HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 srp 2026, 08:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Blaž Kraljević
PostPostano: 29 stu 2009, 09:42 

Koliko vidim i ti si nasjeo na te priče,jer iz tvog posta vidim samo predizbornu kampanju za M.Tuđmana,i opčinjenost Franjom Tuđmanom.
I apriori sve drugo ne valja.To mi sve opet miriše na jednoumlje.

Ovaj dio o logici,banalno do srži.Koliko sam razumio,ti si četnike pozdravljao sa "Bok,dečki"!!?
Rat se vodi na svim razinama,ali osnova mu je oružana borba.Oružanu borbu su između ostalih vodili i HOS-ovci,maskirani u crno,i unosili strah i jezu među neprijatelja.
Da li si bio u bliskoj borbi,pa kad krenu na tebe bombama i noževima,a ti drekneš-ej nisam ja divljak,polako ljudi!!Nemoj me nasmijavati,molim te...

Jer, sada bi cijela Srijedna Bosna, Posavina i Zapadna Hercegovina bila vecinska Muslimanska, a ne samo neke djelove federacije. A Hrvati Muslimanskoj Vieroizpoviesti nebi se ni zvali Hrvati u tom slucaju -- a onda bi dezurni Ustase se ceckali po glavu dok im se kcer zeni za Arapskog Mudzahadina i promjenila imena -- Ana na Aisha -- i jos bi Tudjman bio kriv za sve

:ujko Strašna politika nas spasila...opet me nasmija :zubati

Hrvati BiH bi dopustili da im Halilović,Alija i sl. budu nadređeni?Pa da je došao sam Tuđman i to zapovjedio,što misliš tko bi ga poslušao?Pa nismo ni mi baš tolike ovce kako misliš.

Sve te činjenice na koje se pozivaš,ja bih ostavio nek stoje u mraku prljavog veša bliske povijesti našeg naroda.
Da smo mi čekali pomoć tada bilo koga,davno bismo otperjali odavde.Pogotovo političara.
Od ubistava tipa Blaža,Kira i sl.I onda se čudimo-što nam rade? Pa što radimo sami sebi,onda je za očekivati da se drugi ponašaju tako prema nama.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 11:38 

Mislim da nitko ne govori protiv pripadnika HOS-a, nego o propagandom ratu koji se vodio ranih 90ih, Srbi su očajnički pokušavali predstaviti Hrvatsku kao nasljednicu NDH, pa su im u prilog išli "mjerači kukuruza" i spika o Hrvatskoj "do Drine".

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 20:34 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:
1
Mislim da su vecina HOSovci (osim cviece koji su odma presli u jihadisticke teroristicke jedinice) bili ok decki, srce im bilo na pravom mjestu ali su bili slijepi sto se tice politike, politicka organizacija svijeta u 1991 (nekima nije bilo jasno da DSRat je zavrsio 46 godine prije), PR i naivni sto su vjerovali da su oni koji su prodali svoju vjeru za pravo na konje i vise zemlje, oni koji su glasali JMO u prva monarhofasisticka velikosrpska tamnica i uvijek stali uz taj degenerirani Srpski "kralj" Albanske korijene, oni koji su bili NAJVECI JUGOSLOVENI, nisu Hrvati i nikada nisu bili. Muslimani, golema vecina zapravo (svaka cast manjinu), su usli u Ustase zbog Cetnickog noza a ne iz ljubavi prema Hrvatsku ili jer su se osjecali kao Hrvati.

Zivio HV. Zivio HVO. Zivio Tudjman (Sr. i sada Jr.).

Ovako kod nas kažu "kulturno" nekomu da je budala i poglup...HOS bojovnici su čekali prosvjetitelje iz HDZ-a da im otvore oči i pokažu svijetli put.Naravno,svojim primjerom.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 20:50 

Citat:
Ovaj dio o logici,banalno do srži.Koliko sam razumio,ti si četnike pozdravljao sa "Bok,dečki"!!?
Rat se vodi na svim razinama,ali osnova mu je oružana borba.Oružanu borbu su između ostalih vodili i HOS-ovci,maskirani u crno,i unosili strah i jezu među neprijatelja.
Da li si bio u bliskoj borbi,pa kad krenu na tebe bombama i noževima,a ti drekneš-ej nisam ja divljak,polako ljudi!!Nemoj me nasmijavati,molim te...

Ocito me nisi razumio. Procitaj sto je RajevoSa rekao

Jesam,nisi ti mene.Imamo dosta tih prekomorskih za kulturu.

Citat:
Mislis da bi, u slucaj pobijeda KOS-Paraga osnovina da li bi uopce bilo Hrvate i Muslimane u BiH? Pa NATO bi nas bombadirala da nas Srbi mogu lakse pobiti jer smo "fasisti." Vrtimo se u krug -- onaj koji pobjeduje ima jasne, realne ciljeve, koriti sve moguce oruzje (ne samo vojno nego politicko, medijsko, PR itd.) i ima jasne pobijede na terenu sve dok ne izpunjava svoje ciljeve -- a to je bio Tudjman. HSP opcija je bila politicko samoubojstvo -- ako ne fizicko. Tudjman je sve, ama bas sve ciljeve napunio osim pripajanje HRHB -- ali barem nismo iztrebijeni u tzv. "BiH" i, ako opet pocnje rat (a vjerujem da ce ga biti iduce godine), Hrvatska je u prednost sto se tice a) Vojna industrija b) Infrastruktura (autoceste) da ostvari ciljeve. Pitanje je koliko su Muslimani glupi -- hoce li oni bit pragmaticni, prihvatiti HRHB kao dio RH za priznanje/pomoc Hrvatske da oni imaju Sarajevo-Zenica-Tuzla + sto osvaju u RS?"

Vidovnjak?Baš je uspjeh,nismo istrijebljeni...Znaš li ti koja je cijena plaćena za to?Usput,gdje nam je ta HRHB?

Citat:
Sta da radite -- slusajte onoga za koga ste glasali i onoga koji je dobio absolutnu vecinu na izborima medu Hrvatima -- a to je tada bio Franjo Tudjman. A to da Hrvatska, ZNG (kasnije HV) i Tudjman nisu pomogli nikoga nije istina -- niti blizu istine. Operacija Cagalj, npr.

Ti slušaj.Ja neću.Stada me nikad nisu puno zanimala.
Za False Flag Operation-i HOS je koristio te fazone sa zamjenom oznaka,naučili od SS-ovaca kad su napali Poljsku. :ujko

Vrh

PostPostano: 29 stu 2009, 21:46 

Lost in translation...

Dobro znam. Bratic mi je poginuo. A ja tvrdim da smo i jos dobro prosli kada uzmemo u obzir a) Britanska/Francuska/Ruska/UN politika prema nama b) Omjer snage u korist Srba i Muslimana c) Medijski rat (koji su indirektno pomogli svi koji su kukuruzirali) koji smo gubili sve do 1994 -- a koji se jos vodi. Nitko mi nije dao trunak dokaz sto tvrdi suprutno.

HRHB je svugdje gdje su Hrvati u BiH -- pitanje je vremena kada ce biti priznata, i koliko teritorija ce prikriti -- sve ovisi o koji ce biti buduci Hrvatski predsjednik. Ako itko osim Pusic, Josipovic ili taj guzicni cir Kajin pobijedi, HRHB ce biti prije nego li kasnije. EPH ankete nisu blize istine -- svaki ljevicar u Zagrebu koji znam ce glasati za bilo koga osim navedenih -- Cetnikusa, Haski Albino i Talijanski Iridentist. Ima nade. Stvar lezi u tome sto nakon Tudjmanov smrti, Hrvati u "BiH" su osnivali 1,941 politicke stranke umjesto drzili kakvo takvo jedinstvo -- da se to nije desili vjerovatno situacija bi bilo puno bolje nego sto je. Zajedno smo jaci :HercegBosanac

Komu se sada sudi u Hagu,a da ima veze sa tim mjerenjem kukuruza?Čijoj politici?Jel tebi jasno da su UN,VB,Francuska i sl.,imali svoj plan da optuže HR,Tuđmana i ekipu pa da su sami sveci bili?Džaba ti PR i lijepa odijela.

HRHB ne ovisi o HR predsjedniku,nego o jedinstvu unutar korpusa hrvatskog naroda.Ako ovisi o jednom čovjeku,nismo je ni zaslužili onda.

Usput,ja govorim o situaciji o BiH,Paraga i Blaž nama nisu bili mjerodavni ni za što,a dokaz je naša suradnja i spajanje sa HVO.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 14:21 

Jedan članak na tu temu....

Godine 1991. pojavili su se vojnici HOS-a u crnim odorama sličnim ustaškim iz 1941. godine, ali te dvije vojske nemaju ništa zajedničko osim sličnosti odore.

Ustaše iz 1941. godine su nastavak revolucionarnih ustaša iz 1933. godine kada partizana nije bilo niotkuda.

"Ustaše" iz 1991. godine su dobrovoljačke vojne jedinice koje brane Hrvatsku državu od Jugoslavenske Narodne Armije ( JNA ), pobunjenih Srba u Hrvatskoj i četnika iz Srbije i Hrvatske.

Kako su izgledali " ustaše " iz 1992. godine i 1942. godine pokazuje slika.

1942 Ustaška vojska na Drini
slika

1992 Vojnici HOS-a u Domovinskom ratu
slika

Kome je smetala i smeta ova vojska?

Srbima? Partizanima? Vojsci JNA? Vojnicima srpske TO? Antifašistima?

Kome smetaju Hrvati u crnim odorama 1991. godine?

Hrvatima ne! Kome onda?

Očigledno su smetali i smetaju Srbima, četnicima i generalima JNA i ljevičarima svih boja!!

Ustaše s Drine svi su poubijani, poubijali su ih srpski komunisti antifašisti i četnici, a ovi iz domovinskog rata i nisu ustaše kao politička vojska NDH , već su to dragovoljačke Hrvatske Obrambene Snage - HOS koje su se integrirale u hrvatsku vojsku!!

Dakle, gdje su tu " ustaše "? Nema ih osim kao fikcije u glavama senilnih antifašista i njihovih sinova?

Svaki onaj tko vojnike HOS-a označava negativno je neprijatelj Hrvata i hrvatske, jer HOS je kratica za Hrvatske obrambene snage.

Evo što piše o HOS-u:

" HOS su činile prve organizirane jedinice koje su djelovale u Domovinskom ratu, te su uz Hrvatsko vijeće obrane (HVO) činile okosnicu hrvatskog otpora srpskim snagama u Bosni i Hercegovini, a također i u Hrvatskoj.

U Domovinskom ratu, HOS se kasnije integrirao u Hrvatsku vojsku 1992. prilikom restrukturiranja vojnih snaga unutar Republike Hrvatske.

Neke su jedinice HOS-a nosile crne odore a neki njihovi pripadnici ustaško znakovlje zbog čega ih je srpska strana nazivala ustašama.

Neke su jedinice HOS-a nosile imena po ustaškim časnicima iz drugog svjetskog rata; "Satnija Jure Francetić" i " IX. bojna Rafael vitez Boban " .

Na grbu HOS-a piše "Za dom spremni " što se tumači kao ustaški pozdrav iz NDH, a zapravo je to stari hrvatski pozdrav dok još nije bili ustaša.

Mnogi HOS-ovci su tijekom rata položili živote za obranu domovine Hrvatske dok su također mnogi ostali teški invalidi.

Danas u Hrvatskoj postoji udruga dragovoljaca HOS-a sa oko 4000 članova. "

Dakle vojnici HOS-a su hrvatske borbene jedinice koje su se prve suprotstavile agresiji prema Hrvatskoj.

Zato što su imali crne odore kao što su nosili i ustaše Crne legije, a poneki i ustaško znakovlje, nitko ih u Hrvatskoj nema pravo stigmatizira ili po njima pljuvati .

Hrvat koji stigmatizira ili pljuje po vojnicima HOS-a je neprijatelj Hrvata i Hrvatske!

Radi se o hrabrim ljudima i domoljubima koji se nisu bojali dati svoj život za Hrvatsku državu, kao što su i mnogi dali.

Tko su ljudi i kome pripadaju oni koji pljuju po tim stvarateljima i braniteljima Hrvatske države?

Zar nije stid one Hrvate koji stigmatiziraju Hrvate koji su se prvi suprotstavili neprijateljima Hrvatske države!?

Mladići i djeca koja se tu i tamo na koncertima ili drugim prigodama pojavljuju u crnim majicama ili odorama sa slovom " U " su i sinovi i kćeri vojnika HOS-a koji su možda i poginuli za ovu hrvatsku državu i nitko, pa ni Zurhoff iz Jeruzalema nema pravo tu djecu nazivati ustašama, sugerirajući pri tome na ustaše iz NDH.

Vonici HOS-a iz 1992. i ustaše iz 1942. godine su samo po domoljubnoj ulozi slične, ali su to potpuno dvije različite hrvatske dobrovoljačke vojske s istim ciljem: OBRANA HRVATSKE DRŽAVE.

Nakon završetka Domovinskog rata nakon " tišine " od nekih 10 godina ponovno se pojavljuju zakrabuljeni antifašisti za zvijezdom petokrakom koji raznim trikovima ponovno verbalno napadaju Hrvatsku državu, koristeći i HOS-ovce i djecu HOS-ovaca kao " ustaše zločince " da bi stigmatizirali Hrvate i hrvatsku državu.

U tome i jest suština stvari i svih laži koje zapljuskuju hrvatski narod danas kao i 1945. godine i dalje.

Izgleda da su antifašisti ljevičari Jugoslavije sve godine u svom vlastitom krilu ponovno proizvodili fašiste - ustaše i četnike koji su eruptirali 1991. godine u međusobni rat.

No sada se dogodila inverzija jer je sada očigledno da su fašisti Srbi - četnici, dojučerašnji antifašisti s petokrakom zvijezdom, a ne " ustaše "!

Da bi se to prikrilo pred činjenicama koje naviru sa svih strana od Blajburga do Ovčare antifašistima ne preostaje drugo nego da u svojim snovima ponovno kao i 1945. krenu u pohod protiv " ustaša " na njih ne manje od 130.000, makar bili djeca, koja slušaju i pjevaju hrvatske domoljubne pjesme.

Tek kada bi se Hrvatima i hrvatskoj javnosti predočili podaci o žrtvama u balkanskim državama i podaci o žrtvama za Hrvatsku, koliki su vojni gubici, koliko civilni, koliko je poginulo Talijana, Nijemaca, Hrvata domobrana, Hrvata ustaša, Hrvata partizana, koliko je poginulo Srba četnika, Srba partizana, i konačno koliko je tko kome " grkljana prerezao " , tek tada bi se vidjelo o kakvom antifašističkom bratoubilačkom ratu se zapravo radilo, a radi se kao što vidimo još i danas.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2009, 03:42 

Hrvat je napisao/la:
Irma je napisao/la:

E nek si im reko :zivili
Da su se ostvarili Blaževi ciljevi, ti bi danas bila Hrvatica islamske vjere u hrvatskoj državi s granicom na Drini.
Zato bi baš vi muslimani trebali biti sretni što Blaž nije uspio.

Kako ti znas? Jel ti rekla vidovita Dzemila?

Vrh

PostPostano: 08 pro 2009, 08:59 

Irma je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:
Da su se ostvarili Blaževi ciljevi, ti bi danas bila Hrvatica islamske vjere u hrvatskoj državi s granicom na Drini.

infantilni stvore to je javno reko. :evotigana

Vrh

PostPostano: 08 pro 2009, 10:30 

Irma je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:

Problem vas muslimana je što govorite o Blažu, a o njemu ne znate ništa. Znaš li možda u kojim se krugovima Blaž kretao prije rata?
Zar misliš da se on borio za malu multietničku Jugoslaviju u Bosni.

slika

Vrh

PostPostano: 08 pro 2009, 11:17 

Mar-kan je napisao/la:

Jesam,nisi ti mene.Imamo dosta tih prekomorskih za kulturu.

Vidovnjak?Baš je uspjeh,nismo istrijebljeni...Znaš li ti koja je cijena plaćena za to?Usput,gdje nam je ta HRHB?

Ti slušaj.Ja neću.Stada me nikad nisu puno zanimala.
Za False Flag Operation-i HOS je koristio te fazone sa zamjenom oznaka,naučili od SS-ovaca kad su napali Poljsku. :ujko

Lost in translation...

Dobro znam. Bratic mi je poginuo. A ja tvrdim da smo i jos dobro prosli kada uzmemo u obzir a) Britanska/Francuska/Ruska/UN politika prema nama b) Omjer snage u korist Srba i Muslimana c) Medijski rat (koji su indirektno pomogli svi koji su kukuruzirali) koji smo gubili sve do 1994 -- a koji se jos vodi. Nitko mi nije dao trunak dokaz sto tvrdi suprutno.

HRHB je svugdje gdje su Hrvati u BiH -- pitanje je vremena kada ce biti priznata, i koliko teritorija ce prikriti -- sve ovisi o koji ce biti buduci Hrvatski predsjednik. Ako itko osim Pusic, Josipovic ili taj guzicni cir Kajin pobijedi, HRHB ce biti prije nego li kasnije. EPH ankete nisu blize istine -- svaki ljevicar u Zagrebu koji znam ce glasati za bilo koga osim navedenih -- Cetnikusa, Haski Albino i Talijanski Iridentist. Ima nade. Stvar lezi u tome sto nakon Tudjmanov smrti, Hrvati u "BiH" su osnivali 1,941 politicke stranke umjesto drzili kakvo takvo jedinstvo -- da se to nije desili vjerovatno situacija bi bilo puno bolje nego sto je. Zajedno smo jaci :HercegBosanac

Ali smo ipak zivi.

Tako je, SS govnari su napali slabu Poljsku pa podjelili sve sa smrdljavim Rusima.

Isto tako, Reinhard Heidrich postavio lazne dokumenti na Tukachevskya i ludi Staljin je pobio gotovo cijeli casnicki i visecasnicki kadar SSSR-a na ociti "plant." Francuzi ubijali Rwandski predsjednik pa Hutus su pravili genocid nad Tutsima (koji su protivili Francuske interese), ili kada je Paraga taman, bas kao "Veliki Vodz" Hitler u Becu, izasao iz stozer, ali u slucaj Paraga, njegova konkurencija unutar stranke je poginuo na mjesto i on lagano optuzivao Tudjmana i Britanci su histericno tvrdili da je Tudjman diktator, on je pokusavao likvidirati "vocal opposition leader Dobroslav Paraga," bas kako je wana be Poglavnik Paraga tvrdio (a kada se to vjeruje otvoreni fasisti u ljevicarska medija), ili kada je Mesicov covijek Manolic naredio atentat Kir-a -- pa onda Srbi i Sugosloveni i Britanci su tvrdili da je Tudjman odgovoran za rat (a ne Srbi, koji su rusili i posrali na Ustav 1974, mitinzi "istine," divljanje sa mostima nekoga Srpskog barbara iz srijednoga vijeka, ilegalno naoruzavanje Srba u SRH prije prve slobode izbore, tiho etnicko ciscenje tijekom Balvan Revolucija, Balvan Revolucija, Cetnicko provociranje sa vatrom pa onda JNA dolazi da "odvoji dvije ratne strane" itd. itd.). Nista nije slucajno, posebno na Balkanu. Trebamo gledati ne samo sto se desilo, nego tko je zapravo dobio najveci korist od toga, i sta pisu medije. Sve se moze deducirati iz novine -- svaki clanak je sifra. Kada vidim puc za Srbima i kada vidim da Britanci vriste i dere o "fasist" Tudjmana i citiraju "vocal opposition leader Dobroslav Paraga" o Tudjmanov "anti-Semitism" (u vrijeme kada je Zidov bio Ministar Ekonomije i pola-Zidov Ministar Obrane), ili kada Manolic tvrdi da su Tudjman i Susak krivi za rat i vriste o Josip Rehl Kiru kao dokaz, onda mi je sve jasno.

sjedi, jedan!

Vrh

PostPostano: 09 pro 2009, 12:56 

Pročitao sam ove postove pa da i ja napišem koju.
1. Nema opravdanja za političko ubojstvo, samo se Srbi i njihovi sljedbenici (Udbaši, Kosovci) na taj način rješavaju političkih protivnika. Ali ako je Kraljevićevo djelovanje trebalo biti uvod u sukob koji se dogodio na području Cazinske krajine onda je bolje što je smaknut jer unutarnacionalni sukob je najkrvaviji sukob (oko 3000 mrtvih između 5.K. ABiH i Autonomaša). A ako je smaknut kako bi se započeo sukob sa muslimanima i na taj način pomoglo Srbima da ''zabetoniraju'' svoje pozicije? Muslimani su svoje kadrove, koji nisu htjeli sukob sa Hrvatima smjenjivali a mi smo morali ubijati.
2. Problem je što su Kraljevića ubili Udbaši i Kosovci, jer kako objasniti, pored njegovog, još ubojstvo Ludviga Pavlovića, Mire Barešića...(po čijem nalogu). Nije li stari Udbaš Manolić izjavio:''Emigraciji čast ali ne i vlast''. a čast im je isporučena iz puščanih cijevi. Ništa tu nije crno-bijelo.
3. Nema razloga za pljuvanje po HOS-u jer vojska ne može biti kriva za postupke svojih vođa (ja mislim kako ni većina ustaša nije znala za Jasenovac ni za rasne zakone - većina je bila i nepismena). Hos je dao svoj doprinos u obrani hrvatskih krajeva.
4. Osim Franje Tuđmana nitko nije imao viziju slobodne hrvatske države i ''muda'' da je ostvari. S toga njemu pripada prvo mjesto u galeriji povijesnih hrvatskih osoba. Imali smo mi i prije njega ljudi koji su imali mogućnosti stvoriti državu pa nisu. Ban Jelačić je 1848.g. imao moć, imao vojsku i morao je stvoriti državu ali je on spašavao monarhiju a mi ga slavimo i pjevamo o njemu. Nitko kao Francek, upamtite to. Sve ostalo što nije bilo dobro neka poprave ovi sad, pa će i oni ući u povijest, ako mogu. Tomac je jednom rekao: s povijesne točke gledišta, Tuđman će ostati zabilježen kao osoba koja je stvorila hrvatsku Državu a Mesić kao krivokletnik u haškom sudu i ja mu vjerujem.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2010, 23:56 

TomislavM je napisao/la:
Starfucker226 je napisao/la:
General Alije Izetbegovića, što reći...

Jedan od onih koji su upropastili pravašku opciju i pretvorili tadašnji HSP iz državotvorne stranke u stranku koja služi muslimanskim interesima. Svoju sudbinu zapečatio nepriznavanjem vlasti Herceg-Bosne i stavljanjem pod komandu Izetbegovića u vrijeme kad su već počeli manji sukobi Hrvata i Muslimana, tada je on stao na muslimansku stranu i mogao je znati da će snosit posljedice.

Bio je general ARBiH 15 dana, Mate Boban i Franjo Tuđman (general Jože Broza) su godinama bili članovi Komunističke partije ali tebi to ne smeta. To se zove licemjerstvo.

Nego, Blaž Kraljević je bio čovjek koji je ostavio siguran posao i miran život da bi došao braniti Hrvate od jugočetničke agresije. I ubiše ga Hrvati, njegova vlastita braća, koji su prodali dušu vragu za 5000 DM-a. To dovoljno govori o njima.

dobro razmišljanje. Bio je za savezništvo sa muslimanima dok nije prijetila opasnost od muslimana,već od Srba koji su već uvelike palili Posavinu.

Treba reć,i s naše is muslimanske strane je nekom odgovarao sukob s muslimanima,a on je bio protiv izgleda. Da je bio živ kad su nas Muslimani napali,branio bi on Hrvate,ne brinite se za to,veliki je domoljub to bio kako reče citirani gospodin

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 13:04 

baščovan je napisao/la:
dobro razmišljanje. Bio je za savezništvo sa muslimanima dok nije prijetila opasnost od muslimana,već od Srba koji su već uvelike palili Posavinu.

Odlično razmišljanje.
Vrlo realno i dalekovidno k tome. :001_rolleyes
baščovan je napisao/la:
Treba reć,i s naše is muslimanske strane je nekom odgovarao sukob s muslimanima,a on je bio protiv izgleda. Da je bio živ kad su nas Muslimani napali,branio bi on Hrvate,ne brinite se za to,veliki je domoljub to bio kako reče citirani gospodin

Da, da, Hrvatima je posebno odgovarao sukob s Muslimanima u onom omjeru snaga, posebno u srednjoj Bosni, naravno... :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2010, 08:37 

Bivši koordinator HSP-a u središnjoj Bosni Matija Brejnović optužuje Paragu za izdaju bosanskih Hrvata:

Bivši zapovjednik HOS-a za Bosnu Jadranko Jandrić optužuje Paragu za izdaju bosanskih Hrvata:

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 13:33 

TomislavM je napisao/la:

1. *Ovo podebljano najčešće četnici govore.
*Odakle ti da se HSP borio protiv demokracije? Ti si nekako izgubljen u vremenu i prostoru.
2. Ta ista Bentlyjeva je Paragu i HOS napadala za širenje fašizma, ugrođavanje Srba, paravojnost, uglavnom isto što i ti sada radiš. Da nisi nešto s njom u rodu?

3. Ustaška vojnica je bila vojno krilo Ustaškog pokreta.

4. Ajde podastri neki dokaz umjesto što ovdje lupaš.

5. I danas imaš ljudi koji su po nacionalnosti Hrvati a po vjeroispovjesti muslimani.

Odgovori:

1. Ne, nego cetnici i jugokomunisti su sa svoju propaganda velicali stranacka vojska HOS-a da prave podjele medu Hrvatima i velicali HSP-a da ruse demokratsku Hrvatsku. Svima je to jasno -- samo ne faux ustasama. HSP, pod Paraga, je pokusao u vise navarta rusiti Tudjmanu. Javno je prozvao narod na puc -- obecao je 100,000 a oko 100 su dosli u ZG da, i ovo je direkt citacija, "ruse vladu." Paragin pismo ICTY-u je temlj optuznice protiv HV/HVO sada -- to je cinjenica. HOS je bila stranacka vojska HSP i tocka. Svatko tko je usao u HOS nije bio HSPovac niti cak za Hrvatska do Drina i sl. ali HSP je kontrolirala HOS -- to je nesporna cinjenica.
2. Pa dobro jutro zato ga je prozvala da drzi svoj primitivni, izdajnicki "miting" -- mislis da je "slucajno" da Tudjman ili barem netko iz HDZ (tada vecinska stranka) nije prozvan a neki minorni DEGENERIK je? Nisam njoj u rodu, ali ti ocito je si -- vasa mrznja prema Tudjmanu je jednaka ista...
3. I? HV/HVO su u najgorih dana rata 90ih drzali pod svoju absolutnu kontrolu vise teritorije nego li Ustaska Vojnica ikada 1941-1945. Osim Paragin otvoreno, javno rehabilitacija Ustastva pred zapadnim cimbenicima i medijama, kakve veze ima Ustaska Vojnica sa Domovinskom Ratu?
4. Ja sam ti dao dokaze, a ti si iznio retoriku. Evo jos jedan prilog o kome (jugokomunistima) je zapravo bilo u interesu da je HSP vodila svoju subversijsku, na kraju anti-Hrvatsku politiku: http://www.youtube.com/watch?v=r1MjQMbM0zM. Koja ekipa Stipe Incitatus Mesic i Semso Tankovic -- prave Hrvatine! Evo jos neke priloge:

http://www.hdmagazine.com/bosnia/articles/paraga1b.html
http://www.hrt.hr/arhiv/98/11/18/HAG.html
http://www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?t=16575
http://www.hsp1861.hr/vijesti/990503.htm
http://dombranisvoj.blog.hr/2008/05/index#1624912872

Ti si nekako izgubljen u vremenu i prostoru. Drugi svijetski rat je gotov, Ustase i Partizani su u starickim domovima, grobovima ili u pelenima. Demokrat Tudjman je stvorio slobodnu i neovisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku. Nema vise Srbo-Albanski "kraljevi," ni poglavnici niti marsali. Ima samo jedna vojska -- Hrvatska Vojska (HVO je bila defakto dio nje -- i bit ce i dalje). 2009 godina je. Glasaj za Miroslav Tudjmana :palacgore1 :HVO :HercegBosanac :hrvatinic

5. I? To sto sveukupno 2% Muslimani na cijelu teritoriju RH i "Kraljevicov" BiH smatraju sebe Hrvatima znaci sta? Evo kasljao sam i kurac mi se micao 2cm. To mi to znaci...

Muslimani, 98% njih u RH i BiH, nisu Hrvati i tocka. Ustastvo je mrtvo. Treba ojacati RH ekonomski, vojni, i politicki, treba stvoriti HRHB i raditi na pripajanje HRHB prema matici i nek se Srbi i Muslimani kolju, ako nastave sa ovakvu politiku prema Hrvatima. Ostalo je trosenje vrijeme, i, sto se tice propagiranje Ustastva i Partizanstva u godina 2009, izdajnistvo. Treba izkorijeniti svaki trag Ustastvo i Partizanstvo -- Domovinski Rat je nas oslobodio, Hrvati nisu oslobodeni 1941 niti 1945 vec 1991. Zivio Tudjman. Zivio HV. Zivio HVO.

Deoklenstimatereti?? :ujko

Al' si ga nasr'o, sasr'o i izmiš'o sve živo i neživo, jebote zaboli me glava.

:confused1

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:14 

ja cu o ovom cojeku samo rec jedno, domoljub!!

kad bi postojalo neko racunalo, di bi mogli ubacit sve te podatke o ratu i kad bi ono dalo sud ko je pozitivan, a ko negativac, ja mislim da bi se ono pokvarilo... :zubati

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2010, 07:33 

Starfucker226 je napisao/la:
Bivši zapovjednik HOS-a za Bosnu Jadranko Jandrić optužuje Paragu za izdaju bosanskih Hrvata:

This video is private.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2010, 16:20 

TomislavM je napisao/la:
This video is private.

evo ga, nije više privatan video:

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 11:59 

Citat:
Pa cuj ako na suncani dan bez oblaka i pritisaka ako komunist kaze da je vedro danas a ti se slazes to znaci da si komunist?

Pa ti si taj koji po ovome na sunčan dan kaže da je vedro, ne ja.

Citat:
Pavelic ima veze sa HSP i HOS, ne?

Pokušavaš ubaciti nešto što je kilometarski odvojeno od ove teme. Bacaš prašinu u oči, i to uzalud.

Citat:
Blaz je negirao opcehrvatska obrana (HV + HVO), negirao je volja 90% + Hrvata BiH. Negirao je nadleznost HV (inace HV na sve razine osim na papiru zbog opce poznate stvari). Tudjman nije bio predsjednik tog Austrijskog kolonijalna/Titova tvorevina, ali je bio predsjednik SVIH Hrvata.

HV je bio nadležan u Hrvatskoj, ne u BiH. Blaž je djelovao u BiH, koliko ti puta trebam ponoviti.

Tuđman je bio predsjednik:
FK Partizan Beograd
HDZ
RH

To što se on volio nazivati predsjednikom svih Hrvata ne znači da je on to i bio, između ostalog zato što svi Hrvati nisu ni glasali za njega. Pavelić je NDH nazivao nezavisnom, iako ona to nije bila.

Citat:
A ta svinja Izmetkmetovic je rekao "ne" na sve, ama bas sve prijedloge Tudjmana (disrupcija Srba u 1991 kada su koristili tzv. "BiH" kao "staging area" za sve njihove genocidne operacije protiv RH, jedinstvena obrana, konfederacija...). Hrvati BiH su izabrali taj Predsjednik u Grudama :HercegBosanac

A šta si očekivao, Izetbegović se borio za svoju guzicu, ne za Tuđmanovu.

O čemu sad ovdje govorimo, o predsjedniku HDZ-a BiH ili HZ HB? Ako je ovo prvo, Hrvati BiH su izabrali Stjepana Kljujića, a ne onog kokošara iz Gruda. Ako je ovo drugo, tko ga je izabrao na taj položaj, da čujem?

Citat:
Da, sa Halilovic kao zapovijednik. Kraljevic je odbacio Zagreb i HV, i grlio Islamofasisti i Jugoslavencine. Toliko o njegovo "Hrvatstvo."

Vidim, ti bi radije da Muslimani i Hrvati pucaju jedni na druge nego da zajedno pucaju na agresore iz Srbije. Toliko o tvom "hrvatstvu".

Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bih_elections-1990 :HercegBosanac

HDZ BiH je dobio vise od 90% glasa Hrvata BiH. Koliko su zastupnici i ministri bili HSPovci u Incitatusova vladavina? Od 1990 do kada je stoka napokon krepala? HSP BiH je organizirala prvu Hrvatsku vojnu jedinicu - stvarno? Mislis da HVO nije neformalno organizirao prije toga, recimo, npr., nakon napad na Ravno, kada je Incitatus rekao "to nije nas rat"? Ili nakon osnivanje Hrvatska zajednica Herceg Bosna 18. Studenoga 1991? Nemoj mi rec da si tako naivan... Tko je planirao Operacija Cagalj? Kraljevic mozda?

Ovo što si stavio kao "dokaz" uopće ne pokazuje koliko je HDZ BiH hrvatskih glasova dobio. A prva jedinica HOS-a u Ljubuškom i jest postrojena nakon napada na Ravno, isti mjesec. Evo ih

slika

A znaš šta je tvoj dragi predjednik kokošar napravio dan nakon što je proglasio ono, što god to bilo? Otišao HSP-ovcima u Ljubuški i rekao im "kako bi Hrvati trebali skupa sa Srbima sjebati Muslimane". A Vukovar gori u tom trenutku. Baš je bio veliki Hrvat, tvoj predsjednik kokošar.

Citat:
Procitao sam ta pornografska knjiga - ako ti kao Hrvat ne kuzis da je to Islamisticki tekst onda nemogu ti pomoci. I citao sam sve histericne, anti-Hrvatske tekstove veleposlanstva tzv. BiH od 1992 do dan danas koji su objavljeni u Zapadnom tisku - pisme Alijini emisari. "Ne hvala mi necemo ru rato kao vi s Srbima" je rekao kada je a) Odbio pruziti otpor u BiH, pa bilo i simbolicno, dok je genocidna JNA i genocidni cetnonacisti napali Hrvatsku iz teritorije Bosne i Hercegovine b) Odbio svaka, ama bas svaka ponuda jedinstvena obrana pod vodstva HV-a. Sacirbegovic se smijao, smijao, jednom covijeku kada je bio u Hrvatski centar u NYC, ljeto 1991, kada je pitao "Hoce li Bosna i Hercegovina napast JNA kolone i baze u BiH." I onda, s smjeskom, rekao "pa necemo mi u ratu protiv Srba kao vi."

Pornografska knjiga? Ti si jako izgubljen u nazivima i definicijama. To jest islamistički tekst, ali opet nema veze sa onime što si ti ranije govorio tj. ne hvala mi necemo u ratu kao vi s Srbima. Ti sam sebe zbunjuješ.

Daj neki link gdje se to može pročitati. I molim te, nemoj stavljat linkove nekih blogova jer tamo svaka budala može svašta pisati.

Citat:
Nudio je konfederaciju cim je izabran, i tako sve do otvorena genocidna Muslimanska agresija. Opce poznata cinjenica.

Opet ti kažem, daj neki link gdje se to može pročitati.

Citat:
Pravi Vrhovni Zapovijednik - Srbi poklali sve u Bijeljini, a on ne vjeruje jer "Armija nas stiti." Njegovo glasacko tijelo nosi slike Tita dok ih Srpski snajperi gadaju. Prava Hrvatina nema sta. Halilovic je bio Kraljevicov vojni Zapoviednik broj 1 jer je vodio Glavni Stab. DzeneralSraraga je se borio gdje? Gdje je Sraraga se borio? Zanimljivo kako vatreni "Ustase" i Hrvatine potput Sraraga i Kraljevic, koji nisu htjeli slusati "komunista" Tudmana, su slusali Predsjednik-Islamist Incitatusa i leglo KOSovaca, UDBasa, i jugooficircici koji su se borili protiv Hrvatske u 1991, koji su okruzili Predsjednik Incitatusa...

Tko kaže da je Alija bio Hrvat, odakle si sad tu glupost izvukao? Paraga se nije borio nigdje, i to je njegova stvar. I gdje su to Paraga i Kraljević slušali Izetbegovića, daj neki pismeni dokaz, ako ga imaš, a vjerujem da nemaš.

KOS-ovci, UDB-aši i jugooficirčići su bili okružili tvog predsjednika kokošara i tvog Titovog generala, štoviše, oni su ih prigrlili. Teško je bilo odreći se starog društva, Manolić, Perković itd.

Citat:
Isuse Boze na koji planet ti zivis? ... Udruzeni Zlocancki Pothvat, za koji se tuzi Gotovina et al i Prlic et al, je temeljen na osnova da su Tudman i Susak, citav vrh MORH i RH, ali i HVO i HRHB, vodili "udruzeni zlocinacki pothvat" protiv a) Hrvatskih Srba (Gotovina et al) b) Bosanski Muslimani (Prlic et al) c) Bosanski Srbi (Prlic et al) - Gotovina et al i Prlic et al su jedna cijelina - Puhovski je to histericno slavio i to vise puta na javnoj (okupiranoj) televiziji Hrvatske. A tebi ocito ne smeta sto su Prlic et al na meti tog pravnog sprdacina zvana ICTY. Ej da imas stida.... A da imas pameti, znao bi da, u slucaj negativna presuda u oba postupaka, ili, ako imas svoju ocitu zelju za negativna presuda u Prlic et al, REPUBLIKA HRVATSKA ce biti na financijskoj meti.

Ono pitanje o planetu trebaš sebi postaviti. Opet ti kažem, u Paraginoj optužnici nema ni riječi o Gotovini, dakle kako ona može biti odgovorna za to što je Gotovina optužen? Jel ti imaš problema sa shvaćanjem?

Što se tiče Jadranka Prlića, boli me đon za njega, kao i sve njemu slične koji su do 90. bili poslušni komunisti a onda preko noći postali veliki Hrvati.

Citat:
FTV zna jako dobro sto rade. Guraju kult Kraljevica da zavade naivne Hrvate. Problem je u tome sto naivni Hrvati koji spuse te price nisu Hrvati HRHB. Mislim, bizarna je tragedija da itko, itko koji sebe smatra Hrvata spuse te price ali mi nismo narod poznat po racionalnost...

Deklarirani Ustasa se borio za normalnu BiH. Interesantno. Ustastvo je sinonim za demokraciju i sloboda trzista bez velikog utjecaja vlade? Mislio sam da su Ustase bili za Hrvatska do Drina, a ne nikakve kolonijalne Austrougarske tvorevine/Titoisticke kreacije. Vi pacijenti koji patite od paragitusa morate vec jednom dogovoriti medusobno da li je Kraljevic bio za Hrvatsku ili BiH. Onda pogledajte program HSP, sluzbena retorika/programski sadrzaj (poviesne granice), i recite za koga su Paraga, ali i ocito Kraljevic, radili, smisljeno ili ne, mislim tko je profitirao od njihovo djelovanje i pucistickog ponasanje. Mislite da su Englezi "slucajno" uvijek pustili snimke HOSovce u crne uniforme kada je bio spomen o Hrvatske stranke u njihove kvazinovinarske priloge? Mislis da je "slucajno" da je Paraga pozvan u Americkog Kongresa (jedna Helen Delic Bently, koja je bila vodeca Republikanka tada, ali i jedna od osnivaca Serbian Unity Congress-a, je organizirala njegov poziv), a ne LEGALNI IZABRANI PREDSJEDNIK, da taman prije genocidna velikosrpska agresija neki tip u Crno, govori o obnova NDH Amerikancima i kako je Tudman anti-Semit i kako ce Hrvatska biti na Drina i to bez Srba...

HRHB više ne postoji. Kraljević se borio za Hrvatsku do Drine, unutar koje bi bila normalna Bosna i Hercegovina. Jedno ne isključuje drugo. Da nije bilo partizana i četnika u Drugom svjetskom ratu, bila bi normalna Bosna i Hercegovina i u NDH.

Kongres SAD-a je pozvao Paragu jer je bio poznat kao borac protiv komunizma, i žrtva jugoslavenskog režima, kojem je tvoj Titov general služio. Nađi taj Paragin govor iz Kongresa pa ćemo raspraviti. Dok ga ne vidim, sve ovo tvoje je samo rekla kazala. A ta Bentlyjeva je najviše napadala Paragu kao ekstremista, fašista, i slično, tako da je teško da su njih dvoje u ikakvoj ljubavi. Evo ti dokaz

http://www.angelfire.com/in/beograd/hdb45.html

Citat:
Nacionalist nisi. Ti si izgubljen. Ustasa koji mrzi "Titov General" koji brani Titova ostavstvina - tzv. BiH i koljaci Hrvata...

Titov General koji je u najgoriji dana rata drzio vise teritorija pod svog/drzavnog ustavno pravni poredak nego sto je Pavelic IKADA drzio, i to, suprutno od Pavelica, bez pomoci ikoga. "Titov General" koji je oslobodio Hrvatsku, i, dok je on bio ziv, Hrvati u HRHB su vladali sebe i djelovali na svim razinama kao da su dio Hrvatske - nesto sto je "Ustasa" Paraga, zajedno sa Izmetkmetovic, Hadzihasanovic, Sejdo, i ostala stoka sitnoga krupnoga zuba, vristio i kakio protiv.
Na zalost, nakon sto je Bijeli Vitez prosao kroz nebeska vrata, Judine Skude su se prodali za fotelje - odrekli Hrvatski interes u BiH, neki za ideoloski fetis, kao i uvijek, ili za sitne komadi kruha, na stetu vlastitog naroda, kao i uvijek....

Tomislave, Prorok Tudjman je govorio o takvi kao sto su Paraga davno prije:
http://www.youtube.com/watch?v=AqbJOVlEzng

"Ustase" brane jedinstvena, unitarna, multietnicna BiH i AVNOJske granice. :rigam

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXUzNY

Jedini izgubljen ovdje si ti. Gdje ja branim koljače Hrvata? Pa tvoj Titov general je služio najvećem koljaču Hrvata u povijesti. Vidim da ti to nimalo ne smeta. On oslobodio Hrvatsku? :sega E svaka ti čast, baš imaš smisla za humor. Hrvatsku su oslobodili oniu koji su svakodnevno gubili živote na prvim crtama bojišnice dok je udobno živio u Zagrebu, oni koji su krvarili u snijegu i blatu bez oružja i streljiva dok se on vozikao u predsjedničkom avionu umjesto da za njega kupi oružje. Poslušaj malo šta kaže Siniša Glavašević, možda ti onda neke stvari budu jasnije (mada iskreno sumnjam)

http://www.youtube.com/watch?v=mXeD3WEF ... re=related

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 12:42 

Citat:
Vidim, ti bi radije da Muslimani i Hrvati pucaju jedni na druge nego da zajedno pucaju na agresore iz Srbije. Toliko o tvom "hrvatstvu".

Ti bi Tomislave vidim radije da Srbi i Hrvati pucaju jedni na druge nego da zajednu pucaju na muslimanske agresore. Toliko o tvom "hrvatstvu."

Citat:
A znaš šta je tvoj dragi predjednik kokošar napravio dan nakon što je proglasio ono, što god to bilo? Otišao HSP-ovcima u Ljubuški i rekao im "kako bi Hrvati trebali skupa sa Srbima sjebati Muslimane". A Vukovar gori u tom trenutku. Baš je bio veliki Hrvat, tvoj predsjednik kokošar.

Znači da je bio pametniji nego što je izgledao. Bio je dakle vizionar, političar sa dalekovidim poimanjem svih zbivanja. Nije patio od nekih povijesnih predrasuda.

Citat:
HRHB više ne postoji. Kraljević se borio za Hrvatsku do Drine, unutar koje bi bila normalna Bosna i Hercegovina. Jedno ne isključuje drugo. Da nije bilo partizana i četnika u Drugom svjetskom ratu, bila bi normalna Bosna i Hercegovina i u NDH.

E ne može to tako kume moj, upravo jedno i isključuje drugo. Ako bi bila BiH u Hrvatskoj, onda je ne bi ni bilo. Ne mogu biti vuci siti i koze na broju. To što ti govoriš je politika muslimana namjenjena naivčinama u hrvatskim redovima u to vrijeme.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 16:15 

Bobovac je napisao/la:
Citat:

Ti bi Tomislave vidim radije da Srbi i Hrvati pucaju jedni na druge nego da zajednu pucaju na muslimanske agresore. Toliko o tvom "hrvatstvu."

Ja bih najradije da rata nije ni bilo, da su se savezne republike mirnim putem razišle i da nitko ni na koga nije pucao. Ali kad se o pucanju radi, daj mi samo jedan razuman razlog zbog kojeg bi mi Srbi trebali biti draži od Muslimana (i nemoj mi molim te trabunjati o nekakvoj "krščanskoj braći").

Citat:
Citat:
A znaš šta je tvoj dragi predsjednik kokošar napravio dan nakon što je proglasio ono, što god to bilo? Otišao HSP-ovcima u Ljubuški i rekao im "kako bi Hrvati trebali skupa sa Srbima sjebati Muslimane". A Vukovar gori u tom trenutku. Baš je bio veliki Hrvat, tvoj predsjednik kokošar.

Znači da je bio pametniji nego što je izgledao. Bio je dakle vizionar, političar sa dalekovidim poimanjem svih zbivanja. Nije patio od nekih povijesnih predrasuda.

Znači da je bio ili UDBaš koji je namjerno išao stvarati zavadu između Hrvata i Muslimana, ili velika budala koja je išla Hrvatima praviti neprijatelja koji im nije bio bio potreban.

Citat:
Citat:

E ne može to tako kume moj, upravo jedno i isključuje drugo. Ako bi bila BiH u Hrvatskoj, onda je ne bi ni bilo. Ne mogu biti vuci siti i koze na broju. To što ti govoriš je politika muslimana namjenjena naivčinama u hrvatskim redovima u to vrijeme.

Ma nemoj, ako je mogla postojati Herceg-Bosna u sastavu NDH, a svi znamo što je taj naziv tada označavao,

slika

zašto ne bi mogla postojati BiH u sastavu Hrvatske? U ovom slučaju su i svi siti i svi na broju.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 16:40 

Citat:
Ja bih najradije da rata nije ni bilo, da su se savezne republike mirnim putem razišle i da nitko ni na koga nije pucao. Ali kad se o pucanju radi, daj mi samo jedan razuman razlog zbog kojeg bi mi Srbi trebali biti draži od Muslimana (i nemoj mi molim te trabunjati o nekakvoj "krščanskoj braći").

To tko je tebi draži to je tvoja privatna stvar. Ja osobno ne mrzim nikoga samo zato što je musliman ili srbin. Srbi i hrvati nisu nikakva kršćanska braća, tu si u pravu. Isto kao što ni hrvati i muslimani nisu neka braća po nekom drugom temelju. Nema braće, prijatelja i nema dražih ili mržih u politici, sve je samo trenutni interes.

Citat:
ako je mogla postojati Herceg-Bosna u sastavu NDH, a svi znamo što je taj naziv tada označavao, zašto ne bi mogla postojati BiH u sastavu Hrvatske? U ovom slučaju su i svi siti i svi na broju.

Kakva Herceg-Bosna u sastavu NDH? NDH je bila centralizirana država podijeljena na veležupe, slično kao sada na županije. Nikakve autonomije za BiH u njoj nije bilo.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 16:56 

Bobovac je napisao/la:
Citat:
ako je mogla postojati Herceg-Bosna u sastavu NDH, a svi znamo što je taj naziv tada označavao, zašto ne bi mogla postojati BiH u sastavu Hrvatske? U ovom slučaju su i svi siti i svi na broju.

Kakva Herceg-Bosna u sastavu NDH? NDH je bila centralizirana država podijeljena na veležupe, slično kao sada na županije. Nikakve autonomije za BiH u njoj nije bilo.

Naravno da nije bilo autonomije za BiH, ali svi znamo da je pojam Herceg-Bosna od kraja 19. stoljeća među Hrvatima označavao cijelu Bosnu i i Hercegovinu kao geopolitički prostor. I kao takav ga se smatralo i u vrijeme NDH.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2010, 17:10 

Pa da, Herceg-Bosna ili BiH. Isto kao da kažeš Velika Britanija ili U.K.
Nisu samo hrvati koristili taj izraz već su ga koristili svi narodi u ex Jugi. Riječ je samo o pojednostavljenju imena a koje nije imalo ikakve političke konotacije.
Druga je stvar što sad muslimane ili neke druge taj naziv asocira na Matu Bobana, To je pogrešno, isto kao što bi sad npr muslimani u Bosanskoj Krajini sebe ne bi trebali zvati krajišnicima zbog asocijacija na Srpsku SAO Krajinu.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2010, 12:02 

Tomislave, hajde ti na Drinu, pa je lipo pregazi, pa budi ranjen
pa zapjevaj, kad je Drinu pregazio
u nogu je ranjen bio, i ebo te Blaz, i ti njega..
I svaki idiot za kojeg si u stanju da posaljes ljude u smrt
dok svoje dupe skrivas na internetu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: