Pavo B. je napisao/la:
Opet Srbi svi i svuda, umotani na malo drugačiji način. Imena Vlaha ne govore ništa o njihovom etničkom porijeklu niti o jeziku kojim su oni govorili. Kao što je Skenderbeg Srbin jer mu se mati zvala Vojsava, i svako prezime koje postoji i kod Srba i Hrvata srpskog porijekla, jer ne daj bože da je onomastika nešto što prevazilazi etničke pa čak i vjerske granice.
Ja ni ne tvrdim da su u Hercegovini ljudi s vlaškim prezimenima bili Vlasi, nego da u jeziku i onomastici postoji vlaški supstrat. Naravno da postoji. Jedini način da ne postoji je da su Slaveni došli na Balkan i ubili sve starosjedioce. Naravno da se u XIII ili XIV stoljeću u Hercegovini nije masovno govorio nikakav romanski jezik, ali se morao govoriti nekada, i naravno da se određeni fond riječi zadržao, što je lingvistički i dokazano, pogotovu kroz studije pastirskih i stočarskih žargona i termina.
No da ne duljim, ako nema vlaškog supstrata, otkud vlaška prezimena? 500 godina kasnije?
Kakvi bre Srbi jebali te oni?! , šta mi spočitavaš neke zajebancije što nije istina?! , ej čoveče mani se toga!
Šta znači zapravo vlaški supstrat?! , koji deo supstrata ti je važniji koji obeležava tvoju naciju?! , jel to sam jezik ili onomastika,toponimija,kojekakve reči,... ?!
Govoriš o velikom i dugom razdoblju geneze sa Slovenima , a nigde nema ničega od onih koji su se sa "nama" da bi znali sa kime smo se pomešali , jer postoje latinizmi i poneki izrazi koji tzv.izvorne balkanštine od tzv.starosedeoca , tipa "vatra,balega,..." i slične prirodne pojave.