|
|
Stranica: 12/12.
|
[ 281 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 21:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86442 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
PaoUČikolu je napisao/la: Zanimljivo kada odeš na google maps u Borovo, hrvatska zastava je stavljena mrvicu iznad zastvave srpske manjine.
Sad, ne znam je li to običaj ili je to tako slučajno ispalo tada. Prošetao sam se Borovom, Tenjom i Negoslavcima evo sada na Street View, izgleda kao kombinacija Hrvatske, salaša Vojvodine i povratka u Jugoslaviju 1970-ih. U centru svakog sela pravoslavna crkva copy-paste stila, ali slabo održavane, fasade otpadaju na svima. Pola radnji zatvoreno, ili bez reklame ili oznake. Po kućama se odvijaju biznisi tipa frizeraja, automehaničara itd.  Antene okrenute prema Srbiji, prate se Vučić i blokaderi.  Ja bih znao napravit zanimljiv putopis, da imam vremena i interesa obilazit takva mjesta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 22:13 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3804 Lokacija: Dridska Župa
|
Robbie MO je napisao/la: PaoUČikolu je napisao/la: Zanimljivo kada odeš na google maps u Borovo, hrvatska zastava je stavljena mrvicu iznad zastvave srpske manjine.
Sad, ne znam je li to običaj ili je to tako slučajno ispalo tada. Prošetao sam se Borovom, Tenjom i Negoslavcima evo sada na Street View, izgleda kao kombinacija Hrvatske, salaša Vojvodine i povratka u Jugoslaviju 1970-ih. U centru svakog sela pravoslavna crkva copy-paste stila, ali slabo održavane, fasade otpadaju na svima. Pola radnji zatvoreno, ili bez reklame ili oznake. Po kućama se odvijaju biznisi tipa frizeraja, automehaničara itd.  Antene okrenute prema Srbiji, prate se Vučić i blokaderi.  Ja bih znao napravit zanimljiv putopis, da imam vremena i interesa obilazit takva mjesta. Meni je velika želja jednog dana obić RH i BiH uzduž i poprijeko. Onako otić u Dvor i sist na kahvu.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 22:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86442 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Li Zongren je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Prošetao sam se Borovom, Tenjom i Negoslavcima evo sada na Street View, izgleda kao kombinacija Hrvatske, salaša Vojvodine i povratka u Jugoslaviju 1970-ih. U centru svakog sela pravoslavna crkva copy-paste stila, ali slabo održavane, fasade otpadaju na svima. Pola radnji zatvoreno, ili bez reklame ili oznake. Po kućama se odvijaju biznisi tipa frizeraja, automehaničara itd.  Antene okrenute prema Srbiji, prate se Vučić i blokaderi.  Ja bih znao napravit zanimljiv putopis, da imam vremena i interesa obilazit takva mjesta. Meni je velika želja jednog dana obić RH i BiH uzduž i poprijeko. Onako otić u Dvor i sist na kahvu. Obišao sam i ja svijet i sve dosadne mainstream turističke lokacije, ne interesiraju me više svjetska čuda, sada je na redu jedno kapilarno, dubinsko istraživanje nasumično odabranih mikrolokacija, maksimalno propalih dijelova Balkana, za istražiti tu “bol Balkana” . “Bald and Bankrupt” lokacije, dođeš u hotel jedini gost, pale se svjetla u hotelu zbog tebe, podižeš neki najlon u hodniku dreknu ti “ne idi tamo!”, konobarica izgleda ko medicinska sestra i u klompama. Ideš okolo u kombinaciji njuškanja, likovanja, jugonostalgije, poistovjećivanja sa lokalnim stanovništvom, i detoxa od grada. Napiješ se s domorocima, ali ih ujedno malo špijuniraš. Seoska lukavost i intuicija im je potpuno točna da ti ne trebaju vjerovati…
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 22:29 |
|
|
|
Dudu zna zapjevat i Baju Malog Knindžu, dok špijunira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 22:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dudu zna zapjevat i Baju Malog Knindžu, dok špijunira. “džaba pare džaba novac meni fale Karin i Obrovac “  Milorad ništa ne sumnja , dule naručuje još dvije pive
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Kontekst i važnost bitke za Vukovar Postano: Danas, , 22:59 |
|
|
|
"Mi u hrvatskoj imamo selo koje se zove Karadžićevo, koje se nekad zvalo Križevci, blizu, u Vukovarsko-srijemskoj županiji"
na 27.30
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|