|
|
Stranica: 4/13.
|
[ 317 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 15:07 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 18:27 Postovi: 1830 Lokacija: Sarajevo
|
aleksije radicevic je napisao/la: A može li se načelno složiti da Bog postoji, a ne verovati bezuslovno u objave koje prenose ljudi? Pa mora se čovjek nečim voditi u životu, kako bi inače znao što Bog želi!? Zbog toga se prihvaćaju sam one objave koje je Crkva službeno priznala. Naravno postoje i one lažne objave i lažni proroci. zato treba prepustiti crkvenom vrhu da takve stvari riješava. Ali bez obzira na sve ovo postoje i ljudi koji vjeruju u Boga, a ne prihvaćaju te objave. Sad kako se oni rukovode ne znam, jer nisam nikada nekog takvog upoznao. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 15:11 |
|
|
DaniKU je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A može li se načelno složiti da Bog postoji, a ne verovati bezuslovno u objave koje prenose ljudi? Pa mora se čovjek nečim voditi u životu, kako bi inače znao što Bog želi!? Zbog toga se prihvaćaju sam one objave koje je Crkva službeno priznala. Naravno postoje i one lažne objave i lažni proroci. zato treba prepustiti crkvenom vrhu da takve stvari riješava. Ali bez obzira na sve ovo postoje i ljudi koji vjeruju u Boga, a ne prihvaćaju te objave. Sad kako se oni rukovode ne znam, jer nisam nikada nekog takvog upoznao.  Pazi, i Crkva se načelno slaže sa tvrdnjom da je čovek grešan i pogrešiv. I ta ista Crkva je zajednica ljudi, ljudska organizacija. Kako onda možemo biti sigurni u ispravnost njihovog odabira prave objave, bez imalo sumnje da su, kako ljudi, možda pogrešili. 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mara
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 15:19 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: mara je napisao/la: Dr. Vito da je covjek stvorio Boga po svojim potrebama, ne bi u sve tri velike vjere postojao jedan Bog, imali bi ih vise, po najmanje jednoga za svaku potrebu! Mi ljudi smo nezahvalni i raskalaseni, da smo ga stvarali po svojim potrebama ne bi se zaustavili na jednom Bogu!
Svi ti bogovi su bili u pocetku bogovi jednog naroda!!!
I bas tako- svaka potriba i pojava je imala svog boga!
Tek kad je pocelo "osvajanje svita" nastali su i opci bogovi- vrhovni!!!
Stoga se "Isus Krist" uzima kao odgovor porobljenih na Alxandra Velikog!
Unatoc smatranja kako je bog stvorio covika, ljudi su i dalje raskalaseni i i te "jedne" bogove prilagodjavaju svoim potribama ( pravoslavlje, evangelisti, protestanti, jezuiti, franjevci... )
Kako bi se, ipak, udovoljilo iskonu i instiktu svaka od tih vira ima podbogove svece, andele, blazenike, majke bozje....
Svi su stvoreni na sliku i priliku covika i njegovi potriba!
Mozes reci da su i danas Bog ili Bogovi, jednog naroda, jer smo pred njim/njima svi isti. Nema razlike po naciji, boji koze, boji kose itd.! Pred njima nema uvjeta, svi smo bezuvjetno isti, kad se suocimo s Bogom! Orijentacije u vjerama ili unutar vjere ne znace stvaranje novih Bogova ili prilagodjavanje jednoga Boga svojim potrebama, nego prosto tumacenje vjere na drugaciji nacin. Da je to Bogu strano i nepozeljno ne bi nas stvorio sve tako razlicite. On nam je ostavio prostor da budemo drugaciji, al nam je pokazao put!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 15:49 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ma Vito nas malo "uzbrdo" Mogu , Vito , mogu ,radio sam , u tom i jeste problem.Kako ćeš znat cjenit svjetlo ako nisi nikad bio u tami? Da li su dozvoljena sva sredstva da bi se ostvario i najplemenitiji cilj ? Sumnjam! Jedno je- mladost, ludost! A savim drugo ono sto si ti naveo!
Plemenit cilj imaju samo plemeniti pa su im i sredstva taka a i njima je sve cisto!Nemoj sve bukvalno shvatati...Mudri su slobodni od sumnji , vrli od zebnje , hrabri od straha  Vjera je kao i ljubav , ako je nisi sam osjetio i doživio , sve ostalo je tlapnja uzalud. May the force be with you 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:11 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: De, bolan!, mani se gluposti! Ako oces razgovarat razgovaraj ako oces klanjat se svom bogu imas misto za to - pa izvoli!
Ko viruje- viruje- tu se nema sta ni o cemu pricat!!!
Sta ti mene imas procinjivat i ocinjivat!!!
Jel se ja sad tebi tribam pravdat i iznosit svoje razloge!!!
Postajes bezobrazan!!! U ime svog boga... Ja se uistinu ispričavam, izgleda da ste krivo shvatili moje rečenice. Iz onoga što ste napisali vidio sam da je dosta stvari koje se tamo spominju, pa sam samo rekao da sam prepoznao to u vašim stihovima. Razgovaram s vama, nisam vam mislio nametati bilo kakvo mišljenje, iznosio sam samo svoje viđenje tematike o kojoj pričamo. A pristupio sam vam kao čovjeku koji je nekada vjerovao, možda sam tu pogriješio i vas uvrijedio?  Nisi, zasto lazes!!!???
Mogo si ovde ostavit i ono na sta sam ti odgovorio pa bi se lipo vidilo!!!
Raspravljaj sa mnom!!! Sta te brige di sam ja sta procito jesam li ja na pravom il krivom putu ocu li u raj i pakao i slicna crkvena naprdjivanja!!!
Cuj- ti se nadas kako cu se vratit na pravi put!!!!???? Kao- ja sam skreno!!!!
Nisam doso u crkvu odvracat virnike vec sam na forumu di se razgovara!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:20 |
|
|
mara je napisao/la: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:
Svi ti bogovi su bili u pocetku bogovi jednog naroda!!!
I bas tako- svaka potriba i pojava je imala svog boga!
Tek kad je pocelo "osvajanje svita" nastali su i opci bogovi- vrhovni!!!
Stoga se "Isus Krist" uzima kao odgovor porobljenih na Alxandra Velikog!
Unatoc smatranja kako je bog stvorio covika, ljudi su i dalje raskalaseni i i te "jedne" bogove prilagodjavaju svoim potribama ( pravoslavlje, evangelisti, protestanti, jezuiti, franjevci... )
Kako bi se, ipak, udovoljilo iskonu i instiktu svaka od tih vira ima podbogove svece, andele, blazenike, majke bozje....
Svi su stvoreni na sliku i priliku covika i njegovi potriba!
Mozes reci da su i danas Bog ili Bogovi, jednog naroda, jer smo pred njim/njima svi isti. Nema razlike po naciji, boji koze, boji kose itd.! Pred njima nema uvjeta, svi smo bezuvjetno isti, kad se suocimo s Bogom! Orijentacije u vjerama ili unutar vjere ne znace stvaranje novih Bogova ili prilagodjavanje jednoga Boga svojim potrebama, nego prosto tumacenje vjere na drugaciji nacin. Da je to Bogu strano i nepozeljno ne bi nas stvorio sve tako razlicite. On nam je ostavio prostor da budemo drugaciji, al nam je pokazao put! I kako se zove taj jedan narod!!!??? A sta je tumacenje vire/boga na drugi nacin nego prilagodjavanje boga svoim potribama???!!
Cuj nema razlike po nacii- zasto onda postoje razne nacie il narodi??!!
Kako se suocava s bogom???!!
I koi je to put- jel mozda put istine, ljubavi, molitve... i di je bio s tim do prie 2000 godina!
Zasto je onda taj bog u pocetku bio samo zidovski bog!! Bog Mojsia, Abrahama, i ostali zidovski svecenika??!
Dogma i Dialektika su proizvod istog duha!!!!
Jos tribam postat slip kod ociu i rec kako smo ja i Kinez isti!!! Il ako nismo, to je eto- do slobodne volje!
Jesmo li onda svi tribali bit sareni, al et, nie nam se svidjalo!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:27 |
|
|
|
ja sam se uvijek smijao onim mnogobšcima gdje je bio Bog za lov, Bog za rat, Bog za mir, bog za toplu kupku, Bog za prijepodne, Bog za popodne, to je živa smijurija.
To je primitivna svijest, čak i kod onih učenih naroda poput Grka, to je živa sprdnja.
no stvar je u tome, ponajviše što čovjek mjeri Boga po sebi i želi ga svesti na svoje želje i projekcije. nema toga pa i najvećeg vjernika koji nije pao u tu zamku.
Kažu Bog je ljubav. Koji je ono svetac rekao.."ljubi i radi sve što hoćeš".
Ljudi Boga kompliciraju a sve je tako jednostavno. Samo čovjek je kompliciran. Želi svaki dan po jedno čudo i opet bi sumnjao.
Vjerovati nije lako, stoputa se svakodnevno sve bori protiv toga. sama ljudska narav se kosi sa kršćanstvom. nekompatibilna. Ljubi svoga neprijatelja. nemoj se osvećivati. Ko tebe kamenom ti njega kruhom. Okreni drugi obraz. Sve što je protivno ljudskoj naravi.
da bi dotaknuo božansko moraš izgubiti sve ljudsko. Možda i prijeći onu granicu ludila. Ludila od izbezumljenosti i boli.
Čovjek se toga plaši više nego vraga. Izgubit svoje "ja". Ne biti više on. Gubi slobodu.
No ja sam uvjeren da se tek onda dobija prava sloboda, oslobođen ovih bijednih okova vlastite taštine i ništavnosti, služenja ničemu.
Ko je jednom osjetio tu slobodu kad ne postoji ništa što bi pomutilo tvoj mir, zna o čemu pričam. Samo teško se zadržati u tom stanju. U čovjekovom srcu se bore Bog i sotona. To je vječna borba.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:42 |
|
|
|
Vidis, Inkvi, ovo sto si napiso samo je objasnjenje "raspetog"! Taj bog nie raspeo sebe- neg covika i to onog najplemenitieg!! Raspeo ga u nemogucnost!! A nemogucnost je- nikad zadovoljen bog!!! Ko neki stari, cangrizavi, neizzivljeni did od kojeg svi bize, al mu moraju pric jer su, recimo, svi novci u njegovim rukama! Pa onda did zanovita- e ovo nie dobro e ovo nisi smio, e ovo ti nie tribalo... Ma mores crknit, al sve ispunit nemeres! I onda je iznadjen lik- crkni!! I tek kad crknes ceka te nagrada!! Lukavo, nema sta!! Pravi svecenicki spin!
Dok, kod Islama, recimo vidi se kako nie nasto od svecenika vec od trgovaca- ratnika! I u njem se vidi sta toj kasti, u njiovim uvitima najvise odgovara i sta ih jaca!!! Ljubi sebe i svoj rod, i one sto su ti braca po viri i krvi!! Jer- ratnici su to- viruju u oruzje!
Dok svaka svecenicka vira, viruje u- dogmu!! Ko i kod maja i asteka! Pa se moras cili zrtvovat, i bukvalni i prineseno!!! Moras umrt za svog boga, patit, kako bi, zrtvovan spasio sebe!!!
A ratnicke vire kazu- ubi neprijatelja!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: DaniKU je napisao/la: Pa mora se čovjek nečim voditi u životu, kako bi inače znao što Bog želi!? Zbog toga se prihvaćaju sam one objave koje je Crkva službeno priznala. Naravno postoje i one lažne objave i lažni proroci. zato treba prepustiti crkvenom vrhu da takve stvari riješava. Ali bez obzira na sve ovo postoje i ljudi koji vjeruju u Boga, a ne prihvaćaju te objave. Sad kako se oni rukovode ne znam, jer nisam nikada nekog takvog upoznao.  Pazi, i Crkva se načelno slaže sa tvrdnjom da je čovek grešan i pogrešiv. I ta ista Crkva je zajednica ljudi, ljudska organizacija. Kako onda možemo biti sigurni u ispravnost njihovog odabira prave objave, bez imalo sumnje da su, kako ljudi, možda pogrešili.  Bas tako! Zasto ne bi bilo moguce kako je se sam vrag maskiro u svemoguceg i nepogresivog kako bi privario ljude, naveo ih nek samo side, viruju i mole se te tako njemu bude lakse provodit sve ono sto oce dok ljudi uzaludno cekaju pomoc i spas!!! Poznajuc vraga- svasta je se od njeg nadat!! Ako su cudni putevi bozji- kavi li su tek vrazji!!! Zar ne?! Svezat ljudima ruke svemogucim bogom... I jos ih ubidis kako i neprijatelju moraju prastat i volit ga ko sebe!! Ako volis onog ko te unistava, jel onda volis sebe?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:54 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:
Nisi, zasto lazes!!!???
Mogo si ovde ostavit i ono na sta sam ti odgovorio pa bi se lipo vidilo!!!
Raspravljaj sa mnom!!! Sta te brige di sam ja sta procito jesam li ja na pravom il krivom putu ocu li u raj i pakao i slicna crkvena naprdjivanja!!!
Cuj- ti se nadas kako cu se vratit na pravi put!!!!???? Kao- ja sam skreno!!!!
Nisam doso u crkvu odvracat virnike vec sam na forumu di se razgovara!!!
Smirite se čovječe božji! Kao prvo uvijek brišem citirane postove i ostavljam samo zadnji, jer mi izgleda preglednije. Niti razmišljam kud ćete ići nit` je na meni da brinem o tomu i da vam sudim. Evo postavit ću sve postove, mada se može vidjeti, ukoliko se pogledaju i druge stranice. krizar je napisao/la: Pa svaki iskreni vjernik se sam uvjerio da Bog postoji. I on vjeruje u toga Boga. Ja sam se osobno vise puta uvjerio kako neke stvari nisu slucajnost nego Bozije cudo. Koliko sam uspio shvatit Vito nije vjernik, pa nas zbog toga ne moze shvatit (nas koji vjerujemo), jer da nas shvati i sam bi vjerovao. To je maloprije rekao Kvacica i u pravu je
Moj odgovor na ovaj post je bio: DaniKU je napisao/la: Lijepo si to krizar-u formulirao, ali mislim(koliko sam shvatio) da je dr.Vito bio vjernik i to veliki, ali su ga životne prilike(neprilike) malo poljuljale u toj vjeri i evo opet pokušava da se vrati na "pravi put". Kao što se može lijepo vidjeti "pravi put" sam stavio pod navodnike, jer vas uopće nisam smatrao zalutalom ovcom, nego samo čovjekom sa određenim nedoumicama, naravno gledajući sa svog gledišta, jer sam katolički vjernik. Ali postove kakve vi pišete ne može pisati netko tko je katolički vjernik i tko sluša Crkvu, jer vaše mišljenje ne odgovara službenom stajalištu i nauku crkve. Krizar opet piše: krizar je napisao/la: I ja sam shvatio da je bio vjernik, cak posao i za svecenike pa su ga zivotne prilike poljuljale. Ali nisam siguran da se pokusava vratit na put vjere. Ali vjerovatno grijesim. Uglavnom, nase je da pomognemo covjeku da se vrati Bogu ako on to zeli I ja odgovaram: DaniKU je napisao/la: Naravno, kao pravi katolici da mu pomognemo . A čim ovdje razgovara s nama, znači da nešto traži...možda i nađe opet ono što je izgubio... Iz mog posta se može vidjeti, a podebljao sam riječ "pomognemo", što znači da nemam nikakvu namjeru da vas tjeram na bilo što.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 17:57 |
|
|
A evo i tog mog odgovora koji ste tražili da stavim: DaniKU je napisao/la: Nešto me bode u oči cijelo vrijeme u vašim postovima, a to je što ne predstavljate pojavu Boga kao njegovu objavu ljudima, nego ju nazivate izmišljotinom ili izumom ljudi. Tu objavu Mojsiju teško netko može dokazati, u to se mora vjerovati. Mora se vjerovati da je se Bog nekim ljudima objavio i prenio im poruku. Ovo što vi navodite kronološki možda je i točno, ali jedino se ne bih složio da su sve to ljudi pokrenuli, nego da im je Bog poslao poruku i ucrtao pravac kojim će ići.
Nekako mi se čini da ste ovo mišljenje stekli gledajući ili čitajući knjige poput onih autora Dan Brown-a ili dokumentarni film "Zeitgeist"-vjerski aspekt!? Dr. Vito niste smjeli pasti pod utjecaj te svjetovne, materijalističke propagande. I vašeg na moj: Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: De, bolan!, mani se gluposti! Ako oces razgovarat razgovaraj ako oces klanjat se svom bogu imas misto za to - pa izvoli!
Ko viruje- viruje- tu se nema sta ni o cemu pricat!!!
Sta ti mene imas procinjivat i ocinjivat!!!
Jel se ja sad tebi tribam pravdat i iznosit svoje razloge!!!
Postajes bezobrazan!!! U ime svog boga...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 18:15 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Nemogu reći da sam 100% vjernik..jer mislim da ne mogu da kažem ja jesam vjernik ,a imam nešto što me zbunjuje.. Odrasla sam u hrišćanskoj familiji,u mojoj kući se slave i pravoslavni i katolički praznici no ipak nisam sigurna da jesam pravi vjernik... .DaniKU je pravi vjernik  , to se vidi i ovdje na forumu preko načina komunikacije sa ljudima ne postoji ni vređanja ni gram mržnje,prema sugovorniku ...retko viđeno bar meni... A ja.. ja.imam pitanja na koju ne mogu prihvatiti odgovor ,a to je gubitak djeteta...zbog bolesti,djeca koja umiru na rađanju,nerođeni..zašto, što su oni pogrešili gdje je tu Božja dobrota,što su skrivili? Ljudi koji izgube dijete u prvom trenu pitaju pa gdje je Bog ,zašto nije spasio moje djete...neki ga i odbace..žao mi je ali ja pravi odgovor na ovo pitanje dosad nisam dobila. Hvala ti sneže  . A sad bih ti pokušao dati odgovor na pitanje koje ti je nejasno. Svijet kakav je, podložan je raznim bolestima, nepogodama i nesrećama.. Jer baš zbog toga što nam je Bog dao da se slobodno krećemo i činimo što želimo i stvorio takav svijet za nas, taj svijet ima i svoje loše strane, znači nije savršen. Jasno nam je svima da ako stavimo ruku na plamen svijeće da ćemo se opeći, ali ako svojom voljom odlučimo da nećemo više stavljati ruku na plamen, postoji velika mogućnost da više i ne osjetimo što to znači vrelina tog plamenog jezičca na našoj koži od ruke(osim ukoliko nas netko namjerno ne opeče). Tu se jasno vidi što znači biti slobodan, ali vidi se i što to znači nesavršenost svijeta na primjeru koji sam naveo tj. ukoliko se i pazimo opet se možemo opeći ukoliko nas netko opeče. E tako smo i mi ljudi podložni i smrti i raznim bolestima, kao i dijete koje se tek rađa. Znači to su negativne posljedice ovoga svijeta. E iako Bog sve nadgleda i svime upravlja može i dozvoliti ili ne dozvoliti bilo kakvu nepravdu na ovom svijetu. ali zašto Bog dozvoljava sve to ne znamo. Možemo jedino vjerovati da ima plan za svoga od nas i da sve to ima određenu odgojnu ulogu. Jer kako bi se mi normalno razvijali da nas Bog štiti od svega što bi nas ugrožavalo? Kakvi bi izgledali da nam sve na pladjnu servira i da se ne moramo truditi da bi osigurali hranu sebi i svojoj obitelji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 18:20 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: ja sam se uvijek smijao onim mnogobšcima gdje je bio Bog za lov, Bog za rat, Bog za mir, bog za toplu kupku, Bog za prijepodne, Bog za popodne, to je živa smijurija.
To je primitivna svijest, čak i kod onih učenih naroda poput Grka, to je živa sprdnja.
no stvar je u tome, ponajviše što čovjek mjeri Boga po sebi i želi ga svesti na svoje želje i projekcije. nema toga pa i najvećeg vjernika koji nije pao u tu zamku.
Kažu Bog je ljubav. Koji je ono svetac rekao.."ljubi i radi sve što hoćeš".
Ljudi Boga kompliciraju a sve je tako jednostavno. Samo čovjek je kompliciran. Želi svaki dan po jedno čudo i opet bi sumnjao.
Vjerovati nije lako, stoputa se svakodnevno sve bori protiv toga. sama ljudska narav se kosi sa kršćanstvom. nekompatibilna. Ljubi svoga neprijatelja. nemoj se osvećivati. Ko tebe kamenom ti njega kruhom. Okreni drugi obraz. Sve što je protivno ljudskoj naravi.
da bi dotaknuo božansko moraš izgubiti sve ljudsko. Možda i prijeći onu granicu ludila. Ludila od izbezumljenosti i boli.
Čovjek se toga plaši više nego vraga. Izgubit svoje "ja". Ne biti više on. Gubi slobodu.
No ja sam uvjeren da se tek onda dobija prava sloboda, oslobođen ovih bijednih okova vlastite taštine i ništavnosti, služenja ničemu.
Ko je jednom osjetio tu slobodu kad ne postoji ništa što bi pomutilo tvoj mir, zna o čemu pričam. Samo teško se zadržati u tom stanju. U čovjekovom srcu se bore Bog i sotona. To je vječna borba. Lijep monolog Inkvizitoru  . P.S. Ne znam da je to rekao ijedan svetac, znam za ovu: "Ljubi i radi kao da ćeš sutra umrijeti".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 18:21 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pazi, i Crkva se načelno slaže sa tvrdnjom da je čovek grešan i pogrešiv. I ta ista Crkva je zajednica ljudi, ljudska organizacija. Kako onda možemo biti sigurni u ispravnost njihovog odabira prave objave, bez imalo sumnje da su, kako ljudi, možda pogrešili.  Aleksije preko proročanstva koja su se ostvarila znamo da je to istina i tako smo te objave i prihvatili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 19:53 |
|
|
DaniKU je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pazi, i Crkva se načelno slaže sa tvrdnjom da je čovek grešan i pogrešiv. I ta ista Crkva je zajednica ljudi, ljudska organizacija. Kako onda možemo biti sigurni u ispravnost njihovog odabira prave objave, bez imalo sumnje da su, kako ljudi, možda pogrešili.  Aleksije preko proročanstva koja su se ostvarila znamo da je to istina i tako smo te objave i prihvatili. Sta bi ti covik reko... Znaci, smatras shodnim meni pomagat??!! Popujes mi sta je bolje za mene!!!? Govoris mi nek se smirim...
Radi cega- jer se ne slazes sa mnom!! Koje licemirje i bezobrazluk!!! A kad ti se svidjalo sta govorim onda si me falio- a ja stalno isto govorim!!
Kazem ti- nisam doso u crkvu, na forumu sam!! I ne triba mi tvoja pomoc ne tribas se molit bogu za mene citacu sta i kako ocu i bicu nemiran kad mi se to svidi!!!
A sad se vratimo raspravi!! Koja su se prorocanstva ispunila i na koje objave mislis!? Nadji u starom zavitu prorocanstvo o uskrsnucu na treci dan!! lako je ispunit prorocanstva dana posli dogadjaja bez obzira na to jel uskrsnuca bilo!!!
Dalje- sta znaci prorocanstvo: I doce kad prodju vrimena, vrime i pola vrimena!!
Procitaj apokalipsu pa reci sta je tu tocno prorocanstvo!? Di se nalazi taj trg na koi ce stat 144 000 pravednika i ko su ti pravednici?!
Sve je to teski misticizam, tora i kabala!! Plus egipatska mistika mrtvih!!
I, zasto bi ja virovo u zidovskog boga!? Zasto ne u indoeuropskog, ili keltskog, ili slavenskog...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 20:26 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: Vidis, Inkvi, ovo sto si napiso samo je objasnjenje "raspetog"! Taj bog nie raspeo sebe- neg covika i to onog najplemenitieg!! Raspeo ga u nemogucnost!! A nemogucnost je- nikad zadovoljen bog!!! Ko neki stari, cangrizavi, neizzivljeni did od kojeg svi bize, al mu moraju pric jer su, recimo, svi novci u njegovim rukama! Pa onda did zanovita- e ovo nie dobro e ovo nisi smio, e ovo ti nie tribalo... Ma mores crknit, al sve ispunit nemeres! I onda je iznadjen lik- crkni!! I tek kad crknes ceka te nagrada!! Lukavo, nema sta!! Pravi svecenicki spin!
Dok, kod Islama, recimo vidi se kako nie nasto od svecenika vec od trgovaca- ratnika! I u njem se vidi sta toj kasti, u njiovim uvitima najvise odgovara i sta ih jaca!!! Ljubi sebe i svoj rod, i one sto su ti braca po viri i krvi!! Jer- ratnici su to- viruju u oruzje!
Dok svaka svecenicka vira, viruje u- dogmu!! Ko i kod maja i asteka! Pa se moras cili zrtvovat, i bukvalni i prineseno!!! Moras umrt za svog boga, patit, kako bi, zrtvovan spasio sebe!!!
A ratnicke vire kazu- ubi neprijatelja!!!
ne vidim puno poveznica između onoga što si napisao i što si mene citirao. Al osvrnut ću se na tvoj post, barem ću pokušati. Nije Bog vječno nezadovoljan nego ga ljudi takvim gledaju i često čine nepotrebe stvari a misle da se time umiljavaju Bogu a Bog to uopće ne traži. On ne traži uopće ništa nemoguće samo da čovjek bude onakav kakav bi trebao biti, sućutan, pun ljubavi, milosrdan i dobar. I ne osuđuje ga zbog njegovih grijeha. Jer zna da je čovjek slab i da će pasti i nije grijeh pasti nego je grijeh ne ustati se. Bog ne propagira samo život poslije smrti kao nagradu a da na zemlji bude u mukama, upravo suprotno, on čovjeku kaže da može živjeti i raj na zemlji. mene puno ne zanima šta propagira islam, ne poznajem ga dovoljno ali ako je onako kako ti kažerš i ono što ja malo znam nije nikakava vrlina biti ratnički vjernik i imati ratničkog Boga, za to ti ne treba ni vjera ni Bog to je ionako u ljudskoj prirodi. To je imao stari zavjet, oko za oko, zub za zub, no Isus je to poništio riječima..ko se mača laća od mača i gine.. ja ne mogu za sebe reći da sve to živim, nisam jer se protivi ljudskoj prirodi, kršćanstvo lomi čovjeka, islam mu možda podilazi, ne znam ali ja tu ne vidim ništa božansko, to je ljudsko. nastojim koliko mogu slijediti kršćanski nauk jer znam da nema ništa loše u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 21:01 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la:
Sta bi ti covik reko... Znaci, smatras shodnim meni pomagat??!! Popujes mi sta je bolje za mene!!!? Govoris mi nek se smirim...
Radi cega- jer se ne slazes sa mnom!! Koje licemirje i bezobrazluk!!! A kad ti se svidjalo sta govorim onda si me falio- a ja stalno isto govorim!!
Kazem ti- nisam doso u crkvu, na forumu sam!! I ne triba mi tvoja pomoc ne tribas se molit bogu za mene citacu sta i kako ocu i bicu nemiran kad mi se to svidi!!!
A sad se vratimo raspravi!! Koja su se prorocanstva ispunila i na koje objave mislis!? Nadji u starom zavitu prorocanstvo o uskrsnucu na treci dan!! lako je ispunit prorocanstva dana posli dogadjaja bez obzira na to jel uskrsnuca bilo!!!
Dalje- sta znaci prorocanstvo: I doce kad prodju vrimena, vrime i pola vrimena!!
Procitaj apokalipsu pa reci sta je tu tocno prorocanstvo!? Di se nalazi taj trg na koi ce stat 144 000 pravednika i ko su ti pravednici?!
Sve je to teski misticizam, tora i kabala!! Plus egipatska mistika mrtvih!!
I, zasto bi ja virovo u zidovskog boga!? Zasto ne u indoeuropskog, ili keltskog, ili slavenskog...
Vito nećemo nastaviti sa razgovorom dok ne riješimo problem koji imamo. Kao prvo rekao sam da se smiritie jer ste me počeli napadati: Citat: De, bolan!, mani se gluposti! Ako oces razgovarat razgovaraj ako oces klanjat se svom bogu imas misto za to - pa izvoli!
Citat: Postajes bezobrazan!!! U ime svog boga... Citat: Nisi, zasto lazes!!!??? Nisam vam to napisao, jer se nisam s vama slagao, nego jer navedena preporuka ili savjet nazovite kako hoćete je bila vezana za način izlaganja, a ne njegov sadržaj tj mišljenje koje ste iznijeli. Očigledno da sam ja nešto pogrešno razumio(možda je tomu doprinijelo vaše pisanje u obliku poezije, ne znam  ) . Slagao sam se s vama i hvalio vas jer sam dijelio vaše mišljenje u početku razgovora. Učinili ste mi se kao netko tko je prošao dosta toga i u jednom trenutku se razočarao i išao sam s dobrom namjerom da vam pomognem. Poslije kad smo okrenuli razgovor u drugom pravcu, rekao sam da se ne slažem sa vašem gledištem po nekom drugom pitanju. Pa da ste cijelo vrijeme isto pisali zar bih imao razloga da naglo promijenim mišljenje!? Oprostite, ali ja sam primjetio da ste vi naglo promijenili ponašanje bez razloga. Izgleda da ni vi niste razumijeli moje postove, jer da jeste vidjeli bi da nisam imao niakvu namjeru da vam bilo što "poturim po nos" i da vas na nešto natjeram. Poštujem vaš izbor koji sam nažalost pogrešno razumio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 21:17 |
|
|
Vito vas folira , pa vidiš kako barata sa Knjigom Otkrivenja , a vamo sve ko fol ne zna .... Ti si Vito vatikanski agent na zadataku ispitivanja kršćanske svijesti na forumu Hrvata ! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 21:34 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Vito vas folira , pa vidiš kako barata sa Knjigom Otkrivenja , a vamo sve ko fol ne zna .... Ti si Vito vatikanski agent na zadataku ispitivanja kršćanske svijesti na forumu Hrvata !   a tko će znati, može bit` 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 21:48 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: On ne traži uopće ništa nemoguće samo da čovjek bude onakav kakav bi trebao biti, sućutan, pun ljubavi, milosrdan i dobar.
Bog traži da čovjek ispuni ove zahtjeve u onoj mjeri koliko je pojedinac to u stanju, u skladu sa svojim mogućnostima i talentima! Citat: ja ne mogu za sebe reći da sve to živim, nisam jer se protivi ljudskoj prirodi, kršćanstvo lomi čovjeka, . Nije mi jasno kao misliš da se kršćanstvo protivi ljudskoj prirodi? Kršćanst. je neophodno ljudskoj prirodi da bi čovjek mogao ostvariti puninu života i puninu sreće! Bez ljubavi nema sreće, a ljubavi nema bez razumjevanja i oprosta! Ako misliš na monogamiju, onda je priprodnije da čovjek bude odgovoran za potomstvo , a to je najprirodnije u okviru obitelji i prirodnije je da je čovjek ljubomoran i zaštitinički raspoložen prema partneru s kojim upražnjava najstariji instikt za produženje vrste, nego poriv za upražnjavanje sirovog sexualnog nagona! Znači prirodniji i pojedincu važniji i jači je instikt za kvalitetno produženje vrste od instikta za zadovoljenje sexualnog nagona!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 21:56 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Bog traži da čovjek ispuni ove zahtjeve u onoj mjeri koliko je pojedinac to u stanju, u skladu sa svojim mogućnostima i talentima!
Nije mi jasno kao misliš da se kršćanstvo protivi ljudskoj prirodi? Kršćanst. je neophodno ljudskoj prirodi da bi čovjek mogao ostvariti puninu života i puninu sreće!
Bez ljubavi nema sreće, a ljubavi nema bez razumjevanja i oprosta! Ako misliš na monogamiju, onda je priprodnije da čovjek bude odgovoran za potomstvo , a to je najprirodnije u okviru obitelji i prirodnije je da je čovjek ljubomoran i zaštitinički raspoložen prema partneru s kojim upražnjava najstariji instikt za produženje vrste, nego poriv za upražnjavanje sirovog sexualnog nagona! Znači prirodniji i pojedincu važniji i jači je instikt za kvalitetno produženje vrste od instikta za zadovoljenje sexualnog nagona! Valjda sam bio jasan kad sam napisao u čemu se protivi ljudskoj prirodi..ko tebe kamenom, ti njega kruhom, ako te netko lupi po jednom obrazu okreni mu i drugi, oprosti uvijek, oprosti brzo, nedaj da noć padne na tvoju srždbu.. itd.. To se protivi ljudskoj naravi ili barem naravi 99% ljudi Bog traži od čovjeka više nego što je u stanju ili misli da je u stanju, inače ne bi trebale ni propovjedi ni učenja, niti muka, niti spoznaja, niti odrastanje u životu i u vjeri. Sve bi bilo jednostavno ali i jeftino, bez smisla. Budite savršeni kao što je savršen vaš otac na nebesima..Bog traži nešto veliko od ljudi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 22:01 |
|
|
|
Ko tebe kamenom - ti njega kruhom....
iz zamrzivača...
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 22:09 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Budite savršeni kao što je savršen vaš otac na nebesima..Bog traži nešto veliko od ljudi. S te strane je, ali ima ona klauzula o kajanju i oprostu što čini cijelu stvar za ljude ostvarivom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1513 of 2558 - 59.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 22:12 |
|
|
|
Ko tebe kamenom ti njega kruhom je slikovit opis ljubavi, a u stvari znači oprosti onome ko se kaje, a ne osveti se onome ko ti čini zlo, nego mu primjerom ljubavi pokaži da radi krivo! Zar se niste u životu uvjerili kako primjeren odgovor(bez mržnje i s uvažavnjem) otupi oštar, zloban napad i kako postidi protivnika!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krizar
|
Naslov: Re: Vjerujete li u Boga? Postano: 09 srp 2009, 22:33 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Vito vas folira , pa vidiš kako barata sa Knjigom Otkrivenja , a vamo sve ko fol ne zna .... Ti si Vito vatikanski agent na zadataku ispitivanja kršćanske svijesti na forumu Hrvata !   Kralju, sve sam vise uvjeren u to!
_________________ Herceg Bosno srce ponosno...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|