HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 16 tra 2024, 11:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Paluxy kontroverza - zajednički život čovjeka i dinosaura!?
PostPostano: 05 kol 2016, 10:45 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35877
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ljudi i dinosauri zajedno?!

Prije sto milijuna godina vapnenačko područje rijeke Paluxy u blizini grada Glen Rosea u Texasu bilo je blatnjava ravnica. Upravo su ondje brojni dinosauri ostavili svoje otiske kako bi bili okamenjeni i zauvijek sačuvani, a po čemu je danas to mjesto i poznato. No, na obalama rijeke sačuvani su tragovi još jednoga bića, i to tragova sličnih ljudskima.

Antropolog Carl Baugh dulje od dvanaest godina vodio je istraživanje tih otisaka. Kad je prvi put čuo za njih bio je zaprepašten i sumnjičav. No, nakon uklanjanja slojeva stijene, zajedno sa svojim ljudima iskopao je nekoliko otisaka dinosaura i nekoliko otisaka ljudi. Otisci dinosaurovih stopala bili su dugi 47 cm, a otisci ljudskih stopala 40 cm.
“Iskopali smo dvanaest otisaka stopala u nizu. Kada pronađete uzastopne otiske stopala lijeve pa desne noge i vidite kako je biće hodalo, te da je korak odgovarajuće dužine, morate protumačiti da otisci pripadaju ljudskoj vrsti.”

Osim otisaka ljudskih stopala i fosila ljudskoga prsta, u istom geološkom sloju s tragovima dinosaura dr. Baugh otkrio je još tajanstveniji nalaz – prastari željezni čekić, čiji je kemijski sastav unio pomutnju u znanstveni laboratorij. Evo kako je svoje fantastične nalaze, koji upozoravaju na nevjerojatnu tezu o suživotu dinosaura i ljudi, sumirao Carl Baugh:

Posjedujemo predmete izrađene ljudskom rukom koji su pronađeni u središnjem Texasu u istome sloju u kojem su pronađeni otisci stopala i ostaci dinosaura. Pronašli smo čekić koji je izradila ljudska ruka, s netaknutim dijelom drške. Čini se kako se glava tog čekića sastoji od 96,6 posto željeza, 0,74 posto sumpora i 2,6 posto klora. Riječ je prilično egzotičnoj mješavini.

Razgovarao sam s brojnim fizičarima i predstojnicima brojnih laboratorija. Kažu kako je danas nemoguće proizvesti takav metal, budući da je riječ o spoju klora i željeza u obliku metala. Dio drške je pougljenio, što znači da su u nekom vremenskom periodu na nju morali utjecati toplina i pritisak. Ugljen je nemoguće proizvesti prisutnošću tih materijala.

Materijal koji se slaže sa stvrdnutom masom oko oruđa nalazi se u nižim područjima sloja, gdje se nalaze i ostaci dinosaura. Naši se dokazi sastoje od gomile podataka. Tu su skupine otisaka ljudskih stopala, potom izolirani otisci ljudskih stopala, skupine otisaka stopala dinosaura i izolirani otisci, ljudski prst i predmeti izrađeni ljudskom rukom – a svi su ti nalazi pronađeni u istome sloju. To znači da su čovjek i dinosaur živjeli u isto vrijeme.


_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Paluxy kontroverza - zajednički život čovjeka i dinosaura!?
PostPostano: 05 kol 2016, 17:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32115
Taj yt stoji već par godina na ovoj temi...

znanosti/dinosauri-t9120-25.html


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Paluxy kontroverza - zajednički život čovjeka i dinosaura!?
PostPostano: 05 kol 2016, 17:40 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35877
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Misliš na dokumentarac?
Tema je Paluxy ljudska podvala ili stvarni arheološki nalazi.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO