|
|
Stranica: 48/75.
|
[ 1852 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 27 sij 2014, 22:19 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Zar zaista misliš da su apostoli, prvi kršćani, vjerovali u nekakva Trojstva (dogma iz 4. stoljeća), da ako koriste kruh tijekom obreda da zapravo doslovno jedu Isusovo tijelo (datira iz 1215.) ili mu piju krv, da vođa kršćana može vjernicima udijeliti nekakav "potpuni oprost grijeha" i to samo na određene datume ( http://www.zuparemete.net/kalendar-potpunih-oprosta/), da je vođa kršćana nepogrešiv u situaciji kada službeno govori o vjeri, da dijelovi leševa uzornih kršćana (sveci) imaju magična djelovanja ( http://hr.wikipedia.org/wiki/Relikvija) te da ih treba ugrađivati u hramove Citat: Na zamolbu pokojnog zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe nadbiskup zagrebački Josip Bozanić novoj zadarskoj crkvi poslao je svete moći – komad kažiprsta Blaženog Alojzija Stepinca. Izvor: http://www.znet.hr/2011/08/zadarske-rel ... poluotoku/ itd. Meni ovo sve izgleda kao da je netko sebi kroz 20. stoljeća dao malo "mašti na volju". Opet kažem, ništa protiv toga. Da prostiš ne kaki nego kreni čitati stvari u cjelini a ne vaditi iz toga segmente i onda ih tumačiti kako ti paše. Ovo je cijelokupno Nicejsko vjerovanje potvrđeno na prvom ekumenskom saboru kao i nadalje važeće, odbacujući arijanizam (koji se protivio i Isusovoj jednakosti Bogu Ocu i Duhu Svetom) : Citat: We believe in one God, the Father Almighty, Maker of heaven and earth, and of all things visible and invisible. And in one Lord Jesus Christ, the only-begotten Son of God, begotten of the Father before all worlds (æons), Light of Light, very God of very God, begotten, not made, being of one substance with the Father by whom all things were made who for us men, and for our salvation, came down from heaven, and was incarnate by the Holy Ghost of the Virgin Mary, and was made man he was crucified for us under Pontius Pilate, and suffered, and was buried, and the third day he rose again, according to the Scriptures, and ascended into heaven, and sitteth on the right hand of the Father from thence he shall come again, with glory, to judge the quick and the dead whose kingdom shall have no end And in the Holy Ghost, the Lord and Giver of life, who proceedeth from the Father, who with the Father and the Son together is worshiped and glorified, who spake by the prophets. In one holy catholic and apostolic Church; we acknowledge one baptism for the remission of sins; we look for the resurrection of the dead, and the life of the world to come. Amen. Dakle pro primo ideja Trojstva je očito starija od 4. stoljeća. Drugo Krvi i Tijelo se spominju u Bibliji vrlo jasno je naznačeno u svim evanđeljima na prikazima Posljednje Večere, dakle ne datira iz 1215.g. nego iz vremena apostola(nadam se da shvaćaš da se ovo ne tumači doslovno i da ti ne trebam objašnjavati da Tijelo nije u pravom smislu živo meso i da Krv nije prava krv). Treće itekako izvire iz Biblije po onome "Kome otpustite otpušta se kome zadržite, zadržati će se" dakle ispovijed i oprost grijeha isto ima utemeljenje u Bibliji, k tome oprost se može dati u bilo kojem trenutku, a ne na "određene datume" kako tu krivo tvrdiš. Na navedenom linku su izlistani veliki kršćanski praznici kada se daje oprost grijeha što je ustaljeno u tradiciji te ne predstavlja dogmu. Vođa kršćana nepogrešiv u tumačenju Biblije - ova je dogma proglašena isto iz praktičnih razloga kako se ne bi zaboravilo tko je konačni autoritet u ovozemaljskoj Crkvi jer uništavanjem ili zanemarivanjem te službe dovodimo do novog dijeljenja kršćana, što se recimo dogodilo u protestantizmu i zbog čega protestanti bez ikakvog vrhovnog autoriteta imaju problem konstantog dijeljenja na manje cjeline i zbog čega nisu teološki napredovali u gotovo ni jednom segmentu još od doba same Reformacije. Treće svetcima se ne utječeš jer imaju magične moći već ih se smatra snažnim zagovarateljima tvojih molitvi kod Boga. P.S. Ja ne mogu dovršiti playlistu na youtubeu zbog ovih tvojih tvrdnji Robbie, daj sporije
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 27 sij 2014, 22:23 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani su ljubomorni što se i Muhamed nije proglasio božanstvom i što nemaju Sveto Četvorstvo. Imao je previše posla oko ratovanja i napastovanja maloljetne ženske djece. Nego kome se Isus molio na Maslinskoj gori? Sebi? I šta mu je bilo kada je vikao "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Malo se zbunio? U slučaju kada se sukobljavaju Katekizam i Isus u pravu je naravno Katekizam. Naravno kardinali sa koncila najbolje znaju što je Isus mislio, i 100% su točni, kako u 3. stoljeću tako i danas kada glasaju o Međugorju. Mislim da je u Bibliji daleko više dokaza da Isus sebe nije smatrao nikakvim bogom, nego jednostavno Mesijom. To da je Isus božanstvo nigdje ne piše u Bibliji, to je interpretirala kršćanska teologija, i to na temelju samo jedne dvosmislene rečenice kada je neki farizej pitao Isusa da li je on sin Božji, na što mu je ovaj odgovorio "To si ti rekao, a ne ja". Šta su muslimani ljubomorni prve i zadnje riječi koje musliman izgovara su Ešhedu en laillahe illelah ve ešhedu ene Muhameden abduhu veresulluhum. Vjeruem i očitujem da je samo jedan Bog i da je Muhamed alejhiselam Boži rob i Boži poslanik. Nikad ti muslimani neće prihvatit da se Bog može pretvoriti u čovjeka neuzubillah pa onda hodati po zemlji kao čovjek, i na kraju žrtvovati se što će se Bog žrtvovat kad je on sve to stvorio . Bog sve stvorio i da se on ponizi ljudima. "Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvata i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!" Ajetul Kursija sura El bekare 255.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 27 sij 2014, 22:26 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Robbie MO je napisao/la: Tri pitanja za muslimane:
1. Kolika je pismenost danas u BiH?
2. Kolika je pismenost danas u Saudijskoj Arabiji?
3. Da li je Muhamed bio nepismen? NE znam kolika je nepismenost u BIH i u Arabiji a Muhamed a.s jest bio nepismen, a što je bio nepismen u tome leži Božija mudrost što je dao da nepismeni čovjek niže klase bude poslanik i da oslobodi Saudisku Arabiju od rasizma i da postavi Bilala crnca kao mujezina.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 27 sij 2014, 22:53 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Nikad ti muslimani neće prihvatit da se Bog može pretvoriti u čovjeka neuzubillah pa onda hodati po zemlji kao čovjek, i na kraju žrtvovati se što će se Bog žrtvovat kad je on sve to stvorio . Da se kladimo da će prihvatiti?
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 27 sij 2014, 22:56 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Nikad ti muslimani neće prihvatit da se Bog može pretvoriti u čovjeka neuzubillah pa onda hodati po zemlji kao čovjek, i na kraju žrtvovati se što će se Bog žrtvovat kad je on sve to stvorio . Da se kladimo da će prihvatiti? HAram (grijeh) se kladit muslimanima.
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 00:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Nikad ti muslimani neće prihvatit da se Bog može pretvoriti u čovjeka neuzubillah pa onda hodati po zemlji kao čovjek, i na kraju žrtvovati se što će se Bog žrtvovat kad je on sve to stvorio . Da se kladimo da će prihvatiti? Ja mislim da nije daleko vrijeme kada će Isa a.s. doći ponovo i pogodi šta će uradit UBITI SVINJU I SLOMITI KRST. Znaš šta, majstor sam da vratim Markana na temu da ne tuše neke neznalice, sa Markanom je rasprava sa argumentima i to mi se sviđa. Samo čekam dan kad će Markan kao čovjek koj je svjestan postojanja Boga jednom otvoriti srce i i razumski skontati da on ustvari gubi vrijeme obožavajući idole koji su razapeti na krstu i da je po svemu ko špto sam ranije rekao vrlo sličan Busistima koji se klanjaju onom debeljušku. Ja znam da on se preispituje noćima i da sjeme Islama u njemu klija.
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 00:37 |
|
|
De mi Markane reci kako ovo tumačiš.
Koliko kolskih boraca David zarobi 1700 ili 7000?
1700 konjanika:
"Njemu zarobi David tisuću i sedam stotina kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi." (2. Samuelova 8,4)
7000 konjanika:
"Od njega uze David tisuću kola, sedam tisuća kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi." (1. Ljetopisa 18,4)
KAD JE SVETI DUH SLAGAO
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 00:43 |
|
|
Republika BiH je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da se kladimo da će prihvatiti? Ja mislim da nije daleko vrijeme kada će Isa a.s. doći ponovo i pogodi šta će uradit UBITI SVINJU I SLOMITI KRST. Znaš šta, majstor sam da vratim Markana na temu da ne tuše neke neznalice, sa Markanom je rasprava sa argumentima i to mi se sviđa. Samo čekam dan kad će Markan kao čovjek koj je svjestan postojanja Boga jednom otvoriti srce i i razumski skontati da on ustvari gubi vrijeme obožavajući idole koji su razapeti na krstu i da je po svemu ko špto sam ranije rekao vrlo sličan Busistima koji se klanjaju onom debeljušku. Ja znam da on se preispituje noćima i da sjeme Islama u njemu klija. Samo bolje je da ne dočekamo ta doba kad bude Smak Svijeta Kijamet jer će to doživjeti najgijrešni i najrazvratni a drugi će ljudi umrijet prije tog događaja.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 00:47 |
|
|
Republika BiH je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da se kladimo da će prihvatiti? Ja mislim da nije daleko vrijeme kada će Isa a.s. doći ponovo i pogodi šta će uradit UBITI SVINJU I SLOMITI KRST. Znaš šta, majstor sam da vratim Markana na temu da ne tuše neke neznalice, sa Markanom je rasprava sa argumentima i to mi se sviđa. Samo čekam dan kad će Markan kao čovjek koj je svjestan postojanja Boga jednom otvoriti srce i i razumski skontati da on ustvari gubi vrijeme obožavajući idole koji su razapeti na krstu i da je po svemu ko špto sam ranije rekao vrlo sličan Busistima koji se klanjaju onom debeljušku. Ja znam da on se preispituje noćima i da sjeme Islama u njemu klija. Samo je On Put,Istina i Život... Citat: Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:16 |
|
|
Citat: Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam! PA KAKO ONDA OVO 1. Abrahamu se rodi Izak, 2. Izaku se rodi Jakov, 3. Jakovu se rodi Juda i braća njegova, 4. Judi se rodi Peres i Zerah s Tamarom, 5. Peresu se rodi Hesron, 6. Hesronu se rodi Ram, 7. Ramu se rodi Aminadab, 8. Aminadabu se rodi Nahšon, 9. Nahšonu se rodi Salmon, 10. Salmonu se rodi Boaz s Rahabom, 11. Boazu se rodi Obed s Rutom, 12. Obedu se rodu Jesej, 13. Jeseju se rodi kralj David. 14. Davidu se rodi Salomon sa ženom Urijinom, 15. Salomonu se rodi Roboam, 16. Roboamu se rodi Abija, 17. Abiji se rodi Asa, 18. Asi se rodi Jošafat, 19. Jošafatu se rodi Joram, 20. Joramu se rodi Uzija, 21. Uziji se rodi Jotam, 22. Jotamu se rodi Ahaz, 23. Ahazu se rodi Ezekija, 24. Ezekiji se rodi Manaseh, 25. Manasehu se rodi Amon, 26. Amonu se rodi Jošija, 27. Jošiji se rodi Jehonija i braća njegova u vrijeme odvodenja u Babilon. Poslije odvođenja u Babilon: 28. Jehoniji se rodi Šealtiel, 29. Šealtielu se rodi Zerubabel, 30. Zerubabelu se rodi Abiud, 31. Abiudu se rodi Elijakim 32. Elijakimu se rodi Azor, 33. Azoru se rodi Sadok, 34. Sadoku se rodi Akim, 35. Akimu se rodi Elijud, 36. Elijudu se rodi Eleazar, 37. Eleazaru se rodi Matan, 38. Matanu se rodi Jakov, 39. Jakovu se rodi Josip, muž Marije. 40. Od nje se rodi Isus, koji se zove Krist. (Evandelje po Mateju 1, 1-17)
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:18 |
|
|
"Kad je Isus započeo, imao je oko trideset godina. 1. Držali su ga za sina Josipova. 2. Ovaj je bio sin Helijev, 3. sin Matatov. 4. Sin Levijev, 5. sin Melkijev, 6. sin Janajev, 7. sin Josipov, 8. Sin Matatijin, 9. sin Amosov, 10. sin Nahumov, 11. sin Heslijev, 12. sin Nagajev, 13. Sin Mahatov, 14. sin Matatijin, 15. sin Semejev, 16. sin Josipov, 17. sin Judin, 18. Sin Joanasov, 19. sin Resin, 20. sin Zerubabelov, 21. sin Šealtielov, 22. sin Nerijev, 23. Sin Melkijev, 24. sin Adijev, 25. sin Kosamov, 26. sin Elmadamov, 27. sin Erov, 28. Sin Jošuin, 29. sin Eliezerov, 30. sin Jorimov, 31. sin Matatov, 32. sin Levijev, 33. sin Simeonov, 34. sin Judin, 35. sin Josipov, 36. sin Jonin, 37. sin Eliakimov, 38. sin Melejin, 39. sin Menin, 40. sin Matatin, 41. sin Natanov, 42. sin Davidov, 43. sin Jesejev, 44. sin Obedov, 45. sin Boazov, 46. sin Salmonov, 47. sin Nahšonov, 48. Sin Aminadabov, 49. sin Adminov, 50. sin Arnijev, 51. sin Hesronov, 52. sin Peresov, 53. sin Judin, 54. Sin Jakovljev, 55. sin Izakov, 56. sin Abrahamov, (Luka 3, 23-34)
A OVO ME POSEBNO ČUDI KAD JE SVETI DUH NEŠTO IZOSTAVIO MATEJU ILI LUKI VIDIŠ DA OVDJE IMA 56 KOLJENA A PO MATEJU 40
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:21 |
|
|
"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?"
Koga je ovdje Isus dozivao jel zvao Boga ili moja prva trećino il je sam sebe dozivao
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Moderacijo, jel tema islam ili Biblija ? Aj čistite ova pogana musli trolanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:25 |
|
|
Republika BiH je napisao/la: De mi Markane reci kako ovo tumačiš.
1700 konjanika:
"Njemu zarobi David tisuću i sedam stotina kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi." (2. Samuelova 8,4)
7000 konjanika:
"Od njega uze David tisuću kola, sedam tisuća kolskih boraca i dvadeset tisuća pješaka. Sve konje dade David ohromiti; samo stotinu konja ostavi." (1. Ljetopisa 18,4)
KAD JE SVETI DUH SLAGAO To je "matematička" gimnastika,evo ti objašnjenje Citat:
Matthew Henry - "The horsemen are here said to be 700, but 1 Chr. 18:4 they are said to be 7000. If they divided their horses by ten in a company, as it is probable they did, the captains and companies were 700, but the horsemen were 7000."
John Wesley commentary - "Seven hundred - Or, seven hundred companies of horsemen, that is, in all seven thousand; as it is there being ten in each company, and each ten having a ruler or captain."
------------------------------------------------------------------------------
Dr. Peter Ruckman says on page 178 of his book Problem Texts that most of today's "scholars" say the number of 700 in I Samuel 8:4 is a scribal error. Then he asks if it never occurred to these men that professional soldiers might not be as stupid as Bible scholars.
He continues: "Why wouldn't a war chariot have spare horses? What if both of them (or four to six in a harness) were killed? What do you do, silly, leave the chariot lying there in the mud? Obviously, the Syrians have ten horsemen per chariot. Observe exactly the same thing comparing 2 Samuel 10:18 and 1 Chron. 19:18; ten men per chariot.
2 Samuel 10:18 says "the Syrians fled before Israel; and David slew the MEN OF 700 chariots of the Syrians, and forty thousand horsemen." Then in I Chronicles 19:18 we read: "But the Syrians fled before Israel; and David slew of the Syrians 7000 men WHICH FOUGHT IN chariots, and forty thousand footmen."
------------------------------------------------------------------------------------
An explanation offered by Gerardus D. Bouw in The Book of Bible Problems. He says on page 84: "Apparently the 6,300 were captured as a group while the remaining 700 were captured at a different time. In support of this theory he notes the differences in the language used in the two sections.
In II Samuel 8:3 it says David smote Hadadezer as he went TO RECOVER his border at the river Euphrates, while in I Chronicles 18:3 it says David smote Hadarezer as he went TO STABLISH his dominion by the river Euphrates.
So, in effect he is suggesting that Hadarezar initially went to stabilize his control over the Euphrates and David took his troops of 700 horsemen. Then Hadarezar sent another 6300 to recover his previous dominion and then these too were taken by David, thus making a total of 7,000.
---------------------------------------------------------------------
It seems more likely there was only one battle that took place between king David and Hadadezer the king of Zobah. In one account we are told David took 700 horsemen while in the other the number is 7000 horsemen.
I believe an important part of the equation is that some footmen were also horsemen; they could either fight on horse or on foot since they were specifically trained for both methods of combat. Those footmen who were also horsemen could then replace the number of fallen horsemen in the midst of battle. We see this double role in another passage. In 2 Samuel 10:18 we are told of 40,000 HORSEMEN of the Syrian army who were slain by king David and his men; but in 1 Chronicles 19:18 this same number is listed as 40,000 FOOTMEN. These particular soldiers could fight either on foot or on horseback.
When we compare 2 Samuel 8:4 - the 700 horsemen taken with the number of 7000 horsemen taken in battle in I Chronicles 18:4, the difference can be attributed to how each writer is considering the men in question. The additional 6, 300 men were trained as both horsemen and footsoldiers. As "horsemen" reserves they could be included with the 700 and so would be combined as a total of 7000, but as footsoldiers they would be counted among the 20,000.
So how many "horsemen" were slain? Seven hundred - but also an additional 6,300 who were trained both as horsemen and footmen. The two different writers are giving two different views of the same events.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:27 |
|
|
BBC je napisao/la: Moderacijo, jel tema islam ili Biblija ? Aj čistite ova pogana musli trolanja. Biblija
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:27 |
|
|
BBC je počeo sumnjat u svoje vjerovanje pa se prepo i doziva u pomoć moderaciju. Rečeno ti je da bi se došlo do Islama mora se preći Biblija i dokazati da je to dijelo ljudi koji su je izmijenili Najbolje bi ti bilo da i tražiš da nas sve banuju pa da misliš kako živiš u idealnom svijetu i sam sebe zadovoljavaš svojom samodopadljivosti i da ne vidiš kako si mali.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:30 |
|
|
Haram je koristiti Internet, aj razguli.
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:32 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Republika BiH je napisao/la: De mi Markane reci kako ovo tumačiš.
1700 konjanika:
7000 konjanika:
KAD JE SVETI DUH SLAGAO To je "matematička" gimnastika,evo ti objašnjenje Citat:
Matthew Henry - "The horsemen are here said to be 700, but 1 Chr. 18:4 they are said to be 7000. If they divided their horses by ten in a company, as it is probable they did, the captains and companies were 700, but the horsemen were 7000."
John Wesley commentary - "Seven hundred - Or, seven hundred companies of horsemen, that is, in all seven thousand; as it is there being ten in each company, and each ten having a ruler or captain."
------------------------------------------------------------------------------
Dr. Peter Ruckman says on page 178 of his book Problem Texts that most of today's "scholars" say the number of 700 in I Samuel 8:4 is a scribal error. Then he asks if it never occurred to these men that professional soldiers might not be as stupid as Bible scholars.
He continues: "Why wouldn't a war chariot have spare horses? What if both of them (or four to six in a harness) were killed? What do you do, silly, leave the chariot lying there in the mud? Obviously, the Syrians have ten horsemen per chariot. Observe exactly the same thing comparing 2 Samuel 10:18 and 1 Chron. 19:18; ten men per chariot.
2 Samuel 10:18 says "the Syrians fled before Israel; and David slew the MEN OF 700 chariots of the Syrians, and forty thousand horsemen." Then in I Chronicles 19:18 we read: "But the Syrians fled before Israel; and David slew of the Syrians 7000 men WHICH FOUGHT IN chariots, and forty thousand footmen."
------------------------------------------------------------------------------------
An explanation offered by Gerardus D. Bouw in The Book of Bible Problems. He says on page 84: "Apparently the 6,300 were captured as a group while the remaining 700 were captured at a different time. In support of this theory he notes the differences in the language used in the two sections.
In II Samuel 8:3 it says David smote Hadadezer as he went TO RECOVER his border at the river Euphrates, while in I Chronicles 18:3 it says David smote Hadarezer as he went TO STABLISH his dominion by the river Euphrates.
So, in effect he is suggesting that Hadarezar initially went to stabilize his control over the Euphrates and David took his troops of 700 horsemen. Then Hadarezar sent another 6300 to recover his previous dominion and then these too were taken by David, thus making a total of 7,000.
---------------------------------------------------------------------
It seems more likely there was only one battle that took place between king David and Hadadezer the king of Zobah. In one account we are told David took 700 horsemen while in the other the number is 7000 horsemen.
I believe an important part of the equation is that some footmen were also horsemen; they could either fight on horse or on foot since they were specifically trained for both methods of combat. Those footmen who were also horsemen could then replace the number of fallen horsemen in the midst of battle. We see this double role in another passage. In 2 Samuel 10:18 we are told of 40,000 HORSEMEN of the Syrian army who were slain by king David and his men; but in 1 Chronicles 19:18 this same number is listed as 40,000 FOOTMEN. These particular soldiers could fight either on foot or on horseback.
When we compare 2 Samuel 8:4 - the 700 horsemen taken with the number of 7000 horsemen taken in battle in I Chronicles 18:4, the difference can be attributed to how each writer is considering the men in question. The additional 6, 300 men were trained as both horsemen and footsoldiers. As "horsemen" reserves they could be included with the 700 and so would be combined as a total of 7000, but as footsoldiers they would be counted among the 20,000.
So how many "horsemen" were slain? Seven hundred - but also an additional 6,300 who were trained both as horsemen and footmen. The two different writers are giving two different views of the same events.
Nije dvojba jel 700 ili 7000 već 1700 ili 7000 Pa nemožeš podijeliti 7000 u u deset jedinica po 1700 ili to trebate ispravit u bibliji nije vas nadahnuo sveti duh na vrijeme pa je sad došao da ispravi grešku
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:35 |
|
|
Republika BiH je napisao/la: Nije dvojba jel 700 ili 7000 već 1700 ili 7000 Pa nemožeš podijeliti 7000 u u deset jedinica po 1700 ili to trebate ispravit u bibliji nije vas nadahnuo sveti duh na vrijeme pa je sad došao da ispravi grešku Čitaj pažljivo,pa ćeš skontati Nema nikakve greške.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:37 |
|
|
Republika BiH je napisao/la: Rečeno ti je da bi se došlo do Islama mora se preći Biblija i dokazati da je to dijelo ljudi koji su je izmijenili
Kad zaista pređeš Bibliju,tek onda ćeš shvatiti koliko je islam u zabludi...
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:38 |
|
|
BBC je napisao/la: Haram je koristiti Internet, aj razguli. Pogazi tog šejtana što te tjera da ispadaš smješan
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:41 |
|
|
Pa ne možeš doći ovdje i biti lažljivi, pokvareni Bošnjak i očekivati neki fer odnos. Kao prvo taj nick ti je jedna velika bošnjačka ubleha i laž. Ako nije laž onda živiš u haramu, što bi značilo da lažeš da si musliman.
Vas je taj allah dobro kaznio zbog nečega. Prvo vas zakinuo sa IQ, pa vam dao da najsiromašnije živite. Puno lažete i pokvareni ste kao ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
Republika BiH
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Republika BiH je napisao/la: Rečeno ti je da bi se došlo do Islama mora se preći Biblija i dokazati da je to dijelo ljudi koji su je izmijenili
Kad zaista pređeš Bibliju,tek onda ćeš shvatiti koliko je islam u zabludi... Imaš li ti Kur'an u kući i jesil ga čito, ja imam Bibliju doduše pravoslavnu al mislimm da tu nema nekih velikih razlika sa ovom katoličkom. I tek kad mi objasniš koja je razlika moliti se raspeću i onom debeljušku Budi i kad razmisliš da ste i jedni i drugi idolopoklonici skontat ćeš i ti da si u zabludi. A tek ona teorija da je sam sebe stvorio i da su obojca bogovi smješna je ko iz španske sapunice. PA koga je onda isus dozivao kad je rekoa BOŽE, BOŽE ZAŠTO SI ME OSTAVIO.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:46 |
|
|
BBC je napisao/la: Pa ne možeš doći ovdje i biti lažljivi, pokvareni Bošnjak i očekivati neki fer odnos. Kao prvo taj nick ti je jedna velika bošnjačka ubleha i laž. Ako nije laž onda živiš u haramu, što bi značilo da lažeš da si musliman.
Vas je taj allah dobro kaznio zbog nečega. Prvo vas zakinuo sa IQ, pa vam dao da najsiromašnije živite. Puno lažete i pokvareni ste kao ljudi. Što ti imaš toliko predrasuda o Bošnjacima zato što nisu više možda mutavi najbolje bi bilo da se negdje mogu stopiti kao pod Srbe i Hrvate Islamske vjere pa da ih opet ko može koristiti kad se ćefne pa se odbacivat paz da ne bi učimo iz historije podosta se nauči.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Islam i pitanja o islamu Postano: 28 sij 2014, 01:48 |
|
|
Malo zbog situacije i Komšića. Kad to nestane nećete više nikome biti zanimljivi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Diablo i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|