|
|
Stranica: 100/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ožu 2016, 11:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatna ribica je napisao/la: BTW, razvela ti se Billie Piper.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 tra 2016, 21:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sto tufnastih torti dala bih za jednu porciju janjetine sa divljim zeljem.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 09 tra 2016, 21:03 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sto tufnastih torti dala bih za jednu porciju janjetine sa divljim zeljem. daleko zivis
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 tra 2016, 19:43 |
|
|
Štooo, ti bi 100 tufnastih? Džaba, nemam ih.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 tra 2016, 22:13 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Nitko nista ne kuha.........
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 tra 2016, 22:43 |
|
|
Bogam ja kuvam svaki dan, a doručak je uvek veganski.
Npr. danas sam kuvala karfiol (cvjetaču), prelila marinadom i potaž od nekoliko vrsta povrća.
Ti?
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 21:46 |
|
|
Cevape. Ne kuha mi se. Ubi me proljetna lijenost.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 22:20 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17406 Lokacija: יום טוב
|
bura je napisao/la: Nitko nista ne kuha......... ma kuha se redovito, ali uvijek isto, manje-više. nije vrijedno fotkanja. moram pohvalit svoje tortilje od subote, nećak je smazao dvije i samo uzviknuo: jako fino. prošli vikend sam pekla čokoladni kolač. Bože, koji cirkus. stavila sam ga u onaj pravokutni kalup za kruh, ali je narastao kao trogrba deva. kad sam ga izvadila iz pećnice, smežurao se i postao bezobličan. zalila sam ga čokoladnom glazurom, ali svejedno je izgledao prekomično. nemam pojma zašto.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 22:35 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: bura je napisao/la: Nitko nista ne kuha......... ma kuha se redovito, ali uvijek isto, manje-više. nije vrijedno fotkanja. moram pohvalit svoje tortilje od subote, nećak je smazao dvije i samo uzviknuo: jako fino. prošli vikend sam pekla čokoladni kolač. Bože, koji cirkus. stavila sam ga u onaj pravokutni kalup za kruh, ali je narastao kao trogrba deva. kad sam ga izvadila iz pećnice, smežurao se i postao bezobličan. zalila sam ga čokoladnom glazurom, ali svejedno je izgledao prekomično. nemam pojma zašto. Koliko se ja razumijem, nema ti germe.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 23:00 |
|
|
nisam pekla kruh, nego kolač. tak svejedno koji je kalup.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 23:04 |
|
|
Znam da je kolač. naglasila sam koliko se ja razumijem. Kad bi dodala germe možda ne bi bio tako bezobličnobezloblazan.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 11 tra 2016, 23:26 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: prošli vikend sam pekla čokoladni kolač. Bože, koji cirkus. stavila sam ga u onaj pravokutni kalup za kruh, ali je narastao kao trogrba deva. kad sam ga izvadila iz pećnice, smežurao se i postao bezobličan. zalila sam ga čokoladnom glazurom, ali svejedno je izgledao prekomično. nemam pojma zašto. Pa ako je narastao pretpostavljam da si morala stavit bar prasak za pecivo. A zasto se smezurao... Mozda zbog male kolicine sastojaka...npr.jaja.....
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 18:56 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Štooo, ti bi 100 tufnastih? Džaba, nemam ih. nista od pogodbe
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 20:40 |
|
|
bura je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: prošli vikend sam pekla čokoladni kolač. Bože, koji cirkus. stavila sam ga u onaj pravokutni kalup za kruh, ali je narastao kao trogrba deva. kad sam ga izvadila iz pećnice, smežurao se i postao bezobličan. zalila sam ga čokoladnom glazurom, ali svejedno je izgledao prekomično. nemam pojma zašto. Pa ako je narastao pretpostavljam da si morala stavit bar prasak za pecivo. A zasto se smezurao... Mozda zbog male kolicine sastojaka...npr.jaja..... ma nemam pojma. uobičajeni recept s neočekivanim ishodom. i to je za žive ljude.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 20:49 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: ma nemam pojma. uobičajeni recept s neočekivanim ishodom. i to je za žive ljude. Bila si neraspoložena. Kad pravim palačinke raspoložena, lete kroz kuhinju, prevrćem ih jednom, dvaput, triput, ali ako sam neraspoložena ispadnu palačinke calzone.Očekivan ishod.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 20:51 |
|
|
Wind je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: ma nemam pojma. uobičajeni recept s neočekivanim ishodom. i to je za žive ljude. Bila si neraspoložena. Kad pravim palačinke raspoložena, lete kroz kuhinju, prevrćem ih jednom, dvaput, triput, ali ako sam neraspoložena ispadnu palačinke calzone.Očekivan ishod. baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 20:56 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Wind je napisao/la: Bila si neraspoložena. Kad pravim palačinke raspoložena, lete kroz kuhinju, prevrćem ih jednom, dvaput, triput, ali ako sam neraspoložena ispadnu palačinke calzone.Očekivan ishod. baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto... Šteta. Ja se ne furam na to pečenje kolača, vrh su mi normalne palačinke i calzone palačinke kad sam raspoložena.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:01 |
|
|
Wind je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto... Šteta. Ja se ne furam na to pečenje kolača, vrh su mi normalne palačinke i calzone palačinke kad sam raspoložena. eto, ja pak ne volim palačinke. okrećem ih u zraku za publiku, ali nisam baš ljubitelj. čak ni kad ih namažu nutellom. ali ako nećaci traže...(sva sreća pa ne traže )
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:05 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Wind je napisao/la: Šteta. Ja se ne furam na to pečenje kolača, vrh su mi normalne palačinke i calzone palačinke kad sam raspoložena. eto, ja pak ne volim palačinke. okrećem ih u zraku za publiku, ali nisam baš ljubitelj. čak ni kad ih namažu nutellom. ali ako nećaci traže...(sva sreća pa ne traže ) Ti voliš slatko. Žene koje prave kolače za druge, najviše ih vole same. Ukućani su alibi i grižnja savjesti. Ajd priznaj, pola ti se prašta.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:08 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Wind je napisao/la: Bila si neraspoložena. Kad pravim palačinke raspoložena, lete kroz kuhinju, prevrćem ih jednom, dvaput, triput, ali ako sam neraspoložena ispadnu palačinke calzone.Očekivan ishod. baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto... Jesi li umiksala bjelanjak i brašno u smjesu šećera i žutanjka? Ako jesi, onda ti je zbog toga, jer miksanjem bjelanjak postane vodenast, pa ako ti kolač i naraste u pečenju, kad ga izvadiš nema ga više što držati, pa splasne. Čak i ako ga umiksaš najmanjom brzinom. Uvijek ga treba umiješati ručno onom kuhačom s rupom, polaganim pokretima, da ti smjesa postane onako lijepa pjenasta. U biti kad se u kolaču jaja dijele na bjelanjak i žutanjak, miksa se samo žutanjak i šećer, sve ostalo se dodaje ručno. Ako nije to, onda ne znam, nešto si vjerojatno izostavila ili pogriješila količinu.. Ili previše otvarala pećnicu dok se kolač pekao..
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:12 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto... Jesi li umiksala bjelanjak i brašno u smjesu šećera i žutanjka? Ako jesi, onda ti je zbog toga, jer miksanjem bjelanjak postane vodenast, pa ako i naraste u pečenju, kad ga izvadiš nema ga više što držati, pa splasne. Čak i ako ga umiksaš najmanjom brzinom. Uvijek ga treba umiješati ručno onom kuhačom s rupom, polaganim pokretima, da ti smjesa postane onako lijepa pjenasta. U biti kad se u kolaču jaja dijele na bjelanjak i žutanjak, miksa se samo žutanjak i šećer, sve ostalo se dodaje ručno. Ako nije to, onda ne znam, nešto si vjerojatno izostavila ili pogriješila količinu.. Ili previše otvarala pećnicu dok se kolač pekao.. Mmmmm.... .
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:13 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: baš naprotiv. uvijek se veselim kad pečem kolače za nećake jer ih smažu u 5 minuta. ali eto... Jesi li umiksala bjelanjak i brašno u smjesu šećera i žutanjka? Ako jesi, onda ti je zbog toga, jer miksanjem bjelanjak postane vodenast, pa ako i naraste u pečenju, kad ga izvadiš nema ga više što držati, pa splasne. Čak i ako ga umiksaš najmanjom brzinom. Uvijek ga treba umiješati ručno onom kuhačom s rupom, polaganim pokretima, da ti smjesa postane onako lijepa pjenasta. U biti kad se u kolaču jaja dijele na bjelanjak i žutanjak, miksa se samo žutanjak i šećer, sve ostalo se dodaje ručno. Ako nije to, onda ne znam, nešto si vjerojatno izostavila ili pogriješila količinu.. Ili previše otvarala pećnicu dok se kolač pekao.. ništa od toga. maslac + šećer, jaja jedno po jedno, brašno i pp, malo kakaa...misterija. Wind je napisao/la: Ti voliš slatko. Žene koje prave kolače za druge, najviše ih vole same. Ukućani su alibi i grižnja savjesti. Ajd priznaj, pola ti se prašta. to je istina, ali ipak više volim čokoladu. a za Uskrs nisam pojela ništa slatko. ni kolač ni čoksu. nije mi se tražilo. imali smo 5 vrsta kolača plus ovaj moj fijasko, sve su drugi pojeli.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 13 tra 2016, 21:21 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: to je istina, ali ipak više volim čokoladu. a za Uskrs nisam pojela ništa slatko. ni kolač ni čoksu. nije mi se tražilo. imali smo 5 vrsta kolača plus ovaj moj fijasko, sve su drugi pojeli. Pa nije to grijeh, pojedi bez grižnje savjesti. Odredi dan. :) I raduj se tom danu, ako voliš slatko.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 tra 2016, 12:51 |
|
|
danas fritata od šparoga i crvene paprike, salata od rajčice
Privitak/ci: |
20160430.jpg [ 231.67 KiB | Pogledano 2531 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 30 tra 2016, 12:52 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|