|
|
Stranica: 5/10.
|
[ 236 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Gligorije
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 00:45 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 13:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
Davor Štefanek, po hrvatskim medijima Hrvat, osvojio zlato za Srbiju u rvanju. "Otvorio sam (seriju) za naš olimpijski tim, ovo je tek početak. Nadam se da će biti još uspeha, obećao sam vam balkon i biće balkon. Živela Srbija!", ponosno je uzviknuo Štefanek.
|
|
Vrh |
|
|
Gligorije
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 00:53 |
|
|
Na tv-u kažu da je Štefanek prvi u istoriji koji je objedinio titulu svjetskog i olimpijskog šampiona Djeluje mi pomalo nevjerovatno, posebno ako se sjetimo Rusa Kareljina koji je dominirao, možda prvi u istoriji u ovoj kategoriji..
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 00:54 |
|
|
Nije po hrvatskim medijima Hrvat, već je po ocu Hrvat. A po materi Mađar. Čestitke na prvoj medalji Srbi, nama je to osma.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Gligorije
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 01:20 |
|
|
PCM je napisao/la: Nije po hrvatskim medijima Hrvat, već je po ocu Hrvat. A po materi Mađar. Čestitke na prvoj medalji Srbi, nama je to osma. A po opredjeljenju Srbin Intervju od prije godinu dana "Blicu": Štefanek za "Blic": Ja, Hrvat? I dalje sam u šoku
Neverica! Ja Hrvat? I dalje sam u šoku, ne znam čemu je to zapravo trebalo da vodi, kaže Davor Štepanek, svetski šampion u rvanju.
Pravu buru u regionu podigao je ovih dana naslov intervjua koji je Štefanek dao hrvatskom „Večernjem listu“ - „Najbolji sportista Srbije je Hrvat“.
- Ni sanjao nisam da će neko izvući takav naslov. Cela priča se zapravo vrti oko mog oca, koji je rođen u Bjelovaru, i to im je bilo dovoljno da me nazovu Hrvatom. Pa, je l‘ sam zbog toga Hrvat? Čak je i on u Bjelovaru samo rođen, a s roditeljima je ceo život proveo u Bajmoku. I vojsku je ovde služio. Volim Srbiju i to je moja jedina zemlja! - kaže Štefanek.
Intervju „Večernjem listu“ dao je u Zagrebu, pri poseti mališanima jednog rvačkog kluba.
- Jedno od pitanja je glasilo „da li bi nekada nastupio za neku drugu zemlju“, na šta sam ja odgovorio „ni pod tačkom razno“. I pored toga, sutra osvane takav naslov! Nisam nacionalista, delim ljude samo na dobre i loše, ali ne mogu da prihvatim da me neko svojata tek tako. Nije u redu. Pritom sam apsolutno zadovoljan uslovima koje imam ovde, primam stipendiju i nikada nisam ni pomislio da se odreknem Srbije.http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/bo ... ku/5t06lr7
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 07:11 |
|
|
KiM je napisao/la: Brukica za naciju koja ima 1002 km obale toplog mora da nije velesina u morskim sportovima. Sucut za neuspeh. Dakle na ovim OI 2 medalje iz veslanja od kojih je jedna zlatna a druga srebrna (trebala je biti i ta zlatna da suci nisu pokrali Damira Martina). 2 medalje iz jedrenja. Jedna je srebrna, a druga je minimalno bronca (ovisi o tome kako će Fantela i Marenić odraditi zadnji plov). Ako to nisu morski sportovi onda stvarno ne znam. Iako slažem se da bismo trebali biti vaterpolska velesila s obzirom da imamo najviše profesionalnih klubova u regijonu te vrhunskih plivača-
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 07:12 |
|
|
Gligorije je napisao/la: PCM je napisao/la: Nije po hrvatskim medijima Hrvat, već je po ocu Hrvat. A po materi Mađar. Čestitke na prvoj medalji Srbi, nama je to osma. A po opredjeljenju Srbin Intervju od prije godinu dana "Blicu": Štefanek za "Blic": Ja, Hrvat? I dalje sam u šoku
Neverica! Ja Hrvat? I dalje sam u šoku, ne znam čemu je to zapravo trebalo da vodi, kaže Davor Štepanek, svetski šampion u rvanju.
