HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2026, 18:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 897 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA
PostPostano: 17 stu 2009, 17:50 

Citat:
vidim da patiš. e pa samo ti pati, oluja je velika pobjeda, kakvu tvoj narod nema niti će imati, osim u vašim internim krugovima gdje uz okretanje praseće mladunčadi, i naricanje nad neznanim (pa tko ih uopće i zna) srpskim junacima uz cvilež lošeg guslarenja, živi srpsko junaštvo, bok uz bok sa ljepoticama iz istog imaginarnog svijeta koje žive samo u internom misinom svijetu.

Oružane borbe naroda kojem pripadam našta sam posebno ponosan izučavaju se na naj prestižnijim vojno školskim ustonavama savremenog svijeta, kao npr. West Point.

Šta se izučava od tvoga naroda i produkata i doprinosa da svijet izgleda kako izgleda danas? Da nije možda inspirisan neki reditelj da takva djela pretoči u nizove od 24 sličice u sekundi? Možda bi dobio i ti neku ulogu s obzirom na simptome koji me neumitno asociraju da bi ti mogao biti ukras sopstvene zamisli suicidnim poduhvatom.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 17:54 

hegemonista je napisao/la:
Oružane borbe naroda kojem pripadam našta sam posebno ponosan izučavaju se na naj prestižnijim vojno školskim ustonavama savremenog svijeta, kao npr. West Point.

Šta se izučava od tvoga naroda i produkata i doprinosa da svijet izgleda kako izgleda danas? Da nije možda inspirisan neki reditelj da takva djela pretoči u nizove od 24 sličice u sekundi? Možda bi dobio i ti neku ulogu s obzirom na simptome koji me neumitno asociraju da bi ti mogao biti ukras sopstvene zamisli sopstvemim poduhvatom.

moj tata je jači od tvog, pa se ti jebi :sega

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 18:09 

Bobovac je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Ako misliš da me boli ostvaren plan REPUBLIKE SRPSKE prve srpske države zapadno od Drine (koju nikada ranije nismo imali), homogene, čiste, harmonične, idilične. Da, boli me, i neka me boli cijelu vječnost. :kava

Pa prva vaša srpska država zapadno od drine je bila tzv Republika Srpska Krajina. Bila je homogena, harmonična, idilična.... Bila nekad. Ako se budete glupirali kako ste i naučili završiće ta vaša RS isto kao i RSK.

Bobovac, nemaju tvoje prijetnje svrhe, a to i sam znaš.
Ne diraj me, ne diram te. Srpsko-hrvatski odnos, kad drugačije ne može.

Gledaj šta ćeš sa srednjom Bosnom i Federacijom sa muslimanima, a onoga što te se ne tiče - drž' se po strani, kao što se mi držimo po strani, niti nam pada na pamet da se mješamo u stanje u Federaciji ili Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 19:11 

Vujadin je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Pa prva vaša srpska država zapadno od drine je bila tzv Republika Srpska Krajina. Bila je homogena, harmonična, idilična.... Bila nekad. Ako se budete glupirali kako ste i naučili završiće ta vaša RS isto kao i RSK.

Bobovac, nemaju tvoje prijetnje svrhe, a to i sam znaš.
Ne diraj me, ne diram te. Srpsko-hrvatski odnos, kad drugačije ne može.

Gledaj šta ćeš sa srednjom Bosnom i Federacijom sa muslimanima, a onoga što te se ne tiče - drž' se po strani, kao što se mi držimo po strani, niti nam pada na pamet da se mješamo u stanje u Federaciji ili Hrvatskoj.

Ma ne prijetim ja, nisam u poziciji da prijetim, a i zašto bih prijetio... Nemam ja s vama srbima neraščišćenih računa. Samo kažem kako jest i kako može biti ako se budete pretjerano koorchili. :smajl013
A tiče me se i Republika Srpska, kako me se neće ticati? To je dio naše domovine BiH u kome je i Bosanska Posavina - Srce Hrvatstva.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 19:54 

Vujadin je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Eto, tvrdnje cetnika pocetnika, da se u BL desavalo sve poslije Oluje, samo njihovim debilnim i bolesnim glavama drze vodu..Idioti

Ma šta ja imam tebi da se pravdam. Banjaluka je, na tvoju žalost, srpska i srpska će i ostati. Tačka.

Pih, ja drugo nista ni ne ocekivam od pocetnika bez argumenata. Ja sam argumentirano potukao tvoje lazi i to je istina. Istina je i to da je sada BL srpska, istina je da Amere morate ljubit (barem vi Srbi iz BL) u supak i to prljavi, zbog toga sto je BL srpska...

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 20:14 

Tulkas je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Ma šta ja imam tebi da se pravdam. Banjaluka je, na tvoju žalost, srpska i srpska će i ostati. Tačka.

Pih, ja drugo nista ni ne ocekivam od pocetnika bez argumenata. Ja sam argumentirano potukao tvoje lazi i to je istina. Istina je i to da je sada BL srpska, istina je da Amere morate ljubit (barem vi Srbi iz BL) u supak i to prljavi, zbog toga sto je BL srpska...

Pa da nije bilo 15-dnevnog agresivnog NATO bombardovanja Republike Srpske, malo sutra bi vi i muslimani iz Bihaća izvršili ofanzivu prema BL.

Vrh

PostPostano: 17 stu 2009, 21:07 

Koji si ti mozdani invalid.. da niste vi Srbi imali svo oruzje JNA ne bi imali NISTA, ali NISTA..
Razmisli sta i o cemu pricas, ne lupetaj bez veze..

Nego, reci ti meni sta su to sve Ameri vama polupali u "zestokom" 15 dnevnom bombardiranju???

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 10:21 

Citat:
vidim da patiš. e pa samo ti pati, oluja je velika pobjeda, kakvu tvoj narod nema niti će imati, osim u vašim internim krugovima gdje uz okretanje praseće mladunčadi, i naricanje nad neznanim (pa tko ih uopće i zna) srpskim junacima uz cvilež lošeg guslarenja, živi srpsko junaštvo, bok uz bok sa ljepoticama iz istog imaginarnog svijeta koje žive samo u internom misinom svijetu.

Šta se izučava od tvoga naroda i produkata i doprinosa da svijet izgleda kako izgleda danas? Da nije možda inspirisan neki reditelj da takva djela pretoči u nizove od 24 sličice u sekundi? Možda bi dobio i ti neku ulogu s obzirom na simptome koji me neumitno asociraju da bi ti mogao biti ukras sopstvene zamisli suicidnim poduhvatom.

tvoj narod je doprinio vojnoj taktici jedino u smislu nove dimenzije pojma brze evakuacije (čitaj: bijega).
upravo se operacija oluja proučava na vojnim učilištima diljem svijeta.
ipak, dat ću ti šansu.
reci mi koje se to borbe tvog naroda proučavaju i gdje. ubaci neki izvor osim ako i ovaj tvoj post nije nastavak tvog bisernog niza kojega će očito jedino moći prekinute pripadnici zdravstvene službe kad odluče i dežurati na netu i tražiti slučajeve koji ne izlaze među ljude.
inače, međunarodne redatelje upravo inspirira tvoj narod pa se srbi šaltaju malo iz uloge koljača i masovnih ubojica do uloge idiota koji služe kao negativci s kojim hrabri amerikanci izlaze bez problema na kraj i koji jedino upečatljivo što rade, pada ju dobro i rade dobre grimase dok ih američki heroji rešetaju.
kako se borebe tvog naroda svode, u slučajevima kad ne bježe, na masovno ubijanje i razaranje ja na tvom mjestu ne bi nimalo bio ponosan na to što ti jesi.
i dalje ostaje činjenica ste u 4 dana dobili masne batine, da niste pružili ni blizu otpor koji bi se u datom trenutku očekivao, ne od onih koji sebi grade spomenike i dižu sami sebe u nebesa zbog tobožnjeg junaštva) nego od prosječnih branilaca koji još uz to imaju priliku uvući svoje mentore u rat samo uspiju izdržati bar 15 dana.
vi niste niti toliko, pa vam samo preostaje da razmišljate i to ne da se skupite pa utvrđujete razloge, ionako ste sami svoju savjest umirili nekim pričicama oko izdaje i sličnih nebuloza.
ostaje vam svakom pojedinačno da razmislite da je bolje da se ne hvatate oružja i da ne zajebajete narod oko sebe.
jednostvano, rat nije za vas.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 12:18 

Ajde, ne uništavajte temu drugovi.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 14:27 

Pozdrava .

Nekoliko karata iz manevar:

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 14:37 

oh jedan je bio izostavljen

slika

Vrh

PostPostano: 03 pro 2009, 23:18 

outlaw1000 je napisao/la:

slika

Ova mapa je veoma interesantna, rekao bih sa više aspekata, može se primjetiti da je digitalizovana odnosno vektorska. Zašto nije 1: 25000 to je već drugo pitanje!?
Pa me interesuje u kojoj je projekciji rađena i sa kojim datumom (WG84 ili Hermanhogel), Gauskriger ili Univerzal Transver Merkator?

Sve u svemu generalno gledajući sve mape u nizu ne ulivaju optimizam da bi mogle biti autentične. Ne vidi se TS u OG Sajković. Zašto? Zar to nije malo ne logično i na tom mjestu stoji IZM (istureno zapovjedno mjesto)?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 07:45 

Sve u svemu generalno gledajući sve mape u nizu ne ulivaju optimizam da bi mogle biti autentične. Ne vidi se TS u OG Sajković. Zašto? Zar to nije malo ne logično i na tom mjestu stoji IZM (istureno zapovjedno mjesto)?

Izdvojeno Zapovijedno Mjesto Sajković, izdvojeni stožer i ako bolje pogledaš u sred Sajkovića se nešt vijori,...ajd sad malo logike?

:hrvatinic

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 08:44 

bumbar92 je napisao/la:

Izdvojeno Zapovijedno Mjesto Sajković, izdvojeni stožer i ako bolje pogledaš u sred Sajkovića se nešt vijori,...ajd sad malo logike?

Ma polako "bumbar92", znam da si ti specijalista za pomenute prostore a za onu skupinu sjevernije pogotovu. Očito da ne mislimo na istu stvar ako pričamo o logici. Kažeš IKM u Sajkoviću, jeli tako? IKM ZPS (zborno područije ili ti korpus) isturen u Sajković!? Zar nije logičnije da je u Hrvacama, Potravlju, Žitniću!?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 08:58 

bumbar92 je napisao/la:

Ma polako "bumbar92", znam da si ti specijalista za pomenute prostore a za onu skupinu sjevernije pogotovu. Očito da ne mislimo na istu stvar ako pričamo o logici. Kažeš IKM u Sajkoviću, jeli tako? IKM ZPS (zborno područije ili ti korpus) isturen u Sajković!? Zar nije logičnije da je u Hrvacama, Potravlju, Žitniću!?

sjeci me di sam najtanji ako ovaj ima ikakve veze s minimalnom inteligencijom a kamoli s vojnim pojmovima.
ajde hegemonitsti daj nam mali izreferiraj što tebi zvuči logično a što ne i zašto je to tako kako misliš.
tvoja nabadanja bez ikakvih argumenata više govori da si negdje u prolazu čuo da postoje pojmovi kao zapovjedno mjesto, korpus, brigada...pa sad pokazuješ kako i ti znaš nešto.
svaki dan se u svom poslu susrećem s desetinama primjera takvih koji nešto pametuju a pamet im je takva da ozbiljno razmišljam kopirati njihove uradke i izdati knjižicu s naslovom "idioti oko nas-vodič za brzo prepoznavanje".

elaboriraj nešto za razliku od pametovanja koje više djeluje kao da dolazi od čovjeka koji nije uspio stići u ustanovu prije nego se ključa kapija pa sad luta okolo i traži žrtve za razgovor.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 14:34 

outlaw1000 je napisao/la:

slika

Ova mapa je veoma interesantna, rekao bih sa više aspekata, može se primjetiti da je digitalizovana odnosno vektorska. Zašto nije 1: 25000 to je već drugo pitanje!?
Pa me interesuje u kojoj je projekciji rađena i sa kojim datumom (WG84 ili Hermanhogel), Gauskriger ili Univerzal Transver Merkator?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 14:49 

Uspjeh operacije HV potvrđuje ispravnu logiku...
Upravo tvoje čuđenje za izbor lokacije IZMa govori da je smješten na pravo mjesto, tamo gdje se neprijatelj najmanje nada i očekuje.

:donatello

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 15:05 

bumbar92 je napisao/la:

Uspjeh operacije HV potvrđuje ispravnu logiku...
Upravo tvoje čuđenje za izbor lokacije IZMa govori da je smješten na pravo mjesto, tamo gdje se neprijatelj najmanje nada i očekuje.

:donatello

Faktor iznenađena u livanjskom polju nije moguć na visoravni Dinare djelimično da. Kako je moguće da je prostor između Zelenog brda i Crvenih greda tako dobro osmotren u periodu jake zime i ne pristupačnosti u vrletima Troglava!? Koje vrste bezpilotnih letjelica su upotrebljene i da li je angažovan geostacionarni satelit!?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 15:52 

Faktor iznenađena u livanjskom polju nije moguć na visoravni Dinare djelimično da. Kako je moguće da je prostor između Zelenog brda i Crvenih greda tako dobro osmotren u periodu jake zime i ne pristupačnosti u vrletima Troglava!? Koje vrste bezpilotnih letjelica su upotrebljene i da li je angažovan geostacionarni satelit!?

Čuke sa sjeverne strane Livanjskog polja, dobra optika i dobar izviđač HV/O su nezamjenjive stvari za osmatranje. Za satelite ne znam, a letjelice su bile angažirane cijelo vrijeme, a ni tadašnji SIS/HIS nije za odbaciti.

"Faktor iznenađenja" je jednostavna stvar ako se napad izvodi u zoru (ili u sred bijela dana), i kada te umjesto povika "ustaj vojsko!" probudi prasak zolje u zemunicu i paničan vrisak "eto Ustašaaaaaaa!!!!!", nakon čega slijedi bježanija bosonogih bradatih spodoba u "periodu jake zime i u predjelu nepristupačnih vrleti Troglava",...bježe kao srne.
Sve to, uz gangu u pozadini čini "faktor iznenađenja".

Adekvatna civilna zamjena jeste :smajl047 :eek

p.s. čuj geostacionarni satelit.... :sega

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 16:13 

bumbar92 je napisao/la:

Čuke sa sjeverne strane Livanjskog polja, dobra optika i dobar izviđač HV/O su nezamjenjive stvari za osmatranje. Za satelite ne znam, a letjelice su bile angažirane cijelo vrijeme, a ni tadašnji SIS/HIS nije za odbaciti.

"Faktor iznenađenja" je jednostavna stvar ako se napad izvodi u zoru (ili u sred bijela dana), i kada te umjesto povika "ustaj vojsko!" probudi prasak zolje u zemunicu i paničan vrisak "eto Ustašaaaaaaa!!!!!", nakon čega slijedi bježanija bosonogih bradatih spodoba u "periodu jake zime i u predjelu nepristupačnih vrleti Troglava",...bježe kao srne.
Sve to, uz gangu u pozadini čini "faktor iznenađenja".

Adekvatna civilna zamjena jeste :smajl047 :eek

p.s. čuj geostacionarni satelit.... :sega

Baš me interesuje sa koje tt na Staretini, Svilaji možeš vidjeti amfiteatar Dinare omeđen sa svih strana visovima iznad 1700 metara iznad razine mora? Kada su glavni gangaši došli sa dubrovačkog ratišta i da li su bili na Polanama ili iza Zelenog brda?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 16:38 

Franson CoordTrans izgleda.Pregledao sam je u PS.U vjerodostojnost ne bih ulazio.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 16:55 

Mar-kan je napisao/la:

Franson CoordTrans izgleda.Pregledao sam je u PS.U vjerodostojnost ne bih ulazio.

Hoćeš reći da ste još davne 1995 koristili UTM i WG84, vektorske mape, onda je logično da je tu i neki geostacionarni satelit?

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 18:42 

Baš me interesuje sa koje tt na Staretini, Svilaji možeš vidjeti amfiteatar Dinare omeđen sa svih strana visovima iznad 1700 metara iznad razine mora? Kada su glavni gangaši došli sa dubrovačkog ratišta i da li su bili na Polanama ili iza Zelenog brda?

Npr:
slika

A dobar je satelit.pogotovo više njih.

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 20:26 

slika
slika

Vrh

PostPostano: 04 pro 2009, 21:51 

Mar-kan je napisao/la:

Npr:
slika

A dobar je satelit.pogotovo više njih.

Ako aludiraš da sa Talijana može da se vidi visoravan Dinare debelo se varaš u ostalom Talijana sete uzeli sa velikom mukom. Zelića Tavani, Talijanov Vrh nisu tačke odaklen se može vidjeti visoravan Dinare.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 897 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: