|
|
Stranica: 8/20.
|
[ 490 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:11 |
|
|
totem je napisao/la:
Koja si ti promasena investicija(svojih roditelja). Znaci, po tvojim mjerilima, Arkan je nenadjebiv na ovim prostorima. Bez obzira na bijeljinu i zvornika. Ne mogu vjerovat kojim se ljudima divis.
Pusti ga, nije njemu lako, covek je vedeta forum.teretana.net  tamo valjda i Naser navrati... Neuspeli abortus heroja iz Vidimo se u Citulji i Safete iz Zivinica. Frajeru, stavi koliko god hoces 20-ica na sipku, i tu bi te izgurao... sve u svemu, capo u pokusaju, mangup sa leptirom u dzepu, faker sa malim alatom, zderac pokvarenih sudzuka, Golf kec iz TAS-a, Hasan Dudic na repeatu... Takav ti je nas babin emhamdulilah 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:12 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
ManInBlack je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Jajara obichna??? Vidis mangupe ja sam imao tu cast da Nasera upoznam u teretani u Mejdanu 2001-e godine i bas mi je drago da sam ga lichno upoznao mogu samo da kazem ,veoma ugodan sagovornik,mangup,sportista,lijep,kara najbolje pichke,vozi najbolja kola dok ti mozes samo iz kevinog spajza da sanjas o priblizno ugodnom zivotu Nasera Orica,pa coveche znas i sam da ti u svom Obodin frizderu imas pola zvezdinog margarina,pola tegle hajvara i dvi glavice luka i opet se usudjujes prozivati ovakvog dingaru...
Ja šta je nego jajara, koja sve te blagodeti ima zahvaljujući reketu koji on preko FLEK-a uzima poduzetnicima i ugostiteljima, a da ne pričamo o transportu 'robe' u blindiranim vozilima za prevoz novca.. Završiti će kao i svi kriminalci, sa metkom u glavi :) i onako non stop trza kad ko lupne vratima  Ja mislim da si ti svaki put u Tuzli kad bi nailazio onako u prolazu na ljude tipa Mrcho,Django,Omer (devetka) i ostali da si bjezo na drugu stranu ulice i odmah napushtao ne popijenu kahvu u lokal gdje bi oni usli ,poznat mi je gen ljudi poput tebe...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:14 |
|
|
Uz jos jednu godisnjicu Armije BiH koja je obiljezena jucer, napisat cu malu uspomenu na sjajnog covjeka i velikog junaka Armije BiH o kojem se skoro nista ne zna. Zove se Zeljko Jagic, bio je po cinu kapetan, pilot Armije BiH u Tuzli, clan 'prve bosanske eskadrile' 1992 g., bez aviona na aerodromu Dubrave. Pravi posao ce dobiti tek kasnije kad je Armija BiH nabavila helikoptere. Sreli smo se poslije rata, ne bas lijepim povodom. Neke budale i pokvarenjaci u Bosnjaka, u jednoj od rasprava o razlozima pada Srebrenice, ali i ljeta 1995, pustili su pricu kako je bio jedan odlican pilot u Tuzli koji je, eto trazio 20 000 maraka za helikopterski let u Srebrenicu kad niko drugi nije smio. Provjerio sam, ciljali su upravo na kapetana Zeljka Jagica.
Tada sam pisao za jedan bh. list u Sarajevu. Nasli smo se u njegovom stanu u tuzlanskom naselju Brcanska Malta, gdje su inace zivjeli oficiri bivse JNA. Zeljko je imao stas pilota iz holivudskih filmova, i brkove, tako da mi nije trebalo puno da me odmah ne podsjeti na Goose (Anthony Edwards), najboljeg prijatelja Mavericka-a (Toma Cruise) u filmu 'Top Gun', koji ce slomiti vrat prilikom jednog katapultiranja iz F-16. Zeljko se odmah otvorio, cim sam mu rekao zasto sam dosao.
'Kako ce mi, bolan takvo sto pripisati !? Kakvih 20000 maraka, pa to je nevidjena laz!? Pa, znas li ti koliko sam ja letova imao za Srebrenicu!?- otprilike je tako poceo, a ja sam otvorenih usta, bez daha slusao jednu od najuzbudljivijih prica kako se branila Bosna, tajno, o cemu je znao vrlo mali krug ljudi vojnog vrha Armije BiH.
Pricao je Zeljko o letovima smrti za Srebrenicu tokom opsade tog gradica, trenucima kada bi zadugo na vratima gledao svoju djevojcicu i zenu, misleci da ih posljednji put gleda. Letili su rano ujutro, oko 2-3 sata, brzim preletima preko srpskih polozaja, kad se racunalo da cetnici s protivavionskim topovima i mitraljezima po brdima Podrinja ipak klonuti u san ili bar smanjiti budnost. A cekali su ih uvijek. Srpske snage su znale za helikopterske letove Armije BiH, nekad su i pogodili, ali su piloti Armije BiH obicno bili snalazljiviji pa bi teret, od ljudstva, hrane, lijekova do 'crvenih strijela', ipak vjesto bio isporucen u gradu kome se spremala smrt. Armija je izgubila neke letjelice. Jednom prilikom je helikopter oboren ali bez ljudskih gubitaka (ostao je na krosnji velikog drveta), drugi put, kada je prevozio ljekare iz Tuzle, o tome se vise zna, poginula je i hrabra posada pilota i mehanicara Armije BiH: Cokic i Malkic( zajedno s nekoliko ljekara koji su trebali pomoci narod Srebrenice. Izgubila je Armija BiH i tu letjelicu ali je gubitak ljudstva i hrabre posade bio nemjerljiv.
Pred sudbonosne dane za taj gradic u Podrinju, Zeljko je ponovo digao helikopter UH-1H jer drugi - nisu smjeli. Tada mi je ispricao nesto sto bar do tada skoro niko nije znao u BiH.
'Ponovo je bilo oko 2 sata ujutro. Svi su bili u helikopteru. Sve sto smo od mts-a vozili bilo je ubaceno, ali mi je javljeno da moramo jos cekati. Iako sam pilot i kapetan, letovi su bili 'top secret' i ja nisam znao do posljednjeg trenutka ko ide. Proslo je vise od pola sata kad mi je receno da jos cekam. Taj neko ponovo nije dosao. Kasnije sam pitao, dobro, pa, ko je taj, pobogu sto ovoliko cekamo?
'Naser Oric' - rekli su mi a onda je stigla naredba da ipak krecemo bez njega' -rekao mi je kapetan Armije BiH a ja sam zanijemio. Dakle, 'heroj Podrinja', kako Orica zovu zbog zasluga za organiziranje prvog otpora u Srebrenici koji je vec mjesecima uzivao u komotnom zivotu u Tuzli, i pored naredbe Armije BiH, nije htio u Srebrenicu!? Uglavnom, izresetanog helikoptera, na sta je vec navikao, Zeljko je jos jednom sjajno obavio zadatak i vratio se na heliodrom Visca kod Banovica.
Objavio sam tu divnu pricu o herojstvu Zeljka Jagica, koji uopce nije Bosanac. Rodom je s hrvatskog otoka Krk, ali ga je ljubav s Tuzlankom i opredijeljenost da brani BiH ostavila u Tuzli a da niti jednom nije bilo kolebanja. Kad je clanak objavljen s likom Goosa iz bosanskog 'Top Gun-a', probudio me rani telefonski poziv.
'Halo, j e li ...? Da. Ovdje general Atif Dudakovic.
'A, ja sam Che Gevara', umalo ne rekoh, jos bunovan. Kroz glavu mi je samo proletilo da se tako zove novi komandant Generalstaba Armije BiH a glas s radija i tv u slusalici nedvosmisleno je upucivao da me ipak niko tako rano ne zajebava.
'Jeste li stvarno vi autor ovog priloga o kapetanu Zeljku Jagicu?
'Da, jesam', velim, shvativsi zasto me zove proslavljeni ratni komandant 'Sile nebeske 'iz Bihaca..
'E, pa zelim samo da vam cestitam, gospodine na ovoj divnoj prici i zahvalim vam se. Iskreno receno, ja nisam znao za herojstvo tog naseg oficira. Znate i zasto, ipak sam ja bio u Bihacu. Mozete li doci vas dvojica kod mene na prijem, zelim da vas upoznam zajedno s kapetanom Jagicem?
Helem, bio sam sprijecen, a nas Zeljko je otisao. Zahvaljivao mi se poslije, skroman kakav jest, a mene bilo stid sto je za takvog bosanskog heroja, Bosna a i oni koji to trebaju znati - s takvim zakasnjenjem cula i bar donekle ispravila nepravdu.
Nemam ni Zeljkovu fotografiju da je prilozim uz ovu malu uspomenu, tek zastavu pod kojom se borio Zeljko i njegovi saborci na jednom od mitinga Armije BiH nakon rata, ali zamislite Goosa, kako napisah gore, kopilota Toma Cruise iz filma 'Top Gun'-a. Tako otprilike je izgledao nas bosanski heroj, kapetan Zeljko Jagic. Zao mi je sto nisam bio u prilici da mu i jucer stisnem ruku u Tuzli i kazem, hvala ti, Zeljko u ime Srebrenicana i cijele BiH!
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:14 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Mar-kan je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Možda, su priče ili ne, ali jedan je helikopter oboren... Kažem ti da sam svjedočio tim letovima. Nije oboren,zapeo za drvo.Doduše,moguće da je i Žepa u pitanju,provjeriću. Markane, ti si vojni zurnalist ovdje. Jel ikada oboren muslimanski zrakomlat od strane srba? I ako nije kako su obarali americke apache, a ne mogu onu osmicu koja se rusi kao od sale? Ovo pisem sa ciljem da se dokaze da Srebrenica je vestacki odrzavana do 95, za trgovinu sa sarajevskim podrucjem.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:17 |
|
|
totem je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Možda, su priče ili ne, ali jedan je helikopter oboren... Kažem ti da sam svjedočio tim letovima. Za taj vjerojatno cetnici nisu uzeli pare. Sala na strani, i sam znas da sa obzirom na kvalitete muslimanskog vojnog zrakoplovstva, nijedan ne bi prezivio let do tuzle ili obrnuto. Znam. Koristili su UN i njihove bijele helikptere kao paravan. Sve svoje letove su obavljali iz Tuzle, prelet preko aerodroma Dubrave na kojemu su bile snage UN-a i na koji su svakodnevno slijetali UN helikopteri, odmah iz aerodroma u brdima je bila linija, sve se dešavalo u max 4 minute. U to vrijeme su Srbi sa Visa 1x tukli aerodrom, da bi istu veče UN tenkovi tipa leopard sa suprotnog brda otvorili vatru po srpskim položajima na Visu. Poslije toga nije se pucalo po aerodromu i helikopterima. Ubrzo su počeli i noćni letovi transportnih aviona koji su u sprečko polje između Živinica i aerodroma padobranima spuštali palete sa humanitarnom pomoći, uključujući i tkz ' launch pakete', oružje, municiju, uniforme itd itd,.. Mrtva glava je padala da se dođe do koje palete.. Svjedok sam tih događanja.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:19 |
|
|
totem je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nije oboren,zapeo za drvo.Doduše,moguće da je i Žepa u pitanju,provjeriću.
Markane, ti si vojni zurnalist ovdje. Jel ikada oboren muslimanski zrakomlat od strane srba? I ako nije kako su obarali americke apache, a ne mogu onu osmicu koja se rusi kao od sale? Ovo pisem sa ciljem da se dokaze da Srebrenica je vestacki odrzavana do 95, za trgovinu sa sarajevskim podrucjem. Naravno da je obarano.Problem su bili i UN,Francuzi su prebacili Nasera i ekipu,a ne ABiH.Mil-8 (17 MTV,zavisi od verzije) je izuzetno žilav zrakomlat.Pogotovo noću,bez sofistirane opreme teško je uočiti gdje se nalazi. I dalje smanjuje brzinu i u jednom momentu, pri dosta maloj brzini, okreće se u pravcu heliodroma. Svjetlosnim farom obasjava heliodrom, krug u koji treba da sleti. Ja sam stajao na sredini kruga. Gestikulacijom, pokretima ruku, dajem mu znak da ide prema meni. To je trajalo oko dvije sekunde. Međutim, helikopter se ponovo okreće u raniji kurs, nastavlja prema bukovim stablima. Tada ga već počinjem panično upozoravati: "IDI DESNO, IDI DESNO, IMAŠ PREPREKE, IMAŠ PREPREKE, NE TAMO, NE TAMO, NE, NE. To je bilo posljednje što sam izgovorio neposredno prije nego je udario u vrh jedne od bukava i srušio se. Moram napomenuti da je far bio uperen direktno u ta bukova stabla i nema sumnje da ih je posada morala odlično vidjeti." U udesu helikoptera poginula su sva tri člana posade - piloti Džemal Malkić i Enver Čokić, letač tehničar Izet Džambić, te putnici: dr. Sead Halilović, dr. Muharem Deljković, dr. Husein Halilović, Nurudin Mustafić, Hasan Homarac, Avdo Mirvić, Selman Karić, Sabrija Ćesko i Hasiba Salihović. Teže i lakše su povrijeđeni ostali putnici: Ramiz Bećirović, Ejub Golić, Hamed Malić, Mehmed Malić, Samir Karić, dr. Dževad Džananović, Dževad Džebo, Ramo Čardaković, Numo Krluč i jednogodišnji Emir Salihović.
Uviđaj u planini
Istražni sudija Osnovnog suda u Žepi Ferid Ostojagić 7. maja 1995. u 9 sahata ujutro počeo je uviđaj o udesu helikoptera, kome su prisustvovali javni tužilac Edhem Omanović, pomoćnik komandanta za bezbjednost Salih Hasanović, pripadnici vojne policije Asif Hodžić i Mujo Bičić, te zapisničar Raska Lošić.Istovremeno je formirana i komisija koja je utvrđivala uzroke i posljedice rušenja helikoptera. U Komisiji su bili: Nedžad Brgulja, Safet Hodžić dr. Brenjamin Kulovac, dr. Ilijaz Pilav i sudija Ferid Ostojagić. Doktori Pilav i Kulovac su zvršili pregled i obdukciju članova posade i utvrdili da su sva trojica poginula od posljedica rušenja helikoptera, te da ni na jednom od njih nisu pronađene rane od vatrenog oružja. U zapisniku je, između ostalog, zabilježeno da je na Malkićevoj ruci bio zlatni prsten sa pločom i simbolom sunca. Čokić je u novčaniku imao rješenje o dodjeli stana, a nosio je i hamajliju. Džambić je imao na ruci ta nku zlatnu veru, a u džepu na grudima tespih i hamajliju. U stručnom izvještaju koji je potpisao Brgulja piše: "Na dijelovima helikoptera koji potpuno nisu uništeni nismo pronašli tragove pogodaka iz vatrenog naoružanja
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:24 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ja mislim da si ti svaki put u Tuzli kad bi nailazio onako u prolazu na ljude tipa Mrcho,Django,Omer (devetka) i ostali da si bjezo na drugu stranu ulice i odmah napushtao ne popijenu kahvu u lokal gdje bi oni usli ,poznat mi je gen ljudi poput tebe... Ne zalazim u takve prčvare, a na ulici nisam skriven iza tamnih naočala i automobila sa zatamnjenim staklima u kojima je uvijek na dohvat ruke pištolj :) Toliko o hrabrosti. Inače jedan mi se od nabrojanih dobro zamjerio :) tako da ga držim na 'piku' pa kad dođe vrijeme da poravnamo račune :) onda neće znati što mu se desilo :)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:25 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
ManInBlack je napisao/la: totem je napisao/la:
Za taj vjerojatno cetnici nisu uzeli pare. Sala na strani, i sam znas da sa obzirom na kvalitete muslimanskog vojnog zrakoplovstva, nijedan ne bi prezivio let do tuzle ili obrnuto.
Znam. Koristili su UN i njihove bijele helikptere kao paravan. Sve svoje letove su obavljali iz Tuzle, prelet preko aerodroma Dubrave na kojemu su bile snage UN-a i na koji su svakodnevno slijetali UN helikopteri, odmah iz aerodroma u brdima je bila linija, sve se dešavalo u max 4 minute. U to vrijeme su Srbi sa Visa 1x tukli aerodrom, da bi istu veče UN tenkovi tipa leopard sa suprotnog brda otvorili vatru po srpskim položajima na Visu. Poslije toga nije se pucalo po aerodromu i helikopterima. Ubrzo su počeli i noćni letovi transportnih aviona koji su u sprečko polje između Živinica i aerodroma padobranima spuštali palete sa humanitarnom pomoći, uključujući i tkz ' launch pakete', oružje, municiju, uniforme itd itd,.. Mrtva glava je padala da se dođe do koje palete.. Svjedok sam tih događanja. Ok, ima logike. Ali to znaci da su obrezani bili u savjezu sa unproforcima. Protuzakonito. Protiv povelje o srebrenici. Sto baca mrlju na cijelu situaciju. I daje legitimitet cetnicima za napad na srebrenicu. Ne za strijeljanje.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:32 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
ManInBlack je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Ja mislim da si ti svaki put u Tuzli kad bi nailazio onako u prolazu na ljude tipa Mrcho,Django,Omer (devetka) i ostali da si bjezo na drugu stranu ulice i odmah napushtao ne popijenu kahvu u lokal gdje bi oni usli ,poznat mi je gen ljudi poput tebe... Ne zalazim u takve prčvare, a na ulici nisam skriven iza tamnih naočala i automobila sa zatamnjenim staklima u kojima je uvijek na dohvat ruke pištolj :) Toliko o hrabrosti. Inače jedan mi se od nabrojanih dobro zamjerio :) tako da ga držim na 'piku' pa kad dođe vrijeme da poravnamo račune :) onda neće znati što mu se desilo :) Koji jedan od Zivinichana ili Srebrenichan???
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:33 |
|
|
totem je napisao/la: Ok, ima logike. Ali to znaci da su obrezani bili u savjezu sa unproforcima. Protuzakonito. Protiv povelje o srebrenici. Sto baca mrlju na cijelu situaciju. I daje legitimitet cetnicima za napad na srebrenicu. Ne za strijeljanje. Napisao sam ranije odgovor 'zapovjedniku' da smo svi mi sitniš kojim se izmiruju dugovanja i obveze između USA i njihovih klijenata najvećih muslimanskih država Turske, S.Arabije i Indonezije. Kako su mogli doći helikopteri u BIH, preko HR ili Srbije, tko ih je dovukao, tko ih je platio, tko je plaćao transportne avione za noćne misije i teret koji su izbacivali, sigurno nisu poreski obveznici iz regiona, Europe i USA..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:35 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Ne zalazim u takve prčvare, a na ulici nisam skriven iza tamnih naočala i automobila sa zatamnjenim staklima u kojima je uvijek na dohvat ruke pištolj :)
Toliko o hrabrosti. Inače jedan mi se od nabrojanih dobro zamjerio :) tako da ga držim na 'piku' pa kad dođe vrijeme da poravnamo račune :) onda neće znati što mu se desilo :)
Koji jedan od Zivinichana ili Srebrenichan??? Dovoljno sam rekao, a ti jarOnima prenesi :) pa neka se oni misle, ako imaju čime :)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:37 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: totem je napisao/la: Ok, ima logike. Ali to znaci da su obrezani bili u savjezu sa unproforcima. Protuzakonito. Protiv povelje o srebrenici. Sto baca mrlju na cijelu situaciju. I daje legitimitet cetnicima za napad na srebrenicu. Ne za strijeljanje. Napisao sam ranije odgovor 'zapovjedniku' da smo svi mi sitniš kojim se izmiruju dugovanja i obveze između USA i njihovih klijenata najvećih muslimanskih država Turske, S.Arabije i Indonezije. Kako su mogli doći helikopteri u BIH, preko HR ili Srbije, tko ih je dovukao, tko ih je platio, tko je plaćao transportne avione za noćne misije i teret koji su izbacivali, sigurno nisu poreski obveznici iz regiona, Europe i USA.. Ma to samo budala nije u stanju skontati. Zato mi i idu na zivce kada se busaju u grudi da su sve sami u ratu uradili. "otpor bosne cuo se do  neba"
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:38 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Koji jedan od Zivinichana ili Srebrenichan???
Dovoljno sam rekao, a ti jarOnima prenesi :) pa neka se oni misle, ako imaju čime :) Ma daj, ti zbilja mislis da ovaj ima kontakte sa onim naserom?  Ovaj jos nije isprao ruku sa kojom se rukovao sa gazijom.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:40 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: pa ni ti nisi ništa bolji od tih 'umetnika'.. Budala  Sta se ti Cetnice javljas? Bolje da ganjate cure po Beogradu nego sto ste optereceni nama.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:40 |
|
|
totem je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Dovoljno sam rekao, a ti jarOnima prenesi :) pa neka se oni misle, ako imaju čime :) Ma daj, ti zbilja mislis da ovaj ima kontakte sa onim naserom?  Ovaj jos nije isprao ruku sa kojom se rukovao sa gazijom.  Ne mislim ša ti je bolan  Žao mi ga probuditi dok sanja 
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:43 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Sta se ti Cetnice javljas? Bolje da ganjate cure po Beogradu nego sto ste optereceni nama. Jel ti ovo postavi na politickom pdf-u?! Reci taj sam, muslim brother... nije strasno, malo je glupo, al ajde 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:44 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: totem je napisao/la: Ma daj, ti zbilja mislis da ovaj ima kontakte sa onim naserom?  Ovaj jos nije isprao ruku sa kojom se rukovao sa gazijom.  Ne mislim ša ti je bolan  Žao mi ga probuditi dok sanja  "Naser i Lily to su srca dva, igrali su, klanjali su oko trokuta"
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:44 |
|
|
totem je napisao/la: Zapovjednice, pa imas izjave svjedoka, vasih, da su se probijali, i kako kazu "bacali zadnje bombe na cetnike, nadomak tuzle. Na zadnjim srpskim crtama prema tuzli. Kakvo razoruzavanje, kakvi bakraci. Samopriznanje da su se borili i pucali u proboju ti jasno kaze da nisu predali oruzje unproforcima. A to kada su se predavali srbima, a da su prije toga bacili oruzje ne cini da je zona bila demilitarizirana. Kao sto rece netko, nijedno dijete niti zena nije pobijeno. Samo vojnosposobni. Uzasan zlocin dakako, ali manje uzasan u biti od kravice. Gdje su i dijece zive pekli. Ili to je bilo u samoobrani? Koji licemjeri... Moj Toteme,u Kravicama nije 300 ljudi ubijeno,a u Srebrenici 8000 dje su ubijali ljude pred djecom i zenama da ih traumatiziraju do kraja zivota.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:45 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:47 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Sta se ti Cetnice javljas? Bolje da ganjate cure po Beogradu nego sto ste optereceni nama. Jel ti ovo postavi na politickom pdf-u?! Reci taj sam, muslim brother... nije strasno, malo je glupo, al ajde  Dobar klip,vidi se ko sve muslimane ubija po Balkanu,a nema tu nekog sovinizma kao u onoj "umetnosti" koju sam postavio.
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:49 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:53 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Evo jedno pitanje za zlatnog i zapovjednika.. Ko se ovdje krije http://maps.google.com/maps?ll=44.48699 ... 2&t=h&z=17  ne bih znao reci,de nam ti reci? Ti ono iz Banovića :) Jesu li i tebi oni što ih nabroja zlatni, jarOni?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:56 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: ne bih znao reci,de nam ti reci? Ti ono iz Banovića :) Jesu li i tebi oni što ih nabroja zlatni, jarOni? ne rece ti nama.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 13:59 |
|
|
Pa vi koji sve znate trebali bi znati i taj prosti odgovor ;) Ovo nije nikakava tajna, vas dunjaluk zna :)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Enigma Srebrenice. Postano: 01 srp 2011, 14:01 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: totem je napisao/la: Zapovjednice, pa imas izjave svjedoka, vasih, da su se probijali, i kako kazu "bacali zadnje bombe na cetnike, nadomak tuzle. Na zadnjim srpskim crtama prema tuzli. Kakvo razoruzavanje, kakvi bakraci. Samopriznanje da su se borili i pucali u proboju ti jasno kaze da nisu predali oruzje unproforcima. A to kada su se predavali srbima, a da su prije toga bacili oruzje ne cini da je zona bila demilitarizirana. Kao sto rece netko, nijedno dijete niti zena nije pobijeno. Samo vojnosposobni. Uzasan zlocin dakako, ali manje uzasan u biti od kravice. Gdje su i dijece zive pekli. Ili to je bilo u samoobrani? Koji licemjeri... Moj Toteme,u Kravicama nije 300 ljudi ubijeno,a u Srebrenici 8000 dje su ubijali ljude pred djecom i zenama da ih traumatiziraju do kraja zivota. Prvo nisu ubijana pred djecom i zenama. Drugo, dijeca nisu ubijana. Jako bitna stvar. Trece, da su pohvatali u kravicama jos ljudi, sto bi bilo? Ovo samo da ti docaram mentalni sklop tvojih "branitelja". Znaci, ovamo tvoji ne prezaju ni na dijecu da udare.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|