svijetskom ratu. -Kasno antička i staro-hrvatska(predromanička) crkva kod bolnice, zanimljivost temlji te njezino groblje -Gornji grad (inače Muslimani žive gore) ali zanimljivo pogledati stara jezgra Livna, sahat kula, džamije... -vejs kula, popeti se do nje vjerujtemi pogleda vrijedi :) -okolne ergele te pašnjaci sa stadima polu divljih konja -Buško Blato največe umjetno jezero u ovom djelu Europe -posijetiti rijeku sturbu i žabljak. Te stari mostić na ulazu u Livno -okolna sela sa velikim brojem stećaka(podhum, grgurići, vidoši...) -stara katolička crkva u središtu Livna, te ako ima neko da ti prepriča kako su lukavstvom uspjeli Livanjski fratri dobiti dozvolu za gradnju od Turaka -spomenici kralju tomislavu obelisk, braniteljima obaje Hrvatske(41-45 te 91-95), gimnazija, vijećnica-općina... Hrana (obvezno kušati Livanjski sir, bez toga ko da niste bili u Livnu) -forum modernije mjesto sa europskim i domaćim jelima nije skupo -burekdžnice; ima ih svuda preporučuju se oni oko korza -čevabdžnice; ovisno o ukusu, ima ih pri ulasku u gornji grad te u blizini centra Dobro bi bilo da znate nekog iz Livna, da vas malo provede i ispriča vam povijest. Nebiste vjerovali koliko tako malen grad ima znamenitosti i priča.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 31 ožu 2010, 19:36 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Ako ništa ne iskrsne za koji dan idem u Hercegovinu i planiram prvi puta posjetiti Livno. Ima li kakvih prijedloga oko toga što obavezno moram vidjeti a valjao bi i savjet gdje se dobro najesti. Livnjaci pomagajte. -Samostan Gorica sa muzejem(vrijedi se posjetiti sadrži dokaze o Hrvatskom životu naraštajima, te radove Gabrijela Jurkića jednog od najpoznatijih Hrvatskih slikara) -Izvor Duman, gdje je poznata špilja u kojoj je partizan Ivan Goran Kovačić našao ideju o djelu ''jama''. Također se u njoj nalaze ostaci ubijenih Hrvata od strane partizana u drugom svijetskom ratu. -Kasno antička i staro-hrvatska(predromanička) crkva kod bolnice, zanimljivost temlji te njezino groblje -Gornji grad (inače Muslimani žive gore) ali zanimljivo pogledati stara jezgra Livna, sahat kula, džamije... -vejs kula, popeti se do nje vjerujtemi pogleda vrijedi :) -okolne ergele te pašnjaci sa stadima polu divljih konja -Buško Blato največe umjetno jezero u ovom djelu Europe -posijetiti rijeku sturbu i žabljak. Te stari mostić na ulazu u Livno -okolna sela sa velikim brojem stećaka(podhum, grgurići, vidoši...) -stara katolička crkva u središtu Livna, te ako ima neko da ti prepriča kako su lukavstvom uspjeli Livanjski fratri dobiti dozvolu za gradnju od Turaka -spomenici kralju tomislavu obelisk, braniteljima obaje Hrvatske(41-45 te 91-95), gimnazija, vijećnica-općina... Hrana (obvezno kušati Livanjski sir, bez toga ko da niste bili u Livnu) -forum modernije mjesto sa europskim i domaćim jelima nije skupo -burekdžnice; ima ih svuda preporučuju se oni oko korza -čevabdžnice; ovisno o ukusu, ima ih pri ulasku u gornji grad te u blizini centra Dobro bi bilo da znate nekog iz Livna, da vas malo provede i ispriča vam povijest. Nebiste vjerovali koliko tako malen grad ima znamenitosti i priča. sto se tiče špilje na dumanu u nju se nemože ući nikako jedino ljeti možeš doći do većeg izvora al gornji gdje je špilja je pod zaštitom komunalnog jer odatle voda dolazi
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Livno Postano: 31 ožu 2010, 23:19 |
|
|
kajman je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: -Samostan Gorica sa muzejem(vrijedi se posjetiti sadrži dokaze o Hrvatskom životu naraštajima, te radove Gabrijela Jurkića jednog od najpoznatijih Hrvatskih slikara) -Izvor Duman, gdje je poznata špilja u kojoj je partizan Ivan Goran Kovačić našao ideju o djelu ''jama''. Također se u njoj nalaze ostaci ubijenih Hrvata od strane partizana u drugom svijetskom ratu. -Kasno antička i staro-hrvatska(predromanička) crkva kod bolnice, zanimljivost temlji te njezino groblje -Gornji grad (inače Muslimani žive gore) ali zanimljivo pogledati stara jezgra Livna, sahat kula, džamije... -vejs kula, popeti se do nje vjerujtemi pogleda vrijedi :) -okolne ergele te pašnjaci sa stadima polu divljih konja -Buško Blato največe umjetno jezero u ovom djelu Europe -posijetiti rijeku sturbu i žabljak. Te stari mostić na ulazu u Livno -okolna sela sa velikim brojem stećaka(podhum, grgurići, vidoši...) -stara katolička crkva u središtu Livna, te ako ima neko da ti prepriča kako su lukavstvom uspjeli Livanjski fratri dobiti dozvolu za gradnju od Turaka -spomenici kralju tomislavu obelisk, braniteljima obaje Hrvatske(41-45 te 91-95), gimnazija, vijećnica-općina...
Hrana (obvezno kušati Livanjski sir, bez toga ko da niste bili u Livnu) -forum modernije mjesto sa europskim i domaćim jelima nije skupo -burekdžnice; ima ih svuda preporučuju se oni oko korza -čevabdžnice; ovisno o ukusu, ima ih pri ulasku u gornji grad te u blizini centra
Dobro bi bilo da znate nekog iz Livna, da vas malo provede i ispriča vam povijest. Nebiste vjerovali koliko tako malen grad ima znamenitosti i priča.
sto se tiče špilje na dumanu u nju se nemože ući nikako jedino ljeti možeš doći do većeg izvora al gornji gdje je špilja je pod zaštitom komunalnog jer odatle voda dolazi Znam prošle godine sam doveo ljude malo u posjet nisu mnam dali nit blizu. A prije 5 godina sam uspio se popeti do željeznih vrata pred špiljom(nekim čudom nisu zavarena) te ušao u nutra
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 02 tra 2010, 15:55 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: kajman je napisao/la:
sto se tiče špilje na dumanu u nju se nemože ući nikako jedino ljeti možeš doći do većeg izvora al gornji gdje je špilja je pod zaštitom komunalnog jer odatle voda dolazi
Znam prošle godine sam doveo ljude malo u posjet nisu mnam dali nit blizu. A prije 5 godina sam uspio se popeti do željeznih vrata pred špiljom(nekim čudom nisu zavarena) te ušao u nutra da ti nisi isao na drugu stranu slučajno(imas dosta uzbrdo) jer da bi se popeo u tu spilju gdje je kovačić boravio moras ici do gornjeg izvora i da bi usao u nju moras ići skroz sa druge strane jesi ti livnjak???
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Livno Postano: 03 tra 2010, 01:47 |
|
|
kajman je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Znam prošle godine sam doveo ljude malo u posjet nisu mnam dali nit blizu. A prije 5 godina sam uspio se popeti do željeznih vrata pred špiljom(nekim čudom nisu zavarena) te ušao u nutra
da ti nisi isao na drugu stranu slučajno(imas dosta uzbrdo) jer da bi se popeo u tu spilju gdje je kovačić boravio moras ici do gornjeg izvora i da bi usao u nju moras ići skroz sa druge strane jesi ti livnjak??? Jesam Livnjak sam. Ima na samom izvoru vrata. Moguće da su radnici nešta radili pa se moglo uči. Ali eto ušao sam. To je bilo ljeto postavljene skele za popet se pa se moglo pred sam ulaz. Inače se nemije više nit do ograde prići, a kamoli do izvora.
