|
|
Stranica: 20/24.
|
[ 586 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 15 sij 2015, 23:12 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15079 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Hebrejski izrazi u sz Nefeš su oni izrazi kao u Kuranu nefsi a ruah su ruh. Nefs je jastvo i to je ego a ruh je duh, i duh ne griješi niti čini dobro djelo to radi nefs-
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 15 sij 2015, 23:42 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nismo mi,ljudi,izmislili stanice,jajne ćelije itd.Nismo mi izmislili život sam po sebi,niti ga možemo dati sami po sebi,osim što smo pronašli način za prenošenje istog na neki drugi način osim klasike. Tvoja kopija je samo tvoja genetska kopija,a gdje je tu duhovna komponenta-karakter,emocije,intelekt...?Kako ćeš to kopirati? Duša je čovjek u cjelini,da ponovim. Ej, ako vrijeđaš mog klona, ko da vrijeđaš mene (doslovno!), na skliskom si terenu! Uz identične gene, i uz identičan razvoj i okružje (koje je doduše nemoguće rekreirati), dobijaš biće koje je po svemu identično originalu, uključujući sve komponente koje kontrolira mozak (karakter, emocije i intelekt), znači samosvijest koju ljudi greškom proglašuju dušom. Klonovi , tj. blizanci su prisutni oduvijek, i oni se ne ponašaju niti osjećaju kao jedno biće iako su genetski identični, nego otprilike kao što se i inače medjusobno odnose godišem bliska braća ili sestre.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 03:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zaba1111 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ej, ako vrijeđaš mog klona, ko da vrijeđaš mene (doslovno!), na skliskom si terenu!
Uz identične gene, i uz identičan razvoj i okružje (koje je doduše nemoguće rekreirati), dobijaš biće koje je po svemu identično originalu, uključujući sve komponente koje kontrolira mozak (karakter, emocije i intelekt), znači samosvijest koju ljudi greškom proglašuju dušom.
Klonovi , tj. blizanci su prisutni oduvijek, i oni se ne ponašaju niti osjećaju kao jedno biće iako su genetski identični, nego otprilike kao što se i inače medjusobno odnose godišem bliska braća ili sestre. Doktrinski, blizanci su samo začeće x 2, gdje roditelji prenose svako po svojih 23 kromosoma. Pravo kloniranje je nešto posve drugo jer zaobilazi taj proces koji je doktrinski okidač za udjeljivanje duše.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 20:52 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 17:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Mar-kan je napisao/la: orleanski je napisao/la: Ne biće nego dio čovjeka. Ne mogu ne vjerovati da postoji ono nešto što je vječno i svjesno. Ako nema (samo)svijesti, kako ćemo poznavati ono što dolazi nakon druge "smrti"?
Ok,dakle smatraš da dio čovjeka popularno nazvan duša (iako je jasno da je čovjek cjelina,da je on duša),"nadživljava" tijelo?I to nešto,zvano duša, je besmrtno? Tako je. Duša nema rok trajanja.
_________________ It iz aj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 21:22 |
|
|
orleanski je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ok,dakle smatraš da dio čovjeka popularno nazvan duša (iako je jasno da je čovjek cjelina,da je on duša),"nadživljava" tijelo?I to nešto,zvano duša, je besmrtno?
Tako je. Duša nema rok trajanja. 1.odakle dolaze duše? 2.u kakvom su početnom stanju glede karaktera,intelekta,emocija? 3.postoje li zle duše?sudbina takvih? 4.imaju li anđeli dušu? 5.ako duša nema rok trajanja,kako objašnjavaš Mateja 10,28,tko to može dušu ubiti? "Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 21:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Klonovi , tj. blizanci su prisutni oduvijek, i oni se ne ponašaju niti osjećaju kao jedno biće iako su genetski identični, nego otprilike kao što se i inače medjusobno odnose godišem bliska braća ili sestre.
Doktrinski, blizanci su samo začeće x 2, gdje roditelji prenose svako po svojih 23 kromosoma. Pravo kloniranje je nešto posve drugo jer zaobilazi taj proces koji je doktrinski okidač za udjeljivanje duše. Jednoajačanio blizanci nisu začeće puta 2, nego je kod njih postojalo samo jedno začeće, a oplođena jajna stanica zigota se podjelila na dvije stanice,znači prilikom diobe, odnosno umnažanja stanica, zigota umjesto da se umnoži i poveća broj svojih stanca ona se razdvojila na dva odvojena života, dakle jednojajčano blizanci su upravo ono što govoriš: Citat: Ej, ako vrijeđaš mog klona, ko da vrijeđaš mene (doslovno!), na skliskom si terenu!
Uz identične gene, i uz identičan razvoj i okružje (koje je doduše nemoguće rekreirati), dobijaš biće koje je po svemu identično originalu, uključujući sve komponente koje kontrolira mozak (karakter, emocije i intelekt), znači samosvijest koju ljudi greškom proglašuju dušom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 21:39 |
|
|
|
Interesantna rasprava, uglavnom koliko se sjećam sa vjeronauka, a ima i na internetu :) Glavne istine katoličke vjere su:
Samo je jedan Bog, a tri su božanske osobe: Bog i Sin i Duh Sveti. Bog je sve stvorio, sve uzdržava i upravlja. Duša je čovječja besmrtna. Sin je Božji postao čovjekom i otkupio nas svojom smrću na križu. Milost je Božja potrebna za spasenje. Bog će dobro nagraditi vječnom nagradom, a zlo kazniti vječnom kaznom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 16 sij 2015, 21:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: orleanski je napisao/la:
Tako je. Duša nema rok trajanja. 1.odakle dolaze duše? 2.u kakvom su početnom stanju glede karaktera,intelekta,emocija? 3.postoje li zle duše?sudbina takvih? 4.imaju li anđeli dušu? 5.ako duša nema rok trajanja,kako objašnjavaš Mateja 10,28,tko to može dušu ubiti?"Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu." Odakle ću ja znati odgovore na ova pitanja?  Iznio sam samo neka moja promišljanja po pitanju duha, duše i tijela. Mislim da mi o ovim stvarima i ne znamo koliko mislimo da znamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 17 sij 2015, 10:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zaba1111 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Doktrinski, blizanci su samo začeće x 2, gdje roditelji prenose svako po svojih 23 kromosoma. Pravo kloniranje je nešto posve drugo jer zaobilazi taj proces koji je doktrinski okidač za udjeljivanje duše.
Jednoajačanio blizanci nisu začeće puta 2, nego je kod njih postojalo samo jedno začeće, a oplođena jajna stanica zigota se podjelila na dvije stanice,znači prilikom diobe, odnosno umnažanja stanica, zigota umjesto da se umnoži i poveća broj svojih stanca ona se razdvojila na dva odvojena života, dakle jednojajčano blizanci su upravo ono što govoriš: Slično je, ali nije isto. Kod identičnih (jednojajčanih) blizanaca je riječ o podjeli zigota, a kod klona se radi o direktnom ubacivanju vanjskog DNK-a (obične ćelije) u jajnu stanicu. A kod jednojajčanih blizanaca, podjela zigota se događa između 1 i 7 dana nakon začeća, pa ako se gleda najstriktnija interpretacija dijeljenja "duše" gdje je okidač začeće, ispada da identični blizanci dijele jednu dušu (što je besmislica, kao uostalom i duša vezana uz začeće). No, crkva evoluira s znanošću, jednostavno mora ako želi preživjeti. Crkva je 1987. izdala dokument kojim se oštro usprotivila in-vitro fertilizaciji, što je bilo besmisleno jer je osuđivalo ljude na život bez djece ("Božja volja"), a kada postoji rješenje kojim muž i žena mogu dobiti dijete koje je u potpunosti njihovo. Ne znam koji im je doktrinski stav sada, ali vjerujem da su omekšali. Tako će i jednog dana popustiti pred klonovima i izdati nekakav edikt po kojem su i oni proizvod Božje volje, te da imaju dušu, koja im se dodjeljuje u momentu spajanja DNK i jajne stanice. Suma sumarum, vezanje duhovnog za biološko je pogrešno, i svu doktrinu koja veže to dvoje će pregaziti vrijeme.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 17 sij 2015, 10:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63958 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nismo mi,ljudi,izmislili stanice,jajne ćelije itd.Nismo mi izmislili život sam po sebi,niti ga možemo dati sami po sebi,osim što smo pronašli način za prenošenje istog na neki drugi način osim klasike. Tvoja kopija je samo tvoja genetska kopija,a gdje je tu duhovna komponenta-karakter,emocije,intelekt...?Kako ćeš to kopirati? Duša je čovjek u cjelini,da ponovim. Ej, ako vrijeđaš mog klona, ko da vrijeđaš mene (doslovno!), na skliskom si terenu! Uz identične gene, i uz identičan razvoj i okružje (koje je doduše nemoguće rekreirati), dobijaš biće koje je po svemu identično originalu, uključujući sve komponente koje kontrolira mozak (karakter, emocije i intelekt), znači samosvijest koju ljudi greškom proglašuju dušom. jednojajcani blizanci su genetski klonovi, i naravno, dvije potpune individue, ciji karakteri cesto nisu ni slicni.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 17 sij 2015, 10:48 |
|
|
|
Već sam odgovorio na tu primjedbu u postu iznad tvog.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 17 sij 2015, 11:33 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Suma sumarum, vezanje duhovnog za biološko je pogrešno, i svu doktrinu koja veže to dvoje će pregaziti vrijeme. Naprotiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 04 tra 2015, 22:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Eto ti sad, daje razgovor za Klix a ovi mu tepaju" Dado". Mogao bi "Dado" stranku osnovati ako misli politizirati i pametovati. Možda tako promijeni ljude, očito kao svećenik nije znao kako.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 04 tra 2015, 23:51 |
|
|
|
Gospodin Dado nije mogao o hrvatskom pitanju čitavu rečenicu sročit, a da ga malo ne razvodni s ostalima. Neko logično načelo je da se s najgorim problemima treba najprije suočiti... Hrvata ima 15%, ostalih 3%. Jbga, i veći su pali na sarajevske ćevape.
Sve ide ko po loju kada se priča o zbližavanju, protiv zbijanja u torove, bilo da se govori o Sarajevu ili Mostaru. Ne treba za to hrabrost. "- Gospodine Tuta, šta mislite o Sarajlijama koje hoće islamistički Trokutistan? - Ma kakav Trokutistan, sarajevski torovi su mi odvratni koliko i mostarski.", nešto utoj šemi otprilike. Ali kada treba na Klixu pričat o problemima koji su na glavi većine Hrvata ovde, onda se ćuti. Godi svakome da mu se tepa, to je tako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 04 tra 2015, 23:55 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
U zadnje vrijeme sve više sam sebi srozava kredibilitet...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 00:02 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: U zadnje vrijeme sve više sam sebi srozava kredibilitet... Kud sve fratre na zaminiše s biskupskim popovima... Razumiješ ti mene... Ne bi bilo ni daidža i ostalog. Biskup Ratko Perić je svetac, hoda među ljudima!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 01:18 |
|
|
Tuta je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: U zadnje vrijeme sve više sam sebi srozava kredibilitet... Kud sve fratre na zaminiše s biskupskim popovima... Razumiješ ti mene... Ne bi bilo ni daidža i ostalog. Biskup Ratko Perić je svetac, hoda među ljudima! Što,šta fali fratrima? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 01:51 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Tuta je napisao/la: Kud sve fratre na zaminiše s biskupskim popovima... Razumiješ ti mene... Ne bi bilo ni daidža i ostalog. Biskup Ratko Perić je svetac, hoda među ljudima!
Što,šta fali fratrima?  Štekaju politički. Za većinu Hrvata je nacionalno i vrijednosno djelovanje Crkve možda i bitnije od onog čisto reološkog, a taj dio je manje izražen među franjevcima nego biskupijskim svećenicima. Usudio bih se reći da nisu dovoljno pravoslavni 
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 02:38 |
|
|
volvoks je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Što,šta fali fratrima?  Štekaju politički. Za većinu Hrvata je nacionalno i vrijednosno djelovanje Crkve možda i bitnije od onog čisto reološkog, a taj dio je manje izražen među franjevcima nego biskupijskim svećenicima. Usudio bih se reći da nisu dovoljno pravoslavni  Narod odlično pamti tko je bio uz njega kroz sva turbulentna vremena. Da se žargonski izrazim,zna se tko su šminkeri,pa makar i Crkveni bili. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 14:00 |
|
|
"O, neshvatljive li ljubavi Očeve: da roba otkupiš, Sina si predao." (iz Hvalospjeva uskrsnoj svijeći) Za one koji ga prihvate, Uskrs je festival buđenja. Nek je sretno i blagoslovljeno svima onima koji slave život. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 21:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28938 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Glede fratara, meni koji je iz jakog fratarskog uporišta - okolice Kraljeve Sutjeske čini se da u prošlom ratu naši fratri nisu položili ispit za čuvare stada svojega. Nakon egzodusa našega naroda nisu našli za shodno da netko od fratara krene za narodom već su svi ostali zatvoreni u kamenim zidovima, zaboravivši da je crkva prije svega ona živa crkva, puk, stado čiji su čuvari oni bili. Nitko nije krenuo uz narod, nitko od njih nije ni posjećivao taj narod (uz jednu beznačajnu i kratku iznimku). U godinama koje su uslijedile, iz svoje kamene palače su znali da nariču zbog egzodusa svoje pastve ali oni apsolutno ništa nisu učinili da se vrate. Istina, i da su pokušali teško da bi imali neke rezultate jer su prošla ona vremena kada je narod slušao fratre (bar je tako među Bosancima), ali bi ipak zadržali neku svoju moralnu vertikalnost i pomogli bi narodu bar psihološki, ne bi se osjećao napušten, obezglavljen i razbijen. I eto, ne samo da ostadoše bez naroda već je i samostan opustio. Časne sestre su ga napustile a do prijašnjih desetak ostadoše samo trojica fratara. A nije dalek dan kada će ostati samo dvojica, pa onda jedan... Jedan koji će kao grof Drakula sam noću lunjati praznim samostanom i njegovim avetinjskim hodnicima a oko njega neće biti ni kuća ni svjetala. A na koncu će se i lampa u njegovoj sobi ugasiti...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 22:31 |
|
|
|
Dado Milas - kako pricati puno i ne reci nista. I podilaziti carsijskoj jaliji...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 22:46 |
|
|
PCM je napisao/la: Dado Milas - kako pricati puno i ne reci nista. I podilaziti carsijskoj jaliji... Gdje ti ovdje vidiš podilaženje ikome? Iz mog brzinskog intervjua Želji s Klixa: Citat: Smeta mi licemjerje. Volim Sarajevo, ali društveno-političko Sarajevo se često ponaša kao stariji brat koji voli pametovati, a zapravo nema pojma o životu. Mostar ima svojih specifičnih problema, ali ljudi nikako da shvate da Mostar te svoje probleme mora sam riješiti. Moja parola je da svako od nas mora pomesti ispred svojih vrata. Kad bismo svi prvo čistili ispred svojih vrata, mislim da bi nam "ulica" bila puno čišća. Ne vidim po čemu je Sarajevo sigurniji grad za život od Mostara... Ja onog Sarajliju Mirzu Hatića i hordu njegovih simpatizera stvarno ne bih volio sresti negdje u sarajevskom mraku, ali nikad mi nije palo na pamet zbog takvih pojedinaca proglasiti Sarajevo gradom slučajem. Citat: Zašto nam je problem priznati da u našoj državi postoje kolektivi koji stvarno žele dobro svojoj zemlji, a koji već imaju formiran identitet? Ja prihvatam činjenicu da u BiH postoji određen broj onih koji se ne deklariraju kao ja i oni na to imaju svako pravo, dokle god ne ugrožavaju mene. Uostalom, zar moramo svi biti Bosanci? Naučite čitati. Nije za čitanje dovoljno puko poznavanje slova. p. s. Vi ste stvarno navikli kategorički odbijati, pa čak u pojedinim slučajevima mrziti sve ono što se ne uklapa u vaš mentalni sklop. Ubija vas to više nego promaja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 23:43 |
|
|
|
Malo u nekom intervjuu recite zbog čega HDZ BiH ima monopol među Hrvatima... malo kažite da Sarajlije prestanu tražiti 100% BiH i ohanu od takvih zahtjeva. Fino pojasnite da HDZ BiH zloupotrebljuje položaj Hrvata, položaj u kojega ga je stavila sarajevska politika. Znate i sami da je to suština problema. Monopol kojeg ima HDZ BiH je samo nus pojava ozbiljnijeg problema.
Normalno, uvijek treba prvo počistit ispred svojih vrata da se drugima može pametovat, ali problem je taj što nam susjedov WC poplavio pa nama kapa, krpali mi ne krpali, problem je kod komšije nije kod nas. A kad komšija fino opravi svoj WC ili mjesto gdje mu curi, ne će ni nama kisnut plafon.
Razumete vi mene, gospodine Orelanski.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
orleanski
|
Naslov: Re: Pitanja za Orleanskog.. Postano: 05 tra 2015, 23:54 |
|
|
Tuta je napisao/la: Malo u nekom intervjuu recite zbog čega HDZ BiH ima monopol među Hrvatima... malo kažite da Sarajlije prestanu tražiti 100% BiH i ohanu od takvih zahtjeva. Fino pojasnite da HDZ BiH zloupotrebljuje položaj Hrvata, položaj u kojega ga je stavila sarajevska politika. Znate i sami da je to suština problema. Monopol kojeg ima HDZ BiH je samo nus pojava ozbiljnijeg problema.
Normalno, uvijek treba prvo počistit ispred svojih vrata da se drugima može pametovat, ali problem je taj što nam susjedov WC poplavio pa nama kapa, krpali mi ne krpali, problem je kod komšije nije kod nas. A kad komšija fino opravi svoj WC ili mjesto gdje mu curi, ne će ni nama kisnut plafon.
Razumete vi mene, gospodine Orelanski. Ja sam to govorio sto puta, ali ljudi čuju samo ono što im u datom trenutku odgovara. No, ajmo uzeti u obzir zapadnu Hercegovinu (Ljubuški još uvijek odbija priznati bankrot). Nije nam ni blizu "susjedov WC", a sve poplivalo. Mene to muči... Tu nas ne gonja Sarajevo. Nema nas tu tko gonjati, ali nešto ne štima...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|