|
|
Stranica: 15/16.
|
[ 390 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 11:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne pratim te, što znači pojam prividno jasno. Nije li to pretpostavka. To je dobro pitanje i zato mislim da je rasprava o epistemologiji ključna. Da vidimo koji je najbolji način dolaska do istine o objektivnoj stvarnosti, a ne da "pogađamo" po ukusu i biramo sa švedskog stola samo ono što nam se sviđa. Naša Kvačica je napisao/la: Svi smo mi na jednoj strani, želimo znati istinu. Kakve koristi vjerojovati u Boga ako ne postoji. Kakve koristi vjerovati u kreacionizam ako je pogrešan. Također kakve koristi vjerovati u evoluciju ako se nije dogodilo. Vidite, takvi stavovi su besmisleni, nema razloga za sukob zbog neke ideje. Za svaku ideju prvo pitanje koje bi nas trebalo zanimati je da li je točna, a ne da li je naša. Ne želim biti u pravu kakva korist od toga, želim znati što je istina.
Ja se slažem s tim. Ali čini mi se da većina vjernika ima stav u stilu "nije bitno je li se Gospa stvarno ukazala u Međugorju, bitno je da se ljudi mole", a takav stav je nespojiv sa tim što ti govoriš.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 11:56 |
|
|
divizija je napisao/la: Biblija nije autoritet za pitanja kronologije, historiografije i sl.
Biblija je autoritet na polju teologije i morala Pitanja kronologije i historiografije su usko vezana sa jako bitnim teološkim pitanjima u kršćanstvu. Ne možeš reći da je nebitno kada su Adam i Eva živjeli, ako je dogma o istočnom grijehu vezana za njih kao stvarne ljude.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 12:01 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ne može. Dobro. A podvodne biljke ? Ne razumijem. Šta sa biljkama?
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 12:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Dobro. A podvodne biljke ?
Ne razumijem. Šta sa biljkama? Nastanak. Kako su došle tamo gdje su.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 18:24 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sviđa mi se odgovor iako su avioni više od titanija i aluminija. A nema drvenih brodova ? Samo u neolitiku, (mada se u neolitiku brodovi nisu ni gradili nego samo čamci i splavi) i brončanom dobu su potpuno drveni. Već od starijeg željeznog doba drvena brodska građa se učvršćuje željeznim klinovima, i vremenom evolucijskim procesima spajanjem željeza i ugljika nastaje brodski čelik kakvog danas poznajemo i istiskuje drvo iz brodogradnje. To ti je najbolji dokaz evolucije, čelik ima bolja mehanička svojstva od željeza
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 18:46 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ponavljam, RKC vjernicima propovijeda stvaranje kakvo je zastupljeno u Bibliji:Bog je sve stvorio, sve uzdržava, svim upravlja. Sigurno neće na misama propovijedati o evoluciji, kreacionizmu i slično. To tšo si ti sebi utuvio da ako RKC prati i znanstvena istraživanja i da sami time odbacuje Bibliju je drugi par rukava. RKC je pratila znanstvena istraživanja i prije pojave teorije evolucije. Ako sam dobro razumila tebi ne treba autoritet da bi tumačio i jedan jedini djelić Biblije. Kako objašnjavaš povlačene vode poslije potopa? Što se tada dogodilo s atmosferom?
Jesam li dobro pročitala da Riječ Božju tumačiš figurativno? Ja ću ovo protumačiti drugačije, kao i ti neću se pozivati na autoritete. U Knjizi Postanka piše da je Bog stvarao svijet šest dana i sedmi dan odmorio. Sv. Petar kaže:: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Iz toga proizlazi da je Bog stvarao 6000. godina i 1000. godina odmarao. Dokaži da nisam u pravu? Tako piše u Bibliji, tumačim je bez autoriteta kao i ti.
Ne proizlazi i tumačiš van ikakvog konteksta. Ja sam redak tumačio iz konteksta gdje je očito da se radi o figurativnoj usporedbi. Ne možeš uzeti jedan redak i ignorirati ostatak teksta, ne ide to tako. Usporedba ide u oba smjera pa kaže da je dan kao tisuću godina, ali i tisuću godina kao dan. Usput, kaže da je dan kao tisuću godina, a ne da je dan jednak tisuću godina. Kad neko kaže da mu je sat trajao kao godina očito je da se radi o figurativnom govoru, ne treba ti autoritet tumač za to. Druga stvar, onda tu svoju dosjetku moraš primjeniti na cijelu Bibliju, a ne samo tamo gdje ti odgovara, a to nebi imalo puno smisla zar ne. Treća stvar, u Knjizi postanka točno znamo da se radi o doslovnim danima jer se točno navodi prijelaz iz dana u dan, jutro, večer, ne ostavlja se prostor za drugačije tumačenje. Tu je naravno i sedmi dan odmora koji se ponovo spominje u Knjizi izlaska (i ostatku Biblije) kao doslovni dan što također ne ostavlja prostor za druga tumačenja. Ti mi nisi nikakav autoritet po pitanju Biblije, već sam rekla da za potrebu rasprave Bibliju tumačim sama, bez autoriteta kao i ti. U Knjizi Postanka piše da je Bog stvarao šest dana i sedmi dan odmarao, Sv. Petar kaže: : jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Iz toga tumačim da je Bog stvarao 6000. godina i 1000. godina odmarao. Moje tumačenje mi je razumljivije i logičnije nego tvoje, i sve što sam napisala piše u Bibliji. Prigovaraš mi što slijedim autoritete(RKC), a kada Bibliju tumačim kao i ti bez autoriteta opet ti ne odgovara. Daj se odluči, trebaju li nam ipak autoriteti da bismo tumačili Bibliju ili ne?
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 18:59 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Ne proizlazi i tumačiš van ikakvog konteksta. Ja sam redak tumačio iz konteksta gdje je očito da se radi o figurativnoj usporedbi. Ne možeš uzeti jedan redak i ignorirati ostatak teksta, ne ide to tako. Usporedba ide u oba smjera pa kaže da je dan kao tisuću godina, ali i tisuću godina kao dan. Usput, kaže da je dan kao tisuću godina, a ne da je dan jednak tisuću godina. Kad neko kaže da mu je sat trajao kao godina očito je da se radi o figurativnom govoru, ne treba ti autoritet tumač za to. Druga stvar, onda tu svoju dosjetku moraš primjeniti na cijelu Bibliju, a ne samo tamo gdje ti odgovara, a to nebi imalo puno smisla zar ne. Treća stvar, u Knjizi postanka točno znamo da se radi o doslovnim danima jer se točno navodi prijelaz iz dana u dan, jutro, večer, ne ostavlja se prostor za drugačije tumačenje. Tu je naravno i sedmi dan odmora koji se ponovo spominje u Knjizi izlaska (i ostatku Biblije) kao doslovni dan što također ne ostavlja prostor za druga tumačenja. Ti mi nisi nikakav autoritet po pitanju Biblije, već sam rekla da za potrebu rasprave Bibliju tumačim sama, bez autoriteta kao i ti. U Knjizi Postanka piše da je Bog stvarao šest dana i sedmi dan odmarao, Sv. Petar kaže: : jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Iz toga tumačim da je Bog stvarao 6000. godina i 1000. godina odmarao. Moje tumačenje mi je razumljivije i logičnije nego tvoje, i sve što sam napisala piše u Bibliji. Prigovaraš mi što slijedim autoritete(RKC), a kada Bibliju tumačim kao i ti bez autoriteta opet ti ne odgovara. Daj se odluči, trebaju li nam ipak autoriteti da bismo tumačili Bibliju ili ne? Objasnio sam ti lijepo da nemožeš tumačiti neki redak bez konteksta i ostale razloge zašto ti je zaključak besmislen. Nisam ti nikakav autoritet, pitala si me da ti dokažem da nisi u pravu i dokazao sam ti, tvoj je izbor hoćeš li prihvatit. Nemam vremena za ovakava nadmudrivanja, sorry
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 19:24 |
|
|
zalutala je napisao/la: U Knjizi Postanka piše da je Bog stvarao šest dana i sedmi dan odmarao, Sv. Petar kaže: : jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Iz toga tumačim da je Bog stvarao 6000. godina i 1000. godina odmarao. Moje tumačenje mi je razumljivije i logičnije nego tvoje, i sve što sam napisala piše u Bibliji.
Pogrešno tumačiš. U Postanku se spominju 24 satna razdoblja, a ne tisuće godina.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 19:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: U Knjizi Postanka piše da je Bog stvarao šest dana i sedmi dan odmarao, Sv. Petar kaže: : jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Iz toga tumačim da je Bog stvarao 6000. godina i 1000. godina odmarao. Moje tumačenje mi je razumljivije i logičnije nego tvoje, i sve što sam napisala piše u Bibliji.
Pogrešno tumačiš. U Postanku se spominju 24 satna razdoblja, a ne tisuće godina. Već sam xy puta rekla da sam katolkinja, i zbog toga mi se prigovara da slijedim autoritete. Ovime sam samo htjela plastično prikazati kako bi to izgledalo kada bi svatko do nas uzeo Bibliju i tumačio je na svoj način(bez autoriteta). Pod autoritetom podrazumijevam institucije(osobe) koje imaju priznato značenje u području na kojem djeluju, u ovom slučaju RKC. Ne mora samo Biblija biti u pitanju, u bilo kojem segmentu života postoje autoriteti koje "slijedimo"(htjeli vi to priznati ili ne). Najbanalniji primjer: bez autoriteta ne bismo naučili pisati i čitati, da ne idem dalje od toga.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 19:45 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pogrešno tumačiš. U Postanku se spominju 24 satna razdoblja, a ne tisuće godina. Već sam xy puta rekla da sam katolkinja, i zbog toga mi se prigovara da slijedim autoritete. Ovime sam samo htjela plastično prikazati kako bi to izgledalo kada bi svatko do nas uzeo Bibliju i tumačio je na svoj način(bez autoriteta). Pod autoritetom podrazumijevam institucije(osobe) koje imaju priznato značenje u području na kojem djeluju, u ovom slučaju RKC. Ne mora samo Biblija biti u pitanju, u bilo kojem segmentu života postoje autoriteti koje "slijedimo"(htjeli vi to priznati ili ne). Najbanalniji primjer: bez autoriteta ne bismo naučili pisati i čitati, da ne idem dalje od toga. Jako loš argument, na isti način ti mogu argumentirati da ti s tim stavom ni taj autoritet (KC) nije dovljan jer kako smo već vidjeli ti i neki drugi forumaši se ne slažete u nekim stvarima, a imate isti autoritet. Možda bi ti trebao i neki autoritet za katekizam da ti netko protumači ili kad slušaš propovjed, možda ti i to netko treba dodatno protumačiti.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 19:50 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: Već sam xy puta rekla da sam katolkinja, i zbog toga mi se prigovara da slijedim autoritete. Ovime sam samo htjela plastično prikazati kako bi to izgledalo kada bi svatko do nas uzeo Bibliju i tumačio je na svoj način(bez autoriteta). Pod autoritetom podrazumijevam institucije(osobe) koje imaju priznato značenje u području na kojem djeluju, u ovom slučaju RKC. Ne mora samo Biblija biti u pitanju, u bilo kojem segmentu života postoje autoriteti koje "slijedimo"(htjeli vi to priznati ili ne). Najbanalniji primjer: bez autoriteta ne bismo naučili pisati i čitati, da ne idem dalje od toga.
Jako loš argument, na isti način ti mogu argumentirati da ti s tim stavom ni taj autoritet (KC) nije dovljan jer kako smo već vidjeli ti i neki drugi forumaši se ne slažete u nekim stvarima, a imate isti autoritet. Možda bi ti trebao i neki autoritet za katekizam da ti netko protumači ili kad slušaš propovjed, možda ti i to netko treba dodatno protumačiti. Na temi biblijsko kršćanstvo kao uvodni tekst sam postavila zajednicu biblijskih kršćana iz Rijeke, u par navrata si napisao da se s njima ne slažeš. Ovo što si napisao meni, vrijedi i za tebe. Možda bi ivama trebao neki autoritet, jer mi nije jasno krste li se biblijski kršćani u ime Oca i Sina i Duha Svetoga ili samo u ime Isusa.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 19:57 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Jako loš argument, na isti način ti mogu argumentirati da ti s tim stavom ni taj autoritet (KC) nije dovljan jer kako smo već vidjeli ti i neki drugi forumaši se ne slažete u nekim stvarima, a imate isti autoritet. Možda bi ti trebao i neki autoritet za katekizam da ti netko protumači ili kad slušaš propovjed, možda ti i to netko treba dodatno protumačiti. Na temi biblijsko kršćanstvo kao uvodni tekst sam postavila zajednicu biblijskih kršćana iz Rijeke, u par navrata si napisao da se s njima ne slažeš. Ovo što si napisao meni, vrijedi i za tebe. Možda bi ivama trebao neki autoritet, jer mi nije jasno krste li se biblijski kršćani u ime Oca i Sina i Duha Svetoga ili samo u ime Isusa. Već sam ti objasnio da je biblijsko kršćanstvo koncept, a ne neka zajednica ili skup zajednica. Vrhovni autoritet je Bog i njegova Riječ. Taj argument da nalaziš neke skupine po Rijeci ili neke znanstvenike koji se deklariraju kao biblijski kršćani je promašen jer je projiciranje katolicizma na biblijsko kršćanstvo. I to ovdje nije tema..
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:00 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ovo što si napisao meni, vrijedi i za tebe. Možda bi i vama trebao neki autoritet, jer mi nije jasno krste li se biblijski kršćani u ime Oca i Sina i Duha Svetoga ili samo u ime Isusa. Kakve veze ima kako se krste?
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:06 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: Na temi biblijsko kršćanstvo kao uvodni tekst sam postavila zajednicu biblijskih kršćana iz Rijeke, u par navrata si napisao da se s njima ne slažeš. Ovo što si napisao meni, vrijedi i za tebe. Možda bi ivama trebao neki autoritet, jer mi nije jasno krste li se biblijski kršćani u ime Oca i Sina i Duha Svetoga ili samo u ime Isusa.
Već sam ti objasnio da je biblijsko kršćanstvo koncept, a ne neka zajednica ili skup zajednica. Vrhovni autoritet je Bog i njegova Riječ. Taj argument da nalaziš neke skupine po Rijeci ili neke znanstvenike koji se deklariraju kao biblijski kršćani je promašen jer je projiciranje katolicizma na biblijsko kršćanstvo. I to ovdje nije tema.. U onom tekstu piše da je zajednica biblijskih kršćana. Ako ne vjeruješ provjeri. I oni pišu da im je vrhovni autoritet Bog i Njegova Riječ(Sv. Pismo). To što vi pravite zbrku međusobno a i prema van(različitim tumačenjima), a Bože moj daj se dogovorite.
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:09 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Već sam ti objasnio da je biblijsko kršćanstvo koncept, a ne neka zajednica ili skup zajednica. Vrhovni autoritet je Bog i njegova Riječ. Taj argument da nalaziš neke skupine po Rijeci ili neke znanstvenike koji se deklariraju kao biblijski kršćani je promašen jer je projiciranje katolicizma na biblijsko kršćanstvo. I to ovdje nije tema.. U onom tekstu piše da je zajednica biblijskih kršćana. Ako ne vjeruješ provjeri. I oni pišu da im je vrhovni autoritet Bog i Njegova Riječ(Sv. Pismo). To što vi pravite zbrku međusobno a i prema van(različitim tumačenjima), a Bože moj daj se dogovorite. Koncept, ne zajednica/organizacija.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:25 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la: U onom tekstu piše da je zajednica biblijskih kršćana. Ako ne vjeruješ provjeri. I oni pišu da im je vrhovni autoritet Bog i Njegova Riječ(Sv. Pismo). To što vi pravite zbrku međusobno a i prema van(različitim tumačenjima), a Bože moj daj se dogovorite.
Koncept, ne zajednica/organizacija. I opet ću reći: dogovorite se. Ti za sebe kažeš da si biblijski kršćanin Hrvatski pretraživač mi za biblijske kršćane izbaci jedino stranicu iz Rijeke, ne slažeš se s njima. T. Terzin(napisala sam da sam pogledala nekoliko njegovih videa) biblijski kršćanin, ni s njim se ne slažeš Postavim izvadak iz Comfortove knjige, također za sebe izjavljuje da je biblijski kršćanin, ni s njim se ne slažeš
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:27 |
|
|
p.s T. Terzin bi mi trebao platiti za reklamiranje koliko puta sam ga već spomenula na forumu
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 24 sij 2024, 20:56 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Koncept, ne zajednica/organizacija. I opet ću reći: dogovorite se. Ti za sebe kažeš da si biblijski kršćanin Hrvatski pretraživač mi za biblijske kršćane izbaci jedino stranicu iz Rijeke, ne slažeš se s njima. T. Terzin(napisala sam da sam pogledala nekoliko njegovih videa) biblijski kršćanin, ni s njim se ne slažeš Postavim izvadak iz Comfortove knjige, također za sebe izjavljuje da je biblijski kršćanin, ni s njim se ne slažeš To ti je kao da sad netko osnuje udrugu s nazivom Konzervativci koja u statutu ima napisano da je sok od jabuke najbolji sok i onda spamaš svakog pojedinca koji se deklarira kao konzervativac da mu sok od jabuke mora bit najbolji.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 06:23 |
|
|
Da li je moguće imati absolutni smisao života bez Boga? https://www.dnevno.hr/vijesti/mlada-je- ... e-2393279/Mlada je i voli svog dečka, ali dozvolit će joj da učini najgore: ‘Čekala sam dvije godine’Zoraya Ter Beek (28) koja živi u malenom selu u Nizozemskoj odlučila je umrijeti u svibnju jer, kako kaže, više ne može podnijeti svoj život. Zanima me kad bi ju stavili makar 3 dana da živi u Gazi, da li bi još uviek bila umorna od života. Je li moguće da ljudi trebaju patnju i nevolje a da bi zavoljeli život?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 07:34 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Je li moguće da ljudi trebaju patnju i nevolje a da bi zavoljeli život? Možda ne patnje i nevolje, već izazovi ? To može da pogodi i čitavu civilizaciju.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 07:51 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Je li moguće da ljudi trebaju patnju i nevolje a da bi zavoljeli život? Možda ne patnje i nevolje, već izazovi ? To može da pogodi i čitavu civilizaciju. Zar nije to proturječnost. Izboriš sa da možeš liepo i mirno živit, a onda izgubiš volju za životom. Kako na silu izmišljat izazove ako nisi natjeran na njih? Ima li to smisla?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Neznam
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 08:18 |
|
|
Pošast ateizma u ovo "moderno" doba nije posljedica nekog napretka, razvijenosti, znanosti itd. kako se to predstavlja nego je proizvod krvave Francuske revolucije. U Francuskoj su ljudi odvođeni na giljotine samo zato što se nisu htjeli odreći vjere. Nakon toga sljede druge revolucije po cijeloj Europi kojima se širio "duh" ateizma i ostalih prevara, "jednakosti", "slobode" itd. Kult razuma i stavljanje čovjeka u centar umjesto Boga je osnova modernog ateizma, a to sve potječe iz poganskih vjerovanja i suprotno je Bibliji koja stavlja Boga u centar. Za vrijeme revolucije je to čak bila državna religija u Francuskoj, Culte de la Raison et de l'Être suprême. Isto tako su komunizam, fašizam, globalizam, moderni nacionalizam i mnoge druge "moderne" ideologije i pokreti rezultat ove revolucije.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 08:38 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Možda ne patnje i nevolje, već izazovi ?
To može da pogodi i čitavu civilizaciju.
Zar nije to proturječnost. Izboriš sa da možeš liepo i mirno živit, a onda izgubiš volju za životom. Kako na silu izmišljat izazove ako nisi natjeran na njih? Ima li to smisla?
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 13:23 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Zar nije to proturječnost. Izboriš sa da možeš liepo i mirno živit, a onda izgubiš volju za životom. Kako na silu izmišljat izazove ako nisi natjeran na njih? Ima li to smisla?
Ne znam ima li "smisla", ali je činjenica da mozak tome teži i da bez toga atrofira.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Ateizam Postano: 09 tra 2024, 18:36 |
|
|
dunno je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Zar nije to proturječnost. Izboriš sa da možeš liepo i mirno živit, a onda izgubiš volju za životom. Kako na silu izmišljat izazove ako nisi natjeran na njih? Ima li to smisla?
Ne znam ima li "smisla", ali je činjenica da mozak tome teži i da bez toga atrofira. Drugim riečima, političke vlasti ako žele dobro čovjeku moraju stvarat umjetne krize i nevolje, tako da običan čovjek ne poželi izvršiti samoubojstvo... S druge strane, postoje crkveni redovi koji cieli život žive u osamljenom samostanu i sretni su.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|