HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 23:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 63  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Postojanje Boga
PostPostano: 22 lis 2013, 12:01 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Dobro, uzmimo da pogrešni ljudski izbori imaju za poslijedice ljudske patnje i stradanja, no zašto ne spriječiti ( ako se već moze) stradanje neduznih?
Oni nemaju slobodnog izbora i stradaju zbog tudjih grašaka. Pate.

Ovo je sad već pitanje metafizičkog zla i kako se nositi s patnjom. Sve na ovome svijetu ima svoje razloge. Ništa nije slučajno. Svatko može reći po sebi da je svaka patnja koja je prebrođena donijela nešto jako dobro, veliko i pozitivno. Ništa ne ide u prazno. Barem sam ja tako u životu doživio.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 12:14 

Upozorenja: 1
Pa tu teoriju mogu smatrati odrzivom ako su odrasle osobe u pitanju.

Inače ne.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 12:24 

orleanski je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Dobro, uzmimo da pogrešni ljudski izbori imaju za poslijedice ljudske patnje i stradanja, no zašto ne spriječiti ( ako se već moze) stradanje neduznih?
Oni nemaju slobodnog izbora i stradaju zbog tudjih grašaka. Pate.

Ovo je sad već pitanje metafizičkog zla i kako se nositi s patnjom. Sve na ovome svijetu ima svoje razloge. Ništa nije slučajno. Svatko može reći po sebi da je svaka patnja koja je prebrođena donijela nešto jako dobro, veliko i pozitivno. Ništa ne ide u prazno. Barem sam ja tako u životu doživio.

Ovo mi ne ide u glavu. Šta ćeš dobiti od velike patnje, patnje koja ostane za cijeli život. Nikad ništa dobro. Neki se možda samo u mogu uvjeriti u to, da bi im bilo lakše.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 12:30 

Lebowski je napisao/la:
orleanski je napisao/la:

Ovo mi ne ide u glavu. Šta ćeš dobiti od velike patnje, patnje koja ostane za cijeli život. Nikad ništa dobro. Neki se možda samo u mogu uvjeriti u to, da bi im bilo lakše.

Koja patnja ostaje za cijeli život?

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 12:40 

Evo par primjera, nećemo sad o nekim običnim patnjama tipa nemam svog kanala ili što je Bosna podijeljena, što nisi u karijeri postao ono što si sanjao ili kakve gluposti. Šta dobro donese tragični gubitak jedinog djeteta, šta dobro donese gubitak roditelja? Šta dobroga ima u bolesti nas samih ili nekog bližnjeg. Patimo za tim, boli nas to, ostane u nama, skrivamo, nađemo način da se izborimo sa tim ali šta je tu dobro. Stvarno ne razumijem. Ne donese dobro prebrođena patnja nego nas koliko-toliko vrati u normalu.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 12:57 

orleanski je napisao/la:

Sve što ste napisali stalo bi u jednu rečenicu koju izgovoriše mudraci i koja mi se jako dopada: "Uvek je najbolje onako kako jeste." Vrlo duboka misao.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 13:01 

Pa zato što ne može biti drugačije, nemamo vremensku mašinu. Ali govoriti da je sve pravedno, opravdavati zlo i patnju koju ljudi trpe zbog, često, tuđih grešaka, nekakvom sudbinom, da sve ima svoje razloge, je besmisleno. Al razumijem da je lijepo vjerovati u to, i meni se dešava.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 13:19 

Objasni mi Lebowski, kako je moguće da se nešto desi bez razloga?

Od zla postoji i veće zlo, ne zaboravi!

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 13:23 

Naravno da ima razloge ali ne u kontekstu "sve ima svoje razloge". Ubiju ti malog i i ti počneš govoriti da je to sa nekim razlogom, sve imaaa svoje razloooge. A razlog neka budala npr. sa pištoljem. Ništa uzvišeno.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 13:29 

Dobro, to jeste tako ali, moramo uvek razmišljati "šta bi bilo da je bilo".

Npr. znam porodicu koja je nestala u saobraćajnoj nesreći. Sada se može postaviti pitanje: kako to opravdati, kako to može biti "Uvek je najbolje kako jeste" ali može, veruj da može.

Malo mi je degute da opširnije obrazlažem, pokušaj sam i videćeš da ima smisla.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2013, 21:37 

Ksenija je napisao/la:
orleanski je napisao/la:

Sve što ste napisali stalo bi u jednu rečenicu koju izgovoriše mudraci i koja mi se jako dopada: "Uvek je najbolje onako kako jeste." Vrlo duboka misao.

Da li je najbolje onako kako jeste?Taj stav mi djeluje fatalistički i rezignirajući.

Poteglo se pitanje zla,čije ispravno shvatanje otkriva puno toga.Jednom sam postavio to pitanje-kako se pojavilo zlo?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 19:27 

Uskrs stiže...da ne otvaram novu temu,u biti je ista kao i ova i tiče se postojanja Boga...

Vjerujete li da je Isus Krist uskrsnuo,kako piše u Bibliji?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 23:37 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Evo za Markana jedno pitanje. Ja to ne mogu objasniti. Jutros oko 05:00 se u snu razderem "Lucifer" i probudim se. Onako sve normalno, rekoh sebi koji ti je ***, jebo te Lucifer susjedi će te čuti.
Pa nastavim spavati. Jel mi to Bog nešto govori, ili ? :laugh

Što za mene pitanje,nisam egzorcist :zubati

Izgleda da si ti naograisao. A to Baš pred sabah. Sura 113. El-Felek (Svitanje)

Reci: “Utičem se Gospodaru svitanja #
od zla onoga što On stvara, #
i od zla mrkle noći kada razastre tmine, #
i od zla smutljivca kad smutnje sije, #
i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!” #

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 23:41 

Mar-kan je napisao/la:
Čitajuči postove o doktrini Trojstva,zaključio sam da ljudi u većini ne razumiju tko je Bog uistinu...

Ako mi dobro razumijemo tko Bog jeste,ili ako uspijemo da shvatimo onako kako Biblija kaže
da je Bog ljubav,onda ćemo živjeti mnogo kvalitetnije.Dakle,bolje razumijevanje određenih doktrina dovodi do kvalitetnijeg religijskog života.Bitna je i temeljitost u čitanju i proučavanju Biblije...Tako je i u običnom životu,u odnosu između dvije osobe.Mi moramo prvo da upoznamo neku osobu.Ne možemo imati odnos prema nekoj osobi,ako nismo ni čuli o njoj ili ništa ne znamo o njoj.Mi prvo saznamo za neku osobu,pa onda,ako nam se sviđa,razvijamo pozitivan emotivan stav prema njoj.Pa onda,ako je volimo,mi onda imamo težnju da što više o njoj saznamo.Ako je to kvalitetna osoba,što god više o njoj saznajemo,još više je volimo!

Tako je otprilike i u odnosu između čovjeka i Boga...

Dobro evo kako neko ko je musliman ne razumije trojstvo.
Kažeš BOg poslao sina. TO isus e sad dok je Isus bio na zemlji i propovijedao šta je bilo na nebesima. " da se sve ti ime tvoje kako na nebu tako i na zemlji" Jel sad Isus slavio Boga.
Duh sveti se može tumačiti jel kao vjera koja dopire do ljudi.
Otac e sad otac je na nebu bio dok je isus na zemlji il je sve 3 od jednom na zemlji bilo?

Vrh

PostPostano: 21 tra 2014, 23:49 

'Teorija Velikog praska ne kosi se s time da je Bog stvorio svijet'

slika

– Sveučilište je utemeljeno na biblijskim vrijednostima, a vi ih želite izopćiti – poručuje don Stojić - Nakon što je dr. Pavle Močilac, doktor kemije i postdoktorand na Institutu za organsku kemiju i biokemiju češke Akademije znanosti, poznat i kao član udruge Protagora za zaštitu prava ireligioznih osoba, u otvorenom pismu novog rektora Zagrebačkog sveučilišta, prof. dr. Damira Borasa, upitao kojim se biblijskim vrijednostima, a koje su u Hrvatskoj zanemarene, moramo vratiti, njemu se pak otvorenim pismom obratio poznati studentski kapelan don Damir Stojić. Pismo don Stojića donosimo u cijelosti:

"Poštovani prof. Pavle Močilac, moram priznati da sam se iznenadio nakon što sam pročitao Vaše Otvoreno pismo novoizabranom rektoru Zagrebačkog sveučilišta Ivanu Borasu. Prvo, Vaše djelomično iznošenje biblijskih citata ukazuje na Vaše duboko neznanje, ali i na prijezir prema judeo-kršćanskoj tradiciji. No, nije mi cilj podučavati Vas u biblijskoj egzegezi i teologiji. Samo mi je žao da se Vi kao intelektualac i akademski građanin, koji očito imate tako plitko znanje o Bibliji, upuštate u tumačenje iste. Ali još je žalosnije što u sebi gajite toliku kršćanofobiju.

Drago mi je što ste tako ponosni na slavno Zagrebačko sveučilište, najstarije sveučilište u Hrvatskoj! Slažem se da je čast i iznimna odgovornost biti na čelu institucije koja je stup intelektualnog života našeg društva i države. Samo bih Vam napomenuo, sigurno ste zaboravili, da je rimokatolička Družba Isusova (isusovci) osnovala Zagrebačko sveučilište 1669. a ona je bila nadahnuta biblijskim vrijednostima. Dakle, dok je Zagrebačko sveučilište u svom osnutku utemeljeno na biblijskim vrijednostima, Vi sada želite izopćiti te vrijednosti s toga Sveučilišta.

Očigledno da ste zabrinuti jer je Sveučilište sekularna institucija koja se bavi brigom o visokoškolskom obrazovanju studenata, a po Vašem pismu biblijske vrijednosti (navodno) ugrožavaju sekularnost i znanstveni napredak Sveučilišta. Latinska riječ za “sveučilište“ je universitatis što znači cjelovitost, cijelost. Pojedini fakulteti (lat. facultas: sposobnost, vještina) pridonose toj cjelini, pa tako i biblijske znanosti. Ne mogu se oteti dojmu da Vi mislite kako biblijske vrijednosti nemaju mjesta i ne mogu pridonijeti cjelini, odnosno universitatisu.

Sigurno se pitate što biblijske vrijednosti mogu dodatno pridonijeti studentima koji već primaju toliko čudesna i šarolika znanja na svojim fakultetima. Upravo biblijske vrijednosti pomažu čovjeku da shvati cjelovitost i dublji smisao znanja, te tako mogu imati pozitivan i neizostavan doprinos Sveučilištu i cjelovitom razvoju studenata.

Evo na primjer, Prehrambeni fakultet nas uči o hrani, biblijske vrijednosti nas uče da hranu trebamo dijeliti sa siromasima.
Arhitektura, građevina i geodezija nas poučavaju o gradnji, projektiranju i mjerenju; biblijske vrijednosti nas uče kako biti graditelji civilizacije ljubavi.
Antropologija nam govori o čovjeku i njegovu podrijetlu, a Biblija o tome kamo čovjek ide. “Naš svijet je malen“ reći će fizika; “Naš svijet je svet - poštuj ga“, poručuje Biblija.
Filozofski fakultet potaknut je ljubavlju prema mudrosti; i Biblija jako cijeni mudrost, samo drži da je njezin početak u strahu Božjemu, tj. u poštivanju Božjih zakona, koji štite čovjeka i svijet, a čovjeka kao mislitelja čine poniznim (humilitas od humus, povezanost je sa zemljom).
Šumarski fakultet zna sve o drveću, a biblijske vrijednosti nas uče poštivati to bogatstvo i nositi svoj križ, tj. biti solidarni i služiti bližnjemu.
Informatika koja mi je podarila ovaj stroj na kojem pišem ovo pismo uči nas upravljanju informacijama i traženju novih tehničkih postignuća na tom području; a biblijska vrijednost je da u svemu tome tražim istinu.
Na studiju geografije morat ćemo dobro naučiti granice; a biblijske vrijednosti nam poručuju da ih naučimo nadići! Sociologija nas može vrlo dobro naučiti kako najbolje urediti društvo i zajednički život; biblijska je vrijednost naučiti da je temelj zajedništva to što su svi ljudi braća i sestre koji imaju zajedničkog Boga Oca.
Studenti novinarstva uče umijeće prenošenje informacija na najobjektivniji način; biblijska vrijednost je: Ne svjedoči lažno!
Pravni fakultet nas uči da je pravda dati svakom ono što mu pripada; biblijska je vrijednost: ljubi bližnjega svoga. Medicinski fakultet educirat će nas kako se brinuti za tjelesno zdravlje, a biblijske vrijednosti promiču zdravlje duše i duha.

Na početku Vašega pisma postavili ste pitanje rektoru Borasu: Budite ljubazni, objasnite jednom kemičaru malo podrobnije, na koje ste to točno biblijske vrijednosti mislili? Možda je rektor Boras mislio na vrijednosti koje su nadahnule bl. Majku Tereziju, Martina Luthera Kinga Jr., sv. Franju, sv. Ivana Bosca, bl. Alojzija Stepinca, Ruđera Boškovića, Bartola Kašića, Dorothy Day, J.R.R.Tolkiena, Bonu Voxa i tolike druge...
Napisali ste: “Hoće li kolege fizičari sad naučavati da je ipak Svemogući vječni Bog, a ne Veliki prasak stvorio svemir?“ Možda niste znali, ali teoriju Velikog praska (The big bang theory) iznio je rimokatolički svećenik vlč. Georges Lemaitre (1894. – 1966.). Vlč. Lemaitre, kao istinski znanstvenik, znao je da nešto ne može nastati ni od čega. (Nadam se da ne podučavate studente da nešto nastaje ni od čega!) Zato se teorija Velikog praska ne kosi s naukom da je Svemogući vječni Bog stvorio svijet. A kad ste već kod Velikog praska, trebali biste znanstveno objasniti studentima kako je i zašto (to su znanstvena pitanja) došlo do tog praska, Što je prasnulo? I zašto je prasnulo? Inače sav taj govor protiv biblijskih vrijednosti je obični prasak neobičnih riječi, bez pravoga smisla."

Mr. sc. don Damir Stojić, SDB,
Studentski kapelan
http://www.vecernji.hr/hrvatska/teorija ... jet-933473

Vrh

PostPostano: 22 tra 2014, 11:11 

Onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Kao što smo počeli prvo stvaranje, tako ćemo ga povratiti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti. (21:104)
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali?.. (21:30)
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo. (51:47)

Iz ova dva ajeta razumijemo da je, od početka do danas, svemir prošao kroz dvije faze:
1. Svemir se raskomadao iz jedne cjeline
2. Svemir se širi.
Izuzetnu kur’ansku mudžizu koju čine saopćenja data u ovim ajetima analizirali smo u prva tri poglavlja. Vratimo li se ajetu koji smo citirali na početku ovog poglavlja, razumjet ćemo da će se vraćanje svemira u stanje prvog stvaranja desiti sljedećim redoslijedom:
1. skupljanje svemira koji se širi
2. njegovo okončanje vraćanjem u stanje prvobitne cjeline.
Oni koji se razumiju u astrofiziku odmah će uočiti zapanjujuće činjenice iznesene u navedenom ajetu. Znamo da je svemir u fazi konstantnog širenja. Znamo, isto tako, da se ovo širenje odvija brzinom koju je dao Veliki prasak. Na kraju, pred nama se pojavljuju dvije alternative. Prema prvoj, svemir koji se konstantno širi raširit će se do neslućenih granica, sve zvijezde će potrošiti svoju energiju, opast će temperatura i tako će doći do kraja svemira (Smaka svijeta).
Kraj svemira će, dakle, nastupiti kao rezultat nestanka energije zvijezda, zaustavljanjem kretanja i izlaskom svih nebeskih tijela iz međusobnih područja gravitacije.
Prema drugoj mogućnosti, svemir će se, zbog međusobnih privlačenja nebeskih tijela, prestati širiti, počet će se skupljati i na kraju će se svemir pretvoriti u cjelinu u kojoj je bio u samom početku.

Vrh

PostPostano: 22 tra 2014, 11:11 

Onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje. Kao što smo počeli prvo stvaranje, tako ćemo ga povratiti – to je obećanje Naše, Mi smo doista kadri to učiniti. (21:104)
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali?.. (21:30)
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo. (51:47)

Iz ova dva ajeta razumijemo da je, od početka do danas, svemir prošao kroz dvije faze:
1. Svemir se raskomadao iz jedne cjeline
2. Svemir se širi.
Izuzetnu kur’ansku mudžizu koju čine saopćenja data u ovim ajetima analizirali smo u prva tri poglavlja. Vratimo li se ajetu koji smo citirali na početku ovog poglavlja, razumjet ćemo da će se vraćanje svemira u stanje prvog stvaranja desiti sljedećim redoslijedom:
1. skupljanje svemira koji se širi
2. njegovo okončanje vraćanjem u stanje prvobitne cjeline.
Oni koji se razumiju u astrofiziku odmah će uočiti zapanjujuće činjenice iznesene u navedenom ajetu. Znamo da je svemir u fazi konstantnog širenja. Znamo, isto tako, da se ovo širenje odvija brzinom koju je dao Veliki prasak. Na kraju, pred nama se pojavljuju dvije alternative. Prema prvoj, svemir koji se konstantno širi raširit će se do neslućenih granica, sve zvijezde će potrošiti svoju energiju, opast će temperatura i tako će doći do kraja svemira (Smaka svijeta).
Kraj svemira će, dakle, nastupiti kao rezultat nestanka energije zvijezda, zaustavljanjem kretanja i izlaskom svih nebeskih tijela iz međusobnih područja gravitacije.
Prema drugoj mogućnosti, svemir će se, zbog međusobnih privlačenja nebeskih tijela, prestati širiti, počet će se skupljati i na kraju će se svemir pretvoriti u cjelinu u kojoj je bio u samom početku.
http://www.kuranskifenomeni.com/2011/11 ... g-rusenja/

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 19:37 

korrisnik je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Čitajuči postove o doktrini Trojstva,zaključio sam da ljudi u većini ne razumiju tko je Bog uistinu...

Ako mi dobro razumijemo tko Bog jeste,ili ako uspijemo da shvatimo onako kako Biblija kaže
da je Bog ljubav,onda ćemo živjeti mnogo kvalitetnije.Dakle,bolje razumijevanje određenih doktrina dovodi do kvalitetnijeg religijskog života.Bitna je i temeljitost u čitanju i proučavanju Biblije...Tako je i u običnom životu,u odnosu između dvije osobe.Mi moramo prvo da upoznamo neku osobu.Ne možemo imati odnos prema nekoj osobi,ako nismo ni čuli o njoj ili ništa ne znamo o njoj.Mi prvo saznamo za neku osobu,pa onda,ako nam se sviđa,razvijamo pozitivan emotivan stav prema njoj.Pa onda,ako je volimo,mi onda imamo težnju da što više o njoj saznamo.Ako je to kvalitetna osoba,što god više o njoj saznajemo,još više je volimo!

Tako je otprilike i u odnosu između čovjeka i Boga...

Kažeš BOg poslao sina. TO isus e sad dok je Isus bio na zemlji i propovijedao šta je bilo na nebesima. " da se sve ti ime tvoje kako na nebu tako i na zemlji" Jel sad Isus slavio Boga.
Otac e sad otac je na nebu bio dok je isus na zemlji il je sve 3 od jednom na zemlji bilo?

Izgleda da za vas muslimane Bog nije svemoguc

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 19:52 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Bog ne laže i ne ponizuje se za čovjeka, čovjek mora biti ponizan BOgu a ne Bog čovjeku.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 19:56 

korrisnik je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Bog ne laže i ne ponizuje se za čovjeka, čovjek mora biti ponizan BOgu a ne Bog čovjeku.

Gdje to Bog laze?

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 20:01 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Gdje to Bog laze?

Ček Bog čekao nekoliko milenijuma nakon Adamovog grijeha da oprosti. Pa očito laže ako mijenja forumu u čovjeka i gubi SVOJE BItstvo kakav je Bio i ponizuje se , Bog je Uzvišen i ne postaje čovjeka.
Grčka mitologija sastoji se od legendi (mitova) o bogovima i herojima, a korijen joj je u vjerovanju starih Grka. Grčki bogovi izgledali su kao ljudi, imali vrline i mane kao ljudi, razlikovali su se po tome što su bili besmrtni, više-manje neranjivi te sposobni postati nevidljivi i putovati brzinom svjetlosti, a živjeli su na Olimpu. Ova izvješća su prvobitno širena usmenom pjesničkom tradicijom; danas grčki mitovi su poznati prije svega iz starogrčke književnosti.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 20:02 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Gdje to Bog laze?

Ček Bog čekao nekoliko milenijuma nakon Adamovog grijeha da oprosti. Pa očito laže ako mijenja forumu u čovjeka i gubi SVOJE BItstvo kakav je Bio i ponizuje se , Bog je Uzvišen i ne postaje čovjeka.
Grčka mitologija sastoji se od legendi (mitova) o bogovima i herojima, a korijen joj je u vjerovanju starih Grka. Grčki bogovi izgledali su kao ljudi, imali vrline i mane kao ljudi, razlikovali su se po tome što su bili besmrtni, više-manje neranjivi te sposobni postati nevidljivi i putovati brzinom svjetlosti, a živjeli su na Olimpu. Ova izvješća su prvobitno širena usmenom pjesničkom tradicijom; danas grčki mitovi su poznati prije svega iz starogrčke književnosti.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 20:08 

korrisnik je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Gdje to Bog laze?

Za tebe znaci nije moguce da Bog istovremeno bude Bog (svuda), duh (svuda) i covjek na zemlji.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 20:10 

Bilic07 je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Za tebe znaci nije moguce da Bog istovremeno bude Bog (svuda), duh (svuda) i covjek na zemlji.

Bog bdi nad nama ali ne može biti bukvalno među nama. DA kažeš nešto što ne vidiš na zemlji "vidi Boga" počinio bi teški grijeh barem u Islamu.
Poznato je da klanjač na sedždi kaže :'' Slavljen neka je moj Gospodar, koji je UZVIŠEN (tj. iznad svega)''(Subhane Rabbijel-e'ala)

Vrh

PostPostano: 23 tra 2014, 20:18 

korrisnik je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Bog bdi nad nama ali ne može biti bukvalno među nama. DA kažeš nešto što ne vidiš na zemlji "vidi Boga" počinio bi teški grijeh barem u Islamu.
Poznato je da klanjač na sedždi kaže :'' Slavljen neka je moj Gospodar, koji je UZVIŠEN (tj. iznad svega)''(Subhane Rabbijel-e'ala)

To kazes ti kao sljedbenik Muhameda.
Ali taj Muhamed je vodio ratove,ubijao, imao vise od deset zena u zivotu itd
Taj Muhamed je donio serijat koji direktno sudi ljude na smrt i tako siri mrznju.

Vise mi se svidja Isusova poruka mira,ljubavi i oprostaja za sve.
Ali to je pitanje ukusa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1553 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 63  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: