|
|
Stranica: 8/12.
|
[ 280 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
patriotbosne
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 28 lip 2011, 22:41 |
|
Pridružen/a: 27 lip 2011, 22:21 Postovi: 11 Lokacija: BOSNA PRKOSNA OD SNA
|
Bobovac je napisao/la: patriotbosne je napisao/la:
Kažeš HOS se borio za NDH te 1992 a HVO za Hrvatski narod, onda mi samo reci protiv koga su se borili komandanti i borci HVO u slijedečim gradovima : Kiseljak ( metka opalili nisu prema Srbima a da jesu Sarajevo bi bilo deblokirano davno ) Varešu metka opalili nisu, Žepču nešto na početku ko počeli i skontali da je bolje nepucat na Srbe jer če popušit od njih , u Vitezu protiv koga su se borili te 1992 ( prije sukoba sa A BiH ) u Mostaru OK tjerali su JNA ali samo dok nije Boban reko STOP dalje od Stoca, u svim ovim nabrojanim gradovima su postojale HVO jedinice koje nisu te 1992 pucale ni na A BiH ni na Srbe protiv koga su se borili.
To je ustvari bilo jedno klasično ratno profiterstvo jer Kiseljak koji je bio uzgred opkoljen tokom sukoba je izašao za nekoliko milijardi maraka bogatiji iz sukoba sa A BiH nego što je ušo isto tako i Žepče.
GORAŽDE JE BILO SRAVNJENO SA ZEMLJOM, NISI BIO TAMO 1996 KADA SAM JA DOLAZIO I IMALOJE 2-3 PROFITERA RATNA KO I SVAKI GRAD, BIHAČ SKORO PA SJEBAN I 100 PROFITERA, ALI U KISELJAKU JE VLADALA TOTALNA TRGOVINA ZATO IM SE I NIJE RATOVALO, NEBI NI JA , POGLEDAJ KISELJAK SADA, A POGLEDAJ PRIJE RATA ČITAV GRAD ŽIVI NA MILIONIMA, HILJADE PORODICA U KISELJAKU I KREŠEVU. ŠTO SE TIĆE "UZALUDNI OFANZIVA" A- BIH NA ČEKRČIČE, TO JE BIO POTEZ OČAJNIKA KOJI SU HTJELI SKORO BEZ ORUŽJA DA SPASE NAROD OD ISTREBLJENJA U SARAJEVU KOJE NIJE IMALO STRUJE, VODE, PLINA, NAFTE, GASA, HRANE, IMALI SU ZATO TOTALNO OKRUŽENJE I HILJADE GRANATA PO CIVILIMA U REDU ZA VODU PO DJECI I STALNE NAPADE MLADIĆA I SRVBO-SOLDATELSKE, SARAJEVO JE MOGLO DOŽIVITI SUDBINU SREBRENICE, A VI SE OVDJE ŠPRDATE, TO JE ISTO DA KAŽEM DA SU VOJNICI HV-A ĐABA GINULI U POKUŠAJU PROBOJA DO VUKOVARA ISTO, LICEMJERNO I U NAJMANJU RUKU BOLESNO OD TEBE, NEČU REČI HRVATA. Pa to je ono što ti govorim. Spominješ te neke gradove i općine. Stav HVO-a je od prvog dana bio jasan - Hrvati neće muslimanima oslobađati njihove gradove, Hrvati će muslimanima pomoći da od Srba oslobode iste. 1995 se to i realiziralo, jer je zahvaljujući Hrvatima deblokiran Bihać, oslobođen (ili okupiran od strane muslimana i Hrvata, kako tko voli hoće) veliki dio Zapadne Bosne, što je u konačnici dovelo do toga da se trgovinom teritorija koje su zauzeli Hrvati muslimani namire oko Sarajeva. OK dečki, vi ste se 4 godine patili u njemu, to je točno, vi ste 4 godine Sarajevo branili i ginuli, ali su vam ga Hrvati deblokirali. Je li to tako teško priznati? Da jedan HVO Kiseljak ili Vareš 1992 deblokira Sarajevo... to je bila utopija i lokalni zapovjednici su se ponijeli vrlo odgovorno, jer nisu gurali mladost u besmislenu smrt, u neke ofenzive po uzoru na ABiH i neke njihove diletantske vojne operacije koje nikada nisu donijele konkretne rezultate osim mase muslimanskih leševa. Jbt kad se sjetim kasnog ljeta 1992, i ofenzive na Čekrčiće i brojnih kamiona sa leševima pokrivenih kožama KTK-Visoko koji su se kretali ka Zenici (ozbiljno, kao fol su ti kamioni vozili kože a zapravo leševe boraca ABiH skrivenih ispod koža). Brojnih napada na Ilijaš, Misoču... Jednu hebenu Vozuću niste mogli zauzeti za 4 godine. I bilo vam je krivo što i Hrvati nisu budale pa i oni ne ginu za "suverenu i nedjeljivu". Dakle, Hrvati nisu htjeli da zalud ginu za tuđe. Da deblokiraju Sarajevo odakle bi (ako se deblokira) provalili deseci tisuća vojnika ABiH da "pacificiraju" Hrvate Središnje Bosne. Tko bi bio lud da to čini? Hrvati su samo branili svoje. Tamo gdje su Srbi napadali pružan je žestok otpor. Najbolji primjer je Jajce, Usora, ili Maglaj gdje je HVO preuzeo teret obrane. I gdje su pripadnici HVO-a iz tih općina koje navodiš išli i tamo ratovali sa Srbima, dakle ratovali tamo gdje je Hrvatski narod bio u opasnosti. Mi nismo licemjeri i ne tvrdimo da smo bili multietnička vojska (mada jesmo bili cijelo vrijeme rata multietničkiji od "multietničke ABiH"). Borili smo se za interese svojega naroda, jer države dođu i odu a narod ostaje (uglavnom). Isto kao što ste se vi muslimani, Muslimani, Bošnjaci... kako god, borili za interese svojega naroda što je negdje bilo predočeno kao borba za biološki opstanak a negdje borba za multietničku državu. A što se tiče tih silnih milijardi maraka koje su se slile u npr. Žepče, tijekom sukoba sa muslimanima... koliko li je tek onda zaradio jedan opkoljeni Bihać?? Ili Goražde??
_________________ >>>>> I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU <<<<<
|
|
| Vrh |
|
 |
|
patriotbosne
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 28 lip 2011, 22:52 |
|
Pridružen/a: 27 lip 2011, 22:21 Postovi: 11 Lokacija: BOSNA PRKOSNA OD SNA
|
|
Bio toga svjestan ili ne, za nas Hrvate a i za samu BiH, veće je zlo onaj musliman koji na izborima zaokruži Željka Komšića nego bradati vehabija sa mačetom u ruci.
Moj otac je prekjučer bio u Kaknju, htio prenoćiti u kući mog pokojnog djeda... našao je razvaljena vrata i polupane prozore ( tjedan prije je bio također i toga nije bilo). Našao je polomljene križeve i svete slike sa zidova, našao je i razbacan namještaj i stvari po kući. Ipak je ostao i prenoćio da bi ga u neko doba noći napali "nepoznati počinitelji" koji su možda i Hrvati jer u tom selu doista još žive 3 babe Hrvatice, jedan nesposobni invalid u kolicima Hrvat te jedan djed od 87 godina također Hrvat pa je sumnja na njima. Mada, moguće da si ti u pravu, možda on treba da se zamisli sam nad sobom, možda je on prvi napao, vidio muslimanske radnike, (garant rudare) kao opasnost.
Tko vas ne zna...[/quote]
Željko Komšič........hmmm..... pa iskreno smatram da je to bolji čovjek i od Tihića i Zlatka i Harisa i još 1000 njih i da više cijeni i voli svoju zemlju nego pomenuti.
jbg al tako je
a ovo za napad na Hrvata u Kaknju, jeli ima negdje na web sajtu da pročitam o tome, jeli bila policija , ovdje me zanima isključivo fizički napad, jer je moj stan 6 puta u zadnjih 2 godine bio provaljen, sjeban, opljačkan i preturen al eto ako ti kažeš da je mene kriminalac odradio a vašeg oca neki musliman nacionalista OK, onda da pređem u to naselje pa onda me kriminalci neče obijat a muslimani neče imati razloga
_________________ >>>>> I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU <<<<<
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 29 lip 2011, 18:26 |
|
|
|
raspitujes se za listu tu iz Zepca.. oces da cujes da ti ljudi nisu ubijeni i ako su bili na popisu... pa nisu uz zahvalu HVO zepce, inacebi im se dogodilo kao u Bugojnu gdje su ljudi sa liste ubijeni SVI ... citaj eto sad i neki bivsi pripadnici A BiH priznaju! A ti ako si vec bio u A BiH jesi se upito odakle vama vase oruzje? U kaknju je postojao HVO ali to vise reda radi, jer nije imao ni 1000 vojnika a vojnu opremu je prodao u A BiH jer su smatrali da im netreba, nemaju granicu sa Srpskom i dali su vam oruzije da mozete ic u Visoko i na Ilijas... malo kasnije j nestali su Hrvata sa tog podrucija... i sad ces rec kako je HVO planiro napad? Kako su suradivali sa Srbima da pobiju Muslimane? Zar HVO nije primijo muslimane u HVO u Mostaru, kad se vodila borba protiv srba? Poslje toga ste okrenili oruzije koje ste dobili iz Hrvatske i od HVOa prema Hrvatima i sad ces rec da je i o HVO planiro? I ako serendas da ABiH nije radila na etnickom ciscenju sto je onda ubijena (nenaoruzana) obitelj Ankice Juric u Kaknju (taj primjer imas ovde na forumu kad su zeni ubijena 3 sina i muz u kuci) Zar nisu vasi muhadzedini klali koga su stigli?? najgore vase price su da niste imali logore.... pa nisu vam trebali kad ste odma ubijali zarobljenike!! Reci mi jos jednu stvar koliko je popaljeno muslimanski kuca u Hercegovini a koliko hrvatski u srednjoj Bosni??? P.S Neseri da VRS nije ratovala sa Hrvatima u BiH, jer to je istina ako je Bosna od Zenice do Jablanice, jer sjeti se kupresa 92 i 95 sjeti se Posavine i Drvara!! Pricas gluposti lazes i sam sebe i vrijedas ljude koji su bili u ratu i koji su stvarno stradali i borili se za svoju kucu i svoje selo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 11 srp 2011, 23:20 |
|
|
|
Sukob Armije i HVO-a u Žepču počeo je zbog političko-etničkog sukoba i nemogućnosti konsenzusa o tome ko će i kako upravljati opštinom (i dijelovima susjednih opština: Maglaj, Zavidovići). Zajedničko upravljanje ili neka slična kombinacija u određenom trenutku nije više palila, jer je, s jedne strane, otpočeo sukob u Lašvanskoj dolini (uglavnom kriva Armija) i sukob u Hercegovini (kriv HVO). S druge strane, Vance-Owenov plan jasno je podijelio BiH, a Žepče je trebalo pripasti Bošnjacima. Opet, HVO i hrvatsko rukovodstvo predvođeno pokojnim Lozančićem bilo je apsolutno uvjereno i tvrdo u svom uvjerenju da je Žepče hrvatski grad i hrvatska opština (premda demografski podaci to ne mogu potvrditi, Bošnjaci su bili blaga većina, u gradu velika većina). Lozančić je već od 1992. zavodio hrvatsku vlast u gradu. Bošnjaci su to, onako, manje-više, kao, trpjeli, pa su počesto izbijali neki incidenti. Opet, valja priznati ulogu HVO-a u čuvanju linije na Maglaju i na Hatkinim njivama, ali to ne treba naivno gledati kao da je HVO čuvao Bošnjake jer ih voli, nego je čuvao Žepče, mudro, postavljajući se na liniju dalje od samog grada. Također, ideja oslobađanja Komušine nije bila mrtva. Onda maj 1993., Ganić dolazi, traži zavođenje reda, potčinjavanje Armiji... Lozančić neće ni da čuje. Obje strane su apsolutno nepopustljive... Armija "napada" Žepče, odnosno počinje "zavođenje reda". HVO odlučuje zatražiti pomoć od VRS-a. Padaju Hatkine njive, 7.000 Kopičana, Domisličana, Čobljanja, Ozimičana, Novošeheraca ili bježi preko linija (M. Vis, Vukove njive, Vlaško brdo, Tutnjavac...) Veliki dio ide u - logore! Hrvati jesu napadnuti, ali to ne znači da u logorima nisu počinjeni zločini. Kao i u Želećoj... Armija nikada nije "osvojila" Žepče. Ne samo zbog toga što su, eto, srpski tenkovi bili tamo (a jesu!) nego zbog toga što je napadom na Žepče komandovao goli poluoficirski šljam (Suad Hasanović /303. zenička brigada/, Ramo Šeper /nač. štaba 303./, Galib Dervišić /319./, Refik Lendo /OG Bosna/ i zavidovićki komandanti...). Također, ne treba zanemariti i širinu linije prema Tesliću i Skender Vakufu i dalje prema zapadu... A ne treba zanemariti ni veliku glad i socijalnu katastrofu sa izbjeglicama iz novošeherskih sela... Primjer slabog ili nikakvog rukovođenja Armijom je slučaj osvajanja Matinskog visa. Ko bilo šta zna o tom području, zna šta je Matinski vis. ID jedinica sastavljena od ozimičkog voda (izbjegli u Ž. Polje), POČ Zelene Beretke (Ž. Polje), kamenski (teslićki) i kopičanski dobrovoljci... zauzela je M. vis i držala ga 72 sata i čak formirali liniju preko Kućuništa do Tutnjavca... Ali, nikada im nije poslata pozadinska podrška niti su došli linijaši... Zanimljivo je kako su jedinice VRS-a postupale dok je trajala ova diverzija: Nisu vojnike Armije gledali preko nišana, nego kroz prste, sa Vukovih njiva. Jer je vođa diverzije lično poznavao komandira na Vukovim njivama, stupili su u kontakt preko snajpera :) i veze. Radili u Mahnjači zajedno. I znate zašto ih je taj komandir pustio na M. vis? Jer su mu vojnici HVO-a pobili rođake u Želećoj. [Takav je to rat bio...  ] Slično je bilo i sa mnogo drugih napada. Napadi sa zavidovićke strane nisu mogli biti uspješni zbog težine vozućkog ratišta, a bogami i zbog tenkova VRS-a na Biljačiću... Ključni napadi su išli preko Bukovika i Preka (ulica Orlovik, dok se Armija nije predala i povukla do kraja) i preko Tutnjavca, Bujadinskog visa prema Papratnici... Kako su napadi vođeni najbolje svjedoči činjenica da je "komandant" Suad Hasanović ubrzo smijenjen u Zenici, jer je, kako je čaršija pričala "klao vola za burek"... HVO je imao ogromne gubitke. Armija manje, iako se to nastoji malo preuveličati sa hrvatske strane... Da je Armija imala gubitaka koliko i HVO, Žepče bi palo ili bilo oslobođeno - kako god.  Žao mi je zbog sela Kiseljak. I drago što u tom odvratnom zločinu nije bio niko iz mog sela... Nego ljudi sa strane... Kakanjci, Jajčani i je.eni mudžahedini... Nadam se da je i mladim ljudima Hrvatima iz Žepča žao zbog logora i miniranja džamije. Kao što je meni žao zbog paljenja crkve u Golubinji... Žepče danas živi mirno. Nema neke napetosti. Vidim da je razvijenije od većine gradića po Bosni i Hercegovini... I da vlasti i vjerske sturkture fino sarađuju... Valjda jer je u ratu bilo 1:1: Jedni napali, drugi pretjerali u odgovoru na napad... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 11 srp 2011, 23:31 |
|
|
|
I još da dodam. Onaj dokument je gola obavještajna podvala. Gdje ste, majke vam, vidjeli da komandant brigade pismeno naređuje ratne zločine? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 09:51 |
|
|
|
Ja! Žepče hrvatska općina u granicama koje je zamislio Ivo Lozančić. Tako i ja mogu zamisliti Bosnu i Hercegovinu u granicama preko Sandžaka i Priboja, pa reći da nas je ipak malo više nego inače. :) Formalna, zvanična, jedina priznata općina Žepče je prema popisu stanovništva 1991. godine imala više Bošnjaka nego Hrvata. I to su valjda neke činjenice, neki brojevi, oko kojih se moramo složiti ako hoćemo pričati. Sad, ubrajati Adže, Pire... itd... Možeš do prekosutra. Mogu i ja reći da su Starina, Bistrica, Bistričak, Smajići, Topčić Polje... trebali pripadati Žepču, pa bi Bošnjaka bilo preko 70 %.  Dakle, drži se činjenica a ne povijesnih maštarija. A ne kontam kako hoćeš da ti "priznajem" ulogu HVO-a na Hatkinim Njivama! Čim sam ti to napisao valjda znači da znam koliko je to bilo važno. Opet, Srbi su se ušetali preko Hatkinih njiva. Grehota zbog 120 poginulih bojovnika. Ali, valjda niste imali izbora. Novošeherski tunel! Pa šta imam spominjati odmah? Znači: činjenica da je neko mogao počiniti ratni zločin a nije... to se sada treba slaviti? Što se narod uopšte u tunel zatvarao? I valjda se nasumice pucalo po koloni kada je puštena iz tunela? A logor? Prisilni rad? O tome i sam Lozančić piše u onim svojim izvještajima... Vidi, majstore, možda sam jedini Bošnjak iz žepačke opštine koji će ti napisati da je Armija počela sukob u ljeto '93 i nemoj me sada tjerati da ti k'o onaj poznati internaut "maki111xp" dižem spomenike tuđoj vojsci. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 11:19 |
|
|
|
|
Pa to je tvoj problem, kao i problem mnogih na ovom forumu. Jebiga, granice općina u Jugoslaviji pravila je neka zajednička vlast, a Lozančić je naprosto 92. odlučio da Žepče nije ono što je bilo nego će biti ono što on misli. Niti je konsultirao drugu stranu niti bilo koji k.
Elem, meni je lično draže da je "nas" HVO "skršio" nego da se desilo Bugojno...
I ako može bez tog nekog polukretenskog likovanja i besplodnog ismijavanja...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 12:55 |
|
|
Koliko su % zauzimala bošnjačka, a koliko hrvatska naselja, odnosno privatni posjedi jednih, drugih i trećih, uključujući i one nacionalizovane u općini Žepče?? Često se zaboravlja da su ljudi branili svoju imovinu, od drugih koji su na istu pružili svoje prste, a sve sa idejom nas ima više! Primjer iz moje općine, preko 50% općine čine hrvatska naselja i privatna imovina hrvata. Tu je značajan % srpskih naselja i njihove imovine , i najmanji dio općine je u vlasništvu muslimana, iako oni danas čine preko 70% stanovništva općine, pa se čitava općina voli svojatati.  nigdje logike :)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 13:40 |
|
|
|
ManInBlack je napisao/la: Koliko su % zauzimala bošnjačka, a koliko hrvatska naselja, odnosno privatni posjedi jednih, drugih i trećih, uključujući i one nacionalizovane u općini Žepče?? Često se zaboravlja da su ljudi branili svoju imovinu, od drugih koji su na istu pružili svoje prste, a sve sa idejom nas ima više! Primjer iz moje općine, preko 50% općine čine hrvatska naselja i privatna imovina hrvata. Tu je značajan % srpskih naselja i njihove imovine , i najmanji dio općine je u vlasništvu muslimana, iako oni danas čine preko 70% stanovništva općine, pa se čitava općina voli svojatati.  nigdje logike :) U specifičnim demokratiskim sistemima (a BiH je 1992. bila takva) vlasništvo nad zemljom uopšte nije nikakav kriterij nego naprosto broj ljudi. Vlasništvo nad zemljom može biti kriterij na forumu i u kafani. A sada... koliko su Hrvati imali zemlje, a koliko Bošnjaci, a koliko Srbi u Žepču... ja to ne znam... Opet, ne volim što sva priča ide u neku kvazipolitiku... Došao sam da porazgovaram sa ljudima iz Žepča, a ne s nekim teoretičarima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 15:06 |
|
|
|
|
Je li se to na hrvatskom deset kaže dijeset?
Off Topic...
Ne odgovaram na poruke koje se ne tiču Žepča...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 16:20 |
|
|
|
Žepče 100% ulazi u budući hrvatski entitet i to je svima jasno, pa i vama zelenima!
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 17:37 |
|
|
|
|
E, to me već naročito ne zanima... Može Žepče ući i u Republiku Srpsku (svakako graniči), je.be mi se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 12 srp 2011, 23:51 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
|
Pozdrav i tebi, da ja sam stavljao neke karte tu...
Ma sigurno je strpljenja trebalo bit, HVO nikako nije forsirao sukob (što ne znači da nije djelomice kriv za sukob) jer položaj žepačke i usorske enklave nije baš zavidan, a sa Srbima je tada još bilo li-la... pa ko bi normalan još sa Armijom u fight.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hajduk_s_Kose
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 srp 2011, 00:07 |
|
|
|
MRSHO je napisao/la: Pozdrav i tebi, da ja sam stavljao neke karte tu...
Ma sigurno je strpljenja trebalo bit, HVO nikako nije forsirao sukob (što ne znači da nije djelomice kriv za sukob) jer položaj žepačke i usorske enklave nije baš zavidan, a sa Srbima je tada još bilo li-la... pa ko bi normalan još sa Armijom u fight. Ma otprilike tako nekako. Bošnjačka vlast i Armija nisu nijednog trenutka htjeli ni pomisliti o nekim modelima tihe saradnje nego je sve išlo na tzv. potčinjavanje... Šteta... Ne ponovilo se...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
marko-m
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 10 kol 2011, 02:32 |
|
|
|
hvo 110 i bily su imali vrhunsku rapravu
nemoguce dobra tema i puno informacija
jeli robi taj hosovac mozda ranjen u kolino to je moj frend sada ovdje doli ako je taj
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 10 kol 2011, 11:13 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 917 Lokacija: USORA! HRHB
|
marko-m je napisao/la: hvo 110 i bily su imali vrhunsku rapravu
jeli robi taj hosovac mozda ranjen u kolino to je moj frend sada ovdje doli ako je taj Hvala! Nisam bio s vremenom najbolji, 3-4mjeseca me nije bilo na forumu, pripremao teren za stalni povratak u Usoru... Taman cu u sljedecih par dana otici na pivo sa ekipom iz Rosulja pa cu ih priupitat za dogadjaje koje bily navodi, a da su ih oni navodno radili... Nastavak slijedi 
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
marko-m
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 10 kol 2011, 22:49 |
|
|
HVO-110 je napisao/la: marko-m je napisao/la: hvo 110 i bily su imali vrhunsku rapravu
jeli robi taj hosovac mozda ranjen u kolino to je moj frend sada ovdje doli ako je taj Hvala! Nisam bio s vremenom najbolji, 3-4mjeseca me nije bilo na forumu, pripremao teren za stalni povratak u Usoru... Taman cu u sljedecih par dana otici na pivo sa ekipom iz Rosulja pa cu ih priupitat za dogadjaje koje bily navodi, a da su ih oni navodno radili... Nastavak slijedi  zanimljivo kako ste vi svi koji ste bili u pravoj borbi napustili dom i otišli vani...većina mislim... nisam bio u usori i žepču najsjevernije vitez i tamo banja luku morat cu otici imate se cim ponositi ljudi i pisite malo vise o situacijama i zivotu inace kakav je bio za rata da se zna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Realist
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 28 kol 2011, 16:03 |
|
|
billy je napisao/la: HVO-110 je napisao/la: Svaka čast za ovaj post. Ova sela su trebala pripast općini Usora. Svi momci iz ovih sela su bili u 110-toj i bila su uglavnom hrvatska, rasprodana kasnje u bezcjenje.
A sad ide onaj najružniji dio. Što se tiče pokojnog Džoa, tu si u pravu kafanska posla... (ako me pamet dobro služi momak koji ga je ubio kasnje je također negdje poginuo?). 24/25.12.95.g. 2 momka 3 gardijske su ubijena kada su se vraćala sa ponoćke iz Žabljaka, a jedan je ranjen. Istraga nikad nije provedena, znaš sam tko ju je sabotirao(čuvena šemsina policija). Što se tiče čamaca, na temi Usora sam pobrkao datume, ne radi se o 95g, nego o 11.1.96.g???? Nakon što je potpisan Dejton, vi sa čamcima prelazite Usoru, ulazite u Alibegovce i Ularice, blokirate Žabljak/Tešanjku, dovodite vaše specijalne postrojbe. Mi prema Srbima napuštamo linije i pravimo ih prema vama.(Ularice, Debelo Brdo, Tešanjka Žabljak, vi kod diska Amerika mi u šumi iznad), s tim da se naš dio snaga nije mogao nikako prebacit na drugu stranu Usore jer ste ih vi izolirali ili su držali prema Srbima, a opet nisu imali komunikaciju prema nama. E sad prijatekju moj dragi i susjedu, objasni mi kako se ovo zove??? 11.1.96.g.je u pitanju, kako ovo nazvat?? Za ovo vas sram može bit!
evo nakon nekog vremena ,stigoh da se javim(zjbana ova recesija nema predaha :DDD ) Ako si mogao skontati iz mojih postova (2 sad za sad) nemam namjeru da provociram , činjenice i samo činjenice je ono što me interesira . Momak koji je ubio Džoa je poginuo na Maglaju 94 (prebačen je tamo ,baš zbog tog ubistva) znam mu ime i prezime al' nebitno neka im je obadvojici laka crna zemlja . Što se tiče tih čamaca 96,i čitave te situacije ,kažeš da si bio u šumici ,ja sam bio u potoku ispog crkve nekih 300-500 metara iz pravca ljetinica ,znači na drugoj strani .I naravno čitavu tu akciju je provodio "MUP" čitaj Šemso ,znači Armija nije učestvovala direktno al je bila u pripravnosti .Mozda se sjetiš da je prije svega toga došlo do par incidenata izmedju HVO-a i policije u Jelahu (frka na mostu u jelahu zbog kamiona HVO-a),zatim premlacivanje jedne djevojke od strane pripadnika HVO-a(muslimanke) ustvari nabacivanja omče oko vrata ) na raskrsnici za Omanjsku ,miniranje kamionske prikolice u Rosuljama (u kasarni/vojarni HVO-a),ispaljivanje RPG-a na Logistički centar HVO-a u Rosuljama ,na putnoj kom. Teslic-Doboj [color=#FF0040]Poslednja dva slucaja su rijesena i dokazano je da su to pocinili pripadnici HVO-a ako hoces mogu napisati i imena počinilaca jer su oba evidentirana u evidenciji Vojne Policije i 110-e i 207-PLJ briade.Zatim privodjenje maloljetnika iz Ljetinica (3 djecaka) i njihovo pritvaranje u kontejner ispred logistickog centra u rosuljama koje su ucinili pripadnici HVO-a i to (inicijali ):G M, B M ,G K,svi iz Rosulja [/color] Da se vratim na temu čamaca ,uzrok svega toga je bio (nadam se da ćeš se složiti ) preuzimanje od strane HVO-a 12 -15 rovova od dobojske brigade desno od putnikovog brda prema Usori. A sve to nakon dejtonskog sporazuma, eh sada da me bude sram ??!!!! čega jel tebe sram što si branio svoje ,ili treba mene da bude sram što branim svoje ,iskreno najradje bih da sa tobom popijem kafu il na tesanjci il u jelahu pa da se ispricamo ko ljudi . Mišljenja sam da smo mi u Usori/tešnju dokazali svima kako se brani Bosna zajedno i složno ,da su kojim slučajem svi radili ovako pa čovječe gdje bi nam bio kraj . I još nešto ,tvoj navod o ubijenim gardistima ,fakat s kim god sam pričao ne zna niko ništa bar s ove uslovno rečeno naše strane ,al cu da se raspitam ,jer vjeruj da prvi put to čujem ovdje .Ovako. Ne mogu šutjeti na ove Billijeve dezinformacije ili djelimične informacije. 1. Navodiš da su poslijednja dva slučaja riješena i da su to to učinili pripadnici HVO-a (navodno si toliko informiran da znaš i imena). To je čista izmišljotina. Svi stanovnici općina Usore i Tešnja znaju da je na zadnjem incidentu koji ti navodiš pucano na vozilo iz kojeg je bačen eksploziv (znači nije RPG), da je to auto pronađeno u Jelahu, a počinioci nikada nisu "pronađeni". 2. Inicijali koje si naveo, pogodio si ovoga u sredini. Ostala dva nisu bila ni blizu navodnoga "pritvaranja". Kada si tako dobro informiran onda bi trebao znati da se "privođenje" desilo u noći kada je ubijen pokojni Džo, da je tada bila krizna situacija, te da su podignuti interventni vodovi ABiH i HVO-a. Putna komunikacija Doboj Teslić je na Rosuljama bila blokirana, svim pješacima (bez obzira na nacionalnost) je bilo onemogućeno da se kreću po navedenoj kumunikaciji zbog njihove sigurnosti. Tako da u tom kontejneru i oko njega je bilo zadržano oko 40-tak žena, djece i muškaraca (a ne samo tri maloljetna dječaka, koji su još i slučajno muslimani). Među tim zadržanim osobama je bilo i srba, i hrvata iz Žabljaka, Kraševa, Alibegovaca, pa naravno i muslimana. Zašto nisi napisao da su nakon cca sat vremena svi ti ljudi pušteni kućama jer se općenita situacija donekle smirila i da je njihovo puštanje bila samovoljna inicijativa ljudi koji su ih i zadržali, znači nikakva direktiva od bilo koga, što je još jedna potvrda da su ti ljudi zadržani zbog njihove sigurnosti. Osim toga tko je htio (a bilo je takvih) mogao se vratiti u Jelah, znači da prolaz nije bio dozvoljen u Žabljak zbog pomenutoga incidenta. 3. Baš mi je interesanto da si naveo samo incidente gdje su muslimani/ke ugroženi i incidente gdje su hrvati ugroženi ali su to oni NARAVNo učinili sami sebi. A slučaj kada su ubijeni dvojica gardista, za koji je čulo pola BiH, ti NARAVNO nisi čuo. A tako si dobro informiran. 4. 110 brigada nikada nije sudjelovala niti na kakav način u borbama kontra Žepča. To da pitamo lokalnog tajkuna, koji je bio po tebi na nekoj izmišljenoj haubici... Kako te nije sram pominjati inicijale i tog čovjeka a nemaš provjerene informacije, nego samo lupetaš kao kakva pubertetlija dugoga jezika. Pa taj čovjek cijeli rat nije sudjelovao u bilo kakvim bojevim dejstvima. Osim toga, Tenk 55 i dvocijevac 14,5 mm (znači nikakva haubica) je pomogla ABiH u jednom slučaju na probijanju crte i zauzimanju brda koju su držali srbi (znači ne Žepački hrvati) i to iz razloga što je ABiH dva puta pokušala uzeti isto i oba puta doživjela teške gubitke. Dakle dečko, Piši ISTINU a neku svoju "istinu". Jako ružno je da pišeš gluposti po forumima i prozivaš imenom i prezimenom ljude koji nemaju veze sa nekim događajima pa bili ti događaji i pozitivni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 11:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 12:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jebo majku ovi nisu normalni, ko da čitaš zapovijed đenerala Draže.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 14:41 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Ministry of Sound je napisao/la: I onda vele nama da smo agresori i separatisti. I onda se pitaju što se ponašamo ovako kako se ponašamo i što im ne vjerujemo. A ova zapovijed je poznata otprije samo eto je tu crno na bijelo. I neka mi sad dođu tu Bošnjo, Nebul(oz)a i ostatak ekipe solit pamet...
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
realovac
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 15:24 |
|
|
Odcjepljenje,jedino rješenje! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 16:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Jel' ovo verodostojan dokument?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 16:37 |
|
|
|
Naravno da nije, propagandni materijal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Napad ABiH na Žepče 24.6.1993 Postano: 13 kol 2012, 18:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kako ti znaš da nije vjerodostojan.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|