|
|
Stranica: 3/18.
|
[ 433 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 20:56 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: I čak nije ni originalno Dovoljno je pogledati kojeg datuma se slavi Božić i shvatiti koliki je sve to gulaš i miks svega i svačega. Kakve veze to ima sa Biblijom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 20:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zna se od koga još od rajskih vremena
Anunaki? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 20:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dobro-Zlo Bog-Sotona Raj-Pakao Istina-Laž Svjetlo-Tama
Teški, teški dualizam. I čak nije ni originalno, pogledati pod zoroastrijanizam pa i Mitru čiji hram imamo i u Jajcu. Cak je i covek svojim umom uocio dijalekticko jedinstvo suprotnosti. I to veliki apologeta hriscanstva - Georg Vilhelm Fridrih Hegel! Zasto bi to bilo tesko za razumeti?  To sa “dobrom” i “zlom” je glupav i prejednostavan model. Ne postoji 100% pozitivna stvar niti 100% negativna. Svaki potez ima dalekosežne posljedice (koje za nekoga mogu biti pozitivne a za nekoga negativne) i kombinaciju motiva. Takodjer, te posljedice nikad ne staju, one se prenose u vremenu poput domina. Ta priča o “dobru i zlu” je nešto sto kršćani radi kulture dualizma misle da je prirodno i logicno, ali to uopće nije tako. To niti je prirodno niti je logicno. Podjela na dobro i zlo je jedan vrlo pojednostavljeni i krivi model realnosti. I još gore od svega, dobro proglašavaju da je to sve sto je “od Boga” a zlo je sve sto je “od Sotone”, odnosno taj krajnje pojednostavljeni model idu još utjelovljavali (kao sto su Grci utjelovljavali vjetar pa ima bog vjetra, ili utjelovljavali kocept ljepote pa ima božica ljepote). Jedino sto Bog traži je da se poštuju nekakve naredbe, ima ih hrpa koje kršćani zanemaruju (tipa da se ne mijesaju dvije vrste tkanina) jer taj zakon ne mogu kategorizirati u svoj pojednostavljeni i glupavi model “dobra i zla”. Ali im i dalje to stoji u Bibliji, ali ne znaju sta će s tim jer u dualizmu to nema nikakvog smisla.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bit cu kratak
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 20:59 |
|
|
|
Krstite me. Zastranio sam. Musliman sam. Ceka me pakao vreli milijone stepeni. Spasite me vatre ako Boga znate i kako vec to ide. Hocu u raj gdje je temperatura ugodnih 24 stepena.
_________________ Izučavaći budalizma su budalisti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:00 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Dovoljno je pogledati kojeg datuma se slavi Božić i shvatiti koliki je sve to gulaš i miks svega i svačega.
Kakve veze to ima sa Biblijom? Nikakve. Ali ima sa hrišćanstvom kao verom. I šta si ti neki solo scriptura protestant? A čak i oni slave Božić na taj datum.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la:
Beba je Bozije i po Bozijem Oblicju dizajnirano stvorenje, pa i ako nema onu svest koju imaju odrasli ima neke potrebe za ljubavlju, a u Raju Boziju ljubav imaju.
Ja sam pre da ima majčinsku ljubav (nemoj mi samo reći da je nedovoljna), da odraste, formira svest, pa da onda primi večnu Božiju ljubav. Ako je ta priča tačna, a ja ne verujem da jeste, nego mislim da je jevrejska izmišljotina, ali ako je tačna, Bog je ispao jako nepravedan prema tim bebama. I ja stvarno ne mogu da verujem da neko može taj čin da pravda. Dobro, ako verujes u Boga, dopustas li da Bozija promisao ima malo veci znacaj od tvog misljenja? Kako mozes biti siguran da Bog nije ucinio vecu milost tim bebama, od one koju bi imale prepustanjem majcinskoj ljubavi. Dakle, razmisljas u ovozemaljskim kateorijama, i uzasno se plasis smrti, za koju mislis da je kraj svega. Pa si u taj konkest stavio i te bebe.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
babo
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:02 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Bit cu kratak je napisao/la: Krstite me. Zastranio sam. Musliman sam. Ceka me pakao vreli milijone stepeni. Spasite me vatre ako Boga znate i kako vec to ide. Hocu u raj gdje je temperatura ugodnih 24 stepena. Nemere, osunećen si.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:03 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Kakve veze to ima sa Biblijom?
Nikakve. Amen, idemo dalje. Nije u Bibliji - ne zanima me. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:06 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10453 Lokacija: Banja Luka
|
babo je napisao/la: Bit cu kratak je napisao/la: Krstite me. Zastranio sam. Musliman sam. Ceka me pakao vreli milijone stepeni. Spasite me vatre ako Boga znate i kako vec to ide. Hocu u raj gdje je temperatura ugodnih 24 stepena. Nemere, osunećen si. Ajde, ajde... Nek uradi plastiku .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:07 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
|
Meni je sve to strano, mistično, nedokučiv, BAJKOVITO...
Iskreno NE vjerujem. I ako često kažem Bože pomozi i oyem3 x god na misu.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bit cu kratak
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:07 |
|
|
|
Sve za spas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:08 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Cak je i covek svojim umom uocio dijalekticko jedinstvo suprotnosti. I to veliki apologeta hriscanstva - Georg Vilhelm Fridrih Hegel! Zasto bi to bilo tesko za razumeti?  To sa “dobrom” i “zlom” je glupav i prejednostavan model. Ne postoji 100% pozitivna stvar niti 100% negativna. Svaki potez ima dalekosežne posljedice (koje za nekoga mogu biti pozitivne a za nekoga negativne) i kombinaciju motiva. Takodjer, te posljedice nikad ne staju, one se prenose u vremenu poput domina. Ta priča o “dobru i zlu” je nešto sto kršćani radi kulture dualizma misle da je prirodno i logicno, ali to uopće nije tako. To niti je prirodno niti je logicno. Podjela na dobro i zlo je jedan vrlo pojednostavljeni i krivi model realnosti. I još gore od svega, dobro proglašavaju da je to sve sto je “od Boga” a zlo je sve sto je “od Sotone”, odnosno taj krajnje pojednostavljeni model idu još utjelovljavali (kao sto su Grci utjelovljavali vjetar pa ima bog vjetra, ili utjelovljavali kocept ljepote pa ima božica ljepote). Jedino sto Bog traži je da se poštuju nekakve naredbe, ima ih hrpa koje kršćani zanemaruju (tipa da se ne mijesaju dvije vrste tkanina) jer taj zakon ne mogu kategorizirati u svoj pojednostavljeni i glupavi model “dobra i zla”. Ali im i dalje to stoji u Bibliji, ali ne znaju sta će s tim jer u dualizmu to nema nikakvog smisla. Iz ljudske perspektive i pozeljno je dovoditi u pitanje ispravnost svakog svog dela. I ne biti siguran da si ispravan i dobar, jer time cinis greh gordosti. Dakle, ne cinis neke stvari zato jer 100% verujes da su dobre, nego se nadas i molis Boga da izadju na dobro, i za oprostaj ako ispadnu lose. Dobro je u ljubavi podizati dete, ali ne mozes biti siguran da iz njega nece izrasti novi Hitler.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:09 |
|
|
babo je napisao/la: Bit cu kratak je napisao/la: Krstite me. Zastranio sam. Musliman sam. Ceka me pakao vreli milijone stepeni. Spasite me vatre ako Boga znate i kako vec to ide. Hocu u raj gdje je temperatura ugodnih 24 stepena. Nemere, osunećen si. I Isus je bio obrezan. To nije mnogo bitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:10 |
|
|
Bit cu kratak je napisao/la: Krstite me. Prevedeno - promijenite me, promijenite moj karakter da bude Bogu ugodan i na slavu. Do tebe je, samog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:11 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam pre da ima majčinsku ljubav (nemoj mi samo reći da je nedovoljna), da odraste, formira svest, pa da onda primi večnu Božiju ljubav. Ako je ta priča tačna, a ja ne verujem da jeste, nego mislim da je jevrejska izmišljotina, ali ako je tačna, Bog je ispao jako nepravedan prema tim bebama. I ja stvarno ne mogu da verujem da neko može taj čin da pravda.
Dobro, ako verujes u Boga, dopustas li da Bozija promisao ima malo veci znacaj od tvog misljenja? Kako mozes biti siguran da Bog nije ucinio vecu milost tim bebama, od one koju bi imale prepustanjem majcinskoj ljubavi. Dakle, razmisljas u ovozemaljskim kateorijama, i uzasno se plasis smrti, za koju mislis da je kraj svega. Pa si u taj konkest stavio i te bebe. Ne plašim se smrti, niti se plašim kraja. Ja čak i ne verujem u smrt, jer ona praktično za mene neće postojati jer neću biti svestan. Isto kao što nisam bio svestan u majčinoj utrobi i kada sam se rodio, tako neću biti svestan ni kada budem umro. Prema tome, za mene subjektivno smrt ne postoji, tako da se ne plašim nečeg što ne postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bit cu kratak
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:12 |
|
|
|
Hocel neko formalno poekrenuti moje krstenje na ovom forumu. Ili nema pravih svecenika ovjdje. Da odricem se sotone. Prihvatam boga oca, i njegov sina isusa. Amen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:14 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Nikakve.
Amen, idemo dalje. Nije u Bibliji - ne zanima me.  A kako si tako siguran da je sve što piše u solo scriptura tačno i ispravno. Na koji način možeš da budeš 100% siguran, osim pomoću sopstvene želje da veruješ da jeste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:15 |
|
|
Bit cu kratak je napisao/la: Hocel neko formalno poekrenuti moje krstenje na ovom forumu. Ili nema pravih svecenika ovjdje. Da odricem se sotone. Prihvatam boga oca, i njegov sina isusa. Amen. Idi u crkvu, tutni popu neke pare i završiće ti to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Je li galaksija Andromeda dobro ili zlo, je li crvena boja dobro ili zlo, je li vremenski period od 10 minuta dobro ili zlo, je li kad lav pojede zebru dobro ili zlo, je li kad tsunami pobije tisuce Indonežani dobro ili zlo, je li ovaj moj post dobro ili zlo?
Taj dualizam dobro-zlo i uopce inzistiranje da se sve kategorizira u “dobro” i “zlo” je meni totalno glup.
Najbolje sto možete, vi koji vjerujete, je da slijedite zakone koji mislite da su vam dani, i to je to.
Oko vrlo malog broja stvari će se 99% ljudi složiti da su skroz pozitivne ili skroz negativne (namjerno izbjegavam riječ dobro i zlo). Vecinom se to odnosi na ljudske poteze i djela, ali i tu u 99% slučajeva se radi o mixu pozitivnih i negativnih stvari, pri čemu nije skroz jasno sto je pozitivno a sto negativno jer ne možemo vidjeti 100000000 godina u budućnost da vidimo sve posljedice nekog poteza.
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
babo
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:16 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
aleksije radicevic je napisao/la: babo je napisao/la:
Nemere, osunećen si.
I Isus je bio obrezan. To nije mnogo bitno. Pa nebi ja ovoga sa Isusom poredio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:17 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la:
Dobro, ako verujes u Boga, dopustas li da Bozija promisao ima malo veci znacaj od tvog misljenja? Kako mozes biti siguran da Bog nije ucinio vecu milost tim bebama, od one koju bi imale prepustanjem majcinskoj ljubavi. Dakle, razmisljas u ovozemaljskim kateorijama, i uzasno se plasis smrti, za koju mislis da je kraj svega. Pa si u taj konkest stavio i te bebe.
Ne plašim se smrti, niti se plašim kraja. Ja čak i ne verujem u smrt, jer ona praktično za mene neće postojati jer neću biti svestan. Isto kao što nisam bio svestan u majčinoj utrobi i kada sam se rodio, tako neću biti svestan ni kada budem umro. Prema tome, za mene subjektivno smrt ne postoji, tako da se ne plašim nečeg što ne postoji. A mozda ces biti svestan i to svesniji nego sto bi zeleo da budes? To ne mozes da znas. Znas onoga osnivaca satanisticke Crkve, Anton La Vey? On je verovao da ce dobiti posebnu poziciju u Luciferovom carstvu. Medjutim, u smrtnom casu je ispoljavao jak strah i nevericu, i ponavljao je nesto kao "Bilo je grska, ovo nije trebalo ovako da ispadne" i sl.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:19 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Amen, idemo dalje. Nije u Bibliji - ne zanima me.  A kako si tako siguran da je sve što piše u solo scriptura tačno i ispravno. Na koji način možeš da budeš 100% siguran, osim pomoću sopstvene želje da veruješ da jeste. Tako što (znanstveno) provjerim ono što je moguće. Pošto je točno, onda razumski mogu i ostalo prihvatiti na povjerenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Je li galaksija Andromeda dobro ili zlo, je li crvena boja dobro ili zlo, je li vremenski period od 10 minuta dobro ili zlo, je li kad lav pojede zebru dobro ili zlo, je li kad tsunami pobije tisuce Indonežani dobro ili zlo, je li ovaj moj post dobro ili zlo?
Taj dualizam dobro-zlo i uopce inzistiranje da se sve kategorizira u “dobro” i “zlo” je meni totalno glup.
Najbolje sto možete, vi koji vjerujete, je da slijedite zakone koji mislite da su vam dani, i to je to.
Oko vrlo malog broja stvari će se 99% ljudi složiti da su skroz pozitivne ili skroz negativne (namjerno izbjegavam riječ dobro i zlo). Vecinom se to odnosi na ljudske poteze i djela, ali i tu u 99% slučajeva se radi o mixu pozitivnih i negativnih stvari, pri čemu nije skroz jasno sto je pozitivno a sto negativno jer ne možemo vidjeti 100000000 godina u budućnost da vidimo sve posljedice nekog poteza.
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi. Umesto sto izbegavas da upotrebljavas reci "dobro i zlo", mozda bi trebalo da izbegavas rec "dualizam", kao nesto sto odredjuje nekakvu sustinu i sl. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Je li galaksija Andromeda dobro ili zlo, je li crvena boja dobro ili zlo, je li vremenski period od 10 minuta dobro ili zlo, je li kad lav pojede zebru dobro ili zlo, je li kad tsunami pobije tisuce Indonežani dobro ili zlo, je li ovaj moj post dobro ili zlo?
Oko vrlo malog broja stvari će se 99% ljudi složiti da su skroz pozitivne ili skroz negativne. Vecinom se to odnosi na ljudske poteze i djela, ali i tu u 99% slučajeva se radi o mixu pozitivnih i negativnih stvari, pri čemu nije skroz jasno sto je pozitivno a sto negativno jer ne možemo vidjeti 100000000 godina u budućnost da vidimo sve posljedice nekog poteza.
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi. Da, ne samo crno/belo dobro i zlo, nego apsolutno dobro i apsolutno zlo. Ne postoji apsolutno dobro i apsolutno zlo. Nije slučajno što ni crna ni bela nisu boje (tako tvrde likovni stručnjaci), nego samo nijanse drugih boja i da intenzitet nijanse zavisi od intenziteta svetlosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Krstenje forumskih bezboznika! Postano: 01 stu 2020, 21:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
Dualizam nema nikakvog smisla u svemiru u kojem živimo, totalno je neprirodan, neprimjenjiv kao model, nepraktičan, i dovodi do konflikta oko definicija i pokušaja da se sve u dvije košare stavi.
To moraš pitati npr. pripadnike jin jang filozofije...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|