|
|
Stranica: 22/36.
|
[ 882 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 02 tra 2015, 14:51 |
|
|
Dobrim delom zbog tih Hrvata islamske vjere je i dan danas svaki Hrvat-ustaša. Ali dobro.To verovatno nekom i imponuje.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 03 tra 2015, 19:08 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Izumrla 93-94 inače endemska vrsta Balkanskog poluotoka u rodu su sa drugom endemskom vrstom Srbima Islamske vjere koju su izumrili od perioda 92-95.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 03 tra 2015, 20:28 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Izumrla 93-94 inače endemska vrsta Balkanskog poluotoka u rodu su sa drugom endemskom vrstom Srbima Islamske vjere koju su izumrili od perioda 92-95. Hrvati islamske vjere su bili Hrvati kada su računali da će preko Hrvata sačuvat svoje begovske privilegije ili izvuć neku treću korist. Vi ste uvijek bili svoji, i to vam treba se priznat. Da ste takijali - takijali ste. Ne volim ja ustaše, ni te pravaše... Ne volim ni Srbe što svojataju muslimane. Ovo što ste vi danas zasebna nacija, to je prirodan proces i vaš razvoj. Interesi nam se razlikuju, jbga. Samo tipove ko Amidža ja volim ovako malo zajebavat. On ima srpsko poreklo i to je za mene rešena stvar. To je kad-tad moralo da plane... to se generacijama prenosilo. Ako bi mi rekao prezime, lijepo bih mu još utvrdio od koga vodi poreklo, možda bi mi trebao reć, možda je kao Emina Jahović od loze Nemanjića. Ali da se vratim na temu. Poštujem i podupirem nacionalni razvoj Muslimana srpskohrvatskog jezika, samo ste krivo ime upikirali na nagovor Amerikanaca. Kako se mogu Muslimani u Sandžaku ili u Hercegovini npr. poistovijetit s bošnjačkim imenom... Mogli ste neko lijepše ime... Muslimani je bilo sasvim dobro i općeprihvaćeno u narodu. Znam i zašto ste mijenjali - da Hrvati i Srbi u BiH ispadnu kao gosti... a čija je Bosna - od Bošnjaka, čija će bit, jedino oni imaju njezino ime... to je tako trebalo ispast... ali eto nije, prešli ste se.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 15 tra 2015, 20:50 |
|
|
Dr. Asaf Duraković Upitaj me danju noću, Tko sam, što sam i što hoću, Vrlo rado - kako ne bi ? Odgovorit ja ću tebi. Rođen sam u Vlasenici, Kraj obale bistre Drine, Ma međašu, na granici Djedovske mi domovine. Kad su vlaški razbojnici Preko Drine provalili, Po mojoj su Vlasenici Klali, tukli i palili. Izpred kuće pokraj vrata Otca su mi živa pekli, Objesili sva tri brata I sestrici glavu sjekli. Ucviljena stara nana Od tuge je oboljela. Osušena trešnje grana Nije čemer preboljela. A ja sam se negdje skrio, Ne sjećam se gdje i kako. Nejako sam dijete bio, Pa je Allah htio tako. Da sam Hrvat znadeš sada Po gorčini mojih jada. I evo ti jošte velim, Što ja hoću i što želim Ne ću ništa iz milosti Niti kakvog malog darka, Niti čije samilosti, Uvreda je to i varka. Ne ću novca niti zlata, Nit' "igara" niti "kruha", Jer pretječe za Hrvata Antinoga hrane Duha. Ne ću štetnog piskaranja Rušilačke zle kritike, Niti šupljeg trčkaranja Sve kavanske politike. Želim stupit' u vojnicu I vratit' se domovini. Daj mi pušku i strojnicu, U bunker ću moj na Drini. Daj mi samo ljutog boja, Nek dušmanska krv se lije. Daj mi, daj mi nano moja Francetiće i legije. Pa da vidiš kako psine Od straha se redom tresu, Kako bježe preko Drine Netom spaze "U" na fesu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 26 ožu 2016, 20:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Pravoslavac
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 27 ožu 2016, 17:56 |
|
|
Tuta je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Izumrla 93-94 inače endemska vrsta Balkanskog poluotoka u rodu su sa drugom endemskom vrstom Srbima Islamske vjere koju su izumrili od perioda 92-95. Hrvati islamske vjere su bili Hrvati kada su računali da će preko Hrvata sačuvat svoje begovske privilegije ili izvuć neku treću korist. Vi ste uvijek bili svoji, i to vam treba se priznat. Da ste takijali - takijali ste. Ne volim ja ustaše, ni te pravaše... Ne volim ni Srbe što svojataju muslimane. Ovo što ste vi danas zasebna nacija, to je prirodan proces i vaš razvoj. Interesi nam se razlikuju, jbga. Samo tipove ko Amidža ja volim ovako malo zajebavat. On ima srpsko poreklo i to je za mene rešena stvar. To je kad-tad moralo da plane... to se generacijama prenosilo. Ako bi mi rekao prezime, lijepo bih mu još utvrdio od koga vodi poreklo, možda bi mi trebao reć, možda je kao Emina Jahović od loze Nemanjića. Ali da se vratim na temu. Poštujem i podupirem nacionalni razvoj Muslimana srpskohrvatskog jezika, samo ste krivo ime upikirali na nagovor Amerikanaca. Kako se mogu Muslimani u Sandžaku ili u Hercegovini npr. poistovijetit s bošnjačkim imenom... Mogli ste neko lijepše ime... Muslimani je bilo sasvim dobro i općeprihvaćeno u narodu. Znam i zašto ste mijenjali - da Hrvati i Srbi u BiH ispadnu kao gosti... a čija je Bosna - od Bošnjaka, čija će bit, jedino oni imaju njezino ime... to je tako trebalo ispast... ali eto nije, prešli ste se. Sve donekle prihvatam.Pa i da je Alija poreklom Srbijanac Hrvat -Musliman sa velikim "M" i da su Bosnjaci milijon godina stari ,i da su bili muslimani iljadu godina pre Muhameda,i da je Ceric orginalni Bosnjak al da su mu preci zalutali po Anatoliji i Madjarskoj pa se odlucili vratit kuci al jedno nemogu prihvatiti .Kako od Goranaca i Torbasa pravit muslimansku naciju koja u samom korenu svog naziva ima Bosnu ,dobro Sandzaklije ,sam "Sandzak " je pomalo svuda ,Raska koja se moze sa "Sandzakom" poistovecivat je delom nacinjala danasnju Bosnu ali kakve veze imaju skupine muslimana po Istocnoj Srbiji,Kosovu i cak Bugarskoj sa "nation of islam of Bosnia" to nemogu progutat
|
|
Vrh |
|
|
Stecak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 10 svi 2016, 21:54 |
|
|
Izvor: https://hr.wikipedia.org/wiki/Vejsil_Keškić Vejsil Keškić (Mala Peća kod Bihaća, 25. lipnja 1939. - Rakovica kod Sarajeva, 17. ožujka 1973.), bio je hrvatski politički emigrant i revolucionar. Bio je članom Hrvatskog revolucionarnog bratstva koji je bio u Bugojanskoj skupini ("Planinskim lisicama"). Jugoslavenske su ga postrojbe zarobile kod Prozora 29. lipnja 1972. godine. Sudio mu je vojni sud u Sarajevu koji ga je osudio na smrt 21. srpnja 1972. godine. Smrtna kazna je izvršena strijeljanjem u Rakovici kod Sarajeva 17. ožujka 1973. godine. Prigodom drugog dana (19. lipnja) obilježavanja 38. obljetnice dolaska Planinskih lisica, otkriven mu je spomen-obilježje u Rumbocima pokraj prometnice Prozor – Tomislavgrad. Izvor: http://www.katolicki-tjednik.com/vijest.asp?n_UID=2582Obilježena 38. obljetnice dolaska Fenix skupine U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva iz Sarajeva, Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva - Zagreb i Hrvatske Uzdanice obilježena je 38. obljetnica od dolaska na prostor općine Prozor - Rama, prve hrvatske oružane postrojbe Planinske lisice, poznatije pod nazivom Fenix (Bugojanska) skupina. Obilježavanje obljetnice započelo je 18. lipnja prikazivanjem kratkog dokumentarnoga filma o iskapanju i istražnim djelatnostima na prostoru Republike Slovenije, točnije u rudniku sv. Barbare u Hudoj jami, gdje je otkrivena masovna grobnica Hrvata koji su ubijeni na kraju Drugog svjetskoga rata te predstavljanjem knjige Prikrita grobišta - Izvješće komisije Vlade Republike Slovenije za rješavanje pitanja skrivenih grobišta 2005. – 2008. u multimedijalnoj dvorani Doma kulture u Prozoru. Knjigu su predstavili don Anto Jelić, župnik župe sv. Luka Evanđelista iz Sarajeva i predsjednik HKDD-a i don mr. Željko Marić, župnik župe Bijelo Brdo. Drugog dana obilježavanja obljetnice, 19. Lipnja, na planini Raduši, točnije na lokalitetu Grebovi u nazočnosti rodbine, prijatelja, hrvatskih domoljuba te sedmorice katoličkih svećenika upriličena je središnja komemoracija koja je započela pjevanjem hrvatske himne. Molitvu za poginule i ubijene hrvatske domoljube predvodio je vlč. dr. Pavo Jurišić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, a odlomke svetopisanskih tekstova čitao je don Dragan Jurić, župni vikar u župi Otinovci - Kupres. U svome je govoru dr. Jurišić povezao današnje vrijeme i vrijeme izlaska izraelskog naroda iz egipatskog ropstva, kazavši kako su 19-ica hrvatskih domoljuba prije 38 godina imali hrabrosti suprotstaviti se “crvenome faraonu”. U ime Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva i Hrvatske uzdanice, nazočnima se također obratio gosp. Ante Sorić. Komemoracija je završila polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja. Nakon komemoracije u prostorima Ramske kuće na Makljenu za sve pozvane goste upriličen je objed, a poslije njega predstavljena je knjiga Hrvatsko revolucionarno bratstvo - Rat prije rata. Knjigu su predstavili gospodin Bože Vukušić, autor knjige i gosp. Ivan Butković, jedan od utemeljitelja Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva. Istoga dana u večernjim satima u Rumbocima pokraj prometnice Prozor – Tomislavgrad otkriveno je spomen-obilježje Vejsilu Keškiću, jednom od pripadnika HRB i skupine Fenix. Nazočnima su se obratili vlč. Jelić i gosp. Sorić. Spomen-obilježje otkrio je gospodin Hasib Keškić, brat ubijenog Vejsila. Marinko Rumbočić
Privitak/ci: |
Vejsil.jpg [ 119.27 KiB | Pogledano 4929 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 11 svi 2016, 19:39 |
|
|
Tuta je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Izumrla 93-94 inače endemska vrsta Balkanskog poluotoka u rodu su sa drugom endemskom vrstom Srbima Islamske vjere koju su izumrili od perioda 92-95. Hrvati islamske vjere su bili Hrvati kada su računali da će preko Hrvata sačuvat svoje begovske privilegije ili izvuć neku treću korist. Vi ste uvijek bili svoji, i to vam treba se priznat. Da ste takijali - takijali ste. Ne volim ja ustaše, ni te pravaše... Ne volim ni Srbe što svojataju muslimane. Ovo što ste vi danas zasebna nacija, to je prirodan proces i vaš razvoj. Interesi nam se razlikuju, jbga. Samo tipove ko Amidža ja volim ovako malo zajebavat. On ima srpsko poreklo i to je za mene rešena stvar. To je kad-tad moralo da plane... to se generacijama prenosilo. Ako bi mi rekao prezime, lijepo bih mu još utvrdio od koga vodi poreklo, možda bi mi trebao reć, možda je kao Emina Jahović od loze Nemanjića. Ali da se vratim na temu. Poštujem i podupirem nacionalni razvoj Muslimana srpskohrvatskog jezika, samo ste krivo ime upikirali na nagovor Amerikanaca. Kako se mogu Muslimani u Sandžaku ili u Hercegovini npr. poistovijetit s bošnjačkim imenom... Mogli ste neko lijepše ime... Muslimani je bilo sasvim dobro i općeprihvaćeno u narodu. Znam i zašto ste mijenjali - da Hrvati i Srbi u BiH ispadnu kao gosti... a čija je Bosna - od Bošnjaka, čija će bit, jedino oni imaju njezino ime... to je tako trebalo ispast... ali eto nije, prešli ste se. Sve to stoji ali ljudi zaboravljaju da doist veliki broj muslimana u BiH jesu upravo srbi i to pravi etnicki srbi sa podrucja Srbije. Dakle za velikih srpskih ustanaka muslimani su imali tri izbora: vratiti se na pravoslavlje, bjezati u tursku ili treca opcija koju su mnogi iskoristili a to je bjezati u Bosnu. Svi ti ljudi koji su se odlucili za opciju 3 su pobosnjaceni a cinjenica je da imaju cisto srpsko podrijetlo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 17 kol 2017, 20:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 00:24 |
|
|
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Baron
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 02:03 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1443 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Citat: HRVATSKI KOMANDOS, SAMIR HUSKIĆ: ‘Suborac me blokirao zato što sam musliman, plakao sam cijelu noć…’
“Ja samo želim s javnosti podijeliti svoju bol i na neki način spriječiti trpanje muslimana i terorista u isti koš. Što se ISIL-ovaca tiče… Ja znam kako bih s njima, ali to nije za javnost. To što bih im ja sad učinio, vjerojatno bi želio učiniti svaki drugi vojnik”, kazao je Samir Huskić.
Samir Huskić veliko je braniteljsko ime. Od deset godina koliko je nosio vojnu uniformu, punih pet je ta uniforma bila prljava od prašine s terena. Huskić je jedan od onih koji su za obranu Hrvatske bili dobro obučeni i koji su prošli komando obuku, vrlo zahtjevnu i tešku. Huskić je, dakle, hrvatski komandos koji, kako kaže, rijetko plače. Nije plakao ni prije četiri mjeseca kada mu je umro otac. Ipak, ovih dana je plakao:
– Na Facebooku me blokirao moj prijatelj i suborac, i to riječima “znam da smo zajedno ratovali, znam da si bio fajter, ali ti si musliman”. Ma ne, tu noć ne znam jesam li plakao zbog tuge, ljutnje ili razočaranosti. Bio sam budan do pola pet i razmišljao. Jednostavno, nisam mogao vjerovati da ću to doživjeti – kazao je Huskić iz zagrebačke Dubrave i objasnio što je prethodilo blokiranju od strane bivšeg suborca:
Reagirao sam na status gdje se za pokojnog Salopeka zvalo na molitvu i pisalo “RIP”, počivao u miru Božjem i slično. Komentirao sam da ne bi trebalo pokapati čovjeka, ako nema tijela i ako sve još nije sigurno. Reagirao sam kao vojnik, kod nas, ako ne vidiš tijelo, smrti kao da nije ni bilo. Osim toga, bilo mi je kao čovjeku žao… Jednostavno, nekako nisam mogao vjerovati – kaže Samir Huskić, bivši pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi koji je naknadno ratovao i u sklopu 8. brigade, a potom postao pripadnikom 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Svoju priču Huskić je nastavio ovim riječima:
– Taj čovjek je blokirao i moju ženu i mog sina. To koliko sam ja lojalan i normalan čovjek potvrđuje i činjenica da sam oženjen za katolkinju, Hrvaticu, moja djeca nose hrvatska imena, krštena su i idu na vjeronauk, moja se kuća svake godine posvećuje. Činjenica da se ja sad moram ovako javno pravdati nakon svega što sam učinio za Hrvatsku, moju, našu domovinu, užasno je bolna – kaže hrvatski branitelj kojeg brine što nije samo za ovog, sada očigledno, bivšeg prijatelja postao “******”:
– Pojavljuju se neki novi koji me vrijeđaju i prijete da će mi poklati cijelu obitelj, a mene razapeti. Pitaju se, zašto ****** zavšavaju u Zdrugu s brojem komando značke 034, zašto ****** ostaju u vojsci 12 g… Pitaju se sve ono što se nisu zapitali svih ovih godina. Ja znam da su to ljudi koji nisu vrijedni spomena i koji bi da sad zapuca prvi pobjegli. Ja samo želim s javnosti podijeliti svoju bol i na neki način spriječiti trpanje muslimana i terorista u isti koš. Što se ISIL-ovaca tiče… Ja znam kako bih s njima, ali to nije za javnost. To što bih im ja sad učinio, vjerojatno bi želio učiniti svaki drugi vojnik. Žao mi je što moja obitelj trpi, što djeca postavljaju pitanja… Nije im jasno kako smo preko noći postali hrvatski neprijatelji. Moj sin gleda sva ta ratna odličja po zidu i pokušava shvatiti. Jer zna da sam za Hrvatsku dao sve. Jedino nisam promijenio ime, ali to nikada neću. To ime dali su mi moja majka i moj pokojni otac. Pa kome se svidjelo, a kome ne – završio je Samir Huskić.
Ovo je žalosna realnost.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 03:15 |
|
|
Baron je napisao/la: To koliko sam ja lojalan i normalan čovjek potvrđuje i činjenica da sam oženjen za katolkinju, Hrvaticu, moja djeca nose hrvatska imena, krštena su i idu na vjeronauk, moja se kuća svake godine posvećuje. Mogli ste vi ovako i u BiH (prihvatiti katoličanstvo i hrvatsku vrhovnu vlast) pa nebi bilo problema i međusobnog rata, ali ne, vi ste krenuli samostalno, Alijinim islamsko-Muslimani smjerom, vaš izbor, a *** šta ste izasrali u zadnjih 25 godina više nemožete počistiti, dakle, povratka ni oprosta nema. A danas takve poput vas ne žele ni Hrvati, ni Srbi, samo arapska i turska braća po islamu. No realno govoreći, zašto bi vaše tadašnje vođe, islamizirani Srbi, poput Alije ili Sefera ikada prihvatili nekakvo bratimljenje sa Hrvatima, a sa druge strane Srbin je udarao, pa su islamska braća bili jedini mogući put vaše novonastale nacije. Stvorio (Muslimani) vas Osmanlija, oživio Tito, a u okrilje majčici Turskoj vratio Alija.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 08:34 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39458 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisu oni trebali prihvatiti ništa, Hrvati im nisu nametali katoličanstvo ni u doba najvećeg romantizma i cvjećarstva. Za to su imali hrpu povijesnih prilika ali brat musliman mio kakav god bio.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 08:56 |
|
|
Па немојте тако.То су ваша браћа.Хајде.Поједите жабу.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 11:19 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
E moj "Samire", kasno iz guzice u glavu došlo. Ali neka, to je tvoja borba dala.
Da je musliman kao što nije, znao bi da oni s nama nikada neće biti zadovoljni, iako se svega svoga odreknemo kao što je on sramotno uradio. Eto mu sad, nije mi ga nimalo žao.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 12:26 |
|
|
Samir Huskić umesto da dobije podršku što se vratio svojim korenima, on je dobio zid i šamar od svojih. Razumeo bih u potupunosti ovog Hrvata da je Samir ostao Musliman i da je nastavio da širi svoju islamsku porodicu, ali on se više žrtvovao za Hrvatsku, nego mnogi.
Opet sa druge strane donekle razumem i što ga je blokirao, jer oni upravo jesu naša zajednička sramota ... sramota svih nas Hrišćana koji znamo da su oni nekada bili deo našeg nacionalnog identiteta i da su prodalu veru za večeru, ali opet nije Samir kriv zbog svojih izdajničkih predaka.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 13:42 |
|
|
Nije trebao da ga blokira.Samir je Hrvat.Dovoljno je učinio.Kao što bi dovoljno bilo i da je Srbin.Nije pošteno.
|
|
Vrh |
|
|
Baron
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 17:20 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2016, 03:44 Postovi: 1443 Lokacija: Velika župa Vrhbosna
|
Samiru svaka čast za sve što je učinio za Hrvatsku. Ako ništa ... onaj osjećaj divlje slobode kad dođeš u RH vrijedi svega toga.
Lako je voljeti ljepoticu Hrvatsku, ali je važno držati se podalje od isfrustriranih i gubitničkih likova koji svoje životne promašaje i neuspjehe projiciraju na mržnju prema nekome tko nije isti kao oni. Konopac uvijek puca tamo gdje je najtanji.
Poanta teksta o Samiru Huskiću je jednostavna istina da Hrvati katolici većinom nemaju ni želju, a ni kapacitet da integriraju ili asimiliraju muslimansko stanovništvo. Istina, i muslimani se često podvajaju, ali i da se ne podvajaju od ostalih, kod većine i nisu baš dobrodošli.
Ja kad sam u Hrvatskoj kontaktiram Hrvate za koje znam da su pravaški orijentirani ili one koje zaboli potpetica za to tko je kakve vjere. U tom okviru imamo sjajne međusobne odnose. Sa ostalima korektno, čak jako ljubazno i srdačno, ali ne stvarati prilike za nepotrebne diskusije, sve na need-to-know basis. Ja mislim da ih većina niti ne zna ni kako se zovem, a nekamoli odakle sam. Kad si u prilici i imaš razumna čovika pred sobom, razjasni, pruži ruku, kad nemaš, svak na svoju stranu.
RH je dovoljno velika da ima mjesta za sve. Neka procvjeta tisuću cvjetova. Svak na svoju stranu. Jednog dana će sve doći na svoje mjesto. Lakše je kad si svjestan situacije, pa znaš što možeš očekivat.
_________________ Ljubi sestre Hrvatice ! Poštuj braću Hrvate !
Brat je mio, koje vjere bio, kada bratski čini i postupa ...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 20:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39458 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ružno od kolege ako ga je blokirao bez razloga ako nije zbog nekih slika na fb jer tamo stavljaju svašta od Erde do džihadističkih i turskih zastava. Imam nekoliko poznanika djeca hvo bojovnika muslimana Jedino bi tako nešto moglo biti da ga otkantam.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 20:54 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Dobro za Hrvate imaju novu generaciju koja će mrziti musliće od tog Hrvata Islamske vjere će mrziti muslimane do daske. I to krštenu djeca redovno sigurno idu nedjeljom i u crkvu.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 23:04 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Dobro za Hrvate imaju novu generaciju koja će mrziti musliće od tog Hrvata Islamske vjere će mrziti muslimane do daske. I to krštenu djeca redovno sigurno idu nedjeljom i u crkvu. Ti ne moraž u crkvu.Još manje u dzamiju.Izučio si sve.Sad sedi popi pivo i malo proživi. Stvarno Korisniče kad bi smlatio jedan Nektar dal bi uspeo da stigneš do kreveta,jbt?
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 23:45 |
|
|
Bi ba, samo bi na jeziku bio duži nego inače.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2017, 23:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60951 Lokacija: DAZP HQ
|
Baron je napisao/la: Citat: HRVATSKI KOMANDOS, SAMIR HUSKIĆ: ‘Suborac me blokirao zato što sam musliman, plakao sam cijelu noć…’
“Ja samo želim s javnosti podijeliti svoju bol i na neki način spriječiti trpanje muslimana i terorista u isti koš. Što se ISIL-ovaca tiče… Ja znam kako bih s njima, ali to nije za javnost. To što bih im ja sad učinio, vjerojatno bi želio učiniti svaki drugi vojnik”, kazao je Samir Huskić.
Samir Huskić veliko je braniteljsko ime. Od deset godina koliko je nosio vojnu uniformu, punih pet je ta uniforma bila prljava od prašine s terena. Huskić je jedan od onih koji su za obranu Hrvatske bili dobro obučeni i koji su prošli komando obuku, vrlo zahtjevnu i tešku. Huskić je, dakle, hrvatski komandos koji, kako kaže, rijetko plače. Nije plakao ni prije četiri mjeseca kada mu je umro otac. Ipak, ovih dana je plakao:
– Na Facebooku me blokirao moj prijatelj i suborac, i to riječima “znam da smo zajedno ratovali, znam da si bio fajter, ali ti si musliman”. Ma ne, tu noć ne znam jesam li plakao zbog tuge, ljutnje ili razočaranosti. Bio sam budan do pola pet i razmišljao. Jednostavno, nisam mogao vjerovati da ću to doživjeti – kazao je Huskić iz zagrebačke Dubrave i objasnio što je prethodilo blokiranju od strane bivšeg suborca:
Reagirao sam na status gdje se za pokojnog Salopeka zvalo na molitvu i pisalo “RIP”, počivao u miru Božjem i slično. Komentirao sam da ne bi trebalo pokapati čovjeka, ako nema tijela i ako sve još nije sigurno. Reagirao sam kao vojnik, kod nas, ako ne vidiš tijelo, smrti kao da nije ni bilo. Osim toga, bilo mi je kao čovjeku žao… Jednostavno, nekako nisam mogao vjerovati – kaže Samir Huskić, bivši pripadnik 2. gardijske brigade Gromovi koji je naknadno ratovao i u sklopu 8. brigade, a potom postao pripadnikom 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Svoju priču Huskić je nastavio ovim riječima:
– Taj čovjek je blokirao i moju ženu i mog sina. To koliko sam ja lojalan i normalan čovjek potvrđuje i činjenica da sam oženjen za katolkinju, Hrvaticu, moja djeca nose hrvatska imena, krštena su i idu na vjeronauk, moja se kuća svake godine posvećuje. Činjenica da se ja sad moram ovako javno pravdati nakon svega što sam učinio za Hrvatsku, moju, našu domovinu, užasno je bolna – kaže hrvatski branitelj kojeg brine što nije samo za ovog, sada očigledno, bivšeg prijatelja postao “******”:
– Pojavljuju se neki novi koji me vrijeđaju i prijete da će mi poklati cijelu obitelj, a mene razapeti. Pitaju se, zašto ****** zavšavaju u Zdrugu s brojem komando značke 034, zašto ****** ostaju u vojsci 12 g… Pitaju se sve ono što se nisu zapitali svih ovih godina. Ja znam da su to ljudi koji nisu vrijedni spomena i koji bi da sad zapuca prvi pobjegli. Ja samo želim s javnosti podijeliti svoju bol i na neki način spriječiti trpanje muslimana i terorista u isti koš. Što se ISIL-ovaca tiče… Ja znam kako bih s njima, ali to nije za javnost. To što bih im ja sad učinio, vjerojatno bi želio učiniti svaki drugi vojnik. Žao mi je što moja obitelj trpi, što djeca postavljaju pitanja… Nije im jasno kako smo preko noći postali hrvatski neprijatelji. Moj sin gleda sva ta ratna odličja po zidu i pokušava shvatiti. Jer zna da sam za Hrvatsku dao sve. Jedino nisam promijenio ime, ali to nikada neću. To ime dali su mi moja majka i moj pokojni otac. Pa kome se svidjelo, a kome ne – završio je Samir Huskić.
Ovo je žalosna realnost. ovo je stvarno sramota, pratim i tu grupu, znam i te ljude, stvarno neviđeno. ovo je doduše za nauku pametnim ljudima za vremena koja dolaze- bježite od islama i njihovih običaja kao od vraga.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
shukria
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 19 kol 2017, 01:55 |
|
|
Vidi mu zakljucka. Joj, nemojte bjezati od ksenofobije, rasizma, sovinizma, u ovom slucaju hrvatskog, jok, bjezite od islama. Sta ti je psiha.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 19 kol 2017, 02:19 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Bi ba, samo bi na jeziku bio duži nego inače.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|