HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 kol 2026, 04:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1547 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islamski komunizam: "Knjiga" (Kuran), "Cista Vjera" (islam) i komunizam
PostPostano: 15 svi 2019, 14:27 

Jedan od problema sa trenutnom krscanskom dogmom je sto je osudila sve ljude koji su umrli prije Isusove krusifikcije na pakao jer po njoj jedino Kristova smrt otvara vrata raja...

Vec prvi Boziji Poslanik definise vjeru, te time stvara mogucnost ljudima da postanu vjernici i budu nagradjeni rajem...

Vrh

Naslov: Re: Islamski komunizam: "Knjiga" (Kuran), "Cista Vjera" (islam) i komunizam
PostPostano: 15 svi 2019, 14:41 

Da li je nemoguce za Boga da istinskog vjernika nagradi rajem cak ako takvom nije bilo poznato postojanje takvog mjesta niti mu to bilo objasnjeno od strane dotadasnjih Poslanika?

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 14:56 

Da li su pakao i raj postojali i prije Isusovog rodjenja?

Da li je raj zvrjao prazan do Isusove krusifikcije jer je navodno samo Kristova smrt otvara nebeska vrata?

Zar nije trenutna kriscanska dogma uvredljiva po Boga jer ga prikazuje nesposobnim da tokom mnogih milenijuma primi ikoga u raj?

Zasto bi bilo sta za Svemogiceg bilo nemoguce?

Ne pocinje vjera ni sa Isusom ni sa Kuranom nego sa Bogom!

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 15:09 

Nasa Kvacice,

Vidis da je i Biblija prepuna divnih misli i ideja.

Citirao si mi jednu koja navodi da za Boga nista nije nemoguce.

Odmah se nametnulo pitanje da li je Svevisnji mogao pustati prave vjernike u raj i prije Isusove krusifikcije.

Ispadne da sama Biblija potkopava neke dijelove trenutne kriscanske dogme.

To nema ama bas nikakve veze niti sa Muhamedom niti sa Kuranom...

Radi toga i tvrdim da su sve izvorne Bozije Upute potpuno kompatibilne i suglasne...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 15:42 

Zar je moguce da se jos niste naucili komunicirati sa svojim bliznjim?
Kako se ne mozete dogovoriti sa bosanskim muslimanima?
Zar ne razumijete sta vam govore?
Ponavljaju kao papagaji da njihova zastita dolazi od Alije, SDA, Bosne i Osmanlijskog carstva!!!
Pa objasnite im da je onda to u sta vjeruju a ne u Boga.
Istinski vjernik mozete biti u bilo kojoj drzavi na svijetu, bez pomoci bilo kakvog politicara i stranke...
Oni koji brkaju nacionalizam i vjeru i nisu vjernici...
Zar ne mozete promijeniti svoje bliznje na bolje koristeci vjeru?
Kako je to Titi poslo za rukom?

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 15:46 

Pravi vjernik ne bjezi od nevjernika nego ide za njima jer zna kako ih moze promijeniti...
A ako ne mozete to postici, onda nesto pogresno radite...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 15:54 

Dokle god izjednacavate licno ime sa vjerom brkate ljudsku kulturu sa sistemom vrijednosti te cete i dalje glasati za najgore lopove koji iskoristavaju vasu lakovjernost, naivnost i povrsnost.

Birate najgoru bagru samo zato sto vam pred nosom masu sarenim zastavicama...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 17:21 

Ko kontrolise kucu, otac ili dijete?
Ko je hijerarhijski vazniji?
Ko odredjuje pravila ponasanja?
Ko bira spisak gostiju i odobrava ga?
Ima li sanse da oni koji ocu ubiju dijete iz cista mire time steknu povlasteni status u toj kuci?
Kakav bi to bio roditelj?
Da li bi time ugrozio svu svoju preostalu djecu?

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 17:49 

Sarajlija Bosanac je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Pa ako u Bibliji piše da je Isus na križu rekao teškom kriminalcu: "Još danas ćeš biti sa mnom u raju", onda to znači da su mu grijesi oprošteni ili Biblija laže.

Ako je Isus rekao da je teško bogatašu ući u raj, a onda sljedeća rečenica Isus kaže "što je ljudima nemoguće, Bogu je moguće" onda opet ili jest tako, ili Bibija laže.

Mi ne znamo što je Isus rekao jer tada nije bilo opcije snimanja zvuka ni videa. Isusove citate poznajemo samo kao napisane iz Biblije.

Ti po nekom kriteriju određuješ koji su Kristovi citati u Bibliji točni a koji su izmišljeni. Čini se da je taj kriterij ono što piše u Kuranu. Dio Bibije koji se slaže sa Kuranom je točan, onaj koji se ne slaže je lažan. Po toj logici i knjiga recepata za roštilj je ok dok se ne sukobi sa Kuranom. Stoga ispada da je the Knjiga ipak samo Kuran, sve ostalo je usput.

Niti Isus niti Bog nece reci nista kontradiktorno, na primjer propisati i "Ubij" i “Ne Ubij”. To je besmisleno.
Ako je besmisleno, onda nije tacno pa to znaci da su ljudi nesto pogresno razumjeli i zapisali.

Sve je to lijepo teoretski.

Praktično problem nastaje kad je nešto besmisleno za tebe, a logično za mene i obrnuto.

Npr. za mene je besmisleno da je Muhamed poslanik, iz razloga jer je u Bibliji najavljeno da će se lažni proroci po djelima prepoznavati. Muhamedova djela su čisti fašizam, pa prema tome logično (za tebe vjerojatno besmisleno :zubati ), Muhamed je lažni prorok.

I šta sad? Ljudske su spoznaje ograničene. :neznam

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 19:36 

Naša Kvačica je napisao/la:

Niti Isus niti Bog nece reci nista kontradiktorno, na primjer propisati i "Ubij" i “Ne Ubij”. To je besmisleno.
Ako je besmisleno, onda nije tacno pa to znaci da su ljudi nesto pogresno razumjeli i zapisali.

Sve je to lijepo teoretski.

Praktično problem nastaje kad je nešto besmisleno za tebe, a logično za mene i obrnuto.

Npr. za mene je besmisleno da je Muhamed poslanik, iz razloga jer je u Bibliji najavljeno da će se lažni proroci po djelima prepoznavati. Muhamedova djela su čisti fašizam, pa prema tome logično (za tebe vjerojatno besmisleno :zubati ), Muhamed je lažni prorok.

I šta sad? Ljudske su spoznaje ograničene. :neznam

Slazem se da se lazni proroci po djelima prepoznaju.
Ali sta je to po vama fasizam?
Prevesti poluprimitivna pustinjska plemena sa politeizma i obozavanja glinenih kipova u monoteizam u roku od par decenija, pocevsi od nistice, odrastajuci kao siroce koje su drugi odhranili?
Ujedinjenje plemena koja su do tada medjusobno ratovala i ubijala se?
Transformiranje regiona koji je bio u zapecku civiliziranog svijeta u rasadnik nauke i obrazovanja?
Poketanje sistema vrijednosti koji je sacuvao knjige starogrckih mislilaca, matematicara i naucnika?
Preuzimajunje brojki iz Indije i sirenje tog sistema sirom svijeta?
Preporucio bih vam da procitate knjigu Marka Grahama “How Islam created the modern world”.
Normalno, nije to zasluga islama nego pojedinca koji je stvorio citav pokret.
A on se zvao Muhamed...
Svi ti rezultati su dakle ili licna zasluga Muhameda ili Knjige koju je podijelio sa svijetom.
Interesantno da on licno nije uzeo nikakav kredit za stvaranje te Knjige...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 19:55 

Kod mene nema predrasuda.
Preporucio sam vam cetiri covjeka – Arapa, Amerikanca, Indijca i Balkanca – koji su implementirali jednu te istu ideju na cetiri razlicita nacina zavisno od specificnih uslova na terenu...
Dolaze iz cetiri razlicite kulture, sa cetiri strane svijeta sa cetiri potpuno razlicita svjetovno-religiozna uvjerenja...
Ali veze ih jedan te isti sistem vrijednosti...

Vrh

PostPostano: 15 svi 2019, 20:55 

Predrasude su uvijek pogresne i stetne te indikator pojedinaca sa viskom mrznje i manjkom intelekta.
Ne postoje savrseno dobri i apsolutno losi ljudi. Svi smo mi sivi, neki manje a neki vise, sa razlicitim miksom dobrih i losih osobina.
Pametni ljudi su sposobni prepoznati i jedno i drugo. Znaju sta treba zadrzati a i kako promijeniti negativne karakteristike u drustvu oko sebe.
Sve se moze kad se hoce.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 13:24 

Ako su ljudi koji su zivjeli oko Muhameda bili prvi muslimani, onda su Kristovi suvremenici bili prvi kriscani.
Kako su se oni ponasali?
Pa prodali su Isusa za saku srebrenjaka, okrenuli mu ledja zbog najgoreg nacionaliste, ostavili su ga samog da umre na krstu a da ga ni jednom nisu posjetili dok je umirao…
Nisu ni pokusali da savladaju nekoliko rimskih vojnika koji su Isusa sprovodili do stratista i oslobode Krista…
Najgore je sto sve ovo pobrojano nije najgore.
Ono tek dolazi…
Najzalosnije je sto vec puna dva milenijuma kriscani tvrde da je sve to Isus dobrovoljno sam sebi uradio.
Zasto? Da bi oni takvi kakvi jesu, sa svim svojim grijesima mogli otici u raj…
Hajde da se igramo istine i da joj konacno pogledamo u lice.
Zamislimo da smo Isusovi suvremenici, da zivimo u Jerusalemu, da nam je Pontije Pilat dao sansu da okrenemo ledja sopstvenim nacionalistu i oslobodimo Krista strasnih muka i nepotrebne smrti.
Imamo sansu da bez ikakvog sukoba i krvoprolica oslobodimo Isusa. Ma ne treba ni prst podici, samo dati svoj glas: “Oslobadjamo Isusa”…
Sta cete uraditi?
Osloboditi Isusa?
Kako cete onda u raj ako je On svojom smrcu iskupio vase grijehe?
Ali ako ga oslobodimo, onda grijeha i nema pa u raj idemo Bozijom miloscu i dobrotom, te nasom vjerom i dobrim djelima.
Upitajte se zasto je Isus sa raspeca porucivao: “Oprosti im Boze, ne znaju sta rade!”
Zar nisu dva milenijuma vise nego dovoljno dug period da konacno shvatimo sta smo napravili i ispravimo sopstvene greske?
Time bi sopstvene djecu zastitili od strasnog grijeha…
Upitajte se da sada imate sansu da glasate da li bi oslobodili Isusa ili ne.
Upitajte se zasto i dan danas glasate za najgore nacionaliste, i jedni i drugi i treci…
Da bilo ko od vas doista valja, davno bi vi svoje bliznje vratili na pravi put svojom vjerom, dobrotom, iskrenoscu i inteligencijom…

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 15:32 

Okani se propovijedanja kurana.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 17:51 

joe enter je napisao/la:

Nije isto , jer Novi Zavet nijednom rečju ne negira judaizam već sam Isus kaže da je došao da ispuni starozavetne zakone , dok u islamu se negira i sama suština hrišćanstva i sama suština judaizma.

Muhameda su pagani iz Mekke podrugljivo zvali "uvo" jer je prihvatao svaku priču koju je čuo kao nepismeni i neuk čovek , i zato imamo mnoštvo gluposti u kuranu i ostalim islamskim spisima , npr.on osim što negira božansku formu vasrkslog Isusa kao božjeg sina , on u tom kuranu tvrdi da Jevreji govore da je Ezra božji sin kao što to hrišćani tvrde za Isusa , a Ezra se ne pominje u Tori već u talmudu kao jevrejski sveštenik . i jevreji i dan danas kažu na to WTF?!.

Ja sam ateista i znam da nema tzv.čudotovrne logike nikakve u monoteizmu iloi bilo kojoj religiji , međutim islam je najzadrtija religiija koja je suštinski različita od ove dve u samoj koncepciji karaktera boga , a da ne govorim o moralnom kredibilitetu Muhameda i njegovom varanju i proricanju 20 godina zarad svoga ličnog ćara i ideologije i sebičnog karaktera.

Ja ne voim crkvu , ali mi je Isus ma koliko bio šizofreni hipik drag kao čovek i kao karakter računajući ono doba i sam novi zavet , dok za Muhameda mogu reći da je čak i za one uslove i onaj kontekst vremena jedna grozna moralna i karakterna figura . a kamoli da je moralna vertikala i ultimativni primer ponašanja za današnje vernike.

Ne morate se truditi da nas ubijedite u to da ste bezboznik.

To se vrlo lako primjeti zbog ociglednog manjka ljubavi i postovanja za vase bliznje i nedostatka zelje da se uci.

Vama je Isus sizofren a Muhamed grozna moralna i karakterna figura.

Koga volite? "Moralne vertikale" poput Milosevica, Seselja, Karadzica i Mladica?!

Na kraju jedan savjet. Vjera se ne sastoji od toga da oponasate Poslanike niti se to ikada trazilo nego da se drzite Bozijih Poruka i Zapovijedi.

Slušaj tikvane jedan lažovski , kad nekog uhvatim u laganju i kontradickiji on ne ume ništa drugo nego da nastavi da laže i još podmeće nešto sa čime nemam veze , pa si ti meni našao da stavljaš pod nos Miloševića i Karadžića.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 22:39 

BBC je napisao/la:
Okani se propovijedanja kurana.

Nista iz prethodnog posta nije iz Kurana.
Historijske cinjenice su iz Biblije.
Isusovi apostoli su ga prodali za saku srebrenjaka, odrekli ga se tri puta u noci u kojoj je izdan i uhapsen, nisu uspjeli ni ubijediti puk da zastiti Isusa nego su spasili zadrtog nacionalistu, sakrivali su se dok je Isus umirao razapet u strasnim mukama (samo se Marija usudila redovno ga obilaziti)…
Interesantno je da je jedino obicni kriminalac koji je sa njim umirao na krstu imao hrabrosti da kaze da se ubija nevin covjek kojem tu nije mjesto. Taj kriminalac je imao dovoljno hrabrosti i da prepozna sopstvene grijehe i da se ne zali na svoju smrtnu kaznu. U vrijeme kad je i sam umirao imao je duhovne snage da prepozna nepravdu koja je nacinjena neduznom Isusu.
Tu njegovu nesalomljivu vjeru Krist je i nagradio rijecima da ce zajedno biti u raju...
Onako usput, naziv Krist dolazi od grcke rijeci “Christos” sto znaci postavljeni, promovirani, ustoliceni a ne sin ili dijete…
Ni zavrsno pitanje nije bilo iz Kurana nego obicno ljudsko, moje.
Pitam vas da ste u situaciji da oslobodite Isusa danas umjesto nekakvog nacionaliste, kako biste ovaj put glasali.
To pitanje ca vam pomoci da razumijete svoju vjeru do dna.
Od tog izbora zavisi kakav ste vjernik…
Bojim se da znam odgovor na to pitanje. Svaki put kada ste imali priliku tokom zadnje tri decenije glasali sta za najgore nacionaliste.
Stara losa navika koje se tesko oslobadja…
Cak vam ni sam Isus nije mogao pomoci da se je oslobodite…
Ne pisem ovo sto mislim da vas mogu promijeniti nego zato sto mi je vjernicka duznost da govorim istinu…

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 22:49 

joe enter je napisao/la:

Ne morate se truditi da nas ubijedite u to da ste bezboznik.

To se vrlo lako primjeti zbog ociglednog manjka ljubavi i postovanja za vase bliznje i nedostatka zelje da se uci.

Vama je Isus sizofren a Muhamed grozna moralna i karakterna figura.

Koga volite? "Moralne vertikale" poput Milosevica, Seselja, Karadzica i Mladica?!

Na kraju jedan savjet. Vjera se ne sastoji od toga da oponasate Poslanike niti se to ikada trazilo nego da se drzite Bozijih Poruka i Zapovijedi.

Slušaj tikvane jedan lažovski , kad nekog uhvatim u laganju i kontradickiji on ne ume ništa drugo nego da nastavi da laže i još podmeće nešto sa čime nemam veze , pa si ti meni našao da stavljaš pod nos Miloševića i Karadžića.

Kao prvo, ne lazem te me stoga i ne mozete uhvatiti u lazi.

Samo sam sumirao vas post. Za Isusa ste rekli da je sizofren, za Muhameda da je grozan karakter.

Rekli ste i da ste bezboznik (ateista).

Ne sjecam se ni da ste me podrzali kada sam za Tita rekao da je dobar covjek.

Normalno da se namece pitanje na koje niste odgovorlili - a ko je onda vama moralna vertikala.

Prvo sto mi je palo na pamet a sto je dijamtralno suprotno Isusu, Muhamedu i Titi su Milosevic, Seselj, Karadzic i Mladic.

Ali kako nisam siguran stavio sam upitnik na kraju te hipoteze, zar ne?

Samo sam zelio da nam specificno navedete vase moralne vertikale da se bolje razumijemo...

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 22:53 

Psihijatrija žešća :zubati

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 22:57 

Mar-kan je napisao/la:

Zar ne mozete nista bolje stvoriti od obicne uvrede?

Ne definisete tom uvredom mene nego sebe i svoj intelektualni i vjernicki nivo...

Vrh

PostPostano: 16 svi 2019, 23:48 

Samo sam sumirao vas post. Za Isusa ste rekli da je sizofren, za Muhameda da je grozan karakter.

Normalno da se namece pitanje na koje niste odgovorlili - a ko je onda vama moralna vertikala.

Prvo sto mi je palo na pamet a sto je dijamtralno suprotno Isusu, Muhamedu i Titi su Milosevic, Seselj, Karadzic i Mladic.

Samo sam zelio da nam specificno navedete vase moralne vertikale da se bolje razumijemo...

Tikvane , opet lažeš.
Taj post o šizofrenom Isusu nije ni bio upućen tebi , a ti se nisi referisao na prvi moj post gde sam odmah rekao da si ili lažov ili budaletina koju ne zanima duboka kontradikcija u koju je sam upao lupetajući o jedinstvu svetih knjiga kad sama biblija i kuran se nikako ne mogu povezati jer jedna drugoj protivreče kao i sama koncepcija boga u hrišćanstvu i koncepcija boga u islamu, i to sam sve objasnio i to većina forumaša zna.

Dobro kaže Markan da si žešća pshijatrija , ili si prosto takijaš.

Toliko su glup ili bezoobrazan da u isti koš stavljaš jednog šizofrenog dobrog Isusa sa masovnim ubicama kao što su Muhamed i Tito.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2019, 02:17 

joe enter je napisao/la:

Tikvane , opet lažeš.
Taj post o šizofrenom Isusu nije ni bio upućen tebi , a ti se nisi referisao na prvi moj post gde sam odmah rekao da si ili lažov ili budaletina koju ne zanima duboka kontradikcija u koju je sam upao lupetajući o jedinstvu svetih knjiga kad sama biblija i kuran se nikako ne mogu povezati jer jedna drugoj protivreče kao i sama koncepcija boga u hrišćanstvu i koncepcija boga u islamu, i to sam sve objasnio i to većina forumaša zna.

Dobro kaže Markan da si žešća pshijatrija , ili si prosto takijaš.

Toliko su glup ili bezoobrazan da u isti koš stavljaš jednog šizofrenog dobrog Isusa sa masovnim ubicama kao što su Muhamed i Tito.

Kome je bio upucen post o "sizofrenom Isusu"?!

Kada kazes nesto izuzetno glupo, najbolje ti je da se odmah izvines svima prije nego sto se ugusis u sopstvenim blatu i smradu. Kao u zivom pijesku, sto se vrse koprcas, to brze i dublje tones...

Ako ne mozes da razumijes da su Biblija i Kuran jedno 98 posto identicni to je tvoj problem i tvoje licne inteligencije a ne moj.

Razlika je u nevaznim "tehnickim" detaljima. Mene se kriscani kao ljudi mnogo bolje tretirali i pomagali u zivotu nego ja njih sto je dokaz njihove jake vjere, pa je ta vjerska razlika formalne a ne sustinske prirode…

Evo te ponovo pitam ko su tvoje konkretne moralne vertikale. Nije valjda da ih se i sam stidis ili ih uopce nemas?!

Vrh

PostPostano: 17 svi 2019, 04:45 

Sve razlike izmedju Kurana i Biblije, odnosno ako bi banalizirali temu, izmedju islama i krscanstva u ovom trenutku su formalne prirode, to jeste manje-vise irelevantne.
Kakva je sustina odnosa izmedju Boga i Isusa je za mene kao obicnog smrtnika nebitna. To znaju njih dvoje. Moje kao pojedinca je da implementiram Bozije Upute najbolje sto mogu.
Vec smo rekli da se Knjigom nisu definirale ni crkve ni dzamije, a niti profesionalni kler, te ni munare ni zvonici, niti zvono niti ezan, te je sve to dakle u biti nevazno.
Nije definirano ni kako treba moliti se. Sta je sevapnije, klanjati u pet ujutro ili ustati u isto vrijeme te nahraniti gladnu bebu i presvuci je da ne place u mokrim pelenama?
Posten i vrijedan rad je najbolja vrsta molitve.
Sto se tice zekata, to bi se moglo prevesti i kao obavezni doprinos, ili modernom terminologijom receno porez. Ko je tu bolji vjernik, onaj ko placa 5% u islamskom svijetu ili oni koji su placali 70% doprinosa na platu u Njemackoj ili Titinoj Jugi da se sirotinji pomogne?
Sto se posta tice, postite jednom u zivotu kada se prociscavate kao vjernik. Cisto se ne treba preciscavati ponovo…
A ko ide u raj? I to se svodi na jedno te isto. Ako u recenici “onaj ko prihvati Isusa u svom srcu” sa rijecju vjera zamijenite Isusa, ispadne da u raj ide onaj ko istinski prihvati vjeru u svojoj dusi.
A ko odredjuje da li smo je istinski prihvatili u svom srcu? Pa ne odredjujemo mi nego Bog…
Kako god okrenete, opet se svodi na jedno te isto…
Zavisi kakav ste kao covjek a ne da li ste krscanin ili musliman… Kad pogledate mnoge zemlje, kako im se vlast ponasa i tamo i vamo, zakljucite da su podjednako pokvareni i jedni i drugi…

Vrh

PostPostano: 17 svi 2019, 05:09 

Mar-kan je napisao/la:

Nije da se hvalim, ali ja sam to shvatio posle pet njegovih postova. Ovaj mali će da ili da završi u ludari ili će da završi u nekoj sekti ili će da prosvira sebi glavu ćaletovim pištoljem (ako ima ćaleta, a osnovano sumnjam da je odrastao bez oca pa otud i ovakvo manično traženje smisla života na političkom forumu).

Vrh

PostPostano: 17 svi 2019, 13:37 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Nije da se hvalim, ali ja sam to shvatio posle pet njegovih postova. Ovaj mali će da ili da završi u ludari ili će da završi u nekoj sekti ili će da prosvira sebi glavu ćaletovim pištoljem (ako ima ćaleta, a osnovano sumnjam da je odrastao bez oca pa otud i ovakvo manično traženje smisla života na političkom forumu).

Za tebe i Markana bi se moglo reci - svaka ptica svome jatu leti...

Ne odgovaras na moje postove o Srbiji?! Nemas kontraargumenata ni cinjenica da udjes u diskusiju?!

Ili nemas hrabrosti, a ona je uvijek neraskidivo povezana sa vjerom...

Seselju, nikada ne kopaj jamu u koju ces sam upasti. Nisi ti mene zatekao na ovom forumu nego ja tebe.

Da iskoristim tvoje pitanje, da se ne radi o manicnom trazenju smisla zivota na politickom forumu?

Jedan Beogradjanin (ili nesto drugo?!) zalutao u Zapadnu Hercegovinu...

Ja sam makar ovdje na svom domacem terenu, a vi?

Nema smisla zivota tamo preko Drine?

Ko je gori slucaj ovdje, onaj ko se bavi vjerom ili onaj sto razglaba decenijama o politici i politicarima...

Vrh

PostPostano: 17 svi 2019, 13:50 

Seselju, da trazite smisao zivota, ne bi sami sebe batinom lupali po glavi. Znali bi sta radite...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1547 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: