|
|
Stranica: 78/136.
|
[ 3386 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 sij 2022, 10:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 26 sij 2022, 21:42 |
|
|
Je, ima zanimljivih stvari unutra
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 10:12 |
|
|
Interesantno, zaista, ovo kako lazete jedni druge i podupirete se u neistinama i poluistinama uz tu i tamo pokoju istinicu.
Stvaranje takvih paralelnih i cudnih kosmosa dovodi do cudjenja kad onda sud u Hagu ili gdje god vec donese neku presudu.
Ljudi tako cesto sami sebe ne osjecaju. Da osjecaju priupitali bi se: pa da li je zaista moguce da smo mi najpravedniji, najjaci, a ustvari najvece zrtve podmuklih napada (zavisno kako kad, s ove ili one strane). Biti jak, nepobjediv, a istovremeno biti zrtva - pa to je tako divno,...
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 10:59 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Interesantno, zaista, ovo kako lazete jedni druge i podupirete se u neistinama i poluistinama uz tu i tamo pokoju istinicu.
Stvaranje takvih paralelnih i cudnih kosmosa dovodi do cudjenja kad onda sud u Hagu ili gdje god vec donese neku presudu.
Ljudi tako cesto sami sebe ne osjecaju. Da osjecaju priupitali bi se: pa da li je zaista moguce da smo mi najpravedniji, najjaci, a ustvari najvece zrtve podmuklih napada (zavisno kako kad, s ove ili one strane). Biti jak, nepobjediv, a istovremeno biti zrtva - pa to je tako divno,... Čekaj, ti pričaš o svom narativu, ili? Omjer snaga u srednjoj Bosni je bio 7:1. Vi ste pokušali sa svim što ste imali da osvojite Vitez. Izvlačili ste trupe iz opkoljenog Sarajeva da bi jurišale tamo. I svejedno vas je potukla šačica Hrvata. Nitko nije rekao da smo mi uvijek dobili. Travnik je bosanski Vukovar, a kod Bugojna je bosanska Ovčara. U Kaknju i selima oko Zenice ste napravili masakar, a protjerali ste i Vareš, Hrvate Konjica (osim jedne male Asterix-enklave iznad samog grada) i istoka i sjevera Mostara. Spalili ste usput koje još selo od istoka Fojnice i Rame do sjevera Uskoplja, ali smo vas drugdje dobili. Pa pogledajte samo koje bitange su vas vodile...
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 12:05 |
|
|
Ma de bolan Ceha, pa ako negdje ucestvuju dijelovi nekog korpusa, to ne znaci da ucestvuje cijeli korpus.
Istu propagandu su furali i Bosnjaci s gardijskim brigadama HV-a na Gornjem. Dijelovi su bili tu, ali ne i cjelokupne brigade.
Naravno da govorite da ste najjaci i najbolji i najpravedniji, a istovremeno napadnute zrtve. To je ono st se da iscitati jednostavno iz svega ovoga a Travnik mozes nazvati Vukovarom u snovima - kakve gluposti, boze dragi. Pa ovo da procita kakav vukovarski veteran ibretio bi se.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 12:49 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Interesantno, zaista, ovo kako lazete jedni druge i podupirete se u neistinama i poluistinama uz tu i tamo pokoju istinicu.
Istinicu Zanimljiv deminutiv istine... Izvoli, reci konkretno što je laž.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 12:53 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Interesantno, zaista, ovo kako lazete jedni druge i podupirete se u neistinama i poluistinama uz tu i tamo pokoju istinicu.
Istinicu Zanimljiv deminutiv istine... Izvoli, reci konkretno što je laž. Sta ja imam nekom srati ko je bio u tom ratu, a ako sam dobro skuzio - ti si bio. Ali ne zato sto to samo po sebi nema smisla, vec zato sto ce najkasnije nakon tri posta biti upravo to "sta ti znas koji ***, dje si ti bio". Dozivio na klixu, dozivio ovde, dozivio..ne znam vise ni dje vise. Ali ono sto je primjetno je da funkcionirate tako sto kad covjek sve sabere i oduzme ispadne da ste - kao sto rekoh - istovremeno i najjaci i najnapadnutiji i najvece zrtve i vazda upravu. (Btw. ova kritika je na ovoj temi upucena hrvatskom narativu ali je itekako svojstvena i drugima) Zato i jesam na drugoj temi napisao da treba na pravilan nacin sabrati sve tri "istine" da bi se doslo do koliko toliko neceg objektivnog. Ja na kraju krajeva vjerujem u brojke - kad je situacija prezamrsena. A brojke su i vise nego konkretne kad se radi o ratu u BiH i tome protiv cijih civila je taj isti rat u najvecoj mjeri vodjen.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 12:55 |
|
|
Dakle otac od jarana iz Novog - proveli rat tako sto im je zgrada bila tacno na liniji razgranicenja u samom gradu - je bas to i radio: slusao vijesti sve tri strane da bi ista skuzio tj. izvukao neke zakljucke.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 13:04 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Istinicu Zanimljiv deminutiv istine... Izvoli, reci konkretno što je laž. Sta ja imam nekom srati ko je bio u tom ratu, a ako sam dobro skuzio - ti si bio. Ali ne zato sto to samo po sebi nema smisla, vec zato sto ce najkasnije nakon tri posta biti upravo to "sta ti znas koji ***, dje si ti bio". Dozivio na klixu, dozivio ovde, dozivio..ne znam vise ni dje vise. Ali ono sto je primjetno je da funkcionirate tako sto kad covjek sve sabere i oduzme ispadne da ste - kao sto rekoh - istovremeno i najjaci i najnapadnutiji i najvece zrtve i vazda upravu. (Btw. ova kritika je na ovoj temi upucena hrvatskom narativu ali je itekako svojstvena i drugima) Zato i jesam na drugoj temi napisao da treba na pravilan nacin sabrati sve tri "istine" da bi se doslo do koliko toliko neceg objektivnog. Ja na kraju krajeva vjerujem u brojke - kad je situacija prezamrsena. A brojke su i vise nego konkretne kad se radi o ratu u BiH i tome protiv cijih civila je taj isti rat u najvecoj mjeri vodjen. To sa "ti nisi bio u ratu" su krkanluci. Vojnik je piun i vidi svoj nos di god ide.O ratu iz perspektive ptice,politickim razlozima oni znaju kurca kao i mi. Mogu znat di se kako pucalo ali sta i zasto se nesta zbivalo mogu manje znati nego neko ko je proucavao.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 13:05 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Dakle otac od jarana iz Novog - proveli rat tako sto im je zgrada bila tacno na liniji razgranicenja u samom gradu - je bas to i radio: slusao vijesti sve tri strane da bi ista skuzio tj. izvukao neke zakljucke. Ko nije u ratnom kabinetu opet na kraju dana zna kurca.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 13:11 |
|
|
Heero je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Sta ja imam nekom srati ko je bio u tom ratu, a ako sam dobro skuzio - ti si bio. Ali ne zato sto to samo po sebi nema smisla, vec zato sto ce najkasnije nakon tri posta biti upravo to "sta ti znas koji ***, dje si ti bio". Dozivio na klixu, dozivio ovde, dozivio..ne znam vise ni dje vise.
Ali ono sto je primjetno je da funkcionirate tako sto kad covjek sve sabere i oduzme ispadne da ste - kao sto rekoh - istovremeno i najjaci i najnapadnutiji i najvece zrtve i vazda upravu.
(Btw. ova kritika je na ovoj temi upucena hrvatskom narativu ali je itekako svojstvena i drugima)
Zato i jesam na drugoj temi napisao da treba na pravilan nacin sabrati sve tri "istine" da bi se doslo do koliko toliko neceg objektivnog.
Ja na kraju krajeva vjerujem u brojke - kad je situacija prezamrsena. A brojke su i vise nego konkretne kad se radi o ratu u BiH i tome protiv cijih civila je taj isti rat u najvecoj mjeri vodjen.
To sa "ti nisi bio u ratu" su krkanluci. Vojnik je piun i vidi svoj nos di god ide.O ratu iz perspektive ptice,politickim razlozima oni znaju kurca kao i mi. Mogu znat di se kako pucalo ali sta i zasto se nesta zbivalo mogu manje znati nego neko ko je proucavao. Apsolutno to i mislim ali je itekako tako da si ti ljudi koji su ucestvovali rijetko kad daju sta reci na tu temu. I moj rocko misli da je on sve skuzio i sagledo ali kad sagledas objektivno skontas da je rat proveo na 50 cetvornih kilometara, ili koliko vec ima enklava.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 13:33 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ma de bolan Ceha, pa ako negdje ucestvuju dijelovi nekog korpusa, to ne znaci da ucestvuje cijeli korpus.
Tko je spominjao korpuse? Izvlačili ste specijalce iz Sarajeva za Vitez. turbotakija je napisao/la: Istu propagandu su furali i Bosnjaci s gardijskim brigadama HV-a na Gornjem. Dijelovi su bili tu, ali ne i cjelokupne brigade.
RH nije bila u okruženju, Sarajevo je. turbotakija je napisao/la: Naravno da govorite da ste najjaci i najbolji i najpravedniji, a istovremeno napadnute zrtve.
Zar postoji žrtva koja nije pravedna? Zar Hrvati, kojih ima tri-četiri puta više od Bošnjaka, nisu jači od njih? Zar Hrvati, kojih je u SBŽu 91. bilo podjednako kao Bošnjaka, pa su se slile raznorazne izbjeglice, pa su bili u okruženju, nisu bili protiv svih izgleda? To što si globalno jači, ne znači da si takav i lokalno. Mi smo u srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini doživili i par poraza. Ali nije bilo velikih ofenziva s naše strane i nismo se spremali za rat. Rat u srednjoj Bosni je počeo za vrijeme Maslenice, a jedina strateška ofenziva u cijelom ratu je Neretva 93, za vrijeme Medačkog džepa. Nju ste vi izveli i ona je propala. turbotakija je napisao/la: To je ono st se da iscitati jednostavno iz svega ovoga a Travnik mozes nazvati Vukovarom u snovima - kakve gluposti, boze dragi. Pa ovo da procita kakav vukovarski veteran ibretio bi se. Koliko tisuća Hrvata je protjerano iz Travnika?
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 27 sij 2022, 22:36 |
|
|
Di su Bobaši kod Viteza?Ne mogu naći na Googleu. Ako mi može netko pomoći. Je li to dio Dubravice ili je prema Travniku? Pretpostavljam ovo drugo. Možda prema ovoj karti: crni_bombarder je napisao/la: Da malo crtamo, linije razdvajanja su prilicno vidljive a neke vaznije lokacije Jedino nikada nisam skuzio gdje su Buhine kuce tocno, znam da je to dio Santica ali koji.. nisam Santice oznacio, to je otprilike na karti izmedju Ahmica i Krizanceva
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 03:26 |
|
|
Imaš na ovemu forumu na ovoj temi zemjovide di san označia mista pokolja Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 10:15 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Di su Bobaši kod Viteza?
Ne mogu naći na Googleu. Ako mi može netko pomoći. Je li to dio Dubravice ili je prema Travniku? Pretpostavljam ovo drugo.
Bobaši su dio Kruščice, jug viteške općine.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 12:21 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Di su Bobaši kod Viteza?
Ne mogu naći na Googleu. Ako mi može netko pomoći. Je li to dio Dubravice ili je prema Travniku? Pretpostavljam ovo drugo.
Bobaši su dio Kruščice, jug viteške općine. Aha, juzno od grada znaci, Kruscica. Tnx
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 13:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 16:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 28 sij 2022, 23:11 |
|
|
Gledao sam staru kartu s neta, ovu je napravio Dimnjačar s forum.hr-a; HVO je zauzeo Bašino Brdo (strelica) te sišao do zavoda Drin (u krugu). Ako pogledamo open street map; https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 84/17.9047Po imenima ulica se zaključuje da je ovo hrvatski dio; [img][img]https://i.ibb.co/60Yz7b2/Fojnica.png[/img][/img] Uvećano sve do samostana; To bi bila ova crta na prethodnoj karti; Odnosno šire ova; Ako je i akvapark u hrvatskom vlasništvu, onda bi imali ovu liniju;
|
|
Vrh |
|
|
Mystic C
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 03 vel 2022, 19:05 |
|
|
Kako ovi u Usori nisu metka sa bošnjama opalili, a Žepče gorilo?
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 04 vel 2022, 21:48 |
|
|
Staro ime Fojnice je HVOjnica
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 05 vel 2022, 04:16 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Staro ime Fojnice je HVOjnica Da, treba vratiti tradicionalno ime
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 20 ožu 2022, 01:07 |
|
|
https://direktno.hr/eu-i-svijet/stranci-ukrajini-pogledajte-iz-koje-zemlje-dolazi-najvise-ratnika-262659/Citat: Ukrajinska ambasada u Sjedinjenim Državama primila je, navodi, više od 3000 aplikacija američkih državljana koji se žele boriti protiv Rusije. Nekoliko stotina već ih je stiglo u Ukrajinu, a mnogi među njima su vojni veterani, piše Military Times.
Talijanski institut za međunarodnu politiku objavio je da je, prema podacima dostupnima u otvorenim izvorima i na društvenim mrežama, najmanje 591 strani borac iz devet zemalja na putu u Ukrajinu ili već tamo. Među njima je 70 japanskih državljana, 400 švedskih, deset veterana iz NATO-ovih snaga, stotinu Litavaca, jedan finski rezervist, jedan Norvežanin te najmanje sedam bjeloruskih volontera. Oko 20 Australaca iskazalo je interes, ali se čekala njihova formalna prijava.
Procjenjuje se i da je nekoliko tisuća ukrajinskih državljana koji žive u inozemstvu zainteresirano za povratak kući ili se već vratilo. Govori se i o posebnoj gruzijskoj legiji koja poziva i one ratno neiskusne da dođu na bojište.
Sad povežite ovo s Domovinskin ratom u BiH i velikomuslimanskom agresijom u BiH na Hrvate. Hrvati su bili izloženi tihin sankcijaman i međunarodnoj medijskoj izolaciji. Šta bi bilo da je istina izašla vanka? Zamislite da se ovoliko inozemnih dragovojaca javilo za pomoć Hrvatima u BiH. "Borba protiv muslimanske agresije na katolike u srcu Europe". Ako hoćete, i novi križarski rat protiv islamističkih osvajača. Zamislite dodatnih 4000 friških vojnika koji su se javili za ratovat na strani Hrvata u BiH. Od česa je tu i onih veterana. I da svaku malo imaš novi friški dotok novih judih. Čoviče, to je stvar koja okriće situaciju na ratišću. Nažalost, bilosvitska masonsko-islamistička simbioza sve je napravila da katolici iz BiH nestanedu.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 20 ožu 2022, 01:32 |
|
|
Evo još jednega prikaza. Satelitska slika je s Google Mapsa. Postavia san ju zapad — istok.
Od Vrdih skroz livo do Prozora skroz gori desno.
Privitak/ci: |
Opaska: Atribucija: maps.google.com
Otprilike https://www.google.com/maps/@43.6602356,17.9158841,18821a,35y,270h,37.24t/data=!3m1!1e3
3d_-_vrdi_-_jablanica_-_doljani_-_bokševica_google_maps.jpg [ 495.53 KiB | Pogledano 1924 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob Postano: 20 ožu 2022, 02:04 |
|
|
I još jedan prikaz u 3D. Mista di je vrla "oslobodilačka" vojska "jedne i jedine" junačila se na babama i dici. Gornja Grabovica, Stipića livade, Doljani, Trusina, Hudutsko, Uzdol. Na ovoj se slici vididu baš sve te lokacije. Gornja Grabovica 33 https://hip.ba/2017/12/02/uznemirujuce- ... odgovarao/https://detektor.ba/2020/09/09/masakr-u ... -zaborave/Sarajevski vrli junaci. Nisu mogli svoj grad obranit ni oslobodit, ali su se znali junačit na dici. Stipića livade 22 https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... zne-107090https://zakladahvo.org/node/110Doljani 17 https://kamenjar.com/na-danasnji-dan-19 ... ca-livadi/Hudutsko 22 https://www.dnevnik.ba/vijesti/obiljeze ... om-2616734Uzdol 41 https://hkm.hr/domoljubne-minute/pokolj-u-uzdolu/Uzdol je kraj onih "junačkih" "neosvojivih" Hera. Vidi se po čemu su junaci. Trusina 22 https://veterani.ba/naslovna/2021/04/sj ... u-trusina/
Privitak/ci: |
Opaska: Atribucija: Google Maps https://www.google.com/maps/place/Spomenik+%C5%BErtvama+pokolja+u+Grabovici/@43.6991352,17.912855,17110a,35y,270h,37.35t/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x134b4bfdfabf1a61:0xb1daf7910f1d30a!8m2!3d43.5734991!4d17.7183442
3D - Grabovica, Stipića livade, Doljani, Trusina, Hudutsko, Uzdol - Google Maps.jpg [ 493.4 KiB | Pogledano 1905 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|