Pravu buru u regionu podigao je ovih dana naslov intervjua koji je Štefanek dao hrvatskom „Večernjem listu“ - „Najbolji sportista Srbije je Hrvat“.
- Ni sanjao nisam da će neko izvući takav naslov. Cela priča se zapravo vrti oko mog oca, koji je rođen u Bjelovaru, i to im je bilo dovoljno da me nazovu Hrvatom. Pa, je l‘ sam zbog toga Hrvat? Čak je i on u Bjelovaru samo rođen, a s roditeljima je ceo život proveo u Bajmoku. I vojsku je ovde služio. Volim Srbiju i to je moja jedina zemlja! - kaže Štefanek.
Intervju „Večernjem listu“ dao je u Zagrebu, pri poseti mališanima jednog rvačkog kluba.
- Jedno od pitanja je glasilo „da li bi nekada nastupio za neku drugu zemlju“, na šta sam ja odgovorio „ni pod tačkom razno“. I pored toga, sutra osvane takav naslov! Nisam nacionalista, delim ljude samo na dobre i loše, ali ne mogu da prihvatim da me neko svojata tek tako. Nije u redu. Pritom sam apsolutno zadovoljan uslovima koje imam ovde, primam stipendiju i nikada nisam ni pomislio da se odreknem Srbije.http://sport.blic.rs/ostali-sportovi/bo ... ku/5t06lr7A šta ćeš? Iako su naši otkrivili još da ima hrvatsko državljanstvo boji se priznati jer zna da će biti represalije od strane srpskih nacionalista nad njim. Dovoljno se sjetiti kako je prošao Oliver Dulić u Skupštini i cijela plejada Bunjevaca koji se iz straha ne žele deklarirati Hrvatima. S drue strane hrvatska je tolerantnija po tom pitanju. Čuj, ovo preziva se Štefanek. Stvarno tipično srpsko prezime, ono ne bi se reklo da je to tipično kajkavsko prezime.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 08:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60101 Lokacija: DAZP HQ
|
ne moraš ni gledati po prezimenu, kad su Srbi ikad nešto napravili u borilačkim sportovima, mi imamo tapiju na to. -spremni.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 09:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39533 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Senzacionalan hitac vrijedan finala: Sara Kolak srušila i hrvatski rekord!
Hrvatska 21-godišnja atletičarka Sara Kolak plasirala se u finale natjecanja u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bacivši u kvalifikacijama novi hrvatski rekord od 64.30 metara, što je bio ukupno treći rezultat kvalifikacija.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 09:58 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10010 Lokacija: Banja Luka
|
Samo u kosarci ...od Plecasa, Stojadina Vrankovica,Komazeca nekad ..itd, itd, itd ..do srpskog srca hrvatske reprezentacije danas, Bojana Bogdanovica, Sarica ...selektora Petrovica ( ALEKSANDRA ACE PETROVICA ) Ma zamisli samo koliko bi hrvatska kosarka bila siromasnija da Jovan nije oplodio Biserku ?! Eeee...imate li obraza imalo ?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 10:10 |
|
|
Bojan Bogdanović je hercegovački Hrvat, veze nema sa Srbima. Srbi su značajan dio populacije u RH, normalno je da njihovih potomaka ima s vremena na vrijeme, iako da se razumijemo, to su danas Hrvati srpskog podrijetla. Hrvati u Srbiji su pak nebitan faktor, imaju vrlo mali udio, ali je simpatično za vidjeti kad im takav jedan donese prvu medalju i zlato. i dečko može svašta pričati ovih dana, ali krije kao zmija noge da ima hrvatsko državljanstvo...za svaki slučaj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Gligorije
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 10:11 |
|
|
dudu je napisao/la: ne moraš ni gledati po prezimenu, kad su Srbi ikad nešto napravili u borilačkim sportovima, mi imamo tapiju na to.
Pa sve medalje u rvanju i u staroj Jugoslaviji su uzeli Srbi/ljudi iz Srbije. 2x zlato: Branislav Simić na OI1964 i Momir Petković na OI1976; 1 srebro: Branko Martinović na OI1960; 3x bronza: Branko Martinović na OI1964, Branislav Simić na OI1968, Milan Nenadić na OI1972 Srbija ima tradiciju u tom sportu. Trenutni predsjednik Svjetske rvačke federacije je Srbin, Nenad Lalović, čovjek koji je spasao rvanje kao olimpijski sport jer je prijetilo da od 2020 ne bude više u programu, što bi bila sramota da jedna antička igra bude skinuta sa programa a da se uvode razni mauntin-bajkovi i gluposti...
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 10:24 |
|
|
Impresivno kako Srbi dominiraju u hrvanju.
A sad o drugin medaljama na OI 2016 koje su posle u srpske ruke.
Gligorije, povedi.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 10:54 |
|
|
Gligorije je napisao/la: dudu je napisao/la: ne moraš ni gledati po prezimenu, kad su Srbi ikad nešto napravili u borilačkim sportovima, mi imamo tapiju na to.
Pa sve medalje u rvanju i u staroj Jugoslaviji su uzeli Srbi/ljudi iz Srbije. 2x zlato: Branislav Simić na OI1964 i Momir Petković na OI1976; 1 srebro: Branko Martinović na OI1960; 3x bronza: Branko Martinović na OI1964, Branislav Simić na OI1968, Milan Nenadić na OI1972 Srbija ima tradiciju u tom sportu. Trenutni predsjednik Svjetske rvačke federacije je Srbin, Nenad Lalović, čovjek koji je spasao rvanje kao olimpijski sport jer je prijetilo da od 2020 ne bude više u programu, što bi bila sramota da jedna antička igra bude skinuta sa programa a da se uvode razni mauntin-bajkovi i gluposti... Ovo objašnjava mnogo zašto su suci na ovim OI pokrali Starčevića
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 10:57 |
|
|
Gligorije je napisao/la: dudu je napisao/la: ne moraš ni gledati po prezimenu, kad su Srbi ikad nešto napravili u borilačkim sportovima, mi imamo tapiju na to.
Pa sve medalje u rvanju i u staroj Jugoslaviji su uzeli Srbi/ljudi iz Srbije. 2x zlato: Branislav Simić na OI1964 i Momir Petković na OI1976; 1 srebro: Branko Martinović na OI1960; 3x bronza: Branko Martinović na OI1964, Branislav Simić na OI1968, Milan Nenadić na OI1972 Srbija ima tradiciju u tom sportu. Trenutni predsjednik Svjetske rvačke federacije je Srbin, Nenad Lalović, čovjek koji je spasao rvanje kao olimpijski sport jer je prijetilo da od 2020 ne bude više u programu, što bi bila sramota da jedna antička igra bude skinuta sa programa a da se uvode razni mauntin-bajkovi i gluposti...
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 11:34 |
|
|
U vama nimalo olimpijskoga duha. Olimpijada je zaustavljala sukobe grčkih plemena / gradova i to je bit te sportsko-društvene manifestacije, a vi bi se za vratove zbog međusobnog ogleda lokalnih balkanskih plemena.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 11:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Treba Srbe odstraniti sa teme o OI. Stalno neko prepucavanje s njima zbog njihovih kompleksa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 11:42 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: U vama nimalo olimpijskoga duha. Olimpijada je zaustavljala sukobe grčkih plemena / gradova i to je bit te sportsko-društvene manifestacije, a vi bi se za vratove zbog međusobnog ogleda lokalnih balkanskih plemena. Manifestacija su Olimpijske igre, Olimpijada je četvorogodišnji period između dvoje OI. https://bs.wikipedia.org/wiki/Olimpijada
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 11:56 |
|
|
Hrvatska zasad na OI u Riu 2016. ima 7 medalja (3 zlata, 2 srebra, uz 2 još nedefinirane medalje jedriličarskog dvojca Fantela/Marenić, te boksača Hrgovića). https://en.wikipedia.org/wiki/Croatia_at_the_2016_Summer_OlympicsPreostali značajniji kandidati za medalje su redom: momčadski sportovi - rukomet, vaterpolo, košarka atletika - Vlašić (vis) taekwondo - A.Zaninović (do 49kg), L.Zaninović (do 57kg) Što se tiče uspjeha hrvača na OI za vrijeme bivše Jugoslavije: - Albanci - Shaban Trstena - zlato i srebro, Shaban Sejdi - 2 bronce - Muslimani - Refik Memišević - srebro - Mađari - Jožef Tertei - bronca - Hrvati - Vlado Lisjak - zlato, Josip Čorak, Ivan Frgić - srebro - Srbi - Branislav Simić - zlato i bronca, Momir Petković - zlato, Stevan Horvat - srebro, Branislav Martinović - srebro i bronca Za Milana Nenadića i njegovu broncu nisam siguran dali je pripisati Hrvatima ili Srbima. Što se Davora Štefaneka tiče, otac mu je Hrvat, majka Mađarka, a on se natječe za Srbiju, te je za njih osvojio zlato, i tu staje cijela priča. Btw. moram priznati da mi je zanimljiva tradicija hrvanja na sjeveru Vojvodine (točnije šireg područja Subotice i Sombora).
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 17 kol 2016, 12:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39533 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kanite se prepucavanja, držite se olimpijske teme.
Danas počinju i taekwondo nadmetanja u Riju, a iz tročlane hrvatske ekspedicije prva na tatami izlazi Lucija Zaninović (do 49 kg, 17.30h).
Danas 17.30 Taekwondo 49 kg, osmina finala Lucija Zaninović - Ainur Yesbergenova
19.05 Jedrenje 470, plov za medalju Šime Fantela/Igor Marenić
21.30 Taekwondo 49 kg, četvrtfinale i polufinale (?) Lucija Zaninović
1.00 Taekwondo 49 kg, repasaž, borbe za broncu i finale (?) Lucija Zaninović
1.30 Rukomet Četvrtfinale Hrvatska - Poljska
1.45 Atletika 100 m prepone, polufinale Andrea Ivančević
3.15 Košarka Četvrtfinale Hrvatska - Srbija
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 17:42 |
|
|
Ostaje nam jedini grupni sport vaterpolo kao nada za medalju trenutno vodimo protiv Crne Gore 4:3.
Tekwando nema medalje, mislim da jedrenje danas donosi jednu medalju a skače i Blanka Vlašić.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 17:45 |
|
|
treba zbrajati, ali mislim da će ovo biti prve OI u kojoj će zemlje bivše YU prebaciti broj medalja od rekordnih OI za Jugoslaviju iz 1988. godine kad ih je osvojila 18.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 18:29 |
|
|
Imamo medalju: Hrvatska - Crna Gora 12:8, sad hoće li biti srebro ili zlato vidjet ćemo.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 18:34 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7438 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
i_jopet je napisao/la: Imamo medalju: Hrvatska - Crna Gora 12:8, sad hoće li biti srebro ili zlato vidjet ćemo. na golu opet sjajan mladi Marko Bijač,imamo golmana za idućih 10 godina... Bušlje standardno bušio u napadu, bez Damira Burića koji se vraća u finalu... osma medalja je u džepu...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 19:22 |
|
|
4. zlato, prvo u jedrenju i 8. medalja. zasad 4 zlata, 2 srebra, vaterpolisti za zlato i sutra Hrgović boksa za finale i najmanje srebro. eventualno još Blanka može uzeti medalju, to bi bilo sjajno.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: OI 2016 Postano: 18 kol 2016, 19:41 |
|
|
dudu je napisao/la: 4. zlato, prvo u jedrenju i 8. medalja. zasad 4 zlata, 2 srebra, vaterpolisti za zlato i sutra Hrgović boksa za finale i najmanje srebro. eventualno još Blanka može uzeti medalju, to bi bilo sjajno. Nadam se da će se suci u boksu smiriti jer cijeli svijet piše o krađama. Blanka i ova mala bacačica koplja bi mogle bronce uzeti, ima treći rezultat kvalifikacija, bila je i treća na europskom.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|