|
|
Stranica: 9/13.
|
[ 325 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
djiha-djiha
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 14 svi 2013, 16:31 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: djiha-djiha je napisao/la: Ono sta ja ne shvatam - bez unaprijednog etiketiranja tebe osobno - je kako ljudi, koji sebe vise vide na desnoj strani politicke scene i kao takvi per se vole snaznu drzavu, drzavne simbole, iskazivanje snage i moci nacije itd., kako prema vani, tako i prema unutra, oprostices ali tako je obicno, u jednom apsolutno nadmocnom drzavnickom drzanju Tita mogu vidjeti nesto sto im se ne svidja.
Meni osobno se i taj Titoizam gadi. Gadi mi se jer mi se sustinski gadi idolopoklonstvo bilo koje vrste, tako da bi smijesno bilo da mi se svidja kod Tita. Samo ovo moje gadjenje nije nesto, to moras priznati ako si iskren, sto je tipicno za desnicarsku scenu..za ljude koji se loze na snaznu drzavu, kolektivisticke simbole moci, i slicno. Tako da ne mogu a da ne primjetim odredjenu dozu licemjerluka (opet, ne zelim tebe osobno etiketirati, govorim vise uopceno a obracam ti se zbog toga sto me interesira tvoje misljenje). Lijevo-desno, za bivšeg crkvenog ministranta, punkera&rockera, branitelja,...ne znači ništa, uvijek ću biti protiv diktature bilo čega i bilo koga tko je sprovodi, onda i sada, pripadam generaciji koja je imala velike iluzije i nade prema demokraciji i slobodama koje ona donosi, i sa tim idejama rušila komunizam, doduše više se sam urušio, dakle danas pomalo razočaran, ali nikada toliko da žalim za tim uništenim komunizmom i likovima poput Tita. Parlamentarna demokracija je možda neki moj ideal, a možda i anarhija kada malo više popijem... Pola tvog posta potpisujem i rado ga citiram, a idolopoklonstvo u smislu zahvale po meni može stajati u manjim dozama, ali mu se bezpogovorno klanjati i nekritički gledati nije zdravo niti pravo i što je najgore u ime njega činiti zločine je dno ljudskog uma. Sad zamisli masovnu histeriju koju proizvode ovi likovi na obrušene i ustrašene mozgove, primjer su oni razni štafetni sletovi i priredbe,...naježim se od sramote u kojem sam vremenu živio. I na kraju, jel ti možeš skontat da je taj naduveni paun koji je šetao po svijetu i palamudio o slobodi istu u svom kokošinjcu srozao do razine robovlasništva, pa ko ne bi mrzio takve. Ili bolje pitanje ko bi volio takve, pa taman da je napravio tisuću dobrih djela, proizveo je klaonice kao "križni put", rudnike i jame sa jezovitim scenarijima umiranja žena i djece,...to ni majka ako je pri svojoj čistoj ne može voljeti. Takav samo u paklu može dostojanstveno goriti. Apsolutno mogu slijediti, tj. shvatam taj tvoj osjecaj gnusanja a i stida (zbog proslosti, jer i ja sam bio dijete skolskog sistema SFRJ, pionir) a isto tako smatram da je anarhizam jedina forma uredjenja ljudskog drustva koja je pravedna i itekako funkcionalna bez da iko bude ugnjetavan, ali nisi u potpunosti odgovorio na moje pitanje. Doduse, sad nakon sto si ispoljio stav i misljenje, vidim da je pitanje ionako bilo upuceno pogresnoj osobi. U biti htjedoh samo aludirati na licemjerluk koji je uocljiv kod odredjenih frakcija, i individua koje kritiziraju kod Tita ono sto ih istovremeno nebi smetalo kod nekog ko nosi ono sto smatraju vlastitim nacionalnim predznakom, a nadjoh neku vrstu istomisljenika. ;) Citat: I na kraju, jel ti možeš skontat da je taj naduveni paun koji je šetao po svijetu i palamudio o slobodi istu u svom kokošinjcu srozao do razine robovlasništva, pa ko ne bi mrzio takve. Naravno. Niko kome je iskreno stalo do individualnih sloboda ne moze podrzavati nekoga kao sto je Tito. Ali ipak treba razlikovati, tj. postoji distinkcija izmedju Titove price o individualnim slobodama sirom svijeta - price koja se odnosila iskljucivo na samostalnost drzave, samostalnost nacionalnih kolektiva, drzava, pojedinacnih komunistickih partija u odnosu na hegemoniju KP CCCP, i onoga sto bi neko kao sto smo, ocigledno, nas dvojica, shvatio kao slobodu..kao istinsku ljudsku slobodu...slobodu individue. E sad, neko kome je do branjenja Tita, bi mozda mogao reci da je prvo trebalo izboriti se na internacionalnoj sceni za ravnopravnost i slobodu pa onda tu istu prenositi na pojedinacne individue. Samo ja znam da je ta prica bezveze, kao i kada bilo koji pripadnik jednog od danasnjih nacionalnih kolektiva unutar BiH, primjera radi, brani vlastiti kolektivizam i jednoumlje, nacionalnu monolitnost, time da, kao, prvo treba da se izbori za jednakopravnost nacije, tj. nacionaliteta, etnicke skupine, da bi onda mogla da se razvije politicka, drustvena i ideoloska raznolikost. A ja mislim da takvo razmisljanje vodi u propast, dugorocno, i duhovni sunovrat, jer potice u biti samo one najgore ljudske motive kao sto je iskljucivost i diktat vecine. Zar ne?
_________________ jebem li te vojni referente shto me cherash dalje od dervente...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 14 svi 2013, 19:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
bumbar92 je napisao/la: zato valjda zaslužuje nadimak "svecki hohštapler" Big deal. Imao bi i Milanović toliko posjeta da vlada 45 godina.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 14 svi 2013, 19:09 |
|
|
Istina, on će ih u 4 imati kao Tito u 20, no stvar je u tome da je Tito do Londona išao jahticom, a Zoki Business klasom, a uz to bi Tito kao trebao biti komunist...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 14 svi 2013, 19:21 |
|
|
Kažu da je svaki dan Broza opsluživalo circa 1000 osoba (sluga). Održavanje njegovog "plavog vlaka", privatnog aviona, njegove jahte, silnih vikendica, vrtova i vila širom Juge. Krojači, kuhari, razno drugo osoblje.
Mislim da je engelska kraljica skromija i da manje troši novca od naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 28 lip 2013, 11:06 |
|
|
Zanima me koliko je oružja JNA potrošeno u ratovima 1990-ih? Negdje sam pročitao da je riječ o samo 20% i po tome se mogu tim oružjem voditi još četiri petogodišnja rata.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 10 srp 2013, 11:28 |
|
|
U.S. foreign policy once seemed to make sense. We put vital interests ahead of democratist ideology. We stood by those who stood by us. We did not spend time inspecting the moral credentials of those who took America’s side. We played the cards we were dealt in this world.In the Cold War, Dwight Eisenhower sanctioned the overthrow of democratic governments in Guatemala and Iran and their replacement by autocrats who would take our side in the struggle for the world. We welcomed the Shah, Saudi kings and Gulf emirs. JFK welcomed the “Butcher of the Balkans,” Marshal Tito, to the White House. President Nixon sided with autocratic Pakistan over democratic India — for Pakistan had sided with us. Nixon went to Beijing to toast Chairman Mao, a monster as great as Stalin. Liberals sickened by our alliance with the “corrupt and dictatorial regime” of President Ngo Dinh Diem in Saigon were ecstatic. The Nixon White House celebrated the overthrow of elected president Salvador Allende of Chile by Gen. Augusto Pincohet. Among other U.S. allies in the Cold War were Asian dictators and generals Chiang Kai-shek of China, Syngman Rhee and Park Chung-hee of South Korea, and Suharto of Indonesia. Portugal’s dictator Antonio Salazar and Spain’s Gen. Francisco Franco were loyal allies against Bolshevism. Mobutu Sese Seko was for 32 years our man in the Congo, as Emperor Haile Selassie was in Ethiopia. Anwar Sadat and Hosni Mubarak were American allies and dictators of Egypt from 1970 to 2011, until, in the name of our democratic ideals, we threw our flawed friend Mubarak to the wolves. http://buchanan.org/blog/vital-interest ... deals-5656 Kako je slatko naletiti na ovakve lajne. Kad shvatiš zašto je balkanskom krvniku došlo toliko ljudi na sprovod. Broz još jednom u uglednom društvu. Ne tako uglednom kao 10 najvećih zločinaca al ni ovo nije za bacit.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 17:26 |
|
|
Analiza jezika CIA: Tito nije bio jugoslavenskog porijekla, nego Rus ili PoljakAnalitičari CIA-e do ovog su zaključka došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz. Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslavenskog porijekla, tvrde to iz CIA-e u dokumentu koji je nedavno objavljen na internetskoj stranici ove američke obavještajne agencije. Analitičari CIA-e do takvoga zaključka su došli nakon što su napravili fonetsku analizu jezika kojim je govorio Broz. Analiza je rađena na osnovu jednoga govora Tita iz 1977. godine. U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, navodi se da je Tito govorio hrvatskosrpskim jezikom, koji mu je "navodno" materinji, ali sa „stranim akcentom". Analitičari CIA-e su dali su si dodatnog truda pa su proveli i opsežnu analizu jezika koji bi Brozu mogli biti materinji ili bliskiji od hrvatskog i srpskog jezika. Kao moguće jezike spominju ruski i poljski. U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti materinji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski. Upravo zbog toga autori dokumenta su mišljenja da je logično pretpostaviti da je Tito zapravo bio Rus ili Poljak i da je sigurno da nema jugoslavensko porijeklo. Titovo nejugoslavensko porijeklo u CIA-i objašnjavaju i kroz njegovu nepristranost kao i kroz „uspjehe“ u razrješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji. Analiza je rađena na osnovi jednoga govora Tita iz 1977. godine http://www.vecernji.hr/vijesti/cia-tito ... nak-600341 topic4778.html?hilit=tito
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 18:56 |
|
|
Kažu da taj test ne može promašiti, 100% siguran. Ili si rođen sa jednim jezikom, ili nisi.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:21 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ma dajte molim vas. Govor mu je bio kombinacija zagorskog iz mladosti, novosadskog knjizevnog i zapovijednog vojnickog naglaska. Normalno da se doima stranim naglaskom.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:23 |
|
|
Ako se ispostavi da je Rus... Eto sutra Nikolića, dverjana, radikala i uredništva nspm sa vencima ispred kuće cveća. Ovaj put ni Šljivančanin neće morati da postavlja mitraljesko gnezdo radi odbrane maršala.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:27 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ma dajte molim vas. Govor mu je bio kombinacija zagorskog iz mladosti, novosadskog knjizevnog i zapovijednog vojnickog naglaska. Normalno da se doima stranim naglaskom. Ovaj test ne radi kako tvoje uho čuje. Inače ga neke države koriste za otkrivanje zemlje porijekla ilegalnih azilanata koji neće da kažu otkud su, da ih ne mogu protjerati.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:31 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ne znam. Takve kombinacije imas kada ljudi cesto mijenjanju okolinu u kojoj zive a ovome se zivot moze podijeliti na tri dijela i okruzenja : Zagorje ; vojska; Beograd.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:34 |
|
|
Ne razumijem. Ništa beogradsko, novosadsko on nije imao u svojoj intonaciji i govoru. Bar meni onako zvučalo, nevezano za CIA i test.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne razumijem. Ništa beogradsko, novosadsko on nije imao u svojoj intonaciji i govoru. Bar meni onako zvučalo, nevezano za CIA i test. Dogovora, ne naglaska. Zadar1993 je napisao/la: Ne znam. Takve kombinacije imas kada ljudi cesto mijenjanju okolinu u kojoj zive a ovome se zivot moze podijeliti na tri dijela i okruzenja : Zagorje ; vojska; Beograd. Pa ono, čuo sam još ljudi takvog backgrounda i niko nije zvuča' ko Tito.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:37 |
|
|
Jezik novosadskog govora, ne lokalni dijalekt... On je zapravo govorio kao Slovenac, to mu je i materinji jezik.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:39 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa ono, čuo sam još ljudi takvog backgrounda i niko nije zvuča' ko Tito. Istina. Broz je zvučao kao da mu Albanac davao kurs jugoslovenskog jezika. Iliti "srpsko-hrvatskog", kako vam draže.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:41 |
|
|
volvoks je napisao/la: On je zapravo govorio kao Slovenac, to mu je i materinji jezik. Mada, stvarno Tito ima u govoru neke meke glasove, kao npr Rusi. Nikada to nisam mogao lepo savladati.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:51 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: volvoks je napisao/la: On je zapravo govorio kao Slovenac, to mu je i materinji jezik. Mada, stvarno Tito ima u govoru neke meke glasove, kao npr Rusi. Nikada to nisam mogao lepo savladati. Slovenija ima ogromno bogatstvo dijalekata od kojih neki zasigurno posjeduju i takve glasove. Prekmurski je recimo jedini slavenski govor sa umlautima... Kaj si ruski učio?? U mladisti si očito bio Dverjanin
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 21:51 |
|
|
Znam jedno, taj test stvarno ne laže i gadniji je od Poligrafa ako ga misliš prevariti. CIA često laže. Sad, svatko može o ovome donositi neki svoj sud i vjerovati što želi.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 19 kol 2013, 22:10 |
|
|
volvoks je napisao/la: Slovenija ima ogromno bogatstvo dijalekata od kojih neki zasigurno posjeduju i takve glasove. Prekmurski je recimo jedini slavenski govor sa umlautima... Kaj si ruski učio?? U mladisti si očito bio Dverjanin Ma kratko sam učio ruski. Nabadam. Ima tako par jezika koje nabadam.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 20 kol 2013, 03:18 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Za mene su jezikoslovci mislili da sam Bosanac, a ja kombinacija Dalmacije i Slavonije, tako da...
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 20 kol 2013, 10:22 |
|
|
Sve to OK. Samo Broz je imao jedan veliki problem koji na testu nije problem dokazati. One riječi koje te mama naučila izgovarati, i koristio si čitavo djetinjstvo, ne možeš u kasnijem dijelu života početi izgovarati kao stranac. Jednostavno nemoguće, da si ne znam gdje živio.
Osim ako zbog nekog razloga to ne želiš svjesno i namjerno raditi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 20 kol 2013, 10:37 |
|
|
Tu je summary starog kalsificiranog dokumenta. Rađen 1986-e mislim.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 20 kol 2013, 10:42 |
|
|
Ipak nije, analiza je rađena dok je bio živ: "he holds those positions to this day."
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Josip Broz Tito Postano: 20 kol 2013, 11:50 |
|
|
A i Tuđman je imao par sumnjivih stvari u govoru, pitanje je li bio Zagorec
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|