|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 94 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 06 lip 2009, 11:56 |
|
|
hercegbo je napisao/la: A šteta, privremeno sam stavio dozvolu za do 5mb. Jesi li dobio upozorenje da je file previše velika, ili se radi o nečemu drugom? Ma jednostavno predugo ono uploadira, otvori mi se onaj prozorčić i piše Upload je u tijeku i ono se k'o puni. Ali predugo traje, evo probat ću još jednom, možda uspije!
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Lipanjske zore Postano: 07 lip 2009, 14:12 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1660 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
Na današnji dan prije 17 godina počela operacija Lipanjske zore Operacija Lipanjske zore je zajednička operacija HVO-a, HV-a i HOS-a iz lipnja 1992. godine. Akcija je trajala od 7. lipnja do 26. lipnja 1992. godine. To je prva pobjeda nad velikosrpskim agresorom u ratu u Bosni i Hercegovini. Operacijom Lipanjske zore oslobođena je dolina rijeke Neretve, a na nekim mjestima (poput Ošanića kod Stoca) združene hrvatske snage su izbile na današnju crtu razgraničenja između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Akcija je počela 7. lipnja 1992. kada diverzantski odred iz Čitluka i diverzantski vod bojne Grude probijaju neprijateljske bunkere, a združene hrvatske snage prelaze rijeku Neretvu i zauzimaju veliki prostor sve do Domanovića, a odatle kreću i oslobodilačke akcije prema Mostaru i Stocu. 8. lipnja 1992. od srpskog je agresora oslobođeno područje Čapljine u čemu posebnu zaslugu imaju postrojbe HVO-a iz Čitluka, Gruda, Ljubuškog i Čapljine te vojnici 4. gardijske brigade HV-a. Oslobađanje desne obale rijeke Neretve kreće 11. lipnja 1992. godine. HVO potpomognut 4. Splitskom brigadom HV-a kreće iz šest pravaca, a od postrojbi HVO-a u akciji sudjeluju Kažnjenička bojna, Poskok bojna, dvije postrojbe HVO-a iz Čitluka i Ljubuškog, 5. ilićka bojna HVO-a Mostar, 4. bojna HVO-a Mostar, te satnija 2. bojne civilne policije. U Mostaru su u to vrijeme bile Vojna policija, civilna policija, dio 2. bojne HVO-a Mostar i Samostalni mostarski bataljun. Prvo je oslobođeno područje Kruševa i Galca, a zatim brdo Hum i zapadni dio grada Mostara, nakon čega se hrvatske snage uspinju i na brdo Orlovac i čiste tamo odsječene Srbe. Podizanje hrvatske trobojnice na vrhu Huma, kao bitne kote za nadzor Mostara, navjestilo je oslobađanje i istočnog dijela grada Mostara. Toga 11. lipnja hrvatske su snage ušle u Vojarnu S. B. Kraljevića i naselja Rodoč i Jasenica, te u krug razorene tvornice Aluminij svladavši žilav neprijateljski otpor. U samo jednom danu oslobođena je čitava desna obala rijeke Neretve. Operacija "Lipanjske zore" U noći s 13. na 14. lipnja 1992. godine general Slobodan Praljak donosi odluku da se krene u oslobađanje lijeve obale rijeke Neretve. U Općinskom stožeru HVO-a u Mostaru zapovjednici postrojbi dobivaju zapovijedi prema kojima Neretvu treba početi prelaziti rano ujutro 14. lipnja i tako iznenaditi srpsko-crnogorskog agresora. Uz topničku i tenkovsku potporu Četvrte gardijske brigade HV-a, u 3 sata ujutro združene snage od Bovana i Drežnice do Salakovca, prelaze na lijevu obalu. Prva bojna mostarskog HVO-a Bijelo Polje prelazi Neretvu iz smjera Vojna. U Cernici rijeku prelazi jedna satnija "Samostalnog mostarskog bataljuna", a druga bojna rudnička HVO-a Mostar dolazi iz Raštana. Oko 6 sati pristiže Vojna policija HVO-a i snage HOS-a Hercegovine. Vode se žestoke bitke, a snage HVO-a zauzimaju položaje oko Ulice Maršala Tita u istočnom dijelu Mostara. Oko podneva 14. lipnja pristiže još hrvatskih snaga te se u sklopu združene akcije, korak po korak oslobođa cijeli niz naselja i mjesta na lijevoj obali Neretve. Tada je oslobođen istočni dio grada Mostara i naselja Blagaj, Buna, Vrapčići, Potoci i Salakovac. Osobito uspješna i vrhunska je akcija oslobođenja dijela Bijelog Polja (naselja na lijevoj obali Neretve: Potoci, Željuša, Salakovac, Kutilivač, Podgorani, Humilišani). S drupe, pak, strane tijekom 12. i 13. lipnja oslobođeno je i područje Stoca, a 5 dana kasnije hrvatske snage su izbile na Ošaniće, gdje je i današnja međuentitetska crta razgraničenja. HVO je doslovce pregazio istočni dio grada Mostara i zaposjeo zloglasno brdo Fortica s koje su ubijani i sakaćeni hrvatski civili i vojnici. Dok HVO nije ušao u tada već okruženo Bijelo Polje, srpske snage su se izvukle prema Nevesinju preko brda Ruišta. Pri povlačenju digli su u zrak sve mostove, osim Starog mosta, jer je hrvatski snajperist ubio srpskog vojnika koji je imao zapovijed i taj most srušiti. HVO, odmah po oslobođenju istočnog dijela grada Mostara, okiva Stari most debelim daskama i gumama da bi ga zaštitio od granata. Dana 21. lipnja 1992. godine, nakon žestokih borbi hrvatske snage ovladavaju i relejem na Veležu, a srpsko-crnogorski agresor je odbačen u Podveležje. Tijekom 26. lipnja, dan koji se smatra danom oslobođenja mostarske općine, hrvatske snage odguruju srpskog neprijatelja i sa snažnog uporišta Merdžan glave. HVO zadržava Merdžan glavu, ali ipak ne kreće prema Nevesinju, čije bi zauzimanje značilo potpuno otklananje opasnosti po Mostar i početak potiskivanja razbijenih Srba sve do rijeke Drine. Odbijen je konačni srpski protuudar i zaustavljen pokušaj ponovnog srpskog zauzimanja Merdžan glave. izvor hr.wikipedia
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 07 lip 2009, 14:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
gj
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 07 lip 2009, 14:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24070 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Bi li mogao tko od forumaša postaviti karte ili čak na google earth ucrtati linije prije akcije i linije nakon završetka akcije.
Koliko se ja sjećam linije su bila na Čulama, tako da su recimo Miljkoviće držali Srbi.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 07 lip 2009, 22:12 |
|
|
ima već otvorena ova tema na podforumu Rat u BiH i Hrvatskoj (1991.-1995.)
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 10 lip 2009, 16:47 |
|
|
Ni sad se ne mogu načuditi hrvatskoj pameti... Na dan oslobođenja desne obale od četnika, u stolnom gradu ti pjeva četnička pevaljka!
|
|
Vrh |
|
|
okobrb
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 11 lip 2009, 00:21 |
|
|
lider30 je napisao/la: Bi li mogao tko od forumaša postaviti karte ili čak na google earth ucrtati linije prije akcije i linije nakon završetka akcije.
Koliko se ja sjećam linije su bila na Čulama, tako da su recimo Miljkoviće držali Srbi. Dobro se sjećaš Evo detaljna karta Evo jedna prigodna posvećena svima koji su pali www.youtube.com/watch?v=aph-KDykb4g
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 11 lip 2009, 02:38 |
|
|
da se razumijjemo...brena tu nista nije kriva..zena jednostavno zaradjuje.. dakle na dusu organizatoru koncerta... a ne pada mi na pamet ni glumiti nekog dezurnog indijanca koji ce vristati da nam brena pjeva u mostaru.,, svak nek gleda sebi i za svoj obraz.. ja znam da sam veceras bio na HUmu..i da cu sutra navecer biti u Ilicima gdje ce se nastaviti obiljezavanje Lipanjskih Zora... sve pohvali ekipi ...ovo su ipak Dani PONOSA I SLAVE..
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 11 lip 2009, 10:27 |
|
|
west je napisao/la: da se razumijjemo...brena tu nista nije kriva..zena jednostavno zaradjuje.. dakle na dusu organizatoru koncerta... a ne pada mi na pamet ni glumiti nekog dezurnog indijanca koji ce vristati da nam brena pjeva u mostaru.,, svak nek gleda sebi i za svoj obraz.. ja znam da sam veceras bio na HUmu..i da cu sutra navecer biti u Ilicima gdje ce se nastaviti obiljezavanje Lipanjskih Zora... sve pohvali ekipi ...ovo su ipak Dani PONOSA I SLAVE.. Iz priloženog teksta, preuzetog sa bljeska se jasno vidi 'ko je kriv... Licemjerni dušobrižnici hrvatskog bića Dežurni zaštitnici “hrvatskog bića”, dušobrižnici naroda kojeg već 14 poslijeratnih godina siluju u zdrav mozak, ponovno su dignuli glas u svrhu nečega potpuno nevažnog. Svojim graktanjem kontra koncerta jedne ocvale folk pjevačice pod Bijelim brijegom, ponovno skreću pažnju javnosti s onoga što je doista bitno, poput tragikomičnog nefunkcioniranja grada Mostara. Ali ne, gospodi iz vječno vladajućih stranaka to nije važno. Bitno je pozvati se na Boga, HVO, Gospu Međugorsku i sve druge raspoložive snage da se spriječi jedan obični koncert pjevačice koja je slučajno Srbijanka bosanskog podrijetla. Valjda plašeći se da jedna "pevaljka" ne napuni stadion koji njihova stranka na mitinzima posljednjih godina nikako ne može napuniti, glede i unatoč hektolitrima besplatnog piva i pržene kobasice, upregnuli su svoje uhranjene stranačke vojnike da se spriječi taj koncert. Njihov gnjev, povrijeđenost, osjećaj za pravdu, tko zna što, bio bi razumljiv da nije besramno licemjeran. Hoće li netko objasniti potpisniku ovih redova kakva je razlika između “gospođe Fahrete Jahić Živojinović”, kako su je u svom za inteligenciju uvredljivom priopćenju nazvali vječnovladajući, očito namjerno ističući njeno ime, te ostalih turbo diesel einspritz folk pjevača koji u tjednim razmacima posjećuju ovu regiju? Ne, “zaštitnicima hrvatskog bića” ne smeta davnašnji koncert Miroslava Ilića, bivšeg dvorskog pjevača ratnih srpskih političara, kao ni raznih Seka, Aca i ostalih “ugrozbi” s Istoka. Nije im smetala ni mega-nebulozna reklama “Osjetite božićni ugođaj sa Sekom Aleksić” u jednoj čitlučkoj diskoteci! Znamo mi da njima ne smeta Lepa Brena pod Bijelim brijegom, dapače sredit će sebi besplatne karte, ali nikad nije naodmet pokupit koji bod kod većeg dijela naroda koji, pod devizom “nek' me krade, al nek' je naš”, uvijek radije sluša njihove isprazne parole na istom stadionu nego bili čiji koncert. I zato sam uvjeren da će u prvim redovima, u loži, biti isti ovi koji su pisali ta priopćenja, te da će s gospođom Jahić Živojinović u glas zapjevati: “Oči su mi more Jadransko Kose su mi klasje Panonsko Sestra mi je duša Slovenska Ja sam Jugoslovenka” Inače, jučer nisam bio u gradu, čuo sam priče da su se gume palile na Humu, je li to istina?
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 11 lip 2009, 11:38 |
|
|
Zapadni Mostar, bio bi red da navedes izvor teksta koji citiras, da ne moramo nagadjati ko je to napisao.
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 11 lip 2009, 21:29 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Zapadni_Mostar je napisao/la: west je napisao/la: Inače, jučer nisam bio u gradu, čuo sam priče da su se gume palile na Humu, je li to istina?
jeste, jeste.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 12 lip 2009, 10:49 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Zapadni Mostar, bio bi red da navedes izvor teksta koji citiras, da ne moramo nagadjati ko je to napisao. Zapadni_Mostar je napisao/la: Iz priloženog teksta, preuzetog sa bljeska se jasno vidi 'ko je kriv... Inače većina tekstova koje stavljam su sa bljeska, poskoka i wikipedije!
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 12 lip 2009, 10:50 |
|
|
goLLe je napisao/la: Zapadni_Mostar je napisao/la: jeste, jeste. Da, informirao sam se Bila je obljetnica oslobođenja Huma i obljetnica 4. bojne HVO-a Mostar!
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 14:08 |
|
|
BiH se nije mogla obraniti bez HVO-a
Sinoć je u Bijelom Polju kod Mostara, u sklopu Lipanjskih zora održana javna tribina na temu oslobađanja doline Neretve od srpskog agresora, s posebnim naglaskom na Mostar. Na tribini je govorilo pet visokih časnika HVO-a : Petar Zelenika, Zoran Zovko, Zvonko Sesar, Vlado Džoić i Živko Budimir.
Svi oni su bili suglasni u ocjeni kako se BiH nije mogla obraniti bez HVO-a, te kako je HVO legalna i legitimna vojska unutar BiH koja je prva pružila otpor srbo-četničkoj agresiji.
''Nažalost, danas smo svjedoci prekrajanja povijesti, gdje se HVO spominje kao neka ilegalna vojska, a naši najbolji branitelji se proglašavaju zločincima. Ukoliko ne počnemo ostavljati pisane tragove o našoj borbi, naša djeca neće znati ništa. U tom slučaju smo osuđeni na nestanak'' rekao je sinoć zapovjednik obrane Mostara Petar Zelenika.
I ostale njegove kolege su pozvale vodeće ljude u politici Hrvata u BiH da više pozornosti obrate na zaštitu onoga što se događalo u prošlom ratu, na velike zasluge HVO-a u obrani BiH, te na zaštiti branitelja.
Svi časnici HVO-a koji su sudjelovali na tribini su suglasni u ocjeni kako je presuda Marku Maki Radiću sramotna, te kako se nepravda koja je učinjena ovome čovjeku mora ispraviti.
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 16:45 |
|
|
ko idje veceras u BP na lipanjske zore s foruma....?? ajmo i ostali koji su ublizu mostara ...naletite do Bijelog Polja..veceras MArijan Ban...potoci pive a bice stogod valjda i za pod zub....
|
|
neo
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 16:46 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
Za proglasenje vojnika HVO-a "niš koristi" i zlocincima su krivi "nasi" politicari,kojima je izgleda bitnija fotelja i vlast nego vlastiti narod. Imali uopce netko od vas toliko povjerenja u nekog politicara da bi za njegA STAVIO ruku u vatru. malo van teme
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 16:49 |
|
|
neo je napisao/la: Za proglasenje vojnika HVO-a "niš koristi" i zlocincima su krivi "nasi" politicari,kojima je izgleda bitnija fotelja i vlast nego vlastiti narod. Imali uopce netko od vas toliko povjerenja u nekog politicara da bi za njegA STAVIO ruku u vatru. malo van teme Stavio bih ja za njega ruku u vatru , ako političar već sam ne smije , nek okrene glavu , a fino ga klepim za rukicu i stavim ruku za njega da se on ne muči , u vatru !
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 17:01 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
Mar-kan je napisao/la: neo je napisao/la: Za proglasenje vojnika HVO-a "niš koristi" i zlocincima su krivi "nasi" politicari,kojima je izgleda bitnija fotelja i vlast nego vlastiti narod. Imali uopce netko od vas toliko povjerenja u nekog politicara da bi za njegA STAVIO ruku u vatru. malo van teme Stavio bih ja za njega ruku u vatru , ako političar već sam ne smije , nek okrene glavu , a fino ga klepim za rukicu i stavim ruku za njega da se on ne muči , u vatru ! Je dobro si mi odgovorio ,nisam odmah niti skuzio.
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 17:08 |
|
|
Jedan mali off , ali moram na političare - došao nam u ratu jedan "političar" da nas obiđe na položaju, sav se uščutio (to je izraz za usmrdio) na rakiju i janjetinu , i kaže nam -Sad su me 2 snajpera gađala ! , a ja mu ko iz topa - E , hebem ih obojicu neprecizne !!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 17:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24070 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
okobrb je napisao/la: Evo detaljna karta Točno ono što su združene hrvatske snage oslobodile nakon Lipanjskih Zora 1992. godine, ni desetak mjeseci poslije ABiH samo iskontrolirao.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 19 lip 2009, 17:33 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Mar-kan je napisao/la: neo je napisao/la: Za proglasenje vojnika HVO-a "niš koristi" i zlocincima su krivi "nasi" politicari,kojima je izgleda bitnija fotelja i vlast nego vlastiti narod. Imali uopce netko od vas toliko povjerenja u nekog politicara da bi za njegA STAVIO ruku u vatru. malo van teme Stavio bih ja za njega ruku u vatru , ako političar već sam ne smije , nek okrene glavu , a fino ga klepim za rukicu i stavim ruku za njega da se on ne muči , u vatru ! Pazi se da ti dotični ne zavuče ruku u lisnicu dok se ti koncentriraš na vatru, to im je ipak osnovno zanimanje, neovisno o nacionalnosti.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
TomislavM
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 20 lip 2009, 13:52 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:13 Postovi: 559 Lokacija: Hrvatska; Osijek, Zadar
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 20 lip 2009, 14:19 |
|
|
Tomislave zašto ne smanjiš slike? Ova stranica topica je uništena.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 21 lip 2009, 23:18 |
|
|
TomislavM je napisao/la: http://img205.imageshack.us/my.php?image=klepcicm3.jpg
HOS-ovci u osvojenim Klepcima tijekom operacije Lipanjske zore. Inače, prije početka oslobađanja lijeve obale Neretve, Radio Beograd javlja da 38 hiljada HOS-ovaca ide iz pravca Vrda, Goranaca i Đubrana. A moral Srba je pao čim su se rezervisti povukli dok je ovo bio posljednji udarac. Na kraju, u Bijelo Polje ulazi nešto manje od 1000 tisuću vojnika, pripadnika 1. bjelopoljske bojne Hrvatskog vijeća obrane.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni_Mostar
|
Naslov: Re: Lipanjske zore Postano: 21 lip 2009, 23:26 |
|
|
Evo kako je to bilo ove godine u Bijelom Polju...
U povodu obilježavanja sedamnaeste godišnjice pobjedonosne akcije Hrvatskog vijeća obrane, 19. lipnja u sklopu tradicionalne manifestacije Lipanjske zore u mostarskom naselju Bijelo polje obavljeno je polaganje vijenaca za poginule hrvatske branitelje na spomen-obilježju kod crkve Presvetog Srca Isusova. Prije polaganja vijenaca, upriličena je sveta misa na kojoj je osim Lipanjskih zora proslavljen i patron bjelopoljske župe - Presveto srce Isusovo. Na misi i polaganju vijenaca je bilo 1.000 - 1.500 ljudi.
Pored članova organizacijskog odbora manifestacije “Lipanjske zore”, na čelu sa Zlatkom Perićem, ovoj ceremoniji su prisustvovali i branitelji koji su sudjelovali u ovoj oslobodilačkoj akciji, kao i brojni građani koji su svojom nazočnošću potvrdili kako ima ljudi koji se još uvijek sjećaju herojskih djela onih koji su dali svoj život kako bi oslobodili svoj grad od okupatorskih snaga.
U večernjim satima, u obližnjem naselju Vojno, započeo je i bogat kulturno-zabavni program u sklopu kojeg je sve okupljene zabavio i poznati hrvatski pjevač Marijan Ban zajedno s pratećim bendom. Na kulturno-zabavnom programu se okupilo 2 - 3 tisuće ljudi, dakle osim samih Bjelopoljaca tu je bilo i dosta njihovih gostiju iz Mostara.
Dan prije polaganja vijenaca u Bijelom polju održana je i javna tribina na kojoj su govorili brigadir Petar Zelenika, bojnik Zoran Zovko, brigadni general Zvonko Sesar, general bojnik Vlado Ćorić, kao i general pukovnik Živko Budimir. Tom prilikom se raspravljalo o borbama za ovo mjesto u doba oslobodilačke akcije “Lipanjske zore”, kao i o presudi Marku Radiću i drugima, koji su branili svoje krajeve. Svi okupljeni su se složili kako su to presude koje Hrvatsko vijeće obrane klasificiraju kao zločinačku organizaciju. “Ovo nisu samo presude protiv Marka Radića i ostalih koji su branili ove krajeve, nego je to proces koji se dugo vremena vodi protiv čitavog hrvatskog naroda, koji u ovoj državi proživljava iznimno teška vremena”, kazao je Živko Budimir.
Sjećajući se dana “Lipanjskih zora”, na tribini je istaknuto kako su to bili dani ponosa, ali ujedno i dani tuge, zbog velikog broja izgubljenih života. “Posebno želim istaknuti žrtve koje su stradale na ovom području. Uistinu nema puno sredina koje su imale toliki broj žrtava kao što je imalo Bijelo Polje”, kazao je Zvonko Sesar, te je istaknuo kako je akcija oslobađanja uspjela zahvaljujući jedinstvu i sposobnosti ovog naroda da se samoorganizira.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|