|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 86 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 10:37 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
bura je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: uglavnom na vjerska lica i kovčeg kod pravoslavaca i katolika najviše ode novca Katolički svećenik max 50KM za ukop plus Misa zadušnica (daš koliko hoćeš) s tim da je Misa zadušnica par dana nakon sahrane pa onda možeš platiti i za ukop. Znam da kod muslimana nema hodže na dženazi dok ne platiš. Još imaju i bule, one se dodatno plaćaju, isto unaprijed. Negdje pročitah da pravoslavni pop ne naplaćuje ukop... 150 KM je pop kod nas, barem sto se tice Sarajeva, vjerujem da je u Srpskom nesto jeftinije, uostalom kao i sama sahrana, grobno mjesto i sl. Kod muslimana se placa i kupanje pokojnika, a to bule rade, a u vremenu sahrane u kuci pokojnika ili dzamiji organizuju ucenje za sta angazuju opet bule, i znam da bukvalno "deru" ljude po tom pitanju, znaju uzeti i po 100 KM a mora ih biti nekoliko prisutno, sve je to biznis, kako kod nas, tako i kod njih, po tom osnovu svi mo isti kako god da okrenes, keš svugdje pali, a nista nema na lijepe oci ...
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 13:48 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2520 Lokacija: United States Of Balkan
|
LakePlacid je napisao/la: u kuci pokojnika ili dzamiji organizuju ucenje za sta angazuju opet bule, i znam da bukvalno "deru" ljude po tom pitanju, znaju uzeti i po 100 KM a mora ih biti nekoliko prisutno, sve je to biznis, kako kod nas, tako i kod njih, po tom osnovu svi mo isti kako god da okrenes, keš svugdje pali, a nista nema na lijepe oci ... Nije točno. Katolički svećenik će obaviti obred sahrane i ako obitelj nema novaca, takodjer i Misu zadušnicu.. Šta se tiče dženaze, nema šanse da ti hodža dođe ako ne platiš ( tako su mi bar rekli) A to učenje, to se zove tehvid i na njemu si prisutne samo žene. One mole u vrijeme dok se vrši dženaza. Bila sam na nekoliko dženaza ( inače ne idu žene ali je obitelj dopustila da mogu i žene doći) i sve šta sam "trebala" uraditi jest staviti maramu. Niko to nije tražio od mene ali sam iz pristojnosti i nije mi bio nikakav problem, a i ne vidim zašto bi....
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:05 |
|
|
bura je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: u kuci pokojnika ili dzamiji organizuju ucenje za sta angazuju opet bule, i znam da bukvalno "deru" ljude po tom pitanju, znaju uzeti i po 100 KM a mora ih biti nekoliko prisutno, sve je to biznis, kako kod nas, tako i kod njih, po tom osnovu svi mo isti kako god da okrenes, keš svugdje pali, a nista nema na lijepe oci ... Nije točno. Katolički svećenik će obaviti obred sahrane i ako obitelj nema novaca, takodjer i Misu zadušnicu.. Šta se tiče dženaze, nema šanse da ti hodža dođe ako ne platiš ( tako su mi bar rekli) A to učenje, to se zove tehvid i na njemu si prisutne samo žene. One mole u vrijeme dok se vrši dženaza. Bila sam na nekoliko dženaza ( inače ne idu žene ali je obitelj dopustila da mogu i žene doći) i sve šta sam "trebala" uraditi jest staviti maramu. Niko to nije tražio od mene ali sam iz pristojnosti i nije mi bio nikakav problem, a i ne vidim zašto bi.... Kod muslimana po islamskim propisima nema potrebe za hodžom ili imamom na sahrani već to radi bilo koji musliman izgovarajući molitvu , što znači da je u prošlosti samo imućni muslimani sumogli imati na dženazi hodžu , naravno zato što su mu platili. Svaki sveštenik koji odbije vršiti opelo pokojniku bez nadoknade se smatra nedopustivim kod hrišćana , ali sepodrazumeva da se časti sveštenik bar simbolično , i onaj ko to ne uradi ljudi ga prezru zbog toga.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61149 Lokacija: DAZP HQ
|
Kod nas je običaj da se skuplja novac za mise, odnosno da oni koji dolaze na sprovod daju po 20-30 KM koliko je već misa, a onda se daje crkvi novac za 33 mise. U Zagrebu tog nema, tu se plati jedna ili dvije mise za 50 kn i to je to.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:24 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
bura je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: u kuci pokojnika ili dzamiji organizuju ucenje za sta angazuju opet bule, i znam da bukvalno "deru" ljude po tom pitanju, znaju uzeti i po 100 KM a mora ih biti nekoliko prisutno, sve je to biznis, kako kod nas, tako i kod njih, po tom osnovu svi mo isti kako god da okrenes, keš svugdje pali, a nista nema na lijepe oci ... Nije točno. Katolički svećenik će obaviti obred sahrane i ako obitelj nema novaca, takodjer i Misu zadušnicu.. Šta se tiče dženaze, nema šanse da ti hodža dođe ako ne platiš ( tako su mi bar rekli) A to učenje, to se zove tehvid i na njemu si prisutne samo žene. One mole u vrijeme dok se vrši dženaza. Bila sam na nekoliko dženaza ( inače ne idu žene ali je obitelj dopustila da mogu i žene doći) i sve šta sam "trebala" uraditi jest staviti maramu. Niko to nije tražio od mene ali sam iz pristojnosti i nije mi bio nikakav problem, a i ne vidim zašto bi.... Ne govorim za katolički ukop, vec za muslimanski, kako je kod katolika pojma nemam, nikada nisam bio ni na jednoj njihovoj sahrani, znam i ja kako se sta zove, kakvi su obicaji i sl., jbt odrastao pored njih, samo ne upotrebljavam njihovu terminologiju A te bule se placaju, odnosno traze dosta novca da dođu i da uce, pet profesionalnih bula - 500 KM, one vode ucenje sve ostale žene ponavljaju, stavljanje marame nije nikakav bauk i kod nas žene pokriju kosu kao i kod katolika, samo se ne zakamufliraju kao muslimanke ...
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:26 |
|
|
dudu je napisao/la: Kod nas je običaj da se skuplja novac za mise, odnosno da oni koji dolaze na sprovod daju po 20-30 KM koliko je već misa, a onda se daje crkvi novac za 33 mise. U Zagrebu tog nema, tu se plati jedna ili dvije mise za 50 kn i to je to. Nje mi malo to jasno , jel se misli na misu u crkvi u vidu liturgije ili obred molitve za dušu na groblju?? Kod nas postoji parastos tj.molitve za dušu pokojnika nevezano gde to pop čini, ali to nije liturgija u punom smislu. Tako da mi nije jasno kad kažeš "misa" , ili vi sve obrede zovete misama?!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61149 Lokacija: DAZP HQ
|
joe enter je napisao/la: dudu je napisao/la: Kod nas je običaj da se skuplja novac za mise, odnosno da oni koji dolaze na sprovod daju po 20-30 KM koliko je već misa, a onda se daje crkvi novac za 33 mise. U Zagrebu tog nema, tu se plati jedna ili dvije mise za 50 kn i to je to. Nje mi malo to jasno , jel se misli na misu u crkvi u vidu liturgije ili obred molitve za dušu na groblju?? Kod nas postoji parastos tj.molitve za dušu pokojnika nevezano gde to pop čini, ali to nije liturgija u punom smislu. Tako da mi nije jasno kad kažeš "misa" , ili vi sve obrede zovete misama?! Platiš misu da izgovore ime pokojnika u čiji spomen se misa služi, to budu redovne mise, samo se izgovori ime pokojnika. U TGu su tu korektni, ako izgovaraju da je misa u spomen 5 pokojnika onda za oltarom mora biti 5 svećenika, u Zagrebu jedan svećenik nabroji 6-7 imena i tjera dalje. Isto tako je običaj da se godišnje plati misa na datum smrti pokojnika.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Jeste znali da se 70% Amerikanaca balzamira.
Običaj je da se kod pokopa, mrtvački sanduk drži ispred oltara u crkvi otvoren da svi vide mrtvaca, prepariranog, ušminkanog i u odijelu.
Amerikancima je takva kultura da im je jako važno da vide tijelo, da se svi prijatelji i poznanici "pozdrave" posljednji put sa preminulim. Amerikanci nemaju nikakvu kulturu. To i ovaj video pokazuje, izabrano u masi od 330 milijuna ljudi. Ponekad je potrebno zvuk ugasiti na videima da bi shvatio koliko je to debilan narod.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:40 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Nje mi malo to jasno , jel se misli na misu u crkvi u vidu liturgije ili obred molitve za dušu na groblju?? Kod nas postoji parastos tj.molitve za dušu pokojnika nevezano gde to pop čini, ali to nije liturgija u punom smislu. Tako da mi nije jasno kad kažeš "misa" , ili vi sve obrede zovete misama?!
Platiš misu da izgovore ime pokojnika u čiji spomen se misa služi, to budu redovne mise, samo se izgovori ime pokojnika. U TGu su tu korektni, ako izgovaraju da je misa u spomen 5 pokojnika onda za oltarom mora biti 5 svećenika, u Zagrebu jedan svećenik nabroji 6-7 imena i tjera dalje. Isto tako je običaj da se godišnje plati misa na datum smrti pokojnika. OK , znao sam to ali nisam bio siguran. Slično nešto posotji i kod pravoslavnih , ali retko to ko radi osim ako nije u pitanju neki mudonja tipa kralj,episkop,... Kod pravoslavnih postoji parastos kao posebni obred za pominjanje pokojnika i molitve za njegovu dušu.
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:45 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: sve je to biznis, kako kod nas, tako i kod njih, po tom osnovu svi mo isti kako god da okrenes, keš svugdje pali, a nista nema na lijepe oci ... Čitaj bolan šta si napisao [/quote] Ne govorim za katolički ukop, vec za muslimanski, kako je kod katolika pojma nemam, nikada nisam bio ni na jednoj njihovoj sahrani, znam i ja kako se sta zove, kakvi su obicaji i sl., jbt odrastao pored njih, samo ne upotrebljavam njihovu terminologiju[/quote] Šta je problem napisati Tehvid....Tehvid... 
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
LakePlacid je napisao/la: Ljudi koji trebaju umrijeti svoju smrt predosjete, i u to sam se licno uvjerio i niko me ne moze ubijediti u suprotno, nema tog covjeka, meni je stari par dana pred smrt pricao o rodbini i djetinstvu, o sjecanjima i zivotu, i ako o tome nismo nikada pretjereno pricali, ali taj dan smo pricu oko tih stvari razvezali, dva dana pred smrt isao je kupiti i nove cipele, i ako je uvijek bio stedljiv po tom pitanju, a tada je ipak izvalio preko 150 KM za iste, i svi smo nekako bili u cudu zbog toga, a istovremeno isao i kod obucara da pođoni i sredi stare, a da ne spominjem odijelo koje je izvadio iz plakara i koje mu je danima stajalo na fotelji u dnevnom boravku, sa pricom da ga treba nositi na ciscenje, spremao se covjek za put jbg a sve znao i predosjetio, na kraju tako i bilo ...
Druga prica jeste iz ratnog perioda kada mi je poginuo rođak, buduci na ratni period i blizinu prve linije u kuci pokojnika sam odlucio spavati istu noc nakon sahrane, jer dan poslije bi brzo dosao na liniju, i u kuci mu roditelji, sestra i brat, dugo smo sjedili do kasno u noc, i samo sto smo legli u dvoristu se zacuo zvuk motora auta koje je bilo u garazi, a pripadalo je rođaku, auto garazirano, mrkla noc, ratno stanje, nigdje nikoga a svi culi isto, nakon toga njegova sestra je u kuci osjetila i jaci miris rakije, i ako im je rakija stajala u podrumu i u tom trenutku kapi iste nije bilo na spratu kuce, a vrhunac svakako jeste njegov pas doberman koji je stajao kraj ulaznih vrata i koji je zavijao i cvilio, od njega se nije odvajao, inace miran pas koji je tu noc poludio, i po tome smo vi zakljucili da nas je istu noc odlucio posjetiti, pregledao je svoje auto, uzeo casicu rakije i pozdravio se sa pasom, prica od koje mi dan danas stane knedla u grlu ...
Opet kazem nisam pretjerani vjernik, ali u određene stvari vjerujem, ne moze me niko ubijediti u suprotno, itekako ljudi predosjete svoj odlazak a znaju se i javiti najblizim ...
Koliko sam puta čuo priče da su stare osobe pred samu smrt dobile neku jaku vitalnu energiju i bilo ih na sve strane. Slično kao priče (ali rijeđe) da su stare osobe pred samu smrt odjednom počele jako osjećati mirise koje prije toga nisu bili u stanju. Mozak je čudna stvar. Ko zna što se u to bliskom periodu pred smrt događa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:57 |
|
|
.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 14:57 |
|
|
Zipa slične teme na klix-forumu. Muslimani se svađaju oko četrdesetnice , jedni kažu da je novotarija i danije islamski, dok drugi kažu je to stari običaj koji je oduvek u Bosni , ali niko neće da jasno kaže kako je to pravi pravoslavni običaj da pravoslavniji ne može biti , međutim neko od njih reče da 40-dana pravoslavci preuzeli iz paganskih vremena. https://forum.klix.ba/narod-i-njegovi-obicaji-p12089050.html#p12089050Četrdestnica je klasični hrišćanski primer Uznesenja Hristova(spasovdan) iliti po hrvatski Uzašašće. I zato sekodpravoslavnih tad najviše skuplja porodica i vrši se parastos upravo da im se kojim slučajem javi pokojnik kao što se Hrist javio 40 dana posle vaskrsnuća apostolima da čekaju njegov novi dolazak.
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:00 |
|
|
Ajde 'ebi me kako treba sa tom popravkom citiranja, moram i ja prepravljati jer ne znas sta citiras i sta pises jbt ...
Zasto bi koristio Arapski termin za vjerski obred ili ucenje, ne vidim svrhu a ni potrebu za tim, sva poenta price ...
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:01 |
|
|
[quote="dudu"]u Zagrebu jedan svećenik nabroji 6-7 imena i tjera dalje.[quote/]
Isto u SA. Jedna Misa cijela obitelj. Ok, ima i solo ali ima i cijela obitelj pa nabroji 5-6 imena)
Nešto imam problem danas sa " quote "
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:03 |
|
|
BBC je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: Ljudi koji trebaju umrijeti svoju smrt predosjete, i u to sam se licno uvjerio i niko me ne moze ubijediti u suprotno, nema tog covjeka, meni je stari par dana pred smrt pricao o rodbini i djetinstvu, o sjecanjima i zivotu, i ako o tome nismo nikada pretjereno pricali, ali taj dan smo pricu oko tih stvari razvezali, dva dana pred smrt isao je kupiti i nove cipele, i ako je uvijek bio stedljiv po tom pitanju, a tada je ipak izvalio preko 150 KM za iste, i svi smo nekako bili u cudu zbog toga, a istovremeno isao i kod obucara da pođoni i sredi stare, a da ne spominjem odijelo koje je izvadio iz plakara i koje mu je danima stajalo na fotelji u dnevnom boravku, sa pricom da ga treba nositi na ciscenje, spremao se covjek za put jbg a sve znao i predosjetio, na kraju tako i bilo ...
Druga prica jeste iz ratnog perioda kada mi je poginuo rođak, buduci na ratni period i blizinu prve linije u kuci pokojnika sam odlucio spavati istu noc nakon sahrane, jer dan poslije bi brzo dosao na liniju, i u kuci mu roditelji, sestra i brat, dugo smo sjedili do kasno u noc, i samo sto smo legli u dvoristu se zacuo zvuk motora auta koje je bilo u garazi, a pripadalo je rođaku, auto garazirano, mrkla noc, ratno stanje, nigdje nikoga a svi culi isto, nakon toga njegova sestra je u kuci osjetila i jaci miris rakije, i ako im je rakija stajala u podrumu i u tom trenutku kapi iste nije bilo na spratu kuce, a vrhunac svakako jeste njegov pas doberman koji je stajao kraj ulaznih vrata i koji je zavijao i cvilio, od njega se nije odvajao, inace miran pas koji je tu noc poludio, i po tome smo vi zakljucili da nas je istu noc odlucio posjetiti, pregledao je svoje auto, uzeo casicu rakije i pozdravio se sa pasom, prica od koje mi dan danas stane knedla u grlu ...
Opet kazem nisam pretjerani vjernik, ali u određene stvari vjerujem, ne moze me niko ubijediti u suprotno, itekako ljudi predosjete svoj odlazak a znaju se i javiti najblizim ...
Koliko sam puta čuo priče da su stare osobe pred samu smrt dobile neku jaku vitalnu energiju i bilo ih na sve strane. Slično kao priče (ali rijeđe) da su stare osobe pred samu smrt odjednom počele jako osjećati mirise koje prije toga nisu bili u stanju. Mozak je čudna stvar. Ko zna što se u to bliskom periodu pred smrt događa. Jedno je kada cujes u pricama i rekla - kazala, a drugo kada dozivis i osjetis na svojoj koži ...
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:06 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Ajde 'ebi me kako treba sa tom popravkom citiranja, moram i ja prepravljati jer ne znas sta citiras i sta pises jbt ...
Zasto bi koristio Arapski termin za vjerski obred ili ucenje, ne vidim svrhu a ni potrebu za tim, sva poenta price ... Citiram tebe gdje si rekao da nam je svima isto kako god da okreneš. E pa nije. Ako vas vaš pop dere po novčaniku, nas naš svećenik ne dere po novčaniku, kod sahrana.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:13 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:20 |
|
|
Ranije sam pominjao jednu teoriju na forumu , ali evo sad ću ponovo jer je takva tema.
Postoji teorija nekog lika sa ovih prostora(zaboravio sam mu ime) o tome da je poreklo fenomena vampira zapravo proizvod hrišćanstva ane paganizma.
Uglavnom stari Sloveni se nisu pokopavali već spaljivali, i kad su primili hrišćanstvo naravno došao je običaj pokopavanja , međutim relikt paganstva je bio mnogo jak pa su ljudi mislili da nespaljenom pokojniku duša luta i onda zbog toga ne da mira najbližima koji ga nisu spalili, i onda ga je rodbina iskopala i spalila da umiri dušu.
Ovo je samo uzrok vampirizma , a taj fenomen koji samnaveo je vekovima evoluirao kod već ukorenjenog hrišćanstva kod ljudi pa je na kraju došlo vampira.
Naravno ovo je samo teorija , ali ja joj verujem jer ima najviše smisla po logici života , a ne samo da kažemo kako postoje zle sile i to je objašnjenje vampirizma.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:21 |
|
|
skupa je dobra mramorna grobnica, poprilično skupa, ali to je kao neki standard kod nas... sa fino uklesanim imenima, godinama, kratkim opisom od rečenicu- dvi, slikama pokojnika, šahovnicama, križevima... u jednu grobnicu stane po 4-5 ljudi... znam da mojih 5 leži u istoj grobnici, nisi sam pod kamenom... uglavnom izgleda da su kamenjarci teška elita što se tiče ukopa, ravničarska sirotinja svoje baci crvima u zemlju sa nekim kamenčićem za spomen ploču. 
|
|
Vrh |
|
 |
bura
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:24 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: :laugh Šta se keslaš. 150KM a ako nemaš kao što napisa @enter .... ali sepodrazumeva da se časti sveštenik bar simbolično , i onaj ko to ne uradi ljudi ga prezru zbog toga...
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
 |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:33 |
|
|
Francuska  Rusija  Srbija  Licno najljepše ... 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80613 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80613 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Običaji pokapanja mrtvaca : komparativna tema Postano: 27 srp 2019, 15:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|