|
|
Stranica: 28/40.
|
[ 986 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
storaB
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 17:06 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8182 Lokacija: Republic of Srpska
|
Za Markale se oduvijek znalo da su projekat velikozapadnjačke težnje nametanja krivice Srba... Istina iizadje na vidjelo kad tad.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Pravoslavac
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 17:41 |
|
|
storaB je napisao/la: Za Markale se oduvijek znalo da su projekat velikozapadnjačke težnje nametanja krivice Srba... Istina iizadje na vidjelo kad tad. A koga istina interesuje kad nakon deset-petnest godina izadje na vidjelo?Oce li zapadnjacka propaganda prenosit tu istinu,oce se zapadnjacki politicari izvinjavat u suzama,oce Muslimani tj.Bosnjaci mrzet one koji su ih izdali i izgladnjivali?Pa eto izaslo je na videlo sva manipulacija koja je dovela do napada na Srbiju 99,sve o Racku ,izaslo je na istinu i sve o tusenju ona dva Albanska djeteta koja su dovela do nemira a koja su nekim cudom od zapadnjacki demokrata protumacena da je razlog da se nagrade Albanci "nezavisnoscu "?I opet sta je ta istina promenila ,ili kako Hica rece "Ko se jos seca Armena"
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 18:32 |
|
|
Nagledašmo se velikosrpske propagande. Sretan ti Vaskrs Vlado.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 18:50 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Nagledašmo se velikosrpske propagande. Sretan ti Vaskrs Vlado. Zašto meni. Imaš grešku u softverskom kodu Kumbote. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 19:14 |
|
|
Citat: Pogledajte kompletnu presudu protiv Radovana Karadžića!  Na stranici Tribunala u Hagu objavljena je kompletna presuda Radovanu Karadžiću, prvom predsjedniku RS. Presuda koja sadrži 2.615 stranica objavljena je na engleskom jeziku, dok je na srpskom jeziku dostupna kratka verzija presude. Radovan Karadžić osuđen je u Hagu 24.03. 2016. godine na 40 godina zatvora. Osuđen je za deset od ukupno 11 tačaka optužnice. Odbrana ima 30 dana da sastavi žalbu na presudu, a kako je navaljeno žaliće se na svih deset tačaka presude. Pogledajte presudu protiv Radovana Karadžića! http://www.icty.org/x/cases/karadzic/tjug/en/160324_judgement.pdfIzvor: http://www.atvbl.com/pogledajte-kompletnu-presudu-protiv-radovana-karadzica/
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 20:37 |
|
|
Majke ti mila ova tema se pretvorila u srpsko slavlje wtf?!?!?!
40 godina robije i sve moguce osude im dobije prvi covjek "srpske" i oni jos sretni i zadovoljni... E u pizdu materinu naroda...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
chubura
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 20:52 |
|
|
Pa kad taj sud oslobodi glavoseče koji su lično klali ljude,kao što je Naser Orić,Dudaković,mnogi koji sada sede u parlamentima i vladama kantona,federacije,BiH,Hašim Tači,Ramuš Haradinaj i mnogi drugi,a optuzi i osudi ljude samo zbog verbalnog delikta i izgovorene reči,onda je neko lud,ako su zločinci bez presedana koji su snimali klanja ljudi oslobodjeni,onda su osudjeni pred tim sudom,a da metak nisu opalili,heroji.Ako nije kriv Alija Izetbegović,koji je po svedočenju Hakije Meholjića,komandanta policije u Srebrenici,trazio da se žrtvuje 5000 svojih ljudi zarad intervencije NATO-a,a ko je onda?Karadzić,Mladić,porodice poklanih Srba u okolini Srebrenice koje su lično masakrirale snage Nasera Orića,godinama koristeći zaštićenu zonu UN krijući se u njoj.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 21:38 |
|
|
Isto kao da su ga oslobodili i još odlikovali.
|
|
Vrh |
|
 |
Pravoslavac
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 21:43 |
|
|
PCM je napisao/la: Majke ti mila ova tema se pretvorila u srpsko slavlje wtf?!?!?!
40 godina robije i sve moguce osude im dobije prvi covjek "srpske" i oni jos sretni i zadovoljni... E u pizdu materinu naroda... Pa ako je taj "sud" uspijo da mu sastavi osudu kakvu je sastavijo i onako kako je sastavijo onda ja neznam kako ti sumljas da covek nije andjeo koji u zivotu mrava nije zgazio .Te nakaze bi bez problema mogle da sastave optuznicu hriscanima koje muslimani zive spaljuju po Pakistanu i Siriji za prekomernu silu jel su se eto branili duvajuci u vatru pa su sa tim vredjali patrijahalnu strukturu muslimanskog zivlja a ovom panju su uspeli da sastave osudu koja bi cak i naludjm ustasi trebala da bude vic ,ma koliko izludjen bijo poredit ovog klovna sa Hilericom,Tacijom,Neserom ili jednom od nakaza iz Hrvatske nemos pa natezo koliko oces ,pa cak i prema Ujdurovicu je covek bezgresan a kamoli prema bilo kojem od zapadnjacki koljaca Ko sto reko da ga nisu osudili ja bi ga prvi pljuno u lice jel bi znao da je zlocinacko gov..
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 27 ožu 2016, 22:32 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
kolubara
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 09:22 |
|
|
ti "intelektualci" mogu da nas poljube u dupe
to je svrha svega. da se ukine srpska. zbog toga se i ne ide napred. prica o zajednickom zivotu je obicna mantra dok oni ne pripreme podmuklo teren za ispunjavanje svojih ciljeva o unitarnoj bosni po njihovom vidjenju. na kraju ce zbog te alavosti dobro najebati. druga dva naroda lako bi se dogovorila. hrvati i srbi bi cak u bosni opstali i u istom entitetu mnogo postenije nego hrvati u federaciji gde su potpuno baceni u cosak. federacija pokazuje kakva je zajednica sa njima. intelektualci bosnjacki?
vic dana
|
|
Vrh |
|
 |
dr.gog_sarajevo
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 13:31 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: marko-m je napisao/la: Pa jeste Bosanci,nije nista lose u tome sta je netko iz Bosne. Ne boj se ti za Hercegovce snaci ce se oni.Jesu nasi ali ce se snaci. Oni ti imaju malo srpskih manira,gdje god dodu oce da su glavni. Nema veze nasi su. Zalije mi je posavljaka,srednjobosanaca i onih gore oko i ispod Banja Luke. Ja znam da sa muslimanima je zaraceno do krvi i da tu nema vise nikad mira, ili razgranicit ili nemir. Ali mi smeta neko hercegovacko preseravanje kao sa srbima uvlacenje im u guzicu od poskoka i takvih. Znam da su oni po nekim pragmaticnim stvarima blizi,ali ne moze se prec preko posavine i drugih mjesta mrtvih hrvatskih sinova, kada sa muslimanim jos nije bilo rata. Od '41 imamo akutni nedostatak ustaških komesara iz Zagreba koji nadmeno, domaćem hrvatskom puku, dolaze objasniti da su im muslimani braća rođena. Rodio si se u pogrešno vrijeme, imao bi dobro radno mjesto. Ali eto, nisi loš ni kao današnja inkarnacija - smeće kojeg je strah 4% Srba u Hrvatskoj, ali zato svim silama drži 15% Hrvata u jedinstvenoj BiH sa 35% takvih Srba i 50% Muslimana, kao nižu kastu hrvatskog naroda kojoj je jedina svrha u životu nekakva borba protiv ideje "Srbije od 100km (ili koliko li već) od Zagreba". Ta opsjednutost, paranoja i strah od Srba i ispuhane (praktički na koljenima) Srbije nije ništa drugo nego bezmudaštvo, vi ste pičkice a ne Hrvati kada u Srbima vidite dijaboličnu i uber-sposobnu prijetnju koja je jača čak i od renesanse globalnog islamizma i njene lokalne ispostave. Ministre, ja se pitam na koji način da se razgovara, i kako da se urede unutarnji odnosi u svrhu funkcioniranja vlasti. Imamo masu problema praktične naravi.Nije nacionalizam problem kao dio identiteta i političkih prava, već njegov folklorni, pojavni oblik- često ona jeftina religiozno/šovinistička mješavina floskula. Tu ljudi upadaju u prepirku i normalnom razgovoru dolazi kraj. Pristojan svijet se tu mora distancirati, na uvrede nema smisla odgovarati i doljevati ulje na vatru.To uključuje i preispitivanje individualnih stavova i uvjerenja, te njihovo izlaganje kritičko prosuđivanju drugih. Poenta je doći do što više podataka koji ukazuju na stvarni slijed dešavanja. To je teško postići putem društvenih platformi tipa foruma, zbog njegovih vječnih boljki- nepoznavanja sagovornika i njegovih iskustava u direktnom razgovoru. Ja ne vidim nikakvu prijetnju u narodu, nijednom narodu. To je suluda konstrukcija, paranoja.Prijetnja je u opštem moralno-duhovnom padu, beznađu, lijenosti i društvenoj neangažovanosti u svakom narodu. Mislim da svrha priče i polemika treba biti iznošenje provodivih prijedloga. Čitajući polemiku o ovom suđenju i presudi, nameće se opet prividna nemogućnost kohezije naroda u BiH,a najčešće na osnovu događaja koji su nepovratni, i čije posljedice imamo svi da živimo. Nemamo izbora, osim dijaloga i dogovora. Osobno više nikada ne bih obukao uniformu da ispalim metak na sugrađanina bez obzira na dešavanja. Odselio bih se radije... Mislim da tako razmišlja i većina forumaša koji su aktivno učestvovali u ratu kao vojnici.Valja djecu odgajati i živjeti u miru. Pitam i ostale- šta može uraditi pojedinac čovjek da unaprijedi stanje u zemlji i živi u miru sa ostalima? Možemo li mi, na jedan dan, ne napisati nijedan uvredljiv, sarkastičan ili optužujući tekst o narodu kojem ne pripadamo, a koji sa nama dijeli BiH? Da li ja griješim u percepciji ako pišem o ovom suđenju, kao o događaju koji svojom političkom bojom skriva mnogo veće, egzistencijalne probleme i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj? Evo primjera vezanog za spašavanje ljudskog života: Imao sam priliku prije nekih dva mjeseca pročitati da jednoj djevojčici u Banjaluci hitno treba krv te-i-te krvne grupe. Poznavajući sistem skupljanja i upravljanja krvlju u sklopu svoje struke, uvidio sam da banjalučani nisu mogli pronaći krv u ekstremno kratkom vremenu- dakle, viša sila. I zato je vijest-apel osvanula na jednom portalu, najvjerojatnije u početku potrage za dozama krvi. Reagirao sam direktnim pozivom kolegama u Banjaluku,a kasnije sam upitao šefa ustanove da li je takva direktna akcija moguća s obzirom da trebamo poslati krv u Banjaluku, tj. RS. Odgovoreno mi je da u takvim situacijama nema razmišljanja bez obzira na doba dana i da se naknadne birokratske procedure i ne pretpostavljaju. Ja zamišljam da kakvo god uređenje države bude, isto koristi građanima u situacijama kada trebaju da rade, putuju,ili žive gdjegod poštujući zakone. Ili da se, akoBogda, stvori krovni zdravstveni sistem koji će omogućavati lakše slanje pacijenata iz jednog kraja zemlje u drugi, ovisno o tome gdje mu se može najbolje pomoći. Ja imam paradox da mi za jednu iznimno važnu i skupu pretragu ljude šalju iz- Bihaća...Pa sunce mu, zar nije isti ili manji trošak poslati čovjeka u Banjaluku(gdje bi ga u sklopu tih problema pregledali i taj pregled naplatili i banjalučki ljekari)? I ko tu razmišlja o propalim ratnim vođama i ideologijama?.. Hvala na odgovorima, unaprijed.
_________________ "Taština, taština, sve je taština." Propovjednik 1,1.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 16:40 |
|
|
Ovom presudom posve je i sahranjena neka moguća ponovna tužba BiH protiv Srbije za genocid pri Međunarodnom sudu pravde. Nema nikakvih novijih dokaza, a preostao je za to još manje od 11 mjeseci. A ni Mladić nije optužen za genocid.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 16:48 |
|
|
novem je napisao/la: .A ni Mladić nije optužen za genocid. Ovo nije tačno, Mladić jeste optužen za genocid i to po dvije tačke.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 16:57 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novem je napisao/la: .A ni Mladić nije optužen za genocid. Ovo nije tačno, Mladić jeste optužen za genocid i to po dvije tačke. U pravu si. Ja sam bio kod Šešelja.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 17:02 |
|
|
Ali teško da nešto može promjeniti bar što se tiče ICJ. Citat: Presuda bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu bit će izrečena u martu 2016., a generalu Ratku Mladiću u novembru 2017. godine, izjavio je glasnogovornik Haškog tribunala Nikola Golčevski.
|
|
Vrh |
|
 |
marko-m
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 17:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: marko-m je napisao/la: Pa jeste Bosanci,nije nista lose u tome sta je netko iz Bosne. Ne boj se ti za Hercegovce snaci ce se oni.Jesu nasi ali ce se snaci. Oni ti imaju malo srpskih manira,gdje god dodu oce da su glavni. Nema veze nasi su. Zalije mi je posavljaka,srednjobosanaca i onih gore oko i ispod Banja Luke. Ja znam da sa muslimanima je zaraceno do krvi i da tu nema vise nikad mira, ili razgranicit ili nemir. Ali mi smeta neko hercegovacko preseravanje kao sa srbima uvlacenje im u guzicu od poskoka i takvih. Znam da su oni po nekim pragmaticnim stvarima blizi,ali ne moze se prec preko posavine i drugih mjesta mrtvih hrvatskih sinova, kada sa muslimanim jos nije bilo rata. Od '41 imamo akutni nedostatak ustaških komesara iz Zagreba koji nadmeno, domaćem hrvatskom puku, dolaze objasniti da su im muslimani braća rođena. Rodio si se u pogrešno vrijeme, imao bi dobro radno mjesto. Ali eto, nisi loš ni kao današnja inkarnacija - smeće kojeg je strah 4% Srba u Hrvatskoj, ali zato svim silama drži 15% Hrvata u jedinstvenoj BiH sa 35% takvih Srba i 50% Muslimana, kao nižu kastu hrvatskog naroda kojoj je jedina svrha u životu nekakva borba protiv ideje "Srbije od 100km (ili koliko li već) od Zagreba". Ta opsjednutost, paranoja i strah od Srba i ispuhane (praktički na koljenima) Srbije nije ništa drugo nego bezmudaštvo, vi ste pičkice a ne Hrvati kada u Srbima vidite dijaboličnu i uber-sposobnu prijetnju koja je jača čak i od renesanse globalnog islamizma i njene lokalne ispostave. Ako cemo tako mozemo smece jedno !! Ili je ovo forum kao i cetnicko jugoslavenski forum.hr pa je jednima dozvoljeno vrijedanje drugim ne. A sad mi smece nepismeno ili neinteligentno objasni boldano,gdje ja to pisem da su muslimani braca rodena? Ili si smece lazljivo ili si glup. Tvoj veliki problem je cim ti se takne u bracu srbe poskoče. Ja imam pravo na Bosnu kao Hrvat isto kao na Dalmaciju, Medimurje ili Herceg-Bosnu. jednu drzavu Hrvata koja se sastoji iz Dalmacije,Istre,Slavonije,Zagorja,Herceg-Bosne itd. sa 0% srba i 0 % muslimana.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 17:12 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: ...Mladić jeste optužen za genocid i to po dvije tačke. To bi moglo završiti kao i kod Karadžića, ima dosta sličnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 17:12 |
|
|
Bolje novi nick napravi. Preventivno. Gadan i pogan jezik imaš. Gde je tisucljetna kultura. Nemoj se blamirati pred Bizantincima i Alahovim sinovima.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 17:28 |
|
|
Citat: Drugostepena presuda Karadžiću za 3 godine Drugostepenu presudu Apelacionog veća Haškog suda realno je očekivati tek za tri godine, rekao je Petronijević, advokat Radovana Karadžića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.  Karadžićeva odbrana već je počela da radi na žalbi na presudu, naveo je Petronijević za "Večernje novosti", dodajući da je prvostepena presuda najobimnija u istoriji suda u Hagu i da će odbrana tražiti produženje roka za najavu žalbe za više od 30 dana. Petronijević navodi i da je rok da sud odobri žalbu takođe 30 dana, a potom će odbrana imati rok od novih 75 dana. "Verovatno ćemo i tu tražiti duži rok, jer se žalimo po svim tačkama presude. Tužilaštvo će se, izvesno je, takođe žaliti, a pretpostavljam da će Drugostepeno veće tražiti dodatne rokove za razmatranje žalbi. Sve u svemu, biće potrebno do tri godine da se izrekne nova presuda bivšem predsedniku Republike Srpske", rekao je Petronijević. On je naveo da rokovi u postupcima nisu vremenski ograničeni i da će zato pred sudom sve ići relativno sporo. "Odustajanje suda od slučaja Markale i još šest najstrašnijih incidenata snajperisanja i granatiranja Sarajeva u Karadžićevoj presudi, uz nove dokaze koje odbrana namerava da pruži uz one izvedene na suđenju Mladiću, može da unese novu živost u sudnice Tribunalu", dodaje Petronijević. Izvor: http://www.rtvbn.com/379888/Drugostepena-presuda-Karadzicu-za-3-godine
|
|
Vrh |
|
 |
Pravoslavac
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 19:10 |
|
|
novem je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: ...Mladić jeste optužen za genocid i to po dvije tačke. To bi moglo završiti kao i kod Karadžića, ima dosta sličnosti. Mladic ce biti osudjen ,ko sto bi i ja bijo ili bilo koji Srbin koji nije agenat zapadnjaka,za sta zavisi od trenutni politicki potreba .Zapadnjaci moraju svoje akcije "legalizirat" a neprijateljsku vojsku i narod predstavit kao nedemokratske,okupatorske i sta ti ja znam sta jos.Tako bi da se rat u Siriji odvijao bez Rusa sudili Asadovcima i hriscanima iz Sirije ,teren za to se vec pripremo
|
|
Vrh |
|
 |
Pravoslavac
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 19:14 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Citat: Drugostepena presuda Karadžiću za 3 godine Drugostepenu presudu Apelacionog veća Haškog suda realno je očekivati tek za tri godine, rekao je Petronijević, advokat Radovana Karadžića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.  Karadžićeva odbrana već je počela da radi na žalbi na presudu, naveo je Petronijević za "Večernje novosti", dodajući da je prvostepena presuda najobimnija u istoriji suda u Hagu i da će odbrana tražiti produženje roka za najavu žalbe za više od 30 dana. Petronijević navodi i da je rok da sud odobri žalbu takođe 30 dana, a potom će odbrana imati rok od novih 75 dana. "Verovatno ćemo i tu tražiti duži rok, jer se žalimo po svim tačkama presude. Tužilaštvo će se, izvesno je, takođe žaliti, a pretpostavljam da će Drugostepeno veće tražiti dodatne rokove za razmatranje žalbi. Sve u svemu, biće potrebno do tri godine da se izrekne nova presuda bivšem predsedniku Republike Srpske", rekao je Petronijević. On je naveo da rokovi u postupcima nisu vremenski ograničeni i da će zato pred sudom sve ići relativno sporo. "Odustajanje suda od slučaja Markale i još šest najstrašnijih incidenata snajperisanja i granatiranja Sarajeva u Karadžićevoj presudi, uz nove dokaze koje odbrana namerava da pruži uz one izvedene na suđenju Mladiću, može da unese novu živost u sudnice Tribunalu", dodaje Petronijević. Izvor: http://www.rtvbn.com/379888/Drugostepena-presuda-Karadzicu-za-3-godineNije mi jasno zasto ijedan Srbin ucestvuje u tom cirkusu ,jel to balkanski mentalitet ,jel moguce da smo toliko neozbiljni,sta im iko daje legitimitet bilo kakvom odranom ili svedocenjem ,to je cirkus za njihovu domacu upotrebu i dokusurivanje a nama neznaci nista niti odbrana pred sudom ma kakva bila ima ikakav znacaj za presudu kad sam proces nije zasnovan na pravosudju
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 20:18 |
|
|
novem je napisao/la: Ovom presudom posve je i sahranjena neka moguća ponovna tužba BiH protiv Srbije za genocid pri Međunarodnom sudu pravde. Nema nikakvih novijih dokaza, a preostao je za to još manje od 11 mjeseci. A ni Mladić nije optužen za genocid. Ono večeras baš Bakriče o tome u Dnevniku titine dalekovidnice.
|
|
Vrh |
|
 |
PFI
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 20:19 |
|
|
PCM je napisao/la: Majke ti mila ova tema se pretvorila u srpsko slavlje wtf?!?!?!
40 godina robije i sve moguce osude im dobije prvi covjek "srpske" i oni jos sretni i zadovoljni... E u pizdu materinu naroda... SRBIJA Srbija je gadna jer su njena deca banda Poslusaj https://www.youtube.com/watch?v=jVjRWXebqkc
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Presuda Karadžiću Postano: 28 ožu 2016, 22:06 |
|
|
Citat: Objavljeno u kategoriji BiH na 30.11.2015 11:00:28 VRHOVNI POGLAVAR CRNOGORSKE CRKVE Mitropolit Mihailo: Moramo imati u udžbenicima genocid napravljen nad Bošnjacima
Mitropolit Mihailo: Moramo imati u udžbenicima genocid napravljen nad Bošnjacima
Mitropoliti Mihailo, vrhovni poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, govoreći za „Bošnjaci.net“, rekao je kako se slobodno kretao po Bosni i Hercegovini a nije po Crnoj Gori, prenosi Patria.
- SPC me smatra njihovim glavnim neprijateljem. Zato mi je onemogućena sloboda kretanja po Crnoj Gori. Krećem se samo uz stalnu pratnju koja štiti moj fizički integritet. Najnoviji ispadi SPC u Bijelom Polju i u Kotoru to potvrđuju. Za razliku od takvih okolnosti u Crnoj Gori, u BiH sam se slobodno kretao i bio pozdravljen od vašeg naroda i građana u više prilika u kojima sam se poklonio žrtvama Srebrenice.
Slobodan u BiH, ali ne i u CG
Animozitet prema drugim narodima glavni je pokretač srpskoga nacionalizma, koji se razvija i širi, uglavnom, pod uticajem i patronatom Srpske pravoslavne crkve. Takvi stav prema nesrpskim narodima posljedica je netolerancije prema nacionalnoj i vjerskoj različitosti između brojnih naroda u Srbiji, na Balkanu, Evropi i svijetu. Tragični sukob mračnoga „srpskoga pravoslavlja“…
Prema mitropolitu Mihailu zaborav zločina krije mnoge opasnosti.
- Agresivna i militantna SPC ne samo da ne žali žrtve i da se ne izvinjava za zlo i zločin počinjen u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, već ga prikriva i falsifikuje nesporne činjenice, radeći sve da se on zaboravi. A zaborav zločina je produženi, odnosno novi zločin koji vodi budućim zločinima, u stvari ponavljanju tragične istorije. Zato je, po mišljenju mnogih, zaborav zločina opasniji od niza već počinjenih zločina. Normalno u svemu tome osnovni cilj bivšeg, sadašnjeg i budućeg agresora je prikriti aktivnu i jednu od vodećih uloga SPC u genocidu nad Bošnjacima, prenosi Patria.
Genocidne namjere SPC i SANU
Neophodno je u školske programe uvrstiti potpunu istinu o tragediji Bosne, a to je obavezno izučavanje genocida nad Bošnjacima, kako se više nikada nikome ne bi mogli ponavljati. U tome treba slijediti primjer suočavanja Njemaca sa posljedicama 2. svjetskog rata i miroljubivu i veliku politiku Vilija Branta.
Namjere Srbije, SPC i SANU kao nosilaca velikosrpskog projekta nisu samo osvajačke, već i genocidne. U njihovoj srži i krajnjoj poruci i cilju, odnosno namjeri nije samo okupacija naroda i zemalja regiona, već i njihova denacionalizacija, kao u doba cara Dušana.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 95 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|