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 03 tra 2010, 10:03 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: kajman je napisao/la: da ti nisi isao na drugu stranu slučajno(imas dosta uzbrdo) jer da bi se popeo u tu spilju gdje je kovačić boravio moras ici do gornjeg izvora i da bi usao u nju moras ići skroz sa druge strane jesi ti livnjak???
Jesam Livnjak sam. Ima na samom izvoru vrata. Moguće da su radnici nešta radili pa se moglo uči. Ali eto ušao sam. To je bilo ljeto postavljene skele za popet se pa se moglo pred sam ulaz. Inače se nemije više nit do ograde prići, a kamoli do izvora. ma nedaju sad prići ni donjem izvoru gdje se kupaju malo hrabriji momci i odatle su počeli zatiravat ljude a znam sve zajebavaju umjesto da to otvore da naprave atrakciju oni blokirali sve jbg
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Livno Postano: 03 tra 2010, 15:55 |
|
|
kajman je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Jesam Livnjak sam. Ima na samom izvoru vrata. Moguće da su radnici nešta radili pa se moglo uči. Ali eto ušao sam. To je bilo ljeto postavljene skele za popet se pa se moglo pred sam ulaz. Inače se nemije više nit do ograde prići, a kamoli do izvora.
ma nedaju sad prići ni donjem izvoru gdje se kupaju malo hrabriji momci i odatle su počeli zatiravat ljude a znam sve zajebavaju umjesto da to otvore da naprave atrakciju oni blokirali sve jbg Ma užas, prije desetak godina se obećavalo obnoviti onaj most šta vodi do izvora te atrakciju od te jame napravit. Ali eto kako izgleda ništa neće biti. Također vidim da znate, sigurno ste i vi iz Livna?
|
|
Vrh |
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Livno Postano: 04 tra 2010, 09:44 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: kajman je napisao/la:
ma nedaju sad prići ni donjem izvoru gdje se kupaju malo hrabriji momci i odatle su počeli zatiravat ljude a znam sve zajebavaju umjesto da to otvore da naprave atrakciju oni blokirali sve jbg
Ma užas, prije desetak godina se obećavalo obnoviti onaj most šta vodi do izvora te atrakciju od te jame napravit. Ali eto kako izgleda ništa neće biti. Također vidim da znate, sigurno ste i vi iz Livna? neg sta neg livnjak
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 tra 2010, 13:26 |
|
|
Obišao sam grad kako sam i planirao. Prošetao uzduž i poprijeko. Nažalost u muzeju na Gorici nisam bio bila je neka procesija na Veliki petak oko crkve nije se dalo ni parkirati blizu. Grad je zanimljiv, iznad prosjeka ali ne i dovoljno uredan po mom sudu. Žalosti me kad vidim smeće na ulicama i zelenim površinama skoro svugdje po Herceg-Bosni. Ali to je za posebnu temu.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Livno Postano: 12 tra 2010, 19:28 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Obišao sam grad kako sam i planirao. Prošetao uzduž i poprijeko. Nažalost u muzeju na Gorici nisam bio bila je neka procesija na Veliki petak oko crkve nije se dalo ni parkirati blizu. Grad je zanimljiv, iznad prosjeka ali ne i dovoljno uredan po mom sudu. Žalosti me kad vidim smeće na ulicama i zelenim površinama skoro svugdje po Herceg-Bosni. Ali to je za posebnu temu. Da to je tužna slika. Makar prije nekoliko godina uveli u sva sela odvod smeća. Ljudi i dalje imaju naviku umjesto platiti komunalno, rađe smeće bacati u divlje jaruge
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|