HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 19:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 417 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Banovine 1939-te u poređenju sa današnjim stanjem
PostPostano: 03 pro 2016, 20:38 

Na toj karti fali Zadar ucrtan.

Mislim da i nismo loše prošli sa avnojevskom RH, problem je što su novi krajevi naseljavani svakojakim yugo ljudima a ne Hrvatima koji su ostali izvan RH.

Da je drukčije bilo danas možda ne bi imali problem i svi bi bili zadovoljni. Ovako imamo problem s područjima u BiH koja koče Hrvate općenito a prevelika su da ih se pusti. A u Istri imamo 5. kolonu koju se naziva Istrianima, doduše i oni i Srbeki se u RH asimiliraju ubrzano.

Možda bi trebalo kad ionako fali ljudi jednostavno poticat naseljavanje Hrvata iz BiH planski, to sad ionako se radi samo stihijski i ne više na područja koja umiru nego baš ova ratnog plijena iz 45.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 20:58 

Eno ti Knina i Obrovcu pa praši, misliš da Hrvate iz BiH zanimaju te zaostale vukojabine pereca bez ikakve budućnost.

Ako će već napuštati svoje nisu toliko ludi da ne biraju Vrankfurt ili Minken.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 21:12 

Vujadin je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Kako da ne, samo 11 kotara sa srpskom vecinom od Knina preko Slunja do Kostajnice, i na istoku kotari Sid, Ilok i Vukovar sa vise Srba nego Hrvata. Sa sve jos trecinom BiH. I jare i pare.

Banovina u tolikoj velicini je pluskvamperfekat. Greska naivnih srpskih politicara.

Realnost je na pola BiH Republika Srpska sa 90% Srba, a na drugoj polovini Federacija u kojoj su muslidze 75%.

Pa kome pravo, kome krivo.

Vau čak 11 od 90, a šta je sa većinski hrvatskom Baranjom i sjevernom Vojvodinom, jesu to i jare i pare?
Normalno da je greška, luterani iz Berlina su to kasnije daleko pravilnije raspodijeli.

Realnost je danas neovisna Hrvatska sa 90% Hrvata, BiH sa 70% Bošnjaka i Hrvata, Kosovo sa 90% Albanaca, Crna Gora sa 60% Crnogoraca.

Pa kome pravo, kome krivo, od Velike Srboslavije osta uža Srbija.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 21:21 

KiM je napisao/la:
dudu je napisao/la:
slika

tek sam sad primjetio da dio Banovine Hrvatske nije bio dio Banovine ili Banije oko Zrinske gore.

to im neće proći. :zubati

Janezi se ovajdili bas pravo od vas.

@ Ceha uvek me od srca nasmijes, bas onako pravo. Sto si ne uzmete i BL i okolicu, vec grickate kao pacovi oko nje sa svih strana.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 21:25 

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 21:40 

vipera ammodytes je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Danas nema vise ni te megalomanske banovine.
Koliko je danas katolika u BiH, 395,000?
Posijali ste sjeme mrznje, a sad vam treba pomoc "brace hriscana" protiv majorizacije.

Ja mislim da se Aca u grobu okreće šta ste mu od Srbije napravili! :zubati :zubati :zubati

Kad se sve skupa zbroji i oduzme mi Hrvati izgubili 2-3 općine u srednjoj bosni i 1-2 općine u posavini.

Vi izgubili TRI DRŽAVE: CRNU GORU, KOSOVO I MAKEDONIJU

A ko kome više treba u BiH bumo videli :zubati :zubati :zubati

Bili jaki i sposobni i carstvo imali i tudje narode pod jarmom drzali. I opet ce da bidne, Gde je voda tekla, nekad ce da tece. Ima trasu.
Nego zeleni vam se zaigrali pa oce da vam uzmu jos.....PostPostirao/la Jack » 28 nov 2016 09:36

Gorcin je napisao/la:
Ne znam jel' već negdje bio podatak za škole u Vitezu, ja ga nisam upratio, pa evo možebit' ponovo:

OŠ Vitez - 76 prvačića
O.Š. Bila - 48 prvačića
O.Š. Dubravica - 37

To bi bilo 161 prvačić po HNPP.

Po BNPP je upisano 154 prvačića:

OŠ Vitez - 100
OŠ Dubravica - Preočica: 54

Interesantno.Opcina koja ''navodno'' ima 60% Hrvata na popisu 2013.Gdje se je pola Bjelovara i Virovitice popisalo.Ima tek tijesnu vecinu prvacica Hrvata.Toliko tijesnu da jedna godina moze da izmjeni situaciju na terenu drasticno

161-154 ili samo +7.Ako gledamo znaci procentualno 315 prvacica.Bosnjaci cine 49% prvacica ove skolske godine.Strasan podatak.Prosle godine smo cinili 48% prvacica ili + 1% prvacica za nas.Znaci prosle skolske bilo je 48% prvacica sad smo na 49%

Drasticna je sad razlika ako dobijemo jos samo +1% u Vitezu.Cinimo onda apsolutnu vecinu ovdje.Kazem strasan podatak i jos jedno dobro rasturanje s nase strane.

Zepce i Odzak me najvise zanimaju moram priznati

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 21:48 

Bjelovara i Virovitice =))

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 22:15 

@daramo Knin i Obrovac nisu ratni plijen iz 45. Ne čitaš dobro.

Od Hrvata koji su naselili poslije rata Zadar, Rijeku, Istru nikad nisam čuo neku veliku žal za BiH. Znači da su dobro prošli. 90-ih su nekretnine bile jeftine a vrijedne ruke nađu tamo lako dobrog posla.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2016, 22:33 

Junuz Djipalo je napisao/la:
@daramo Knin i Obrovac nisu ratni plijen iz 45. Ne čitaš dobro.

Od Hrvata koji su naselili poslije rata Zadar, Rijeku, Istru nikad nisam čuo neku veliku žal za BiH. Znači da su dobro prošli. 90-ih su nekretnine bile jeftine a vrijedne ruke nađu tamo lako dobrog posla.

Razmenili jeftino svoje kuce i stracare u RS i Vojvodini, za kuce i vile po Zg, Istri, Primorju. Oni su se od rata najvise ovajdili i profitirali.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 00:06 

i ovce i novce i sve se vraća sve s plaća

pogledajte ovdje stanovništvo Vojvodine 1931:

http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1931/pdf/G19314001.pdf

727 000 pravoslavaca i 789 000 katolika.

sve se vraća sve se plaća!!!!

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 00:10 

KiM je napisao/la:
vipera ammodytes je napisao/la:

Ja mislim da se Aca u grobu okreće šta ste mu od Srbije napravili! :zubati :zubati :zubati

Kad se sve skupa zbroji i oduzme mi Hrvati izgubili 2-3 općine u srednjoj bosni i 1-2 općine u posavini.

Vi izgubili TRI DRŽAVE: CRNU GORU, KOSOVO I MAKEDONIJU

A ko kome više treba u BiH bumo videli :zubati :zubati :zubati

Bili jaki i sposobni i carstvo imali i tudje narode pod jarmom drzali. I opet ce da bidne, Gde je voda tekla, nekad ce da tece. Ima trasu.
Nego zeleni vam se zaigrali pa oce da vam uzmu jos.....PostPostirao/la Jack » 28 nov 2016 09:36

Gorcin je napisao/la:
Ne znam jel' već negdje bio podatak za škole u Vitezu, ja ga nisam upratio, pa evo možebit' ponovo:

OŠ Vitez - 76 prvačića
O.Š. Bila - 48 prvačića
O.Š. Dubravica - 37

To bi bilo 161 prvačić po HNPP.

Po BNPP je upisano 154 prvačića:

OŠ Vitez - 100
OŠ Dubravica - Preočica: 54

Interesantno.Opcina koja ''navodno'' ima 60% Hrvata na popisu 2013.Gdje se je pola Bjelovara i Virovitice popisalo.Ima tek tijesnu vecinu prvacica Hrvata.Toliko tijesnu da jedna godina moze da izmjeni situaciju na terenu drasticno

161-154 ili samo +7.Ako gledamo znaci procentualno 315 prvacica.Bosnjaci cine 49% prvacica ove skolske godine.Strasan podatak.Prosle godine smo cinili 48% prvacica ili + 1% prvacica za nas.Znaci prosle skolske bilo je 48% prvacica sad smo na 49%

Drasticna je sad razlika ako dobijemo jos samo +1% u Vitezu.Cinimo onda apsolutnu vecinu ovdje.Kazem strasan podatak i jos jedno dobro rasturanje s nase strane.

Zepce i Odzak me najvise zanimaju moram priznati

crna gora, makedonija, kosovo, no ni to nije sve:

slika

:zubati :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 01:02 

@ Vipera mi nismo radili Jasenovce i Jadovna, nesmo imali Antisu i zato imamo brdo muslija, cigica, Madjara, i dr.

Mkd. je neovisna jer su tu 3/4 Bugari od slavenskog pucanstva. Ratovali 3 x sa Bugarima za usrane cokalije, sipke, turke,cigane.

Cg. ce se vratiti sama, kada se malo promene odnosi. KiM je najveci porza i promasaj komuniste Milosevica isulude politike.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 01:14 

KiM je napisao/la:
@ Vipera mi nismo radili Jasenovce i Jadovna, nesmo imali Antisu i zato imamo brdo muslija, cigica, Madjara, i dr.

Mkd. je neovisna jer su tu 3/4 Bugari od slavenskog pucanstva. Ratovali 3 x sa Bugarima za usrane cokalije, sipke, turke,cigane.

Cg. ce se vratiti sama, kada se malo promene odnosi. KiM je najveci porza i promasaj komuniste Milosevica isulude politike.

Čovječe, baš nešto kontam kako nas lažno predstavljanje povijesti tj historije ponovo zakrvi 1991.

Da je pošteno interpretirala događaje 1941-1945 pa rekla otprilike 'ustaše su napravile grozomoran zločin i pobile u jasenovcu 80 000-100 000
ljudi ali su debelo zaplatili 1945. kad ih je pobijeno 30 000-50 000' ne bi 1% zla bilo između naših naroda.

Ali jok, otprilike je tadašnja interpretacija bila '700 000 pobijeih u jasenovcu i 0 pobijenih ustaša zauzvrat'

:neznam

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 01:25 

Mozda, problem je lose RAZGRANICENJE 1918. Od datle je potekla mrznja i zlo.

Za Srbiju tada da je imala Antisu i 300 tisuca nepocudnih manjina manje bila bi sa 95% Srba, jer su se razmnozavali duplo od Srba.
Srbija je srecom zavrsila na ispravnoj pravoj strani, bez hipoteka.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 04:10 

Vujadin je napisao/la:
Kako da ne, samo 11 kotara sa srpskom vecinom od Knina preko Slunja do Kostajnice, i na istoku kotari Sid, Ilok i Vukovar sa vise Srba nego Hrvata. Sa sve jos trecinom BiH. I jare i pare.
Banovina u tolikoj velicini je pluskvamperfekat. Greska naivnih srpskih politicara.
Realnost je na pola BiH Republika Srpska sa 90% Srba, a na drugoj polovini Federacija u kojoj su muslidze 75%.

Banovina je imala 65 tisuća km2. Današnja hr ima 56. A Hrvati u BiH drže sigurno više od 9 tisuća km2.
Ovih 11 kotara sa srpskom većinom nikad nisu bili dio Srbije, čak su i za vrijeme kJ uvijek pripadali Zagrebu, alo...
Vukovar je bio dio Savske banovine, a Ilok i Šid su priključeni kao dio sporazuma. Imali su katoličku većinu, što znači da su Hrvati tamo bili većina s lokalnim Njemcima.

@KiM, pa granica na rijeci Bosni i podrazumjeva uzimanje BL, alo...
1918 se nismo ni razgraničili, da je to napravljeno kako spada, ne bi ni ratova bilo...

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 12:33 

Problem je u tom mišljenju i bolesnoj mitologiji i samozavaravanju, upravo takvo opasno ozračje vlada sada među Bošnjacima kao i Srbima devedesetih a vidimo da pojedinci još nisi prebolili taj sindrom.

Mi nismo imali Antišu (Karadžića, Bobana), mi nismo radili zločine, mi smo imali vojsku zelenih štrumfova koji su sadili cvijeće pa sad imamo toliko "manjina" u državi, nas su đenosajdisali, ista preslika šovinizma i ekspanzionizma kao kod Srba i temelj za mračnu budućnost.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 13:52 

Ceha je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Banovina je imala 65 tisuća km2. Današnja hr ima 56. A Hrvati u BiH drže sigurno više od 9 tisuća km2.
Ovih 11 kotara sa srpskom većinom nikad nisu bili dio Srbije, čak su i za vrijeme kJ uvijek pripadali Zagrebu, alo...
Vukovar je bio dio Savske banovine, a Ilok i Šid su priključeni kao dio sporazuma. Imali su katoličku većinu, što znači da su Hrvati tamo bili većina s lokalnim Njemcima.

@KiM, pa granica na rijeci Bosni i podrazumjeva uzimanje BL, alo...
1918 se nismo ni razgraničili, da je to napravljeno kako spada, ne bi ni ratova bilo...

Kakve to veze ima ni Kresevo nikad nije bilo u sastavu Hrvatske, pa je po ovom sporazumu pripalo. Sta ti mislis, da ste vi neki nadnarod, sto je vama dozvoljeno, drugima nije.

Pa sta ako je Vukovar bio u Savskoj Banovini. Imao je vise Srba od Hrvata kao i Sid i Ilok.
Nijemci su nacionalna manjina i nemaju veze sa srpsko-hrvatskim razgranicenjem.
Nije Savska Banovina sveta krava pa ne moze da se dijeli, a mogu da se dijele Vrbaska, Drinska, Zetska.

Kakva crna rijeka Bosna, opet u svojoj ustaskoj megalomaniji sanjas srpsku cetnicki cistu Banjaluku i dominantno srpsku Bos. Krajinu?
Rijeka Bosna je od izvora do pred Doboj muslimanska, od Doboja do Samca je srpska.
Rijeka Vrbas je do izvora do usca Ugra muslimanska, od usca Ugra do Srpca je srpska.
Cuj rijeka Bosna i Hrvati :laugh
Vi ste dzepni (enklavni) narod po Bosni (ne i Hercegovini), okruzeni Muslimanima i Srbima.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 14:32 

KiM je napisao/la:
Mozda, problem je lose RAZGRANICENJE 1918. Od datle je potekla mrznja i zlo.

Za Srbiju tada da je imala Antisu i 300 tisuca nepocudnih manjina manje bila bi sa 95% Srba, jer su se razmnozavali duplo od Srba.
Srbija je srecom zavrsila na ispravnoj pravoj strani, bez hipoteka.

Šta ti je slavensko-srpsko-pravoslavni duh.
Na kruh ga namazati.
Posebno srpsko kulturno-umjetničko društvo u 2.svj.ratu zvano ČETNICI!

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 14:49 

Kako se zahvaljuje Srbima za megalomansku Banovinu

slika

ovako:

slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 14:51 

dobro ste i prošli, i to dva puta.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 14:56 

dudu je napisao/la:
dobro ste i prošli, i to dva puta.

spasio ih naš dobri, opraštajući, katolički duh.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 15:03 

Vujo crni Vujo. Nisu to Hrvati radili nego ustaše a dovoljno je vidjeti koliku su podršku imali na zadnjim izborima pred rat.

Meni se doista ne nosi hipoteka luđaka, radikala, komunista i ustaša koji su jahali na valovima svjetskih potresa.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 15:33 

Vujadin je napisao/la:
Vi ste dzepni (enklavni) narod po Bosni (ne i Hercegovini), okruzeni Muslimanima i Srbima.

Naravno.K'o Židovi :zubati

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 15:57 

Vujo crni Vujo. Nisu to Hrvati radili nego ustaše a dovoljno je vidjeti koliku su podršku imali na zadnjim izborima pred rat.

Meni se doista ne nosi hipoteka luđaka, radikala, komunista i ustaša koji su jahali na valovima svjetskih potresa.

Nit je bila megalomanska, nit' je ikada bila srpska pa da je Hrvati dobiju od njih na poklon. Kretenski upis na kojega je jedino primjereno odgovoriti kako je dudu učinio.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2016, 16:26 

otkrit ću ti tajnu je napisao/la:

Nit je bila megalomanska, nit' je ikada bila srpska pa da je Hrvati dobiju od njih na poklon. Kretenski upis na kojega je jedino primjereno odgovoriti kako je dudu učinio.

20% stanovnistva Banovine u tim granicama su Srbi. Jel BiH i vasa, a ima vas 14%?
Opet dvostruki kriterijumi, i opet umisljate da ste iznad ostalih.

Zasto vam voljeni Habzburzi nisu spojili Hrvatsku sa Dalmacijom i sa trecinom BiH?
Znali su kako da drze vlast, pogotovo gospodin Hedervari.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 417 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: