HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 kol 2026, 20:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 433 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika!
PostPostano: 07 pro 2020, 14:20 

"Why I am Not a Christian": https://www.youtube.com/watch?v=WcvIY7UKuzM

Inače, jako zanimljiv lik, ima dosta materijala na ove teme.

On i @Apostate Prophet (bivši musliman) su mi definitivno otkriće na youtube-u. Iz prve ruke svjedoče o svojim transformacijama iz tvrdih vjernika u ateiste/agnostike, ali sve to čine smireno i hladne glave, bez nekakve nepotrebne ostrašćenosti.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2020, 15:53 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Fakat, meni pojmovi “dobro i “zlo” nemaju nikakvog smisla i uglavnom se upotrebljavaju za lijepljenje etiketa protivnicima.

Podsjeća me na BiH u kojoj imaš 3 vojske veterana i svi su “branitelji” i svi su 100% sigurni da su oni “dobro”.

Dobro znaci “pozitivno”, ali pozitivno za koga. :zubati

Kad lav pojede antilopu, to je pozitivno za lava ali negativno za antilopu. “Dobro” za lava, “zlo” za antilopu, lol.

I ajde sad, šta je pravednije, da antilopa pogine ili da lav umre od gladi?

ovisi o kome je dokumentarac, ako je o antilopi onda navijam bježi, bježi, a ako je o lavu, ulovi ju, brže.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2020, 17:01 

dunno je napisao/la:
Iz prve ruke svjedoče o svojim transformacijama iz tvrdih vjernika u ateiste/agnostike...

Nije to vidjelo "tvrdih" vjernika.

Nek' se sami pronađu u prispodobi...
Citat:
»Poslušajte! Gle, iziđe sijač sijati. I dok je sijao, poneko zrno pade uz put, dođoše ptice i pozobaše ga. Neko opet pade na kamenito tlo gdje nemaše dosta zemlje. Odmah izniknu jer nemaše duboke zemlje. Ali kad ogranu sunce, izgorje; i jer nemaše korijena, osuši se. Neko opet pade u trnje i trnje uzraste i uguši ga te ploda ne donese. Neko napokon pade u dobru zemlju i dade plod, razraste se i razmnoži, te donese: jedno tridesetostruko, jedno šezdesetostruko, jedno stostruko.«

Vrh

PostPostano: 13 pro 2020, 10:19 

1:14

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 13:27 

dunno je napisao/la:

On i @Apostate Prophet (bivši musliman) su mi definitivno otkriće na youtube-u. Iz prve ruke svjedoče o svojim transformacijama iz tvrdih vjernika u ateiste/agnostike, ali sve to čine smireno i hladne glave, bez nekakve nepotrebne ostrašćenosti.

Apostate prophet je bio gulenovac, sufija, kasnije komunist nekakav, mentalno slab i pregubljen lik.
Ispao je mnogo puta glup kad je govorio stvari o kojim pojma nema.
on je pametan samo ljudima koji su vece neznalice od njega

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 13:52 

Čuj "gulenovac". To nešto kao "ustaša", "četnik" za vas.
Bezvezna etiketa da se opravda vaš fašizam.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 14:02 

BBC je napisao/la:
Čuj "gulenovac". To nešto kao "ustaša", "četnik" za vas.
Bezvezna etiketa da se opravda vaš fašizam.

Pa nije ti baš usporedba dobra jer oni pored političke organiziranosti imaju i neku vjersku verziju, uvrnutu naravno. Tako da onaj momak nikad nije imao prilike da uči vjeru na pravi način nego je bio član sekte gdje su ga vukli za nos dok nije pukao.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 14:03 

Oni se nigdje po svijetu ne bave kriminalom, ni u Turskoj.
Ovakve stvari pokazuju kakvi ste fanatici postali i prosipate Erdoganovu šuplju propagandu.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 19:49 

I stvarno ode :neznam

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 19:51 

Kad svrate na forum osjećam se kao da sam u vremeplov došao. S njima ponavljati stvari koje smo već prije 15 godina diskutirali.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 21:21 

Almoravid je napisao/la:
dunno je napisao/la:

Apostate prophet je bio gulenovac, sufija, kasnije komunist nekakav, mentalno slab i pregubljen lik.

Sve što govori je točno, i čovjek samo čita ono što piše u Kuranu.

Zašto takva mržnja na racionanog čovjeka, osim ako i tebe nije taj mafijaški kult zaveo. Oslobodi se okova drevne arapske mafijaške organizacije, koja te mafijaškim metodama prijetnji i lažnih nagrada drži u toru.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 10:46 

Mar-kan je napisao/la:

Almoravid je napisao/la:

Tako da onaj momak nikad nije imao prilike da uči vjeru na pravi način...

Standardna priča vjernika kada netko napusti religiju. "Nije taj nikada ni bio vjernik..." :zubati

Uvijek se krivnja svaljuje na nerazumijevanje religije, a u stvarnosti je često slučaj da ti apostati bolje poznaju religiju iz koje su izašli od 99% vjernika koji su u njoj čisto po inerciji.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 12:40 

Almoravid je napisao/la:
dunno je napisao/la:

Daj malo navrati na teme Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa ili Islam.
Ajd’

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 12:57 

dunno je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Almoravid je napisao/la:

Tako da onaj momak nikad nije imao prilike da uči vjeru na pravi način...

Standardna priča vjernika kada netko napusti religiju. "Nije taj nikada ni bio vjernik..." :zubati

Uvijek se krivnja svaljuje na nerazumijevanje religije, a u stvarnosti je često slučaj da ti apostati bolje poznaju religiju iz koje su izašli od 99% vjernika koji su u njoj čisto po inerciji.

Nemamo mi ništa sa religijama. To ti vidi sa religijama.

Kad kažemo vjernik mislimo isključivo na vjeru u Isusa Krista, sina njegova jedinoga, gospodina našega. Naravno da iz svih drugih "religija" treba izaći, to je normalno i dapače poželjno. :palacgore1

1660 of 2558 - 64.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 15:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
Naravno da iz svih drugih "religija" treba izaći, to je normalno i dapače poželjno. :palacgore1

Zašto je poželjno napustiti sve druge religije, a ne i kršćanstvo? :neznam

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 15:44 

Samo je jedna istina.

Isus Krist je istina, put i život.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 15:51 

dunno je napisao/la:
Naravno da iz svih drugih "religija" treba izaći, to je normalno i dapače poželjno. :palacgore1

Zašto je poželjno napustiti sve druge religije, a ne i kršćanstvo? :neznam

Zato što moraš bit Hrvat katoliban kuiš? :zubati

Nema labavo :laugh

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 16:01 

Planina je napisao/la:
Samo je jedna istina.

Slažem se, i istina je najveća vrijednost kojoj čovječanstvo treba težiti. A slažete li se vi da bi onda i kršćanstvo trebali napustiti ako bi se pokazalo da nije istinito?

I kad kažem "napustiti kršćanstvo", ne mislim paliti crkve, odricati se korijena, kulture i civilizacije, progoniti vjernike i sl. nego jednostavno priznati sam sebi da je riječ o običnoj religiji koja je nastala u povijesti i spletom povijesnih okolnosti došla tu gdje je. Ništa više i ništa manje od toga...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 17:32 

dunno je napisao/la:
Planina je napisao/la:
Samo je jedna istina.

Slažem se, i istina je najveća vrijednost kojoj čovječanstvo treba težiti. A slažete li se vi da bi onda i kršćanstvo trebali napustiti ako bi se pokazalo da nije istinito?

I kad kažem "napustiti kršćanstvo", ne mislim paliti crkve, odricati se korijena, kulture i civilizacije, progoniti vjernike i sl. nego jednostavno priznati sam sebi da je riječ o običnoj religiji koja je nastala u povijesti i spletom povijesnih okolnosti došla tu gdje je. Ništa više i ništa manje od toga...

Naravno.

1660 of 2558 - 64.89%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 18:17 

"Naravno" u smislu da kršćanstvo treba objektivno sagledati kao i svaku drugu religiju? Ili "naravno" u smislu "pričaj što hoćeš, ali kršćanstvo je istina"? :zubati

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 18:24 

dunno je napisao/la:
"Naravno" u smislu da kršćanstvo treba objektivno sagledati kao i svaku drugu religiju? Ili "naravno" u smislu "pričaj što hoćeš, ali kršćanstvo je istina"? :zubati

Ludi Sesa je imao dobar komentar, logicki smislen sa poentom, koji se na dovezuje na ovu tvoju opasku!

Carmello Šešelj je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Ja ti opet kazem, kao neko ko je bio na istim pozicijama kao ti. Probaj neko vreme da budes hriscanin, pa ako ne budes bio zadovoljan svojim saznanjima, ti opet mozes da se vratis na staro, i to ovaj put bogatiji za jedno iskustvo.

Promaklo mi ovo. Kako zamišljaš "Probaj da budeš hrišćanin"? Da bih zaista bio hrišćanin, ja moram iskreno da verujem u sve što piše u Svetim spisima. Ja iskreno ne verujem u sve što piše u Svetim spisima. Jel mi možda savetuješ da glumim da verujem u istinitost Biblije? Savetuješ mi da lažem i Boga i sebe? Vera ne može da se folira. Ako je to što piše u Svetim spisima tačno, Bog će znati da ja lažem kada tvrdim da verujem da je Biblija istinita. Mislim da je u tom slučaju manji greh da budem na pozicijama na kojima jesam, pošto nisam ateista, nego da lažem da verujem u nešto u šta ne verujem. Nemoguće je da "probaš" da budeš hrišćanin, ili si iskreni hrišćanin ili nisi. Vera ne može da se folira, tako da ti je predlog besmislen.

Dakle, koliko njegova poenta bila smislena, ona otkriva jednu drugu poruku: koliko mozes da znas o hriscanstvu ako nisi proveo neko vreme unutra? Zakljucci do kojih si dosao na osnovu objektivnog posmatranja, ne mogu biti potpuni, jer do religijskih istina se ne dolazi cistim logickim promisljanjem. Bitno je i iskustvo vernika.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 18:31 

dunno je napisao/la:

Složim se s tobom i opet nezadovoljan ccc. :zubati

1660 of 2558 - 64.89%

Vrh

PostPostano: 05 sij 2021, 19:31 

aleksije radicevic je napisao/la:

Dakle, koliko njegova poenta bila smislena, ona otkriva jednu drugu poruku: koliko mozes da znas o hriscanstvu ako nisi proveo neko vreme unutra? Zakljucci do kojih si dosao na osnovu objektivnog posmatranja, ne mogu biti potpuni, jer do religijskih istina se ne dolazi cistim logickim promisljanjem. Bitno je i iskustvo vernika.

Jesi li ti ikada bio unutar islama/budizma/scijentologije...? Kako onda znaš da oni nisu u pravu?

Ja sam osobno dobar dio života bio vjernik, kršćanin. Ne kažem da s jedne strane nije lijepo imati tu sigurnost koju ti vjera pruža, ali u jednom trenutku shvatiš da čak i tvoja religija može biti neistinita (šok), ali se s vremenom pomiriš s time da su činjenice važnije od osjećaja i subjektivnih iskustava.

Osim toga, ne znam što je to "religijska istina". Kada primjerice čitam o nekom događaju iz evanđelja, mene zanima je li se taj događaj zaista dogodio onako kako je opisan, a to spada u domenu "obične istine", a ne nekakve maglovite religijske koja se kao ne mora dokazivati. :zubati

Složim se s tobom i opet nezadovoljan ccc.

Nisam nezadovoljan, samo pitam.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2021, 00:28 

dunno je napisao/la:

Prezirem ovakve ljude. Svatko ima pravo napustiti religiju i postati ateist/agnostik (ili promijeniti religiju), ali ne shvaćam potrebu da pljuješ po religiji koju si napustio, bilo na Youtubeu ili u stvarnom životu.

To je nastojanje da druge odvratiš od svoje nekadašnje vjere je pokazatelj nekih dubljih kompleksa i moguće je da su takvi ljudi zapravo podsvjesno nesigurni u svoju odluku, te nastoje pridobiti druge da bi ojačali svoje uvjerenje da su ispravno postupili napuštanjem religije. Nešto slično kao naši gastarbajteri, mlađe i starije generacije, kada se ljeti spuste u Hercegovinu, pa pričaju kako je divno i krasno u Austriji i Njemačkoj, što je njihov perfidni pokušaj da ti nametnu osjećaj da si gubitnik jer si ostao na rodnoj grudi, uz naravno nagovaranje da i ti dođeš gore, jer, "šta ćeš, bolan, tu?". Sve s ciljem da ojačaju uvjerenje u vlastitu odluku, jer što više ljudi isto ode u Njemačku, jače će biti njihovo uvjerenjem da su ispravno postupili.

Također, smatram, na temelju empirijskih podataka, da su religiozni ljudi normalniji od ateista, pa ovi gore spomenuti propagandisti uopće ne čine uslugu čovječanstvu, naprotiv - stvaraju ljevičarske mutante kojima je glavni cilj uništenje civilizacije.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2021, 04:18 

Kad zagrmi iz Bileće,krsti će se i ko neće. :aleale

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 433 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: