|
|
Stranica: 3/18.
|
[ 426 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 04:08 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Križ u talijanskoj utvrdi nad Širokim  Križevi na Kornatima  
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 10:59 |
|
|
Križ na Gradini kod Mokrog nedaleko Širokog  Križ na Orlovu kuku iznad Vučipolja kod Posušja 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 12:42 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
ManInBlack je napisao/la: Nije baš na vrh brda, smješten 5 metara od ceste Tuzla-Sarajevo, mjesto Husino kod Tuzle -veličina: oko 9m -osvjetljenje: prekrasno -hodočasničko mjesto: NE, Polaganje cvijeća i paljenje svijeća za poginule branitelje, obično za Božić, Uskrs, Svi Svete, Veliku Gospu i na godišnjicu osnivanja HVO-a, te 115 Br. Ovdje su cvijeće položili i odali počast predsjedici RH Mesić i Jospović.  Sta sam puta prosao ovuda iduci prema Zivinicama od Prokosovica...znam da sam se ibretio kad je viorila zastava bosanskih Hrvata negdje 2001 godine ,eto sad vidim nema je vise
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 28 sij 2012, 13:49 |
|
|
Baške Oštarije kod Karlobaga  Bila Glavica kod Trilja  Bešići kod Busovače  Cista Velika, Imotska krajina  Križ na Dinari  Križ na Gradini, otok Murter  Hrvace  Kijevski Kozjak   Komiža, otok Vis  Porat, otok Krk  Stražišće, Konavle  Škabrnja  Vidova gora, otok Brač  Zakučac kod Omiša  Zmijavci, Imotska krajina 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 03 vel 2012, 23:52 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Citat: Nakon ovog uvoda imam pitanja za Vas, podržavate li podizanje velikih Križeva koji će moći vidjeti i vaši susjedi muslimani iz svojih kuća i gdje bi voljeli vidjeti Križ??? NeNi križeve, ni mjesec i zvijezdu, ni bilo kakva vjerska obilježja jer to nema nikakve veze s vjerom. Čista provokacija.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 04 vel 2012, 01:49 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 10:17 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
ZA!  Duvanjsko polje
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 10:52 |
|
|
Croat je napisao/la: ZA!  Duvanjsko polje A sad lepo lopatu u šake pa da ako stigneš za jedno 2 dana do prvog najbližeg krsta na brdu da očistiš sneg ne bi li vernici zajedno sa tobom mogli doći da se pomole onom sa nebesa da smanji sa padavinama. Šta misliš oće li Bogo da vidi tvoj ovozemljaski napor u slavu njega , tj. u slavu krsta na brežinama pa da prestane sa snegom i mrazom?! A sad pitanje , zašto si za podizanje krstova?!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 11:42 |
|
|
mogu se ljudi pomoliti Bogu i u kući. čitam da je zasjalo sunce. nisam za podizanje krstova, al sam za podizanje križeva  BIH ima kršćanske korijene i to treba isticati. primjer iz Španjolske   Dolina palih Katalonija   Barcelona (Tibidabo)
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 12:39 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Croat je napisao/la: mogu se ljudi pomoliti Bogu i u kući. čitam da je zasjalo sunce. nisam za podizanje krstova, al sam za podizanje križeva  BIH ima kršćanske korijene i to treba isticati. primjer iz Španjolske   Dolina palih Katalonija   Barcelona (Tibidabo) Ono prvo je Francov grob ako se ne varam i grobnica svih njegovih službenika i zapovijednika. Ovo drugo je predivno, malo kičasto , ali svejedno predobro 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 12:46 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 12:48 |
|
|
Jel se zna koliki će biti križ na Marjanu?
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 12:54 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Jel se zna koliki će biti križ na Marjanu? Misliš kip Isusa ? Kerum je najavio kip, ne križ kolko se sjećam  . Reko je da će biti viši od onoga u Riu , znači ako je onaj 33 metra , očekuj štogod više  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 13:05 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Misliš kip Isusa ? Kerum je najavio kip, ne križ kolko se sjećam  . Reko je da će biti viši od onoga u Riu , znači ako je onaj 33 metra , očekuj štogod više  . Neće biti kip kako je Kerum htio nego križ, tako je dogovoreno krajem godine, samo ne znam koliki će biti. Za križ su bile sve političke opcije, kao i za spomenike 4.brigadi i Papi, samo su protiv spomenika Tuđmanu na Rivi bili SDP i HNS:
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 13:07 |
|
|
Zasto su bili protiv Tudjmanova spomenika SDP i HNS ?
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 13:11 |
|
|
PCM je napisao/la: Zasto su bili protiv Tudjmanova spomenika SDP i HNS ? Mislim da nisu bili generalno protiv, ali su tražili da ne bude na Rivi, kao nešto da to nije mjesto za nikakva obilježja za osobe iz politike.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 13:26 |
|
|
Koji ste vi partizani jbt?! , čak i debelo gori , oni su bar svoje spomenike niže postavljali. I što je još gore oni(komunjare) bar nisu lagali da imaju tradiciju postavljanja spomenika borbe protiv buržoaskih tlačitelja i fašista , dok ovi bez imalo obzira drčno lažu o tradiciji postavljanja krstova tj.križeva po BiH kroz vekove. Komuniste i verske licemere u koži nacionalizma je jedna majka rodila , a svi do jednog su prazne glave , pa im samo treba božji odašiljač sa brda da prime malo "pameti" taman toliko da kao kokoške ne seru po dvorištu ali zato da zaseru sve drugo van svog dvorišta. Sve laž i čista prevara i manipulacija , nikad manje vere i njenih osnovnih moralnih načela a nikad više krstova i crkvi. Svaka čast , ako ništa bar zbog tih križeva i krstača po brdima je još jasnije da tu vere nema već gomila sranja i licemerja.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 14:28 |
|
|
joe enter je napisao/la: Sve laž i čista prevara i manipulacija , nikad manje vere i njenih osnovnih moralnih načela a nikad više krstova i crkvi.
Svaka čast , ako ništa bar zbog tih križeva i krstača po brdima je još jasnije da tu vere nema već gomila sranja i licemerja. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:10 |
|
|
pozitivac je napisao/la: PCM je napisao/la: Zasto su bili protiv Tudjmanova spomenika SDP i HNS ? Mislim da nisu bili generalno protiv, ali su tražili da ne bude na Rivi, kao nešto da to nije mjesto za nikakva obilježja za osobe iz politike. Iskreno neznam  di bi u Splitu bilo bolje misto za spomenik nego na Rivi, a ipak se radi o čovjeku koji je stvorio modernu Hrvatsku , tako da mislim da to ima perfektno smisla. Inače nisam znao da ide križ, hvala na info 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:15 |
|
|
Poštenije i istinitije bi bilo da taj srednji prst ogromne veličine stavite na vr' brda a ne krst , jer vama krst dođe isti kurac što i prst , tj.isto ih poimate i funkcija mu je ista , znači pokazati ga svima koji nisu kao ti i da je samo moj krst tj.prst glavni.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:17 |
|
|
- Današnji tobože veliki Hrvati žele podići spomenik Tuđmanu na Rivi, a mi mali Hrvati mislimo da Rivu treba ostaviti građanima Splita, dok bi Tuđmanu, koji na određeni način simbolizira novu Hrvatsku, trebalo spomenik postaviti na Trgu Hrvatske bratske zajednice, istaknuo je Dvornik. Podsjetio je kako su propali i pokušaji da se na splitskoj Rivi podigne spomenik kralju Aleksandru i kralju Petru, kao i Titu i Lenjinu.
Joško Dvornik, HNS
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:20 |
|
|
pozitivac je napisao/la: - Današnji tobože veliki Hrvati žele podići spomenik Tuđmanu na Rivi, a mi mali Hrvati mislimo da Rivu treba ostaviti građanima Splita, dok bi Tuđmanu, koji na određeni način simbolizira novu Hrvatsku, trebalo spomenik postaviti na Trgu Hrvatske bratske zajednice, istaknuo je Dvornik. Podsjetio je kako su propali i pokušaji da se na splitskoj Rivi podigne spomenik kralju Aleksandru i kralju Petru, kao i Titu i Lenjinu.
Joško Dvornik, HNS Pa neće Tuđman biti priko cile splitske Rive  , može joj biti jedino lijepi dodatak. A ovi nabrojani, a i njihovi kipovi nemaju što raditi u RH .
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:27 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Pa neće Tuđman biti priko cile splitske Rive Otkud znaš, nikad ne znaš što od Keruma možeš očekivati, možda osvane kip Tuđmana visok kao zvonik Sv.Duje 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:31 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Pa neće Tuđman biti priko cile splitske Rive Otkud znaš, nikad ne znaš što od Keruma možeš očekivati, možda osvane kip Tuđmana visok kao zvonik Sv.Duje  hahaha baš ne mislim da su toliki kapaciteti u Keruma, pa neće na rivi podizati "Dolinu Palih" ko što Franco ima u Španjolskoj  .
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Podizanje Križeva na bosanskim i hercegovačkim brdima Postano: 05 vel 2012, 15:34 |
|
|
Ibar je napisao/la: đo priznaj da si svetosavac i sve cemo da ti oprostimo  Sv.Sava je bio peder  , ali napredan i pametan čovek za ono vreme , i da se danas pojavi pljunuo bi svu onu žgadiju koja se kune u njega. Tako da mogu reći da sam svetosavac. A sad mi oprostite kumim vas kupusom!! 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|