|
|
Stranica: 49/58.
|
[ 1440 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 11:12 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Hunter je napisao/la: Ustaljena retorika od 1991.  Tomislav Žigmanov je jedan od najpozvanijih i najkompetentnijih da progovori o toj temi, sviđala se tebi ta činjenica i sadržaj njegova govora ili ne. 
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 11:47 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Hunter je napisao/la: Ustaljena retorika od 1991.  Tomislav Žigmanov je jedan od najpozvanijih i najkompetentnijih da progovori o toj temi, sviđala se tebi ta činjenica i sadržaj njegova govora ili ne.  A ja živim U Australiji, pa nisam kompetentan da komentarišem šta piše jedan Subotičanin (silom prilike). Tebi svaka čast ne udaraš ispod pojasa ko neki tvoji sunarodnici (valjda vas i takvih ima) ali te izjave su totalno naduvane i zasnovane na paranoji nekolicine ljudi. Niko njih tu ne šikanira, ako se plaše sopstvene senke to je već posao za psihologa. A Tomislav je čovek koji mrzi državu u kojoj živi a u onu koju navodno voli ne planira da se odseli. On izgleda mrzi sve i svakog. Samozvani i umišljenji disident u sopstvenoj avliji. Samo jedan grad na svetu je rodni grad.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 15:44 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Ti si zbunjen nisi Hrvat i na tebe se to ne odnosi. Jel tako tako je. I šta ćemo sad? Hrvati Vojvodine su svete krave pa niko osim vas ne može ništa da kaže na temi? Nije valjao Milošević, nije valjao Koštunica, nije Valjao Tadić, ne valja im ni Vučić. Ni jedna im vlast u Srbiji dobra biti neće, jer oni nisu ta vlast. To sve treba deportovati u matičnu državu. Sa ces kad su fakat nisu valjali. Ako su tebi kao dupeuvlakacu bili dobri, jebiga, nisu svi takvi. A to za deportiranje, cuj, hoces reci da su sve deportacije bile ok i opravdane. Da deportiraju Hrvati i ove Srbe iz HR koji tamo zive i kojima se ne svidja?? Jel i to u redu??
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 15:57 |
|
|
@ Tuki urgiraj da nam posalju te preostale Srbe, da naselimo Vojvodinu. Samo ih ima oko 20 tisuca pravoslavnih Hrvata, sto nikad do sada nije bio slucaj. To je pandam u Srbiji katolickih Srba (oko Subotice, koje Tomislav Zigmanov zastupa i brani). Kako ih brani on , sve im je gore.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:19 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: I šta ćemo sad? Hrvati Vojvodine su svete krave pa niko osim vas ne može ništa da kaže na temi?
Nije valjao Milošević, nije valjao Koštunica, nije Valjao Tadić, ne valja im ni Vučić. Ni jedna im vlast u Srbiji dobra biti neće, jer oni nisu ta vlast.
To sve treba deportovati u matičnu državu.
Sa ces kad su fakat nisu valjali. Ako su tebi kao dupeuvlakacu bili dobri, jebiga, nisu svi takvi. A to za deportiranje, cuj, hoces reci da su sve deportacije bile ok i opravdane. Da deportiraju Hrvati i ove Srbe iz HR koji tamo zive i kojima se ne svidja?? Jel i to u redu?? A šta je Oluja bila, to nije bila deportacija civila? Ti ćeš nekome držati bukvice o moralu, antisemito. Ili da prihvate ovu državu kao svoju i da se tako ponašaju ili bolje da idu. Srbija ima dovoljno neprijatelja i bez njih.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:24 |
|
|
Hunter je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Tomislav Žigmanov je jedan od najpozvanijih i najkompetentnijih da progovori o toj temi, sviđala se tebi ta činjenica i sadržaj njegova govora ili ne.  A ja živim U Australiji, pa nisam kompetentan da komentarišem šta piše jedan Subotičanin (silom prilike). Tebi svaka čast ne udaraš ispod pojasa ko neki tvoji sunarodnici (valjda vas i takvih ima) ali te izjave su totalno naduvane i zasnovane na paranoji nekolicine ljudi. Niko njih tu ne šikanira, ako se plaše sopstvene senke to je već posao za psihologa. A Tomislav je čovek koji mrzi državu u kojoj živi a u onu koju navodno voli ne planira da se odseli. On izgleda mrzi sve i svakog. Samozvani i umišljenji disident u sopstvenoj avliji. Samo jedan grad na svetu je rodni grad. Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati?
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:33 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Sa ces kad su fakat nisu valjali. Ako su tebi kao dupeuvlakacu bili dobri, jebiga, nisu svi takvi. A to za deportiranje, cuj, hoces reci da su sve deportacije bile ok i opravdane. Da deportiraju Hrvati i ove Srbe iz HR koji tamo zive i kojima se ne svidja?? Jel i to u redu??
A šta je Oluja bila, to nije bila deportacija civila? Ti ćeš nekome držati bukvice o moralu, antisemito. Ili da prihvate ovu državu kao svoju i da se tako ponašaju ili bolje da idu. Srbija ima dovoljno neprijatelja i bez njih. A sta je Oluja bila kme kme kme  hahah koji si ti pakaš ili ti šupak da bolje razumijes.. A znas li ti sirovino sa se desilo sa Hrvatima koji su prije osnivanja tzv RSK zivjeli na tom podrucju? To te nisu u skoli ucili? Dakle svi Hrvati od Knina preko Drnisa, Petrinje do Okucana protjerani su pobijeni, muceni. Nisi znao, ili si znao al si govnar pa to nije bitno jer Hrvati po tebi nisu ljudi. Il su ti gospodari Srbi isprali taj tvoj mali smuseni mozak. Slusaj zbunjeni. Sto se mene tice mozes mrzit Hrvate, mozes s naguzit da te gospodari rokaju u bulju, mozes ici u tri picke materine ali prestani ovuda pljuvati po Hrvatima.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:34 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Hunter je napisao/la: A ja živim U Australiji, pa nisam kompetentan da komentarišem šta piše jedan Subotičanin (silom prilike). Tebi svaka čast ne udaraš ispod pojasa ko neki tvoji sunarodnici (valjda vas i takvih ima) ali te izjave su totalno naduvane i zasnovane na paranoji nekolicine ljudi. Niko njih tu ne šikanira, ako se plaše sopstvene senke to je već posao za psihologa.
A Tomislav je čovek koji mrzi državu u kojoj živi a u onu koju navodno voli ne planira da se odseli. On izgleda mrzi sve i svakog. Samozvani i umišljenji disident u sopstvenoj avliji.
Samo jedan grad na svetu je rodni grad.
Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? Hrvatski je u Vojvodini ravnopravan srpskom i ostalim jezicima
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Hunter je napisao/la: A ja živim U Australiji, pa nisam kompetentan da komentarišem šta piše jedan Subotičanin (silom prilike). Tebi svaka čast ne udaraš ispod pojasa ko neki tvoji sunarodnici (valjda vas i takvih ima) ali te izjave su totalno naduvane i zasnovane na paranoji nekolicine ljudi. Niko njih tu ne šikanira, ako se plaše sopstvene senke to je već posao za psihologa.
A Tomislav je čovek koji mrzi državu u kojoj živi a u onu koju navodno voli ne planira da se odseli. On izgleda mrzi sve i svakog. Samozvani i umišljenji disident u sopstvenoj avliji.
Samo jedan grad na svetu je rodni grad.
Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? U Subotici se od pamtiveka pričaju sprski, mađarski i bunjevačka ikavica. Kraj. Sve ostalo je nakalemljeno posle 2001. Mogu oni i latinski proglasiti za jedan od zvaničnih jezika u gradu - ne koristi se! Ko ne veruje neka dođe pa neka sam proveri, ako čujete i jednu osobu u nedelju dana da tečno govori hrvatski imali ste ludu sreću. Ako je to neka sreća. Jednom Pastoru Mađaru nije teško da priča srpski, oni tu nešto večito glumataju i traže krštenice na hrvatskom... Pisaće travanj umesto april, ostalo sve isto. Gluposti. Država troši pare na titranje a njima nikad dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:37 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? Hrvatski je u Vojvodini ravnopravan srpskom i ostalim jezicima Da, u katoličkim crkvama. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:43 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Hrvatski je u Vojvodini ravnopravan srpskom i ostalim jezicima
Da, u katoličkim crkvama.  U Vojvodini je službeno šest jezika: srpski (ćirilično pismo uz latinično), mađarski (latinica), hrvatski (latinica), slovački (latinica), rumunjski (latinica) i |rusinski (ćirilica). E sad druga je stvar sto bi vi posrbice i dupeuvlakaci najvise voljeli da to nije istina
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:45 |
|
|
Hunter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? U Subotici se od pamtiveka pričaju sprski, mađarski i bunjevačka ikavica. Kraj. Sve ostalo je nakalemljeno posle 2001. Mogu oni i latinski proglasiti za jedan od zvaničnih jezika u gradu - ne koristi se! Ko ne veruje neka dođe pa neka sam proveri, ako čujete i jednu osobu u nedelju dana da tečno govori hrvatski imali ste ludu sreću. Ako je to neka sreća. Jednom Pastoru Mađaru nije teško da priča srpski, oni tu nešto večito glumataju i traže krštenice na hrvatskom... Pisaće travanj umesto april, ostalo sve isto. Gluposti. Država troši pare na titranje a njima nikad dobro. Ne govori ni u BiH niko srpski (po vasemu srpski) pa su opet Srbi. I sta sad?
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:47 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? Hrvatski je u Vojvodini ravnopravan srpskom i ostalim jezicima Hoćeš da kažeš da jezik kojim govore vojvođanski Hrvati nije hrvatski jezik?
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:50 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Hrvatski je u Vojvodini ravnopravan srpskom i ostalim jezicima
Hoćeš da kažeš da jezik kojim govore vojvođanski Hrvati nije hrvatski jezik? Nemam pojma kako si dosao do te konstatacije.. Samo kazem da je hrvatski ravnopravan ostalim jezicima. I mnogi Srbi u Hrvatskoj govore cisti hrvatski (u vecim gradovima) dok imas politicara koji furaju ekavicu kao recimo Stanimirovic. U cemu je problem??
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:50 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: Da, u katoličkim crkvama.  U Vojvodini je službeno šest jezika: srpski (ćirilično pismo uz latinično), mađarski (latinica), hrvatski (latinica), slovački (latinica), rumunjski (latinica) i |rusinski (ćirilica). E sad druga je stvar sto bi vi posrbice i dupeuvlakaci najvise voljeli da to nije istina Mene ne zanima šta si ti video na Wikipediji, mamlazu jedan. Ja ti kažem šta je u realnom životu.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:51 |
|
|
Hunter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zašto predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore jezikom koji se priča u Zagrebu, kada to nije jezik kojim govore vojvođanski Hrvati? Nemam pojma, ali meni je smešno da neko iz Subotice govori ijekavicom, pa neka je najveći Hrvat na svetu, U Subotici se od pamtiveka pričaju sprski, mađarski i bunjevačka ikavica. Kraj. Sve ostalo je nakalemljeno posle 2001. Mogu oni i latinski proglasiti za jedan od zvaničnih jezika u gradu - ne koristi se! Ko ne veruje neka dođe pa neka sam proveri, ako čujete i jednu osobu u nedelju dana da tečno govori hrvatski imali ste ludu sreću. Ako je to neka sreća. Jednom Pastoru Mađaru nije teško da priča srpski, oni tu nešto večito glumataju i traže krštenice na hrvatskom... Pisaće travanj umesto april, ostalo sve isto. Gluposti. Država troši pare na titranje a njima nikad dobro. Nemam pojma, ali meni je smešno da neko ko je rođen i odrastao u Subotici govori ijekavicu. Pa nek je i najveći Hrvat na svetu, opet je smešno.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:55 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la: U Vojvodini je službeno šest jezika: srpski (ćirilično pismo uz latinično), mađarski (latinica), hrvatski (latinica), slovački (latinica), rumunjski (latinica) i |rusinski (ćirilica). E sad druga je stvar sto bi vi posrbice i dupeuvlakaci najvise voljeli da to nije istina Mene ne zanima šta si ti video na Wikipediji, mamlazu jedan. Ja ti kažem šta je u realnom životu. To stoji u vasem zakonu..
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:56 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Hunter je napisao/la: Nemam pojma, ali meni je smešno da neko iz Subotice govori ijekavicom, pa neka je najveći Hrvat na svetu,
U Subotici se od pamtiveka pričaju sprski, mađarski i bunjevačka ikavica. Kraj. Sve ostalo je nakalemljeno posle 2001. Mogu oni i latinski proglasiti za jedan od zvaničnih jezika u gradu - ne koristi se!
Ko ne veruje neka dođe pa neka sam proveri, ako čujete i jednu osobu u nedelju dana da tečno govori hrvatski imali ste ludu sreću. Ako je to neka sreća.
Jednom Pastoru Mađaru nije teško da priča srpski, oni tu nešto večito glumataju i traže krštenice na hrvatskom... Pisaće travanj umesto april, ostalo sve isto. Gluposti. Država troši pare na titranje a njima nikad dobro. Nemam pojma, ali meni je smešno da neko ko je rođen i odrastao u Subotici govori ijekavicu. Pa nek je i najveći Hrvat na svetu, opet je smešno. To je nova moda u gradu. Pre raspada Jugoslavije niko se time nije zanimao.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:56 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Hoćeš da kažeš da jezik kojim govore vojvođanski Hrvati nije hrvatski jezik? Nemam pojma kako si dosao do te konstatacije.. Samo kazem da je hrvatski ravnopravan ostalim jezicima. I mnogi Srbi u Hrvatskoj govore cisti hrvatski (u vecim gradovima) dok imas politicara koji furaju ekavicu kao recimo Stanimirovic. U cemu je problem?? Ne vidim nikakav problem, samo mi je to glupo i smešno. Smatram najnormalnijim što Pupovac priča tako kako priča, s obzirom da je ceo život proveo u Zagrebu. I za njega bi mi bilo smešno kada bi počeo da govori ekavicom i beogradskim akcentom. Tako su mi i ovi Subotičani komedija kada počnu da mjauču (copyright by hunter) na ijekavici.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:57 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: Mene ne zanima šta si ti video na Wikipediji, mamlazu jedan. Ja ti kažem šta je u realnom životu.
To stoji u vasem zakonu.. Pa ajde sad i da ih ohrabrujemo da progovore maternji jezik. Oće kaki neće kaki. Dobili su pravo, ne koriste ga. Njihov problem.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 16:58 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nemam pojma kako si dosao do te konstatacije.. Samo kazem da je hrvatski ravnopravan ostalim jezicima. I mnogi Srbi u Hrvatskoj govore cisti hrvatski (u vecim gradovima) dok imas politicara koji furaju ekavicu kao recimo Stanimirovic. U cemu je problem??
Ne vidim nikakav problem, samo mi je to glupo i smešno. Smatram najnormalnijim što Pupovac priča tako kako priča, s obzirom da je ceo život proveo u Zagrebu. I za njega bi mi bilo smešno kada bi počeo da govori ekavicom i beogradskim akcentom. Tako su mi i ovi Subotičani komedija kada počnu da mjauču (copyright by hunter) na ijekavici. Ja sam ti dao primjer Stanimirovica a ima ih jos.. meni je totalno svejedno kako prica i ne opterecujem se time. Nije ti cudno da Madjar u Subotici prica Madjarski ali ti glupo da Hrvat prica hrvatski. Ajd dobro, al do tebe je
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:00 |
|
Pridružen/a: 19 tra 2016, 10:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Hunter je napisao/la: Nemam pojma, ali meni je smešno da neko iz Subotice govori ijekavicom, pa neka je najveći Hrvat na svetu,
U Subotici se od pamtiveka pričaju sprski, mađarski i bunjevačka ikavica. Kraj. Sve ostalo je nakalemljeno posle 2001. Mogu oni i latinski proglasiti za jedan od zvaničnih jezika u gradu - ne koristi se!
Ko ne veruje neka dođe pa neka sam proveri, ako čujete i jednu osobu u nedelju dana da tečno govori hrvatski imali ste ludu sreću. Ako je to neka sreća.
Jednom Pastoru Mađaru nije teško da priča srpski, oni tu nešto večito glumataju i traže krštenice na hrvatskom... Pisaće travanj umesto april, ostalo sve isto. Gluposti. Država troši pare na titranje a njima nikad dobro. Nemam pojma, ali meni je smešno da neko ko je rođen i odrastao u Subotici govori ijekavicu. Pa nek je i najveći Hrvat na svetu, opet je smešno. Kolega Carmello, a nije vam smijesno da Srbi u BL govore ekavicom?
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
– Bridget of Sweden (1303-1373)
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:01 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la: To stoji u vasem zakonu..
Pa ajde sad i da ih ohrabrujemo da progovore maternji jezik. Oće kaki neće kaki. Dobili su pravo, ne koriste ga. Njihov problem. Pa sta se ti toliko trzas oko toga. Nit si Hrvat nit covjek i bavi se svojim gospodarima i uvlacenjem. Vi ce te zbunjevci ionako nestati pretopiti se u Srbe ubrzo. Hrvati/Bunjevci ce uvijek ostati Hrvati 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:03 |
|
|
Mađar u Subotici govori jezikom kojim je oduvek govorio. Predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore narečjem kojim nijedan Hrvat u Srbiji ne govori. U Srbiji nema Hrvata ijekavaca.
Nije meni nikakav problem kako oni pričaju, njihova stvar i njihovo pravo. Ali imam i ja pravo da im se smejem zbog toga.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:06 |
|
|
Audrey je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Nemam pojma, ali meni je smešno da neko ko je rođen i odrastao u Subotici govori ijekavicu. Pa nek je i najveći Hrvat na svetu, opet je smešno.
Kolega Carmello, a nije vam smijesno da Srbi u BL govore ekavicom? Bilo bi mi smešno kada bi Srbi u Banja Luci govorili ekavicom. Ali, oni to ne rade, koleginice Audrey, tako da se, nažalost, nemam čemu smejati.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|