|
|
Stranica: 39/54.
|
[ 1344 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 14:34 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Čisto da znam ostavit neki trag da sebe smatram Hrvatom, da ne bi bilo nedoumica kasnije. a čuj, uvijek te se može naknadno proglasiti Hrvatom i ako ne ostaviš trag, čak i ako ostaviš trag da si nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 14:43 |
|
|
idudani je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Čekaj, neki uspoređuju ovo što se piše tu na forumu sa Šešeljima, Šarićima, Deretićima i sličnima? Znači ako neki hrvatski matematičari kažu da je 2 + 2 = 4, to je isto kao kad neki srpski i bošnjački 'matematičari' kažu da je 2 + 2 = 100. S obzirom da pravovjerni jugići uvijek moraju biti neutralni i jednako osuđivati zločeste nacionalizme koji uništavaju njihovu jugo agendu, jedino rješenje je kompromis: 2 + 2 = 50. Ne kažem da su forumaši ovdje jugići, nego možda nesvjesno nasjedaju na njihovu propagandu, misleći da su time kao objektivni i nepristrani. koja vas je bolesna jugo-agenda spopala? još jedan primejr spuštanja na razinu yebenih četnika. Tako oni u svemu vide ustaše. Ustaše svuda, sve su ustaše, ustaše u pašteti, ustaše svuda. Tako su i vama jugosalveni, jugoagende, jugoovo, jugoono. I u tome ste zrcalna slika srpske primitive. Nije ovdje stvar u neutralnosti, ni u matematici, nego u mitomaniji. Vi smatrate da ste veći Hrvati ako na mitomaniju Srba odgovorite istovjetnom mitomanijom druggo predznaka. Ako Srbi vide Srbe posvuda, onda vi odgovarate time da vidite Hrvate posvuda i uvijek.Ili da povučem tvoju paralelu s matematikom, ako Srbi kažu da je njihovih 2+2= 100, onda ćeš ti odgovoriti da je i tvojih 2+2=100. Jer što bi Srbin imao više od tebe. Biti zrcalna slika šešeljevštine i deretićevštine u Hrvata nije ni na kakvu čast niti ima ikakvu nacionalnu vrijednost. A još manje povijesnu. To samo spušta Hrvate na razinu Srba i Mujestinaca. Srbi su megalomani. Ali zar bi mi radi toga trebali biti minimalisti? Ove cijele priče s Bošnjanima ne bi bilo da krajem 20. stoljeća muslimani nisu odlučili tako imenovati naciju i zagrabiti u taj hrvatski korpus. Odnosno, bilo bi je, jer su nešto slično krenuli već raditi komunisti u SFRJ. A slična ideja je bila i kod Kalaya, samo nije prošla. Mi ne kažemo da je 2+2=100, nego da je 50+50=100, ali ti si prezauzet uspoređivanjem sa Srbima da bi sagledao malo elementarnu matematiku. I koristiš Šešeljeve i Deretićeve argumente. Nego, ćeš mi odgovoriti na kronologiju Bošnjanstva i na ove dvije karte? Riječ je o razdoblju između 1180. i 1463. Možeš i o ikavici i jekavskoj bošnjanskoj jezgri, nije bed. Unaprijed hvala
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 14:43 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Ja se ne mogu uključit u raspravu o srednjovjekovnoj Bosni jer ne znam dovoljno, samo me općenito zanima je li i kod drugih naroda/nacija vrijedi pravilo da mora postojati jasan dokaz da su se neki bitni ljudi ili grupe ljudi eksplicitno nazivali imenom tog naroda, ili to važi samo za Hrvate? Ono, nigdi ne piše da se 'Mate Matić' izjasnio da je Hrvat pa ga ne možemo svrstati u Hrvate. Je li to vrijedi i za npr. današnje Talijane, da se dovodi u pitanje talijanstvo nekih predaka današnjih Talijana jer nema eksplicitnog zapisa da su sebe tako doživljavali? Naravno da vrijedi. Zato i pratimo povijesne izvore i zapise. Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo"
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 14:52 |
|
|
idudani je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Ja se ne mogu uključit u raspravu o srednjovjekovnoj Bosni jer ne znam dovoljno, samo me općenito zanima je li i kod drugih naroda/nacija vrijedi pravilo da mora postojati jasan dokaz da su se neki bitni ljudi ili grupe ljudi eksplicitno nazivali imenom tog naroda, ili to važi samo za Hrvate? Ono, nigdi ne piše da se 'Mate Matić' izjasnio da je Hrvat pa ga ne možemo svrstati u Hrvate. Je li to vrijedi i za npr. današnje Talijane, da se dovodi u pitanje talijanstvo nekih predaka današnjih Talijana jer nema eksplicitnog zapisa da su sebe tako doživljavali? Naravno da vrijedi. Zato i pratimo povijesne izvore i zapise. Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo" Naravno da možeš. Evo po tebi bi BBB bili samo Purgeri, a ne Hrvati jer se nazivaju samo Purgerima.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 14:58 |
|
|
Citat: Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo" Ovo neki woke? Imam se pravo i Eskimom doživljavat, ali ne mora okolina to prihvatit, već me lijepo proglase ludim. I Mlečane se trpa u Talijane, a kao da i danas nema onih što se doživljavaju drugačije, o prošlosti da i ne pričamo.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:11 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Ja se ne mogu uključit u raspravu o srednjovjekovnoj Bosni jer ne znam dovoljno, samo me općenito zanima je li i kod drugih naroda/nacija vrijedi pravilo da mora postojati jasan dokaz da su se neki bitni ljudi ili grupe ljudi eksplicitno nazivali imenom tog naroda, ili to važi samo za Hrvate? Ono, nigdi ne piše da se 'Mate Matić' izjasnio da je Hrvat pa ga ne možemo svrstati u Hrvate. Je li to vrijedi i za npr. današnje Talijane, da se dovodi u pitanje talijanstvo nekih predaka današnjih Talijana jer nema eksplicitnog zapisa da su sebe tako doživljavali? To su fikcije. U praksi su se ljudi svakako izjašnjavali, no postoji crvena nit. Npr. nikad se Francuzi nisu nazivali Englezima, ni u kojoj fazi, ni sličnim imenima (Saksonci itd.). Dante je jezik zvao i toskanskim i talijanskim, pučkim, a ne francuskim ili nekim drugim. Kod nas je ime za Hrvate i jezik zabillježeno u Dalmaciji i širilo se na sjever, no nema spomena toga imena na području između rijeka Vrbas i Bosna, te istočno od toga (u srednjem vijeku). Hrvati su se često zvali i Slaveni i Dalmatinci, a drugi su Srbe zvali česti Slaveni u srednjovjekovnom periodu. Dubrovčani su jezik na latinskom zvali slavenski, iako ima neka tri srpska pisara iz kancelarije za Srbiju u Bosnu oko trgovine u 14. st.. Stranci zovu Dubrovnik gradom u Hrvatskoj ili Dalmaciji. Glede same stare Bosne, ona traje od oko 1100. do 1463. Nijedanput se vlastela i ostalo iz te zemlje nije zvala Hrvatima, niti jezik hrvatski, u tom periodu- osim u razdobljima kad se u titule stavlja hrvatsko i dalmatinsko ime, jer su se širili i na zapadne, hrvatske krajeve.. Na latinskom se zove slavenski, a na slavenskom u 5 navrata- srpski, a hrvatski nijedanput. Tih je povelja 200-300, možda više. Krajem vlasti jedanput je zabilježeno u stranim vrelima da je bosanski, no turska invazija napravi usjek. Onda se jezik kod katolika, od 16. st., zove slovinski/ilirski i bosanski, a hrvatski u onih uz Dalmaciju, nikad srpski. Katolički Bošnjani ne zovu sebe Hrvatima, ali se ne zovu ni Slavonci, kasnije, jer iz Slavonije nema skoro ništa do 18. st. Postojano se hrvatsko ime bilježi u Istri, Dalmaciji, sadašnjoj Hrvatskoj užoj (Banovina, Bihać, sve do slovenske granice, te ide na sjever do Međimurja). Ako znaš ćirilicu, ima cijela disertacija od Isailovića: https://nardus.mpn.gov.rs/handle/123456 ... bute=sr_RS
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:19 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Vi mitomani ste kraljevi. Na temi koja je bila predvidjela za pljuvanje po drugom narodu, poklali ste se medjusobno. I to sama elita HB foruma. Lol Ceha šamara argumentima, a za pljuvanje, malo ti tema.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:27 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Citat: Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo" Ovo neki woke? Imam se pravo i Eskimom doživljavat, ali ne mora okolina to prihvatit, već me lijepo proglase ludim. I Mlečane se trpa u Talijane, a kao da i danas nema onih što se doživljavaju drugačije, o prošlosti da i ne pričamo. Mlečani su oduvijek bili i Talijani u širem smislu, dok Bošnjani, u doba samostalnosti- nisu. Nisu se tako nazivali, nego im je sve bilo bosansko, a i širilo se-ime- imeđu Hrvatima u Dubrovniku kao naziv za jezik u filološkim djelima (Kašić, Mikalja, Palmotić) i ostalo je unatoč prosvjećivanju praktički do 20. st., a kod daidža i dalje. Na tom su pali i Dubravko Lovrenović, te franjevačka bogoslovija u Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:36 |
|
|
Moraju i Bošnjani biti nešto u širem smislu. Nisu kao Baski.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:37 |
|
|
idudani je napisao/la: Naravno da vrijedi. Zato i pratimo povijesne izvore i zapise. Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo" Jos te jednom pitam - tvrdis li da Zagreb i Varazdin nemaju veze sa Hrvatima i Hrvatstvom tijekom srednjeg vijeka? Hroboatos je napisao/la: Mlečani su oduvijek bili i Talijani u širem smislu, dok Bošnjani, u doba samostalnosti- nisu.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:41 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nedavno sam bio u Napulju. Ti se ljudi i dan-danas ne osjećaju Talijanima.
Puno je veća razlika njih i Mlečana nego Hrvata i Bošnjaka. Prije bi bilo kao Slovenci i mi.
Nismo mi baš tako unikatni kako mislimo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:42 |
|
|
Ne osjećaju se ni dan danas ni Mlečani Talijanima. Lupeta Hrobatos gluposti. Italija je nešto kao Jugoslavija.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:44 |
|
|
Druge narode ujedinjuje s drugim narodima u velike nacije, a mali hrvatski narod dijeli po regionalnim nazivima.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:52 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Čisto da znam ostavit neki trag da sebe smatram Hrvatom, da ne bi bilo nedoumica kasnije. Ništa bez izjave ovjerene kod javnog bilježnika plus apostile.
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:55 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ne osjećaju se ni dan danas ni Mlečani Talijanima. Lupeta Hrobatos gluposti. Italija je nešto kao Jugoslavija. Italija svako jest nešto kao Jugoslavija, ali to nema vez s onim što mi pričamo.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:56 |
|
|
idudani je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Čekaj, neki uspoređuju ovo što se piše tu na forumu sa Šešeljima, Šarićima, Deretićima i sličnima? Znači ako neki hrvatski matematičari kažu da je 2 + 2 = 4, to je isto kao kad neki srpski i bošnjački 'matematičari' kažu da je 2 + 2 = 100. S obzirom da pravovjerni jugići uvijek moraju biti neutralni i jednako osuđivati zločeste nacionalizme koji uništavaju njihovu jugo agendu, jedino rješenje je kompromis: 2 + 2 = 50. Ne kažem da su forumaši ovdje jugići, nego možda nesvjesno nasjedaju na njihovu propagandu, misleći da su time kao objektivni i nepristrani. koja vas je bolesna jugo-agenda spopala? još jedan primejr spuštanja na razinu yebenih četnika. Tako oni u svemu vide ustaše. Ustaše svuda, sve su ustaše, ustaše u pašteti, ustaše svuda. Tako su i vama jugosalveni, jugoagende, jugoovo, jugoono. I u tome ste zrcalna slika srpske primitive. Nije ovdje stvar u neutralnosti, ni u matematici, nego u mitomaniji. Vi smatrate da ste veći Hrvati ako na mitomaniju Srba odgovorite istovjetnom mitomanijom druggo predznaka. Ako Srbi vide Srbe posvuda, onda vi odgovarate time da vidite Hrvate posvuda i uvijek.Ili da povučem tvoju paralelu s matematikom, ako Srbi kažu da je njihovih 2+2= 100, onda ćeš ti odgovoriti da je i tvojih 2+2=100. Jer što bi Srbin imao više od tebe. Biti zrcalna slika šešeljevštine i deretićevštine u Hrvata nije ni na kakvu čast niti ima ikakvu nacionalnu vrijednost. A još manje povijesnu. To samo spušta Hrvate na razinu Srba i Mujestinaca. Ti si preslika jugofabriciranja po nalogu partije, obični sljedbenik svete nade od minimizacije.
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:58 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Jos te jednom pitam - tvrdis li da Zagreb i Varazdin nemaju veze sa Hrvatima i Hrvatstvom tijekom srednjeg vijeka? Zašto uvijek karikiraš stvari i goniš na ekstreme. Nisu jedine opcije da cura bude kurva ili djevica, ima štošta između. Ne može se reći da nemaju veze, ali se može reći da u razvijenom i kasnom srednjem vijeku, pa i ranom novom, ovdašnje stanovništvo nije imalo hrvatski identitet.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 15:59 |
|
|
idudani je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Ja se ne mogu uključit u raspravu o srednjovjekovnoj Bosni jer ne znam dovoljno, samo me općenito zanima je li i kod drugih naroda/nacija vrijedi pravilo da mora postojati jasan dokaz da su se neki bitni ljudi ili grupe ljudi eksplicitno nazivali imenom tog naroda, ili to važi samo za Hrvate? Ono, nigdi ne piše da se 'Mate Matić' izjasnio da je Hrvat pa ga ne možemo svrstati u Hrvate. Je li to vrijedi i za npr. današnje Talijane, da se dovodi u pitanje talijanstvo nekih predaka današnjih Talijana jer nema eksplicitnog zapisa da su sebe tako doživljavali? Naravno da vrijedi. Zato i pratimo povijesne izvore i zapise. Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo" Povijesni zapisi ne bilježe nikakve bošnjane/bosance pri seobi naroda. Tvoji se fantomski bošnjani javljaju skoro 600 godina kasnije. Prestani se sramotiti.
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:01 |
|
|
horus je napisao/la: Ti si preslika jugofabriciranja po nalogu partije, obični sljedbenik svete nade od minimizacije. Evo ga opet s jugopatologijom. jugosi, jugosi posvuda, jugosi su svuda i tu su da nas smrve!!!!! brate mili, kako vam nije EKLATANTNO da ste prelike yebenih četnika, samo oni vide ustaše posvuda. potrebno je užasnim naporom ugasiti potpuno mozak i prepustiti se potpunoj manijakalnosti da to ne vidiš. Da si u mogućnosti izići iz kože i vidjeti sam sebe sa strane, očima OBJEKTIVNOG promatrača, vidio bi koliko si ZAPJENJEN. I ne, ja nisam "sljedbenik" Nade Klaić niti je samtram utemeljenom. Ali neću zbog toga otići u drugu krajnost da bi "ispo veći Hrvat".
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:04 |
|
|
horus je napisao/la: Povijesni zapisi ne bilježe nikakve bošnjane/bosance pri seobi naroda. Tvoji se fantomski bošnjani javljaju skoro 600 godina kasnije.
Prestani se sramotiti.
Naravno da ih ne bilježe, kad su Bošnjani nastali na hrvatskoj i srpskoj etničkoj podlozi. Ali ja sam to napisao MILIJUN puta, a ti po milijunti put pričaš sa Strawmanom, imaš priviđaje jugosa posvuda, svađaš se s onim što sugovornik nije rekao i manijakalno se pjeniš. Prvo se ohladi, shvati da povijest nije nastavk bitke za Vitez iz 1993., nego proučavanje prošlosti, i da ti, posebno o ovoj davnoj, ne ovisi ništa danas. Onda ćeš moć objektivno govoriti o nečemu. Dok god ste zapjenjeni jer umišljate da je "bolja prošlost" nešto o čemu ovisi nacionalna sudbina sadašnjosti, ne možete objektivno proučavati prošlost
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:05 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Moraju i Bošnjani biti nešto u širem smislu. Nisu kao Baski. i bili su, naravno.
|
|
Vrh |
|
|
idudani
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:08 |
|
|
Ceha je napisao/la: Srbi su megalomani. Ali zar bi mi radi toga trebali biti minimalisti?
ne bi, ali ne bi trebali biti ni megalomani sa svoje strane. A ti bogme jesi. Drugo, tvoj problem je što u raspravi obilato iznosiš stvari koje nisu relevantne za naš predmet sporenja. Naš predmet sporenja je oko SAMOIDENTIFIKACIJE, a ne oko dijalekata ni dinastija. Ti o tome ne donosiš ništa, nego sve nešto okolo naokolo, a srž izbjegavaš
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:22 |
|
|
Ja bi zamolio ove probosance da nacrtaju na karti granicu između etničkih Hrvata i etničkih Bošnjana. Baš me zanima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:25 |
|
|
Meni se čini da drugi narodi bez ikakvih kompleksa smatraju svojima one povijesne tvorevine čiji su se baštinici inkorporirali u njihove nacije za vrijeme formiranja modernih nacija. I nemaju veliku potrebu dokazivati da se je svaka šuša samoidentificirala s njihovim narodnim imenom u srednjem vijeku. Jedino je za Hrvate to neki uvjet.
Sama činjenica da je u vrijeme formiranja nacionalnih identiteta neki kolektiv uključen u određenu modernu naciju govori nešto i o prethodnoj nacionalnoj pripadnosti tog kolektiva, jer to nije plod slučajnosti ili nekakvih zavjera, već logičan slijed događaja.
Ako su jedini baštinici kulture tih srednjovjekovnih Bošnjana, s to su bosanskohercegovački katolici, postali pripadnici hrvatskog naroda kad je to bilo bitno, zašto se sad propitkuje pripadnost njihovih predaka? Zar nisu postojali neki razlozi zašto je probuđena baš hrvatska svijest kod njih? Isto važi i za Dubrovnik i bilo koji drugi hrvatski kraj. Što da u Dubrovniku nije bilo spomena hrvatskog imena do 19. stoljeća već samo slovinskoga, a Dubrovnik svejedno inkorporiran u hrvatstvo svojim vlastitim izborom? Ne bi smatrali dubrovačku povijest i pisce hrvatskima?
Je li drugi narodi tako propitkuju svijest svojih prethodnika iz srednjeg vijeka? Ne bih rekao. Niti mi se to čini normalnim.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjačka nacija kao promašaj Postano: 13 ruj 2024, 16:29 |
|
|
horus je napisao/la: idudani je napisao/la: Naravno da vrijedi. Zato i pratimo povijesne izvore i zapise.
Ali ono što je važnije je, da ako ima eksplicitnog zapisa da su se DRUGAČIJE doživljavali, da onda ne možeš to samo odmahnuti rukom i reći "to zapravo znači nešto drugo"
Povijesni zapisi ne bilježe nikakve bošnjane/bosance pri seobi naroda. Tvoji se fantomski bošnjani javljaju skoro 600 godina kasnije. Prestani se sramotiti. Pa on kaze da su to hrvati sa amnezijom.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|