|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 191 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 28 lip 2012, 20:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bernanke je napisao/la:
Hehe, nu ovoga. Nećeš ti niti bilo ko drugi određivati kako će Muslimani živjeti svoj život.
Erto Njemci će zabraniti. A treba kopirati kulturne Njemce, ako se već želi ulazak u EU.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 28 lip 2012, 21:38 |
|
|
Ja sam na Paltalku slusao jedno islamsko predavanje i lik je govorio o osnivanju novog dzemata.
U jednom trenutku je rekao da ako se organizira nekoliko muslimana i odluce osnovat novi dzemat pa se pojavi netko tko ce ih zbunjivati, dovoditi u sumnju i opcenito buniti u tom naumu da ga - ubiju!
Nisam mogao vjerovati - to je vjerska preporuka... da ga ubiju, kako je rekao "kogod taj bio"....
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 29 lip 2012, 12:01 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2011, 18:04 Postovi: 705 Lokacija: Hercegovina
|
Zašto tražite samo negativnosti? Svaka religija ima svoje i minuse i pluseve. Konstruktivnije bi bilo da se malo gledaju plusevi. 
_________________ It iz aj.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 29 lip 2012, 12:03 |
|
|
S obzirom na sve što je Muhammad radio za svog života nije lako naći pozitivnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 29 lip 2012, 12:05 |
|
|
Orleanski, mislim da ima i o tome tema, ispucalo se sve na 5 stranica. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 29 lip 2012, 14:45 |
|
|
orleanski je napisao/la: Svaka religija ima svoje i minuse i pluseve.
Samo jedna povijesno-religijska osoba ima sve pluseve.
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 15:23 |
|
|
orleanski je napisao/la: Zašto tražite samo negativnosti? Svaka religija ima svoje i minuse i pluseve. Konstruktivnije bi bilo da se malo gledaju plusevi.  Moja vjera je Islam, i ona nema mana, inače moje vjerovanje nebi bilo potpuno. Ljudi griješe.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 16:13 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ada je napisao/la: orleanski je napisao/la: Zašto tražite samo negativnosti? Svaka religija ima svoje i minuse i pluseve. Konstruktivnije bi bilo da se malo gledaju plusevi.  Moja vjera je Islam, i ona nema mana, inače moje vjerovanje nebi bilo potpuno. Ljudi griješe. Kako to ako je danas jasno da su mnoge zapovijedi Proroka kojih se čvrsto držite obične krivotvorine iz 10. stoljeća pošto se ne nalaze u šest zbiraka ? Da ti dam jedan primjer krivotvorine i to onaj zahvljujući kojemu si ti danas musliman - Džihad.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 16:55 |
|
|
Ada je napisao/la: orleanski je napisao/la: Zašto tražite samo negativnosti? Svaka religija ima svoje i minuse i pluseve. Konstruktivnije bi bilo da se malo gledaju plusevi.  Moja vjera je Islam, i ona nema mana, inače moje vjerovanje nebi bilo potpuno. Ljudi griješe. Ako sučelimo Isusa Krista i Muhameda...? Jer Isus je rekao-Ja sam Put,Istina i Život!Znači,samo On.Nema drugog.
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 18:52 |
|
|
Citat: Ako sučelimo Isusa Krista i Muhameda...?
Jer Isus je rekao-Ja sam Put,Istina i Život!Znači,samo On.Nema drugog. Isus nikad nije rekao - ja sam Bog! Nikad nije rekao. mene obožavajte! Nema se više šta dodat. Fakat je da je vaša vjera toliko izvrnuta da je to nevjerovatno. Isus je samo poslanik koji je propagirao vjeru u Jednog Boga, kao i Mojsije, Abraham, Muhamed.
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 19:00 |
|
|
Među najbolja dobra djela ubraja se čuvanje jezika.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 19:06 |
|
|
Ada je napisao/la: Među najbolja dobra djela ubraja se čuvanje jezika. Odgovori molimte na moje gornje pitanje. Također odgovori i kako Muhamed nije mogao čitati ni pisati ako je jasno opisano da je vodio uspješan biznis za to vrijeme (za što je logično da je trebao imati bar osnovno zanje ne samo pisanja i čitanja nego i matematike)? Što se tiče Isusa rekao je lijepo : "Nitko ne dolazi do Oca mojega na nebesima osim po meni!" Kolko vidim nije spomenuo niti jednog "proroka" koji bi trebao poslije njega doći, a i interesantno koju funkciju u hijerarhiji zauzima ako je jedini put do Oca. Zanimljivo nadasve zar ne ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Boleštine i Bedastoće u Islamu Postano: 07 kol 2012, 19:31 |
|
|
Zanimljivo nema odgovora na dva jednostavna pitanja, zanimljivo nadasve.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 07 kol 2012, 19:41 |
|
|
Ada je napisao/la: Citat: Ako sučelimo Isusa Krista i Muhameda...?
Jer Isus je rekao-Ja sam Put,Istina i Život!Znači,samo On.Nema drugog. Isus nikad nije rekao - ja sam Bog! Nikad nije rekao. mene obožavajte! Nema se više šta dodat. Fakat je da je vaša vjera toliko izvrnuta da je to nevjerovatno. Isus je samo poslanik koji je propagirao vjeru u Jednog Boga, kao i Mojsije, Abraham, Muhamed. Da li Kur'an priznaje Tevrat i Indžil kao točne?Smatraš li da Kur'an nije doživio "tahrif"?Šta se veli u Ali Imran Suri oko svega toga?
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 07:22 |
|
|
Ada je napisao/la: Citat: Ako sučelimo Isusa Krista i Muhameda...?
Jer Isus je rekao-Ja sam Put,Istina i Život!Znači,samo On.Nema drugog. Isus nikad nije rekao - ja sam Bog! Nikad nije rekao. mene obožavajte! Nema se više šta dodat. Fakat je da je vaša vjera toliko izvrnuta da je to nevjerovatno. Isus je samo poslanik koji je propagirao vjeru u Jednog Boga, kao i Mojsije, Abraham, Muhamed. Čisto informativno. Kad je nastao Kur'an?
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 14:48 |
|
|
Citat: Čisto informativno. Kad je nastao Kur'an? Informativno...google.ba "Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik - i prije njega su dolazili i odlazili poslanici - a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmeću.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:06 |
|
|
Ada je napisao/la: Citat: Čisto informativno. Kad je nastao Kur'an? Informativno...google.ba "Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik - i prije njega su dolazili i odlazili poslanici - a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmeću. Odgovori već jednom na pitanje koje te čovjek pitao, vrlo jasno i glasno : Kada ?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:19 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ada je napisao/la: Informativno...google.ba
"Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik - i prije njega su dolazili i odlazili poslanici - a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmeću.
Odgovori već jednom na pitanje koje te čovjek pitao, vrlo jasno i glasno : Kada ? Odgovor nećeš dobiti :) jer interpretacija nečega što se dogodilo prije 1400-2000 godina nije moguća pogotovo ako to pokuša uraditi vjerski fanatik. Ako pogledamo par postova iznad, vidjeti ćemo da teolog kaže da svaka religija ima mane i prednosti, a vjerski fanatik, da je islam bez greške ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:33 |
|
|
Citat: Odgovor nećeš dobiti :) Pitanja su mu smješna (@zadar) Čuj teolog govori da njegova vjera ima mahana 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:39 |
|
|
Ada je napisao/la: Citat: Odgovor nećeš dobiti :) Pitanja su mu smješna (@zadar) Čuj teolog govori da njegova vjera ima mahana  Prvo što ti je mahana ? Drugo katoličkom teologu je grijeh lagati ;) i zato govori, priznaje da svaka religija ima mana ;)
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
Vrh |
|
 |
Ada
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:51 |
|
|
Citat: Prvo što ti je mahana ? Mana, nedostatak... Citat: Drugo katoličkom teologu je grijeh lagati ;) i zato govori, priznaje da svaka religija ima mana ;) I tebi je grijeh lagati, i meni..svim ljudim je to grijeh. Teolog nije ništa do čovjek. Baš me zanimaju mahane u kršćanstvu sa njegove strane? 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 08 kol 2012, 15:57 |
|
|
Ada je napisao/la: Citat: Odgovor nećeš dobiti :) Pitanja su mu smješna (@zadar) Čuj teolog govori da njegova vjera ima mahana  Ako su smješna onda ih je jednostavno odgovoriti zar ne ? Onda odgovori. Kako religija koja nema mana ima više krivotvorenih zapovijedi u sebi nego doktorski rad rumunjskog premijera ? Nešto nelogično štoviše protivno osnovama ljudskog razuma.
|
|
Vrh |
|
 |
orleanski
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 09 kol 2012, 10:20 |
|
|
Nikad mi nije išlo u glavu zašto je nekim muslimanima teško priznati da je islam nastao u Arabiji u 7. stoljeću poslije Krista i da je cijeli islam reinterpretacija svih do tada Muhamedu poznatih religijskih koncepata koje je preuzeo, prilagodio i prezentirao skoro pa divljim arapskim plemenima koje je, zahvaljujući tom istom islamu, i ujedinio i, na koncu, osvojio skoro pa polovicu do tad poznatog svijeta.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 09 kol 2012, 10:40 |
|
|
Ne može li se to reći za skoro svaku religiju?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Teološke zavrzlame i nelogičnosti u Islamu Postano: 09 kol 2012, 10:50 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne može li se to reći za skoro svaku religiju? Islam je izuzetak među ovim većim i poznatijim. Meni je to više sekta, cult i politički pokret. Jer nijedna druga veća religija nema proroka koji je sasvim normalno mačem širio svoju vjeru, ubijao ljude, pljačkao karavane, uzimao ropkinje i slično. Drugi sljedbenici vjernici su to znali raditi iz svoje zlobe, ali prorok "messenger" nikad.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|