|
|
Stranica: 7/136.
|
[ 3387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 07 ožu 2010, 20:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo i nije mu loša ideja.
Neka otvori temu: Muslimansko-Hrvatski sukob iz kuta Muslimana
Nije loše znat kako "oni" to vide...
I vidjet kronologiju događaja datumski i lokacijski poredat kao što je ovdje na HB, možda doista puno toga bude jasnije i jednima i drugima... Jasno je nama odlično...
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 07 ožu 2010, 20:18 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo i nije mu loša ideja.
I vidjet kronologiju događaja datumski i lokacijski poredat kao što je ovdje na HB, možda doista puno toga bude jasnije i jednima i drugima... Ništa suprotiv, dapače... To se nikada neće desiti, jer jedini "argumenti" su im "izdaja Hrvata" ništa više niti znaju niti prezentiraju, i što je najžalosnije to prolazi kod njihovog neukog stanovništva.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 ožu 2010, 01:12 |
|
|
A šta će pričati jadni o tome?
Pa sami su službeno odlukama općinskih vijeća i bez da ih je netko tjerao predali obranu HVO-u!
To nikad nećeš čuti od njih. I kad je HVO samo htio provesti odluku u djelo onda je bila - izdaja!
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 15 ožu 2010, 16:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 03:19 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Jedna stvar je sbilja nepravedna, a to je da je čitav vrh HVO-a osuđen ili pod obtužbama u Haagu ili u Hrvatskoj sbog zločina nad Bošnjacima, a od Armije BiH nitko imalo važniji sbog zločina nad Hrvatima. Samo još jedan dobar način da se do kraja radi razdor među nama. Također, želi se HVO prikazati kano rušitelja Bosne i Hercegovine, a da nije bilo njih pala bi čitava Bosna. Dok god sami Bošnjaci javno ne uvide pogrješke ABiH nad Hrvatima, a Hrvati pogrješke HVO-a nad Bošnjacima, do tada ne će biti ništa dobroga za hrvatski narod. Ovi strani sudovi a i naši domaći su obična udbaška smijurija. Žalosno sveskupa
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 15:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo i nije mu loša ideja.
I vidjet kronologiju događaja datumski i lokacijski poredat kao što je ovdje na HB, možda doista puno toga bude jasnije i jednima i drugima... Možemo početi od ubistva Blaža Kraljevića 9.avgusta 1992.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 15:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 15:33 |
|
|
Sultan je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo i nije mu loša ideja.
I vidjet kronologiju događaja datumski i lokacijski poredat kao što je ovdje na HB, možda doista puno toga bude jasnije i jednima i drugima... Možemo početi od ubistva Blaža Kraljevića 9.avgusta 1992. Onaj koji je pisao ovaj proglas imao je uvida u stvarno stanje i navodni "dogovor" u grazu otprilike kao i ti u tajne treniranja pa niti je on a bome ni ti imalo kompetentan za davanje povijesnih zajključaka
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 15:35 |
|
|
caporegime je napisao/la: Sultan je napisao/la: Možemo početi od ubistva Blaža Kraljevića 9.avgusta 1992. Onaj koji je pisao ovaj proglas imao je uvida u stvarno stanje i navodni "dogovor" u grazu otprilike kao i ti u tajne treniranja pa niti je on a bome ni ti imalo kompetentan za davanje povijesnih zajključaka Eto ti si mi kompetentan
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 15:45 |
|
|
Sultan je napisao/la: http://www.hsp1861.hr/vijesti/201129erra.htm To ti je otprilike kao da mi opisujemo stanje u Njemačkoj...
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 16:40 |
|
|
Sultan je napisao/la: caporegime je napisao/la: Onaj koji je pisao ovaj proglas imao je uvida u stvarno stanje i navodni "dogovor" u grazu otprilike kao i ti u tajne treniranja pa niti je on a bome ni ti imalo kompetentan za davanje povijesnih zajključaka
Eto ti si mi kompetentan ponekad je povijst najbolji učitelj. šta misliš da smo se već tada dogovorili sa srbima, zar stvarno misliš da bi išta ostalo od vas. pa najveće bitke sa srbima kreću nakon toga. upotrijebi malo logike umjuesto da robuješ niđeveze postavci kako su ustaše i četnici odlučili podijeliti bosnu ponosnu al kad je raja stala na branik......
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 16:52 |
|
|
Nagradno pitanje: Što ostane od, vojno i ekonomski, najslabije strane, kad se prva i druga po snazi udruže protiv nje?
a) Najslabija strana sama pobijedi po principu "Ubij sve i vrati se sam", kao Clint u špageti vesternima.
b) Najslabija strana zauzme od druge strane po snazi (preko čijeg teritorija joj ide sva opskrba) veći dio srednje Bosne, a ostatak stavlja u okruženje. Najjača strana, koja se udružila s drugom po snazi protiv najslabije, sve to mirno gleda, umjesto da dokrajči najslabiju.
c) Najslabija strana nestane na smetlištu povijesti.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 17:45 |
|
|
Ali osim Blaža Kraljevića, dobro bi bilo provesti iztragu o tome kako je ubijen i Zaim Imamović, najveća legenda s Drine uz Murata Šabanovića, ter Aliju Šiljka, jerbo ljudi u Goraždu su dosta ogorčeni po pitanju njega, ter smatraju da se iztočna Bosna prodavala, jednako kano što neki smatraju da se prodavala Posavina.
Ali što je da je slučaj Blaž Kraljević je ogromna ljaga za vodstvo HVO-a, a najgore od svega je i to što je taj čovjek bio pravi čovjek.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 svi 2010, 18:38 |
|
|
Sultan je napisao/la: Možemo početi od ubistva Blaža Kraljevića 9.avgusta 1992. Ovaj proglas što si postavio je ujedno jedan od odgovora na pitanje zašto je Kraljević likvidiran. Vodstvo Herceg-Bosne je toleriralo njegove konstantne optužbe i praktički nepriznavanje postojanja Herceg-Bosne kao zasebnog entiteta. Pravo je čudo što je tako nešto bilo dopušteno neko vrijeme. Već su započeli manji sukobi, u Novom Travniku muslimani su skinuli i zapalili hrvatsku zastavu nakon čega započinje dvodnevni sukob u kojim ima poginulih i ranjenih, ubijena četiri časnika HVO-a nakon čega dolazi do sukoba u Uskoplju, kod Visokog ubijena četiri hrvatska civila, u Uskoplju napastovana časna sestra, u Zenici se pale srpske kuće pa su "slučajno" zapaljene i neke hrvatske, pri čemu je ubijena jedna hrvatska starica... Sve to vrijeme Kraljević ni riječi nije progovorio protiv lošeg postupanja muslimana prema Hrvatima, pravio se kao da ne vidi što se dešava, ignorirao je stradanje Hrvata u manjim sukobima sa muslimanima, za sve je optuživao HVO i vlasti Herceg-Bosne. Nedugo prije Kraljevićeve smrti, Sefer Halilović u Predsjedništvu BiH daje izjavu kako se ne prihvaća kao legalna nikakva vojska osim ABiH, Kraljević reagira tako što otkazuje poslušnost vlastima Herceg-Bosne i HVO-a, te prihvaća zapovjedništvo ABiH, nakon čega biva imenovan general-bojnikom ABiH i članom Glavnog Štaba Armije. Nakon što je Sefer Halilović proglasio HVO ilegalnim, Kraljević kaže kako se ne može pregovarati ni dogovarati sa vlastima Herceg-Bosne, kaže kako ilegala odnosno HVO ne dolazi u obzir i stavlja HOS pod zapovjedništvo ABiH. Tada poziva pripadnike HVO-a da otkažu poslušnost Glavnom stožeru i prihvate zapovjedništvo HOS-a. Ne odobravam nikakve likvidacije, ali što je Kraljević nakon svega mogao očekivati u Hercegovini?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 00:30 |
|
|
Iskreno , nek su ga roknuli , putem kojim je krenuo jednostavno nije ni moglo drugačije završiti ... U ratu nema popuštanja u takvim situacijama , samo nam je još falio međuhrvatski rat za muslimanski račun. Krivi izbor Blaž , lekcija naučena i za sve one koji bi "kruha preko pogače" ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 01:31 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Sultan je napisao/la: Možemo početi od ubistva Blaža Kraljevića 9.avgusta 1992. Ovaj proglas što si postavio je ujedno jedan od odgovora na pitanje zašto je Kraljević likvidiran. Vodstvo Herceg-Bosne je toleriralo njegove konstantne optužbe i praktički nepriznavanje postojanja Herceg-Bosne kao zasebnog entiteta. Pravo je čudo što je tako nešto bilo dopušteno neko vrijeme. Već su započeli manji sukobi, u Novom Travniku muslimani su skinuli i zapalili hrvatsku zastavu nakon čega započinje dvodnevni sukob u kojim ima poginulih i ranjenih, ubijena četiri časnika HVO-a nakon čega dolazi do sukoba u Uskoplju, kod Visokog ubijena četiri hrvatska civila, u Uskoplju napastovana časna sestra, u Zenici se pale srpske kuće pa su "slučajno" zapaljene i neke hrvatske, pri čemu je ubijena jedna hrvatska starica... Sve to vrijeme Kraljević ni riječi nije progovorio protiv lošeg postupanja muslimana prema Hrvatima, pravio se kao da ne vidi što se dešava, ignorirao je stradanje Hrvata u manjim sukobima sa muslimanima, za sve je optuživao HVO i vlasti Herceg-Bosne. Nedugo prije Kraljevićeve smrti, Sefer Halilović u Predsjedništvu BiH daje izjavu kako se ne prihvaća kao legalna nikakva vojska osim ABiH, Kraljević reagira tako što otkazuje poslušnost vlastima Herceg-Bosne i HVO-a, te prihvaća zapovjedništvo ABiH, nakon čega biva imenovan general-bojnikom ABiH i članom Glavnog Štaba Armije. Nakon što je Sefer Halilović proglasio HVO ilegalnim, Kraljević kaže kako se ne može pregovarati ni dogovarati sa vlastima Herceg-Bosne, kaže kako ilegala odnosno HVO ne dolazi u obzir i stavlja HOS pod zapovjedništvo ABiH. Tada poziva pripadnike HVO-a da otkažu poslušnost Glavnom stožeru i prihvate zapovjedništvo HOS-a. Ne odobravam nikakve likvidacije, ali što je Kraljević nakon svega mogao očekivati u Hercegovini? Sve je rečeno Blaž je bio za savezništvo s muslimanima, Boban nije. Sam zaključi koji je motiv bio za Blaževo ubistvo.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 02:40 |
|
|
Sultan je napisao/la: Sve je rečeno Blaž je bio za savezništvo s muslimanima, Boban nije. Sam zaključi koji je motiv bio za Blaževo ubistvo. Mislim da nije suština problema bila u savezništvu sa muslimanima, nego u tome što je Blaž htio staviti hrvatske snage pod zapovjedništvo ABiH. To je bilo neprihvatljivo vodstvu Herceg-Bosne, koje je smatralo da hrvatske snage trebaju imati samostalno zapovjedništvo, što nema veze sa odnosom prema muslimanima, jer u HVO-u je još uvijek bilo masa muslimana.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 08:07 |
|
|
Sultan je napisao/la: Blaž je bio za savezništvo s muslimanima, Boban nije.
Sam zaključi koji je motiv bio za Blaževo ubistvo. Da li su muslimani bili za savezništvo sa Hrvatima?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 08:17 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25856 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Je li doista HOS u Hercegovini bio toliko značajan da se bar izbliza vojno i politički mogao mjeriti sa HVO-om?? To mi je velika nepoznanica, jer koliko znam HOS u Središnjoj Bosni je bio više simboličke naravi i to većinom sastavljen od najvećih mrzitelja muslimana i BiH. Doduše u par općina je bilo (kao u Zenici npr) dosta i muslimana u HOS-u, ali to su uglavnom bili neki kokošari, koji su se kasnije pokazali najveći progonitelji Hrvata. Tragikomično je bilo gledati neke scene koje sam svojim očima vidio... npr grupa HOS-ovaca muslimana ide i pjeva: - OJ USTAŠE USTAŠEEE... da bi zatim uslijedio drugi stih strofe: - JEBEMO VAM MAJKUUU. I to pjevaju pod oznakama HOS-a na rukavu. Dakle meni je iz te perspektive nejasno gdje je to HOS i Blaž Kraljević među Hrvatima uopće imao utjecaja koji je bio imalo mjerljiv sa onim HVO-a, i da li se možda njegova povijesna uloga svjesno prenaglašava i preuveličava?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 08:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
HOS je bio najjači u Ljubuškom.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 08:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Je li doista HOS u Hercegovini bio toliko značajan da se bar izbliza vojno i politički mogao mjeriti sa HVO-om?? To mi je velika nepoznanica, jer koliko znam HOS u Središnjoj Bosni je bio više simboličke naravi i to većinom sastavljen od najvećih mrzitelja muslimana i BiH. Doduše u par općina je bilo (kao u Zenici npr) dosta i muslimana u HOS-u, ali to su uglavnom bili neki kokošari, koji su se kasnije pokazali najveći progonitelji Hrvata. Tragikomično je bilo gledati neke scene koje sam svojim očima vidio... npr grupa HOS-ovaca muslimana ide i pjeva: - OJ USTAŠE USTAŠEEE... da bi zatim uslijedio drugi stih strofe: - JEBEMO VAM MAJKUUU. I to pjevaju pod oznakama HOS-a na rukavu. Dakle meni je iz te perspektive nejasno gdje je to HOS i Blaž Kraljević među Hrvatima uopće imao utjecaja koji je bio imalo mjerljiv sa onim HVO-a, i da li se možda njegova povijesna uloga svjesno prenaglašava i preuveličava? HOS u Ljubuškom ti se negdje sredinom ili krajem travnja 92' godine sastojao od 40-ak ljudi od kojih nije ni 15 bilo iz hercegovine. bilo je par muslimana, dragovoljci iz zagreba, rijeke, osijeka, vinkovaca, dalmacije..... kamp(ovo zvuči malo pretenciozno) im je bio u staroj školi u selu lipno. većina ovih dragovoljaca iz hrvatske je nakon što se odradilo oslobađanje našeg dijela istočne hercegovine, premještena u posavinu. osobno mislim da nikada broj hosovaca nije bio velik, barem što se tiče hercegovine iako treba imati u vidu da je priličan broj muslimana dizao prethodno navedenu brojku upravo iz razloga jer je hos bio alternativa hvo-u. kasnije će se pokazati da su se kroz hos upravo stvarale stukture koje će imati veliku ulogu u muslimanskoj agresiji na hrvate.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 08:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Je li doista HOS u Hercegovini bio toliko značajan da se bar izbliza vojno i politički mogao mjeriti sa HVO-om?? To mi je velika nepoznanica, jer koliko znam HOS u Središnjoj Bosni je bio više simboličke naravi i to većinom sastavljen od najvećih mrzitelja muslimana i BiH. Doduše u par općina je bilo (kao u Zenici npr) dosta i muslimana u HOS-u, ali to su uglavnom bili neki kokošari, koji su se kasnije pokazali najveći progonitelji Hrvata. Tragikomično je bilo gledati neke scene koje sam svojim očima vidio... npr grupa HOS-ovaca muslimana ide i pjeva: - OJ USTAŠE USTAŠEEE... da bi zatim uslijedio drugi stih strofe: - JEBEMO VAM MAJKUUU. I to pjevaju pod oznakama HOS-a na rukavu. Dakle meni je iz te perspektive nejasno gdje je to HOS i Blaž Kraljević među Hrvatima uopće imao utjecaja koji je bio imalo mjerljiv sa onim HVO-a, i da li se možda njegova povijesna uloga svjesno prenaglašava i preuveličava? Nije baš bio simboličke naravi,HOS Središnje Bosne je bio relativno respektabilan u svoje vrijeme,nije bilo muslimana,bar ovih par općina.Zenica je priča za sebe...Prve akcije je izvodio HOS dok se nije znalo za HVO.U biti,Hrvati i vamo i tamo.Blaž nije imao neki utjecaj,nisam ni čuo za njega tih dana.HOS je bez ikakvih problema uklopio se u HVO.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 09:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Je li doista HOS u Hercegovini bio toliko značajan da se bar izbliza vojno i politički mogao mjeriti sa HVO-om?? To mi je velika nepoznanica, jer koliko znam HOS u Središnjoj Bosni je bio više simboličke naravi i to većinom sastavljen od najvećih mrzitelja muslimana i BiH. Doduše u par općina je bilo (kao u Zenici npr) dosta i muslimana u HOS-u, ali to su uglavnom bili neki kokošari, koji su se kasnije pokazali najveći progonitelji Hrvata. Tragikomično je bilo gledati neke scene koje sam svojim očima vidio... npr grupa HOS-ovaca muslimana ide i pjeva: - OJ USTAŠE USTAŠEEE... da bi zatim uslijedio drugi stih strofe: - JEBEMO VAM MAJKUUU. I to pjevaju pod oznakama HOS-a na rukavu. Dakle meni je iz te perspektive nejasno gdje je to HOS i Blaž Kraljević među Hrvatima uopće imao utjecaja koji je bio imalo mjerljiv sa onim HVO-a, i da li se možda njegova povijesna uloga svjesno prenaglašava i preuveličava? Nije baš bio simboličke naravi,HOS Središnje Bosne je bio relativno respektabilan u svoje vrijeme,nije bilo muslimana,bar ovih par općina.Zenica je priča za sebe...Prve akcije je izvodio HOS dok se nije znalo za HVO.U biti,Hrvati i vamo i tamo.Blaž nije imao neki utjecaj,nisam ni čuo za njega tih dana.HOS je bez ikakvih problema uklopio se u HVO. Znači Blaž je bio neki lokalni dijasporsko-hercegovački moćnik, samoproglašeni pukovnik, general, šta li koji je zamislio da je zapovjednik cijele vojske, oružanih snaga HOS-a? A HOS nije uopće imao centraliziranu zapovjedničku strukturu?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 09:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25856 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ja osobno za Kraljevića u to vrijeme nisam ni znao da postoji. Ono što je sigurno jeste da njegove ideje nisu pale na plodno tlo i u samom začetku bile osuđene na neuspjeh... bile su utopističke, ali tu njegovu utopiju je itekako znala iskoristiti muslimanska strana.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 09:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nije baš bio simboličke naravi,HOS Središnje Bosne je bio relativno respektabilan u svoje vrijeme,nije bilo muslimana,bar ovih par općina.Zenica je priča za sebe...Prve akcije je izvodio HOS dok se nije znalo za HVO.U biti,Hrvati i vamo i tamo.Blaž nije imao neki utjecaj,nisam ni čuo za njega tih dana.HOS je bez ikakvih problema uklopio se u HVO.
Znači Blaž je bio neki lokalni dijasporsko-hercegovački moćnik, samoproglašeni pukovnik, general, šta li koji je zamislio da je zapovjednik cijele vojske, oružanih snaga HOS-a? A HOS nije uopće imao centraliziranu zapovjedničku strukturu? Tako nekako.Sva ta događanja su bila lokalnog karaktera uglavnom u krugu 50 km.HOS je bio vezan za svoje područje djelovanja.Lokalni zapovjednik je "Bog i batina" za svoju postrojbu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|