|
|
Stranica: 50/58.
|
[ 1440 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:07 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mađar u Subotici govori jezikom kojim je oduvek govorio. Predstavnici hrvatske stranke u Srbiji govore narečjem kojim nijedan Hrvat u Srbiji ne govori. U Srbiji nema Hrvata ijekavaca.
Nije meni nikakav problem kako oni pričaju, njihova stvar i njihovo pravo. Ali imam i ja pravo da im se smejem zbog toga. Da su Hrvati u ono vrijeme pokusali govoriti ijekavicu i hrvatske rijeci bili bi zasigurno proglaseni ustasama.. To je jednostavno bilo tako. Naturao se jezik sa srpskim rijecima, evo i u Bosni i Hercegovini. Nemoj sad da lupetas jer ja sam u vrijeme ex YU isao u skolu i vrlo dobro znam dosta toga
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:10 |
|
Pridružen/a: 19 tra 2016, 10:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Audrey je napisao/la: Kolega Carmello, a nije vam smijesno da Srbi u BL govore ekavicom?
Bilo bi mi smešno kada bi Srbi u Banja Luci govorili ekavicom. Ali, oni to ne rade, koleginice Audrey, tako da se, nažalost, nemam čemu smejati. Ne bih se bas slozila sa vasom konstatacijom, kolega Carmello. No dobro. Meni licno ne smeta ni jedan govor, ali treba uvijek biti konsekventan kada se nesto spominje. Sto vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Slozit cete se sa mnom, ne?
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
– Bridget of Sweden (1303-1373)
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:11 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ne vidim nikakav problem, samo mi je to glupo i smešno. Smatram najnormalnijim što Pupovac priča tako kako priča, s obzirom da je ceo život proveo u Zagrebu. I za njega bi mi bilo smešno kada bi počeo da govori ekavicom i beogradskim akcentom. Tako su mi i ovi Subotičani komedija kada počnu da mjauču (copyright by hunter) na ijekavici. Ja sam ti dao primjer Stanimirovica a ima ih jos.. meni je totalno svejedno kako prica i ne opterecujem se time. Nije ti cudno da Madjar u Subotici prica Madjarski ali ti glupo da Hrvat prica hrvatski. Ajd dobro, al do tebe je Porediti Mađare i Hrvate u Subotici, daj... toliko mi baš nije dosadno. Mađarski je zaista osoben jezik u svakom smislu te reči. Za te vaše zrakomlate i čimbenike mi ne treba prevod.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:13 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Audrey je napisao/la: Kolega Carmello, a nije vam smijesno da Srbi u BL govore ekavicom?
Bilo bi mi smešno kada bi Srbi u Banja Luci govorili ekavicom. Ali, oni to ne rade, koleginice Audrey, tako da se, nažalost, nemam čemu smejati. Procentualno vise no Hrvata ijekavicom u Vojvodini.. Pa pobogu, i vi govorite o pojedincima u Subotici
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:13 |
|
|
Audrey je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Bilo bi mi smešno kada bi Srbi u Banja Luci govorili ekavicom. Ali, oni to ne rade, koleginice Audrey, tako da se, nažalost, nemam čemu smejati. Ne bih se bas slozila sa vasom konstatacijom, kolega Carmello. No dobro. Meni licno ne smeta ni jedan govor, ali treba uvijek biti konsekventan kada se nesto spominje. Sto vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Slozit cete se sa mnom, ne? Normalno da ti ne smeta kad to ne finansiraš.
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:19 |
|
|
Hunter je napisao/la: Audrey je napisao/la:
Ne bih se bas slozila sa vasom konstatacijom, kolega Carmello. No dobro. Meni licno ne smeta ni jedan govor, ali treba uvijek biti konsekventan kada se nesto spominje. Sto vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Slozit cete se sa mnom, ne?
Normalno da ti ne smeta kad to ne finansiraš. Ajte molim vas, kolega Hunter. Ne vidim razlog zasto bi uopce trebao da smeta hrvatski jezik u Srbiji. Ako zelite iskreno, na Balkanu svi potenciraju neku vrstu "kupovine". Od storije u vezi "dva papka" do jezickog poklapanja. Ili sto li vec. Elem, kada mogu jedni mogu svakako i drugi.
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:20 |
|
|
Audrey je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Bilo bi mi smešno kada bi Srbi u Banja Luci govorili ekavicom. Ali, oni to ne rade, koleginice Audrey, tako da se, nažalost, nemam čemu smejati. Ne bih se bas slozila sa vasom konstatacijom, kolega Carmello. No dobro. Meni licno ne smeta ni jedan govor, ali treba uvijek biti konsekventan kada se nesto spominje. Sto vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Slozit cete se sa mnom, ne? Ne kaže se konsekventan, nego konzistentan, barem u ovom kontekstu u kojem vi pričate, koleginice Audrey. I, složili se vi ili ne, u Banja Luci, a i u ostatku naše dične Srpske Republike se govori ijekavica i samo ijekavica. Vi ako ne verujete, svratite na odmor u svoj rodni grad, pa ćete se i sami uveriti.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:22 |
|
|
Audrey je napisao/la: Hunter je napisao/la: Normalno da ti ne smeta kad to ne finansiraš.
Ajte molim vas, kolega Hunter. Ne vidim razlog zasto bi uopce trebao da smeta hrvatski jezik u Srbiji. Ako zelite iskreno, na Balkanu svi potenciraju neku vrstu "kupovine". Od storije u vezi "dva papka" do jezickog poklapanja. Ili sto li vec. Elem, kada mogu jedni mogu svakako i drugi. A šta se tu PREVODI sa srpskog na hrvatski? ŠTA? :) Kako je počelo imaćemo i katedru za pirotski jezik...
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:25 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Audrey je napisao/la:
Ne bih se bas slozila sa vasom konstatacijom, kolega Carmello. No dobro. Meni licno ne smeta ni jedan govor, ali treba uvijek biti konsekventan kada se nesto spominje. Sto vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Slozit cete se sa mnom, ne?
Ne kaže se konsekventan, nego konzistentan, barem u ovom kontekstu u kojem vi pričate, koleginice Audrey. I, složili se vi ili ne, u Banja Luci, a i u ostatku naše dične Srpske Republike se govori ijekavica i samo ijekavica. Vi ako ne verujete, svratite na odmor u svoj rodni grad, pa ćete se i sami uveriti. Sto se tice opaske za "konzistentan", prihvacam. Meni i jeste cilj da usavrsim svoj jezik. S toga - hvala. Elem, ako odstranimo to - smatram da niste sasvim u pravu sto se tice ostalog, kolega Carmello. No, tesko je biti objektivan.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:25 |
|
|
Gospodine Agathonikos i gospodine Svarog, koliko ima ljudi govore ekavicom u Banja Luci?
Da pitamo ljude koji žive tamo, da ne bi srali napamet,
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:26 |
|
|
Hunter je napisao/la: Audrey je napisao/la: Ajte molim vas, kolega Hunter. Ne vidim razlog zasto bi uopce trebao da smeta hrvatski jezik u Srbiji. Ako zelite iskreno, na Balkanu svi potenciraju neku vrstu "kupovine". Od storije u vezi "dva papka" do jezickog poklapanja. Ili sto li vec. Elem, kada mogu jedni mogu svakako i drugi.
A šta se tu PREVODI sa srpskog na hrvatski? ŠTA? :) Kako je počelo imaćemo i katedru za pirotski jezik... Sto god da se prevodi, ti ljudi imaju pravo da se izrazavaju na svom jeziku. Tu se zavrsava sva prica.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:28 |
|
|
Hunter je napisao/la: Audrey je napisao/la:
Normalno da ti ne smeta kad to ne finansiraš. Pa u Hrvatskoj ljudi finansiraju one koji direktno govore protiv Hrvatske koji pale hrvaske barijake, i unistavaju biste branitelja. Sta sad
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:29 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Gospodine Agathonikos i gospodine Svarog, koliko ima ljudi govore ekavicom u Banja Luci?
Da pitamo ljude koji žive tamo, da ne bi srali napamet, Prvo pogledaj po Bijeljini blize ti je.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:38 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: Normalno da ti ne smeta kad to ne finansiraš.
Pa u Hrvatskoj ljudi finansiraju one koji direktno govore protiv Hrvatske koji pale hrvaske barijake, i unistavaju biste branitelja. Sta sad To me ne interesuje. Tema je o Vojvođanima.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:39 |
|
|
Hunter je napisao/la: Audrey je napisao/la: Sto god da se prevodi, ti ljudi imaju pravo da se izrazavaju na svom jeziku. Tu se zavrsava sva prica.
A daj ne seri. Sad već kenjaš. Imaš dva potpuno ista formulara sa dve do tri različite reči. Živiš u Srbiji i ne znaš šta znači avgust ili upotreba? Hoćeš prevod za to? U Sandžaku ista priča. Sudski tumač za bosanski, tumač za crnogorski... pa sve iz budžeta. Ma teraj se bre u pičku materinu. Jedan obavezan jezik za sve, kući pričaj i kineski ako hoćeš. Lakse malo sa uvredama đikane zbunjeni. Mene da vrijedjas nema veze i ne bih te prijavio, a za ove uvrede upucene Audrey ces biti prijavljen i ako je pravde poslan na hladjenje u neku od guzica tvojih gospodara
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:39 |
|
|
Hunter je napisao/la: Audrey je napisao/la: Sto god da se prevodi, ti ljudi imaju pravo da se izrazavaju na svom jeziku. Tu se zavrsava sva prica.
A daj ne seri. Sad već kenjaš. Imaš dva potpuno ista formulara sa dve do tri različite reči. Živiš u Srbiji i ne znaš šta znači avgust ili upotreba? Hoćeš prevod za to? U Sandžaku ista priča. Sudski tumač za bosanski, tumač za crnogorski... pa sve iz budžeta. Ma teraj se bre u pičku materinu. Jedan obavezan jezik za sve, kući pričaj i kineski ako hoćeš. Ma je... kada nestane argumentacija, tu pocinje vrijedjanje. Bravo za vas, kolega Hunter.
|
|
Vrh |
|
 |
Audrey
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:40 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: A daj ne seri. Sad već kenjaš. Imaš dva potpuno ista formulara sa dve do tri različite reči. Živiš u Srbiji i ne znaš šta znači avgust ili upotreba? Hoćeš prevod za to? U Sandžaku ista priča. Sudski tumač za bosanski, tumač za crnogorski... pa sve iz budžeta. Ma teraj se bre u pičku materinu.
Jedan obavezan jezik za sve, kući pričaj i kineski ako hoćeš.
Lakse malo sa uvredama đikane zbunjeni. Mene da vrijedjas nema veze i ne bih te prijavio, a za ove uvrede upucene Audrey ces biti prijavljen i ako je pravde poslan na hladjenje u neku od guzica tvojih gospodara Hvala, ali nije potrebno. Kolega Hunter je sam pokazao i dokazao svoj nivo.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:45 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hunter je napisao/la: A daj ne seri. Sad već kenjaš. Imaš dva potpuno ista formulara sa dve do tri različite reči. Živiš u Srbiji i ne znaš šta znači avgust ili upotreba? Hoćeš prevod za to? U Sandžaku ista priča. Sudski tumač za bosanski, tumač za crnogorski... pa sve iz budžeta. Ma teraj se bre u pičku materinu.
Lakse malo sa uvredama đikane zbunjeni. Mene da vrijedjas nema veze i ne bih te prijavio, a za ove uvrede upucene Audrey ces biti prijavljen i ako je pravde poslan na hladjenje u neku od guzica tvojih gospodara Kakav viteški iskorak, zgranut sam i zastrašen. Tulkija za manginu godine.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:47 |
|
|
Audrey je napisao/la: Hunter je napisao/la: A daj ne seri. Sad već kenjaš. Imaš dva potpuno ista formulara sa dve do tri različite reči. Živiš u Srbiji i ne znaš šta znači avgust ili upotreba? Hoćeš prevod za to? U Sandžaku ista priča. Sudski tumač za bosanski, tumač za crnogorski... pa sve iz budžeta. Ma teraj se bre u pičku materinu.
Ma je... kada nestane argumentacija, tu pocinje vrijedjanje. Bravo za vas, kolega Hunter. Vređanje? Ne znaš ti šta je vređanje. Kad ti pišu da te treba klati a ti dobiješ dva upozorenja, to je već nešto... indikativno. Samo rokajte, ja se ne povlačim.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:48 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Gospodine Agathonikos i gospodine Svarog, koliko ima ljudi govore ekavicom u Banja Luci?
Da pitamo ljude koji žive tamo, da ne bi srali napamet, Prvo pogledaj po Bijeljini blize ti je. U Bijeljini se trude da govore ekavicom, mada meni nije jasno zbog čega to rade, pošto je ijekavica takođe deo standarda srpskog jezika. Ali mi nismo pričali o Bijeljini, nego o Banja Luci. Ali možemo da proširimo taj razgovor i o mestima koja nisu Banja Luka, a nalaze se u Srpskoj Republici. I u svim mestima u Srpskoj Republici se govori ijekavica, pa i u Bijeljini. I iako u Bijeljini postoje ljudi koji se trude da govore ekavicom, većina ljudi govori onako kako je govorila oduvek. Srbi u Srpskoj Republici nemaju razloga da se dokazuju da su Srbi, pa zato takođe nemaju razloga da govore kao Beograđani da bi ih Beograđani prihvatili kao Srbe. Ekavica, Ijekavica, srpski, "hrvatski", "bosanski"..... To je nama sve jedan jezik, srpski jezik.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:49 |
|
|
Hunter je napisao/la: Tulkas je napisao/la:
Lakse malo sa uvredama đikane zbunjeni. Mene da vrijedjas nema veze i ne bih te prijavio, a za ove uvrede upucene Audrey ces biti prijavljen i ako je pravde poslan na hladjenje u neku od guzica tvojih gospodara
Kakav viteški iskorak, zgranut sam i zastrašen. Tulkija za manginu godine. Bili bi cudo da si zastrasen iza tog tvog malog ekrana. Bu, vidite kako se koka preplasila
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:51 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Prvo pogledaj po Bijeljini blize ti je.
U Bijeljini se trude da govore ekavicom, mada meni nije jasno zbog čega to rade, pošto je ijekavica takođe deo standarda srpskog jezika. Ali mi nismo pričali o Bijeljini, nego o Banja Luci. Ali možemo da proširimo taj razgovor i o mestima koja nisu Banja Luka, a nalaze se u Srpskoj Republici. I u svim mestima u Srpskoj Republici se govori ijekavica, pa i u Bijeljini. I iako u Bijeljini postoje ljudi koji se trude da govore ekavicom, većina ljudi govori onako kako je govorila oduvek. Srbi u Srpskoj Republici nemaju razloga da se dokazuju da su Srbi, pa zato takođe nemaju razloga da govore kao Beograđani da bi ih Beograđani prihvatili kao Srbe. Ekavica, Ijekavica, srpski, "hrvatski", "bosanski"..... To je nama sve jedan jezik, srpski jezik. Mozete vi sura i kineski proglasiti srpskim. Jebe mi se. U Banja Luci naci ces zasigurno ljudi koji se trude govoriti ekavicom bas onoliko koliko ih u Vojvodini govori ijekavicom. za Hrvatsku sam ti vec naveo primjer
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:51 |
|
|
Lakse malo sa uvredama đikane zbunjeni. Mene da vrijedjas nema veze i ne bih te prijavio, a za ove uvrede upucene Audrey ces biti prijavljen i ako je pravde poslan na hladjenje u neku od guzica tvojih gospodara Kako te nije sramota da nonstop pretiš da ćeš nekog prijaviti i tražiti ban? Prava si policijska drukara i potkazivač.
|
|
Vrh |
|
 |
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:52 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Prvo pogledaj po Bijeljini blize ti je.
U Bijeljini se trude da govore ekavicom, mada meni nije jasno zbog čega to rade, pošto je ijekavica takođe deo standarda srpskog jezika. Ali mi nismo pričali o Bijeljini, nego o Banja Luci. Ali možemo da proširimo taj razgovor i o mestima koja nisu Banja Luka, a nalaze se u Srpskoj Republici. I u svim mestima u Srpskoj Republici se govori ijekavica, pa i u Bijeljini. I iako u Bijeljini postoje ljudi koji se trude da govore ekavicom, većina ljudi govori onako kako je govorila oduvek. Srbi u Srpskoj Republici nemaju razloga da se dokazuju da su Srbi, pa zato takođe nemaju razloga da govore kao Beograđani da bi ih Beograđani prihvatili kao Srbe. Ekavica, Ijekavica, srpski, "hrvatski", "bosanski"..... To je nama sve jedan jezik, srpski jezik. Dobro jutro da je sve to srpski jezik. Da budemo sasvim iskreni i objektivni. Zato i nema svrhe prevoditi silne dokumente i izmišljati toplu vodu. Državni apart Srbije radi kao administracija EU, mada oni bar imaju šta prevode. Realno.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvati Vojvodine Postano: 18 svi 2016, 17:53 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: U Bijeljini se trude da govore ekavicom, mada meni nije jasno zbog čega to rade, pošto je ijekavica takođe deo standarda srpskog jezika.
Ali mi nismo pričali o Bijeljini, nego o Banja Luci. Ali možemo da proširimo taj razgovor i o mestima koja nisu Banja Luka, a nalaze se u Srpskoj Republici. I u svim mestima u Srpskoj Republici se govori ijekavica, pa i u Bijeljini. I iako u Bijeljini postoje ljudi koji se trude da govore ekavicom, većina ljudi govori onako kako je govorila oduvek.
Srbi u Srpskoj Republici nemaju razloga da se dokazuju da su Srbi, pa zato takođe nemaju razloga da govore kao Beograđani da bi ih Beograđani prihvatili kao Srbe.
Ekavica, Ijekavica, srpski, "hrvatski", "bosanski"..... To je nama sve jedan jezik, srpski jezik. Mozete vi sura i kineski proglasiti srpskim. Jebe mi se. U Banja Luci naci ces zasigurno ljudi koji se trude govoriti ekavicom bas onoliko koliko ih u Vojvodini govori ijekavicom. za Hrvatsku sam ti vec naveo primjer Čekam da se javi neko ko živi u Banja Luci da potvrdi to što pričaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Teuton i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|