HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 ruj 2025, 12:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 790 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 32  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: DANAŠNJI Hrvati hercegovine=asimilirani neretljani/zahumljani
PostPostano: 02 pro 2009, 18:22 

BOŠNJO je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
[b]SUPETARSKI KARTULAR
(Bosanski banovi - izbornici hrvatskih kraljeva)
Radi se o dragocjenom zborniku povelja negdašnjega benediktinskoga samostana Sv. Petar u Selu (Supetar) u Donjim Poljicima na putu u Omiš, u današnjem mjestu Jesenica-Krilo. Supetarski zbornik se danas nalazi u kaptolskom arhivu u Splitu. Stručno su ga izdali g. 1952 profesori V. Novak i P. Skok u izdanjima Akademije u Zagrebu pod naslovom: Supetarski kartular.

Odjebaus Bosnjakos :kava

i opet PONAVLJAM mene ne interesuju neki tvoji sumljivi izvori
navedi mi ijednog ozbiljnog pisca-historičara da se poziva na ove tvoje izvore ??? :pepam

Tipicno.. Tvoji su izvori 100% tacni dok su tudji pod upitnikom.. :biceovodobro
Procitas lijepo Supetarski kartular i vozdra..

Nego ne odgovori ti meni ono pitanje o bogumilima..

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:24 

Starfucker226 je napisao/la:

Ovo je bilo još prije :hrvatinic

ha. ha bilo od 846-864 :ucelo

Tu tvoju Bosnu je započeo slavonski ban Borić, Bošnjak od glave do pete :smijeh

i kakve to veze ima ??

Za vrijeme ovog što vidiš na karti Hrvati Šubići su bili na vrhuncu moći, cijelo vrijeme vladali Dalmacijom i zapadnim dijelovima BiH, ponekad i područjem cijele države. Donjim Krajima, sjeveozapadnim područjem države vladao je Hrvatimnić, samo ime mu govori da nije Hrvat. Sigurno je bilo fino živjeti u toj katoličkoj državi :smajl007

de se malo presaberi ?? Šubići nestaju sa scene upravo kad jačaju Kotromanići !!
Hravtinići izdajnici ?? zato je Vukosav dobio Ključ kao nagradu što je "vratio vjeru" Stepanu II

I junačkoj zemlji Hercegovoj
Od Trebinja do Brodskijeh vrata
Nije bilo Srba ni Hrvata
A danas se kroza svoje hire
Oba stranca ko u svome šire
Oba su nas gosta saletila
Da nam otmu najsvetije blago
Naše ime ponosno i drago
Pjesma „Od Trebinja do Brodskijeh vrata“
Safvet-beg Bašagić, prvi broj lista Bošnjak 2. VII 1891.god.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:26 

ako jos malo pricekamo, izvuci nekakvi "dokaz" o doseljavanju nekakvog plemena "bosnja", o "bogumilima", te pricat kako djeca kraljice katarine mogu biti sretna sto su oteta i poturcena... :ucelo

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:26 

Kad je pismeno prvi put spomenut naziv Bosnjanin (da te ne utucem odmah do daske i pitam za Bosnjake)

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:32 

Upsss, a evo i nesto "bosnjacko" iz okolice Glamoca..

slika

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:34 

caporegime je napisao/la:
prvo s nekom pjesmicom a onda si nastavio sa djelom nekog lika za kojega nikad nisam čuo a koje počinje sa izjavom "čvrsto sam ubijeđen...

az koga nisi čuo ?? može li ti šta pomoć Nada Klaić

a u vrijeme seobe naroda, kad su hrvati naseljavali ove krajeve, bosne nije bilo, nije postojala kao pojam.
kako da onda netko, kroničar, napiše kako su hrvati naseljavali kraj koji nije postojao.
to je sve bilo poznato ljudima kao dalmacija, koja se protezala do save i preko drine.

veze ti nemaš...u doba Bizanta i doseljavanja slavena provincija dalmacija se svela već na užu-današnju
kako navodi onda precizno gdje je Hrvatska u ovom citatu
Citat:
Od rijeke Zentinas (Cetina) počinje zemlja Hrvatska (Hrobatias) te se proteže uzduž, na strani obale sve do granica Istre (Istrias), a to je do grada Labina (Albounou), a na strani planine, na neki način, prelazi preko provincije Istre, a u području Tzentina i Hlebena postaje susjed Srbiji (Serblias). To je zato što zemlja Srbija leži pred drugim zemljama, ali na sjeveru ona je susjed Hrvatskoj a na jugu Bugarskoj.

i je li to područje Bosne
i sinko nemam potrebe nikoga citirati jer ja se ne pozivam ni na što.
ja spominjem vrlo logične i podrazumijevajuće stvari a ti rabiš neke čudne izvore.
svog porijekla se ne stidim, moji su svoju vjeru i stav očuvali kroz stoljeća a za koliko su se tvoji prodali to je sad pitanje
.
da da, po meni je bolje izdati/promjeniti vjeru
nego izdati/promjeniti narodnost kao što ste uradili vi zahumljani, a pogotovo bošnjani katolici, koji izdadoše svoju bosansku narodnsot i obukoše dres sa "šahovnicom" eh da ih vide Kotromanići !!!
ti ni ne znaš tko si, možda potomak silovanih žena, možda poturčeni hrvat, srbin, možda poturčeni mađar, a možda potpomak cigana što su se vukli za repovima turskih konja.
možda si nezakoniti potomak arapsko-crnačke kombinacije, možda si sve ovo navedeno.
pravi bosanski lonac.
moji preci su ubijali djecu nastalu kao posljedicu agine prve bračne noći, a u vaginama tvojih pretkinja se mješala sperma od alpa do indije, od erdelja do sahare.

nego bošnjo, što nam govore djela evlije čelebije?

bošnjaci su ostali "najčišći slaveni" amlo čitaj, a ne baljezgaj napamet, ako se ko mješao i sa ugarima i sa turcima i sa azijatima još u pradomovini su upravo hravti, pa vi ne znate jeste li iranskog ili slavenskog porijekla
i ti našo nešto pričat
u stavri, pardon ti i nisi hravt, ti si zahumljanin

Nije bilo Srba ni Hrvata
Naše ime ponosno i drago

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:36 

Tulkas je napisao/la:

Tipicno.. Tvoji su izvori 100% tacni dok su tudji pod upitnikom.. :biceovodobro
Procitas lijepo Supetarski kartular i vozdra..

Nego ne odgovori ti meni ono pitanje o bogumilima..

koji se historičar poziva na tako važan" izvor

NIKO
ne interesuju me religiozna obilježja

Nije bilo Srba ni Hrvata
Naše ime ponosno i drago

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:40 

BOŠNJO je napisao/la:
nikakva Bosna ?? a povelje Kulina bana sa dubrovčanima, kao i Ninoslava/Prijezde...ma da pitali su se Šubići da garantuju prolazak dubrovačkim trgovcima :klanjam

Ti uopće ne razumiješ neke stvari. Nitko ne negira postojanje Bosne u to vrijeme, poanta je da su Hrvati Šubići bili na vrhuncu moći i neko vrijeme čak bili gospodari Bosne i Huma, Donjim Krajima vladao je Hrvatinić, sve to u vrijeme te Bosne.

Citat:
pa pavao se uopšte ne proglašava bilo kakvim vladarem Bosne, nego jednostavno postavlja Mladena za bana Bosne, dakle banovina i dalje postoji !!!

Ali nakon Mladenove smrti, Pavao guši pobunu i proglašava se gospodarem Huma i Bosne, sve to za vrijeme postojanja Bosne.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:43 

Bosnjak, ajde da skratimo ovu zajebanciju. Zaista je interesantno ali ti ne zasluzujes ovoliku paznju..
Upisi gdje god hoces pojam "dolazak Hrvata" moze i Srba, naci ces stotine dokaza manje ili vise vjerodostojnih, nije bitno. Upisi pojam "dolazak Bosona, Bosnjaka, Bosnjana" qraca palaca neces naci nisa, jer da ima bilo sta nasao bi.. Dosta od mene

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:47 

Hahhaha Kotromanići bi se okrenuli u grobu kad bi vidjeli da im se Sulejman i Emir kunu u ljiljane i to tek od '93 godine ... I u isto vrijeme klanjaju na zastave onih koji su te iste Kotormaniće dekapitirali a k tomu imena , vjeru i kulturu su nasljedili od Turčina upravo ti isti koji se pozivaju na ljljane , a vjeru , imena i kulturu ljiljana odbacili ko da je nikad nije ni bilo ...

Paradoks ili stockholmski sindrom ? Ili možda obadvoje ...

Al zna se zato tko je vjeru , imena i kulturu zadržao kroz stoljeća ;) , Emir i Sulejman sigurno nisu ...

Našao se Musliman pozivat na Kotromaniće ... LOLčina :D

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:50 

BOŠNJO je napisao/la:
bošnjaci su ostali "najčišći slaveni" amlo čitaj, a ne baljezgaj napamet, ako se ko mješao i sa ugarima i sa turcima i sa azijatima još u pradomovini su upravo hravti, pa vi ne znate jeste li iranskog ili slavenskog porijekla

Evo ga još jedan što misli da su Slaveni etnička skupina. :zubati

1320 of 2558 - 51.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:50 

Ma ovo je onaj Bosnjak "katolik" sa ono foruma.. Tamo je pilio a pizdi i ovuda
Lakse mu metar u dupe no cent u vugla

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:51 

Sad se ja osjećam šugavo, svima vam je replicirao osim meni.

Bosonaitakos je stari grčki naziv za amebe, iskakale su iz vode u rijeci koja je po tim amebama dobila ime. Tako da svi koji su došli u dodir sa tom vodom su automatski postali indirektno i amebe. No ti jednostanični organizmi su se toliko usjekli u pamćenje današnjim Bošnjacima da im je i mozak jednostaničan. To je jedino objašnjenje svega što se napisalo u zadnjim postovima.

Meni je drago da Bošnjaci baziraju svoj postanak na Bošnjanima svejedno je mislili Bošnjaci da su Hrvati ili ne, draže mi je nego kako je bilo prije, na Turcima. No imam osjećaj da je to iz čisto hegemonističkih poriva.

Dakle Bošnjaci u redu je sve to što pišete samo molim i dokažite isto. Kad mi Cerić počne slične stvari pričat a istovremeno tvrdi da ste i Bošnjaci i Bosanci i Turci meni više ništa nije jasno.

I ja se slažem da imamo naciju Bosanaca utemeljenu na naslijeđu Bošnjana i u kojoj Bajram istih onih koje su i uništili Bošnjane nije glavni praznik i malo više Europe i manje orijenta.

E da da biste to uspjeli hrvatski dio države mora van kao i srpski. Pa eto vam na volju.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:51 

BOŠNJO je napisao/la:
nego izdati/promjeniti narodnost kao što ste uradili vi zahumljani, a pogotovo bošnjani katolici, koji izdadoše svoju bosansku narodnsot i obukoše dres sa "šahovnicom" eh da ih vide Kotromanići !!!

Ti se nisi ni rodio kao Bošnjak, nego kao Musliman, tvoj dido je bio Hrvat, a pradid Turčin :nanana

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:52 

:sega nemoj ga bas toliko :zubati

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:54 

PCM je napisao/la:
Hahhaha Kotromanići bi se okrenuli u grobu kad bi vidjeli da im se Sulejman i Emir kunu u ljiljane i to tek od '93 godine ... I u isto vrijeme klanjaju na zastave onih koji su te iste Kotormaniće dekapitirali a k tomu imena , vjeru i kulturu su nasljedili od Turčina upravo ti isti koji se pozivaju na ljljane , a vjeru , imena i kulturu ljiljana odbacili ko da je nikad nije ni bilo ...

Paradoks ili stockholmski sindrom ? Ili možda obadvoje ...

Al zna se zato tko je vjeru , imena i kulturu zadržao kroz stoljeća ;) , Emir i Sulejman sigurno nisu ...

Našao se Musliman pozivat na Kotromaniće ... LOLčina :D

A nigdje ih kad se treba sjetiti kraljice Katarine. :biceovodobro

1320 of 2558 - 51.6%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:55 

ova i sl. teme koje otvaraju muslimanski trolovi samo pokazuju njihovu jad i tugu što su zbijeni na 20ak % BiH, i što od unitarnje BiH nikada neće biti ništa.

čini mi se da je ovo onaj dragan s forum.hr...

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 18:56 

BOŠNJO je napisao/la:

Ti se nisi ni rodio kao Bošnjak, nego kao Musliman, tvoj dido je bio Hrvat, a pradid Turčin :nanana

Znaš starfucker nije davno bilo, sveg mi svijeta evo tek 16 ljeta,

Kad u našoj Bosni ponositoj,

I junačkoj zemlji Hercegovoj,

Od Trebinja do Brodskijeh vrata,

Nije bilo - Bošnjaka :sega .

1320 of 2558 - 51.6%

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:00 

Ah, kako je lijepo vidjeti od kada se nase ime spominje..

slika

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:02 

Zašto sumnjaš u ono što pišem? Pa nismo mi lažljivi mitomani kao historičari iz redova maloljetne nazovi-nacije

U poglavlju pod nazivom: O SRBIMA I ZEMLJI U KOJOJ SADA STANUJU piše: U krštenoj Srbiji su naseljeni gradovi Destinikon, Tzernabouskei, Meguretous, Dresneik, Lesnek, Salenes, a u zemlji Bosona Katera i Desnek.

he, he kako sam te navuko na tanak led
pa ja i čekam da ti meni postaviš taj citat, kao i svi drugi
i GDJE TU PIŠE "srbi žive u Bosni"
Kosta samo iznosi činjenicu da je u vrijeme Časlavove kneževine Bosna i salines pod njegovom vlašću
pa samo 20-30 tak godina prije su bili pod Tomislavjovom vlašću , pa da je TAD pisao DAI vejrovatno bi bilo O Hrvatima i zemlji u kojoj žive, da su te teritorije u hrvatskoj
ili da je pisao 50 tak godina poslije bilo da je Bosna u Duklji za vrijeme Bodinažžkontaš li ti išta ??

Tvrdi da vode porijeklo od nekrštenih Srba, koje ne smatra narodom nego robovima, za DAI Srbi nisu narod nego - robovi, hoćemo li to prihvatiti kao vjerodostojno?

»Srbi« na jeziku Bizantinaca je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianous« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Bizantinaca.

NEVJEROAVTNO

sam si sebi proturječan, "robove" upotrebljavaš u kontekstu zahumljana/neretljana
a kad je u pitanju Bosna onda su serbloi
svaka ti čast na ovoj dosljednosti, i to u istom postu, na istom mjestu

Nije bilo Srba ni Hrvata
Naše ime ponosno i drago

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:03 

BOŠNJO je napisao/la:
bošnjaci su ostali "najčišći slaveni" amlo čitaj, a ne baljezgaj napamet

Slaveni su jezična skupina naroda, svaki Slaven je čisti Slaven. Postoji haplotip koji se popularno naziva slavenski i on nije dominantan u genetskom sastavu bosanskih muslimana.

Citat:
ako se ko mješao i sa ugarima i sa turcima i sa azijatima još u pradomovini su upravo hravti, pa vi ne znate jeste li iranskog ili slavenskog porijekla

Mješaš porijeklo nositelja etničkog imena sa genetskim porijeklom. Proto-Hrvati možda i jesu bili iransko pleme prije par tisuća godina, no time se ne negira pripadnost slavenskoj jezičnoj skupini naroda, niti utječe na današnji genetski i rasni sastav Hrvata, koji su uglavnom pripadnici tzv. "dinarskog" i tzv. "slavenskog" haplotipa, te dinarskog pod-rasnog tipa.

Povijest etničkog imena, pripadnost jezičnoj skupini naroda i genetski sastav su tri različite stvari.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:07 

Tulkas je napisao/la:
Kad je pismeno prvi put spomenut naziv Bosnjanin (da te ne utucem odmah do daske i pitam za Bosnjake)

Citat:
“Prastari hrvatski ljetopis (17. st.) (Lucius: De regno Dalm. et Croat., str. 309), pripovijeda: »Poslije toga kad se razcijepilo kraljevstvo (Hrvatska) u dielove, izabraše Bošnjaci god. 1079. sebi posebnog poglavara; isto učiniše i Neretljani; a Hrvati izaberu za vladara tuđinca.« Malo zatim, po istoj kronici, kralj Bela zavlada svim dijelovima Zvonimirove države: Bosnom, Hrvatskom, Dalmacijom, Neretvanskom Krajinom.”
Ljetopis Nikole Lašvanina koji 1059.godine spominje Bošnjane, Bosnu i njihovog prvog bana Ivana Kotromanovića.
slika

slika

Nije bilo Srba ni Hrvata
Naše ime ponosno i drago

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:12 

BOŠNJO je napisao/la:
he, he kako sam te navuko na tanak led
pa ja i čekam da ti meni postaviš taj citat, kao i svi drugi
i GDJE TU PIŠE "srbi žive u Bosni"

Bosna se navodi u poglavlju koje govori o Srbima i zemljama u kojim žive :neznam

Tumači to kako god hoćeš, no sigurno je samo jedno - Bošnjake DAI ne spominje nigdje i to je bila poanta

Citat:
Kosta samo iznosi činjenicu da je u vrijeme Časlavove kneževine Bosna i salines pod njegovom vlašću
pa samo 20-30 tak godina prije su bili pod Tomislavjovom vlašću , pa da je TAD pisao DAI vejrovatno bi bilo O Hrvatima i zemlji u kojoj žive, da su te teritorije u hrvatskoj
ili da je pisao 50 tak godina poslije bilo da je Bosna u Duklji za vrijeme Bodinažžkontaš li ti išta ??

Tko zna što bi tada pisao, ja sam ti samo naveo što je napisao u DAI, nisam rekao da se to može smatrati vjerodostojnim

Citat:
NEVJEROAVTNO

sam si sebi proturječan, "robove" upotrebljavaš u kontekstu zahumljana/neretljana
a kad je u pitanju Bosna onda su serbloi
svaka ti čast na ovoj dosljednosti, i to u istom postu, na istom mjestu

Pa Serbloi i jesu robovi prema DAI doktore :ucelo

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:13 

Ti uopće ne razumiješ neke stvari. Nitko ne negira postojanje Bosne u to vrijeme, poanta je da su Hrvati Šubići bili na vrhuncu moći i neko vrijeme čak bili gospodari Bosne i Huma, Donjim Krajima vladao je Hrvatinić, sve to u vrijeme te Bosne.

Ali nakon Mladenove smrti, Pavao guši pobunu i proglašava se gospodarem Huma i Bosne, sve to za vrijeme postojanja Bosne.

u čemu se ogleda to "bili gospodari Bosne i Huma"...kad nisu smjeli provirit nosa u Bosnu, naročito poslij eubistav Mladena I

jesu li to oni Hrvatinići koji "vratiše vjeru" Stepanu II
je li ikad Pavao "navratio" u Bosnu
zašto postavlja Mladena II za bana ako je on "gospodar"

Nije bilo Srba ni Hrvata
Naše ime ponosno i drago

Vrh

PostPostano: 02 pro 2009, 19:14 

Naša Kvačica je napisao/la:
Znaš starfucker nije davno bilo, sveg mi svijeta evo tek 16 ljeta,

Kad u našoj Bosni ponositoj,

I junačkoj zemlji Hercegovoj,

Od Trebinja do Brodskijeh vrata,

Nije bilo - Bošnjaka :sega .

:smajl007 :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 790 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 32  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: