HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 svi 2025, 12:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Konkretni dokazi da je takozvana "armija BiH" bila, i ostala, islamska i muslimanska armija
PostPostano: 14 tra 2013, 20:16 

BBC je napisao/la:
HrasnoSinj je napisao/la:

To svi znaju. Ne znam kako je za ostale gradove, ali ovde većina ljudi ne podnosi Aliju. Poštujemo svi njegovu prisutnost u najtežim vremenima, ali opet se sve zna, i šta je on želio, i kakva je osoba bio, i šta je na kraju uradio ...

Toliko ne podnosite Aliju da ste njegovu stranku izabrali na zadnjim izborima ? Koga ti lažeš ovdje ?

Gdje sam ovde napisao da ljudi mrze SDA ? Prošle godine sam glasao za načelnika u mojoj opštini, solidan i pošten momak, i vidim da se nisam pokajao, ali kakve to veze ima sa mojim kolektivnim razmišljanjem o SDA ... onog Sulejmana bih najradije volio vidjeti negdje kod majmuna u zološkom, tamo mu je i mjesto.

Vrh

Naslov: Re: Konkretni dokazi da je takozvana "armija BiH" bila, i ostala, islamska i muslimanska armija
PostPostano: 14 tra 2013, 20:20 

Pričamo o kursu kojeg uzima većina naroda. Za pojedinačne osobne probleme postoje psihoterapueti i psiholozi. Ne zanima nas na ovom forumu što ti voliš ili misliš. To je za teme o preporuke za filmove i muziku.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 20:25 

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 20:29 

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 20:46 

Razumijem ja njega šta želi da kaže, i nije problem ako govori da je ABiH bila dominatno muslimanska, ipak su svi bošnjaci bili u njoj, ali to je napisao na jedan jako bezobrazan način.

Na kakav bezobrazan način?
Ovdje na ovoj temi imaš na desetine videa i fotografija koji dokazuju i pokazuju kakva je to i čija vojska bila.
Ipak, treba imati u vidu da je velikim dijelom ta slika stvorena umjetno. Nije najveće zlo u toj vojsci bio taj neki islamizam, već velimomuslimanski nacionalizam, dakle ja nisam koristio pojam muslimani u vjerskom već etničkom smislu - dakle Bošnjaci, jer ne stignem naučiti nazive te nacije koliko je oni često mjenjaju.
Stoga kada se kaže da je ta vojska muslimanska ne misli se na to da je bila islamska već prvenstveno Bošnjačka. I sam naziv teme pravi diferencijaci uzmeđu "islamska" - kao vjerske komponente i "muslimanska" kao etničke.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2013, 22:46 

Bobovac je napisao/la:
Razumijem ja njega šta želi da kaže, i nije problem ako govori da je ABiH bila dominatno muslimanska, ipak su svi bošnjaci bili u njoj, ali to je napisao na jedan jako bezobrazan način.

Na kakav bezobrazan način?
Ovdje na ovoj temi imaš na desetine videa i fotografija koji dokazuju i pokazuju kakva je to i čija vojska bila.
Ipak, treba imati u vidu da je velikim dijelom ta slika stvorena umjetno. Nije najveće zlo u toj vojsci bio taj neki islamizam, već velimomuslimanski nacionalizam, dakle ja nisam koristio pojam muslimani u vjerskom već etničkom smislu - dakle Bošnjaci, jer ne stignem naučiti nazive te nacije koliko je oni često mjenjaju.
Stoga kada se kaže da je ta vojska muslimanska ne misli se na to da je bila islamska već prvenstveno Bošnjačka. I sam naziv teme pravi diferencijaci uzmeđu "islamska" - kao vjerske komponente i "muslimanska" kao etničke.

Ni sam ne znaš šta da napišeš a da pri tome ne vrijeđaš. Zašto jednostavno ne napišeš "U ABiH su vecina bili Bošnjaci-muslimani" ali to je belaj kud neko normalan to može napisat, samo budale to pišu onako agresorski.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 02:04 

Licemjerna i govnarska tema od licemjera svih licemjera i govnara svih govnara.

Ti nisi molio krunicu u ratu? Nisi nosio krunicu oko vrata? Kako se vi molite za duše poginulih hvo pripadnika?,Da nije na glavi možda? Niste se u ratu pozdravljali s hvaljen Isus i Marija?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 02:05 

Mi ne lažemo da je HVO bio bošnjačka vojska. Sve dok vi lažete da je muslimanska "abih" bila "svih naroda" imate đon u zube i nećete imati mira.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 08:42 

ABiH je bila dominantno sastavljena od Muslimana i stoga je muslimanska. Ne zbog muslimana jer ona nije bila islamska, treba pogledati početke rata, kraj rata i čitavo rukovodstvo. Ne može se uzimati samo ono što vam odgovara, na lokaciji koja vama odgovara i vrijeme koje vama odgovara.
I nije pravila šerijatsku državu, pobogu da je to cilj bio napravili bi je u nekom obliku dosad a vehabije ne bi bile na ovom glasu.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:11 

Pa dobro Leb, ajd onda objasni kako je to originalni bosanski grb/zastava sa ljiljanima sa plavom pozadinom, u trenutku kada je trebalo kroz zakon provesti obilježje Federacije, u taj grb ubačeni "zeleni ljiljani", šta i koga oni predstavljaju?
Gdje se izgubio zlatni ljiljan sa plavom pozadinom sa kojim se mahalo cijelo vrijeme?

Kada se došlo da se stvari objelodane i ozvaniče, onda se pokazalo šta i ko je ta "zelena" hArmija bila te teritorija koju su oni zauzeli.

slikaslika

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:22 

Bobovac je napisao/la:
Ti ljudino zapadaš u jednu zamku. A to je da za svo zlo i stradanja Hrvata (i drugih) od strane muslimana svaljuješ na nekave mudžahedine. Oni jesu činilo zlo, ali gro zločina nisu počinili oni već domaći muslimani, pripadnici tzv ABiH. Dakle nominalmo pripadnici sekularnih postrojbi, a u kojima su se kako neki vele borili pripadnici svih vjera i nacija.
Jednostavno, procent nemuslimana u tzv ABiH je bio manji od procenta nesrba u VRS i Hrvata u HVO. O tomu postoje egzaktni podaci. Dakle to se me nože uzeti kao mjerilo multietničnosti jer ostale 2 vojske su po tomu bile multietničkije od tzv ABiH.

Sve zločine su činili ljudi sa imenom i prezimenom, pametnom dosta. Sad da li je to bio Srbin, Hrvat ili Bošnjak, zločin je zločin, nije valjda tebi gore ako Bošnjak ubije nevinog civila nego kad Hrvat ubije nevinog civila, meni je to sve isto, izbacim rijec "Bošnjak, Hrvat" i ubacim rijec "čovjek" ..

Imaš bezbroj raznih brigada i odreda tokom rata, oni se mogu zvati kako god žele, i mogu sebe svrstati gdje god to oni voljeli, ali ako se ti zaklinješ da nećeš ćiniti zlocine , a to se ipak desi, onda druže ... kriva je osoba a ne cijela armija pod kojom se navodno "bore".

Procent nesrba u VRS, to bih volio vidjeti :D

Za dlaku multietničnija od VRS, ali iza HVO-a. Ovo su podaci Tokače, IDC iz Sarajeva:

Citat:
ABiH poginuli po narodima (%):

Bošnjaci 97.11%
Hrvati 1.42%
Srbi 1.24%
Ostali 0.23%

VRS poginuli po narodima (%):

Srbi 98.78%
Bošnjaci 0.96%
Hrvati 0.18%
Ostali: 0.08%

HVO poginuli po narodima (%):

Hrvati 90.07%
Bošnjaci 8.36%
Srbi 1.28%
Ostali 0.30%

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:22 

Citat:
Sarajevo: Grad u kojem je ubijena Hipokratova zakletva
U Sarajevu je od 1992. do 1996. godine ubijeno i iz tog grada protjerano oko 460 srpskih ljekara. Veliki broj njih mučen je u sarajevskim logorima.

Klinika Sarajevo
U Sarajevu je na razne načine stradalo 460 ljekara, navedeno je u nepotpunom spisku sarajevskih ljekara srpske nacionalnosti koji su u tom gradu ubijani , zatvarani, mučeni, maltretirani i protjerani. Kroz logore je prošlo njih pedesetak, a na desetine ih je ubijeno.
Spisak je po sjećanjima i svjedočenjima preživjelih ljekara pripremio Strahinja Živak, koji je u sarajevskim logorima “Viktor Bubanj” i Centralni zatvor proveo dvije godine.
Ubijeni ljekari
Na tom spisku, koji je u posjedu “Glasa Srpske”, je i ugledni sarajevski ljekar Milutin Najdanović, koji je ubijen u avgustu 1992. godine, o čemu je “Glas Srpske” nedavno pisao. NJegovo tijelo sa više prostrelnih rana pronađeno je na ulazu stadiona “Koševo”. Odgovorni za ovaj zločin nikada nisu pronađeni.
Tu je i doktor Milica Gutović, koja je ubijena pri pokušaju izlaska iz Sarajeva. Kako tvrde svjedoci, bačena je u Miljacku 1994. godine. Na spisku je i doktor Milica Lopandić, čija je smrt nastala pod nerazjašnjenim okolnostima 1993. godine, radiolog Živojin Savčić za koga se tvrdi da je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1994. godine, ortoped Branko Stančić koji je u decembru 1992. godine ubijen u stanu, internista doktor Milorad Tomašević za koga svjedoci kažu da je ubijen 1993. godine, doktor Gojko Šurbat koji je takođe ubijen...
Mnogi od uglednih ljekara prošli su kroz Centralni zatvor, u kome je pet mjeseci proveo i prof. dr Marko Vuković.
Ovaj bivši potpredsjednik Poslovodnog odbora hirurških klinika i šef Odjeljenja na Traumatološkoj klinici u Sarajevu “Glasu Srpske” je ispričao u kakvom su strahu ljekari živjeli poslije ubistva doktora Najdanovića i drugih nerazjašnjenih smrti njihovih kolega.
- Pričalo se o ubistvu doktora Najdanovića. Poslije toga zavladao je veliki strah među ljekarima. Prije toga ranjen je i doktor Boriša Starović. Ranjen je u rame, a prema analizi, očigledno je bilo da je pucano sa nekog nebodera i to tamo gdje je stanovao. Ubrzo je poginuo i doktor Ranko Šurbat. Prema onome što mi je rekao njegov brat Gojko, takođe ljekar, bio je ubijen. Rekao mi je da na njegovu terasu metak nikako nije mogao zalutati - svjedoči dr Vuković.
Hapšenja
Iz svoje kuće u Centralni zatvor dr Vuković odveden je 2. januara 1994. godine u pola dva ujutro, bez povoda i razloga.
- Spavao sam u kući i negdje oko pola dva noću čula se lupa na vratima i poziv: Otvorite, policija. Otvorio sam i ušla su petorica. Јedan mi je držao upereno svjetlo u lice, drugi oružje u tijelo, a ona trojica su se razletjela po kući. Poveli su me u stan doktora Igora Sabljaka koji je Hrvat. Izveli su ga iz stana i u ista kola nas strpali i poveli na Drugu internu kliniku. Tražili su doktora Nemanju Veljkova. Doktora Dejana Kafku su uhapsili na ulici na Dolac Malti, a doktora Medića, čijeg se imena ne mogu sjetiti, a radio je kao ginekolog, uhvatili su u kući - kazao je Vuković.
Protiv njega je podignuta optužnica po kojoj se teretio za “genocid, slabljenje odbrambene moći RBiH, napuštanja vojne obaveze”.
Dodaje da su ljekari u Sarajevu umirali pod nerazjašnjenim okolnostima. To je među Srbima izazvalo veliki strah.
Ovo potresno svjedočenje doktora Vukovića samo je dio onoga kroz šta su prošli sarajevski Srbi u ratu.
Veze
Doktor Vuković kaže da su sva ova ubistva, maltretiranja i šikaniranja bila naručena.
- Vjerujem da su oni koji su izvršavali zločine “Ševe”, Ćele, Prazina imali direktan prohod do vrhova muslimanske vlasti, a naročito do Ejupa Ganića i Alije Izetbegovića. Naloge za ubistva ne znam da li su davali, ali ničim nikada nisu ni pokušali spriječiti da se ta ubistva ne dešavaju. Vjerujem da je bilo naloga, ali o tome se ćuti - kaže Vuković.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 11:44 

pozitivac je napisao/la:
slika

slika

slika

slika

Tipicni cuvari ZAVNOBIH-a :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 13:12 

Kovach je napisao/la:
Licemjerna i govnarska tema od licemjera svih licemjera i govnara svih govnara.

Ti nisi molio krunicu u ratu? Nisi nosio krunicu oko vrata? Kako se vi molite za duše poginulih hvo pripadnika?,Da nije na glavi možda? Niste se u ratu pozdravljali s hvaljen Isus i Marija?

Mi nismo u napad išli vrišteći Oče Naš,... Zdravo Marijo,... Slava ocu i pri tome ubijali. Kužiš?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 13:17 

Nisu ni ovamo svi tekbirali. A ni ne zvuči nešto kada vrištiš "Zdravo Marijo".

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 13:24 

Nikad vi katarzu nećete doživjeti. Šteta zbog države.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 13:33 

Da, baš je šteta vama. :D

Da je ABiH organizovana prva, da joj je program bio stvaranje islamske države, da su ljudi davali zakletvu Allahu i ginuli za stvaranje te islamske države, pritom prvi napali Srbe, Hrvate i ostale i ostale moglo bi se pričati o islamskoj armiji. Ne kažem da islamizacije nije bilo, da nije bilo vjerskih jedinica i korištenja vjere kao sredstva dizanja morala u teškim trenucima.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 13:42 

Nismo vam mi krivi. U ratu ideologija radi da sebe napravi drugačijim od neprijatelja. Katolici niste, pravoslavci niste, jugoslavenstvo ste bili odbacili. Što vam preostalo da budete različiti ? Upravo sve ovo na ovim fotografijama, koje traje i danas. Izabrali ste taj put, sad ga gurajte ponosno.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 14:02 

Lebowski je napisao/la:

Ne seri,...

I danas kad navijači tekbiraju ispred katedrale, na utakmici,...ti ćeš reći pa nisu svi. Naravno da nisu svi treba netko jesti kokice i piti pivo od te gomile.

U svakoj prigodi u ratu je bilo tekbiranje i zazivanje allaha, od napada do ceremonija, pa do pozdrava "Selam alejkum" dugo godina nakon rata, to znam iz prve ruke. Uspjeh jedino možete pripisati prevrtljivosti, licemjerju i lažima, da sve u što vjerujete olako odbacite i pogazite, negirate i poričete, puštate da to sve prekrije zaborav, plašt cenzure i opetovanog negiranja.

I ne reče, zašto vam je pozelenio "ljiljan" kada ga se moralo ozvaničiti, kada ste takvi iskreni i originalni Bošnjaci i štovatelji bosanskog kraljevstva kao njegovi nasljednici?

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 14:08 

Ministry of Sound je napisao/la:

Sve zločine su činili ljudi sa imenom i prezimenom, pametnom dosta. Sad da li je to bio Srbin, Hrvat ili Bošnjak, zločin je zločin, nije valjda tebi gore ako Bošnjak ubije nevinog civila nego kad Hrvat ubije nevinog civila, meni je to sve isto, izbacim rijec "Bošnjak, Hrvat" i ubacim rijec "čovjek" ..

Imaš bezbroj raznih brigada i odreda tokom rata, oni se mogu zvati kako god žele, i mogu sebe svrstati gdje god to oni voljeli, ali ako se ti zaklinješ da nećeš ćiniti zlocine , a to se ipak desi, onda druže ... kriva je osoba a ne cijela armija pod kojom se navodno "bore".

Procent nesrba u VRS, to bih volio vidjeti :D

Za dlaku multietničnija od VRS, ali iza HVO-a. Ovo su podaci Tokače, IDC iz Sarajeva:

Citat:
ABiH poginuli po narodima (%):

Bošnjaci 97.11%
Hrvati 1.42%
Srbi 1.24%
Ostali 0.23%

VRS poginuli po narodima (%):

Srbi 98.78%
Bošnjaci 0.96%
Hrvati 0.18%
Ostali: 0.08%

HVO poginuli po narodima (%):

Hrvati 90.07%
Bošnjaci 8.36%
Srbi 1.28%
Ostali 0.30%

eeeeeeej
možda hrvati samo lošije ginu

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 14:09 

Lebowski je napisao/la:

Ti bio na liniji pa znaš? Potraži na yt video multietničkih Vikićevih specijalaca koji napadaju srbe kod Kladnja, ori šuma allah ekber...

=)) =)) =))

Nije bilo napada TO i armije bih da nisu počinjali sa alah ekber..

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 16:48 

bumbar92 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Ne seri,...

I danas kad navijači tekbiraju ispred katedrale, na utakmici,...ti ćeš reći pa nisu svi. Naravno da nisu svi treba netko jesti kokice i piti pivo od te gomile.

U svakoj prigodi u ratu je bilo tekbiranje i zazivanje allaha, od napada do ceremonija, pa do pozdrava "Selam alejkum" dugo godina nakon rata, to znam iz prve ruke. Uspjeh jedino možete pripisati prevrtljivosti, licemjerju i lažima, da sve u što vjerujete olako odbacite i pogazite, negirate i poričete, puštate da to sve prekrije zaborav, plašt cenzure i opetovanog negiranja.

I ne reče, zašto vam je pozelenio "ljiljan" kada ga se moralo ozvaničiti, kada ste takvi iskreni i originalni Bošnjaci i štovatelji bosanskog kraljevstva kao njegovi nasljednici?

Naravno da ću reći. No, ako tako etiketirate kako bi TI lično okarakterisao VRS, nisu svi zločinci jel tako?

Kad je počelo tekbiranje i gdje?

Žalili se Hrvati što koristimo njihov ljiljan pa je morao pozeleniti da se zna ko je ko a možda zelena boja simbolizira cvjetanje, buđenje, proljeće.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 17:33 

Lebowski je napisao/la:

Žalili se Hrvati što koristimo njihov ljiljan pa je morao pozeleniti da se zna ko je ko a možda zelena boja simbolizira cvjetanje, buđenje, proljeće.

A je, sigurno.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 17:39 

Lebowski je napisao/la:

Slažem se ovo za zelenu boju, ipak znamo da je turska boja crvena,
čak i Indonezija nema zelenu prepoznatljivu boju a to je najmnogoljudnija islamska zemlja.
Zeleno je tipično za Saudijsku Arabiju, Pakistan, zašto baš zelena? uzmite crvenu.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2013, 17:43 

slika

To bi bilo neprirodno, vidiš kako se plava i zelena lijepo stope.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: