|
|
Stranica: 6/20.
|
[ 486 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 15:28 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8416 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Hadeka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Mislim da je najbolju definiciju dao @dr. Franjo Tuđman. Kraljević je na samom početku bio korisni idiot, a poslije samo idiot. Ali taj idiot nije podpisao ovakav Dayton. izvorni dayton je bio nešto sasvim drugačiji od ovog što imamo danas.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ustaša_ZG
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 16:33 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Ne bi. Ključna je bila politika Muslimana, a znamo kakva je ona bila. Hrvati su tu bili u defanzivi i jednostavno se branili od muslimanske agresije. Muslimani su ti koji su još u lito 1992. izkoristili animozitet između Bobana i Kraljevića i ovom drugom potitrali jajca činom generala ARBiH pridviđajući reakciju prvih. Rezultat se zna, zla krv među samim Hrvatima i danas.
Jedino što me u svemu tomu živcira kada danas likovi koji su tada imali deset ili petnaest godina pišu o tom vrimenu spinajući podatcima koji se plasiraju priko interneta i igraju se generala.
Tada nije bilo interneta u Hrvatskoj, a mnogi su skrivali svoju prošlost kao zmije noge. Uz to, čitav sustav informiranja je bio strogo kontroliran.
*** sam ja tada s dvadesetak i sitno lita života znao da se npr.: Izmetbegović pisao Srbinom, ili da je Boban bio član SK do 1991. ili dokad već, ili da je Luka Bebić u vrime Hrvatskog prolića zatir'o Maticu hrvatsku, da je hrvatski premier Mesić dok je bio narodni zastupnik Sabora SRH tražio da se podpisnici Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika pod hitno potrpaju u pržun, da su Manolić i Boljkovac bili OZN-aši odgovorni za pokolje Hrvata 1945. ... i dalje da se ne češem o mnoge tako jerbo bi nam svima moglo doći zlo. Takve se stvari nisu učile u školi, a roditelji su šutili. Znamo zašto.
Ali jebi ga, danas znam .. ali danas je danas, a jučer je jučer. Nebo i zemlja. Ali zato k'o stvoreno za "analitičare".
I još nešto. Za današnje stanje Hrvata u BiH imamo zahvaliti ponajveć Muslimanima i njihovoj politici koja nikad nije prihvaćala Hrvate BH paritetno i partnerski - kao istinskog saveznika nego prvo kao mogućeg neprijatelja kojeg triba izkoristit (oružje), zatim ih i tretirala kao neprijatelja, a danas kao na raju koja mora mučat, a oni će begovat.
Moredu begovat ... ali na cca 23% "Jedne im jedine"! U ***. Uz rat sa srbima u Hrvatskoj uz rat sa srbima u Posavini ,to nesprecava "neke" da otvaraju još jednu "frontu" i to sa muslimanima. Po meni to nema nikakve logike ,osim da su bile nerealne ambicije. Kažeš muslimani krivi za sadašnji položaj Hrvata u bih? jesu! ali... još više se krivi oni koji su u daytonu poslali Hrvate u federaciju ,gdje su im prava upitna.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 16:46 |
|
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Uz rat sa srbima u Hrvatskoj uz rat sa srbima u Posavini ,to nesprecava "neke" da otvaraju još jednu "frontu" i to sa muslimanima. Po meni to nema nikakve logike ,osim da su bile nerealne ambicije. Kažeš muslimani krivi za sadašnji položaj Hrvata u bih? jesu! ali... još više se krivi oni koji su u daytonu poslali Hrvate u federaciju ,gdje su im prava upitna. netočno, jer se dayton mijenjao.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 17:51 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Ustaša_ZG je napisao/la: Uz rat sa srbima u Hrvatskoj uz rat sa srbima u Posavini ,to nesprecava "neke" da otvaraju još jednu "frontu" i to sa muslimanima. Po meni to nema nikakve logike ,osim da su bile nerealne ambicije. Kažeš muslimani krivi za sadašnji položaj Hrvata u bih? jesu! ali... još više se krivi oni koji su u daytonu poslali Hrvate u federaciju ,gdje su im prava upitna. netočno, jer se dayton mijenjao.u HR o ovome skoro da nemaju pojma, niti znaju zbog čega je bila hr.samouprava...
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ustaša_ZG
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 18:50 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: netočno, jer se dayton mijenjao. u HR o ovome skoro da nemaju pojma, niti znaju zbog čega je bila hr.samouprava... Evo ti savršene prilike da objasniš. Šta se mjenjalo i kada?!?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 19:00 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 19:44 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Graničar Jozo je napisao/la: izvorni dayton je bio nešto sasvim drugačiji od ovog što imamo danas. Da, zapravo prvo je bio Washingtonski sporazum, pa onda "Dayton", pa onda posli intervencija u "Dayton" koja je još dodatno sjebala Hrvate. Sa svakim novim "sporazumom" zakidalo se najviše Hrvate BiH.
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 19:54 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Ne bi. Ključna je bila politika Muslimana, a znamo kakva je ona bila. Hrvati su tu bili u defanzivi i jednostavno se branili od muslimanske agresije. Muslimani su ti koji su još u lito 1992. izkoristili animozitet između Bobana i Kraljevića i ovom drugom potitrali jajca činom generala ARBiH pridviđajući reakciju prvih. Rezultat se zna, zla krv među samim Hrvatima i danas.
Jedino što me u svemu tomu živcira kada danas likovi koji su tada imali deset ili petnaest godina pišu o tom vrimenu spinajući podatcima koji se plasiraju priko interneta i igraju se generala.
Tada nije bilo interneta u Hrvatskoj, a mnogi su skrivali svoju prošlost kao zmije noge. Uz to, čitav sustav informiranja je bio strogo kontroliran.
*** sam ja tada s dvadesetak i sitno lita života znao da se npr.: Izmetbegović pisao Srbinom, ili da je Boban bio član SK do 1991. ili dokad već, ili da je Luka Bebić u vrime Hrvatskog prolića zatir'o Maticu hrvatsku, da je hrvatski premier Mesić dok je bio narodni zastupnik Sabora SRH tražio da se podpisnici Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika pod hitno potrpaju u pržun, da su Manolić i Boljkovac bili OZN-aši odgovorni za pokolje Hrvata 1945. ... i dalje da se ne češem o mnoge tako jerbo bi nam svima moglo doći zlo. Takve se stvari nisu učile u školi, a roditelji su šutili. Znamo zašto.
Ali jebi ga, danas znam .. ali danas je danas, a jučer je jučer. Nebo i zemlja. Ali zato k'o stvoreno za "analitičare".
I još nešto. Za današnje stanje Hrvata u BiH imamo zahvaliti ponajveć Muslimanima i njihovoj politici koja nikad nije prihvaćala Hrvate BH paritetno i partnerski - kao istinskog saveznika nego prvo kao mogućeg neprijatelja kojeg triba izkoristit (oružje), zatim ih i tretirala kao neprijatelja, a danas kao na raju koja mora mučat, a oni će begovat.
Moredu begovat ... ali na cca 23% "Jedne im jedine"! U ***. Uz rat sa srbima u Hrvatskoj uz rat sa srbima u Posavini ,to nesprecava "neke" da otvaraju još jednu "frontu" i to sa muslimanima. Po meni to nema nikakve logike ,osim da su bile nerealne ambicije. Kažeš muslimani krivi za sadašnji položaj Hrvata u bih? jesu! ali... još više se krivi oni koji su u daytonu poslali Hrvate u federaciju ,gdje su im prava upitna. Tko je otvarao još jednu frontu?? Hrvati u BiH?? Kako bolan "otvarali" kad se HVO samo branio od napadaja "prirodnih saveznika"?? Što su tribali?? Položit oružje prid mujagama??
|
![](images/spacer.gif) |
Ustaša_ZG
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 20:33 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Kako bolan "otvarali" kad se HVO samo branio od napadaja "prirodnih saveznika"?? Što su tribali?? Položit oružje prid mujagama?? Zašto je ubijen Blaž Kraljević? (za mene i još mnoge prave desničare jedan od najvecih Hrvatskih sinova)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bumbar92
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 20:38 |
|
|
stašaU, jes to u cvjeČari bio?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 20:46 |
|
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Kako bolan "otvarali" kad se HVO samo branio od napadaja "prirodnih saveznika"?? Što su tribali?? Položit oružje prid mujagama?? Zašto je ubijen Blaž Kraljević? (za mene i još mnoge prave desničare jedan od najvecih Hrvatskih sinova) a koji su to krivi? oni koji ne mole pred kipom blaža kraljevića? koji su to?
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ustaša_ZG
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 20:49 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: Ustaša_ZG je napisao/la: Zašto je ubijen Blaž Kraljević? (za mene i još mnoge prave desničare jedan od najvecih Hrvatskih sinova) a koji su to krivi? oni koji ne mole pred kipom blaža kraljevića? koji su to? ko su pravi desničari? To su oni koji će uvijek bit desno! a ne biti kvazi desničari kao neki koji sebe nazivaju desničarima a glasaju za današnji hdz. (samo jedan od primjera).Također žalosno je da u Hrvatskoj nema ni jedne ozbiljne desničarske stranke iako se HČSP trudi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 20:58 |
|
|
Ustaša, imaš toliko tema na forumu pa slobodno izvoli i čitaj. Bit će ti neke stvari jasnije, a na neke ćeš sam morat potražit odgovor.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:01 |
|
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Kako bolan "otvarali" kad se HVO samo branio od napadaja "prirodnih saveznika"?? Što su tribali?? Položit oružje prid mujagama?? Zašto je ubijen Blaž Kraljević? (za mene i još mnoge prave desničare jedan od najvecih Hrvatskih sinova) Da je i bio živ, i on bi doš'o na ciljnik Muslimana - kako je doš'o i HOS. Ako nisi znao mudžosi su, kad su napali HVO napali i HOS di god su mogli 1993. Sukob Kraljević-Boban u lito 1992. je unutarnji hrvatski sukob. Manipulacijama se postiglo da se međusobno poubijamo. Nije nam prvi put! Uostalom, Kraljević (i HSP) je tada vidio cilu BiH u sklopu proširene Hrvatske, što Muslimani nisu htili niti pod razno. Za njih su svi ustaše. Prati malo što mošnjati pišu i tu i po ostalim forumima. Smišno je kako jadikuju nad Kraljevićem, a istodobno jebu mater ustašku HVO-u ili Hrvatima HB. Pametnomu dosta.
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:10 |
|
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: a koji su to krivi? oni koji ne mole pred kipom blaža kraljevića? koji su to? ko su pravi desničari? To su oni koji će uvijek bit desno! a ne biti kvazi desničari kao neki koji sebe nazivaju desničarima a glasaju za današnji hdz. (samo jedan od primjera).Također žalosno je da u Hrvatskoj nema ni jedne ozbiljne desničarske stranke iako se HČSP trudi. Nisam desničar, ali jesam nacionalist. Biti nacionalistom nije desničarska ekskluziva. Ne podupirem krupni kapital, zalažem se za socialnu državu, ali naginjem i libertarijanizmu, neš kao centrist.
|
![](images/spacer.gif) |
Ustaša_ZG
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:11 |
|
|
Hadeka je napisao/la: Da je i bio živ, i on bi doš'o na ciljnik Muslimana - kako je doš'o i HOS. Ako nisi znao mudžosi su, kad su napali HVO napali i HOS di god su mogli 1993. Sukob Kraljević-Boban u lito 1992. je unutarnji hrvatski sukob. Manipulacijama se postiglo da se međusobno poubijamo. Nije nam prvi put!
Uostalom, Kraljević (i HSP) je tada vidio cilu BiH u sklopu proširene Hrvatske, što Muslimani nisu htili niti pod razno. Za njih su svi ustaše. Prati malo što mošnjati pišu i tu i po ostalim forumima. Smišno je kako jadikuju nad Kraljevićem, a istodobno jebu mater ustašku HVO-u ili Hrvatima HB. Kroz povijest ustaše nisu imale nekih obračuna sa muslimanima ,dapače Poglavnik im je dao sagradit đamiju u sred Zagreba. Zato mi neke stvari nisu logične ,al evo tu smo pa da razjasnimo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:15 |
|
|
Ustaša_ZG je napisao/la: Hadeka je napisao/la: Da je i bio živ, i on bi doš'o na ciljnik Muslimana - kako je doš'o i HOS. Ako nisi znao mudžosi su, kad su napali HVO napali i HOS di god su mogli 1993. Sukob Kraljević-Boban u lito 1992. je unutarnji hrvatski sukob. Manipulacijama se postiglo da se međusobno poubijamo. Nije nam prvi put!
Uostalom, Kraljević (i HSP) je tada vidio cilu BiH u sklopu proširene Hrvatske, što Muslimani nisu htili niti pod razno. Za njih su svi ustaše. Prati malo što mošnjati pišu i tu i po ostalim forumima. Smišno je kako jadikuju nad Kraljevićem, a istodobno jebu mater ustašku HVO-u ili Hrvatima HB. Kroz povijest ustaše nisu imale nekih obračuna sa muslimanim ,dapače Poglavnik im je dao sagradit đamiju u sred Zagreba. Zato mi neke stvari nisu logične ,al evo tu smo pa da razjasnimo. Halo, ne budi izgubljen u prostoru i vrimenu. Nije to bila 1941., nego 1992. Ne govorimo o istim M/muslimanima. Razlika nebo i zemlja. I rekoh ti, prati malo što pišu oni sami o "ustašama" po portalima, pa će ti sve biti jasno.
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:26 |
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Burruchaga
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:40 |
|
|
Ovaj ustaša kao da je došao vremenskim strojem direkt iz 1941. ALOOOO ustašaaaa, čujemo li se? ovi današnji "Bošnjaci" nemaju NIKAKVE veze s tvojim romantičnim "Hrvatima Islamske vjeroispovjesti" iz 1941. Evo kako ovi današnji Bošnjaci vole Republiku Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hadeka
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 11 stu 2010, 21:50 |
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 12 stu 2010, 00:53 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Graničar Jozo je napisao/la: netočno, jer se dayton mijenjao. u HR o ovome skoro da nemaju pojma, niti znaju zbog čega je bila hr.samouprava... Da li ti stvarno očekuješ od nekoga tko ima nickname na forumu "Ustaša_ZG" da će znati išta više od sukobu HVO i ******, od toga da je Blaž htjeo Hrvatsku do Drine, Bosnu do Jadrana, i da se to Hercegovcima nije svidjelo i ubili ga. Zar ne vidiš kako se on samo prozirno glupira, i pravi budalu od nas, prvo, registrirajući se tu sa takvim nickom, pa odmah sa prvim postom uletava ko da je sam Kupres oslobodio, te onda kao odjednom pita kako sad sa ****** ratovanje. Ili je u pitanju petnaestogodišnji klinac kojeg je dve godine stariji susjed zarazio ustaškim pjesmama, ali gluplja verzija daneta. Bez uvrede ikome.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 12 stu 2010, 13:15 |
|
|
nije ni prvi ni posljednji koji ne zna ili se glupira. preporučio bih da se potenciranje priče (bez argumenata) o pok. Blažu Kraljeviću sankcionira. I top iz dva razloga: iz pijeteta prema pokojniku i iz zabranjivanja sitnih provokacija kojima se podjarmljuje podjela na ovakve ili onakve hrvate.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 12 stu 2010, 15:46 |
|
|
Najveći i najglavniji razlog svađa između Blaža Kraljevića i Bobana, jest bio odnos spram Bosne i muslimana. Tako da kad je Blaž ubijen, nije niti čudo da su Bošnjaci dobili osjećaj kako je u Hercegovini pobjedila protumuslimanska struja. Također, to ubojstvo je kano na ruku došlo Seferovcima za širenje panike među muslimanima. Jedan svjedok iz HOS-a, je rekao kako je trebalo smirivat najviše muslimane u HOS-u, koji su nakon Blažova ubojstva odmah htjeli napast HVO. Glupo i jadno je tvrdit kako je ubojstvo Blaža bilo samo neki beznačajni međuhercegovački sukob. Blaž je imao veliki utjecaj i poštovanje i kod Hrvata katolika i muslimana. Zar mislite da bi se Sefer usudio onako odtvoreno napadat srednjebosanske gradove, dok je Blaž Kraljević bio general u Armiji BiH?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 12 stu 2010, 15:51 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: nije ni prvi ni posljednji koji ne zna ili se glupira. preporučio bih da se potenciranje priče (bez argumenata) o pok. Blažu Kraljeviću sankcionira. I top iz dva razloga: iz pijeteta prema pokojniku i iz zabranjivanja sitnih provokacija kojima se podjarmljuje podjela na ovakve ili onakve hrvate. Ako već nekog treba ,,sankcionirat'' sbog razprave o Blažu, onda su to oni koji opravdavaju njegovo ubojstvo i koji ga nazivaju u bilo kojem smislu izdajicom. Blaž Kraljević je najbolji primjer suradnje Hrvata katolika i muslimana iz Domovinskog rata, tako da je upravo njegov slučaj itekako potrebno naturat, bilo da se smire predrasude Bošnjaka spram Hrvata, bilo da se Hercegovcima ukaže i na jednu drugčiju hercegovačku politiku spram Bošnjaka. Blaža Kraljević spaja Hrvate, a drugi su ti koji ih diele.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Blaž Kraljević Postano: 12 stu 2010, 16:14 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Mislim da nije u redu tako govoriti o čovjeku koji je živio i umro (odnosno bio ubijen) za svoje ideale, iako su možda ti ideali bili naivni. Pogotovo nije u redu opravdavati njegovo ubojstvo, što neki čine.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|