HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 tra 2025, 17:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga?
PostPostano: 31 ožu 2010, 19:54 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/liba ... avu/483838

Libanonskom "Vidovitom Milanu" će u petak Saudijci odrubiti glavu!
Evo ova vijest pokazuje da Bog u koga vjeruju muslimani nema nikave veze s ljubavi, savršenstvom i životom, nego njihov Bog traži samo da se izvršavaju njegovi zakoni, a za one koji to nisu u stanju( a razlozi mogu biti svakakvi i uglavnom se mogu opravdati) propisuje smrt¨! Dakle to nije Bog jer ne predstavlja ni savršenstvo ni ljubav ni život!

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 07:27 

Beton je napisao/la:
Real gone je napisao/la:
Ako uzmemo da Muslimani ne mogu shvatiti koncept žrtvovanja Isusa za nas...možda kroz ovakva objašnjenja treba tražiti razloge..

Naime, Islam uči vernike da Alah sudi na osnovu toga da li ljudska dobra dela pretežu nad našim lošim delima. Čak i kad bi bilo moguće da dobra dela pretegnu nad lošim, Alah je apsolutno i savršeno svet, i kao takav ne može da pusti na nebo nikoga ko je počinio i najmanji greh.
Alah, koji je savršen i svet ne može da pusti na nebo bilo šta što je manje od savršenstva. To sve vernike ostavlja na direktnom putu večnosti, u paklu. Alahova svetost zahteva večnu osudu za greh.
Tu treba razumeti razlog zašto je Isus žrtvovan za nas.

Nisam znao da si studirala islamsku teologiju u Jordanu :neznam ali zato odgovorno tvrdim da si u ovom postu nasrala toliko gluposti da ih ne moze povuci sleper ,cuj ovo je najjace " Allahova svetost zahteva vecnu osudu za greh" :zubati
a sad malo edukacije i razbijanja predrasuda o Islamu!
Tevba -pokajanje
"Ebu Musa el-Es´ari r.a pripovijeda da je Allahov poslanik rekao:
"Zaista Allah dz.s drzi svoju ruku ispruzenom tokom cijele noci primajuci "POKAJANJA" onih koji su danju grijesili,a nocu pruza ruku primajuci "POKAJANJA" onih koji su nocima grijesili sve dok sunce ne izadje sa zapada ,kao jedan od posljednjih predznaka kraja ovog svijeta"

Toliko o " vecnom putu u pakao" kako to interpretira nasa teologinja s Petrovac na Mlavu :palacgore1

Opet neprimeren i primitivan način obraćanja. Ako na ovakav način diskutuješ o veri, kako to onda radiš kad pričaš o drugim stvarima!?
Htedoh samo reći da ništa tu nije izmišljeno, već je plod raznih pročitanih stvari. A tvoj citat se ne referiše na ono što sam ja napisala.. :neznam

Pa da probamo ovako - objasni mi kako Islam vidi i objašnjava "raj i/ili pakao"...i na koji način Alah nudi "spasenje"?

Hrišćanima u načelu vera nalaže da se u raspravama u vezi drugih (različitih) doktrina suzdržavaju i odnose sa poštovanjem ("svagda spremni na odgovor svakom ko traži razlog nade koja je u vama, samo sa blagošću i strahom").
Da li se tu razlikujemo?

slika

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 07:38 

zaba1111 je napisao/la:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/libanonskom-vidovitom-milanu-ce-u-petak-saudijci-odrubiti-glavu/483838

Libanonskom "Vidovitom Milanu" će u petak Saudijci odrubiti glavu!
Evo ova vijest pokazuje da Bog u koga vjeruju muslimani nema nikave veze s ljubavi, savršenstvom i životom, nego njihov Bog traži samo da se izvršavaju njegovi zakoni, a za one koji to nisu u stanju( a razlozi mogu biti svakakvi i uglavnom se mogu opravdati) propisuje smrt¨! Dakle to nije Bog jer ne predstavlja ni savršenstvo ni ljubav ni život!

U ovom slučaju je riječ o religiji,ne vjeri pojedinca.Vjerovatno se i veći dio Muslimana zgražava nad ovakvim stvarima,kojim određeni vjerski vladari žele zaštititi svoje "interese".Njihova ljudska percepcija dragog Boga je samo njima jasna ili nejasna.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 10:29 

KRŠĆANI* i Muslimani, kao i židovi slave istog ''Abrahamskog Boga'' razlika je u tumačenju.
Također u kuranu se ide u pakao ako čovjek ubije drugog čovjeka koji nije nikog ubio ili nekome naudio.
Tako da ona tumačenja da ako digneš bombom 150 ljudi u zrak ideš u raj su gluposti, jer automatski ubijanjem nevih osoba je osuđena na smrt.

Mi kršćani, ponajviše katolici se temeljimo na širenju riječi mira i ljubavi.
To isto piše u islamu ali zbog vlastitog tumačenja njihove svete knjige ne drže se svi tog pravila.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 19:15 

Real gone je napisao/la:
Beton je napisao/la:
Nisam znao da si studirala islamsku teologiju u Jordanu :neznam ali zato odgovorno tvrdim da si u ovom postu nasrala toliko gluposti da ih ne moze povuci sleper ,cuj ovo je najjace " Allahova svetost zahteva vecnu osudu za greh" :zubati
a sad malo edukacije i razbijanja predrasuda o Islamu!
Tevba -pokajanje
"Ebu Musa el-Es´ari r.a pripovijeda da je Allahov poslanik rekao:
"Zaista Allah dz.s drzi svoju ruku ispruzenom tokom cijele noci primajuci "POKAJANJA" onih koji su danju grijesili,a nocu pruza ruku primajuci "POKAJANJA" onih koji su nocima grijesili sve dok sunce ne izadje sa zapada ,kao jedan od posljednjih predznaka kraja ovog svijeta"

Toliko o " vecnom putu u pakao" kako to interpretira nasa teologinja s Petrovac na Mlavu :palacgore1

Opet neprimeren i primitivan način obraćanja. Ako na ovakav način diskutuješ o veri, kako to onda radiš kad pričaš o drugim stvarima!?
Htedoh samo reći da ništa tu nije izmišljeno, već je plod raznih pročitanih stvari. A tvoj citat se ne referiše na ono što sam ja napisala.. :neznam

Pa da probamo ovako - objasni mi kako Islam vidi i objašnjava "raj i/ili pakao"...i na koji način Alah nudi "spasenje"?

Hrišćanima u načelu vera nalaže da se u raspravama u vezi drugih (različitih) doktrina suzdržavaju i odnose sa poštovanjem ("svagda spremni na odgovor svakom ko traži razlog nade koja je u vama, samo sa blagošću i strahom").
Da li se tu razlikujemo?

kratak i jasan odgovor za tebe ,jedini nacin "spasenja" je put istine ,odnosno put Islama!

drugi jos kraci odgovor ,da,da naravno da se "Hriscani" suzdrzavaju i odnosne s "postovanjem" kao npr nedavno Theo Van Gogh(rahmetli holandez) i ostali "stovatelji" svega razlicitog tipa danskog karikaturiste koji ne smije otici na cenifu bez policijske pratnje...jel o tom hriscanskom postovanju govoris?
Inace imao sam priliku vidjeti kako "suzdrzani" Hriscani (u ovom slucaju pravoslavni) unistavaju isto tako hriscanske bogomolje (doduse katolicke,ali ipak hriscanske) gdje ce onda tek postovati neke druge kad ne postuju niti svoje!
Supljak ti prica sestro :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 tra 2010, 21:07 

Beton je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Da li se tu razlikujemo?

kratak i jasan odgovor za tebe ,jedini nacin "spasenja" je put istine ,odnosno put Islama!

drugi jos kraci odgovor ,da,da naravno da se "Hriscani" suzdrzavaju i odnosne s "postovanjem" kao npr nedavno Theo Van Gogh(rahmetli holandez) i ostali "stovatelji" svega razlicitog tipa danskog karikaturiste koji ne smije otici na cenifu bez policijske pratnje...jel o tom hriscanskom postovanju govoris?
Inace imao sam priliku vidjeti kako "suzdrzani" Hriscani (u ovom slucaju pravoslavni) unistavaju isto tako hriscanske bogomolje (doduse katolicke,ali ipak hriscanske) gdje ce onda tek postovati neke druge kad ne postuju niti svoje!

Ti mešaš vernike i grešne ljude, ljude koji rade zločine..vere i nacije..sve si zbrkao. Ja ti govorim o načelima hrišćanstva, ti meni o ratu.

Dalje, svirepo ubistvo Thea Van Gogha se ne može opravdati ničim. Ako Muslimane motiviše na nasilje (ili u ovom slučaju još gore od toga..) kritika nekih postulata njihove religije, onda imamo problem.
To jednostavno ne može biti opravdano verom. Nijednom.

A kad već mešaš svetovno i duhovno, zašto danski karikaturista u svojoj zemlji (sekularnoj) ne bi smeo da se bavi svojim poslom, i da slobodno bira teme za svoje radove?
Zar je to tolerancija, da on mora imati stalno obezbedjenje jer vredja muslimanske imigrante svojim radom?
Ti to podržavaš?

slika

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 17:43 

Real gone je napisao/la:
Beton je napisao/la:

Ti mešaš vernike i grešne ljude, ljude koji rade zločine..vere i nacije..sve si zbrkao. Ja ti govorim o načelima hrišćanstva, ti meni o ratu.

Dalje, svirepo ubistvo Thea Van Gogha se ne može opravdati ničim. Ako Muslimane motiviše na nasilje (ili u ovom slučaju još gore od toga..) kritika nekih postulata njihove religije, onda imamo problem.

A kad već mešaš svetovno i duhovno, zašto danski karikaturista u svojoj zemlji (sekularnoj) ne bi smeo da se bavi svojim poslom, i da slobodno bira teme za svoje radove?
Zar je to tolerancija, da on mora imati stalno obezbedjenje jer vredja muslimanske imigrante svojim radom?
Ti to podržavaš?

Nemamo mi sta vise razgovarati ,jer za tebe je vrijedjanje necije religije "bavljenje svojim poslom" e zato ce i dalje slicni "poslovi" u sekularnim zemljama ostati poslovi" visokog rizika" pa bome ko voli ,nek izvoli bujrum!

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 18:41 

Beton je napisao/la:

Ovakav put?
http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... m-811.html

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 18:51 

Mar-kan je napisao/la:
Beton je napisao/la:

Ovakav put?
http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... m-811.html

Ako je meni licno upuceno pitanje Mar-Kane onda moj odgovor glasi NE!Religija je licna stvar svakog pojedinca i ne treba je nikome nametati,oni koji osjete unutrasanju potrebu za promjenom religije ma koja ona bila to ne treba osudjivati,znaci apsolutna sloboda izbora bez prisile i nametanja...

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 18:54 

Beton je napisao/la:
Eshedu En La Ilahe Illelah
Ve Eshedu
Enne Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu

Vjerujem i ocitujem da "nema" drugog boga osim Allaha dzellesanuhu,
i vjerujem i ocitujem da je Muhamed alejhisselam Boziji "rob" i Boziji "poslanik"

razlika izmedju Islama i Hriscanstva je ogromna pocev od toga da je Islam monoteisticka religija,dok Hriscanstvo ima elemente monoteizma ,ali ipak to nije( vjerovanje da je Isus Bog) klanjanja kipovima,ikonama , nema toga u Islamu,nema vjerovanja u slike ,kipove itd ...

Hajde ba tonbe ne rise..
Cuj ne klanjaju se kipovima :zubati al se zato klanjate kemenu u Meki ili stijeni na Ajvatovici...Ne laprdaj

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 20:23 

Tulkas je napisao/la:
Beton je napisao/la:
Eshedu En La Ilahe Illelah
Ve Eshedu
Enne Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu

Vjerujem i ocitujem da "nema" drugog boga osim Allaha dzellesanuhu,
i vjerujem i ocitujem da je Muhamed alejhisselam Boziji "rob" i Boziji "poslanik"

razlika izmedju Islama i Hriscanstva je ogromna pocev od toga da je Islam monoteisticka religija,dok Hriscanstvo ima elemente monoteizma ,ali ipak to nije( vjerovanje da je Isus Bog) klanjanja kipovima,ikonama , nema toga u Islamu,nema vjerovanja u slike ,kipove itd ...

Hajde ba tonbe ne rise..
Cuj ne klanjaju se kipovima :zubati al se zato klanjate kamenu u Meki ili stijeni na Ajvatovici...Ne laprdaj

Crnom meteoritu s Marsa ili drugog kraja galaksije, zapravo. :zubati

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 20:30 

Još jedna razlika: nijedan kršćanski prorok nije bio pedofil!

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 00:04 

Ovo upucujem Betonu i njemu slicnim. Jedan bivsi musliman (a danas sretni krscan) je dogme krscanstva poput Presv. Trojstva, Spasenje covjecansta putem Kristove zrtve na krizu objasnio si ovako:

"Je li obicna zivotinja, naprimjer macka, uopce u stanju procijeniti i razumijeti narav i bit ljudskog zivota u potpunosti? Ona ce tu samo moc shvatiti zivotinjski dio ljudskog bica kao disanje, probavu, spavanje i slicno dok su joj vise funkcije nedokucive. Razmatrajuci jednog covjeka macka bi u njegovom vladanju, njegovom nacinu zivota nasla puno apsurdnog, kontradiktornog i smijesnog - po macijim kriterijama, dakako. Slicno je s Bogom - On nam je toliko nedokuciv i stran da i ono malo osobina koje nam je o Sebi ocitovao, dogme naime, prelaze sve nase razumne sposobnosti ".

A da odgovorim na postavljeno pitanje ovog topica: glede izrazitog i elemtarnog antikrscanstva islamske religije odnosno ideologije ne moze se nikako reci da krscani i muslimani vjeruju u istog Boga. Naprotiv, buduci da postoje dvije suprotne vrste andjela moze se lako zakljuciti koji i ciji "Gabrijel" je se onom proroku javio.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 02:29 

Beton je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

Ti to podržavaš?

Nemamo mi sta vise razgovarati ,jer za tebe je vrijedjanje necije religije "bavljenje svojim poslom" e zato ce i dalje slicni "poslovi" u sekularnim zemljama ostati poslovi" visokog rizika" pa bome ko voli ,nek izvoli bujrum!

Opet mi nisi odgovorio na konkretna pitanja.. :thumbdown

Naravno da nisam mislila da je u redu vredjanje bilo čije religije, ali se ovde radi o karikaturisti koji je na sličan način pravio pošalice i sa drugim verama (hrišćanstvom naročito), ali zašto je tako teško razumeti da jedan ateista/agnostik u bilo kojoj evropskoj sekularnoj državi ima na to potpuno pravo?!

Komenatar o "visokom riziku" smatram neprimerenim, jer se ovde radi o ubistvu (uslučaju T. Van Gogha) i pretnjama (u slučaju Danca - Westergaarda), i to bi svaki normalni vernik trebalo da osudjuje!

Uostalom, Danac je pre 2 godine kad su se pojavljivali napisi u novinama da se protiv njega u Jordanu vodi sudski proces, izjavljivao da će se rado odazvati ako dobije zvaničan poziv jer (parafraziram) on nije imao nameru ismevati ničiju religiju već teroriste koji koriste i izvrću smisao vere u svoje svrhe.

slika

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 11:02 

Islamska vjera nam je zapravo puno bliža nego što većina nas misli. Bez obzira što smo potekli od židovske vjere, islam je kršćanstvu puno bliži. Na pr. do pried par godina sam mislio kako je mržnja u islamu dozvoljena, ali kad sam bio u Srebenici pried 2 godine, tada je tuzlanski muftija pozvao na oprost prema onima koji su počinili zločin nad Srebreničanima.
Sveto Trojstvo jest težko razumljivo, ali iz samog opisa života Isusa, ter njegovih djela i rieči jasno je kako on nije bio samo prorok ili tek sveti čovjek, već bogočovjek, t. j. sam Bog. Bog je prevelik i svemoguć da bi mi mogli shvatiti svojim razumom sva njegova djela i na nama je da vjerujemo.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 14:49 

dane-croatia je napisao/la:
Islamska vjera nam je zapravo puno bliža nego što većina nas misli. Bez obzira što smo potekli od židovske vjere, islam je kršćanstvu puno bliži. Na pr. do pried par godina sam mislio kako je mržnja u islamu dozvoljena, ali kad sam bio u Srebenici pried 2 godine, tada je tuzlanski muftija pozvao na oprost prema onima koji su počinili zločin nad Srebreničanima.
Sveto Trojstvo jest težko razumljivo, ali iz samog opisa života Isusa, ter njegovih djela i rieči jasno je kako on nije bio samo prorok ili tek sveti čovjek, već bogočovjek, t. j. sam Bog. Bog je prevelik i svemoguć da bi mi mogli shvatiti svojim razumom sva njegova djela i na nama je da vjerujemo.

Iskreno po mom mišljenju. Prije su Muslimani veći Kršćani nego pravoslavni Servi!

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 15:31 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:

Iskreno po mom mišljenju. Prije su Muslimani veći Kršćani nego pravoslavni Servi!

Zvuči ludo, ali promatrajući ponašanje jednih i drugih u ratu, sbilja izpada kako su bosanski muslimani izpali veći kršćani od većine srbskih pravoslavaca.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 16:27 

Ma to ti macku o rep svezi tu tvoju teoriju ako ovako nastavite sa onim zelenim bukvarom se razmahivati po ulicam nema vam druge nego u rezervate,sami pali sami se ubili.... :smajl037 :smajl037 :smajl037

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 19:13 

pucanj u noci je napisao/la:

Ma to ti macku o rep svezi tu tvoju teoriju ako ovako nastavite sa onim zelenim bukvarom se razmahivati po ulicam nema vam druge nego u rezervate,sami pali sami se ubili.... :smajl037 :smajl037 :smajl037

Gledajmo ozbiljno, između četnika i bošnjaka, tko je više nesreće nam u ovom ratu, kao i zadnjih 100 godina davao?
Nema tu nikakvih simpatija. Već jednostavno između dva agresora, više mi se gadi onaj četnički. A vi ako sa njima bratujete, posjetite jednom Vukovar, Škabrnju, Kupres... pa ponovno odgovorite na ovo

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 19:32 

Robbie MO je napisao/la:

Nije mora se priznati,ali je svaki drugi svecenik zato,a sta ces celibat je veliki belaj,a ne gdje se mora "trpati" :palacgore1

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 19:51 

Beton je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Nije mora se priznati,ali je svaki drugi svecenik zato,a sta ces celibat je veliki belaj,a ne gdje se mora "trpati" :palacgore1

Beton, cienio sam te jerbo sam mislio da si odporan na uvrjede i izazivanja pojedinih jadnika koji se predstavljaju kano Hrvati i katolici, ali ovime se spuštaš na njihovu razinu.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 20:17 

Beton je napisao/la:

Beton, cienio sam te jerbo sam mislio da si odporan na uvrjede i izazivanja pojedinih jadnika koji se predstavljaju kano Hrvati i katolici, ali ovime se spuštaš na njihovu razinu.

Dane, ja ne vrijedjem svetinje kao ovaj Ro,svestena lica su samo obicni ljudi, nikad ne bih vrijedjao necije svetinje,a hodze i popovi nisu nista nego sluzbenici koji prde ,seru,podriguju ,imaju cir na zeludcu isto kao i mi...gdje sam ja to vrijedjao Isusa,Gospu,Abrahama,Mariju npr? A ovaj cafir vrijedja Pejgambera,to nije fino...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 20:36 

zanimljivo kako uvijek priče o kršćanima, hrišćanima, muslimanima, završe kao priče o Hrvatima, Srbima, Bošnjacima.
to samo pokazuje koliko nas vjera određuje.... :kava

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 20:39 

Beton je napisao/la:
Dane, ja ne vrijedjem svetinje kao ovaj Ro,svestena lica su samo obicni ljudi, nikad ne bih vrijedjao necije svetinje,a hodze i popovi nisu nista nego sluzbenici koji prde ,seru,podriguju ,imaju cir na zeludcu isto kao i mi...gdje sam ja to vrijedjao Isusa,Gospu,Abrahama,Mariju npr? A ovaj cafir vrijedja Pejgambera,to nije fino...

Tebi sam se i obratio zato što mislim da to ima smisla, a ovom Ro-u se ne obraćam jerbo se radije mogu zidu obraćati.
To da je svaki drugi svećenik pedofil je ipak težka uvrjeda, jerbo znači da mi koji idemo redovno na misu slušamo i uzimao sebi za uzor pedofile? Svakog svećnika kojeg sam do sad upoznao, niti jedan nije bio nikakav pedofil, a to što novine jedino gledaju gdje će moći objaviti o kakvom grješnom svećeniku, a onu dobru većinu ne šljive je nešto drugo.
Ja osuđujem uvrjede na račun Muhameda, ne zato što me to izravno osobno pogađa, već zato što to pogađa moju braću a onda na taj način neizravno i mene. Tako da ako je za muslimane svetogrđe objaviti bilo kakve slike Muhameda, onda to niti ne treba raditi i to triba poštivati.

Nemoj dozvoliti da sbog izazivanja od strane ljudi kano što je Ro, vrieđaš većinu Hrvata katolika koji poštuju muslimane, već slobodno vrieđaj tog dotičnog, makar i to ne će imati smisla, jerbo to znači spuštanje na njegovu razinu.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 20:46 

Beton je napisao/la:

Tebi sam se i obratio zato što mislim da to ima smisla, a ovom Ro-u se ne obraćam jerbo se radije mogu zidu obraćati.
To da je svaki drugi svećenik pedofil je ipak težka uvrjeda, jerbo znači da mi koji idemo redovno na misu slušamo i uzimao sebi za uzor pedofile? Svakog svećnika kojeg sam do sad upoznao, niti jedan nije bio nikakav pedofil, a to što novine jedino gledaju gdje će moći objaviti o kakvom grješnom svećeniku, a onu dobru većinu ne šljive je nešto drugo.
Ja osuđujem uvrjede na račun Muhameda, ne zato što me to izravno osobno pogađa, već zato što to pogađa moju braću a onda na taj način neizravno i mene. Tako da ako je za muslimane svetogrđe objaviti bilo kakve slike Muhameda, onda to niti ne treba raditi i to triba poštivati.

Nemoj dozvoliti da sbog izazivanja od strane ljudi kano što je Ro, vrieđaš većinu Hrvata katolika koji poštuju muslimane, već slobodno vrieđaj tog dotičnog, makar i to ne će imati smisla, jerbo to znači spuštanje na njegovu razinu.

Nisam vrijedjao katolike ,a pogotovo ne Hrvate, jer Hrvata ima i onih koji nisu katolici ,slijedom toga nisam ni mogao uvrijediti vecinu Hrvata,a niti mi je to namjera...
vidis i sam da vrijedjaju najvece proroke,i onda se cude kad dobiju zasluzeno,ali ja znam da su to sve mali mishevi koji ne smiju otici u prvu pekaru kod komsije Albanca i tako nesto reci,nego ti isti ostave jos i baksis kod muslimana kad kupuju kifle...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: