|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 227 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Levitas
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 21:16 |
|
|
Ovo samo dokazuje da je OSBiH pravni naslijednik Armije Republike Bosne i Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 21:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ok Mujaga. Nemoj nam se ti brinuti, imate najbogatiju, najpametniju, i najprogresivniju tvorevinu Europe. Sve će to biti dobro, evo i RS se raspada, svaki tren.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Levitas
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 21:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Ok Mujaga. Nemoj nam se ti brinuti, imate najbogatiju, najpametniju, i najprogresivniju tvorevinu Europe. Sve će to biti dobro, evo i RS se raspada, svaki tren. Hrvatska komponenta OSBiH na prigodama kao sto su obiljezavanja stratista i spomenika redovno istice znakovlje hrvatskog vijeca obrane, pa se niko ne buni.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 21:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Možete i vi u Trokutistanu. u Afghanistanu ta institucija predstavlja sva 3 naroda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 21:43 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25733 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Dobro, muslimani svoja ratna obilježja i sada ističu, tj njihova komponenta u OS BiH, kada obilježavaju neke svoje obljetnice, ali isticati tamo gdje su skupa oni,te Srbi i Hrvati, to je čista provokacija.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 22:09 |
|
|
Levitas je napisao/la: Ovo samo dokazuje da je OSBiH pravni naslijednik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Neko je jebo Kasima Trnku, razmnožava se. Gospodine Levitas, odmah se vidi da ste vi bošnjački stručnjak za pravno naslijeđe, mora da ste negdje studirali bošnjački pravni fakultet.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Levitas
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 22:10 |
|
|
Metemma je napisao/la: Levitas je napisao/la: Ovo samo dokazuje da je OSBiH pravni naslijednik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Neko je jebo Kasima Trnku, razmnožava se. Gospodine Levitas, odmah se vidi da ste vi bošnjački stručnjak za pravno naslijeđe, mora da ste negdje studirali bošnjački pravni fakultet. A sta sam to krivo izustio? ARBiH je jedna komponenta, druge dvije cine HVO i VRs.
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 09 ruj 2013, 22:18 |
|
|
Rekao si da to što je neki hajvan u Afganistanu istakao nekakav čaršaf "dokaz" da je OSBiH "pravni nasljednik"... nebitno čega. Mislim, očigledno da si ekspert za dokaze.
Muslimanska vojska jeste jedan od prethodnika današnjih OSBiH, pored HVOa i VRS, ali OSBiH sigurno nisu pravni naslednik samo muslimanske vojske. Al nije bitno to toliko, bitno je šta ti proglašavaš za dokaz pravnog sljedbeništva... za crknut od smijeha.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
LjiljanaZMAJ
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 16:01 |
|
|
Samo jedan komentar cu da dam: Armija Bosne i Hercegovine se borila za BOSNU I HERCEGOVINU! A ne za navodnu Hrvatsku ili Srbiju. Nije mi jasno na osnovu cega se vi smatrate hrvatima? (bez uvrede) rodjeni ste i odrasli u BiH a osjecate se kao hrvati.. Zanimljivo. Da se ja sada pocnem osjecati kao marsovka, a?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 16:21 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Samo jedan komentar cu da dam: Armija Bosne i Hercegovine se borila za BOSNU I HERCEGOVINU! A ne za navodnu Hrvatsku ili Srbiju. Nije mi jasno na osnovu cega se vi smatrate hrvatima? (bez uvrede) rodjeni ste i odrasli u BiH a osjecate se kao hrvati.. Zanimljivo. Da se ja sada pocnem osjecati kao marsovka, a? Znači po tvojoj teoriji Sefer Halilović je Srbin, rođen i odrastao u Srbiji?
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
LjiljanaZMAJ
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 16:44 |
|
|
Ne mozete porediti Sefera Halilovica, koji je rodjen 1952 godine, za vrijeme Jugoslavije. Bilo bi normalno da se osjeca kao jugoslaven. Sto bi mi i bilo razumno. Ali je on sticajem okolnosti zavrsio u BiH i u njoj se borio za BiH. Po pitanju toga sam laik i govorim samo ono sto sam usput uvidjela-promatrajuci ljude iz svoje okoline. Ali bi mi bilo i ok da se covjek osjeca kao Srbin, srpski musliman, ako zivi i radi tamo. A osnovu cega se jedan covjek koji nikada nije krocio nogom na tlo Hrvatske osjeca kao hrvat, a ne kao bosanac?
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 17:00 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Ne mozete porediti Sefera Halilovica, koji je rodjen 1952 godine, za vrijeme Jugoslavije. Bilo bi normalno da se osjeca kao jugoslaven. Sto bi mi i bilo razumno. Ali je on sticajem okolnosti zavrsio u BiH i u njoj se borio za BiH. Po pitanju toga sam laik i govorim samo ono sto sam usput uvidjela-promatrajuci ljude iz svoje okoline. Ali bi mi bilo i ok da se covjek osjeca kao Srbin, srpski musliman, ako zivi i radi tamo. A osnovu cega se jedan covjek koji nikada nije krocio nogom na tlo Hrvatske osjeca kao hrvat, a ne kao bosanac? Ma daj ti nas pokušavaš zajebavati? Pitao sam je li sefer srbin ili bošnjak, molim precizan odgovor, pa ćemo nastaviti diskusiju.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 17:09 |
|
|
Svi smo mi Jugosloveni!
|
|
Vrh |
|
|
asfaltirani
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:02 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Samo jedan komentar cu da dam: Armija Bosne i Hercegovine se borila za BOSNU I HERCEGOVINU! A ne za navodnu Hrvatsku ili Srbiju. Nije mi jasno na osnovu cega se vi smatrate hrvatima? (bez uvrede) rodjeni ste i odrasli u BiH a osjecate se kao hrvati.. Zanimljivo. Da se ja sada pocnem osjecati kao marsovka, a? Već dva si komentara dala dušo. Očekujemo i Treći. Nek bude vatren ....
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Šešeljovka je na forumu. Dakle, prebivalište=nacionalnost. Trokut obrazovanja na vrhuncu
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
LjiljanaZMAJ
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:39 |
|
|
Moj cilj nije bio da ja diskutujem o Seferu niti o bilo cemu drugom, a i moje pitanje je bilo jednostavno. Rekoh da sam laik po pitanju tog covjeka i opcenito ratnih zbivanja, jer sam mlada i neinformisana, tako da ti mogu dati odgovor na osnovu onoga sto sam proguglala. A to je da je covjek bio jugoslaven, kasnije bosanac ili bosnjak. Ja pricam o onome sto svakodnevno srecem u svojoj sredini. Gle, ja sam dijete iz mijesanog braka, otac mi je katolik, majka mi je muslimanka(ovo govorim da me ne biste svrstali u bilo koju kategoriju). Pola moje porodice, sa tatine strane, zivi po Mo itd, pola ih ne znam, u zivotu nisu vidjeli Hrvatsku, ali oni su hrvati. Na osnovu cega? To mi nikada nije bilo jasno, zasto se katolik u Bosni ne moze osjecati kao bosanac, nego se osjeca kao hrvat? Fino kazem da mi namjera nije losa, ja jednostavno ne shvatam.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:42 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: . Nije mi jasno na osnovu cega se vi smatrate hrvatima? (bez uvrede) rodjeni ste i odrasli u BiH a osjecate se kao hrvati.. Zanimljivo. Da se ja sada pocnem osjecati kao marsovka, a? Lažeš đubre, ja sam rođen i odrastao u SFRJ, kao i velika većina svih nas. Stoga smo mi svi Sfrjanci, glavo krmeća (bez uvrede)!!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Moj cilj nije bio da ja diskutujem o Seferu niti o bilo cemu drugom, a i moje pitanje je bilo jednostavno. Rekoh da sam laik po pitanju tog covjeka i opcenito ratnih zbivanja, jer sam mlada i neinformisana, tako da ti mogu dati odgovor na osnovu onoga sto sam proguglala. A to je da je covjek bio jugoslaven, kasnije bosanac ili bosnjak. Ja pricam o onome sto svakodnevno srecem u svojoj sredini. Gle, ja sam dijete iz mijesanog braka, otac mi je katolik, majka mi je muslimanka(ovo govorim da me ne biste svrstali u bilo koju kategoriju). Pola moje porodice, sa tatine strane, zivi po Mo itd, pola ih ne znam, u zivotu nisu vidjeli Hrvatsku, ali oni su hrvati. Na osnovu cega? To mi nikada nije bilo jasno, zasto se katolik u Bosni ne moze osjecati kao bosanac, nego se osjeca kao hrvat? Fino kazem da mi namjera nije losa, ja jednostavno ne shvatam. Znači po tvom shvaćanju, djed, koji se rodio 1914. u Mostaru je prvo bio Austrougar, pa SHS-ovac, pa Jugoslaven, pa Hrvat, pa Jugoslaven, pa sada Bosanac i Hercegovac? Tvoje shvaćanje je tako tipično za vas. Ako vi mijenjate nacionalnost sa svakim novim vjetrom, Hrvati i Srbi to ne rade.
|
|
Vrh |
|
|
LjiljanaZMAJ
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:51 |
|
|
A ti si taj djed, je li, koji ima razloga da se osjeca kao bila sta od navedenog? Ja sam rodjena za vrijeme rata, shvatas? U Bosni i Hercegovini. Zivim tu. Skolujem se tu. Sutra cu tu i da ostanem. Navijam za Zmajeve. Na osnovu cega bih trebala da se osjecam kao hrvatica? Jer mi otac kaze da se on osjeca kao hrvat na osnovu toga sto je katolik? Dok mi se mama osjeca kao bosnjakinja. -_- bratee, ja sam dijete Bosne i Hercegovine. Ne mrzim nikoga, nemam predrasude kada je u pitanju bilo sta, samo mi niste jasni.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 18:59 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: A ti si taj djed, je li, koji ima razloga da se osjeca kao bila sta od navedenog? Ja sam rodjena za vrijeme rata, shvatas? U Bosni i Hercegovini. Zivim tu. Skolujem se tu. Sutra cu tu i da ostanem. Navijam za Zmajeve. Na osnovu cega bih trebala da se osjecam kao hrvatica? Jer mi otac kaze da se on osjeca kao hrvat na osnovu toga sto je katolik? Dok mi se mama osjeca kao bosnjakinja. -_- bratee, ja sam dijete Bosne i Hercegovine. Ne mrzim nikoga, nemam predrasude kada je u pitanju bilo sta, samo mi niste jasni. Kad dođe Jugoslavija bit ćeš Jugoslavenka, da dođe Srbija na ove prostore bila bi Srpkinja, da dođe Hrvatska bila bi Hrvatica. Ako je išta prolazno na ovim prostorima, to su države. Znamo vas - a i znamo nas, da se mi nećemo mijenjati sa svakim novim vjetrom. Ti i takvi ste suncokreti, kada etničku pripadnost vežete uz državu.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 19:01 |
|
|
Citat: [quote="LjiljanaZMAJ"Pola moje porodice, sa tatine strane, zivi po Mo itd, pola ih ne znam, u zivotu nisu vidjeli Hrvatsku, ali oni su hrvati. Na osnovu cega? To mi nikada nije bilo jasno, zasto se katolik u Bosni ne moze osjecati kao bosanac, nego se osjeca kao hrvat? Fino kazem da mi namjera nije losa, ja jednostavno ne shvatam. [/quote] Čiji li si ti klon jadan ne bio. Čuj to, očeva obitelj živi u Mostaru a nije nikada vidjela HR, kao da je Hrvatska u Sibiru a ne na popišaj hoda jbt. Jel postoji uopće Hrvat koji nikada nije bio u HR?? Možda 3 babe na pod *********. Katolik se u Bosni može osjećati kao Bosanac, ima nas oko pola milijuna Hrvata i katolika koji smo regionalno Bosanci isto kao što ima i Hrvata Dalmatinaca, Zagoraca. Trebaš imati u vidu da obje te zemlje koje čine BiH, dakle kako Hercegovina tako i Bosna jesu jedne od najljepših povijesnih hrvatskih (pa i srpskih) zemalja. A ako ti još štogod nije jasno obrati se bivšim pripadnicima tzv Armije BiH koji su protjerali stotine tisuća Hrvata samo zato što su Hrvati. Pitaj njih zašto su ih protjerali i po čemu su znali razliku iz među Hrvata i "Bosanaca", kako su znali koga treba klati a koga ne.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 19:02 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: A ti si taj djed, je li, koji ima razloga da se osjeca kao bila sta od navedenog? Ja sam rodjena za vrijeme rata, shvatas? U Bosni i Hercegovini. Zivim tu. Skolujem se tu. Sutra cu tu i da ostanem. Navijam za Zmajeve. Na osnovu cega bih trebala da se osjecam kao hrvatica? Jer mi otac kaze da se on osjeca kao hrvat na osnovu toga sto je katolik? Dok mi se mama osjeca kao bosnjakinja. -_- bratee, ja sam dijete Bosne i Hercegovine. Ne mrzim nikoga, nemam predrasude kada je u pitanju bilo sta, samo mi niste jasni. Ako nekog nešto svrbi,boli i ima predrasude onda si to ti.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 19:17 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Na osnovu cega bih trebala da se osjecam kao hrvatica? Jer mi otac kaze da se on osjeca kao hrvat na osnovu toga sto je katolik? Dok mi se mama osjeca kao bosnjakinja. Tko tebe tjera da se izjasniš kao Hrvatica? Izjasni se kako hoćeš. Kakve ti veze imaš sa Hrvatskom i Hrvatima - nikakve. Čak štoviše, ja te pozivam da se izjasniš kao Bosanka ili pak Bosanka i Hercegovka ako smiješ zbog ove kampanje da budete Bošnjaci, da ne bi netko pomislio da takve osobe imaju išta zajedničko sa nama. Nemoj imati HR putovnicu, ne idi u crkvu, kad tražiš posao ne izjašnjavaj se kao Hrvatica da bi dobila posao, sve regularno.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Konkretni dokazi da je tzv. "Armija BiH" bila i ostala islamska i muslimanska armija Postano: 25 ruj 2013, 19:38 |
|
|
LjiljanaZMAJ je napisao/la: Moj cilj nije bio da ja diskutujem o Seferu niti o bilo cemu drugom, Ja sam samo pojednostavio tvoje pitanje, kako bi bolje razumila/o problematiku. Ako katolik u BiH nije Hrvat, onda ni musliman u Srbiji i Hrvatskoj nije Bošnjak. Ti si dobro razumjela pitanje i zato izbjegavaš odgovor. Čak ni dedo Alija nije Bošnjak, nego je Srbin islamske vjere, pa ganić, pa silajdžić, pa radončić, i tako sve srbin do srbina se prodaje za bošnjaka. Hrvat sam jer sam rođen od roditelja hrvata, kojis u pak rođeni isto tako od hrvata itd itd, barem 100 godina unazad imam papire koji sa koljena na koljeno govore da smo hrvati. No pojavili su se neki zeleni šešeljovci koji sada tvrde vi ste bre bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|