HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 srp 2026, 00:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4037 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 162  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Islam
PostPostano: 28 pro 2015, 18:13 

Onaj tvoj "Dupli" post je makar od tebe, drugi je cisti copy-paste i ne znaci nista. Jel znas dvije recenice svojim rijecima napisati?

Izgleda ne.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 18:41 

Pa Korrisnik je vernik islama , a ti znači da je ili ovca ili robot , a oni nemaju mišljenje niti su u stanju spoznati šta znači misliti svojom glavom , i onda dati svoje mišjenje u rečenicama koje će sam sročiti.

Svi odgovori u životu su za njega u kuranu i hadisima , i kad nešto neko pita on samo citira tj.copy/paste.
Dakle ovca ili robot , ili čak potomak sexa između ovce(ovna) i robota(robotkinje).

Inače evo jednog lika sa youtuba koji raskrinkava ove moderne islamske propagandiste koji propovedaju da je sva moguća nauka već izrečena u kuranu i hadisima.

Osim što tačno kroz reči iz kurana raskrikava te isamske lažovčine , on takođe ide razgovarati sa zapadnim naučnicima koji su iskorišćeni u tim propagandama , primera radi ovaj stari američki naučnik je čak citiran u izdanju kurana.

https://www.youtube.com/watch?v=Bygb30gAqOs

Tip se zove TheRationalizer , i ima dosta svojih uradaka koji su jako zabavni a nisu uvredljivi u smislu da se muslimani nađu uvređeni pa odmah skrenu sa poente na tu priču.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 19:52 

protein je napisao/la:
Doklen ste došli? Jel ona djevojčica Ajša imala 6 ili 9 godina kad ju je prorok pedofil silovao?

Ne znam koji ti je. Jedna od najcool stvari u islamu > prorok a jebac. Jebe, ne vadi. A ne ko onaj slinjavi sto su ga zakucali.

Mislim da je islamski bog jaci i muskastiji. Nema ono drugi obraz vec ti mene u obraz ja tebe shakom direkt u facu. :tank TEKBIR!

Zakljuci sam jel si radje slijedbenik nekog cmizdravca sto ko fol hoda po vodi ili proroka jebaca sto je osvoji pola planete za heftu dana. Jaci od Tora bogte!

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 19:55 

daramo je napisao/la:
De bolan korisnik svrati malo i na ostale teme na ćakulu, jel ideš za imama vidim ti to pravo ozbiljno proučavaš?

Ne idem za imama u Medresu , inače nisam ovakav aktivan i dosadan. što se tiče religije a lupam postove smo da bih stao u odbranu Islama.
Jer što ga više napadaju ja sam veći musliman, na forumima koji se ne tiču Islama i temama i ne pričam o njemu.
Onu poslovicu :" Ako si sa Rimljanima budi Rimljanin " ja drugačije shvaćam kad se radi o napadu na moju vjeru i tradiciju, pa sam i ne svojom voljom možda veći "Turčin" od Turčina.
To je moj neki inat valjda. :neznam

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 19:59 

Reci Korrisnice, jel bi ti vise volio da je Muhamed bio onako slabic ko Isus? Bil mu se mogo diviti? Bil mu se mogo moliti?

Ozbiljno pitanje.

Zaista me interesuje stav samodeklarisanog muslimana po tom pitanju..po pitanju muskosti boga i njegovor proroka.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:01 

Muhamed a.s je imao i trenutaka kada je opraštao ljudima i nije bio neki tamo vojskovođa koji je mario za dunjalučkim dobrotama, nego je uvijek razmišljao o Ahiretu.
Pogledj čitav život Muhameda a.s od rođenja pa do smrti i sve će ti biti JASNIJE.
Ja se ne molim Muhamedu a.s to je drugo.
Allah nije ni muško niti žensko on je "Izvan onoga što mu oni propisuju".

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:05 

Ne molis se Muhamedu. Jasno mi je. Ali nije bas tako nevazna licnost kao sto ga zelis predstaviti jer se vazda spominje ono "a Muhamed je njegov poslanik".

I drugi su "njegovi poslanici" ali se ne spominju.

Dakle nije ti drago sto je Muhamed OCIGLEDNO bio MUSKARCINA?

Iskreno pitanje, ne podjebavam. Ali kad bi se ja sutra morao odluciti za nekog boga ja bi se odlucio za onog najseksipilnijeg.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:10 

PAZI OVO I USPOREDI

:tank :tank :tank

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:14 

Vazda kazem preko monoteizma do feminizma.

Bezze.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:15 

Najseksipliniji "bog" u mitlogiji je Afrodita/ Venera.

Pa drugi su poslanici poslani kršćanima i jevrejima kao i ostalim narodima dok je Muhamed a.s poslan cijelom Čovječanstvu ne samo jednom narodu.
Islam sam odabrao i ostao pri njemu zbog jakih temelj Monoteizma i svog nekog duelizma i više odgovora što daje na neka pitanja . Evo npr Islam je ujedno i prva i zadnja religija, ako se ide od Adema a.s dalje, Allah je nedodirljiv nije ga niko nikad vidio čak ni Muhameda a.s kad je bio na Miradžu.
Nema slika nikakvih o Allahu a imaju i Božiji Sifati iz kojih piše da niko nije Allahu dž.š sličan, znači šta god da zamisliš to nije Allah dž.š jer do Njega pogledi ne dopiru, a ON dopire do svih.
Allah je ujedno i Ar Rahman- Milostivi ali ujedno je i Gordi, Pravedni, Stvaraoc a i Uništetelj.
"Moja milost je sa mojom srdžbom" parafriziram.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:25 

korrisnik je napisao/la:
daramo je napisao/la:
De bolan korisnik svrati malo i na ostale teme na ćakulu, jel ideš za imama vidim ti to pravo ozbiljno proučavaš?

Ne idem za imama u Medresu , inače nisam ovakav aktivan i dosadan. što se tiče religije a lupam postove smo da bih stao u odbranu Islama.
Jer što ga više napadaju ja sam veći musliman, na forumima koji se ne tiču Islama i temama i ne pričam o njemu.
Onu poslovicu :" Ako si sa Rimljanima budi Rimljanin " ja drugačije shvaćam kad se radi o napadu na moju vjeru i tradiciju, pa sam i ne svojom voljom možda veći "Turčin" od Turčina.
To je moj neki inat valjda. :neznam

Od prvog dana se "brani" islam , i sam Muhamed je bio napadan kao lažni prorok , i onda je ubedio ljude da upravo to što govore da je on lažan je ono što je prava istina u smislu da što više prozivaju ja sam jači .

Znači sam taj proces branjenja islama od zlih jezika je i sama suština islama.

A to ga čini najviše lažnim.

Isto je i sa Isusom , kad su prvi propovedali je vaskrsao svi govorili da lažu , ali upravo to branjenje od zlih jezika jesuština hrišćanstva.

Reci mi kako možeš da braniš islam i Muhameda kad je Muhamed bio robovlasnik i da je odobravao seksualno roblje??
Koji je način i sredstvo da to odbraniš?? , daj mi objasni?!

Međutim nije problem u muhamedu samom jer je on čovek onog doba , već u tebi i sličnim kojem je on uzor u 21.veku , a to znači da i ti odobravaš robovlasništvo i da ti je normalno imati seksalno roblje.

I onda kao musliman tražiš da te neko poštuje , a nikako da ne pomisliš kako je moguće poštovati čoveka kojemu je robovlasništvo normalna stvar.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:30 

A isto tako i ovaj ateizam i kapitalizam danas ti omogucava seksualno roblje..odesh, platish, jebesh..to ko fol nije roblje..jest, jer da nije, nebi vec deceniju dvije po kuplerajima sirom Evrope dominirale istocnoevropejke..Ruskinje..Ukrajinke..Poljakinje..Rvatce itd..

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:30 

Rumunke Bugarke

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:33 

granica je napisao/la:
PAZI OVO I USPOREDI

:tank :tank :tank

Saxnot smeedt de stammen samen
Verbindt de broeders met hun bloed
Op hen is nu de eed gezworen
Voor broederschap en heldenmoed
Omringd door vuur, in een regen van pijlen
Verblind door de haat die in ons brandt
Saksenzonen geven hun leven
En sterven voor het Saksenland

Wij heffen de hoorn en zullen dan drinken
Op hen die vielen in 't vijandsland
Van heinde en ver zijn wij gekomen
En keren nu terug naar het Saksenland

De speer bepaalt het doel der doden
Aanvang van het bruut geweld
Het Saksisch volk zal zegenvieren
Het godenoordeel is geveld
De plek waar eens de oorlog woedde
Is nu angstaanjagend stil
Op het veld waar helden vielen
Voltrokken wij de godenwil

Keerzang:
Saksenland – Uw wouden en weiden
Saksenland – In al hun pracht
Saksenland – Uw zonen strijden
Saksenland – Het land dat wacht
Saksenland – Door goden gegeven
Saksenland – Geef ons moed
Saksenland – Door vijand omgeven
Saksenland – Voor u ons bloed

We keren nu terug van menig veldslag
Het schild nog altijd in de hand
Het zwaard is in de strijd gebroken
Toen broeders vielen door vijandshand
Warm verwelkomd door de vrouwen
Hun schoonheid streelt de ogen weer
Het Saksisch volk zal eeuwig heugen
Zij die vielen voor hun eer

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:34 

saxnot je bio onaj njihov mac saksonski

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:39 

joe enter je napisao/la:

Od prvog dana se "brani" islam , i sam Muhamed je bio napadan kao lažni prorok , i onda je ubedio ljude da upravo to što govore da je on lažan je ono što je prava istina u smislu da što više prozivaju ja sam jači .

Znači sam taj proces branjenja islama od zlih jezika je i sama suština islama.

A to ga čini najviše lažnim.

Isto je i sa Isusom , kad su prvi propovedali je vaskrsao svi govorili da lažu , ali upravo to branjenje od zlih jezika jesuština hrišćanstva.

Reci mi kako možeš da braniš islam i Muhameda kad je Muhamed bio robovlasnik i da je odobravao seksualno roblje??
Koji je način i sredstvo da to odbraniš?? , daj mi objasni?!

Međutim nije problem u muhamedu samom jer je on čovek onog doba , već u tebi i sličnim kojem je on uzor u 21.veku , a to znači da i ti odobravaš robovlasništvo i da ti je normalno imati seksalno roblje.

I onda kao musliman tražiš da te neko poštuje , a nikako da ne pomisliš kako je moguće poštovati čoveka kojemu je robovlasništvo normalna stvar.

Evo ovako to objašnjavam, kasnije je on davao primejre "nek oslobodi jednog rob ili neka posti" ili "neka nauči nekoliko ljudi pisati i oslobođen je"
I sam on je ukinuo ropstvo kao i alkohol ali Arapima nije mogao odjednom iz vedra neba nego je to išlo postepenu.
Idžma Muslimanski konzenzus je prihvatio da je ropstvo danas nepotrebno i zabranjeno.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:39 

granica je napisao/la:
A isto tako i ovaj ateizam i kapitalizam danas ti omogucava seksualno roblje..odesh, platish, jebesh..to ko fol nije roblje..jest, jer da nije, nebi vec deceniju dvije po kuplerajima sirom Evrope dominirale istocnoevropejke..Ruskinje..Ukrajinke..Poljakinje..Rvatce itd..

Kakvo ti je to poređenje Granica molim te??

Kakve veze ima ateizam sa robljem?? , i kakve veze ima kapitalizam sa ateizmom pa ujedno sa robljem??

Kako ne ovloim kad ovako neko lupi samo zato što mu se ne sviđa da je islam loš , i onda ostane živ.

Ateizam je samo stav , i Korrisnik je ateista takođe jer ne veruje u druge bogove i misli da ne postoje , i ti si takođe ateista.
Šta je to u ateizmu što je robovlanički , i daj mi ijednog ateistu koji je robovlasnik?? , a onda mi reci ijednog ateistu koji brani tog ateistu koji je bio robovlasnik?? , isti slučaj sa današnjim vernicima koji brane Muhameda robovlasnika i dive mu se.

Sad odje dnom kapitalizam je robovlasničko društvo?? :ucelo , oooo jebem te živote taman sam pomislio da si normalan a ti se ovako provališ na najgori mogući način.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:50 

Hocu da ti kazem da je sve relativno. Kapitalizam jest na neki nacin robovlasnicko drustvo. Razlika je samo u obliku. Masa zena su prisiljene da se prodaju diljem Evrope. Desetine, mozda i stotine hiljada.

Ni u islamu robovlasnistvo nije bilo centar dogme vec propratna pojava koja se tolerisala jer je vec bila dio drustva u koji je islam urastao..ali je ublazeno time sto je bilo striktno zabranjeno drzati muslimane kao robove. To je sigurno bilo podsticaj islamizaciji mase pojedinaca..predjes na islam i jebe ti se..

Mislim ono..ne moras mene ubjedjivati da je monoteizam sranje..vec ti cisto skrecem paznju na pseudoargument.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:51 

korrisnik je napisao/la:

Evo ovako to objašnjavam, kasnije je on davao primejre "nek oslobodi jednog rob ili neka posti" ili "neka nauči nekoliko ljudi pisati i oslobođen je"
I sam on je ukinuo ropstvo kao i alkohol ali Arapima nije mogao odjednom iz vedra neba nego je to išlo postepenu.
Idžma Muslimanski konzenzus je prihvatio da je ropstvo danas nepotrebno i zabranjeno.

A gde jesad u tebi onaj pokorni musliman?? , tj.odakle tebi pravo da koriguješ Muhameda , jer kao je on bio robovlasnik i dopuštao seksualno roblje , kako se ti usuđuješ da kažeš da dela Muhamedova i način života nije dobar.

I LAŽEŠ da je ukinuo ropstvo , to nigde nije zapisano , već je samo oslobađao poneke robove.

Sve do 19.veka u svakoj muslimanskoj zemlji a to znači u Osmanskom carstvu,Iranu,delu Indije,... je bilo na snazi robovlassništvo sve dok ga Turci nisu ukinuli u 19.veku.

Sad te hvatam da lažima braniš Muhameda tj.hoćeš ga učiniti drugačijim nego što jeste optužujući Arape da su mimo njegove volje zadržali ropstvo.

Znači dokazao si da si LAŽOV i da LAŽIMA braniš Muhameda kojeg hoćeš predstaviti drugačijeg nego što je bio.

Vas vernike je tako lako uhvatiti u lažima jer su svi vernici lažovi sami po sebi jer veruju u laži i vera im se na lažima zasniva , a i proroci su im vrhunski lažovi io prevaranti.

Ali najgore je to što vaše laži se predstavljaju kao vrhunski moralni čin , ali u tome i jeste poenta i kvalitet vrhunskih prevaranata i lažova , ubediti sebe i druge da je laž zapravo istina.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 20:59 

Pa samim postupkom oslobađanja možeš vidjeti da je išlo ka ukidanju ropstva, ratni zarobljenik odsluži svoje i pušten je.
"Lijepo postupajte prema zarobljenicima!
Ebu Zerre, zar se još uvijek ponašaš kao džahil (prije islama)? Ne nanosi štetu Allahovom stvorenju! Ako ti se ne sviđa – oslobodi ga, ili u protivnom, ne tovari ga puno, a ako ga natovariš, onda mu pomozi!
Jedan čovjek je vjenčao svog roba i robinju, a potom je pokušao da ih rastavi. Na to se rob požali Allahovom Poslaniku, s.a.w.s., koji ovoga pozva i reče mu: „Sklapanje i razvod braka ne pripadaju tebi! Ne miješaj se!“
Nahrani ga onim što ti jedeš, napoji ga onim što ti piješ, odjeni ga onim čime se i sam odijevaš! Ne tovari ga previše teretom i poslom i ispunjavaj njegove potrebe!…“ Ukoliko jedan vjernik nije u stanju da se tako odnosi prema njemu, onda je najpreče da ga oslobodi
Posebno vodite računa o namazu! I bojte se Allaha u pogledu onih koji su u vašoj vlasti

„Oni su vaša braća, zato ih nahranite onim što jedete i napojite onim što pijete!
: „Kada vam sluga pripremi i postavi jelo, neka sjedne zajedno s vama za sofru! A ako ga ne posadite za sofru, onda mu barem dajte da jede od te hrane jer se upravo on potrudio oko jela i podnio vrućinu prilikom njegove pripreme.
U sljedećim hadisima je Poslanik s.a.v.s. naređivao oslobađanje robova za vrijeme pomračenja sunca i pomračenja mjeseca:

Volume 3, Book 46, Number 695:

Narrated Asma' bint Abu Bakr:

The Prophet ordered us to free slaves at the time of solar eclipses.

Volume 3, Book 46, Number 696:

Narrated Asma' bint Abu Bakr:

We were ordered to free slaves at the time of lunar eclipses.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 21:02 

granica je napisao/la:
Hocu da ti kazem da je sve relativno. Kapitalizam jest na neki nacin robovlasnicko drustvo. Razlika je samo u obliku. Masa zena su prisiljene da se prodaju diljem Evrope. Desetine, mozda i stotine hiljada.

Ni u islamu robovlasnistvo nije bilo centar dogme vec propratna pojava koja se tolerisala jer je vec bila dio drustva u koji je islam urastao..ali je ublazeno time sto je bilo striktno zabranjeno drzati muslimane kao robove. To je sigurno bilo podsticaj islamizaciji mase pojedinaca..predjes na islam i jebe ti se..

Mislim ono..ne moras mene ubjedjivati da je monoteizam sranje..vec ti cisto skrecem paznju na pseudoargument.

Kako je to kapitalizam robovlasničko društvo?? , kad to kažeš moraš reći u odnosu na šta , tj.moraš dati primer društva koje postoji a nema robove da bi proglasio kapitalizam za robovlasničko društvo.

Drugo , nijedna zemlja nema ozakonjeno robovlasništvo , i ne znam kako to države prave robinje od žena i kako ih kapitalistička društva prisiljavaju na prostituciju.

Kapitlaizam se non-stop koriguje , i kapitalizam iz 18.veka je drugačiji od onoga iz 19.veka , i kapitalizam od pre 2.sv.rata je daleko drugačiji od današnjeg.

Jbt ovo je kao da slušam ove vernike kad pričaju o nepravdama u današnjici , a dive se "vrednostima" ljudi od pre 2000 godina gde je robovlasnitštvo bilo pravo u pravom smislu te reči.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 21:11 

Zasto ISIS uzima Jesidske zene kao ropkinje? Legitimacija dolazi iz kurana.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 21:12 

Ne divim se ja nicemu. Vec ti samo ukazujem na neke paralele. Pravis kardinalnu gresku: Kapitalizam se ne dogradjuje i ne uredjuje, barem ne ka boljem, sam po sebi, vec pod prisilom - direktnom ili indirektnom. Pa sta je ovo sto imamo u Evropi, jos uvijek, iako nestaje i topi se kao lanjski snijeg nakon pada Istocnog bloka, nego nesto sto je nastalo pod prijetnjom socijalizma? Evropljani su od gladi umirali sve dok Cehoslovacka dobrovoljno nije promjenila strane i presla na stranu CCCP-a. Zbog opasnosti da se isto desi sa Italijom, ali i Francuskom, Ameri ulijecu klizeci s Marshal planom..i polako nastaje tkzv. socijalni kapitalizam (Soziale Marktwirtschaft, neda mi se sad traziti nas izraz za to). Nestaje socijalizam, i odjednom nestaju polako i beneficije i fura se spika tipa "nea para"..kurac nema..bilo je kad je trebalo..

Roblje: Nije se dolazilo u ropski polozaj samo tako sto te neko zarobi. Vec i tako sto bankrotiras pa budes prisiljen takoreci da sam sebe prodas..a nije ti bilo do toga. Sta mislis, koliko zena sto se prodaju diljem Evrope uziva u tome? Naravno, uvijek imas i onih koji to rade cisto radi pukog bogacenja (poznajem cak dvije takve licno, povrsno), ali ih ima dosta sa istoka pogotovo.

Uzme ti pasos i ti se jebi.

Ne mozes uvijek stvarima prifuravati tako bukvalno. Iako ti naravno dajem za pravo da robovi (koji su postojali i u krscanskom i u islamskom svijetu - iako si u islamu BAREM imao mogucnost da te oslobodi ukoliko konvertiras, u krscanskom svijetu kurac od ovce..pamuk plantaza majka) nebi trebali da postoje u jednom drustvu koje bazira na tobejagi miroljubivoj poruci bozijoj..

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 21:16 

Bilic07 je napisao/la:
Zasto ISIS uzima Jesidske zene kao ropkinje? Legitimacija dolazi iz kurana.

Krše dosta pravila iz Kur'ana kad su u pitanju i te robijnje. Haram im je silovati ih.

Vrh

PostPostano: 28 pro 2015, 21:19 

granica je napisao/la:
Ne divim se ja nicemu. Vec ti samo ukazujem na neke paralele. Pravis kardinalnu gresku: Kapitalizam se ne dogradjuje i ne uredjuje, barem ne ka boljem, sam po sebi, vec pod prisilom - direktnom ili indirektnom. Pa sta je ovo sto imamo u Evropi, jos uvijek, iako nestaje i topi se kao lanjski snijeg nakon pada Istocnog bloka, nego nesto sto je nastalo pod prijetnjom socijalizma? Evropljani su od gladi umirali sve dok Cehoslovacka dobrovoljno nije promjenila strane i presla na stranu CCCP-a. Zbog opasnosti da se isto desi sa Italijom, ali i Francuskom, Ameri ulijecu klizeci s Marshal planom..i polako nastaje tkzv. socijalni kapitalizam (Soziale Marktwirtschaft, neda mi se sad traziti nas izraz za to). Nestaje socijalizam, i odjednom nestaju polako i beneficije i fura se spika tipa "nea para"..kurac nema..bilo je kad je trebalo..

Roblje: Nije se dolazilo u ropski polozaj samo tako sto te neko zarobi. Vec i tako sto bankrotiras pa budes prisiljen takoreci da sam sebe prodas..a nije ti bilo do toga. Sta mislis, koliko zena sto se prodaju diljem Evrope uziva u tome? Naravno, uvijek imas i onih koji to rade cisto radi pukog bogacenja (poznajem cak dvije takve licno, povrsno), ali ih ima dosta sa istoka pogotovo.

Uzme ti pasos i ti se jebi.

Ne mozes uvijek stvarima prifuravati tako bukvalno. Iako ti naravno dajem za pravo da robovi (koji su postojali i u krscanskom i u islamskom svijetu - iako si u islamu BAREM imao mogucnost da te oslobodi ukoliko konvertiras, u krscanskom svijetu kurac od ovce..pamuk plantaza majka) nebi trebali da postoje u jednom drustvu koje bazira na tobejagi miroljubivoj poruci bozijoj..

Islam odobrava robovlasnistvo, Krscanstvo ne.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4037 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 162  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: