|
|
Stranica: 34/35.
|
[ 862 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Karabaja
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:32 |
|
|
daramo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: To nije islamski obicaj jer nema dokaza o.tome u Kuranu i Hadisima. Kako ko tumaci je nebitno ali to 2 je vrhovni autoritet gdje nesto moras pronaci ako to zelis pripisati islamu. Dakle tvrdiš da tvoji preci i sami Turci nisu bili muslimani. To je običaj Turaka Seldžuka, Iranaca ali i samih Arapa. Turbe je isključivo vezano za Turke Seldžuke. U biti za tebe su muslimani samo Vehabije čiji je pokret nastao u 19. st. Ti opet ne kontas, znaci postoje samo 2 stvari koje su bitne. Jedna je nastala 1300 a jedna 1000 godina prije Vehabija. Oni koji slijede Kuran i Hadise su muslimani. Ne za mene, ja prvi nisam musliman po 99% parametara. To je objektivno.
_________________ Right-wing lives don't matter
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43724 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Znači oni koji su gradili turbeta i mauzoleje nisu muslimani? U hadisima i Kuranu nema niti zime, Zemlja je ravna ploča, nema niti automobila, aviona, interneta, opet sve to muslimani koriste. To su tvrdile i brojne kršćanske sekte da nisu važne tradicije nego samo Biblija. Zato i kazem da su Vehabije u rangu Amiša.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:41 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3278 Lokacija: Dridska Župa
|
Karabajo takfirat je zabranjeno. Ovi forumski muslimani su svi grozni muslimani... Karabaja je takfir Musliman007 sluša glazbu Gdje je tu neki pošteni islamist.
Ove naše mujage žele kalifat i širenje brace, a realno bi prvi oni najebali kao loši muslimani i grešnici da to dođe.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:53 |
|
|
daramo je napisao/la: Znači oni koji su gradili turbeta i mauzoleje nisu muslimani? U hadisima i Kuranu nema niti zime, Zemlja je ravna ploča, nema niti automobila, aviona, interneta, opet sve to muslimani koriste. To su tvrdile i brojne kršćanske sekte da nisu važne tradicije nego samo Biblija. Zato i kazem da su Vehabije u rangu Amiša. Pa nije isto letjeti avionom i moliti se mrtvom covjeku, valjda je to jasno. Da, oni koji su gradili turbeta ili isli u njih nisu muslimani
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:57 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Znači oni koji su gradili turbeta i mauzoleje nisu muslimani? U hadisima i Kuranu nema niti zime, Zemlja je ravna ploča, nema niti automobila, aviona, interneta, opet sve to muslimani koriste. To su tvrdile i brojne kršćanske sekte da nisu važne tradicije nego samo Biblija. Zato i kazem da su Vehabije u rangu Amiša. Pa nije isto letjeti avionom i moliti se mrtvom covjeku, valjda je to jasno. Da, oni koji su gradili turbeta ili isli u njih nisu muslimani Jebote takfiraš gore nego isilovac, a glumiš ateistu. Hahahahhaha
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 19:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43724 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Znači Bošnjaci i Turci nikada nisu bili muslimani. Po tome muslimani su nastali u 19. st. jer su se čak i Arabijci molili u mauzolejima imamima i Muhamedovoj rodbini.
I Muhamed je mrtav čovjek pa ga štujete i spominjete u molitvama. Ime mrtvog čovjeka ispisano na Kabi kojoj se klanjate.
Moram priznati da se radikalna saudijska sekta iz 19. st. lijepo primila među bosanskim ateistima.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:05 |
|
|
I što je najsmješnije selafizam se javlja tek u vrijeme kolonijalizma u Arabiji. Stoljećima prije toga za vrijeme turske vlasti tih radikalnih sranja nema. Ne bi se čudio da selafizam nisu podmetnuli sami Britanci.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:06 |
|
|
Ja govorim sa teoloskog gledista. Isto tako ako se dotaknemo teme reci cu da vas svojica niste kršćani
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:08 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ja govorim sa teoloskog gledista. Isto tako ako se dotaknemo teme reci cu da vas svojica niste kršćani Ja nisam vjernik, za razliku od tebe selafijo, jel takfirizam haram ili nije glupane.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
|
|
daramo je napisao/la: I što je najsmješnije selafizam se javlja tek u vrijeme kolonijalizma u Arabiji. Stoljećima prije toga za vrijeme turske vlasti tih radikalnih sranja nema. Ne bi se čudio da selafizam nisu podmetnuli sami Britanci. Ti sad zelis reci da je islam neka fina umjerena religija kojoj su Britanci podmetnuli selefizam i radikalizam? To nema logike
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
|
|
Li Zongren je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ja govorim sa teoloskog gledista. Isto tako ako se dotaknemo teme reci cu da vas svojica niste kršćani Ja nisam vjernik, za razliku od tebe selafijo, jel takfirizam haram ili nije glupane. Nisam ni ja nabijem te na obrezanog
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:10 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ja nisam vjernik, za razliku od tebe selafijo, jel takfirizam haram ili nije glupane.
Nisam ni ja nabijem te na obrezanog Ma jok samo takfiraš jače od isilovca. Ateist, a muslimani od prije 200 godina mu nisu dovoljno radikalni, ahahhahahahha. Jebemu odgovori mi je li takfirizam haram ili nije?
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:13 |
|
|
Karabaja: Nisam vjernik, ali mi ovi nisu dovoljno muslimani.
Privitak/ci: |

SyriaISISflagparadeRTX170U8.jpg [ 69.46 KiB | Pogledano 681 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:16 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Karabaja: Nisam vjernik, ali mi ovi nisu dovoljno muslimani. Evo ti domaci zadatak. Uzmi Kuran, razvrstaj Mekanske i Medinske sure. Kad pronadjes razliku i zasto je to tako, shvatit ces da sam ja upravu. Postoji samo jedan islam i imam pravo kao objektivni posmatrac da kazem ko je musliman a ko nije.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:17 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Karabaja: Nisam vjernik, ali mi ovi nisu dovoljno muslimani. Evo ti domaci zadatak. Uzmi Kuran, razvrstaj Mekanske i Medinske sure. Kad pronadjes razliku i zasto je to tako, shvatit ces da sam ja upravu. Postoji samo jedan islam i imam pravo kao objektivni posmatrac da kazem ko je musliman a ko nije. Zabranjeno je i takfirat genije. A ti i objektivnost niste na ti. 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:18 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Ja govorim sa teoloskog gledista. Isto tako ako se dotaknemo teme reci cu da vas svojica niste kršćani A ti kao ateist znaš tko je kršćanin? Kršćanin je svatko tko vjeruje da je Isus Božji Sin, sad je li dobar ili loš, grešan i pobožan to je druga stvar. Isus nije odbijao grešne i nesavršene.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:19 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Karabaja: Nisam vjernik, ali mi ovi nisu dovoljno muslimani. Za Karabaju samo i ti jesu muslimani. I prve Selafije i te stvorili Britanci 
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:20 |
|
|
daramo je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Karabaja: Nisam vjernik, ali mi ovi nisu dovoljno muslimani. Za Karabaju samo i ti jesu muslimani. I prve Selafije i te stvorili Britanci  Ma i ovima bi naša manu.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:21 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: I što je najsmješnije selafizam se javlja tek u vrijeme kolonijalizma u Arabiji. Stoljećima prije toga za vrijeme turske vlasti tih radikalnih sranja nema. Ne bi se čudio da selafizam nisu podmetnuli sami Britanci. Ti sad zelis reci da je islam neka fina umjerena religija kojoj su Britanci podmetnuli selefizam i radikalizam? To nema logike Osmanski sunitizam jeste umjereniji u odnosu na selafizam.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ti sad zelis reci da je islam neka fina umjerena religija kojoj su Britanci podmetnuli selefizam i radikalizam?
To nema logike Osmanski sunitizam jeste umjereniji u odnosu na selafizam. Ovo je apsurdno kada se uzme u obzir kako izgleda džihad koji su provodili osmanlije. Masovna klanja, silovanja, porobljavanje, otmice, sveopća okrutnost, pljačka, gaženje potpisanih sporazuma, doslovno isil tog vremena, odnosno vjerni sljedbenici mekaškog pedofila, koji su kopirali njegovu bestijalnost.
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:41 |
|
|
horus je napisao/la: daramo je napisao/la: Osmanski sunitizam jeste umjereniji u odnosu na selafizam.
Ovo je apsurdno kada se uzme u obzir kako izgleda džihad koji su provodili osmanlije. Masovna klanja, silovanja, porobljavanje, otmice, sveopća okrutnost, pljačka, gaženje potpisanih sporazuma, doslovno isil tog vremena, odnosno vjerni sljedbenici mekaškog pedofila, koji su kopirali njegovu bestijalnost. A vođe su im prakticirale i fratricid, jasno kršenje sopstvenih vjerskih zakona od vrhovnog vjerskog autoriteta. To su jednostavno sve barbarske bande a zakone mijenjaju i izmišljaju po potrebi. Taj islam je više nešto kao piratski kodeks, guidelines, ne zakoni.
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:42 |
|
|
Pitaj kršćane, Alavite i Druze pod kim im bilo lakše pod Turcima ili isilom.
|
|
Vrh |
|
 |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 20:48 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: horus je napisao/la: Ovo je apsurdno kada se uzme u obzir kako izgleda džihad koji su provodili osmanlije. Masovna klanja, silovanja, porobljavanje, otmice, sveopća okrutnost, pljačka, gaženje potpisanih sporazuma, doslovno isil tog vremena, odnosno vjerni sljedbenici mekaškog pedofila, koji su kopirali njegovu bestijalnost.
A vođe su im prakticirale i fratricid, jasno kršenje sopstvenih vjerskih zakona od vrhovnog vjerskog autoriteta. To su jednostavno sve barbarske bande a zakone mijenjaju i izmišljaju po potrebi. Taj islam je više nešto kao piratski kodeks, guidelines, ne zakoni. Bravo. Bolju usporedbu za islam od piratskog kodeksa do sada nisam čuo.
|
|
Vrh |
|
 |
Planina
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 17 ruj 2025, 23:36 |
|
|
Kao kršćanin se često pitam oko nekih stvari kako i zašto su takve kakve jesu i teško mi ih je shvatiti. I nakon raznoraznih popovskih tumačenja i dalje ih je teško prožvakati.
Kako iole normalan čovjek sa 2 grama mozga može vjerovati u islamske ludosti je beyond me. Kako je moguće biti toliko ispranog mozga? Ili su jednostavno retardirani ili šta?
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kršćanstvo Postano: 18 ruj 2025, 01:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84407 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
PaoUČikolu je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: A vođe su im prakticirale i fratricid, jasno kršenje sopstvenih vjerskih zakona od vrhovnog vjerskog autoriteta. To su jednostavno sve barbarske bande a zakone mijenjaju i izmišljaju po potrebi. Taj islam je više nešto kao piratski kodeks, guidelines, ne zakoni.
Bravo. Bolju usporedbu za islam od piratskog kodeksa do sada nisam čuo. Islam kao piratski kodeks hahaha. Pola sura bave se time, kako “pošteno” podijeliti oteto i ukradeno. Raspodjela robe iz opljačkane karavane, Allahov najmiliji rob ima pravo prvog odabira. Ali, običaji su običaji, nakon par stoljeća nema ti druge nego da ih se držiš. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|