HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 08:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 337 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Par pitanja za ateiste
PostPostano: 28 tra 2023, 10:42 

dunno je napisao/la:
Poanta je u tome da postoji mogućnost ...

Ne postoji.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 14:53 

zalutala je napisao/la:
Imate li još koji razlog zbog kojeg bih odbacila Boga i postala ateist?

Vjernici tvrde da bog postoji i propagiraju vjeru, prema tome na onome tko tvrdi nešto je da to i dokaže, pravo je pitanje zbog čega bi netko trebao postati vjernik?

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 15:59 

Primarijus je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Imate li još koji razlog zbog kojeg bih odbacila Boga i postala ateist?

Vjernici tvrde da bog postoji i propagiraju vjeru, prema tome na onome tko tvrdi nešto je da to i dokaže, pravo je pitanje zbog čega bi netko trebao postati vjernik?

Nisi razumio pitanje. Lijepo sam napisala da po upisima pojedinih ateista neću biti ni pametnija ni moralnija ako prihvatim ateizam.
Uzet ću za primjer tebe i dunnu.
Ti si tvrdio da se ateisti drže znanstvenih dokaza. Čovjek bi očekivao da razumiješ što znanstvenici govore, no pokazalo se da ne poznaješ elementarne pojmove iz biologije, doslovno gradivo osnovne škole.

Nadalje, dunno nas je uvjeravao da religije manipuliraju ljudima, no na kraju se ispostavilo da je manipulirao citatima Katekizma izvučenim iz konteksta, da bi dokazao svoju tvrdnju da je dob rasuđivanja djece dob prve Sv. Pričesti, no u Katekizmu piše da je to dob Potvrde ili krizme. Što jasno pokazuje da i on, ateist, manipulira.

Pitanje je imate li mi ponuditi još koji razlog zbog kojeg bih prihvatila ateizam?
Npr neki razlog koji će proširiti moje vidike, obogatiti moj život i slično.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 16:24 

Evo još jednom za retardirane ljude ograničenih intelektualnih sposobnosti i za manipulatore

Citat:
Zamisli sad da znanstvenici tvrde da je život nastao biokemijskim procesima, a da ne znaju uopće što su biokemijski procesi ni dali postoje.

Osobi intelektualno ograničenih sposobnosti sam pokušao objasniti zbog čega nije isto tvrditi da je život nastao biokemijskim procesima i tvrditi da ga je stvorio bog i da to nisu opcije vjerovanja koje imaju istu težinu. Zbog čega? Zbog toga što znanstvenici jako dobro znaju što su biokemijski procesi i znaju da biokemija ukazuje na to da svi oblici života koji danas postoje imaju zajedničko porijeklo. Samim time biokemija je i jedna od opcija koja bi mogla objasniti nastanak prvog oblika života. S druge strane tvrdnja da je bog stvorio život, a da uopće ne znamo postoji li bog, a još manje kakav je taj bog je jednako glupa kao kad bi znanstvenici tvrdili da je biokemija odgovor, a da ne znaju ništa o biokemijskim procesima nego da samo znaju da je to nešto nedefinirano što bi moglo postojati i da imaju samo pretpostavke o tome kako se ti procesi odvijaju. I naravno kao svaki glupi manipulator ona je zaključila da sam ja rekao da znanstvenici ne znaju što su biokemijski procesi. Pojam boga izjednačava sa biokemijom kao jednak u argumentaciji. To onda po njenoj logici znači da ili znamo da bog postoji kao što znamo da postoji biokemija ili da ne znamo što je biokemija kao što ne znamo ni što je bog. Pazi koliko glup ko ku.rac trebaš bit da ne razumiješ što sam htio reći i da zaključiš da sam to mislio.

Da sam htio napisati to što ti tvrdiš rečenica bi bila izjavna i glasila bi: "Znanstvenici tvrde da je život nastao biokemijskim procesima, a ne znaju što su biokemijski procesi", zato sam i napisao "zamisli da znanstvenici tvrde" na početku. Gubiš se u proširenim rečenicama koje mogu razumjeti i djeca iz nižih razreda osnovne škole.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 17:11 

Ispravan odgovor je da ne znamo, a ne da vjerujem u nešto, a te dvije pretpostavke nisu na istoj razini uopće, prvo vi ni sami ne znate o čemu govorite kad govorite o bogu, ne znate ni jeli on postoji, ni kakav je, kakva su mu svojstva, kako je on nastao, gdje obitava, a govorite da vjerujete da je "on" nešto stvorio, zamisli sad da znanstvenici tvrde da je život nastao biokemijskim procesima, a ne znaju uopće što su biokemijski procesi ni dali postoje.

Opa! Još jedan ateist koji manipulira. Ovo je tvoj originalni upis! Jasno si napisao: a ne znaju uopće što su biokemijski procesi ni dali postoje. Označeno crvenom bojom

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 17:16 

Već sam ti sve objasnio, pravi se retardirana koliko želiš jer si popušila u argumentima, a pokušajem ovako glupog i jalovog manipuliranja samo ispadaš još gluplja nego što jesi.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 17:30 

Već sam ti sve objasnio, pravi se retardirana koliko želiš jer si popušila u argumentima, a pokušajem ovako glupog i jalovog manipuliranja samo ispadaš još gluplja nego što jesi.

Gluplja sam nego što misliš. E sad se ti zapitaj koliko si ti pametan kad ti ja ovako glupa moram ukazivati da ne poznaješ elementarne pojmove iz biologije, i još ovako glupa uspijem naći tvoj originalni upis koji nije dorađen.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 17:32 

Ajde uhvati se doma pospremanja nekog i čišćenja, bit ćeš korisnija i sebi i forumu na taj način.

Citat:
koliko si ti pametan kad ti ja ovako glupa

Hvala ti što priznaješ da sam pametan, a ti tako glupa. Lijepo i iskreno od tebe.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 18:12 

I još samo jedan upis da objasnim zašto mi se gadi ta religija, to je kad vidim kakva je sama crkva kao institucija, a imao sam slučaj u obitelji kad je crkva jednom članu bespravno otela zemlju zbog parkirališta i dijela puta kraj samog sakralnog objekta, čovjek se godinama provlačio po sudovima, gubio novce i živce, da bi na kraju dobio parnicu, a iz presude da je on 100% u pravu, nije dobio nazad ni svoje zemljište niti je dobio ikakvu novčanu odštetu. Oteta mu je privatna svojina i nikome ništa, čovjek je u godinama i još danas ga ta nepravda nervira i grize. To vam je sve što morate znati o državi i o crkvi. Mamu li im j.ebem lopovsku i pokvarenu.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2023, 18:57 

I još samo jedan upis da objasnim zašto mi se gadi ta religija, to je kad vidim kakva je sama crkva kao institucija, a imao sam slučaj u obitelji kad je crkva jednom članu bespravno otela zemlju zbog parkirališta i dijela puta kraj samog sakralnog objekta, čovjek se godinama provlačio po sudovima, gubio novce i živce, da bi na kraju dobio parnicu, a iz presude da je on 100% u pravu, nije dobio nazad ni svoje zemljište niti je dobio ikakvu novčanu odštetu. Oteta mu je privatna svojina i nikome ništa, čovjek je u godinama i još danas ga ta nepravda nervira i grize. To vam je sve što morate znati o državi i o crkvi. Mamu li im j.ebem lopovsku i pokvarenu.

Prvi put čujem za takav slučaj da Crkva nekom nešto uzima. Inače se ljudi upravo šire na račun crkvenih posjeda, a da ne govorimo koliko je Crkvi od države u ime naroda, ali bez naroda oteto od 45-te.
Ako je to istina, jamčim ti da bi Index bezplatno odradio napad na Crkvu. Što čekaš?

Inače, od svih institucija koje postoje u državi, zanimljivo je to da se prosjaci, siromasi, bezkućnici... skupljaju upravo izpred crkvi. Ti jadnici se ne skupljaju izpred crkvi samo zbog dobrih svećenika, već i zato što znaju da i obični ljudi iz te institucije izlaze kano najmilosrdniji i podučeni da pomažu drugima. Kod ovih ljevičarsko/ateističkih bukača koji jako plaču za radnička prava nikad siromaha blizu, a niti pravih radnika. Toliko o Crkvi kano instituciji...

Vrh

PostPostano: 29 tra 2023, 11:04 

Mar-kan je napisao/la:
dunno je napisao/la:
Poanta je u tome da postoji mogućnost ...

Ne postoji.

To tvoje je isto kao kada neki zadrti ateist kaže "ne postoji mogućnost da postoji Bog". Obojica ste u krivu.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2023, 11:28 

dunno je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Ne postoji.

To tvoje je isto kao kada neki zadrti ateist kaže "ne postoji mogućnost da postoji Bog". Obojica ste u krivu.

Naravno da nije isto. Logički lako dokazivo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 337 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: