|
|
Stranica: 19/29.
|
[ 708 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 02 sij 2023, 16:27 |
|
|
Zenicanin je napisao/la: Zato pozivam svaku istinoljubivu osobu, da povjeruje i onda riječima posvjedoči da nema drugog božanstva osim Njega jedinog, i da je Isus/Isa, njegova sluga i poslanik, i da je jedini Bog poslje Isusa/Isaa poslao Njegovog zadnjeg poslanika i slugu Muhammeda... Je li iko ovom liku sugerisao da preispita Muhamedova dela, pa na osnovu toga kaze ciji je on sluga? On je kobajagi otvoren za razgovor, a od takvih tema bezi kao djavo od krsta. Ja nemam osecaj da prepoznam ko je ciji klon, nekada mi ironiju treba objasniti i sl. Ali i meni takvom je jasno da ovog turskog ugursuza ne zanimaju ni vasa objasnjenja, ni dokazi, niti pokusava da vas razume pa makar se i ne slagao. Tera svoje gluposti, a svi vi se polomiste da mu nesto objasnite. Pa jeste li svi izgoreli po glavi? U cemu je fora?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 02 sij 2023, 16:32 |
|
|
zalutala je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Aha, lijepo za promjenu da nisi odgovorila da si ljudsko biće sa anatomsko-fiziološkim i psihološkim obilježjima ženskog bića u koja spadaju bla bla.. pa da moram pogađati da nisi možda izvršila promjene spola i sl. ??? Ovo je diskutabilno što stoji u originalu, po svim istraživanjima piše "u Moje Ime...", ali nebitno, ne mijenja Božansku narav Krista. Ok, imaš Papu, Rimsku kuriju, Kongregaciju za nauk vjere, ako si siguran u to što govoriš obrati im se i raspravi s njima. Nadalje možeš s njima raspraviti i o Isusovom krštenju, možda si došao do saznanja da je i tu greška u prijevodu-Ivan je propovijedao: "Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim." Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina! Mk 1,7-11 Mani tih razbacivanja i bacanja dimnih bombi, kad odgovoriš kratko i jasno ono što sam pitao, možemo nastaviti.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 02 sij 2023, 20:24 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ok, imaš Papu, Rimsku kuriju, Kongregaciju za nauk vjere, ako si siguran u to što govoriš obrati im se i raspravi s njima. Nadalje možeš s njima raspraviti i o Isusovom krštenju, možda si došao do saznanja da je i tu greška u prijevodu-Ivan je propovijedao: "Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim." Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskoga i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!
Mk 1,7-11 Mani tih razbacivanja i bacanja dimnih bombi, kad odgovoriš kratko i jasno ono što sam pitao, možemo nastaviti. Već sam odgovorila, al evo opet ću. Kratko i jasno Stvoritelj je jedan Bog(Otac, Sin i Duh Sveti). Imaš li problem s mojim odgovorom? Jel u suprotnosti s kršćanstvom? Vjeruješ li u jednog Boga(Oca, Sina i Duha Svetog)?
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 03 sij 2023, 15:20 |
|
|
Ne želim dokazivati da je netko u pravu ili nije. Ako nekog zanima neka pročita cijeli tekst, ako ne izvukla sam dva citata. Ovdje sam prozvana da negiram Boga Isusa, mada cijelo vrijeme govorim o Bogu Isusu, odnosno o Sv. Trojstvu u kojem je Isus istobitan s Ocem i Duhom Svetim i samim time Bog.
Privitak/ci: |
Opaska: Bog Stvoritelj Isus u zajedništvu s Ocem i Duhom Svetim
322679162_857649615438514_4857898748514168872_n.png [ 50.18 KiB | Pogledano 1371 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 03 sij 2023, 15:22 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ne želim dokazivati da je netko u pravu ili nije. Ako nekog zanima neka pročita cijeli tekst, ako ne izvukla sam dva citata. Ovdje sam prozvana da negiram Boga Isusa, mada cijelo vrijeme govorim o Bogu Isusu, odnosno o Sv. Trojstvu u kojem je Isus istobitan s Ocem i Duhom Svetim i samim time Bog. https://hrcak.srce.hr/file/128992
Privitak/ci: |
Opaska: Sv. Trojstvo izvor Crkve
321922610_715281856843518_332582135660813308_n.png [ 71.54 KiB | Pogledano 1370 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
kainos
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 10:23 |
|
|
zalutala je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pročitaj Markanovo pitanje. Reci mi jel moj odgovor u suprotnosti s dogmom o Sv. Trojstvu?-"253 Trojstvo je jedno. Ne ispovijedamo tri boga, nego jednoga jedinog Boga u trima osobama: “istobitno Trojstvo”.[61] Božanske osobe ne dijele među sobom jedino božanstvo, nego je svaka od njih potpun Bog: “Otac je isto što i Sin, Sin je isto što i Otac, Otac i Sin su isto ono što i Duh Sveti, to znači po naravi jedan Bog”.[62] “Svaka je od triju osoba ta zbilja, tj. božanska suština, bit ili narav”.[63] https://www.bitno.net/vjera/dogma-svetoga-trojstva/ Znači nema tri Boga, nego jedan. O tome cijelo vrijeme govorim. Kako je Markan formulirao pitanje ispada da je kršćanstvo politeizam a ne monoteizam. Pa pogledaj što piše Zeničanin, da se u kršćanstvu jedan Bog klanja drugom, kad bih pristala na tu tvrdnju pristala bih na to da je kršćanstvo politeizam. Greškom nisam boldala jednu rečenicu. Ne uzmi za zlo, naknadno sam Tri u jedan, ili jedan u tri, sve je to filozofija. Bog Otac je jedini Bog, Isus Krist je Sin Božji. Ovdje možeš naći više tumačenja http://krscanskiforum.net/index.php?thr ... ojstvo.16/
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 12:26 |
|
|
kainos je napisao/la: bla bla bla rekla kazala bla bla Tebi, kao i svakom Muslimanu postavljam isto pitanje: Koji pismeni dokaz imaš, od prvog do sedmog stoljeća, da je većina kršćana vjerovala “Inđilu” kurana ili verziji Millera i White? Čekam na odgovor
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 12:53 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: kainos je napisao/la: bla bla bla rekla kazala bla bla Tebi, kao i svakom Muslimanu postavljam isto pitanje: Koji pismeni dokaz imaš, od prvog do sedmog stoljeća, da je većina kršćana vjerovala “Inđilu” kurana ili verziji Millera i White? Čekam na odgovor Uz uvjet da zanemarimo sva dosadašnja otkrića o vjerodostojnosti NZ...
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 13:12 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Tebi, kao i svakom Muslimanu postavljam isto pitanje: Koji pismeni dokaz imaš, od prvog do sedmog stoljeća, da je većina kršćana vjerovala “Inđilu” kurana ili verziji Millera i White?
Čekam na odgovor
Uz uvjet da zanemarimo sva dosadašnja otkrića o vjerodostojnosti NZ...
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 19:19 |
|
|
kainos je napisao/la: zalutala je napisao/la: Greškom nisam boldala jednu rečenicu. Ne uzmi za zlo, naknadno sam Tri u jedan, ili jedan u tri, sve je to filozofija. Bog Otac je jedini Bog, Isus Krist je Sin Božji. Ovdje možeš naći više tumačenja http://krscanskiforum.net/index.php?thr ... ojstvo.16/ Ne znam što si po vjeroispovijedi. Katolkinja(kršćanka) sam, i govorim s te pozicije. Malo sam prelistala forum koji si postavio. Pogledaj prva pitanja, korisnik veli da nigdje u Bibliji ne piše o Sv. Trojstvu, a sama sam ovdje navela nekoliko primjera iz N. Zavjeta, ako hoćeš mogu i iz Starog Zavjeta. Tučenja je bilo i bit će, no za sve kršćanske crkve vjerska istina je Sv. Trojstvo(pet dogmi ej koje su za sve kršćanske crkve). Tu na forumu ima pravoslavaca, pitaj njih ili nekog privatno reći će ti to, ako se ne varam razilaženje je od kud proizlazi SV. Duh, no to bi pravoslavci bolje objasnili pa ne želim ulaziti u to. Nadalje npr. Jehovini svjedoci ne vjeruju u Sv. Trojstvo, negiraju Kristovu božansku narav i vjeruju da je jedini Bog Jehova, eto imaš kršćansku sektu koja je bliska tvom razmišljanju. Tumačenja ima ovakvih ili onakvih, ali ako se već raspravlja na forumu o Isusu Kristu ne znam zašto je problem ako ja katolkinja kažem da je Isus istobitan Ocu i Duhu Svetom, odnosno da je Bog. Ne znam zašto je problem kada govorim o Isusu da kažem da ima i božansku i ljudsku narav.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 20:32 |
|
|
|
Vrh |
|
|
kainos
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 20:47 |
|
|
zalutala je napisao/la: kainos je napisao/la: Tri u jedan, ili jedan u tri, sve je to filozofija. Bog Otac je jedini Bog, Isus Krist je Sin Božji. Ovdje možeš naći više tumačenja http://krscanskiforum.net/index.php?thr ... ojstvo.16/ Ne znam što si po vjeroispovijedi. Katolkinja(kršćanka) sam, i govorim s te pozicije. Malo sam prelistala forum koji si postavio. Pogledaj prva pitanja, korisnik veli da nigdje u Bibliji ne piše o Sv. Trojstvu, a sama sam ovdje navela nekoliko primjera iz N. Zavjeta, ako hoćeš mogu i iz Starog Zavjeta. Tučenja je bilo i bit će, no za sve kršćanske crkve vjerska istina je Sv. Trojstvo(pet dogmi ej koje su za sve kršćanske crkve). Tu na forumu ima pravoslavaca, pitaj njih ili nekog privatno reći će ti to, ako se ne varam razilaženje je od kud proizlazi SV. Duh, no to bi pravoslavci bolje objasnili pa ne želim ulaziti u to. Nadalje npr. Jehovini svjedoci ne vjeruju u Sv. Trojstvo, negiraju Kristovu božansku narav i vjeruju da je jedini Bog Jehova, eto imaš kršćansku sektu koja je bliska tvom razmišljanju. Tumačenja ima ovakvih ili onakvih, ali ako se već raspravlja na forumu o Isusu Kristu ne znam zašto je problem ako ja katolkinja kažem da je Isus istobitan Ocu i Duhu Svetom, odnosno da je Bog. Ne znam zašto je problem kada govorim o Isusu da kažem da ima i božansku i ljudsku narav. Bravo, iako na tom forumu ima 3 žene - jedna je jeh. svjedokinja, jedna je biblijska kršćanka, a treća odbacuje spise apostola Pavla....treba nam jedna katolkinja apologetkinja na forumu, pa sam te htio navući
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 04 sij 2023, 20:49 |
|
|
Koja je jehovina svjedokinja?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 08:26 |
|
|
kainos je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne znam što si po vjeroispovijedi. Katolkinja(kršćanka) sam, i govorim s te pozicije. Malo sam prelistala forum koji si postavio. Pogledaj prva pitanja, korisnik veli da nigdje u Bibliji ne piše o Sv. Trojstvu, a sama sam ovdje navela nekoliko primjera iz N. Zavjeta, ako hoćeš mogu i iz Starog Zavjeta. Tučenja je bilo i bit će, no za sve kršćanske crkve vjerska istina je Sv. Trojstvo(pet dogmi ej koje su za sve kršćanske crkve). Tu na forumu ima pravoslavaca, pitaj njih ili nekog privatno reći će ti to, ako se ne varam razilaženje je od kud proizlazi SV. Duh, no to bi pravoslavci bolje objasnili pa ne želim ulaziti u to. Nadalje npr. Jehovini svjedoci ne vjeruju u Sv. Trojstvo, negiraju Kristovu božansku narav i vjeruju da je jedini Bog Jehova, eto imaš kršćansku sektu koja je bliska tvom razmišljanju. Tumačenja ima ovakvih ili onakvih, ali ako se već raspravlja na forumu o Isusu Kristu ne znam zašto je problem ako ja katolkinja kažem da je Isus istobitan Ocu i Duhu Svetom, odnosno da je Bog. Ne znam zašto je problem kada govorim o Isusu da kažem da ima i božansku i ljudsku narav. Bravo, iako na tom forumu ima 3 žene - jedna je jeh. svjedokinja, jedna je biblijska kršćanka, a treća odbacuje spise apostola Pavla....treba nam jedna katolkinja apologetkinja na forumu, pa sam te htio navući Hvala. Ne doživljavam se baš tako, da ovo pokažem svom župniku strefilo bi ga ;) . Vjerujem da bi bilo zanimljivo al jednostavno nemam vremena za više foruma.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 08:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
kainos
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 10:07 |
|
|
zalutala je napisao/la: kainos je napisao/la: Bravo, iako na tom forumu ima 3 žene - jedna je jeh. svjedokinja, jedna je biblijska kršćanka, a treća odbacuje spise apostola Pavla....treba nam jedna katolkinja apologetkinja na forumu, pa sam te htio navući Hvala. Ne doživljavam se baš tako, da ovo pokažem svom župniku strefilo bi ga ;) . Vjerujem da bi bilo zanimljivo al jednostavno nemam vremena za više foruma. Joj koliko ljudi piše ne pitajući svoga župnika ili kulu stražara. Ne živimo u totalitarnom društvu. Sigurno bi bilo zanimljivo raspravljati o različitim temama. Za forume treba imati dosta znanja, jer sugovornici nekad barataju dobrim znanjem, pa moramo istraživati da bi im odgovorili.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 10:50 |
|
|
Kako heretičari izbjegavaju ovo pitanje.
Tebi, kao i svakom Muslimanu postavljam isto pitanje: Koji pismeni dokaz imaš, od prvog do sedmog stoljeća, da je većina kršćana vjerovala “Inđilu” kurana ili verziji Millera i White?
Čekam na odgovor
Uz uvjet da zanemarimo sva dosadašnja otkrića o vjerodostojnosti NZ...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 16:03 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Kako heretičari izbjegavaju ovo pitanje.
Tebi, kao i svakom Muslimanu postavljam isto pitanje: Koji pismeni dokaz imaš, od prvog do sedmog stoljeća, da je većina kršćana vjerovala “Inđilu” kurana ili verziji Millera i White?
Čekam na odgovor
Uz uvjet da zanemarimo sva dosadašnja otkrića o vjerodostojnosti NZ... zapravo, misli mda muslini to ne vjeruju, oni vjeruju da je apostol Pavao iskrivio Isusov nauk od starta, pa da su valjda pod tim utjecajom pomalo iskrivljeno napisana novzavjetna Evnađelja. Sad tražiti od njih objašnjenje đto ostalo Isusovi apostoli, koji su s njime živjel i hodali, i slušali ga, nisu vrištali protiv toga, već tu "iskrivljenu" verziju i sami širili okolo, je već pretjerano natezanje mozga.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 19:46 |
|
|
kainos je napisao/la: zalutala je napisao/la: Hvala. Ne doživljavam se baš tako, da ovo pokažem svom župniku strefilo bi ga ;) . Vjerujem da bi bilo zanimljivo al jednostavno nemam vremena za više foruma. Joj koliko ljudi piše ne pitajući svoga župnika ili kulu stražara. Ne živimo u totalitarnom društvu. Sigurno bi bilo zanimljivo raspravljati o različitim temama. Za forume treba imati dosta znanja, jer sugovornici nekad barataju dobrim znanjem, pa moramo istraživati da bi im odgovorili. Nismo se razumjeli, mislila sam da bi ga strefilo kad bi pročitao da me netko nazvao katolkinjom apologetkinjom
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 05 sij 2023, 20:35 |
|
|
divizija je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Kako heretičari izbjegavaju ovo pitanje.
Čekam na odgovor
Uz uvjet da zanemarimo sva dosadašnja otkrića o vjerodostojnosti NZ... zapravo, misli mda muslini to ne vjeruju, oni vjeruju da je apostol Pavao iskrivio Isusov nauk od starta, pa da su valjda pod tim utjecajom pomalo iskrivljeno napisana novzavjetna Evnađelja. Sad tražiti od njih objašnjenje đto ostalo Isusovi apostoli, koji su s njime živjel i hodali, i slušali ga, nisu vrištali protiv toga, već tu "iskrivljenu" verziju i sami širili okolo, je već pretjerano natezanje mozga. Ne razumijem koji bi motiv Sv. Pavao imao iskrivljavati Kristov nauk. Prije obraćenja bio je Židov s pravom rimskoga građanstva, stekao rabinsko zvanje, bio obrazovan za to vrijeme, govorio tri jezika, što će reći imao je lagodan život. Prema tadašnjem zakonu progonio kršćane, prešao na kršćanstvo, pridružio se apostolima. Postoji onaj dio da je začuo glas s neba: zašto me progoniš? Tada se pridružio kršćanskoj zajednici, ali nije odmah počeo propovijedati nego ej jedno vrijeme radio kao šatoraš. Tek 4 ili 5 godina nakon obraćenja počinje propovijedati. Ne vjerujem da su mu apostoli u tih nekoliko godina prenijeli iskrivljenu verziju, a budući da je s njima i putovao ne vjerujem da su mu dozvolili da propovijeda neku svoju verziju. I kad pogledamo da se odrekao lagodnog života, od progonitelja postao progonjeni, na kraju i smaknut, nešto ga je moralo privući kršćanstvu, i zašto bi on nešto što ga je privuklo, radi čega se odrekao svega išao iskrivljavati.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 06 sij 2023, 09:30 |
|
|
zalutala je napisao/la: Ne razumijem koji bi motiv Sv. Pavao imao iskrivljavati Kristov nauk. Prije obraćenja bio je Židov s pravom rimskoga građanstva, stekao rabinsko zvanje, bio obrazovan za to vrijeme, govorio tri jezika, što će reći imao je lagodan život. Prema tadašnjem zakonu progonio kršćane, prešao na kršćanstvo, pridružio se apostolima. Postoji onaj dio da je začuo glas s neba: zašto me progoniš? Tada se pridružio kršćanskoj zajednici, ali nije odmah počeo propovijedati nego ej jedno vrijeme radio kao šatoraš. Tek 4 ili 5 godina nakon obraćenja počinje propovijedati. Ne vjerujem da su mu apostoli u tih nekoliko godina prenijeli iskrivljenu verziju, a budući da je s njima i putovao ne vjerujem da su mu dozvolili da propovijeda neku svoju verziju. I kad pogledamo da se odrekao lagodnog života, od progonitelja postao progonjeni, na kraju i smaknut, nešto ga je moralo privući kršćanstvu, i zašto bi on nešto što ga je privuklo, radi čega se odrekao svega išao iskrivljavati. u muslimanskoj verziji povijesti Pavao je bio gnostik koji je gnostička i poganska vjerovanja unio u kršćanstvo. to što u svemu tome nema nikakve logike i smisla je drugi par opanaka, ali islam je općenito takav, bez logike i smisla.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 06 sij 2023, 09:30 |
|
|
Logika je protivna islamu.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 07 sij 2023, 00:01 |
|
|
divizija je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ne razumijem koji bi motiv Sv. Pavao imao iskrivljavati Kristov nauk. Prije obraćenja bio je Židov s pravom rimskoga građanstva, stekao rabinsko zvanje, bio obrazovan za to vrijeme, govorio tri jezika, što će reći imao je lagodan život. Prema tadašnjem zakonu progonio kršćane, prešao na kršćanstvo, pridružio se apostolima. Postoji onaj dio da je začuo glas s neba: zašto me progoniš? Tada se pridružio kršćanskoj zajednici, ali nije odmah počeo propovijedati nego ej jedno vrijeme radio kao šatoraš. Tek 4 ili 5 godina nakon obraćenja počinje propovijedati. Ne vjerujem da su mu apostoli u tih nekoliko godina prenijeli iskrivljenu verziju, a budući da je s njima i putovao ne vjerujem da su mu dozvolili da propovijeda neku svoju verziju. I kad pogledamo da se odrekao lagodnog života, od progonitelja postao progonjeni, na kraju i smaknut, nešto ga je moralo privući kršćanstvu, i zašto bi on nešto što ga je privuklo, radi čega se odrekao svega išao iskrivljavati. u muslimanskoj verziji povijesti Pavao je bio gnostik koji je gnostička i poganska vjerovanja unio u kršćanstvo. to što u svemu tome nema nikakve logike i smisla je drugi par opanaka, ali islam je općenito takav, bez logike i smisla. Sabor u Jeruzalemu 49. je o tome odlučio, glavnu riječ su imaili apostoli Petar i Jakov, a ne Pavao. Raspravljalo se o tome trebaju li se pogani koji se obrate na kršćanstvo obrezivati po Mojsijevu zakonu. Znači nisu pogani ništa unijeli u kršćanstvo nego je apostol Petar svjedočio o onome što mu je Krist govorio i prema tome su se ravnali-#15Uto neki siđoše iz Judeje i počeše učiti braću: "Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevu, ne možete se spasiti." (2) Kad između njih te Pavla i Barnabe nasta prepirka i raspra nemalena, odrediše da Pavao i Barnaba i još neki drugi između njih uzađu u Jeruzalem k apostolima i starješinama poradi tog pitanja. (3) Oni su dakle, ispraćeni od Crkve, prolazili kroz Feniciju i Samariju pripovijedajući o obraćenju pogana i donoseći svoj braći veliku radost. (4) Kada pak stigoše u Jeruzalem, primi ih Crkva, apostoli i starješine. Ispripovjediše što sve Bog učini po njima. (5) Onda ustanu neki od onih što iz farizejske sljedbe bijahu prigrlili vjeru pa reknu: "Treba ih obrezati i zapovjediti im da opslužuju Zakon Mojsijev." Petrova besjeda (6) Nato se apostoli i starješine sastanu da to razmotre. (7) Nakon duge raspre ustade Petar i reče im: "Braćo, vi znate kako me Bog od najprvih dana između vas izabra da iz mojih usta pogani čuju riječ evanđelja i uzvjeruju. (8) I Bog, Poznavatelj srdaca, posvjedoči za njih: dade im Duha Svetoga kao i nama. (9) Nikakve razlike nije pravio između nas i njih: vjerom očisti njihova srca. (10) Što dakle sada iskušavate Boga stavljajući učenicima na vrat jaram kojeg ni oci naši ni mi nismo mogli nositi? (11) Vjerujemo, naprotiv: po milosti smo Gospodina Isusa spašeni, baš kao i oni." (12) Nato sve mnoštvo umuknu. Slušali su Barnabu i Pavla koji pripovjedahu kolika je znamenja i čudesa Bog po njima učinio među poganima. (13) Kad oni ušutješe, progovori Jakov: "Poslušajte me, braćo! (14) Šimun je izložio kako se Bog već na početku pobrinu između pogana uzeti narod imenu svojemu. (15) S time su u skladu riječi Proroka. Ovako je doista pisano: (16)Nakon toga vratit ću se i opet podići pali šator Davidov, iz ruševina ga podići, opet ga sazidati (17)da preostali ljudi potraže Gospodina i svi pogani na koje je zazvano ime moje, govori Gospodin, koji to (18) obznanjuje odvijeka. (19) Zato smatram da ne valja dodijavati onima koji se s poganstva obraćaju k Bogu, (20) nego im poručiti da se uzdržavaju od mesa okaljana idolima, od bludništva, od udavljenoga i od krvi. (21) Ta Mojsije od pradavnih naraštaja ima po gradovima propovjednike koji ga u sinagogama svake subote čitaju." http://www.intratext.com/IXT/SCR0002/_P9R.HTM
|
|
Vrh |
|
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 11 sij 2023, 22:49 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 02:39 Postovi: 1184 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Na temi Islam sam postavio video u kojem Davor Omer Krmek, priča svoju pricu kako je nakon 40 godina napustio katoličanstvo pa prihvatio Islam (predavanje jedinom Bogu). Taj isti Davor Omer Krmek u ovom videu navodi biblijske argumente zasto Isus/Isa, neka je mir na njega, nije razapet i ubijen:
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 11 sij 2023, 23:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39371 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Davor KRMEk bolje zna od Isusovih učenika i sljedbenika koji su svjedočili sramnoj smrti svoga učitelja i vođe. Na raspeće su se u Rimskom Carstvu osuđivali kriminalci ili pobunjenici koji nisu bili rimski državljani. Znači 700 godina sve kršćanske Crkve i sekte prenose priču o Isusovom raspeću i onda dođe Arap i Bosanac i oni znaju šta se dogodilo.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|