|
|
Stranica: 31/33.
|
[ 801 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:27 |
|
|
Pa i zatvor je ustanova za sprječavanje širenja zla i preodgoj, današnji zatvor ima kršćanske temelje. I to je dobra stvar za počinitelja zla, a od strane sustava ljubav prema njemu jer to je najbolje ne samo za okolinu nego i za njega.
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:32 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Pa i zatvor je ustanova za sprječavanje širenja zla i preodgoj, današnji zatvor ima kršćanske temelje. I to je dobra stvar za počinitelja zla, a od strane sustava ljubav prema njemu jer to je najbolje ne samo za okolinu nego i za njega. Ja bih u svakom slučaju pokušao izbjeći da moj sin ide u zatvor pa makar ga i zaslužio...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:37 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ne mogu čitati sve napisano pa je možda i već objasnjenjo, Dane Isus je rekao ljubi neprijatelja, ali ljubiti neprijatelja znači zaustaviti ga da širi zlo pa ako treba i nasiljem, zatvorom i u krajnjoj nuždi i oduzimanjem života. Biblijski argumenti za potpuni pacifizam su pogrešni.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:40 |
|
|
Dane ako ti je sin lopov, ubojica , silovatelj onda je zatvor za njega čin ljubavi, da ga spriječi da nastavi činiti zlo i da ga se tamo prodgoji kako to više ne bi činio kad izađe. Ti ako ne bi spriječio svog sina da čini teško zlo pa i zatvorom, onda ga ti zapravo ne voliš . U tom slučaju to je sebicnost i pogodovanje svom vlastitom srcu i ugodi.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:42 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ne mogu čitati sve napisano pa je možda i već objasnjenjo, Dane Isus je rekao ljubi neprijatelja, ali ljubiti neprijatelja znači zaustaviti ga da širi zlo pa ako treba i nasiljem, zatvorom i u krajnjoj nuždi i oduzimanjem života. Biblijski argumenti za potpuni pacifizam su pogrešni. Kako misliš. Kršćanski je kao što kažem staviti u zatvor počinitelja zla, kako bi ga se spriječilo da čini zlo , a to je i za njegovo dobro.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:50 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Biblijski argumenti za potpuni pacifizam su pogrešni. Kako misliš. Kršćanski je kao što kažem staviti u zatvor počinitelja zla, kako bi ga se spriječilo da čini zlo , a to je i za njegovo dobro. U biti slažem se sa onim što govoriš. Potpuni pacifizam bi uništio svijet, tj. dozvolio zlu da prevlada.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 22:55 |
|
|
Pa pacifizam je spriječiti pojedinca da čini i širi zlo
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 23:03 |
|
|
Dane je spomenuo djecu , nećeš djeci iz ljubavi dozvoliti da rade što god požele, nego upravo suprotno , djeci ćeš zabraniti da rade neprihvatljivo stvari i ako treba kazniti ih za njihovo dobro, odnosno iz ljubavi.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 23:27 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Pa i zatvor je ustanova za sprječavanje širenja zla i preodgoj, današnji zatvor ima kršćanske temelje. I to je dobra stvar za počinitelja zla, a od strane sustava ljubav prema njemu jer to je najbolje ne samo za okolinu nego i za njega. Ja bih u svakom slučaju pokušao izbjeći da moj sin ide u zatvor pa makar ga i zaslužio... Zato što sebi pripisuješ krivnju.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 23:45 |
|
|
Htjela sam postaviti članak o propovijedi pape Franje o: ljubite svoje neprijatelje, ali sam odustala. Iz jednostavnog razloga što bi uslijedile stranice i stranice brojanja zareza, vaganja svake papine riječi i slično a rijetko tko ili nitko bi gledao suštinu rečenog.
Te riječi imaju dublje teološko značenje. Tako kaže svećenik koji o tome zna puno više od mene. “U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: ‘Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima. Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici? I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani? Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!'” (Mt 5, 43-48)
Zašto treba ljubiti svoje neprijatelje? Fra Ante Vučković vjeruje kako te Isusove riječi posebno bole, osobito ako imamo neprijatelje, a posebno ako dugo vremena imamo neprijatelje.
“Bole riječi kad Isus kaže ljubite neprijatelje. Zašto treba ljubiti svoje neprijatelje? Zašto bismo trebali moliti za njih? Mi u svojoj muci s ovim riječima i svojim kršćanstvom pokušavamo dosegnuti o čemu je riječ pa molimo. Mi mislimo kako će naša molitva doći do Boga te će Bog odozgo promijeniti srca naših neprijatelja. I ništa se ne događa. Naime, Isus nije rekao molite za svoje neprijatelje pa će se oni promijeniti. On to nikad nije rekao. Kršćanstvo može promijeniti svijet, ali ne tako da se promijene naši neprijatelji nego kršćanstvo mijenja svijet kad se ja mijenjam. Molitva za moje neprijatelje je promjena mene.”
Govoreći tko je moj neprijatelj, fra Ante je istaknuo kako je neprijatelj ona osoba koja nam želi zlo.
“Ali to još uvijek nije moj neprijatelj. On mi može činiti zlo, ali to ne znači da sam ja pristao da je on moj neprijatelj.”
Objasnio je da ukoliko se mjerimo sa svojim neprijateljem, onda ćemo mu svakim danom biti i sličnije te upozorava:
“Ne mjeri se s neprijateljem. Nije ti zlo mjerilo. Bog Otac je mjera. Dočim se netko najavi kao tvoj neprijatelj, veli Isus: Gledaj Oca jer nema neprijatelja. Ne znači to da Bog nema neprijatelja. Naravno da ima ljudi koji mrze Boga, ali On ne uzvraća istom mjerom. Širok je. Naša nas neprijateljstva suzuju, sakate.”
Fra Ante naglasio je kako “ljubite neprijatelje” znači i ljubiti ono što je neprijateljsko u vama, odnosno ono čega se sramimo.
“Imamo neke karakteristike koje bi najradije odmaknuli od sebe. Imamo u sebi čina, grijeha i poteza u životu koje smo sakrili jer su nam neprijateljski te ih se stidimo. Isus veli drukčije: Ljubi svoje neprijatelja. Ljubi ono što u tebi ne valja jer to je tvoje. Kad to prihvatiš, promijenit ćeš odnos prema sebi. Postat ćeš savršen i cjelovit kao Otac jer Otac nema niša što od sebe odbacuje. Sve što ne voliš na sebi prihvati Očevom ljubavlju. Sve ono što je na tebi bolno i ranjeno pozovi Isusa i Duha Svetog da to učini prijateljskim.”
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 02 tra 2025, 23:49 |
|
|
A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima,
U članku o papi Franji kojeg sam htjela, pa odustala podijeliti, papa kaže da je i Isus na križu molio za svoje neprijatelje: Oče oprosti im jer ne znaju što čine.
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 00:10 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ja mislim da si ti samo protestantuizirani Hrvat koji se predstavlja kao katolik tj.ti si samo amerikaniizarni tzv.kršćanin koji će kad tad skinuti gaće pred prvom životnom neprililikom od strane nekrsti jer si pun "kršćanske empatije". Teško Hrvatima katolicima a i svim hrišćanima uz teb takvogA.
Vi pravoslavci morate shvatiti jednu stvar. Bez Evanđelja nema kršćanstva. Evanđelje je izvor, korien, srž. Ja priznajem papu i mislim mu biti odan, ter moliti Boga da mu da snage, Duha Svetoga, vjeru i izpravne odluke. Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 00:13 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Pa pacifizam je spriječiti pojedinca da čini i širi zlo Citat: Mirotvorstvo ili pacifizam je uvjerenje koje se protivi ratu, ili bilo kakvom nasilju. Ideološki, pacifizam je i politički pokret, koji etički polazi od osude svake sile i nasilja, zahtijeva bezuvjetnu spremnost očuvanja mira čak i uz vlastitu žrtvu, često i do smrti
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 07:27 |
|
|
zalutala je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Vi pravoslavci morate shvatiti jednu stvar. Bez Evanđelja nema kršćanstva. Evanđelje je izvor, korien, srž. Ja priznajem papu i mislim mu biti odan, ter moliti Boga da mu da snage, Duha Svetoga, vjeru i izpravne odluke. Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu. Ti se dovezala pape ko pjan plota. Papa nije Sveto Pismo ni Crkva. Priznanje pape treba razluciti od hereze papizma koju ti zagovaras
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 11:08 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu. Ti se dovezala pape ko pjan plota. Papa nije Sveto Pismo ni Crkva. Priznanje pape treba razluciti od hereze papizma koju ti zagovaras Bubnuo si da zagovaram herezu bez da si to ičim potkrijepio. Po sjećanju: nazivao si me glupačom, sektašicom a sad eto i herezu zagovaram. Molim te za ubuduće, ako nemaš neki argument kojim bi me demantirao radije zaobiđi moje upise nego da mi se obraćaš na ovakve načine. Neka minimalna kultura dijaloga bi trebala postojati.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 11:27 |
|
|
zalutala je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Ti se dovezala pape ko pjan plota. Papa nije Sveto Pismo ni Crkva. Priznanje pape treba razluciti od hereze papizma koju ti zagovaras
Bubnuo si da zagovaram herezu bez da si to ičim potkrijepio. Po sjećanju: nazivao si me glupačom, sektašicom a sad eto i herezu zagovaram. Molim te za ubuduće, ako nemaš neki argument kojim bi me demantirao radije zaobiđi moje upise nego da mi se obraćaš na ovakve načine. Neka minimalna kultura dijaloga bi trebala postojati. Potkrijepila si ti svojim upisima braneci hereze i novotarije i izmisljajuci da si jedina koja "priznaje papu." Ocito uvodeci neki vlastiti pojam o priznavanju pape
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 11:52 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Bubnuo si da zagovaram herezu bez da si to ičim potkrijepio. Po sjećanju: nazivao si me glupačom, sektašicom a sad eto i herezu zagovaram. Molim te za ubuduće, ako nemaš neki argument kojim bi me demantirao radije zaobiđi moje upise nego da mi se obraćaš na ovakve načine. Neka minimalna kultura dijaloga bi trebala postojati.
Potkrijepila si ti svojim upisima braneci hereze i novotarije i izmisljajuci da si jedina koja "priznaje papu." Ocito uvodeci neki vlastiti pojam o priznavanju pape Ako me sjećanje služi riječ je o deklaraciji. Pozivala sam se na nadbiskupa Kutlešu i jednog katoličkog svećenika. Ako su oni heretičari onda sam i ja. Nadalje, ovo da sam izmislila da sam jedina koja priznaje papu, molim te pročitaj s razumijevanjem što sam napisala.
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:01 |
|
|
zalutala je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Potkrijepila si ti svojim upisima braneci hereze i novotarije i izmisljajuci da si jedina koja "priznaje papu." Ocito uvodeci neki vlastiti pojam o priznavanju pape
Ako me sjećanje služi riječ je o deklaraciji. Pozivala sam se na nadbiskupa Kutlešu i jednog katoličkog svećenika. Ako su oni heretičari onda sam i ja. Nadalje, ovo da sam izmislila da sam jedina koja priznaje papu, molim te pročitaj s razumijevanjem što sam napisala. Napisala si Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu. ocito aludirajuci da si jedina ti i dane koji eto "priznaju" papu
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:14 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ako me sjećanje služi riječ je o deklaraciji. Pozivala sam se na nadbiskupa Kutlešu i jednog katoličkog svećenika. Ako su oni heretičari onda sam i ja. Nadalje, ovo da sam izmislila da sam jedina koja priznaje papu, molim te pročitaj s razumijevanjem što sam napisala.
Napisala si Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu. ocito aludirajuci da si jedina ti i dane koji eto "priznaju" papu Ajmo to raščistiti, odnosno vidjeti jel ovaj moj upis(ograničila sam ga samo na ovaj forum) neka moja izmišljotina ili se temlji na upisima forumaša. 1.krstjanin, priznaješ li papu Franju kao poglavara RKC? 2. Molim forumaše(odnosi se na katolike) ako žele da se izjasne: tko od vas priznaje papu Franju kao vrhovnog poglavar RKC?
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:16 |
|
|
zalutala je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Napisala si Bila sam na dobrom putu da pomislim da sam jedina na ovom forumu koja priznaje papu. ocito aludirajuci da si jedina ti i dane koji eto "priznaju" papu
Ajmo to raščistiti, odnosno vidjeti jel ovaj moj upis(ograničila sam ga samo na ovaj forum) neka moja izmišljotina ili se temlji na upisima forumaša. 1.krstjanin, priznaješ li papu Franju kao poglavara RKC? 2. Molim forumaše(odnosi se na katolike) ako žele da se izjasne: tko od vas priznaje papu Franju za vrhovnog poglavar RKC? Papu Franju priznaje svak tko ga spominje u misnom kanonu i tko na takvu misu ide pa tako i ja. To sto si ti umislila da papu ne priznaje nitko tko se usudi dovesti u pitanje svaku rijec koju on beljezne i dokumente koje izda on ili Fernandez (nitko jasno ne zna), a koji nisu u skladu s ucenjem crkve je tvoja stvar i kako sam rekao je hereza papizma.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:18 |
|
|
Šta ga imamo priznavat? Čovjek jest vrhovni poglavar RKC. Sad jel pravi kršćanin je pitanje, ne za mene nego za Boga, s obzirom da u najmanju ruku tolerira neke stvari. Njemu kao poglavaru crkve će se sudit strože nego običnom čovjeku pretpostavljam. Ja ne vjerujem u nepogrešivost pape. Toga nema u Bibliji. Ako zbog toga nisam pravi katolik onda nisam al sam kršćanin odnosno vjernik kršćanske vjere.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:31 |
|
|
Podsjetimo se. RKC si nazivao Bergogliovom crkvom a ne RKC i čak si naglašavao da joj ništa ne vjeruješ. krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Tako je, Crkva je Kristova. Zašto sumnjaš u Kristovu Crkvu?
Nikad nisam sumnjao u Crkvu Kristovu, u Bergolijevu crkvu koja se suprotstavlja Crkvi Kristovoj ne da sumnjam nego joj nista ne vjerujemDa ne bi pomislila da ja to od sebe sam govorim, nisam. Osudjen je davno od same Crkve. Ja se samo se drzim kako rekoh ucenja "S neprijateljem kakav je liberalizam, kršćanin katolik ne može sklopiti saveza. To bi bilo isto, kao kad bismo samima sebi neprijateljskim mačem probili grudi... Baš zato ne toliko liberalizam, koliko "liberalni katolicizam" u naše je doba najpogubniji neprijatelj pravoga kršćanstva. Papa Pio IX. označio je "liberalni katolicizam" najpogubnijom kugom... U pobijanju ove kuge, dakle, sastoji se naša poglavita zadaća." (članak "Naše geslo" - u tjedniku Katolik, 28. veljače 1932., br. 9.) 
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:36 |
|
|
zalutala je napisao/la: Podsjetimo se. RKC si nazivao Bergogliovom crkvom a ne RKC i čak si naglašavao da joj ništa ne vjeruješ. krstjanin je napisao/la: Nikad nisam sumnjao u Crkvu Kristovu, u Bergolijevu crkvu koja se suprotstavlja Crkvi Kristovoj ne da sumnjam nego joj nista ne vjerujemDa ne bi pomislila da ja to od sebe sam govorim, nisam. Osudjen je davno od same Crkve. Ja se samo se drzim kako rekoh ucenja "S neprijateljem kakav je liberalizam, kršćanin katolik ne može sklopiti saveza. To bi bilo isto, kao kad bismo samima sebi neprijateljskim mačem probili grudi... Baš zato ne toliko liberalizam, koliko "liberalni katolicizam" u naše je doba najpogubniji neprijatelj pravoga kršćanstva. Papa Pio IX. označio je "liberalni katolicizam" najpogubnijom kugom... U pobijanju ove kuge, dakle, sastoji se naša poglavita zadaća." (članak "Naše geslo" - u tjedniku Katolik, 28. veljače 1932., br. 9.)  Naravno hoces jos? ne vjerujem niti priznajem ni Sinodalni put jer je suprotan katolickom nauku i tradiciji ne vjerujem niti priznajem Fiducia supplicans jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji ne vjerujem niti priznajem Traditionis custodes jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji sve to nisam ja izmislio vec je kako rekoh sve osudjeno puno prije Stovise nauk iz Traditions custodes nemoramo ici daleko u proslos. On je osudjen kratko prije od Benedikta XVI Priznajem li Franju kao papu. Naravno, drugog pape trenutno nemamo osim Franje
|
|
Vrh |
|
 |
krstjanin
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:42 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Podsjetimo se. RKC si nazivao Bergogliovom crkvom a ne RKC i čak si naglašavao da joj ništa ne vjeruješ.
Naravno hoces jos? ne vjerujem niti priznajem ni Sinodalni put jer je suprotan katolickom nauku i tradiciji ne vjerujem niti priznajem Fiducia supplicans jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji ne vjerujem niti priznajem Traditionis custodes jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji sve to nisam ja izmislio vec je kako rekoh sve osudjeno puno prije Stovise nauk iz Traditions custodes nemoramo ici daleko u proslos. On je osudjen kratko prije od Benedikta XVI Priznajem li Franju kao papu. Naravno, drugog pape trenutno nemamo osim Franje Hoces li jos dublje? Je li papa Franjo heretik i nekatolik? Vjerovatno jest Priznajem li papu Franju? Priznajem. Drugog pape nemamo osim "heretika?" Franje. Moram li se slagati i priznavati sve sta papa Franjo beljezdje? Ne moram. To me ne uci katolicka vjera Moram li se svhjedno i dalje moliti za papu? Moram. To me uci katolicka vjera Ako papa Franjo kaze baci se smosta i ubij se, moram li se baciti? Ne moram jer me to uci zdrav razum
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 03 tra 2025, 12:43 |
|
|
krstjanin je napisao/la: zalutala je napisao/la: Podsjetimo se. RKC si nazivao Bergogliovom crkvom a ne RKC i čak si naglašavao da joj ništa ne vjeruješ.
Naravno hoces jos? ne vjerujem niti priznajem ni Sinodalni put jer je suprotan katolickom nauku i tradiciji ne vjerujem niti priznajem Fiducia supplicans jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji ne vjerujem niti priznajem Traditionis custodes jer se protivi katolickom nauku i Tradiciji sve to nisam ja izmislio vec je kako rekoh sve osudjeno puno prije Stovise nauk iz Traditions custodes nemoramo ici daleko u proslos. On je osudjen kratko prije od Benedikta XVI Priznajem li Franju kao papu. Naravno, drugog pape trenutno nemamo osim Franje Tvoj upis koji sam citirala je jasan. Čak nisi napisao ni RKC nego si pisao o Bergogliovoj crkvi.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|