HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 vel 2025, 00:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osveta Geografije
PostPostano: 03 tra 2020, 16:21 

novovrijeme je napisao/la:
Ne bih inače da se petljam u razgovor između tebe i ovog Turčina što ga citiraš kao Srbina.
Al čisto da dobiješ odgovor od pravog Srbina.

Mi nikad nećemo zaboraviti Oluju i Jasenovac, ni za hiljadu godina. Ko što Rusi ili Jevreji neće zaboraviti Njemce i WWII. To se desiti neće.
Al to nije prepreka za naše dobre odnose. Današnji Hrvati ne snose krivicu za Jasenovac.

OSIM ako sanjaju NDH, Banja Luku kao glavni grad NDH i sl. Pavelićeve snove. Takvi su krvi 100% i tako ćemo ih gledati i danas i za hiljadu godina.

Isto kao što Muslimane koji sanjaju 100% BiH gledamo kao Alijine Islamofašiste, nasljednike osmanskih govana koji su ubijali Srbe 500 godina.
Što je složićeš se logično.

Hrvata koji sanjaju NDH ima manje od promila, ali to na stranu. Sva ova sjećanja koja si naveo služe tome da narod drže u stanju trajnog revanšizma i viktimizacije. Sva. Tako da su sva u određenoj mjeri izvor problema. Rusima je njihovo sjećanje u svrhu opravdanja njihovog imperijalizma, Židovima da kažu kako moraju imati etnički baziranu apartheid državu, svatko iz toga izvlači svoje neke političke težnje.

Ne postoji niti jedna "kultura sjećanja" koja nije vezana uz dnevnu politiku. Samo zaborav u potpunosti uklanja revanšizam. I mi imamo svoju "kulturu sjećanja", pa se stvorio problem od jednog pisma u jednom gradu. To je tako, bez zaborava nema potpune normalizacije. Ne kažem da morate zaboraviti, samo teza da nema revanšizma - ne stoji. Kao što važi i obrnuto.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 16:22 

NSOS je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Ne bi dobila Banat. Imao bi rumunsku carinu na Pančevačkom mostu.

Bi 1918. Po Londonskom ugovoru iz 1915. je obecano da ce ceo Banat da pripadne Rumuniji ako odmah udje u rat. Ali ona je usla tek godinu dana kasnije i 1917. porazena od Nemacke i sa njom sklopila separatni mir, tako da te odredbe iz 1915. nisu vise vazile. Hteli su oni i 1918. ceo Banat pa ga nisu dobili.

Rumunija je nekoliko puta ulazila u rat, dobila batine, i odmah sklapala separatni mir. Nekoliko puta. Moguće da je ovo što pričaš oko tačno, ne odbijam apriori, samo kažem kakva je bila mapa Londonskog ugovora. Inače, razgraničenje između nas i Rumunije posle rata je bilo najpoštenije moguće. Koliko Srba je ostalo u njihovom delu Banata (geografsko područje Banat nije samo u Srbiji nego i u Rumuniji i njihov deo Banata je značajno veći od našeg), toliko Rumuna je ostalo u našem delu Banata. Potpuno pošteno rešenje, i u skladu sa našim vekovnim dobrim odnosima sa Rumunima.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 16:25 

Grešiš za Mađare, oni se ponašaju kao da se Trianon dogodio juče. Ne pričam o zvaničnoj politici, nego o razmišljanju skoro svih Mađara.

Donekle, no možda je i prednost što ih ne razumijemo, dok ove s Fruške gore stalno čujemo i razumijemo.

No ipak, čak i njihovi anti-trianonci se nikada ne pozivaju na Hrvatsku, na tapeti su im uglavnom slovački, rumunjski i srpski teritoriji. Čim se Orban nedavno slikao ispod slike POVIJESNOG zemljovida zemalja krune sv. Stjepana, odmah se stovrila panika i ovdje.

Tenzije među narodima neće isčeznuti dok god ikakvo povijesno pamćenje postoji, posebno takvo koje je bazirano na "nepravdama", vlastitim žrtvama i porazima.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 16:29 

Svi Mađari su "anti- trianonci", bez izuzetaka.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 16:51 

divizija je napisao/la:
Tenzije među narodima neće isčeznuti dok god ikakvo povijesno pamćenje postoji, posebno takvo koje je bazirano na "nepravdama", vlastitim žrtvama i porazima.

Upravo suprotno.
Da nema sjećanja onda bi se sutra zagrlili pa opet u Jugu pa se opet poklali.
Sjećanje je brana i upozorenje da nikad više ne smijemo živiti zajedno.
Na kraju krajeva što tebe interesuje mišljenje Srba? Da se ne bi opet bratimio? :smijeh

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 16:54 

Zašto su tenzije kao privatne emocije pojedinaca uopšte bitne ako svako živi u svojoj državi. Niko ovde se na vaše tenzije ne obazire. To je primer koji bi trebalo slediti.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:09 

1. Ja sam vas, Hrvati, već lepo zamolio da konsultujete nekog sunarodnika koji živi u Srbiji i pitate ga koliko se mi bavimo vama. Valjda znate nekog? To što vi projektujete vaše traume na nas je iracionalno. Ja TV nemam pa ne znam koliko se o vama priča na programima, ali dok sam ga pratio bilo je pomena uoči proslave "Oluje", molebana žrtava i povremeno Jasenovačkog genocida. Vi ste nam nebitni-a vi mislite šta 'oćete. :neznam

2. Divizija, tačno, Banat, moj greška. A traume razumem ali vi naveliko preuveličavate svoju prisutnost u našim planovima, namerama i pravcima delovanja... zaostala, prevaziđena slika o bradatim dobrovoljcima koji okrću jagnjad i pijani pevaju o Đeneralu Draži i vojvodi Momčilu...

Neka dođe iko od vas na 1 dan u Srbiju i uveri se u to. Uostalom, i kod nas mnogi misle da se vi permanentno bavite nama, da vam ne izbijamo iz glave i da smo vam opsesija...

3. Lutorčina, baš tako! Oni bi da ne plate cenu - ili dobiju nenormalan popust! :smijeh Treba staviti natpis na izlog radnje "Zabranjen ulaz sirotinji koja nema da priušti naše fancy artikle!" :zubati

4. Šešelju, mene omalovažavaš a ćutiš na nazivanje srpskih zemalja "blatom", uvredljivo unižavanje vrednosti naših gradova? :cursing

Prizemno vređanje je nivo na kom ćeš ostati sam, neću sići do tebe... a i ne moram-sam si sebi odabrao nick "Šešelj" - ogavnije, ljigavije i gadnije od te individue je jedva u domenu teorije! Pravi izbor! :zubati

5. Hmm.. možda otvoriti temu "Koliko bi ta (Pašiću ponuđena) Velika Srbija bila održiva" i tu teoretisati... ima argumenata i za i protiv... zavisilo bi od mnogih okolnosti, naročito spoljnih!

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:22 

Pa vidi, prirodno je da smatram, u najmanju ruku čudnim, da tvoja prva dva posta budu apeli da se razgovara o realnim stvarima, i da onda otvoriš temu o najnerealnijoj mogućoj stvari koja je zamislivo moguća. Ako to nije razlog da se razočaram u tebe i da te nazivam nerealnim i, što da ne, ludim, onda ne znam šta je. Pa pogledaj molim te o čemu si ti mrtav ozbiljan otvorio temu i šta predlažeš. To je toliko hiljada kilometara daleko od ozbiljnog, da nije za čuđenje što sam ti nalepio razne etikete. Zaslužio si ih, brate.

Što se tiče "blata", kada bih se ja obazirao i reagovao na svaku uvredu koju neki Hrvat napiše o nama, ni da pišem post za postom ceo dan, 24 sata dnevno, ne bih uspeo da na sve odgovorim. Neke stvari treba jednostavno ignorisati, jer je potpuno gubljenje vremena raspravljati o njima.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:31 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Ok, ništa od dogovora. Ionako je priča bila hipotetska & teoretska! Uživajte vi u svojoj mršavoj kifli a mi ćemo u našem "landlocked" nacionalnom prostoru. :zivili

Pašić je 1915. odbio Veliku Srbiju zbog - pola Makedonije.
...

Ipravite me, ali mislim da bi se Srbija trebala u datom prijedlogu trebala odreći cijele Makedonije u korist Bugarske. Znači u toku rata Engleska im daje neformalan prijedlog, jer ništa nisu htjeli potpisati za razliku od dogovora sa Italijom, što bi kao rezultat imalo da Srbija sigurno trećinu svoje vojske more poslati kući jer dotično pripada Bugarskoj. Za dotično ti neformalno nudi teritorij o kojem bi se vjerovatno da je prijedlog privaćen poslije prvog svjetskog rata poveo treći balkanski o tačnom razgraničenju.
Najprije će biti da su Englezi već tada dobro skontali da će se razpadom AU na Balkanu stvoriti previše jaka slavenska država, pa preduzimali mjere kako nas što više usitniti.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:39 

Otvarač teme je napravio zanimljiv eksperiment, nešto u stilu "ulaska u tuđe cipele", sagledavanje situacije iz drugog ugla itd.

Ništa preterano (iako se solidno trudi) i ne verujem da ima lošu nameru, ali zbunjuje mnoge. :zubati
Naravno, pršte iskre na sve strane, otvorilo se dosta toga.

Glavna fora je što geopolitika na regionalnom nivou nije "ključ rešenja" i nije "srž problema". Bravara ni na vidiku. :zubati

Uglavnom, ako ništa, vrlo zanimljivo. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:47 

Ma ok. Da nije apelovao da se razgovara o realnim stvarima pre toga i da je temu predstavio kao zajebanciju, ne bih ni reč rekao. Ali pošto je nakon tog apela, mrtav ozbiljan otvorio ovakvu temu, ne kao zajebanciju, nego kao nešto što treba ozbiljno razmotriti i sprovesti u delo, onda sam ja izvukao neke zaključke i o njemu. Sad, što ti zaključci njemu nisu prijatni, baš me briga. Ne možeš da ozbiljno otvoriš temu o potpunoj nerealnoj budalaštini, i da očekuješ da te neko ne prozove da si potpuna nerealna budala.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 17:52 

Ma kažem ovako, uopšteno. A na sve to je morao da računa. Dobro još prolazi. :smijeh

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 18:08 

Šešelju, nisi pogrešio u odabiru nicka.

Čisto da te demantujem, evo šta sam ja napisao (što svako može proveriti):

Na velikom broju foruma se naveliko piše o podelama teritorija između balkanskih naroda što najčešće-nakon silnog ostrašćenog mitomanisanja, wishful thinkinga, velikodržavnih snova i megalomanije-završi svađom. Jedan isti šablon.

Da li je, čisto radi diskusije, uopšte moguće zamisliti ŠBBKBB scenario u kome ozbiljni ljudi (stručni, racionalni, realpolitik orijentisani) vode debatu? Šta bi, po vama bili parametri razmatranja: istorija, "stanje na terenu", želje, mogućnosti, potrebe, nužda, geostrategija, ...?

(Pozdrav, svima! :zivili Odavno pratim ovaj forum na preporuku prijatelja, zaista je izvanredan. Nisam se mislio uplitati ali zbog ovih okolnosti imam više vremena... )

A onda otvorio temu u kojoj sam odmah postavio Problem:

slika

Pre nekih 7-8 god sam preleteo ovu knjigu i u njoj autor dokazuje preovlađujući uticaj Geografije na sudbine naroda (i država). Dakle, osim standardne priče kako plodne doline reka omogućuju nastanak civilizacija, veliki i teško prohodni planinski lanci prave dobre komšije, more omogućuje bolju povezanost sa svetom, daje i razne druge nepoznate primere koji su čisti Geografski diktat.

Između 2 najstarije, najveće civilizacije na svetu nalazi se najveći planinski masiv koji ih razdvaja i onemogućuje sukob milenijumima.

Staljin je svesno zarobio 3 centralnoazijske države podelom one neke nizije najneverovatnijom granicom na 3 dela.

Kako se Geografija manifestuje u našem Problemu (odeljivanja, ili kako bi naš PreCednik rekao, "razgraničenja" naroda)? Uzmimo primer samo između naša 2 naroda (nas Srba i vas Hrvata, posle može biti priče o ostalima): naši nacionalni ciljevi (naš izlazak na more i vaše gojažnjenje teritorije) su bukvalno onemogućeni našim demografskim rasporedom: gde biste vi da udebljate - e, baš tu smo mi (dobro, nestankom RSK ste ublažili akutnost); a onde gde bi mi da izbijemo na obalu - e baš tu ste vi. Slikom rečeno:

slika

Doslovno blokiramo, onemogućujemo, osujećujemo jedni druge u ostvarenju nacionalnih ciljeva. Geografija (geografski raspored populacije) nam ne da. Rešenja postoje ali ne i ona bezbolna, jeftina, laka. Dogovor bi bio neki kompromis za retke želuce.

Očekivao sam predloge (angažovati neutralne istoričare, objektivne stranece tipa Švajcarce i Japance, zatražiti savetodavna mišljenja stručnjaka, uspostaviti polazne tačke diskusije, napraviti hijerarhiju argumentacije-jel' bitnija Istorija od Sadašnjosti , predloge postavke problema, pravaca diskudije, pravila vrednosvanja zahteva, empatičke eksperimente, itd, itd...) a dobio: optužbe da sam Musliman, optužbe da želim etnička čišćenja, verglanja o nepotrebnosti ičeg savršeno formiranoj Hrvatskoj, prepucavanja, pozive na gašenje teme...

I ti mene optužuješ da sam započeo neozbiljne zajebancije, da sam lud i budala?

A i ja očekujem nešto od nekog ko svesno odaber nick "Šešelj"... :neznam

Sandalj,

ma, da, celu, dao bi im i deo jugoistoka Srbije, ionako su to više Bugari nego mi... voda teče tamo gde je nageto a mi naginjemo nacionalnom rasprostranjenošću više zapadu, ne samo sada već i istorijski-samo kratko za vreme našeg moćnog cara smo uspeli da penetriramo južno.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 18:27 

Inače, razgraničenje između nas i Rumunije posle rata je bilo najpoštenije moguće. Koliko Srba je ostalo u njihovom delu Banata (geografsko područje Banat nije samo u Srbiji nego i u Rumuniji i njihov deo Banata je značajno veći od našeg), toliko Rumuna je ostalo u našem delu Banata. Potpuno pošteno rešenje, i u skladu sa našim vekovnim dobrim odnosima sa Rumunima.

Sa Rumunima jeste jako dobro odrađeno razgraničenje. Možda je trebala Rumunija da dobije većinski rumunska pogranična sela pored Vršca, a Srbija ona srpska sela južno od Bele Crkve koja su pripala Rumuniji (opština Socol ili Sokolovac na srpskom, odakle je inače Belodedić). Ipak, sve u svemu to je jedna nebitna sitnica ako pogledamo sve ukupno.

slika

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 18:37 

Da, primer sa braćom Rumunima :wub pokazuje kako razumno, racionalno, pragmatično postupanje onemogućuje oštri bumerang Geografije!

Mada, jesu i oni onomad, doduše kratko, kenjali o Vlaškoj manjini u negotinskoj krajini... ali dobro, sitnica u poređenju sa milenijumom besprekornih odnosa!!! :smajl016

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 18:55 

Lucho je napisao/la:
Inače, razgraničenje između nas i Rumunije posle rata je bilo najpoštenije moguće. Koliko Srba je ostalo u njihovom delu Banata (geografsko područje Banat nije samo u Srbiji nego i u Rumuniji i njihov deo Banata je značajno veći od našeg), toliko Rumuna je ostalo u našem delu Banata. Potpuno pošteno rešenje, i u skladu sa našim vekovnim dobrim odnosima sa Rumunima.

Sa Rumunima jeste jako dobro odrađeno razgraničenje. Možda je trebala Rumunija da dobije većinski rumunska pogranična sela pored Vršca, a Srbija ona srpska sela južno od Bele Crkve koja su pripala Rumuniji (opština Socol ili Sokolovac na srpskom, odakle je inače Belodedić). Ipak, sve u svemu to je jedna nebitna sitnica ako pogledamo sve ukupno.

slika

Pomislio sam da je Sokolac, u podnožju Romanije. :eek =))

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 18:56 

Upravo suprotno.
Na kraju krajeva što tebe interesuje mišljenje Srba? Da se ne bi opet bratimio? :smijeh

Dobro, tu si u pravu, ali to ti i ja tvrdim. Vi kukate zbog Jasenovca i Oluje, mi kukamo zbog Vukovara, zgražamo se na Dražine postere po utakmicama, mi slavimo Oluju, vi komemoraciju na Bleiburgu vidite kao obnovu NDH i jedni smo prema drugima stalno na oprezu i distanci.

Mene ne zanima mišljenje Srba, ko ni tebe Hrvata, ali ja i ti smo manjina. U srpskim medijima je stalno neki naslov "Thompson pjevao ono, ovaj viknuo ZDS, ustaše amo, ustaše tamo..."

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:00 

2. Divizija, tačno, Banat, moj greška. A traume razumem ali vi naveliko preuveličavate svoju prisutnost u našim planovima, namerama i pravcima delovanja... zaostala, prevaziđena slika o bradatim dobrovoljcima koji okrću jagnjad i pijani pevaju o Đeneralu Draži i vojvodi Momčilu...

Neka dođe iko od vas na 1 dan u Srbiju i uveri se u to. Uostalom, i kod nas mnogi misle da se vi permanentno bavite nama, da vam ne izbijamo iz glave i da smo vam opsesija...

Mi dojam stječemo iz medijskih natpisa, slika i natpisa na vašim tribinama i izjava vaših političara. Ti se intenzivno bave nama u negativnom kontekstu.

S druge strane, primjetio sam da običan svijet ne. Možda ovi porijeklom iz HR, ali običan svijet zaista ne.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:01 

Šešelju, nisi pogrešio u odabiru nicka.

Čisto da te demantujem, evo šta sam ja napisao (što svako može proveriti):

Na velikom broju foruma se naveliko piše o podelama teritorija između balkanskih naroda što najčešće-nakon silnog ostrašćenog mitomanisanja, wishful thinkinga, velikodržavnih snova i megalomanije-završi svađom. Jedan isti šablon.

Da li je, čisto radi diskusije, uopšte moguće zamisliti ŠBBKBB scenario u kome ozbiljni ljudi (stručni, racionalni, realpolitik orijentisani) vode debatu? Šta bi, po vama bili parametri razmatranja: istorija, "stanje na terenu", želje, mogućnosti, potrebe, nužda, geostrategija, ...?

(Pozdrav, svima! :zivili Odavno pratim ovaj forum na preporuku prijatelja, zaista je izvanredan. Nisam se mislio uplitati ali zbog ovih okolnosti imam više vremena... )

A onda otvorio temu u kojoj sam odmah postavio Problem:

slika

Pre nekih 7-8 god sam preleteo ovu knjigu i u njoj autor dokazuje preovlađujući uticaj Geografije na sudbine naroda (i država). Dakle, osim standardne priče kako plodne doline reka omogućuju nastanak civilizacija, veliki i teško prohodni planinski lanci prave dobre komšije, more omogućuje bolju povezanost sa svetom, daje i razne druge nepoznate primere koji su čisti Geografski diktat.

Između 2 najstarije, najveće civilizacije na svetu nalazi se najveći planinski masiv koji ih razdvaja i onemogućuje sukob milenijumima.

Staljin je svesno zarobio 3 centralnoazijske države podelom one neke nizije najneverovatnijom granicom na 3 dela.

Kako se Geografija manifestuje u našem Problemu (odeljivanja, ili kako bi naš PreCednik rekao, "razgraničenja" naroda)? Uzmimo primer samo između naša 2 naroda (nas Srba i vas Hrvata, posle može biti priče o ostalima): naši nacionalni ciljevi (naš izlazak na more i vaše gojažnjenje teritorije) su bukvalno onemogućeni našim demografskim rasporedom: gde biste vi da udebljate - e, baš tu smo mi (dobro, nestankom RSK ste ublažili akutnost); a onde gde bi mi da izbijemo na obalu - e baš tu ste vi. Slikom rečeno:

slika

Doslovno blokiramo, onemogućujemo, osujećujemo jedni druge u ostvarenju nacionalnih ciljeva. Geografija (geografski raspored populacije) nam ne da. Rešenja postoje ali ne i ona bezbolna, jeftina, laka. Dogovor bi bio neki kompromis za retke želuce.

Očekivao sam predloge (angažovati neutralne istoričare, objektivne stranece tipa Švajcarce i Japance, zatražiti savetodavna mišljenja stručnjaka, uspostaviti polazne tačke diskusije, napraviti hijerarhiju argumentacije-jel' bitnija Istorija od Sadašnjosti , predloge postavke problema, pravaca diskudije, pravila vrednosvanja zahteva, empatičke eksperimente, itd, itd...) a dobio: optužbe da sam Musliman, optužbe da želim etnička čišćenja, verglanja o nepotrebnosti ičeg savršeno formiranoj Hrvatskoj, prepucavanja, pozive na gašenje teme...

I ti mene optužuješ da sam započeo neozbiljne zajebancije, da sam lud i budala?

A i ja očekujem nešto od nekog ko svesno odaber nick "Šešelj"... :neznam

Sandalj,

ma, da, celu, dao bi im i deo jugoistoka Srbije, ionako su to više Bugari nego mi... voda teče tamo gde je nageto a mi naginjemo nacionalnom rasprostranjenošću više zapadu, ne samo sada već i istorijski-samo kratko za vreme našeg moćnog cara smo uspeli da penetriramo južno.

Ne, nije moguće zamisliti scenario u kojem ozbiljni ljudi vode ozbiljnu debatu o tome. Među ozbiljnim ljudima razgovor o tome može da bude samo i isključivo zajebancija.

Moj nik je takođe čista zajebancija, ako si ga shvatio ozbiljno i kao neku moju poruku, to je tvoja stvar.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:07 

Spadam u one koji su svjesni , da se dok kažeš rat , na Balkanu svaka ''olovka'' pretvori u kalašnikov.
Polako ljudi , da odmorimo malo ... :smajl034

Ali prav za prav, nije ikmandvaradtist počeo ''crtanjem''.
Ceha i mnogi drugi Hrvati su to počeli odavno .
ikmandvaradtist je na neki način napravio ravnotežu, pa sad i mi ''crtača'' za trku imamo :aleale
Eto , sad se možete zajedno igrati :001_smile

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:10 

divizija je napisao/la:
Upravo suprotno.

Dobro, tu si u pravu, ali to ti i ja tvrdim. Vi kukate zbog Jasenovca i Oluje, mi kukamo zbog Vukovara, zgražamo se na Dražine postere po utakmicama, mi slavimo Oluju, vi komemoraciju na Bleiburgu vidite kao obnovu NDH i jedni smo prema drugima stalno na oprezu i distanci.

Mene ne zanima mišljenje Srba, ko ni tebe Hrvata, ali ja i ti smo manjina. U srpskim medijima je stalno neki naslov "Thompson pjevao ono, ovaj viknuo ZDS, ustaše amo, ustaše tamo..."

U srpskim medijima naslovi "Ana Nikolić juče 2 puta srala a samo jednom pišala", "Ala Lukas juče uradio nešto šokantno pogledajte šta!"... i tako to. Današnji medjiji su zajebancija. A ne znam kako ti misliš da ušutkaš medije, jedino da vratimo Titu i Goli otok tj. Golo brdo (pošto nemamo više otoka).
Doduše istina je i da naši političari skupljaju poene na pljuvanju po Hrvatima, vaši isto tako ali to je normalno, demokratija jbg. Imate i vi političara koji seru po Hrvatima više od nas, autošovinizam forsiraju MZ fašisti. Nadam se da si sad shvatio uzaludnost svojih zahtjeva o zabrani ovog ili onog.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:14 

Svarog je napisao/la:
Spadam u one koji su svjesni , da se dok kažeš rat , na Balkanu svaka ''olovka'' pretvori u kalašnikov.
Polako ljudi , da odmorimo malo ... :smajl034

Ali prav za prav, nije ikmandvaradtist počeo ''crtanjem''.
Ceha i mnogi drugi Hrvati su to počeli odavno .
ikmandvaradtist je na neki način napravio ravnotežu, pa sad i mi ''crtača'' za trku imamo :aleale
Eto , sad se možete zajedno igrati :001_smile

Slažem se, samo ih treba smestiti u specijalno odeljenje, da ne dave sa crtežima na drugim temama i ne kvare ih svojim idiotlucima.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:29 

U srpskim medijima naslovi "Ana Nikolić juče 2 puta srala a samo jednom pišala", "Ala Lukas juče uradio nešto šokantno pogledajte šta!"... i tako to. Današnji medjiji su zajebancija. A ne znam kako ti misliš da ušutkaš medije, jedino da vratimo Titu i Goli otok tj. Golo brdo (pošto nemamo više otoka).
Doduše istina je i da naši političari skupljaju poene na pljuvanju po Hrvatima, vaši isto tako ali to je normalno, demokratija jbg. Imate i vi političara koji seru po Hrvatima više od nas, autošovinizam forsiraju MZ fašisti. Nadam se da si sad shvatio uzaludnost svojih zahtjeva o zabrani ovog ili onog.

Ništa ja nikome ne bi zabranio, samo ti objašnjavam razloge našeg i vašeg opreza i distance.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 19:37 

divizija je napisao/la:

Ništa ja nikome ne bi zabranio, samo ti objašnjavam razloge našeg i vašeg opreza i distance.

Tako i treba, oprezno i na distanci.
Svako pretjerano približavanje je potencijalna opasnost od rata i novih medjusobnih klanja.
Samo interes, ništa prijateljstvovanje. Ne daj bože da ikad više gledamo preseravanja tipa "Tadić i Josipović se sastali pa se izljubili i jedan drugom izvinuli." :rigam

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 21:46 

divizija je napisao/la:

Tako i treba, oprezno i na distanci.
Svako pretjerano približavanje je potencijalna opasnost od rata i novih medjusobnih klanja.
Samo interes, ništa prijateljstvovanje. Ne daj bože da ikad više gledamo preseravanja tipa "Tadić i Josipović se sastali pa se izljubili i jedan drugom izvinuli." :rigam

Awww <3 Sastali se pa se ispričali (jedan drugom) :laugh
Ivo Tadić i Boris Josipović

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: