|
|
Stranica: 17/30.
|
[ 747 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 15:52 |
|
|
Alo, imaju izbore svake četiri godine, imaju ankete, imali su referendum. Da hoće da se pripoje, pripojili bi se, nebitno ko šta drži u vlasništvu i nebitno za Pridnestrovlje.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:06 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: A zašto, na primer, Banja Luka i Zagreb ne bi mogli da sarađuju na ekonomskom planu bez obzira na to što nisu u istoj državi? Za Cehu pitanje. Ekonomija uvijek postoji, samo je pitanje trenda Evo, trenutno je dobar dio konobara u zg-u od tamo. Stvar je u tome da će većina njih pobjeći dalje na zapad. A kad ostane pusta šuma... Postavio sam pitanje Novomvremenu bi li on rađe za 500 eura radio u BL ili za 2000 u srpskom Sarajevu, Tuzli ili Bijeljini. Lagao je u odgovoru. Ekonomija je ta koja će riješiti sve probleme. Ako može iseliti musliće, onda s njom nema problema
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:11 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Vidim da poneki priznaju da ja nisam započeo nikakvo deljenje, crtanje, podelu, razmene, nuđenja, razgraničenj - i hvala im na tome. Ja sam otvorio temu da bismo ustanovili, formirali, formulisali i osvetlili Problem - a onda ga eventualno raščlanili, analizirali (uzroci, razvoj, istorija, okolnosti, posledice, komplikacije, moguće buduće efekte i, na kraju-eventualna rešenja). Karta koju sam stavio na otvaranju teme je vizuelizacija Problema. Znao sam da će biti i prepucavanja i "crtanja" i baš zato sam u prvim svojim postovima predložio da se povede neostrašćena, objektivna (koliko se može), emocionalno distancirana diskusija. Nadao sam se da će bar neko empirijski posmatrati problem (angažovati neutralne istoričare, objektivne strance tipa Švajcarce i Japance, zatražiti savetodavna mišljenja stručnjaka, uspostaviti polazne tačke diskusije, napraviti hijerarhiju argumentacije-jel' bitnija Istorija od Sadašnjosti , predloge postavke problema, pravaca diskusije, pravila vrednovanja zahteva, empatičke eksperimente, sistem ocenjivanja vrednosti pretenzija, itd, itd...) ali Balkanština je prevladala ("Mujo!", "pozivam na etnička čišćenja", nepotrebnosti ičeg savršeno formiranoj Hrvatskoj, likovanje što su drugi očišćeni odnekle, pozive na gašenje teme, omalovažavanje i unižavanje srpskih prostora i gradova, nuđenje ničeg za sve itd)... Savest mi je čista, a vi neki imputirajte koliko vam volja! Carmello, ispade da si ipak ti bio u pravu-ozbiljna diskusija nije moguća zbog duboko uvrežene Balkanštine u nama. Ceho, opet ti "trgovački" snižavaš vrednost naše "robe" ("Šta će ti to, ne valja, ja bi uzeo ako mi pokloniš inače mi ne treba!") a vaše dižeš u nebo. Svako voli i ceni svoje i (skoro) nijednu majku nećeš ubediti da joj dete nije najbolje. Da nisi ti prodavac polovnih automobila? Suprotno tvojoj (i ne samo tvojoj) uobrazilji - mi nismo opsednuti grabljenjem kopna pa makar to bila saharska pustinja. Imamo ga puno i prezadovoljni smo njime (s obzirom da je praktično ceo svet bio protiv nas-mi smo ostvarili čudo). Jedini, baš only way za ikakvu trampu je za lepo parče mora. Ne date? Legitimno. Onda, molim te, ne ulazi u Rolexovu radnju sa sitnišem-mi vama ne vređamo inteligenciju nudeći Zenicu za Dalmaciju već vas poštujemo. Poštujte i vi nas. Weasel, jeste-ali mi sa njima imamo granicu 1000 god... toliko biti komšija a nemati ni jedan jedini sukob je - Fantazija. Tema je inspirativna: koju ste vi zemlju uočili da ju je ignorisana Geografija kao bumerang osvetnički žvajznula po tintari? (stavljaću ja ali reko' da još neko da doprinos razradi teme) Rata neće biti. Objasnio sam već da je ovo ekonomska situacija, a ona se lako riješi. Obično su ionako najveći nacionalisti u emigraciji, pogledajmo po muslićima
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Alo, imaju izbore svake četiri godine, imaju ankete, imali su referendum. Da hoće da se pripoje, pripojili bi se, nebitno ko šta drži u vlasništvu i nebitno za Pridnestrovlje. Transnistria je bila samo uvod, oni imaju i Gaugaziju (par enklava di žive pravoslavni Turci ili neki srodnici Bugara), da sw Rumunjska tu uključi, bio bi rat.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:24 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3685 Lokacija: Clown World
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Alo, imaju izbore svake četiri godine, imaju ankete, imali su referendum. Da hoće da se pripoje, pripojili bi se, nebitno ko šta drži u vlasništvu i nebitno za Pridnestrovlje. Da, tako i Nemci izglasaju na anketama zaokret ka Evroaziji, izborima stranku koja bi okončala sankcije Rusiji, na referendumu izbacivanje Amera iz Ramštajna - i Ameri bi samo pitali "jel' da se iselimo sad il' odma'?" Gde ti živiš čoveče? Pevušiš li nekad: "Al' je lep ovaj svet, ovde Demokratija onde cvet..." Čuj "pa šta ako im drže deo teritorije pod čizmom, imaju u svom džepu industriju, finansije, privredu-oni imaju ankete i izbore!" Legenda si! Rumunija da se dogovori sa Rusijom i pripoji Moldaviju postala bi najjača ubedljivo (sem Turske & Grčke)... i ovako su ali tada baš! Mogu da zamislim kako je Mađarima da ih gledaju toliko veće i jače od sebe nakon što je celu istoriju bilo naopako...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:27 |
|
|
@ceha,
Zašto ti uvek kreneš od najnerealnije i najmanje očekivane mogućnosti kao početne tačke. Šta ima koji *** Rumunija da se u bilo šta uključuje kad sami etnički Moldavci NE ŽELE da budu deo Rumunije. Zašto ne pođeš od toga, a ne od neke imaginarne invazije Rumunije na Moldaviju. Koji je *** sa tvojim razmišljanjem?
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:28 |
|
|
Ceha je napisao/la: Transnistria je bila samo uvod, oni imaju i Gaugaziju (par enklava di žive pravoslavni Turci ili neki srodnici Bugara), da sw Rumunjska tu uključi, bio bi rat. Da, Gagauzi su nekako izboksovali da se njih pita u slučaju eventualnih promena državnog okvira (iako čine sitnu manjinu)... ne znam kako im je to uspelo...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:31 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Alo, imaju izbore svake četiri godine, imaju ankete, imali su referendum. Da hoće da se pripoje, pripojili bi se, nebitno ko šta drži u vlasništvu i nebitno za Pridnestrovlje. Da, tako i Nemci izglasaju na anketama zaokret ka Evroaziji, izborima stranku koja bi okončala sankcije Rusiji, na referendumu izbacivanje Amera iz Ramštajna - i Ameri bi samo pitali "jel' da se iselimo sad il' odma'?" Gde ti živiš čoveče? Pevušiš li nekad: "Al' je lep ovaj svet, ovde Demokratija onde cvet..." Čuj "pa šta ako im drže deo teritorije pod čizmom, imaju u svom džepu industriju, finansije, privredu-oni imaju ankete i izbore!" Legenda si! Rumunija da se dogovori sa Rusijom i pripoji Moldaviju postala bi najjača ubedljivo (sem Turske & Grčke)... i ovako su ali tada baš! Mogu da zamislim kako je Mađarima da ih gledaju toliko veće i jače od sebe nakon što je celu istoriju bilo naopako... Upravo sam potpuno prestao da te shvatam ozbiljno. Ti si klovn od čoveka. Idi igraj igrice i uči istoriju i vežbaj geopolitiku na njima. Nema svrhe da mi se više obraćaš, Rumunija će nešto da dogovori sa Rusima, mrze se gore nego mi i Šipari... Obožavam likove koji ulete i samouvereno napamet lupetaju gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao zbog balkanštine, nego nema interesa. Ok, vi cijenite visoko svoje kopno, mi cijenimo visoko svoje more, to je sve legitimno.
Ako obje strane ne mogu profitirati iz razmjene, jednostavno ne treba raditi razmjenu. Sadašnje granice su najbolje moguće i treba ih cijeniti kao takve. Takođe, i ja cenim visoko MOJE more, sigurno ne više tvoje nego moje.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 16:51 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: A zašto, na primer, Banja Luka i Zagreb ne bi mogli da sarađuju na ekonomskom planu bez obzira na to što nisu u istoj državi? Za Cehu pitanje. Ekonomija uvijek postoji, samo je pitanje trenda Evo, trenutno je dobar dio konobara u zg-u od tamo. Stvar je u tome da će većina njih pobjeći dalje na zapad. A kad ostane pusta šuma... Postavio sam pitanje Novomvremenu bi li on rađe za 500 eura radio u BL ili za 2000 u srpskom Sarajevu, Tuzli ili Bijeljini. Lagao je u odgovoru. Ekonomija je ta koja će riješiti sve probleme. Ako može iseliti musliće, onda s njom nema problema Baziraš ekonomski (plan) razvoj na konobarima?
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 17:14 |
|
|
Ksenija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao zbog balkanštine, nego nema interesa. Ok, vi cijenite visoko svoje kopno, mi cijenimo visoko svoje more, to je sve legitimno.
Ako obje strane ne mogu profitirati iz razmjene, jednostavno ne treba raditi razmjenu. Sadašnje granice su najbolje moguće i treba ih cijeniti kao takve. Takođe, i ja cenim visoko MOJE more, sigurno ne više tvoje nego moje. Tko je pustio skvo ovdje?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 17:16 |
|
|
Gde piše da je zabranjen ulaz za f.?!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 18:34 |
|
|
Zezam se ja, ako prelistaš koju stranicu prije, vidjet ćeš napisao sam već na more će ići tko ima para, neće tko nema bez obzira na državu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 18:54 |
|
|
Nije strašno prelistati 17 stranica. Odlažem slušanje intervjua u korist ove teme. Prilično me dotiče budući na korene i moj deo obale Jadrana za koji ne moram platiti ni cent - jer je moj.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 19:59 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: @ceha,
Zašto ti uvek kreneš od najnerealnije i najmanje očekivane mogućnosti kao početne tačke. Šta ima koji *** Rumunija da se u bilo šta uključuje kad sami etnički Moldavci NE ŽELE da budu deo Rumunije. Zašto ne pođeš od toga, a ne od neke imaginarne invazije Rumunije na Moldaviju. Koji je *** sa tvojim razmišljanjem? Zato što su tu Moldavci bitni kao Burkina Faso. Ti zbilja misliš da sirotinja o ičemu odlučuje?
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:13 |
|
|
Back to the subject: Komunisti su možda i ponajbolje znali kolikom Silom raspolaže Geografija! Kreacija granica u SSSRu i Jugoslaviji nam jasno govori da su imali nameru da zarobe države u zajedničkom kolu.... granice praktično vrše pritisak, centripetalno deluju, vezuju sudbine naroda jedne za druge, čine samu pomisao na izlazak nepoželjnom i odbojnom. U Jugi: - Hrvatsku prepolovili - Srbiju razbili na pokrajine - Black Mountain instalirali hrvatsku Prevlaku da nadgleda & kontroliše ulaz u Boku - Bosnu sasvim obuhvatili Hrvatskom. U SSSRu: - isprepletali Centralnoazijske države - u Kazahstanu ostavili ogromnu "manjinu" Rusa (svojevremeno oko 40 %) - Rusiju išarali kojekakvim republikama manjina i oduzeli Krim. Ne znam kako da se odredim prema toj njihovoj nameri-gledati da ljudi ostanu na okupu jeste plemenito kao ideja ali često je mogućnost bezbolnijeg razvoda pragmatičnija...
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:14 |
|
|
Ceha je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: @ceha,
Zašto ti uvek kreneš od najnerealnije i najmanje očekivane mogućnosti kao početne tačke. Šta ima koji *** Rumunija da se u bilo šta uključuje kad sami etnički Moldavci NE ŽELE da budu deo Rumunije. Zašto ne pođeš od toga, a ne od neke imaginarne invazije Rumunije na Moldaviju. Koji je *** sa tvojim razmišljanjem? Zato što su tu Moldavci bitni kao Burkina Faso. Ti zbilja misliš da sirotinja o ičemu odlučuje? Goloruki Indijci su 1947. itekako odlučili da naoružani Britanci idu kući, i da je bilo dosta robovanja. Ne potcenjuj rešenost mase, koja zna šta hoće.
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:24 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Kreacija granica u SSSRu i Jugoslaviji nam jasno govori da su imali nameru da zarobe države u zajedničkom kolu.... granice praktično vrše pritisak, centripetalno deluju, vezuju sudbine naroda jedne za druge, čine samu pomisao na izlazak nepoželjnom i odbojnom. U Jugi:
- Hrvatsku prepolovili
Drago nam je kako smatrate da je BiH prirodni dio Hrvatske. Čemu onda toliko problema s tim razgraničenjem.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:29 |
|
|
weasel je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Kreacija granica u SSSRu i Jugoslaviji nam jasno govori da su imali nameru da zarobe države u zajedničkom kolu.... granice praktično vrše pritisak, centripetalno deluju, vezuju sudbine naroda jedne za druge, čine samu pomisao na izlazak nepoželjnom i odbojnom. U Jugi:
- Hrvatsku prepolovili
Drago nam je kako smatrate da je BiH prirodni dio Hrvatske. Čemu onda toliko problema s tim razgraničenjem. Bezveze ti je avatar, ko da imaš 12 godina. Samo kažem.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:31 |
|
|
U pravu si podrinje. Možda sam zbog toga preskočila ovu značajnu temu.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:33 |
|
|
podrinje je napisao/la: weasel je napisao/la: Drago nam je kako smatrate da je BiH prirodni dio Hrvatske. Čemu onda toliko problema s tim razgraničenjem. Bezveze ti je avatar, ko da imaš 12 godina. Samo kažem. Meni odgovara-sprečava me neprijatnosti da ga shvatam ozbiljno...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:38 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Back to the subject:
Komunisti su možda i ponajbolje znali kolikom Silom raspolaže Geografija! Kreacija granica u SSSRu i Jugoslaviji nam jasno govori da su imali nameru da zarobe države u zajedničkom kolu.... granice praktično vrše pritisak, centripetalno deluju, vezuju sudbine naroda jedne za druge, čine samu pomisao na izlazak nepoželjnom i odbojnom. Komunisti su crtali granice kao i kolonijalni gospodari, i nastale su brojne nezgrapne države raspadom imperija i komunističkih federacija. Problem je što nitko nije smislio efikasniji način samoodređenja od već postojećih unutarnjih granica. Ono što se radilo nakon ww1. je bilo skroz arbitrarno i vodilo u novi sukob. A ni ovaj postojeći sistem nije ništa puno unaprijedio.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:47 |
|
|
podrinje je napisao/la: Bezveze ti je avatar, ko da imaš 12 godina. Samo kažem.
ikmandvaradtist je napisao/la: Meni odgovara-sprečava me neprijatnosti da ga shvatam ozbiljno... Kao da su ovo ozbiljna posla, ovo je forum ne parlament. Nije moj problem što se neki previše užive pa zaborave da je ovo sve za*ebancija. Što fali lasici, unikatna je
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:50 |
|
|
weasel je napisao/la: podrinje je napisao/la: Bezveze ti je avatar, ko da imaš 12 godina. Samo kažem.
ikmandvaradtist je napisao/la: Meni odgovara-sprečava me neprijatnosti da ga shvatam ozbiljno... Kao da su ovo ozbiljna posla, ovo je forum ne parlament. Nije moj problem što se neki previše užive pa zaborave da je ovo sve za*ebancija. Što fali lasici, unikatna je Podela države nije zajebancija, stvarno imaš 12 godina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Osveta Geografije Postano: 04 tra 2020, 20:53 |
|
|
podrinje je napisao/la: weasel je napisao/la: Kao da su ovo ozbiljna posla, ovo je forum ne parlament. Nije moj problem što se neki previše užive pa zaborave da je ovo sve za*ebancija. Što fali lasici, unikatna je Podela države nije zajebancija, stvarno imaš 12 godina. Ako ti ovo forumsko prepucavanje držiš ozbiljnim onda ti je dosadno u životu ili nemaš posla, države se ne dijele crtanjem karata, kolonijalno doba je završilo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|