|
|
Stranica: 2/18.
|
[ 426 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 12 pro 2011, 13:39 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bobovac je napisao/la: Ti se pišaj po svojemu pravoslavlju koliko hoćeš ali po drugim vjerama nećeš. Tvoj problem oko religije je tvoja privatna stvar i ne dolazi u obzir da se zbog toga rugaš iskrenim vjernicima. Lik je činjenično zatucan, zadrt, ideološki ostrašćen i iskompleksiran po tom pitanju, ali ovaj zadnji upis mu je bar bio šaljiv i zabavan za pročitati. Bar meni. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 12 pro 2011, 14:15 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Pessimus dux je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ti se pišaj po svojemu pravoslavlju koliko hoćeš ali po drugim vjerama nećeš. Tvoj problem oko religije je tvoja privatna stvar i ne dolazi u obzir da se zbog toga rugaš iskrenim vjernicima. Lik je činjenično zatucan, zadrt, ideološki ostrašćen i iskompleksiran po tom pitanju, ali ovaj zadnji upis mu je bar bio šaljiv i zabavan za pročitati. Bar meni.  Da nije možda joe bio za vrijeme Juge u Komitetu za ideološko vaspitanje  ??
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 12 pro 2011, 14:22 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: U duhu ekumenzima i regionalnog povezivanja predlažem da zahumsko hercegovačka eparhija zajedno sa hercegovačkom i mostarskom biskupijom urade jednu veeeeliku lasersku projekciju krsta iliti križa iznad hrabre zemlje Ercegove koji će uvek u svojim ogromnom dimanzijama sijati njenim hrišćansko-kršćanskim narodima čim omrkne.
I za vreme glavnih praznika i blagdana nek šalju jake snopove do Međugorja i do Žitomislića koji će prvim kontaktom sa ciljnim bogomoljama uključiti ceeeli light-show na samim njima pred u konteplaciji okupljenim narodima.
Međutim šta se dešava?! , ni bivši bogumili Bošnjaci iz Ercegovine se neće dati jer njihova vera je naravno ona prava. Oni nisu idolopoklonici kao kršćani i hrišćani , oni se neće nikad time služiti upravo zbog tih principa , jer uhvatiti se građenja krstova po brežinama i laserske tehnologije i hologorama jer ništa drugo do bogohuljenje.
Oni se drže stare dobre audio-tehnologije koja se ne kosi sa islamom(sura.69.) , i na svakom brdu će uz generator na benzin biti veliko ozvučenje koji će prenositi svaki poziv veri.
p.s Ozvučenja je će donirati BANU i unija folk pevača iz BiH koji su bili na hadžiluku. Ti se pišaj po svojemu pravoslavlju koliko hoćeš ali po drugim vjerama nećeš. Tvoj problem oko religije je tvoja privatna stvar i ne dolazi u obzir da se zbog toga rugaš iskrenim vjernicima. Ovo je bilo dramatično i iskreno , naježio sam se! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 12:00 |
|
|
TGrad je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Nije baš na vrh brda, smješten 5 metara od ceste Tuzla-Sarajevo, mjesto Husino kod Tuzle -veličina: oko 9m -osvjetljenje: prekrasno -hodočasničko mjesto: NE, Polaganje cvijeća i paljenje svijeća za poginule branitelje, obično za Božić, Uskrs, Svi Svete, Veliku Gospu i na godišnjicu osnivanja HVO-a, te 115 Br. Ovdje su cvijeće položili i odali počast predsjedici RH Mesić i Jospović.  bio sam tu. malo cudno odma do tog spomenika se nalazi partizanski iz WW2. jesi li siguran da ta dvojica nisu mozda odali pocast i polozili cvice na partizanskom  Što je tu čudno, riječ je o spomen parku, gore je spomenik učesnicima rudarske pobune poznatije kao husinska buna, dole je spomen obilježje palim husinjanima (partizanima) u 2 sr, pored njega spomen obilježje poginulim pripadnicima 115 brigade HVO-a..
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 12:15 |
|
|
|
nepoznavanje simbolike križa...Joe... tvoj je problem...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 13:02 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: nepoznavanje simbolike križa...Joe... tvoj je problem... Čim blazirana masa ima potrebu da ih posmatra krstača na vr' brda ona ima problem a ne ja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 13:12 |
|
|
joe enter je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: nepoznavanje simbolike križa...Joe... tvoj je problem... Čim blazirana masa ima potrebu da ih posmatra krstača na vr' brda ona ima problem a ne ja. Joe ne generaliziraj, i dan danas za vrijeme jako lošeg vrimena starije žene postavljaju križeve na prozor kao zaštitu od groma,grada...itd Tako i križevi po brdima simboliziraju za vjernike, zaštitu...od groma,grada,rata,poplave i svega zloga ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 13:14 |
|
|
|
joe, tu svoju alergiju prema religijama ne pretvaraj u vrijeđanje vjernika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 13:39 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: joe, tu svoju alergiju prema religijama ne pretvaraj u vrijeđanje vjernika. Ko vređa?! Nego da vidimo oko tih križeva po brežinama. Ovde se u uvodnom postu ide sa time da je to zapravo uduvek bio običaj , ali kako je mučeništvo slučaj kod hrišćana onda ih nije baš bilo do nedavno. 1.Pre Turaka ljudi su bili kmetovi a feudalci su bili đubrad , a i nije bilo volje da se stavljaju na vrhove brda krstače jer je to bio veliki posao. 2.Došli onda Turci pa zabranili ono što nije verni narod nikad praktikovao da gradi , ali nek' se zna da im je bilo zabranjeno(mučenici). 3.I dođe vakat Austrougarske i onda iz nekih razloga opet nije bilo križeva i krstova po brdima , ali to ne znači da nije bilo htenja za to , već kao što dobro znamo neki mučenički razlog je u pitanju , ali koji još se ne zna. 3.Kraljevina Jugoslavija je možda finansirala po koji *4.Komunisti su tek totalno zabranili ono što nikad se nije radilo i to im vernici nikad neće zaboraviti. 5.I dođe sloboda i demokratija , i konačno se ta velika i najduža tradicija građenja krstova po brdima može ponovo praktikovati , bez obzira što to ranije nikad nije bio slučaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 13 pro 2011, 14:00 |
|
|
|
Glede teme, iskreno niti ja nisam za enormno podizanje sakralnih objekata na sve strane. Ovo me asocira od prilike da bi svatko trebao zapisati svoju teritoriju. Vjernik sam ali mi stvarno na nerve ide kada na mjestu Vranica,Prokosko jezero, na kojeme je prije bio samo dom i male cobanske kucice, sada damija stoji! Auti se u jezeru peru,klanjaju po okolnim brdima....i kako da tu dodu planinari, a nedaj boze neki turisti!? STRASNO
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 12:35 |
|
|
|
Apsolutno sam protiv podizanja bilo kakvih vjerskih spomenika sa slicnim konotacijama, nemam nista protiv vjerskih objekata tipa crkva, dzamija, katedrala, narocito ovih starijih ali kad vidim kriz na brdu, ili dzamiju od 50 metara u povratnickom naselju(obavezno se napravi velika dzamija da se obiljezi teritorij). Inace sam ateist. Pretjeruje se sa brojem vjerskih objekata, moje misljenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 12:48 |
|
|
|
Mora da su i oni u riu de janeiru sitni provokatori, koliki su kip isusa stavili.to uz prkos ateistima sigurno.a tek svabe po bavarskoj....provokatori, seljaci....kome smeta kriz, neka ga negleda.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 12:51 |
|
|
Muris Salihbasic je napisao/la: Apsolutno sam protiv podizanja bilo kakvih vjerskih spomenika sa slicnim konotacijama, nemam nista protiv vjerskih objekata tipa crkva, dzamija, katedrala, narocito ovih starijih ali kad vidim kriz na brdu, ili dzamiju od 50 metara u povratnickom naselju(obavezno se napravi velika dzamija da se obiljezi teritorij). Inace sam ateist. Pretjeruje se sa brojem vjerskih objekata, moje misljenje. križ na brdu je simbol katolika, a pošto njih ima najmanje u bej ha, onda je i ta pojava manje izražena, logički jelde? Hrvati imaju pravo stavljati šta god žele, kad god žele, gdje god žele na svojoj zemlji. lijep pozdrav
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 13:14 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6186 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Muris Salihbasic je napisao/la: Apsolutno sam protiv podizanja bilo kakvih vjerskih spomenika sa slicnim konotacijama, nemam nista protiv vjerskih objekata tipa crkva, dzamija, katedrala, narocito ovih starijih ali kad vidim kriz na brdu, ili dzamiju od 50 metara u povratnickom naselju(obavezno se napravi velika dzamija da se obiljezi teritorij). Inace sam ateist. Pretjeruje se sa brojem vjerskih objekata, moje misljenje. Poštovani g. Salihbašiću, vjerovali ili ne, obilježavanje prostora križevima je stara bosanska tradicija iz predturskog vremena, zatrta za vrijeme turske okupacije: Citat: O tome sasvim rječito govori kanun-nama bosanskog sandžaka iz 1516. – prvi zakonski utemeljen progon kršćana (ponajprije katolika) na ovom području: “Podignute su crkve u nekim mjestima u kojima one nisu postojale od starog nevjerničkog vremena. Neka se takve novopodignute crkve dadu porušiti; a oni nevjernici i popovi koji, boraveći u njima, uhode stanje i dojavljuju u nevjerničke zemlje neka se kazne strogo i neka se kazne teškim tjelesnim kaznama (siyaset). Neka se poruše krstovi koji su postavljeni na putevima i neka se ne dopušta da ih ubuduće postavljaju. A ako ih postave, neka se kazne tjelesnom kaznom oni koji to urade. A onaj kadija u čijem se kadiluku to dogodi pa to ne zabrani i ne spriječi, to će biti razlog da se svrgne.”115 Str.270 => http://www.scribd.com/doc/66151358/Lovrenovic-Filipovic-Kako-Se-i-Zasto-Kalio-Bogumilski-MitFusnota 115: Kanuni i kanun-name za bosanski, hercegovački, zvornički, kliški, crnogorski i skadarski sandžak (priredio: Hazim ŠABANOVIĆ), Zakonski spomenici, sv. 1, Orijentalni institut u Sarajevu, Sarajevo, 1957, 31., [a više na str. 270] P.S. Meni osobno je podizanje križeva vrlo lijepa europska katolička tradicija, itekako vidljiva i u Austriji, ali ukoliko se križevi rabe prvenstveno u političke svrhe, onda sam rezerviran i razmotrio bih slučaj po slučaj, premda načelno podržavam. Pozdrav!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 13:30 |
|
|
Kao sto napisah gore-ateist sam pa mozda ne mogu razumiti tu potrebu, to je jedan od razloga. Drugi je sto na to gledam kao neku provokaciju, s bilo koje strane. Nije problem u krizu, isto tako gledam na dzamije sa velikim munarama, recimo svaka prosjecna dzamija kosta od 1-2 miliona KM. Ne ocekujem da me ko od vjernika shvati, iste rasprave sam imao i sa "svojima". Sto se tice tih prava da svako gradi sto hoce i gdje hoce onda bi trebalo ocekivati da jednom Hrvatu ne smeta neki muslimanskli simbol na vrh brda ili nesto slicno znamo da nije takva situacija, neki se zgrazavaju cak i zastave zemlje u kojoj zive. Glazbenik je napisao/la: Muris Salihbasic je napisao/la: Apsolutno sam protiv podizanja bilo kakvih vjerskih spomenika sa slicnim konotacijama, nemam nista protiv vjerskih objekata tipa crkva, dzamija, katedrala, narocito ovih starijih ali kad vidim kriz na brdu, ili dzamiju od 50 metara u povratnickom naselju(obavezno se napravi velika dzamija da se obiljezi teritorij). Inace sam ateist. Pretjeruje se sa brojem vjerskih objekata, moje misljenje. Poštovani g. Salihbašiću, vjerovali ili ne, obilježavanje prostora križevima je stara bosanska tradicija iz predturskog vremena, zatrta za vrijeme turske okupacije: Citat: O tome sasvim rječito govori kanun-nama bosanskog sandžaka iz 1516. – prvi zakonski utemeljen progon kršćana (ponajprije katolika) na ovom području: “Podignute su crkve u nekim mjestima u kojima one nisu postojale od starog nevjerničkog vremena. Neka se takve novopodignute crkve dadu porušiti; a oni nevjernici i popovi koji, boraveći u njima, uhode stanje i dojavljuju u nevjerničke zemlje neka se kazne strogo i neka se kazne teškim tjelesnim kaznama (siyaset). Neka se poruše krstovi koji su postavljeni na putevima i neka se ne dopušta da ih ubuduće postavljaju. A ako ih postave, neka se kazne tjelesnom kaznom oni koji to urade. A onaj kadija u čijem se kadiluku to dogodi pa to ne zabrani i ne spriječi, to će biti razlog da se svrgne.”115 Str.270 => http://www.scribd.com/doc/66151358/Lovrenovic-Filipovic-Kako-Se-i-Zasto-Kalio-Bogumilski-MitFusnota 115: Kanuni i kanun-name za bosanski, hercegovački, zvornički, kliški, crnogorski i skadarski sandžak (priredio: Hazim ŠABANOVIĆ), Zakonski spomenici, sv. 1, Orijentalni institut u Sarajevu, Sarajevo, 1957, 31., [a više na str. 270] P.S. Meni osobno je podizanje križeva vrlo lijepa europska katolička tradicija, itekako vidljiva i u Austriji, ali ukoliko se križevi rabe prvenstveno u političke svrhe, onda sam rezerviran i razmotrio bih slučaj po slučaj, premda načelno podržavam. Pozdrav! Sto se tice te tradicije, BiH je prije Turaka bila mahom krscanska zemlja tako da mogu razumiti podizanje krizeva. Neko je spominjao ovaj kriz u Juznoj Americi, ja bih prvi otisao da ga vidim jer ga smatram prekrasnim simbolom tog grada. Nemam nista protiv tradicije ako je ona iskrena i ako ona ima takav karakter da svi imaju neku korist od toga a ne suprotno. Inace, smatras li da se gradnja takvih simbola moze koristiti u politicke svrhe i da li je to prisutno u BiH?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 13:58 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6186 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Muris Salihbasic je napisao/la: Sto se tice tih prava da svako gradi sto hoce i gdje hoce onda bi trebalo ocekivati da jednom Hrvatu ne smeta neki muslimanskli simbol na vrh brda ili nesto slicno znamo da nije takva situacija, neki se zgrazavaju cak i zastave zemlje u kojoj zive.
Sto se tice te tradicije, BiH je prije Turaka bila mahom krscanska zemlja tako da mogu razumiti podizanje krizeva. Neko je spominjao ovaj kriz u Juznoj Americi, ja bih prvi otisao da ga vidim jer ga smatram prekrasnim simbolom tog grada. Nemam nista protiv tradicije ako je ona iskrena i ako ona ima takav karakter da svi imaju neku korist od toga a ne suprotno. Inace, smatras li da se gradnja takvih simbola moze koristiti u politicke svrhe i da li je to prisutno u BiH? Poštovani g. Salihbašiću, smatram da se gradnja takvih simbola može koristiti u političke svrhe i da je i takva (politički motivirana) gradnja prisutna u BiH. Zato sam bio i izrazio rezervu. Pozdrav!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 18:08 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 21:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
|
Kod nas se ovde priča kako je neki reporter pitao nekog muslimana iz mostara: "Šta vi mislite o križu podignutom iznad grada" a ovaj mu odgovorio: "Oooooo to je još jedno velikoooo plus za nas"
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 18:22 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8018 Lokacija: Banovina Usora
|
Križevi u Komušini Spomen obilježje poginulim braniteljima HVO Teslić-Komušina, Komušina  Komušina, Ponjavići  Ereizi, u blizini župne crkve župe Bežlja  Gornja Komušina, Kovačevine  Studenci, brdo Pardinjak 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 18:54 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Glazbenik je napisao/la: P.S. Meni osobno je podizanje križeva vrlo lijepa europska katolička tradicija, itekako vidljiva i u Austriji, ali ukoliko se križevi rabe prvenstveno u političke svrhe, onda sam rezerviran i razmotrio bih slučaj po slučaj, premda načelno podržavam.
Potpisujem od riječi do riječi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 19:21 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: P.S. Meni osobno je podizanje križeva vrlo lijepa europska katolička tradicija, itekako vidljiva i u Austriji, ali ukoliko se križevi rabe prvenstveno u političke svrhe, onda sam rezerviran i razmotrio bih slučaj po slučaj, premda načelno podržavam.
Potpisujem od riječi do riječi.  znaci onaj na brdu iznad sarajeva otpada 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 19:29 |
|
|
Ibar je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Potpisujem od riječi do riječi.  znaci onaj na brdu iznad sarajeva otpada  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 16 sij 2012, 19:31 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: P.S. Meni osobno je podizanje križeva vrlo lijepa europska katolička tradicija, itekako vidljiva i u Austriji, ali ukoliko se križevi rabe prvenstveno u političke svrhe, onda sam rezerviran i razmotrio bih slučaj po slučaj, premda načelno podržavam.
Potpisujem od riječi do riječi.  Šta je tu lepo molim te Pessimuše?! , šta jell umetnički dojma krsta?! , ili sama umetnička stilizacija krsta?! Mislim da su to čisti kompleksi i propaganda prve vrste koja upravo govori o licemerju i totalnom nedostatku onoga šta se prestavljaju ti koji se za to zalažu. Oni ne stavljaju krstove zbog sebe već zbog drugih da potvrde veru koju sami nemaju , i da poruče svima ostalima da ih taj krst gleda i da im nema spasa ako nisu kao oni. Svako drugo objašnjenje je obično foliranje i laž , jer ako neko ne sumnja u svoju veru dovoljna mu je crkva,krstić oko vrata i ikona u kući , i naravno praktikovanje vere u punom smislu što je najvažnije za jednog hrišćanina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 17 sij 2012, 00:37 |
|
|
joe enter je napisao/la: Šta je tu lepo molim te Pessimuše?! , šta jell umetnički dojma krsta?! , ili sama umetnička stilizacija krsta?!
Mislim da su to čisti kompleksi i propaganda prve vrste koja upravo govori o licemerju i totalnom nedostatku onoga šta se prestavljaju ti koji se za to zalažu.
Oni ne stavljaju krstove zbog sebe već zbog drugih da potvrde veru koju sami nemaju , i da poruče svima ostalima da ih taj krst gleda i da im nema spasa ako nisu kao oni. Svako drugo objašnjenje je obično foliranje i laž , jer ako neko ne sumnja u svoju veru dovoljna mu je crkva,krstić oko vrata i ikona u kući , i naravno praktikovanje vere u punom smislu što je najvažnije za jednog hrišćanina. Znao sam da će se ovo momče Crnogorče oduševiti smjerom u kojem je pošla rasprava, kao i mišljenjima iznesenima u njoj. Do slušanja! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 01:02 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Križ na brdu kod Fojnice  Zavjetni križ na Petnjiku, Drinovci  Sovići  Križ na Žegi kod Busovače  Križ na Križevcu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 02:48 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 03:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Evo nekih križeva na RH brdima Križ na Srđu iznad Dubrovnika  Viganj na Pelješcu, nedaleko Orebića  Podgorje na Pelješcu, nedaleko Orebića  Križ na brdu Gradina-Kovačić kod Knina  Dobranje, Imotska krajina  Križ na Gradini u okolici Omiša  Lovreć, Imotska krajina  Sveto brdo, južni Velebit   Domovinski križ na brdu Sokolovac, Požega  Spomen križ iznad Kijeva  Marin Vijenac, nedaleko Metkovića  Križ na Kozjaku  Podosoje, Imotska krajina  Sv.Nikola, otok Hvar  Trovro, Rogotin, nedaleko Ploča  Vela Straža, otok Šolta  Križ na Mosoru 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|