|
|
Stranica: 8/63.
|
[ 1553 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 16:14 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Ne postoji nešto kao ateističko objašnjenje nepostojanja Stvoritelja, jer ateisti nisu udružena grupa da se moraju slagati oko toga. Imaš teorije naučnika ili određenih ateista o tome.
Forumski ateisti.Ateisti zastupaju svoje stajalište kroz tezu da ne postoji Bog,Stvoritelj ili neko više biće.Pitanje je kako,na koji način? Markane daj saberi se malo probaj shvatiti neke obične stvari. Ateisti niti bilo koji čovek ne može 100% tvrditi da ne postoji više biće , kao što ti ne možeš tvrditi da ne postoji već pomenuti Ćiro Blažević sa 4 kurca na čelu koji pluta Kumovom slamom i da je samo on odgovoroan za ljudski moral. Jel može dokazati da takav Ćiro ne postoji?! Atesiti kažu da gledajući empirijski nauku,ljudsko iskustvo uopšte postoji veća mogućnost da ne pstoji bog nego da ne postoji. Evo ja ću prvi reći da zaista ne znam dali postoji bog ili ne , jer jednostavno nije moguće dokazati , ali mi ne pada napamet da izmišljam boga ili da uhvatim Hrista ili Alaha dok neko ne dokaže njegovo postojanje.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 16:18 |
|
|
joe enter je napisao/la: Evo ja ću prvi reći da zaista ne znam dali postoji bog ili ne , jer jednostavno nije moguće dokazati , ali mi ne pada napamet da izmišljam boga ili da uhvatim Hrista ili Alaha dok neko ne dokaže njegovo postojanje.
Treba napomenuti da šanse za jedno i drugo nisu 50-50 kako to neki pokušavaju pojednostaviti.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 16:21 |
|
|
Lebowski je napisao/la: joe enter je napisao/la: Evo ja ću prvi reći da zaista ne znam dali postoji bog ili ne , jer jednostavno nije moguće dokazati , ali mi ne pada napamet da izmišljam boga ili da uhvatim Hrista ili Alaha dok neko ne dokaže njegovo postojanje.
Treba napomenuti da šanse za jedno i drugo nisu 50-50 kako to neki pokušavaju pojednostaviti. Pa što se mene tiče bogovske šanse mislim da su zaista minimalne , ali eto nije da ih nema , mada kad bi zapisao cifru procenta nekog bi vernika odmah oblio hladan znoj.
|
|
Vrh |
|
|
orleanski
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 16:23 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
joe enter je napisao/la: Pa što se mene tiče bogovske šanse mislim da su zaista minimalne , ali eto nije da ih nema , mada kad bi zapisao cifru procenta nekog bi vernika odmah oblio hladan znoj. Eh, da ti je znati...
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 16:46 |
|
|
joe enter je napisao/la: Markane daj saberi se malo probaj shvatiti neke obične stvari.
kao što ti ne možeš tvrditi da ne postoji već pomenuti Ćiro Blažević sa 4 kurca na čelu koji pluta Kumovom slamom i da je samo on odgovoroan za ljudski moral. Jel može dokazati da takav Ćiro ne postoji?!
Evo,ja tvrdim da ne postoji Ćiro sa 4k.Pitao sam te već,kako je nastao?Pa ćemo kauzalnim nexusom polako...
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 25 vel 2012, 17:02 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Markane daj saberi se malo probaj shvatiti neke obične stvari.
kao što ti ne možeš tvrditi da ne postoji već pomenuti Ćiro Blažević sa 4 kurca na čelu koji pluta Kumovom slamom i da je samo on odgovoroan za ljudski moral. Jel može dokazati da takav Ćiro ne postoji?!
Evo,ja tvrdim da ne postoji Ćiro sa 4k.Pitao sam te već,kako je nastao?Pa ćemo kauzalnim nexusom polako... Dokaži tvrdnje?! Šta kako je nastalo?!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 27 vel 2012, 18:05 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
@orleanski Razvalio na temi.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 27 vel 2012, 19:14 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: @orleanski Razvalio na temi. http://www.cheercca.com/
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 27 vel 2012, 20:27 |
|
|
joe enter je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: @orleanski Razvalio na temi. http://www.cheercca.com/Svaka ti čast!Koliko se baviš sa tim?
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 27 vel 2012, 20:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: joe enter je napisao/la: Svaka ti čast!Koliko se baviš sa tim? Od svoje desete godine , bio sam proglašen kao najbolji u celoj bačkoj eparhiji(primio me i pohvalio episkop Irinej Bulović) , ali su me u 17 godini na pravdi boga izbacili i od tad sam ogorčen. Link je bio namenjen Pessimusu da usavrši tehnike navijanja.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 28 vel 2012, 19:55 |
|
|
joe enter je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Svaka ti čast!Koliko se baviš sa tim? Od svoje desete godine , bio sam proglašen kao najbolji u celoj bačkoj eparhiji(primio me i pohvalio episkop Irinej Bulović) , ali su me u 17 godini na pravdi boga izbacili i od tad sam ogorčen. Link je bio namenjen Pessimusu da usavrši tehnike navijanja. Nema veze,post je namjenjen da te drži na "religiji"
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 29 vel 2012, 01:08 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
joe enter je napisao/la: P.S. Želiš poručiti kako ti je djevojka među tim religioznim fanaticima?
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:02 |
|
|
Vidim ovdje su neki pričali protiv Biblije kako se radi o nekoj "glupoj" knjizi. Biblija se može znanstveno dokazati, nije samo nekakav glupi vjerski mit.
Morat ću citirati Sv. Augustina - Čuda nisu protivna prirodi, čuda su samo protivna ljudskom shvaćanju prirodnih zakona.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:08 |
|
|
jopa_od je napisao/la: Vidim ovdje su neki pričali protiv Biblije kako se radi o nekoj "glupoj" knjizi. Biblija se može znanstveno dokazati, nije samo nekakav glupi vjerski mit.
Morat ću citirati Sv. Augustina - Čuda nisu protivna prirodi, čuda su samo protivna ljudskom shvaćanju prirodnih zakona. Kome ćeš dokazivati? Došao Isus na zemlju,spusti se u Split na Rivu...Tamo neki narkos mota i puši travu...Došao Isus do njega,sjedne i pita ga:"Šta ima,prijatelju?" Veli travar:"As ti Gospe,ima dobre trave,oš probat?" Uzme malo Isus sa njim da ga ne uvrijedi,pa ga upita:"A,znaš li ti tko sam ja?...Ja sam Isus!"
Gleda ga ovaj,pa reče:"Eee,jesan ti reka da je trava odlična!!"
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kako ćeš znanstveno dokazati da je Isus digao Lazara iz mrtvih ? Okanite se dokaživanja, vjera ne traži dokaze.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:16 |
|
|
Vidim sarkazam dobro vlada ovdje.
Inače psihologija čovjeka je toliko jaka, da svaki pojedinac uistinu misli da je on toliko pametan. Onda nastaje razdoblje ismijavanja drugih, jer ne razmišljaju kao on. Uostalom postoje i drugi zapisi o tome razdoblju osim Biblije. Pogotovo od Josipa Flavija.
Pa za gospodina, Mar-kana pametnog, postoji i religijska znanost koja se bavi proučavanjem svetih knjiga. Znanost nije nastala sama od sebe nego je ipak izasla iz religije.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:45 |
|
|
jopa_od je napisao/la: Vidim sarkazam dobro vlada ovdje.
Inače psihologija čovjeka je toliko jaka, da svaki pojedinac uistinu misli da je on toliko pametan. Onda nastaje razdoblje ismijavanja drugih, jer ne razmišljaju kao on. Uostalom postoje i drugi zapisi o tome razdoblju osim Biblije. Pogotovo od Josipa Flavija.
Pa za gospodina, Mar-kana pametnog, postoji i religijska znanost koja se bavi proučavanjem svetih knjiga. Znanost nije nastala sama od sebe nego je ipak izasla iz religije. Nisam razumio u kojem kontekstu je ovo podvučeno napisano?
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 16:58 |
|
|
U ovome kontekstu. Citat: Kome ćeš dokazivati?
Došao Isus na zemlju,spusti se u Split na Rivu...Tamo neki narkos mota i puši travu...Došao Isus do njega,sjedne i pita ga:"Šta ima,prijatelju?" Veli travar:"As ti Gospe,ima dobre trave,oš probat?" Uzme malo Isus sa njim da ga ne uvrijedi,pa ga upita:"A,znaš li ti tko sam ja?...Ja sam Isus!"
Gleda ga ovaj,pa reče:"Eee,jesan ti reka da je trava odlična!!"
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 17:57 |
|
|
jopa_od je napisao/la: U ovome kontekstu. Citat: Kome ćeš dokazivati?
Došao Isus na zemlju,spusti se u Split na Rivu...Tamo neki narkos mota i puši travu...Došao Isus do njega,sjedne i pita ga:"Šta ima,prijatelju?" Veli travar:"As ti Gospe,ima dobre trave,oš probat?" Uzme malo Isus sa njim da ga ne uvrijedi,pa ga upita:"A,znaš li ti tko sam ja?...Ja sam Isus!"
Gleda ga ovaj,pa reče:"Eee,jesan ti reka da je trava odlična!!" Nisi me razumio.Ja sam kriv.Neprikladno sam uporabio Isusovo ime u šali,da bih razotkrio ružnu istinu o stanju duha kod velikog broja ljudi.Pa i sam sam lutao često... Isus je govorio mnoštvu da džaba nekima i da mrtvi ustaju,neće vjerovati ni u šta jer su ogrezli u grijehu. Ljudi jasno znaju da su implikacije religijskih činjenica poziv na promjenu načina života, a način života neće da mijenjaju niti ljudi koji boluju od najtežih bolešćura, a kamoli oni koji su zdravi.Pa samo se osvrni oko sebe,bilo tko...Jel treba crtati što se dešava? Svakako da će dokazi ponukati neke da drugačije počnu da razmišljaju,zbog takvih i jesmo ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Jopa
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 03 ožu 2012, 21:47 |
|
|
Ok, onda smo se loše sporazumjeli. Ispričavam se.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 ožu 2012, 21:25 |
|
|
Da se vratimo bitnim stvarima...
Kako je nastala informacija u genima?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 ožu 2012, 21:45 |
|
|
Ko zna? Slučajno i prirodnim odabirom, od nekih "pragena"?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 ožu 2012, 21:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: Da se vratimo bitnim stvarima...
Kako je nastala informacija u genima? To je poznato. Aliens nam ih ugradili. Bar će ti većina ateista tako reći.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 ožu 2012, 21:48 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ko zna? Slučajno i prirodnim odabirom, od nekih "pragena"? Nema slučajno.Zna se kako informacija nastaje.Ti sad čitaš moj post u vidu neke informacije,koju sam ja stvorio.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postojanje Boga Postano: 11 ožu 2012, 21:50 |
|
|
Mogli ste odmah odgovoriti i odakle ti prageni i odakle alieni. :)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|