|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 71 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 05 tra 2012, 22:20 |
|
|
dudu je napisao/la: ako ne razumiješ onda ću ti na hrvatskom. usporedba ima veze utoliko s Njemačkom, što je Austrija istočno carstvo/kraljevstvo u odnosu na Sveto Rimsko carstvo, kako joj samo ime kaže (Österreich). paralela tome je Bosansko kraljevstvo u odnosu na Ugarsko-hrvatsko, odnosno Bosna je istočno hrvatsko kraljevstvo. Svjećice Istočno hrvatsko kraljevstvo bi bio precizan naziv. Šteta što se pod tim imenom i ne uči u školama.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 01:25 |
|
|
cakara je napisao/la: nije ti cacino da selis nekog tamo vamo ti gledaj da odma firmu otvoris, ako ovi Travnicani budu mislili kosti predaka selit na Jajacka groblja, mozda milijune okrenes  Tko hoće neka ostane u muslimanskoj kasabi, ali neka onda ne cvili o majorizaciji i neka ne glumi Hrvata samo da dobije pomoć od nacionalnih organizacija, dok ga za Hrvatsku boli q. Ceha je napisao/la: Travnik s predgrađima je prije rata bio izrazito hrvatsko područje. Razlika je, mislim veća od 20,30 %. Relativna većina zelembaća u gradu je posljedica igre s administrativnim granicama travničkog naselja. Banja Luku su kao takvom imenovali Hrvati. Inače, na starohrvatskom ti je luka značila livadu. Tako da bi ti doslovan prijevod bio Banska Livada/Livadica. Kad bi se igrao s imenima, vjerojatno bi bolje sjela Banska bistrica, ili Bistrica na Vrbasu. Al to je posao bez ikakve logike. BL je ekonomski prostor RH. Većina BiH je pod ekonomskim utjecajem RH. Ekonomija Sarajeva je nešto o čemu se realno mogu pričati vicevi. Te "nepovezane zabiti" su do 1941 (a i 4 godine nakon toga) bile dio hrvatske države. One su dio hrvatskog nacionalnog prostora, bez obzira što su trenutno ostaci ostataka. E sad, administrativne granice. Neke granice moraju biti i uvijek će netko ostati oštećen. Na žalost u većini slučajeva su to Hrvati. Trebali bi se naviknuti na to i uvijek računati na lošije ishode od mogućih. Zato trebamo sačuvati ono što imamo, možda uzeti on što možemo i osigurati što povoljniji od loših ishoda. Gledanje u tuđe nam neće donijeti ništa dobro kad nemamo ni naše. Srbi zovu Banovinu "Banija", a "Banja" vuče previše na to. Zato je bolje "Banska". i Hrvati su se nekad zvali Horvati, Hirvati, Rvati i razne druge varijacije, ali se s vremenom standardiziralo na Hrvati. U prvoj polovici 20. stoljeća su se Muslimani računali u Hrvate, tako da je neusporedivo to doba sa današnjim, pogotovo kad uzmeš u obzir razmnožavanje Muslimana nakon WW2 i etničke promjene u srednjoj Bosni 90-ih.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 01:50 |
|
|
Istočno hrvatsko kraljevstvo?! Svi bosanski kraljevi su nosili srpsku krunu Nemanjića na glavi , to sam Tvrtko potvrđuje , a svi dojednog su sebe nazvali "Kralj Srbljem,Bosni,Humskoj zemlji,zapadnim stranama,Dalmaciji... , i i u nekim intitulacija se pominje i "Hrvatom" , ali tek na kraju intitulacije. Tomašević i svi ostali su pre svega srpski kraljevi , jer to sami kažu a ne ja. Nema bosanske krune već samo srpske , to se jasno vidi iz svih njihovih povelja. Nemojte ljudi lagati i izmišljati pored zdravih očiju , jedno su želje a drugo istina.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 07:56 |
|
|
OK, po tvom debilnom razmisljanju Dusan je Grk zar nismo to vec davno apsolvirali, sta se ponavljas
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 09:28 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: cakara je napisao/la: nije ti cacino da selis nekog tamo vamo ti gledaj da odma firmu otvoris, ako ovi Travnicani budu mislili kosti predaka selit na Jajacka groblja, mozda milijune okrenes  Tko hoće neka ostane u muslimanskoj kasabi, ali neka onda ne cvili o majorizaciji i neka ne glumi Hrvata samo da dobije pomoć od nacionalnih organizacija, dok ga za Hrvatsku boli q. Ceha je napisao/la: Travnik s predgrađima je prije rata bio izrazito hrvatsko područje. Razlika je, mislim veća od 20,30 %. Relativna većina zelembaća u gradu je posljedica igre s administrativnim granicama travničkog naselja. Banja Luku su kao takvom imenovali Hrvati. Inače, na starohrvatskom ti je luka značila livadu. Tako da bi ti doslovan prijevod bio Banska Livada/Livadica. Kad bi se igrao s imenima, vjerojatno bi bolje sjela Banska bistrica, ili Bistrica na Vrbasu. Al to je posao bez ikakve logike. BL je ekonomski prostor RH. Većina BiH je pod ekonomskim utjecajem RH. Ekonomija Sarajeva je nešto o čemu se realno mogu pričati vicevi. Te "nepovezane zabiti" su do 1941 (a i 4 godine nakon toga) bile dio hrvatske države. One su dio hrvatskog nacionalnog prostora, bez obzira što su trenutno ostaci ostataka. E sad, administrativne granice. Neke granice moraju biti i uvijek će netko ostati oštećen. Na žalost u većini slučajeva su to Hrvati. Trebali bi se naviknuti na to i uvijek računati na lošije ishode od mogućih. Zato trebamo sačuvati ono što imamo, možda uzeti on što možemo i osigurati što povoljniji od loših ishoda. Gledanje u tuđe nam neće donijeti ništa dobro kad nemamo ni naše. Srbi zovu Banovinu "Banija", a "Banja" vuče previše na to. Zato je bolje "Banska". i Hrvati su se nekad zvali Horvati, Hirvati, Rvati i razne druge varijacije, ali se s vremenom standardiziralo na Hrvati. U prvoj polovici 20. stoljeća su se Muslimani računali u Hrvate, tako da je neusporedivo to doba sa današnjim, pogotovo kad uzmeš u obzir razmnožavanje Muslimana nakon WW2 i etničke promjene u srednjoj Bosni 90-ih. Muslimana u BiH je 1948 bilo 30%, a katolika 26. Nije stvar u natalitetu, već što se Hrvati (a i Srbi) iseljavali, a muslimani ostajali u svojim mjestima. Što su se administrativne granice mjenjale (primjer Mostara, Žepča, Jajca, Dervente... ) i općine ukidale (primjeri Ljubije, Ravnog...) I ne budi glup (koliko godina imaš?) Banovina hrvatska se proširila za 5 kotareva (Travnik, Fojnica, Gradačac, Derventa i Brčko) u današnjoj BiH samo iz razloga jer su tamo katolici bili većina. Srbi muslimane nisu gledali kao ništa (osim kao živuće mrtvace). Da se prilikom crtanja granica banovine uzimalo muslimansko izjašnjavanje, banovina bi išla do Drine. Ovo za Bansku luku je malo smješno, ali nevermind. Pasivno prihvaćanje riješenja koji idu na tvoju štetu je idiotizam.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 09:29 |
|
|
joe enter je napisao/la: Istočno hrvatsko kraljevstvo?! Svi bosanski kraljevi su nosili srpsku krunu Nemanjića na glavi , to sam Tvrtko potvrđuje , a svi dojednog su sebe nazvali "Kralj Srbljem,Bosni,Humskoj zemlji,zapadnim stranama,Dalmaciji... , i i u nekim intitulacija se pominje i "Hrvatom" , ali tek na kraju intitulacije. Tomašević i svi ostali su pre svega srpski kraljevi , jer to sami kažu a ne ja. Nema bosanske krune već samo srpske , to se jasno vidi iz svih njihovih povelja. Nemojte ljudi lagati i izmišljati pored zdravih očiju , jedno su želje a drugo istina. Kao što ti reče Tulkas, Dušan je onda Grk (a ponovom i Aljbanac  ).
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 10:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26929 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
joe enter je napisao/la: Svi bosanski kraljevi su nosili srpsku krunu Nemanjića na glavi , to sam Tvrtko potvrđuje , a svi dojednog su sebe nazvali "Kralj Srbljem,Bosni,Humskoj zemlji,zapadnim stranama,Dalmaciji... , i i u nekim intitulacija se pominje i "Hrvatom" , ali tek na kraju intitulacije. Tomašević i svi ostali su pre svega srpski kraljevi , jer to sami kažu a ne ja. Nema bosanske krune već samo srpske , to se jasno vidi iz svih njihovih povelja.
Pazi ti samo ove srpske pameti, po njoj su i Habzburzi Hrvati jer su nosili i krunu Hrvatske kraljevine a Napoleon što je tek??? Auuu!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 10:36 |
|
|
Tulkas je napisao/la: OK, po tvom debilnom razmisljanju Dusan je Grk zar nismo to vec davno apsolvirali, sta se ponavljas I ne samo to, nego su srbi ustvari turci, jer su nositelji turskih gena, a razne paše, begovi i turske vojskovođe su ustvari islamizirani srbijanci, čak su potomci jednog sultana srbi kraljevske/carske loze 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 10:49 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
joe enter je napisao/la: Svi bosanski kraljevi su nosili srpsku krunu Nemanjića na glavi , to sam Tvrtko potvrđuje , a svi dojednog su sebe nazvali "Kralj Srbljem,Bosni,Humskoj zemlji,zapadnim stranama,Dalmaciji... , i i u nekim intitulacija se pominje i "Hrvatom" , ali tek na kraju intitulacije.
Tomašević i svi ostali su pre svega srpski kraljevi , jer to sami kažu a ne ja. Nema bosanske krune već samo srpske , to se jasno vidi iz svih njihovih povelja.
Nemojte ljudi lagati i izmišljati pored zdravih očiju , jedno su želje a drugo istina. Ako se netko smatrao kraljem Srba (Srbije), onda znači da se u tituli proglasio njihovim vladarem, a ne da je automatizmom postao etnički Srbin. Po toj izvrnutoj logici Matija Korvin i Ferdinand Habsburgovac su Hrvati. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61677 Lokacija: DAZP HQ
|
potomci Habsburgovaca se danas velikim dijelom i izjašnjavaju Hrvatima iz nekog razloga. od svih zemalja kojima su vladali, baš im Hrvati najbliži srcu.  Citat: Otto von Habsburg je sebe smatrao Hrvatom, a Hrvatsku svojom domovinom http://www.nacional.hr/clanak/111643/ot ... -domovinomi ona nadvojvoktinja (čini mi se Francesca) što ima kuću u Dubrovniku se izjašnjava Hrvaticom, a i zna jezik. sin joj je Nadvojvoda Ferdinand Zvonimir Austrijski. Citat: Ferdinanda Zvonimira krstio je kardinal Franjo Kuharić u Zagrebu 20. rujna 1997., pridavši mu također tradicionalno hrvatsko ime Zvonimir. Krsni su mu kumovi bili nadvojvoda Grgur Austrijski, princ Alojzije Löwensteinsko-Wertheimsko-Rosenberški, kraljica Margarita Bugarska i Agnes Husslein (rođena kao grofica Arca). mali je trenutno prvi prijestolonasljednik (Prince Imperial of Austria, Prince Royal of Hungary, Croatia, and Bohemia and Archduke of Austria). nema sumnje, radilo se o hrvatskom carstvu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:06 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: nema sumnje, radilo se o hrvatskom carstvu.  Točno , a u skladu s time , ide novi zemljovid zemalja Hrvatskog državnog prava  : .svg/250px-Austro-Hungarian_Monarchy_(1914).svg.png) Nova velika Hrvatska, Beč je naš ! 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:10 |
|
|
Habsburgovce trebamo iskoristit k`o kurton da se domognemo naših zemalja.
da ponovno izađemo na vječite granice sa Švicarskom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:16 |
|
|
dudu je napisao/la: Habsburgovce trebamo iskoristit k`o kurton da se domognemo naših zemalja.
da ponovno izađemo na vječite granice sa Švicarskom. Hrvatska do Galicije  !
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:18 |
|
|
Vorarlberg je srce Hrvatske!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:22 |
|
|
Amen! Bože čuvaj, Bože štiti Cara Franju i naš dom !
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:25 |
|
|
i Zemlju Franje Josipa i to je naše 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 11:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: Habsburgovce trebamo iskoristit k`o kurton da se domognemo naših zemalja. da ponovno izađemo na vječite granice sa Švicarskom. Hrvatska do Galicije  ! Galicija, naša koljevka 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 12:04 |
|
|
Ceha je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Hrvatska do Galicije  ! Galicija, naša koljevka  Bože živi, Bože štiti Cara našeg i naš dom. Vječnom Ti ih slavom kiti, Snagom Ti ih jačaj svom. Ti nam sretne dane množi, Habsburškoj ih kući daj, S njenom snagom zauvijek složi Hrvatske nam krune sjaj.  
|
|
Vrh |
|
 |
Jajce10
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 12:29 |
|
|
Najjača mi je srpska mitomanija  Po njima je i sam papa Srbin jer kako drugačije objasniti Tomaševićevo srpstvo ako znamo da je okrunjen u katoličkoj crkvi u Jajcu po papinom blagoslovu. Kolege Srbi, nije u duhu naših dobrih odnosa posljednjih godina da pišete ovakve gluposti, uozbiljite se.
|
|
Vrh |
|
 |
Jajce10
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 06 tra 2012, 13:07 |
|
|
Btw, trebalo bi promijeniti naziv teme..iako je Tomašević okrunjen u Jajcu, Jajce je ipak grad Hrvoja Vukčića Hrvatinića, Hrvojev grad.
|
|
Vrh |
|
 |
maximilijan
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 07 tra 2012, 15:58 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 07 tra 2012, 16:03 |
|
|
Tulkas je napisao/la: OK, po tvom debilnom razmisljanju Dusan je Grk zar nismo to vec davno apsolvirali, sta se ponavljas Kako može biti Grk?! , kad mu u tituli na prvom mestu piše prvo "kralj Srboljem" pa onda "car Srbljem i Grkom" Znači na prvom mestu je ono što mu kruna predstavlja kao kod svih kraljeva. Tako su momčići iz bosne kad su uvideli da se loza Nemanjića ugasila , oni su ugrabili krunu , i postali srpski kraljevi.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 07 tra 2012, 16:07 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Ako se netko smatrao kraljem Srba (Srbije), onda znači da se u tituli proglasio njihovim vladarem, a ne da je automatizmom postao etnički Srbin. Po toj izvrnutoj logici Matija Korvin i Ferdinand Habsburgovac su Hrvati.  Gde sam ja napisao ikada da je Tvrtko ili bilo koji Kotromanić bio etnički Srbin?! , nikad to nisam napisao niti je to moguće napisati . Ali je bio srpski kralj prvenstveno jer je nosio srpsku krunu što svi kraljevi iz bosanske dinastije pišu u svojim ličnim kartama tj.titulacijama. Tvrtko je mogao biti iz Bangladeša , ali je srpski kralj jer nema druge krune sem Nemanjićke i on to sam sasvim lepo kaže.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 07 tra 2012, 16:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Svi bosanski kraljevi su nosili srpsku krunu Nemanjića na glavi , to sam Tvrtko potvrđuje , a svi dojednog su sebe nazvali "Kralj Srbljem,Bosni,Humskoj zemlji,zapadnim stranama,Dalmaciji... , i i u nekim intitulacija se pominje i "Hrvatom" , ali tek na kraju intitulacije. Tomašević i svi ostali su pre svega srpski kraljevi , jer to sami kažu a ne ja. Nema bosanske krune već samo srpske , to se jasno vidi iz svih njihovih povelja.
Pazi ti samo ove srpske pameti, po njoj su i Habzburzi Hrvati jer su nosili i krunu Hrvatske kraljevine a Napoleon što je tek??? Auuu! Jesi i ti slep kao i Pessimus i ostali?! , jel imaš naočare i jel znaš shvatiti rečenicu koju čitaš?! Aj sad lepo ponovo pročitaj i reci gde sam napisao da su Kotromanići etnički Srbi?! Oni su srpski kraljevi jer nosu krunu Nemanjića , i u svakoj tituli to oni sami za sebe kažu.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: JAJCE: Tomaševićev grad koji čuva našu povijest Postano: 07 tra 2012, 17:14 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26929 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
joe enter je napisao/la: Aj sad lepo ponovo pročitaj i reci gde sam napisao da su Kotromanići etnički Srbi?!
Oni su srpski kraljevi jer nosu krunu Nemanjića , i u svakoj tituli to oni sami za sebe kažu.
OK, onda znači po tebi su Hrvati bili kraljevi Srbije i nosili krunu Nemanjića. Pa dobro... kad je Karađorđević bio kralj Srba, Hrvata i Slovenaca može i to.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|