|
|
Stranica: 48/64.
|
[ 1580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 16:44 |
|
|
Nova koalicija - SVM, SNS, SPS i DSHV - Maglai gradonačelnik, Todosijević predsednik Skupštine
Predsednica Skupštine grada Subotica Marija Kern Šolja rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da je ovaj predlog predat u zakonskom roku, sa dovoljnim brojem potpisa i da će se naći sutra na sednici Skupštine gradskog parlamenta. Po novom sporazumu novi gradonačelnik bi trebao biti Jene Maglai, a predsednik Skupštine grada Radmilo Todosijević.
Novu skupštinsku većinu, koja bi trebala biti ozvaničena na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta, ubuduće će činiti Savez vojvođanskih Mađara, Srpska napredna stranka, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Socijalistička partija Srbije, sa 38 od ukupno 67 odbornika, a podršku će im pružati i Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Savez bačkih Bunjevaca i nezavisna odbornica Josipa Ivanković.
Na mestu gradonačelnika, umesto Modesta Dulića, trebao bi da se nađe Jene Maglai, predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara, a predsednik Skupštine grada biće prof. dr Radmilo Todosijević iz Srpske napredne stranke. Za zamenika gradonačelnika biće imenovan Tomislav Veljković (SPS), dok će funkciju zamenika predsednika Skupštine grada obavljati Mirko Bajić iz Saveza bačkih Bunjevaca.
- Četiri odborničke grupe, SVM, SPS, DSHV i SPS, su predale zahtev za razrešenje gradonačelnika u roku određenom Poslovnikom o radu Skupštine grada, sa dovoljnim brojem potpisa, tako da očekujem da će nova vladajuća koalicija već danas preuzeti izvršnu vlast, jer imamo dovoljnu podršku odbornika za to. Ovakav razvoj situacije je posledica toga što grad već skoro deceniju tavori i mi smo preuzeli odgovornost da pokušamo da unesemo pozitivne promene. Svesni smo teške ekonomske situacije, ali ove četiri stranke su zdravi stubovi, sa ljudima koji imaju kapaciteta da donesu promene, a posebno je bitno što sada u vlasti imamo predstavnike svih dominantnih nacionalnih zajednica koje žive u Subotici, a to su Srbi, Mađari, Hrvati i Bunjevci. Ovo nije kratkoročna koalicija – rekao je Jene Maglai.
Mitar Samardžić, odbornik Srpske napredne stranke, koja se po prvi put našla u subotičkoj vlasti, ističe da je nova koalicija plod dugih pregovora.
- Svima je bilo jasno da vlast u gradu nije funkcionisala. Mi smo u više navrata pokušavali da dovedemo do prekompovanja, ali do sada nismo imali uspeha u tome. Međutim, sada su i druge političke opcije shvatile da se nešto mora promeniti i na kraju smo našli zajednički jezik – dodaje Samardžić.
Modest Dulić nije iznenađen zahtevom za razrešenje
Još uvek aktuelni gradonačelnik, Modest Dulić, čija je Demokratska stranka od 2000. godine bila deo vladajuće koalicije, nije bio previše iznenađen zahtevom za njegovo razrešenje.
- Od početka mog mandata trudio sam se da uspostavim drugačiji odnos sa građanima i javnosti, odnosno da se pridržavam principa odgovornosti i da ono što obećam, na kraju i ispunim. U tome sam i uspevao, jer je srušen betonski skelet u centru grada, nastavljeni su radovi na Narodnom pozorištu, otvoreno je nekoliko fabrika u kojima je posao dobilo više stotina Subotičana, a nastavljeno je i sa investicijama u komunalnu infrastrukturu. Verovatno je moglo i više da se uradi, ali dok sam ja bio na terenu i borio se za bolji život Subotičana, pojedini koalicioni partneri, pre svega Savez vojvođanskih Mađara, su konstantno radili na prekomponovanju vlasti, umesto da se trude da nešto pozitivno urade za grad. Vreme će pokazati šta će ovakav razvoj situacije doneti Subotičanima, ali je jasno da za vođenje grada nije dovoljna matematička većina, već je to pitanje snage da se realizuju važni projekti i samog političkog legitimiteta vlasti. Pitanje je i kako će ova vlast funkcionisati u relacijama sa Republikom i Pokrajinom – rekao je Modest Dulić.
Nova koalicija predložila je i da Gradsko veće ubuduće umesto 11 ima 7 članova, da se ukinu pomoćnici predsednika skupštine, i ako ovi predlozi budu usvojeni broj funkcionera u izvršnoj vlasti Subotice biće manji za šest.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 16:51 |
|
|
Da pojasnim za neupućene, hrvatski DSHV koalira sa strankom Tomislava Nikolića. O promjeni vlasti se šuškalo mjesecima ali ovako ljigavu koaliciju moram priznati da nisam očekivao.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 17:08 |
|
|
Šta je ovo, mlada Josipa napravila preokret...
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 18:13 |
|
|
Dosta ljudi je izgleda ostavilo obraz kod kuće, ne samo mlada Josipa... Subotičani nisu glasali za ovakvu koaliciju, ni da im Maglai bude gradonačelnik. Ovo je bezobrazluk. Ne branim DS, ali u pokrajini su prošli bolje od SNS i imaju legitimno pravo na vlast do narednih izbora. Nadam se da bar neće biti cirkusa u gradskoj većnici kao što je bilo u Novom Sadu kad su smenjivali Jerkovu.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 18:33 |
|
|
A ko je pa glasao da mu napredne koalicije budu u lokalnoj vlasti? SVM lepu igru igra. Ako ode DS u 3pm eto njima nazad solidnog broja mađarskih glasova.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 20 stu 2013, 20:22 |
|
|
I meni se čini da će čangoši najbolje proći u ovoj priči. No, vreme će pokazati...
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 25 stu 2013, 21:28 |
|
|
U ponedjeljak Nikolić na svečanoj akademiji Bunjevaca Dan Velike narodne skupštine, jedan od četiri nacionalna blagdana zajednice Bunjevaca, slavi se kao obljetnica donošenja odluke o prisjedinjenju Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, koja je usvojena 25. studenog 1918. godine. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nazočit će u ponedjeljak u Subotici svečanoj proslavi Dana Velike narodne skupštine u organizaciji Bunjevačkog nacionalnog vijeća, udruge koje zastupa pripadnike bunjevačke zajednice koji za sebe tvrde da nisu hrvatske pripadnosti, najavili su u nedjelju mediji u Vojvodini. Ovu proslavu organizira Bunjevačko nacionalno vijeće koje zastupa pripadnike bunjevačke zajednice koji za sebe tvrde da nisu Hrvati. Predsjednik Srbije posljednji put je u Subotici boravio sredinom listopada kada je s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem posjetio hrvatsku manjinsku zajednicu i njihove čelnike. Vodstvo hrvatske manjine tada se požalilo da se u Srbiji i dalje nastoji bunjevačke Hrvate umjetno podijeliti na Bunjevce i Hrvate. http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/105 ... evaca.html
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 25 stu 2013, 23:14 |
|
|
Naglo je zahladilo, i pada prvi snijeg... nekako se poklopilo s posjetom prijedsednika.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 26 stu 2013, 00:54 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: U ponedjeljak Nikolić na svečanoj akademiji Bunjevaca Dan Velike narodne skupštine, jedan od četiri nacionalna blagdana zajednice Bunjevaca, slavi se kao obljetnica donošenja odluke o prisjedinjenju Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, koja je usvojena 25. studenog 1918. godine. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nazočit će u ponedjeljak u Subotici svečanoj proslavi Dana Velike narodne skupštine u organizaciji Bunjevačkog nacionalnog vijeća, udruge koje zastupa pripadnike bunjevačke zajednice koji za sebe tvrde da nisu hrvatske pripadnosti, najavili su u nedjelju mediji u Vojvodini. Ovu proslavu organizira Bunjevačko nacionalno vijeće koje zastupa pripadnike bunjevačke zajednice koji za sebe tvrde da nisu Hrvati. Predsjednik Srbije posljednji put je u Subotici boravio sredinom listopada kada je s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem posjetio hrvatsku manjinsku zajednicu i njihove čelnike. Vodstvo hrvatske manjine tada se požalilo da se u Srbiji i dalje nastoji bunjevačke Hrvate umjetno podijeliti na Bunjevce i Hrvate. http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/105 ... evaca.htmlpustog veselja tih dana...da imam vremena napisao bih detalje...vojvodjani jedva docekase polupismene oslobodioce za napomenu je cinjenica da je tada broj srba u vojvodini cinio cijelu 1/3
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 26 stu 2013, 22:14 |
|
|
Jel ti krivo što ti polupismeni oslobodioci razguziše erudite iz njemačke i kundk vojske?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 28 stu 2013, 23:55 |
|
|
Pitaj srpsku sirotinju za koju godinu jer joj krivo... Tolko ste jaki da se plašite referenduma u Vojvodini k`o đavo tamjana.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 30 stu 2013, 16:21 |
|
|
Referendum u Vojvodini? Može, odmah posle referenduma u RSK.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 02 pro 2013, 10:14 |
|
|
Metemma je napisao/la: Referendum u Vojvodini? Može, odmah posle referenduma u RSK. Hm, mislim da ti paralela nije najbolja. Bilo bi bolje da predlažeš referendum u neznam Vukovarsko-srijemskoj ili Osječko-baranjskoj županiji... Još bolji primjer bio bi(jer ovaj je neadekvatan zbog toga što je Vojvodina puno više od VSŽ-a ) Slavonija - kad bi Hrvatska recimo bila podijeljena u pet regija (ZG, Dalmacija, Slavonija, Istra, Dubrovnik - grbovi na kruni). HDSSB želi decentralizaciju Hrvatske i dvodomni parlament (jedan za predstavnike 5 regija). To bi uključivalo autonomiju za 5 regija koje bi bile jednake u toj autonomiji. Evo vidiš, čak i u tom scenariju Slavonija nebi imala težinu unutar RH kakvu imaju Vojvodina i Kosovo unutar Srbije jer su to IZNIMKE dok bi u ovom slučaju autonomne regije bile pravilo (Slavonija jednaka ostalima). S druge strane u Slavoniji medju Hrvatima ne postoji niti jedna ozbiljna grupa ljudi koja bi bila zainteresirana za neku najveću moguću autonomiju ili za nezavisnost(HDSSB je pro-hrvatskiji od prosjeka). Priznajem takvih tendencija ima u Istri i o tome možemo razgovarati ali opet nema niti približnu težinu onoj vojvođanskoj( razina autonomije, Akademija, povijest, parlament, tradicija, brojnost, veličina, ekonomsko-prometne mogućnosti, itd.) Ne govorim sada samo o kulturno-povijesnim razlozima već o stanju na terenu. U skupštini Vojvodine pro-autonomaške stranke DS, LSV, LDP odnijele su ogroman broj glasova na posljednjim izborima. Dakle pored svih manjina koje tamo žive i njihovih manjinskih stranaka postoje medju Srbima ljudi/stranke koje agitiraju za autonomašku i/ili državničku vojvođansku stvar. Samo to ide korak po korak da ne uzbune duhove. Vidjet ćemo što će bit, teško je reć, no ako i dođe do takve inicijative ona će svakako doći iznutra, iz baze, jer se nemože govoriti o nekakvoj jačoj Vojvodini bez Vojvođana. Tako da priča da će netko u Vojvodini od 2 milijuna stsanovnika nešto nametnuti nekome bez jedne kritične mase koja bi takvu ideju podržala je samo priča. Slijedeći crnogorsku priču vidimo da su ti ( kako ih smatrate odnarođeni Srbi) pravoslavci bili oni koji su dali legitimitet čitavoj priči, mogle su sve manjine bit za, al bez kritične mase pravoslavaca nije išlo...
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 02 pro 2013, 10:25 |
|
|
Metemma je napisao/la: Referendum u Vojvodini? Može, odmah posle referenduma u RSK. Zamisli foru, Voša se odvoji a Srpska neće da vam se pripoji.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 02 pro 2013, 23:47 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Ibar je napisao/la: Pitaj srpsku sirotinju za koju godinu jer joj krivo... Tolko ste jaki da se plašite referenduma u Vojvodini k`o đavo tamjana. U BG i po centralnoj Srbiji 99% tvrdim Hrvatu neće past dlaka s glave , no u Novom Sadu dobijaju sikiru nasred šajbe (bilo bi toga i više , samo nikad se nezna jel vlasnik auta s hrvatskim tablicama Srbin ili Hrvat) Što se tiče referenduma , ja bi ga odmah dao ali poslije toga da se nebi niko razočarao kao s ovim u Hrvatskoj i prozivao Srbe za fašizam.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 00:02 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: U BG i po centralnoj Srbiji 99% tvrdim Hrvatu neće past dlaka s glave A možda i hoće, gospodine Zlatko
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 00:05 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ne govorim sada samo o kulturno-povijesnim razlozima već o stanju na terenu. U skupštini Vojvodine pro-autonomaške stranke DS, LSV, LDP odnijele su ogroman broj glasova na posljednjim izborima. Dakle pored svih manjina koje tamo žive i njihovih manjinskih stranaka postoje medju Srbima ljudi/stranke koje agitiraju za autonomašku i/ili državničku vojvođansku stvar. Samo to ide korak po korak da ne uzbune duhove. DS pro-autonomaška stranka? DS nije vodio i ne vodi nacionalnu politiku u Vojvodini išta drugačije od ujedinjenja 1918. Autonomija je tu pro-forme i politički je više nego korisna. LSV i LDP su sasvim druga priča , a za LSV glasa dobar dio i manjina , imaju po 10 (LSV) i 1 (LDP) u Skupštini Vojvodine. Zatim Mađari imaju 7 zastupnika. Od 120 mjesta , 44 imaju SNS-SPS-SRS-DSS sa pripadajućim partnerima. Znači , računica ti ne valja skroz.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 00:59 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Pitaj srpsku sirotinju za koju godinu jer joj krivo... Tolko ste jaki da se plašite referenduma u Vojvodini k`o đavo tamjana. U BG i po centralnoj Srbiji 99% tvrdim Hrvatu neće past dlaka s glave , no u Novom Sadu dobijaju sikiru nasred šajbe (bilo bi toga i više , samo nikad se nezna jel vlasnik auta s hrvatskim tablicama Srbin ili Hrvat) Što se tiče referenduma , ja bi ga odmah dao ali poslije toga da se nebi niko razočarao kao s ovim u Hrvatskoj i prozivao Srbe za fašizam. Respekt za jedno realno viđenje stvari Dao bi ga ja Istri čak koja nema ni ˝a˝ od vojvođanske autonomije. Jednom kad (uvjerljivo) izgube izgubit će svaku aspiraciju da pokušaju ponovno. Mislim da će Vojvodina postat nešto tipa Katalonije. Agathonikos je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la: U BG i po centralnoj Srbiji 99% tvrdim Hrvatu neće past dlaka s glave A možda i hoće, gospodine Zlatko Ufam se u južnu Srbiju gdine Agat. Niški kraj i tako to. Nisu nikad vidli Hrvata u životu pa mi se čini ok za malo bivstvovat tamo ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Ne govorim sada samo o kulturno-povijesnim razlozima već o stanju na terenu. U skupštini Vojvodine pro-autonomaške stranke DS, LSV, LDP odnijele su ogroman broj glasova na posljednjim izborima. Dakle pored svih manjina koje tamo žive i njihovih manjinskih stranaka postoje medju Srbima ljudi/stranke koje agitiraju za autonomašku i/ili državničku vojvođansku stvar. Samo to ide korak po korak da ne uzbune duhove. DS pro-autonomaška stranka? DS nije vodio i ne vodi nacionalnu politiku u Vojvodini išta drugačije od ujedinjenja 1918. Autonomija je tu pro-forme i politički je više nego korisna. LSV i LDP su sasvim druga priča , a za LSV glasa dobar dio i manjina , imaju po 10 (LSV) i 1 (LDP) u Skupštini Vojvodine. Zatim Mađari imaju 7 zastupnika. Od 120 mjesta , 44 imaju SNS-SPS-SRS-DSS sa pripadajućim partnerima. Znači , računica ti ne valja skroz. Dobro spor je oko DS-a, al DS je kad je bio na vlasti povećao autonomiju Vojvodine, bio je žestoko napadan zbog toga i letile su cipele u parlamentu ako se ne varam Moj naglasak je na tome da je DS briselski igrač. Što god Bruxelles kaže oni će odradit. Ako treba stvorit plodno tlo za referendum il turbo autonomiju oni će to odradit. Neizravno, ali odradit će. Ta mi je stranka skroz mutna i ne vidim tu ljude koji bi imali snage podvući crtu, crvenu crtu ispod koje nebi išli u pregovorima sa EU. Jednostavno sve želje ispunjavaju. Dok god su Vučko i ekipa na vlasti nema šanse da će Vojvodina do referenduma. Eto i sam priznaješ da za Čanka glasaju mahom Srbi, jer Mađari još sa strane osvoje glasova. Da sam Srbin nebih stavio ruku u vatru za DS kad je Vojvodina u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 01:00 |
|
|
Ibar je napisao/la: Al ćeš se iznenadit za koju godinu, a kad bi i krenulo neko divljaštvo naspram Hrvata il Mađara u Vojvodini vi Srbi bi tu izvukli deblji kraj, ako ne iz morala i ljubavi barem radi zdrave pameti ne zazivaj neku˝gužvu˝ u Vojvodini. Ti provociraš prvi pa onda sad glumiš (iako je Vujadin bio više nego nekorektan u odgovoru) , pa evo jel Nikolić lagano zavuče s Bunjevcima pa opća šutnja u Hrvatskoj? Srbi su se s Mađarima pomirili , oni su se ispričali za 41-44 , Srbi za 44-45 , toliko daleko je otišlo da jedan Orban koji je dugo vremena preferirao Zagreb danas ima bolje odnose sa Beogradom.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 01:07 |
|
|
Ibar je napisao/la: Dobro spor je oko DS-a, al DS je kad je bio na vlasti povećao autonomiju Vojvodine, bio je žestoko napadan zbog toga i letile su cipele u parlamentu ako se ne varam Moj naglasak je na tome da je DS briselski igrač. Što god Bruxelles kaže oni će odradit. Ako treba stvorit plodno tlo za referendum il turbo autonomiju oni će to odradit. Neizravno, ali odradit će. Ta mi je stranka skroz mutna i ne vidim tu ljude koji bi imali snage podvući crtu, crvenu crtu ispod koje nebi išli u pregovorima sa EU. Jednostavno sve želje ispunjavaju. Dok god su Vučko i ekipa na vlasti nema šanse da će Vojvodina do referenduma. Eto i sam priznaješ da za Čanka glasaju mahom Srbi, jer Mađari još sa strane osvoje glasova. Da sam Srbin nebih stavio ruku u vatru za DS kad je Vojvodina u pitanju. Šta je DS povećao? DS je s ovakvom autonomijom zatukao politički prave autonomaše (to ne tvrdim ja nego Čanak) Pazi Briselski igrač , LOL , tako i ja mogu tvrdit da je Karamarko strani operativac koji manipulira hrvatskim nacionalizmom kao svojevremeno Sanader pa onda jarac kad dođe na vlast, sve kontra. SNS je osvojio vlast u svim općinama u kojoj su održani lokalni izbori u Vojvodini unazad zadnjih godinu i pol dana. I još je preuzeo verbalno odnos prema vojvođanskoj autonomiji poput DS koja je naglašavam politički korisna za Srbiju na više frontova kako unutrašnjem tako i na vanjskom planu.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 02:54 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Al ćeš se iznenadit za koju godinu, a kad bi i krenulo neko divljaštvo naspram Hrvata il Mađara u Vojvodini vi Srbi bi tu izvukli deblji kraj, ako ne iz morala i ljubavi barem radi zdrave pameti ne zazivaj neku˝gužvu˝ u Vojvodini. Ti provociraš prvi pa onda sad glumiš (iako je Vujadin bio više nego nekorektan u odgovoru) , pa evo jel Nikolić lagano zavuče s Bunjevcima pa opća šutnja u Hrvatskoj? Srbi su se s Mađarima pomirili , oni su se ispričali za 41-44 , Srbi za 44-45 , toliko daleko je otišlo da jedan Orban koji je dugo vremena preferirao Zagreb danas ima bolje odnose sa Beogradom.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 04:04 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: To je bilo tada , srpsko-mađarski odnosi su u zadnjih godinu i pol dana dobili dinamičan i pozitivan zaokret. Predsjednici , predstavnici crkava , žrtve su se zajedno poklonile svim žrtvama. Predstavnici Republike Mađarske u Novom Sadu (Navracics koji hrvatskog porijekla) i predstavnici Republike Srbije na stratištima Mađara ,sve kulturno i civilizirano čime je stavljena točka na "i". Danas je Orban umnogome korigirao svoj prijašnji odnos , što zbog otvorenih pitanja s RH a što zbog ekonomskih i nacionalnih interesa Mađarske (npr. pruga BG- Budimpešta kroz koju bi kineski teret iz grčkih luka išao u srednju Europu.) Tako da, vremena se mijenjaju.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 12:05 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Ibar je napisao/la: Al ćeš se iznenadit za koju godinu, a kad bi i krenulo neko divljaštvo naspram Hrvata il Mađara u Vojvodini vi Srbi bi tu izvukli deblji kraj, ako ne iz morala i ljubavi barem radi zdrave pameti ne zazivaj neku˝gužvu˝ u Vojvodini. Ti provociraš prvi pa onda sad glumiš (iako je Vujadin bio više nego nekorektan u odgovoru) , pa evo jel Nikolić lagano zavuče s Bunjevcima pa opća šutnja u Hrvatskoj? Srbi su se s Mađarima pomirili , oni su se ispričali za 41-44 , Srbi za 44-45 , toliko daleko je otišlo da jedan Orban koji je dugo vremena preferirao Zagreb danas ima bolje odnose sa Beogradom. A kako bi Hrvatska trebala da reaguje što neko u Srbiji neće da se izjasni kao Hrvat?
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 03 pro 2013, 22:08 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: To je bilo tada , srpsko-mađarski odnosi su u zadnjih godinu i pol dana dobili dinamičan i pozitivan zaokret. Predsjednici , predstavnici crkava , žrtve su se zajedno poklonile svim žrtvama. Predstavnici Republike Mađarske u Novom Sadu (Navracics koji hrvatskog porijekla) i predstavnici Republike Srbije na stratištima Mađara ,sve kulturno i civilizirano čime je stavljena točka na "i". Danas je Orban umnogome korigirao svoj prijašnji odnos , što zbog otvorenih pitanja s RH a što zbog ekonomskih i nacionalnih interesa Mađarske (npr. pruga BG- Budimpešta kroz koju bi kineski teret iz grčkih luka išao u srednju Europu.) Tako da, vremena se mijenjaju. Tako se i govorilo za dvojac Josipovic-Tadic, mir mir niko nije kriv, a danas smo tu di jesmo. Jos da ga stisnu ovi malo desniji od njega, vidit ces ti Orbana.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti Postano: 04 pro 2013, 23:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jel ti krivo što ti polupismeni oslobodioci razguziše erudite iz njemačke i kundk vojske? taman posla....lepo vam je sad bez njih,milina...klecali bi na kukuruzu da se vrate i dignu vojvodinu na noge
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|