|
|
Stranica: 16/19.
|
[ 474 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 17:53 |
|
|
Kozarac - nova i stara crkva. 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:15 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Vujadin je napisao/la: Kozarac - nova i stara crkva.  Sta ce crkva u Kozarcu?Ako je ovo Kozarac kod Prijedora A onu iz Fatine avlije treba srusiti,pravite crkve po tudjim avlijama sram vas bilo 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26181 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nema rušenja crkava, pa ni iz Fatine avlije. Postoji nešto što se u pravu zove -pravo građenja. Ako netko napravi objekt veće vrijednosti nego zemljište onda zemljište pripada njemu a dužan je vlasniku zemljišta dati pravičnu nadoknadu (po tržišnoj vrijednosti). Stoga crkva ostaje a luda Fata nek ide u p. materinu iz koje je i izišla.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:28 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nema rušenja crkava, pa ni iz Fatine avlije. Postoji nešto što se u pravu zove -pravo građenja. Ako netko napravi objekt veće vrijednosti nego zemljište onda zemljište pripada njemu a dužan je vlasniku zemljišta dati pravičnu nadoknadu (po tržišnoj vrijednosti). Stoga crkva ostaje a luda Fata nek ide u p. materinu iz koje je i izišla. A kako bi se ti osjecao da neko na tvojoj zemlji u Kaknju recimo napravi dzamiju? Jel bi onda isto vrijedilo? Ona crkve iz Fatine avlije ce biti srusena to je bar sigurno,zivi bili pa vidjeli! Cuj luda Fata ,kakva si ti katolicka picketina fuj...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:37 |
|
|
Pa u mom nekadašnjem susjedstvu je na katoličkoj zemlji napravljena džamija. I to nelegalno jer je zemlja bila u suvlasništvu trojice braće a samo je jedan pristao na gradnju. Ali toga nema u vašim muslimanskim BiH medijima. Nije mi drago zbog toga , ali poštujem zakone ove zemlje po kojima je to moguće legalizirati tj ozakoniti, i ne držim se dnevne politike. Ali problem Fate Orlović će riješiti uskoro sam Allah kad je pozove na ahiret. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pa u mom nekadašnjem susjedstvu je na katoličkoj zemlji napravljena džamija. I to nelegalno jer je zemlja bila u suvlasništvu trojice braće a samo je jedan pristao na gradnju. Ali toga nema u vašim muslimanskim BiH medijima. Nije mi drago zgog toga , ali poštujem zakone ove zemlje po kojima je to moguće legalizirati tj ozakoniti, i ne držim se dnevne politike. Vidis ljigavac ja bi i tu dzamiju srusio, ako je tacno da je na tudjoj zemlji BESPRAVNO sagradjena! Jer vlasnishtvo je neotudjivo pravo,ko to ima pravo necije vlasnistvo zloupotrebljavati? I po kojim je to zakonima moguce ozakoniti bespravnu gradnju?Koji si ti maher za tebe su Muhamed Ali Gashi i ostali siptari mala maca,cuj ozakoniti nezakonito kakav biser,svaka ti dala...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:47 |
|
|
Evo ti isječak Zakona o vlasničko-pravnim odnosima. Educiraj se malo. Ja sam u svom odvjetničkom uredu imao mnogo takvih slučajeva i Fata bi u svakom jako loše prošla. Ali eto, politika je drži.
Clanak 27.
Osoba koja izgradi gradjevinski objekat trajne namjene na zemljistu na kojem drugi ima pravo vlasnistva (graditelj) stjece pravo vlasnistva i na zemljiste na kojem je izgradjen gradjevinski objekat, kao i na zemljiste koje je neophodno za njegovu upotrebu, ako nije znala niti je mogla znati da gradi na tudjem zemljistu, a vlasnik zemljista je znao za igradnju i nije se odmah usprotivio. U slucaju iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista ima pravo, u roku od tri godine od dana saznanja za zavrsenu izgradnju, a najkasnije do deset godina od zavrsene izgradnje, zahtijevati da mu graditelj naknadi prometnu vrijednost zemljista u vrijeme donosenja sudske odluke.
Clanak 28.
Ako je graditelj znao da gradi na tudjem zemljistu ili ako to nije znao, a vlasnik se odmah usprotivio gradnji, vlasnik zemljista moze zahtijevati da mu pripadne pravo vlasnistva na gradjevinski objekat ili da graditelj porusi gradjevinski objekat i vrati zemljiste u prvobitno stanje ili da mu graditelj isplati prometnu vrijednost zemljista. Izuzetno od odredbe stavka 1. ovog clanka, sud moze odluciti da se izgradjeni gradjevinski objekat ne porusi, ako njegovo rusenje, s obzirom na okolnosti slucaja (vrijednost objekta, ponasanje vlasnika zemljista i graditelja u toku izgradnje i sl.) ne bi bilo opravdano. U slucaju iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista ima pravo i na naknadu stete. Ako vlasnik zemljista zahtijeva da mu pripadne pravo vlasnistva na gradjevinski objekat, duzan je graditelju naknaditi vrijednost objekta u visini prosjecne gradjevinske cijene objekta u mjestu gdje se nalazi, u vrijeme donosenja sudske odluke. Pravo izbora iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista moze ostvariti u roku od tri godine od dana zavrsetka izgradnje gradjevinskog objekta, a po proteku tog roka moze zahtijevati isplatu prometne vrijednosti zemljista.
Clanak 29.
Ako je graditelj savjestan, a vlasnik zemljista nije znao za izgradnju, u slucaju kada gradjevinski objekat vrijedi znatno vise od zemljista, gradjevinski objekat zajedno sa zemljistem pripada graditelju, a on za zemljiste duguje vlasniku naknadu po prometnoj cijeni zemljista. Ako je vrijednost zemljista znatno veca, sud ce na zahtjev vlasnika zemljista gradjevinski objekat dosuditi njemu i obvezati ga da graditelju naknadi gradjevinsku vrijednost objekta u visini prosjecne gradjevinske cijene u mjestu gdje se objekat nalazi. Ovaj zahtjev vlasnik ima pravo podnijeti u roku od tri godine od dana zavrsetka izgradnje gradjevinskog objekta. U slucaju kada su vrijednost gradjevinskog zemljista i vrijednost objekta priblizno jednake, sud ce gradjevinski objekat, odnosno gradjevinski objekat i zemljiste, dosuditi vlasniku zemljista, odnosno graditelju, vodeci racuna o njihovim potrebama i svim okolnostima slucaja. Vlasniku zemljista, odnosno graditelju pripada naknada za zemljiste, odnosno gradjevinski objekat po prometnoj cijeni zemljis ta, odnosno objekta.
Clanak 30.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Evo ti isječak Zakona o vlasničko-pravnim odnosima. Educiraj se malo. Ja sam u svom odvjetničkom uredu imao mnogo takvih slučajeva i Fata bi u svakom jako loše prošla. Ali eto, politika je drži.
Clanak 27.
Osoba koja izgradi gradjevinski objekat trajne namjene na zemljistu na kojem drugi ima pravo vlasnistva (graditelj) stjece pravo vlasnistva i na zemljiste na kojem je izgradjen gradjevinski objekat, kao i na zemljiste koje je neophodno za njegovu upotrebu, ako nije znala niti je mogla znati da gradi na tudjem zemljistu, a vlasnik zemljista je znao za igradnju i nije se odmah usprotivio. U slucaju iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista ima pravo, u roku od tri godine od dana saznanja za zavrsenu izgradnju, a najkasnije do deset godina od zavrsene izgradnje, zahtijevati da mu graditelj naknadi prometnu vrijednost zemljista u vrijeme donosenja sudske odluke.
Clanak 28.
Ako je graditelj znao da gradi na tudjem zemljistu ili ako to nije znao, a vlasnik se odmah usprotivio gradnji, vlasnik zemljista moze zahtijevati da mu pripadne pravo vlasnistva na gradjevinski objekat ili da graditelj porusi gradjevinski objekat i vrati zemljiste u prvobitno stanje ili da mu graditelj isplati prometnu vrijednost zemljista. Izuzetno od odredbe stavka 1. ovog clanka, sud moze odluciti da se izgradjeni gradjevinski objekat ne porusi, ako njegovo rusenje, s obzirom na okolnosti slucaja (vrijednost objekta, ponasanje vlasnika zemljista i graditelja u toku izgradnje i sl.) ne bi bilo opravdano. U slucaju iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista ima pravo i na naknadu stete. Ako vlasnik zemljista zahtijeva da mu pripadne pravo vlasnistva na gradjevinski objekat, duzan je graditelju naknaditi vrijednost objekta u visini prosjecne gradjevinske cijene objekta u mjestu gdje se nalazi, u vrijeme donosenja sudske odluke. Pravo izbora iz stavka 1. ovog clanka, vlasnik zemljista moze ostvariti u roku od tri godine od dana zavrsetka izgradnje gradjevinskog objekta, a po proteku tog roka moze zahtijevati isplatu prometne vrijednosti zemljista.
Clanak 29.
Ako je graditelj savjestan, a vlasnik zemljista nije znao za izgradnju, u slucaju kada gradjevinski objekat vrijedi znatno vise od zemljista, gradjevinski objekat zajedno sa zemljistem pripada graditelju, a on za zemljiste duguje vlasniku naknadu po prometnoj cijeni zemljista. Ako je vrijednost zemljista znatno veca, sud ce na zahtjev vlasnika zemljista gradjevinski objekat dosuditi njemu i obvezati ga da graditelju naknadi gradjevinsku vrijednost objekta u visini prosjecne gradjevinske cijene u mjestu gdje se objekat nalazi. Ovaj zahtjev vlasnik ima pravo podnijeti u roku od tri godine od dana zavrsetka izgradnje gradjevinskog objekta. U slucaju kada su vrijednost gradjevinskog zemljista i vrijednost objekta priblizno jednake, sud ce gradjevinski objekat, odnosno gradjevinski objekat i zemljiste, dosuditi vlasniku zemljista, odnosno graditelju, vodeci racuna o njihovim potrebama i svim okolnostima slucaja. Vlasniku zemljista, odnosno graditelju pripada naknada za zemljiste, odnosno gradjevinski objekat po prometnoj cijeni zemljis ta, odnosno objekta.
Clanak 30. Slusaj Nobilo! Sta hoces reci da SPC nije znala da gradi crkvu na tudjoj zemlji?? Kako vas nije sramota katili,a i ako se Fata preseli na Ahiret ima ona 8-ro zive djece elhamdullilah koja ce sigurno docekati da se crkva makne iz Fatine avlije...
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 20:59 |
|
|
Pa nemam sve informacije oko njene zemlje, ali koliko ja znam općina je prije rata to zemljište proglasila društvenim i odredila ga za gradnji ubjekta od općeg interesa. Ali nije to ni bitno, pročitaj malo ta 3 članka i vidjećeš da ima više varijanti na temelju kojih se crkva ne mora rušiti. Mada ne znam, što se vaši i srbi ne dogovore pa tu crkvu fino pretvore u jedu lijepu džamiju a ovi vama daju jednu lijepu džamiju da oni u njoj naprave pravoslavnu crkvu. Tako rješavaju civilizirani narodi, a ne kao kod nas... ubij, zakolji, zapali, sruši...!!!
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 03 srp 2010, 21:06 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Pa nemam sve informacije oko njene zemlje, ali koliko ja znam općina je prije rata to zemljište proglasila društvenim i odredila ga za gradnji ubjekta od općeg interesa. Ali nije to ni bitno, pročitaj malo ta 3 članka i vidjećeš da ima više varijanti na temelju kojih se crkva ne mora rušiti. Mada ne znam, što se vaši i srbi ne dogovore pa tu crkvu fino pretvore u jedu lijepu džamiju a ovi vama daju jednu lijepu džamiju da oni u njoj naprave pravoslavnu crkvu. Tako rješavaju civilizirani narodi, a ne kao kod nas... ubij, zakolji, zapali, sruši...!!! Nije to bas tako crno-bijelo,sad ti lafo tolerantan,pa kao ono pacifisticka rjesenja jel? Fakt je da pravna drzava nije profunkcionisala ,a izgleda da i nece ...da je samo Fata problem,lako bi mi to ,u RS-u ima milione slucajeva gdje su vlasti RS-a uzurpirale po vec poznatom shablonu tudju imovinu...to je sve sistematsko nastavljanje onoga sto je zapoceto genocidom,paljenjima,protjerivanjima itd...ne treba se onda cuditi kad se desavaju stvari kao sto se nedavno desilo u Bugojnu... Cinjenica je da nam je drzava u qurcu i da se ceka samo pogodan trenutak pa da se nastavi gdje se stalo...
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 13:55 |
|
|
Srbija Kragujevac  Jagodina 
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 20:29 |
|
|
*Hercegovina Čapljina  Prebilovci  Stolac 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 20:41 |
|
|
A što vaše crkve liče na džamije to je čudo jedno! ;) Vidi samo ove u Prebilovcima, umjesto zvonika je mogla komotnu munara. Ali mislim da je o tomu već bilo govora, kad je neki pravoslavac stavio ovdje fotku džamije misleći da je crkva. :) Pa dobro, bizantski, istočni stil gradnje... hajde eto...
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 20:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A što vaše crkve liče na džamije to je čudo jedno! ;) Vidi samo ove u Prebilovcima, umjesto zvonika je mogla komotnu munara. Ali mislim da je o tomu već bilo govora, kad je neki pravoslavac stavio ovdje fotku džamije misleći da je crkva. :) Pa dobro, bizantski, istočni stil gradnje... hajde eto... Misliš džamije liče na crkve. Pošto su oni preuzeli arhitektonski oblik kupole od pravoslavaca, prvo džamijajući Svetu Sofiju, a potom je kopirajući kao svoje vjerske objekte. A i kod njih imaš više stilova: turski - kopirajući vizantijski, ali i arapski bez kupole, kao što je slučaj sa Alhambrom u Španiji. A tu je i domaći bosanski stil sa krovnom konstrukcijom na 4 vode.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 20:56 |
|
|
Inače, spomen-crkva u Prebilovcima građena u stilu Crkve Hristovog groba u Jerusalimu. 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:10 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A što vaše crkve liče na džamije to je čudo jedno! ;) Vidi samo ove u Prebilovcima, umjesto zvonika je mogla komotnu munara. Ali mislim da je o tomu već bilo govora, kad je neki pravoslavac stavio ovdje fotku džamije misleći da je crkva. :) Pa dobro, bizantski, istočni stil gradnje... hajde eto... Srbi lice na nas sto je sasvim normalno posto smo bili u braku preko 500 godina... 
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:16 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: A što vaše crkve liče na džamije to je čudo jedno! ;) Vidi samo ove u Prebilovcima, umjesto zvonika je mogla komotnu munara. Ali mislim da je o tomu već bilo govora, kad je neki pravoslavac stavio ovdje fotku džamije misleći da je crkva. :) Pa dobro, bizantski, istočni stil gradnje... hajde eto... Srbi lice na nas sto je sasvim normalno posto smo bili u braku preko 500 godina...  Čini mi se da će Fata ostati u braku sa svojom crkvom do svog sudnjeg dana. 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:19 |
|
|
Vujadin je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Srbi lice na nas sto je sasvim normalno posto smo bili u braku preko 500 godina...  Čini mi se da će Fata ostati u braku sa svojom crkvom do svog sudnjeg dana.  Nece sigurno, crkva iz Fatine avlije ce dozivjeti sudbu saborne mostarske crkve 
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:23 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Nece sigurno, crkva iz Fatine avlije ce dozivjeti sudbu saborne mostarske crkve  Jadan si, i ti i ta smrdljiva babetina. 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:30 |
|
|
Vujadin je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Nece sigurno, crkva iz Fatine avlije ce dozivjeti sudbu saborne mostarske crkve  Jadan si, i ti i ta smrdljiva babetina.  Mogu i ja napisati "da će doživjeti sudbu banjalučke Ferhadije", ali se ne želim spuštati na tvoj nivo, Iszmete.  Prvo nije babetina nego nena,drugo nije smrdljiva Fata, nego je tvoja baba Rada smrdljiva posto ne pere zicugu ni na krsnu slavu...od vas Srba nema smrdljivijeg naroda u sto sam se uvjerio licno,bio sam kod Srbina u kuci koji zivi u Americi i brishu bulju papirom a usrani papir ne bacaju u wc sholju nego u kantu koja him stoji kraj wesha...Allah selamet to kad sam vidio sve mi je bilo jasno...toliko o srpskoj higijeni
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:38 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Jadan si, i ti i ta smrdljiva babetina.  Mogu i ja napisati "da će doživjeti sudbu banjalučke Ferhadije", ali se ne želim spuštati na tvoj nivo, Iszmete.  Prvo nije babetina nego nena,drugo nije smrdljiva Fata, nego je tvoja baba Rada smrdljiva posto ne pere zicugu ni na krsnu slavu...od vas Srba nema smrdljivijeg naroda u sto sam se uvjerio licno,bio sam kod Srbina u kuci koji zivi u Americi i brishu bulju papirom a usrani papir ne bacaju u wc sholju nego u kantu koja him stoji kraj wesha...Allah selamet to kad sam vidio sve mi je bilo jasno...toliko o srpskoj higijeni Ako hoćeš postavi sliku neke crkve, a ako ne, zaobiđi temu i ne trolaj sa svojim glupostima, Iszmete. 
|
|
Vrh |
|
 |
Alex
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:42 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Po hrišćanskom verovanju, samo nečastivim silama i sotoni smeta crkva. A baba sa SRPSKIM prezimenom je prokleta kao i njeni preci što su napustili hrišćanstvo.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:46 |
|
|
Alex je napisao/la: Po hrišćanskom verovanju, samo nečastivim silama i sotoni smeta crkva. A baba sa SRPSKIM prezimenom je prokleta kao i njeni preci što su napustili hrišćanstvo. Serem ti se na mosti svetog Vasilija Ostroshkog kome vi pricate o shejtanluku,pa vi ste doshli iz samog dzehenema hebem ti kandilo protino pokvareno...
|
|
Vrh |
|
 |
Alex
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 21:55 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 15:05 Postovi: 630 Lokacija: Beograd, Srbija
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Alex je napisao/la: Po hrišćanskom verovanju, samo nečastivim silama i sotoni smeta crkva. A baba sa SRPSKIM prezimenom je prokleta kao i njeni preci što su napustili hrišćanstvo. Serem ti se na mosti svetog Vasilija Ostroshkog kome vi pricate o shejtanluku,pa vi ste doshli iz samog dzehenema hebem ti kandilo protino pokvareno... Kakav izliv emocija  Neka, laj samo,... Ja više volim da se smejem ovakvim budalama:
|
|
Vrh |
|
 |
autor
|
Naslov: Re: Pravoslavne crkve i manastiri, i džamije, u BiH (i HR) Postano: 04 srp 2010, 22:55 |
|
|
Alex je napisao/la: Po hrišćanskom verovanju, samo nečastivim silama i sotoni smeta crkva. A baba sa SRPSKIM prezimenom je prokleta kao i njeni preci što su napustili hrišćanstvo. Kome je smetala katolicka crkva u Prijedoru pa je srusise. Zato je uzurpirano zemljiste koje pripada katolickoj crkvi sa pokusajem da se napravi trgovacki centar. Jel' i to po krscanstvu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|